2>

Kvällens outfit

Såhär såg jag ut ikväll!

Linne från MQ, kjol från H&M och kofta från Gina Tricot.


Halsband från Formidabel och örhängen från Glitter


Kappa och sjal från H&M

Laxgryta med räkor




Recept

4 laxfiléer
1 kg frysta räkor
1 burk ajvar relish (den starka varianten)
5 dl creme fraiche
20 champinjoner
1 låda körsbärstomater
1 påse babyspenat
1 gul lök
ev 2 dl matlagningsgrädde

Börja med att skala räkorna. Om man är två kan en skala räkorna medans den andra fixar allt annat.
Hacka löken och dela champinjonerna i 2 eller 4 delar beroende på storlek. Bryn löken och tillsätt champinjonerna. Blanda ajvar och creme fraiche i en bunke, häll över lök- och svampblandningen i en gryta och tillsätt ajvarblandningen. Skölj babyspenaten och tomaterna som sedan delas i halvor och blandas ner i grytan. Dela laxfiléerna och tillsätt dem i grytan. Låt det puttra ett par minuter tills laxen är klar och tillsätt därefter räkorna och servera direkt.

Om man vill ha en lite krämigare variant kan man tillsätta 2 dl matlagningsgrädde innan man tillsätter laxen.
Grytan kan serveras med ris eller sockerärtor men är god och matig nog att äta som den är.








Smycken

Jag hittade lite våriga smycken på KappAhl när jag var där sist. KappAhl är inte en affär som jag brukar handla smycken i, men på senare tid har jag hittat många fina smycken där och det är bra priser =0).

Ett pärlhalsband


Ett armband



HONG KONG

Idag hade jag en lunchdejt med Pernilla. Vi åt på Hongkong, jag har inte varit där sen maj 1999 när vi hade avslutningsmiddag med klassen så det var ett tag sedan ;-). Det var buffé och det är alltid trevligt, dessutom så var det lugnt och ganska lågmält, vilket jag tycker är väldigt skönt.



Pernilla


Jag försökte även att ta en bild på hennes fina Guessklocka men det blev bara suddiga bilder. Hur som helst, den är så snygg och jag vill ha en likadan!!! En ganska stor klocka som nästan är lite manlig men med lite strass som bara gör den såååå snygg!!!"



Nu är jag mätt och belåten =0) och ser fram emot nästa torsdag då det är dags för middag med Pernilla!

Dagens träning

Igår körde jag rygg, mage, triceps och bröst + kondition och efter det blev det 1 km på löpbandet. Efter promenaden igår morse fick jag blåsor på båda fötterna (jag undrar vad jag gjorde för det brukar jag inte få) så idag blev det bara en timmes styrketräning.

Idag var det dags för axlar, biceps och ben.

Baksida axel + rygg tränas med denna övning




En suddig bild på utfall, det är Bettan som syns i bakgrunden ;-)


Och min absoluta favorit! Not... Roddmaskinen, min vän som jag träffar varje gång jag är på gymet, det är lite hatkärlek mellan oss ;-) En väldigt bra maskin för att få upp flåset!



Nu är jag precis hemkommen efter en tidig ...

img_9120 (MMS)

Nu är jag precis hemkommen efter en tidig morgonpromenad med Al. Det är superkallt ute! -5 grader och nu ska jag försöka att tina upp kroppen lite. Om några timmar är det dags för träning på gymet.


Mysonsdag

Vi hade en jättetrevlig stund här innan kören. Det var jag, Anna och Johanna som hade lite onsdagsmys. Jag lagade en laxgryta med räkor, om jag hinner så lägger jag upp receptet imorgon.

Anna & Johanna
Anna och Johanna
 
Imorgon blir det en tidig morgonpromenad med AL, gymträning, lunch med Pernilla och imorgon kväll ska jag träffa Kajsa och lyssna på Västerås Sinfonietta på Konserthuset. En bra torsdag!

Ps. Och om jag hinner så ska jag börja på ett PM också.


Ett snyggt vin

Och det är gott också! Jag fick det hemma hos Alvora i söndags och såhär ser det ut



Visst är det en snygg box?


Kvällens middag med tjejerna. Nu är det da...

img_1623 (MMS)

Kvällens middag med tjejerna. Nu är det dags för kör!


Finbesök

Idag kommer Anna och Johanna och umgås innan kören. En toppenidé, det här måste vi göra oftare!

Anna & Andreas på Alla hjärtans dag.

Nu blir det tjejmys!


Veroni

Nu har jag handlat till kvällens middag och ätit lunch, det blev de sista resterna av fläskfilégrytan.
När jag var i affären så hittade jag den korven som jag hade i grytan som jag gjorde i söndags. Jag har aldrig sett den förut men den är fantastiskt god!
Såhär ser den ut:

Den ser inte så aptitlig ut men den är stark och god. Jag som inte ens är så förtjust i korv ;-).


Jag bjuder på en bild från gymet. Såhär se...

img_6879 (MMS)

Jag bjuder på en bild från gymet. Såhär ser jag ut efter en timmes styrketräning å så lite löpning, röd och svettig men otroligt nöjd med min prestation!


Våren är här

Det var en härlig promenad idag. Solen sken men det var ändå bara 5 grader ute och jag hade behövt ett pannband eller något annat att värma öronen med  för de frös!! Utöver det så var det en skön promenad.

Idag fanns det ännu mer blommor längs vägen







Nu är det dags för gymet!

En morgontur

Idag är jag ledig. Jag ska alldeles strax ut på en morgonpromenad med Al och sen blir det frukost och efter det en tur till gymet för att träna med Bettan.

När jag kommer hem igen blir det lunch och sen iväg och handla mat till middagen med Anna och Johanna. Jag skulle även behöva städa en del innan de kommer å få undan det värsta, resten får jag ta på torsdag och fredag.

Jag känner på mig att det här blir en bra dag =0)


Det gick ganska bra att sova utan älsklingen inatt(jag borde vara van vid det här laget, men nej...), när jag väl hade somnat så sov jag som en stock ;-). Nu har nedräkningen börjat, snart ses vi igen =0).

Min busiga brorson

Min bror ringde nyss och berättade hur busig Edvin, 1,5 år, hade varit ikväll. Emma hade lagt honom och efter ett tag så började han gråta, hon lät det vara för han brukar somna ganska snart... En stund senare uppenbarade sig Edvin i öppningen till vardagsrummet. och ryckte på axlarna och började grina igen.

Det roliga är att Edvin ligger i en spjälsäng som inte står bredvid några andra möbler så han måste ha tagit sig ur sängen för egen maskin utan andra möbler till hjälp och landat på golvet med fötterna före för Emma hörde ingen duns.
 Anledning till att han kom upp var att han ville byta blöja ;-) så sött!
När Emma la honom igen så svängde han upp benet över kanten, som om han skulle hoppa ur igen, men Emma sa att han skulle lägga sig och då gjorde han det och somnade =0). Min lilla älskling!



Badmintonen idag gick suveränt bra! Jag var duktig och körde plankan och armhävningar i pausen och jag vann alla matcher utom en så den här dagen slutar som en riktigt turkos dag!
En turkos dag är alltså när allt känns bra och man är glad och nöjd och kan sprida glädje till andra, typ ;-).

Badminton

Nu är det snart dags att gå ut och vänta på mamma som kommer och hämtar mig inför kvällens badmintonträning.

Jag är så otroligt trött så vi får om jag kan hålla mig vaken på planen ;-).
Idag har jag verkligen försökt att ha en turkos dag och det har gått ganska bra, den kanske inte har varit turkos men den har definitivt inte varit grå. Blå tror jag är bästa färgen att beskriva den med (snön som kom idag gjorde det inte lättare...). Jag satsar på en ännu bättre morgondag. DÅ ska jag försöka att komma ihåg att vifta på tårna när jag vaknar ;-).

Såhär ser jag ut när jag har en turkos dag =0)



Vi hörs när jag kommer hem från Bellevue igen!

Skatteåterbäring

Jag går alltid och oroar mig för att jag ska få betala in en massa restskatt för det gjorde jag 6 år i streck förut men för två år sedan vände det och även i år så får jag tillbaka pengar! Det är inte mycket pengar men det är så skönt att veta att man inte behöver betala in pengar.




Dessutom så fick jag ett nytt brev från PRV, jag är så ivrig och vill få allting klart men idag så stod det att det var ca 6 veckor kvar =( för de ska sätta ut en annons och folk ska kunna klaga på PRVs beslut osv. Eftersom det bara finns 3 st i Sverige som heter Reising(och den ena av dem redan har godkänt mitt namnbyte) så borde det vara enklare att samla in deras underskrifter...men så får man inte göra.

En dag i Grythyttan

Redo för en dag i Grythyttan


Pinot noir-provning


Mat och vin i kombination

Vin nummer 2 och 4 var helt underbara! Jag återkommer med namnet på dem när jag har gått igenom mina anteckningar.

Idag var det premiär för min matlåde-kasse...

img_6233 (MMS)

Idag var det premiär för min matlåde-kasse. Den innehöll grytan som jag gjorde häromdagen, suveränt gott! Vi var många som hade lunch samtidigt så det var väldigt trevligt ;-). Nu är det dags för mer jobb.


Det goda värdskapet

Igår kväll var jag på föreläsning med Jan Gunnarsson. Det var 200 personer som lyssnade på Jan som berättade om hur man kan få människor att känna sig välkomna. Jag har hört honom många gånger och det är alltid lika roligt och intressant.



Jag ska försöka att bryta ner min mur av stress, för lite sömn, oro och rädsla och få fler turkosa dagar! Ni får hålla tummarna för mig =0)

Jag saknar dig!

Dagen idag består av jobb och ikväll är det dags för badminton. Håkan åker till Skåne idag och nu är det nästan 2 veckor tills vi ses igen =( jag saknar honom redan.
Det är så himla tråkigt att inte kunna träffa den man älskar och vill dela sitt liv med, varje dag. Jag har fullt upp fram till dess att vi ses igen men det är ändå ledsamt och ensamt. Det känns tomt i sängen och det är tomt i lägenheten när man kommer hem.
Jag vet att det är många som har det så jämt och jag är så lycklig som har Håkan men ganska ofta önskar jag att vi var ett normalt gift par som bodde på ett ställe jämt.

Fördelen är att jag gillar både Lund och Västerås och jag har en möjlighet att spendera mycket tid på båda ställena.
Nu ska jag tänka positivt och räkna ner tills vi träffas igen!

Key West, Florida juli 2010
I somras spenderade vi ca 8 veckor tillsammans, varav 6 veckor när vi inte jobbade utan bara kunde umgås hela tiden. Det var så skönt att inte behöva tänka på att vi snart skulle skiljas åt igen.

Nu har jag precis kommit till Västerås och...

img_4195 (MMS)

Nu har jag precis kommit till Västerås och det är dags för föreläsning!


En vanlig dag i skolan ;-). Vi lär oss att...

img_9546 (MMS)

En vanlig dag i skolan ;-). Vi lär oss att kombinera mat och dryck.


Middagstips!

Här kommer ett tips på en lättlagad gryta som vi kallar "Ullströmska grytan". Mina föräldrar har gjort den i ca 30-40, och den är fantastiskt god (jag gör min egen variant men det mesta är sig likt). Det var inte min favvo när jag var liten men nu älskar jag den!

Ullströmska grytan

Recept

500 gr Fläskfilé
3 st kryddstarka korvar
1 burk syltlökar
1 burk oliver
10 champinioner
5 dl grädde
soya
salt och peppar

Skiva korven och bryn den, skiva sedan fläskfilén och bryn den + salt och peppar, därefter delar du champinionerna och steker dem.






Ha i allt du har stekt i en gryta och tillsätt syltlök, oliver grädde och soya. Låt det sjuda och smaka av.

Man kan servera grytan med ris eller pressad potatis men eftersom jag försöker att äta mindre kolhydrater så blev det lite sockerärtor till och ikväll blir det en sallad till.



Lunchen idag består av helstekt kotlettrad...

img_3105 (MMS)

Lunchen idag består av helstekt kotlettrad, potatis, pepparsås och lök. Citronvatten till det för att få bort smaken av det senaste vinet vi provade... Jag ryser bara jag tänker på det.


Dagens. Topp från Esprit, kjol från Åhléns...

img_4841 (MMS)

Dagens. Topp från Esprit, kjol från Åhléns, leggings från Indiska och kofta från Gina Tricot. Smycken ifrån Juvelen i Skrapan och Glitter.


Veckan

Den här veckan är det mycket som står på schemat:

Måndag
Heldagsföreläsning i Grythyttan
Kvällsföreläsning med jobbet på Stadshotellet.

Tisdag
Morgonpromenix med AL?
Jobb hela dagen
Badmintonträning

Onsdag
Morgonpromenix med AL?
Träning på gymet
Dejt med Anna och Johanna
Körrepetition

Torsdag
Morgonpromenix med AL?
Träning på gymet
STÄDA
Träffa Kajsa och äta middag + gå på konsert med Västerås Sinfonietta

Fredag
Morgonpromenix med AL?
Träning på gymet
STÄDA
Afterwork hemma hos mig med jobbtjejerna

Lördag
Morgonpromenix med AL?
Jobba

Söndag
Sjunga högmässa med Mariakören i Domkyrkan

Morgonpromenaderna har jag inte spikat med AL därför är jag inte säker på att alla blir av men jag hoppas på många promenader. Utöver detta skulle jag behöva läsa lite kurslitteratur, jag hoppas att jag hinner med det också.


Jag har en rolig vecka att se fram emot!

Grythyttan

Idag ska jag spendera dagen i Grythyttan med en heldagsföreläsning och sen ska jag sätta mig i bilen och åka till Västerås där jag ska på föreläsning med jobbet. Det blir tight om tid men förhoppningsvis ska jag komma till stan ca 15 minuter innan den börjar så jag håller tummarna för att trafiken flyter på.


Väskan för vinprovningsglasen är packad och nu är det dags att åka!

Alvoras födelsedagsmys

Jag måste börja med att berätta att träningen idag gick så otroligt bra! Jag körde ben, biceps och axlar och jag tog 100 kg i benpress, det gick riktigt bra =0). Efter passet sprang jag 1 km, jag var helt slut innan så jag visste inte ens om jag skulle orka 1 km men det gick relativt lätt. Jag funderar nu på att öka till 1,5 km, det borde mitt knä tåla nu tycker jag ;-). 

Nu på eftermiddagen var jag hem till Alvora på födelsedagsmys. Jag gjorde ett kort till henne som såg ut såhär:


Jag glömde såklart att fota insidan.

Och så fick hon ett paket...

...som innehöll ett halsband från Pearls for girls.

Al bjöd på scones med hemmagjord lemoncurd och 3 olika tårtor. Allting var himmelskt gott!


Mys!




Tack för en mysig kväll och så mycket gott att äta!

Födelsedagsmys hos Alven!

img_9535 (MMS)

Födelsedagsmys hos Alven!


Sushi

Idag åt vi sushi till lunch

Håkan åt lax- och tonfisksushi


Jag tog en liten blandad sushi


Vi köpte sushin i IGOR, det är den godaste sushin i Västerås!

Lördag i Västerås

Här kommer ett bildregm från lördagskvällen!
Jag gjorde ett grattiskort till mamma


Emelie & Stefan - lite suddig bild


Mamma hade plockat tussilago = vår!


Anton och Micke


Pappa fick sin försenade julklapp


Presenter från Australien


Jag fick ett kängurusmycke




Emma & Micke


Stefan & Emelie


Anna & Micke


Sagostund




Födelsedagsbarnet skär tårtan


Hemfärd för en nyvaken Nano aka Anton


Hejdå!


Vi blev kvar till sist eftersom det var många som ville ha taxi...

Grattis Alvora!

Idag fyller Alvora år! På eftermiddagen ska jag dit och överlämna present och mysa lite =0).


Alvora på Sturehof


Alvora fyller 25 år.


På Ladies Night 2006

Stort grattis gumman! Jag hoppas att du får en underbar dag!!!!!

Lördag i Lund

Här är jag utanför Domkyrkan i Lund. Konserten gick jättebra och när jag och Håkan gick ut så kom två tanter fram och frågade om de fick peta på oss eller om vi var änglar. De tyckte att vi lät som en änglakör ;-).



Fika på Sturup


Gott rosévin för att fira att konserten gick bra




Fler bilder kommer om en stund...

Söndagsmorgon

Nu bär det snart av till gymet! Håkan ska med så det är snart dags att väcka honom. Det var en fullspäckad dag igår och bilderna kommer upp under dagen.

Dagens frukost


Andra saker som står på schemat idag är en sväng på stan, fika hos Alvora och att fixa matlådor. Det blir en bra söndag!

Middagsdags på Ullström mansion! Bloggen h...

img_6279 (MMS)

Middagsdags på Ullström mansion! Bloggen har betett sig konstigt idag men den ska förhoppningsvis fungera som den ska nu.


En dröm...

Den här ringen är så ljuvlig! Det är Calle på Juvelen i Västerås  som har designat och tillverkat den (han designade och tillverkade även min vigselring), han är så duktig och jag skulle så gärna vilja ha den på mitt finger för den är så snygg!!!

Juvelen i Skrapan, design Calle.

Bilden har jag lånat från hans facebooksida.

Lunch på Sturup!

img_8221 (MMS)

Lunch på Sturup!


Grattis Linda

Idag fyller också Linda år! Stort grattis på din dag! Hoppas att du får en fin födelsedag!




Linda på Gotland 2008

Grattis Mamma!

Idag fyller min mamma år. Stort grattis på din dag! Ikväll ska vi fira henne med familjemiddag.


Mamma öppnar paket


Mamma på sin födelsedag förra året


Mamma på Stefans student


Konsertdags!

Klockan 10 är det konsert i Lunds Domkyrka med Voces Sine Nomine. Vi framför White´s Lamentations. Konserten är ca 20 minuter så det är en perfekt start på lördagen ;-).

Vi har repat sen kl 8 så nu ska vi förhoppningsvis vara uppsjungna.

Såhär såg det ut igår när vi repade:

Johannes spelade in igår så att vi kunde höra hur vi lät




Den lilla halstablettspåsen






Efter konserten åker jag och Håkan direkt till flygplatsen för att hinna med planet till Stockholm, jag ska förhoppningsvis hinna med att uppdatera bloggen också ;-). Imorgon kväll är det "Family fun" hos mina föräldrar då vi ska uppvakta min mamma och så ska jag äntligen få träffa min lillebror igen!


Vi repar för fullt, vi har precis haft ras...

img_0054 (MMS)

Vi repar för fullt, vi har precis haft rast och ska köra igång igen ;-)


Dagens

Idag har jag på mig följande:



Linne från MQ, kjol från Åhléns och kofta från Gina Tricot.

Lunchen

Idag åt jag min absoluta Lundafavorit =0) jag vet att jag tjatar om Buachoom men deras kyckling med massaman curry är så underbar!


Tapas

Igår åt vi tapas, så gott och mysigt att sitta och plocka med.

Vi hade följande på menyn:


Dadlar fyllda med blåmögelost som sedan omblindas av bacon (inte så nyttigt men otroligt gott, jag som inte ens är så förtjust i bacon älskar dem!).

Såhär ser de ut innan de åker in i ugnen



Vi gjorde många så att det skulle räcka till ikväll när vi ska ha med oss lite snacks till repetitionen

Vitlöksfyllda oliver


Marinerad parmesan...



...som passar väldigt bra ihop med bresaola



Kronärtskocka



Anklevermousse - en ny smakupplevelse (godare med vanlig anklever, men helt okej)



Ventricina



Seranoskinka med melon


Samt en röra med kesella, citron, avokado, rödlök, pepparrot, salt och vitpeppar. Det ser inte så aptitretande ut på den här bilden men den är väldigt god!



Till det så hade vi räkor


Det blev en hel del rester över som får följa med som snacks ikväll ;-).

Rolig skylt

När jag passerade Erikshjälpen igår så såg jag den här roliga skylten



Kanske lite svårt att se vilket pussel det tillhör när man bara ser den där biten...

En regnig morgon

Redan inatt så hörde jag regndropparna mot fönsterblecket och när jag vaknade så hoppades jag att de skulle vara borta men icke sa nicke.

Såhär såg det ut när jag drog upp rullgardinen


Okej, det kanske inte syns så himla bra, men det regnar :-(

Så jag tar en lugn morgon och fortsätter att läsa den nya boken...så skönt med en ledig dag! Jag vet, jag borde läsa kurslitteraturen men det ska jag ta tag i om en stund.



Nu är det dags för lite frukost.

Ps. Jag glömde att skriva det igår men tyvärr så vann jag ingenting på trisslotten.

Nu är det äntligen dags för middag! Ni får...

img_4301 (MMS)

Nu är det äntligen dags för middag! Ni får se alla tapas sen ;-).


Lamentations

Vi har precis avslutat kvällen körrep med lilla gruppen. Det låter bättre och bättre, och det är ju tur med tanke på att konserten är på lördag =0)



Nu är det hög tid att sätta igång med våra tapas, jag är så hungrig. Ni ska få se bilder lite senare.

Tror ni att jag vinner?

Jag köpte en trisslott i Stockholm för försäljaren var riktigt duktig på att sälja in lotterna (de före mig köpte också, i allmänhet tycker jag att de som jobbar på Pressbyrån är bra på att merförsälja). Nu håller vi tummarna!


The gatecrasher

Såhär såg det ut vid halv sex-tiden imorse i Västerås. Så fint!

Västerås

När jag kom fram till Lund så handlade jag till middagen ikväll, vi ska äta tapas så det blev besök i flera olika butiker. Här är det varmt och skönt, och jag som hade på mig en extra kofta under kappan och halsduk eftersom det var kyligt imorse i Västerås. Efter 90 minuters promenad med packning och tunga kassar så var jag rätt varm om man säger så :-(

Jag köpte en ny bok på centralen i Stockholm, The Gatecrasher av Sophie Kinsella, och nu är frågan. Ska jag läsa den eller kurslitteraturen? Hmmm ;-) Jag tror att jag vet vad svaret blir...


Framme i Lund! Nu ska jag handla och sen h...

img_9682 (MMS)

Framme i Lund! Nu ska jag handla och sen hem och äta lunch. Det är strålande sol och vår, härligt!


Lillebror kommer hem!

Äntligen så är min lillebror på väg hem till Sverige igen, han landar när som helst nu! Han har varit borta alldeles för länge och det ska bli så kul och mysigt att få krama om honom på lördag!!!!

Välkommen hem bror!

Jag och Stefan
Jag och lillebror på 80-talsfest


Anhörigdag i Enköping mars 2010




Nu lämnar jag soliga Stockholm! Jag har kö...

img_2568 (MMS)

Nu lämnar jag soliga Stockholm! Jag har köpt en tanttidning för den handlade om att bli fri från sin oro, och det kan jag behöva ;-). Jag har fått rapport om att lillebror befinner sig i London just nu, snart är han hemma!


Early morning

Idag var jag uppe med tuppen ;-). Jag har gjort mig iordning, packat och ätit frukost och nu ska jag ta en promenad till tågstationen och åka till Stockholm där nästa tåg väntar som ska ta mig till Lund.

Jag hoppas att jag kan sova på tåget så att jag är utvilad till repet ikväll. Jag kommer fram ca 12.30 om allt går som det ska men jag hör av mig under resans gång.


Snart ska jag få pussa på min man igen ;-)
Håkan i N.Y

Tjingeling!!!

Shopping

Här kommer bilder på lite nyinköpta kläder






Kjolen kommer från H&M och t-shirten kommer från Gina Tricot.

Nu är det dags för körsång ;-). Jag hoppas...

img_3056 (MMS)

Nu är det dags för körsång ;-). Jag hoppas att det kan få upp min energinivå :-).


Dagens lunch/middag

Jag hade ingen aptit tidigare idag jag åt först när jag kom hem efter shoppingturen, en kombinerad lunch och middag så att säga ;-).
 Idag blev det kyckling med rödcurry från Spicy Hot.


Lagerhaus

Jag var inne en sväng på Lagerhaus och hittade äntligen den efterlängtade "matlådepåsen". Perfekt för matlådan =0)





Den ska få följa med till jobbet på tisdag ;-).

Just nu är jag ute på stan och tittar lite...

img_0968 (MMS)

Just nu är jag ute på stan och tittar lite ;-). Mötet gick bra så jag känner för att belönamig lite ;-). Vi får väl se om jag hittar något fint. Vi hörs sen!


Häftig träningsväska

Igår när jag var på Stadium och köpte badmintonbollar så såg jag denna läckra väska som skulle vara perfekt att ha som gymväska, ganska liten men ändå rymlig, perfekt för skor och vattenflaska. Eller som en liten övernattningsväska att ha med på tåget när jag ska åka till Lund =0).


Morgonpromenix

Idag tog jag och Alvora en morgonpromenad, jag kände mig riktigt duktig som gav mig ut, eftersom jag inte jobbar idag så kunde vi gå lite senare än vanligt. Vädret är helt fantastiskt! Sol och värme, mer sånt tack!


Klarblå himmel

Våren är här!!!







Idag ska jag försöka att få lite ordning i lägenheten, speciellt i sovrummet och köket.
På eftermiddagen ska jag på möte och ikväll är det kördags igen, me like!

Nu är det frukostdags!

Bröllopsinbjudan


Gissa om jag blev glad när jag kom hem och öppnade postboxen. Jag och Håkan är bjudna på bröllop! Vi hade fått en liten förvarning men jag blev så glad när jag såg det fina kuvertet så jag kände hur tårarna bara vällde upp ;-). Jag är en romantisk person som bara älskar allt sånt här!

Titta vilken fin inbjudan!


Nu är det snart dags att börja leta efter en passande klänning...
Jag längtar så mycket till juni!!!

Promenad

Jag kom precis hem efter en powerwalk med AL nere vid hamnen, så mysigt och solen sken så vackert! Vår plan från början var att gå kl 6 imorse men varken jag eller AL var sugen på det när väckarklockan ringde så då fick det bli en eftermiddagstur istället.



Såhär såg jag ut, eftersom det var 10 grader så behövde jag ingen jacka, bara en halsduk =0)



Nu är det snart dags att göra sig iordning för badmintonen!

Veckans skor

Den här veckan är det dags för ett av mina älsklingspar. Mina Manolo Blahnik





Det är likadana skor som Carrie har på sig i den första Sex and the city-filmen när hon gifter sig med Mr Big.



Det är väldigt hög klack på dem så de används inte så jätteofta, bara när jag vet att jag ska sitta mycket ;-) och jag skulle aldrig vilja slita ut dem, just nu står de som prydnad i bokhyllan i vardagsrummet =0).

Titta vad jag hann köpa på lunchen ;-). Nu...

img_2259 (MMS)

Titta vad jag hann köpa på lunchen ;-). Nu ska här spelas...eller inte just nu men ikväll, då jäklar =0)


Man måste få drömma...

Det finns en resa som jag antagligen aldrig kommer att kunna åka på men den är så fantastisk! Jag och Håkan snubblade över den här hemsidan för några år sedan (då var resan ännu mer detaljerad och man var borta i 45 dagar) och jag drömmer om den lite då och då...

Klicka här så får ni se vilket äventyr det är!



Ett vattenfall på Dominica, juli 2010.

Lunchdags! Idag blev det en sallad från Co...

img_1525 (MMS)

Lunchdags! Idag blev det en sallad från Coffeehouse by George med kyckling och avokado, very nice!


Träningsvärk

Jag glömde berätta hur det gick på träningen i söndags. Det var så skönt att träna på en söndag förmiddag, det var ganska lite folk på gymet och vi var klara kl 11.30 och då hade vi hela dagen framför oss ;-) nästan iallafall.

Jag körde rygg, axlar och bröst. Å så mage och kondis såklart. Det gick bra och jag känner hur träningsvärken ökar ;-) härligt!


Här är jag i mitt nya träningslinne.


Tisdag

God morgon på er!
Jag hoppas att ni har fått sova gott och är utvilade och redo för en ny dag ;-).

Jag ska jobba hela dagen idag, mitt första möte börjar kl 8 så jag ska alldeles strax bege mig av mot jobbet. Ikväll är det badminton, det gick så himla bra förra veckan och jag hoppas verkligen att det håller i sig ikväll också.
Om jag hinner idag på lunchen så ska jag köpa badmintonbollar, jag är helt utan så det vore bra om jag hann dit, efter jobbet blir det lite tight om tid så då hinner jag nog inte fixa det.


När jag var yngre så spelade jag alltid med fjäderboll men i vår tisdagsgrupp så använder vi plastboll.

Vi hörs lite senare!

PRV

Jag höll nästan på att få en hjärtinfarkt nyss när jag öppnade posten... (jag vet att det låter överdrivet men det är så det känns)

Jag håller på att byta efternamn så att jag och min man har samma efternamn nu när vi är gifta. Håkan bytte efternamn alldeles nyligen och hade en massa problem med sin ansökan och nu börjar det krångla med min ansökan också.
Hur som helst så hade de skickat ett brev med att de hade påträffat ett hinder...men de babblar på i en hel sida om en massa annat innan de berättar vad hindret är. Nu visade det sig (på sidan 2) att det såkallade "hindret" var att Håkan inte hade godkänt namnändringen skriftligen (men det är ingen som har sagt att han ska skicka in det...). SÅ nu ska Håkan skicka in en blankett och sen är vi förhoppningsvis inne på sluttampen =0).


Hemmakväll


Jag blev så glad idag när jag kom till jobbet och såg den här lappen som Emma hade skrivit!



Nu är jag hemma från jobbet och jag är helt slut så det blir en lugn kväll i soffan med "Halv åtta hos mig" och "En unge i minuten", mysigt! Det blev samma middag som igår (och det jag åt till lunch idag) men det är så otroligt gott så det gör inget =0).

Bröllopsfoton

Nu har jag äntligen fixat fotoramen fråm bröllopet! Alla gäster fick skriva sitt namn på ramen som ett roligt minne och såhär blev resultatet:









Jag tycker att det blev kanonbra!

Dagens lunch

Den ser ut såhär. Inte lika fint upplagd idag eftersom jag får matlådeversionen som har värmt i micron, men igår kväll så såg det ut såhär. Det är så himla gott och den här gången tog vi bort riset, det kändes mycket fräschare.





Vi har försökt att hitta en bra dressingflaska men än har vi inte lyckats ;-) så igår kväll fick det bli kryddburken (som tidigare innehöll vaniljstång) som tjänade som dressingflaska, tur att Håkan är uppfinningsrik!


Finbesök

Vi träffade familjen Ullström/Norling en sväng igår. Edvin hade på sig den fina skinnjackan som han fick av oss.



Micke och Emma


Edvin fick även prova på underlaget kullersten ;-) som kändes lite ovant i början =0)







Gullunge!!!

Monday morning

God morgon på er!

Håkan åkte till Arlanda tidigt imorse så jag är själv ett par dagar innan jag själv åker ner till Lund (antagligen på torsdag). Det är mycket som händer den här veckan. Min älskade lillebror kommer hem till Sverige igen, vår lilla grupp i Lund ska ha en konsert i Lunds Domkyrka kl 10 på lördag, kom gärna och lyssna! Det ska även hinnas med jobb, träning, MK-rep, rep med lilla gruppen och mycket mer.

Igår såg vi filmen Julie & Julia. Den var otroligt bra! Eftersom den handlar om både bloggande och mat så stämde den in perfekt på mig. Jag blev väldigt sugen på att skaffa den franska kokboken och testa många goda recept!



Igår var sista avsnittet av Solsidan, jag hoppas att de spelar in fler avsnitt för det är min stora söndagshöjdpunkt!

Middagen är snart klar ;-). Kyckling med b...

img_9855 (MMS)

Middagen är snart klar ;-). Kyckling med banan och jordnötter och till det blir det sallad! Gott =0)


Village

Den här löparen hittade jag på Villade, den är så vårig och fin!




Resterna av fikat :-). Nu är det dags för ...

img_8400 (MMS)

Resterna av fikat :-). Nu är det dags för en väldigt sen lunch, vi får se vad det blir...


Veckans skor

Den här veckan blir det skorna från Guldstänk. De är köpta på Bianco i Lund.

 


Frank

Igår var vi på Frank. Vi började med ett besök på Circus där vi skrev upp oss på väntelistan och tack vare det fina vädret (kanske?) så behövde vi inte vänta länge på ett bord.

Håkan väntar på maten



Förrätten, pilgrimsmussla med solros-skocka, så gott!



Varmrätt, tre varianter av kalv, kind, filé och bräss tillsammans med savoykål, väldigt gott!





Det underbara vinet, från Sydafrika (även om det hette Grönland ;-)



Det blev även dessert den här gången eftersom Peter hade frestat oss ;-)

Min dessert



Och Håkans dessert



Jag och mitt kaffe



Vi hade en riktig myskväll, kom hem tidigt och tittade på några avsnitt av Downton Abbey och spelade yatzy, Håkan vann alla omgångar... Jag hoppas att vi hinner spela mer senare idag så jag får chansen att vinna =0).

Dagen

Idag så är det träning på N´joy kl 10:30. Håkan var och köpte nya träningskläder igår eftersom hans är i Lund så nu har han ingen ursäkt att slippa undan ;-).

Efter träningen blir det lunch och lite pyssel här hemma innan det är dags för em/kvällsdejt med MdH-gruppen. Var, när och hur har jag inte koll på men det visar sig förhoppningsvis under dagen ;-)

Jag bjuder på en bild på en liten gäst som var inne och hälsade på igår när balkongdörren var öppen.


En fjäril, det måste vara ett vårtecken ;-)

Nu är det dags att bege sig till gymet!


Frukostdags!

img_3577 (MMS)

Frukostdags!


Nu är det yatzy som gäller ;-). Det bästa ...

img_5608 (MMS)

Nu är det yatzy som gäller ;-). Det bästa som finns!


Ny har vi förflyttat oss till       Frank,...

img_9359 (MMS)

Ny har vi förflyttat oss till       Frank, det här blir en kanonkväll! Kram till er och hoppas att ni får en mysig lördagskväll!


Nu går jag till Circus och tar en drink! H...

img_7270 (MMS)

Nu går jag till Circus och tar en drink! Håkan är redan där ;-) han blev klar betydligt tidigare än mig =0)


Lunch på balkongen

Idag invigde vi vår balkong. Vi har strålande sol här i Västerås och det är riktigt varmt och skönt i solen!


Håkan åt rostbiffstallrik och jag en kyckling och parmasallad från Rob´s deli i IGOR, till det blev det vitt vin. Riktigt busigt eftersom det bara var lunch men det här var precis vad jag behövde för att må bättre. Sol, god mat, vin och ingen stress. Såhär borde det vara varje helg!



Utsikten





En "före-bild", ni kanske får se sen hur jag ser ut efter balkonglunchen, en massa fräknar har dykt upp, men de försvinner nog lika snabbt igen ;-).

Fler Guldstänksbilder!

Jag hittade de här fina bilderna på min vanliga kamera från Guldstänk. Det är inte för inte som vi kallas snyggbyrån ;-)

Jenny, Jennifer, jag och Linda


Sara, Gabriella, Jenny, Linda, Jennifer och jag.

Gårdagens träning

Igår så fick jag prova ett nytt styrkepass. Vi körde axlar, biceps och ben. Jag fick köra så länge jag orkade första omgången, därefter 75% av tiden andra omgången och 50% av tiden den tredje omgången, riktigt jobbig och roligt!

Elisabeth tog några bilder på mig in action (ser ni hur koncentrerad jag är? ;-)

Bicepsträning
Biceps

axlar

Jobbigt!


Vi avslutade med Plankan, en riktigt jobbig magövning!
Plankan

Snöskottning på balkongen. Vi vill äta bru...

img_7553 (MMS)

Snöskottning på balkongen. Vi vill äta brunch här Idag ;-) så skönt med sol som värmer!


Födelsedagsmiddag

Igår var vi hemma hos Emma, Micke och Edvin för att fira Emma som fyllde år i onsdags.

Här är jag nyduchad efter träningen, håret hann inte torka inna vi åkte eftersom jag bara hade 20 minuter på mig.
Klänningen är köpt i London för många år sedan och boleron kommer från Esprit.



Jag fick en födelsedagspresent från Emelie som var i Thailand när jag fyllde :-) så gulligt!



Förrätt, baguette, tapenade, oliver, ölkorv och chips.



Den supergoda varmrätten



Charmtrollet, som hade ramlat och slagit i sin lilla näsa


Emelie och mamma


Födelsedagsbarnet öppnar paket


Snart sängdags för Edvin

Desserten, så god! Passionsfrukt med turkisk yoghurt, hallon och choklad.



Dags för hemfärd. Fina Emelie


Värdparet


Anton och Micke stannade hemma för Anton har fått vattkoppor. Stefan är fortfarande ute och reser, men han kommer hem nästa vecka, äntligen!


Middagen består av kyckling, sallad, potat...

img_5788 (MMS)

Middagen består av kyckling, sallad, potatisgratäng, sparris och champinjoner. Det ska bli gott!


Påväg i taxi till familjemiddag! Det här f...

img_5458 (MMS)

Påväg i taxi till familjemiddag! Det här fatet får värdparet istället för en blomma ;-). Vi hörs lite senare!


Spamalot


Spamalot har premiär i Stockholm i september. Vi såg Spamalot i New York 2008 och fullkomligt älskade den! Så när vi fick erbjudande om att boka biljetter till Stockholmsversionen så kunde vi inte låta bli ;-) det ska bli så kul!


Hemtenta



I eftermiddag så blir det ett pass på gymet med Bettan och sen ska jag och Håkan (som sitter på flyget påväg till Arlanda just nu) hem till Emma, Micke och Edvin och fira Emma som fyllde år i onsdags!

Guldstänk

Vi hade så trevligt igår! Här kommer bilderna, som är tagna med mobilen så kvalitén är lite sådär.

Min outfit


Gabriella och Linda



Snyggaste fotografen








Av den här mannen/speldosan fick jag en fin ros












Emma







Godaste varmrätten på Guldstänk hittills.


Hela gänget!


Chokladfondant till dessert, ser ni hur perfekt den är inuti? Mmmm!





Tack för en underbar kväll!


Sovmorgon

Jag kommer att ta sovmorgon imorgon. Jag kom precis hem efter en supertrevlig Guldstänkskväll! Imorgon kommer jag att lägga upp bilderna som jag tog under kvällen. Tills vidare så bjuder jag på en bild på mig och AL.

Jag hoppas att ni får en fin fredag!


På dansgolvet!

img_2556 (MMS)

På dansgolvet!


Lovely!

img_3812 (MMS)

Lovely!


Förrätten, röding. Mums!

img_0181 (MMS)

Förrätten, röding. Mums!


Nu är det dags för Guldstänk! Linda och Ga...

img_4455 (MMS)

Nu är det dags för Guldstänk! Linda och Gabriella är så fina ;-)


Uppladdning

Jag hade tänkt att börja på min hemtenta idag...men det blev en tupplur istället ;-) Så skönt och nu är jag förhoppningvis jättepigg ikväll. Vi ska inte ses förrens vid 17-tiden så helt plötsligt blev det inte alls lika bråttom, me like!
Jag ska sätta på bra musik, hoppa in i duschen, fixa hår, smink, välja kläder och sen är det dags att gå. Jag ska försöka att hinna med ett mellanmål också för det brukar alltid bli sen middag på Guldstänk.

Jag hade kunnat tänka mig att se ut såhär ikväll men håret är drygt 2 decimeter kortare + att det är mycket torrare luft här uppe och då går det inte att få så fina lockar och sån volym i håret och jag är inte alls lika brun och vältränad i kroppen så vi får se hur slutresultatet blir...


Nyfixade naglar

Såhär ser de ut inför Guldstänk!



 

I love it! Nu är det dags för lunch =0).


Trevlig torsdag

God morgon på er! Nu ska jag snart gå till Jessica och fixa naglarna inför ikväll, med tanke på att det är Guldstänk så ska jag ha guldiga naglar med guldglitter (om Jessica håller med ;-). Jag lägger upp bild på naglarna senare idag.

När jag är klar hos Jessica så ska jag gå igenom min garderob och se om det finns något som jag kan ha på mig ikväll, annars blir det en tur på stan. Jag brukar inte vara såhär sent ute med att hitta en outfit (iallafall inte när det är större evenemang) men jag har inte haft tid eller vart upplagd för att leta efter Guldstänkskläder.

Såhär ser mina naglar ut nu


Oh, what a day!

Jag kan börja med att förklara det förra inlägget. G som ska med på Guldstänk imorgon ville se mina partyväskor så då la jag ut bilder här så att hon kunde välja vilken hon ville låna ;-).

Idag har det varit en riktigt skitdag och jag är glad att den äntligen lider mot sitt slut. Jag har fått flera tråkiga besked och jag önskar att jag bara hade legat kvar i sängen imorse, det var det jag ville när jag vaknade men som alla andra så måste jag gå till jobbet när jag ska jobba...


Jag ser iallafall fram emot morgondagen. Jag ska ut på en morgonpromenad med AL och sen iväg till Jessica och fixa naglarna och imorgon kväll är det dags för Guldstänk! Det ska bli kul, och jag håller tummarna för att få träffa L imorgon.




Jag höll på att glömma lunchen på Spicy Hot med Pernilla idag, den var väldigt trevlig, som alltid ;-)
Jag åt kyckling med rödcurry




Biljetterna till Rikitga män (med bland andra  Tommy Körberg och Johan Rheborg)på Maxim i Stockholm (som jag och Håkan skulle gå på, han fick det i present av mig) har min syster och hennes man fått så jag hoppas att de får en trevlig kväll!

Nu ska jag ringa Håkan och prata lite å kanske se "Halv åtta hos mig".

Puss på er!

Gabriellas väskor

Här kommer bilderna





Den svarta väskan med rosetten på är i lite halvdant skick...


Körrep pågår :-)

img_9633 (MMS)

Körrep pågår :-)


Min favoritjuice

Den är bara så god!


Morot, apelsin och citron.

Jag brukar inte tycka om sådana juicer men den här är supergod!


Grattis Emma

Idag fyller Emma år! Hipp hipp hurra och ett stort grattis på din födelsedag Emma!!!







Du får din present på fredag ;-)

Café guldkringlan

Det finns en mysigt café i Grythyttan och det heter Guldkringlan. Inredningen är lite gammeldags och det är trevlig personal, om ni har vägarna förbi så kan jag rekommendera ett besök ;-)


Hahaha, ser ni mig i fönstret på den övre bilden?


En sån här vill jag ha!




Å så har de gott fikabröd ;-)


Lunch med Pernilla ;-)

img_5196 (MMS)

Lunch med Pernilla ;-)


Humle

För er som alltid har undrat så tänkte jag nu visa hur humle ser ut (ni vet det där som är en av ingredienserna i öl ;-). Voila!


Frukosttips

Såhär ser Ryvitapaket ut, det finns olika sorter men jag har bara provat denna och jag älskar den!

Om jag äter frukost så tar jag 3 st Ryvita med antingen 1 burk makrill i tomatsås eller skinka på, och då ska det vara ganska mycket skinka, så att man blir mätt =0).

Om jag äter det till mellanmål så blir det 2 st Ryvita men samma mängd med pålägg, så gott!



Och en bild på det färdiga resultatet



Ps. Ryvita är jättegott att äta naturellt som det är, men då blir man inte lika mätt ;-).


Härlig träning


Badmintonen gick så bra idag! Det var länge sen jag tog ut mig så mycket som idag och jag vann alla matcher utom en, så himla bra! Jag är fortfarande helt varm och kanonröd i ansiktet ;-).
Jag skulle ha tagit en morgonpromenad med AL idag men jag insåg inatt att det inte skulle gå eftersom vi la oss alldeles för sent så jag har haft dåligt samvete för det hela dagen. Imorgon SKA vi ut och gå!!! Skriver jag det här i bloggen så är det svårare att skippa det sen =0).

Middagen blev samma mat som på lunchen ;-). Färsbiffar med potatis- och palsternackspuré samt sockerärtor, mums! Jag gjorde en sås också ( jag glömde alldeles bort vad som skulle vara i den så jag improviserade ;-) som blev kanoners!!!



Nu ska jag slappa i soffan och titta på halv åtta hos mig och prata lite med Håkan som är i Lund.

Nu ska jag ge mig av till Bellevue. Det bl...

img_2302 (MMS)

Nu ska jag ge mig av till Bellevue. Det blev fullt upp när jag kom hem så därför blir det bara ett snabbt inlägg nu. Jag lovar att det blir ett längre inlägg sen när jag är hemma igen! Ha en trevlig kväll ;-)


Fina formar

Jag har glömt att visa vad jag köpte i Grythyttan igår. Bakformar i fina färger!




Grythyttan bokat!

Måltidens hus, där jag har mina föreläsningar



När vi gifte oss förra året så fick vi presentkort på Grythyttans Gästgiveri så idag gick vi in och bokade en helg i maj när vi ska dit och avnjuta deras gourmetpaket med romantisk touch =0).







Det ska bli så mysigt!


Lunch! Färsbiffar med potatis- och palster...

img_2406 (MMS)

Lunch! Färsbiffar med potatis- och palsternackspuré samt sockerärtor och gräddsås, supergott!


Resan norrut

Efter att ha sprungit och ner för trapporna x antal gånger för att få ner all packning till bilen så såg jag ut såhär



Och bilen såg ut såhär



Håkan kör



Middagsdags





Äntligen på hotellet i Örebro



Lite porrigt överkast






Söndagen i bilder

Håkan vid pianot.







Lunchdags





Kyckling med rödcurry, kyckling med cashewnötter och kyckling med jordnötssås.


Fortsättning följer...


Godmorgon!

 Nu har jag pussat och sagt hej då till Håkan eftersom han åker tillbaka till Skåne idag =0( riktigt tråkigt tycker jag men vi ses redan på fredag kväll/natt beroende på när han landar...

Nu har jag ätit frukost, ryvita med makrill som vanligt, och ska alldeles strax gå till jobbet. Jag ska jobba hela dagen och ikväll är det dags för badminton, äntligen!


Jag har inte hunnit tagit någon bild på mig idag så jag bjuder på en bild från i fredags kväll.



Under dagen idag kommer det upp mer bilder från helgen, vi hörs lite senare!

Nu är vi på väg mot Västerås, vi har kommi...

img_2423 (MMS)

Nu är vi på väg mot Västerås, vi har kommit en bit på väg så det är inte allt för lång stund kvar i bilen. Idag missar jag MdH-gruppen för de började redan kl 19 idag. Bilden tog jag inne i Grythyttan tidigare idag, det var så skönt ute och solen värmde! Vi hörs när jag är hemma igen.


Fika i Grythyttan på café Guldkringlan.

img_2483 (MMS)

Fika i Grythyttan på café Guldkringlan.


Shopping ;-)

img_2343 (MMS)

Shopping ;-)


Lördagen i bilder Del2

Kvällens outfit





Topp från Gina tricot, kjol från Sisters, strumpbyxor från Twilfit och stövlar från Bianco.

Gott vin!









Mello på storbild



Dessert



På väg hem vid midnatt, eftersom vi skulle upp tidigt på söndagen så fick det bli en tidig kväll.




Och här kommer steken, man kan tydligen ba...

img_0873 (MMS)

Och här kommer steken, man kan tydligen bara lägga in en bild per inlägg via mobilen :-(


Lunchdags. Stek med potatiskaka och calvad...

img_6293 (MMS)

Lunchdags. Stek med potatiskaka och calvadossås.


Sherryprovning, den första var ingen höjda...

img_5248 (MMS)

Sherryprovning, den första var ingen höjdare, jag hoppas mer på de andra två.


Lördagen i bilder Del1

Vi började rephelgen med Kevin Smith som gav oss tips på hur vi ska sjunga och pratade om olika vokalljud m.m.

Håkan & Kevin


Sara & Ludde



Körmingel





Lunch på Herkules  bar





Frukostdags! Snart börjar föreläsningen, d...

img_1963 (MMS)

Frukostdags! Snart börjar föreläsningen, det ska bli kul!


På väg till Grythyttan!

img_6219 (MMS)

På väg till Grythyttan!


Nu är det dags att koppla av, först Halv å...

img_4199 (MMS)

Nu är det dags att koppla av, först Halv åtta hos mig och sen Solsidan!!! Härligt =0)


Nu är vi äntligen framme på hotellet i Öre...

img_1624 (MMS)

Nu är vi äntligen framme på hotellet i Örebro efter. ca 6 timmars bilfärd. Nu ska jag spana in hotellrummet :-)


Såhär glad var jag åt maten...tills jag 5 ...

img_0483 (MMS)

Såhär glad var jag åt maten...tills jag 5 minuter senare bestämde mig för att hälla ut colan i knät, inte så mysigt :-( nu ska vi fara vidare norrut, vi hörs när jag kommer fram till hotellet!


Pit stop på restaurang Gyllene måsen i Jön...

img_0810 (MMS)

Pit stop på restaurang Gyllene måsen i Jönköping. För mig blir det kyckling ;-)


Okej, nu ser det inte ut att vara jättemyc...

img_8497 (MMS)

Okej, nu ser det inte ut att vara jättemycket packning, men tro mig, det är det. Baksätet är fullt ;-) Nu har vi kommit till Helsingborg så det är en bit kvar.


På väg norrut

Nu är rephelgen slut och vi håller på att packa ihop allt som ska med till Västerås. Det är inte ofta som vi kör upp så det gäller att passa på och ta med sig allt som man inte orkar släpa på tåget eller flyget...
Jag ska visa en bild sen när vi har fått in allt i bilen ;-).

Ikväll ska vi ta oss till Örebro och sen vidare till Grythyttan imorgon, på så sätt så spar vi en timmes körning inatt och en imorgon bitti när vi ska till Grythyttan, skönt!

Nu är det dags att börja packa in i bilen, vi hörs lite senare!

Söndagens



Idag har jag på mig en tröja/tunika från H&M och leggings från Indiska. Smyckena kommer från Kapp Ahl och Pilgrim.

Nu sitter vi på Royal Thai med utsikt över...

img_1370 (MMS)

Nu sitter vi på Royal Thai med utsikt över Mårtenstorget och väntar på mat, vi har aldrig ätit här så det ska bli spännande att smaka =0)


Körrep pågår ;-)

img_2277 (MMS)

Körrep pågår ;-)


Sing sing sing!!!

Vi hade det supertrevligt igår på körfesten! Bilderna kommer antagligen upp under morgondagen (hoppas jag) för nu ska vi ge oss iväg till replokalen och träffa kören igen. På förmiddagen är det hela kören och på eftermiddagen är det bara tjejerna eftersom vi även ska tävla i damkörsklassen.
Det ska bli spännande att se hur sångrösten låter idag, efter rep hela dagen igår och så schlagerparty med lite allsång =0).

Jag har inte haft kameran framme idag så jag bjuder på en grynig bild på mig och Håkan från festen igår ;-).



Vi hörs lite senare!

Nu har vi avnjutit en italiensk buffé och ...

img_2278 (MMS)

Nu har vi avnjutit en italiensk buffé och nu är det Mello med riktigt seriösa poängformulär ;-)


Nu är det dags för körfest!

img_7893 (MMS)

Nu är det dags för körfest!


Fikapaus! Jag är så himla trött så jag hop...

img_0173 (MMS)

Fikapaus! Jag är så himla trött så jag hoppas att jag hinner ta en powernap innan festen ikväll.


Carlssons trädgård

Håkan hade bokat bord på Carlssons trädgård efter filmen.

Utanför restaurangen






Fördrink


Håkan dricker champagne


Gott vin



Förrätt, lammläggsrilette med karameliserad lök



Varmrätt



Confiterat anklår med jordärtskocka, potatispuré och havtorn



Servitören bad om ursäkt för mönstret på min Cappucino ;-)



Håkan tog dessert


Sen lunch, repet börjar om en kvart så nu ...

img_7158 (MMS)

Sen lunch, repet börjar om en kvart så nu är det dags att börja äta ;-)


Utsikten från replokalen. Lunds Domkyrka. ...

img_1401 (MMS)

Utsikten från replokalen. Lunds Domkyrka. Vi ska repa lite till och sen är det lunch!


The King´s speech

Igår såg vi The King´s speech på bio. Den var superbra! Både jag och Håkan grät till och från under filmen. Den var väldigt rörande och välgjord. Det var kul att se Colin Firth i något annat än en komedi, han var väldigt bra. Jag och Håkan konstaterade återigen att vi är födda i fel årtionde. Vi borde vart födda kring år 1900 så att vi hade fått uppleva 20- och 30-talet!




Jag kollar hur mycket mascara jag har kvar efter filmen.

Godmorgon! Såhär ser jag ut efter en språn...

img_4733 (MMS)

Godmorgon! Såhär ser jag ut efter en språngmars till Domkyrkan ;-).  Nu börjar repet med LKK, bilder från igår kommer upp under dagen idag!


Anka till varmrätt, me like!

img_7299 (MMS)

Anka till varmrätt, me like!


Nu ska vi avnjuta en middag på Carlssons t...

img_7319 (MMS)

Nu ska vi avnjuta en middag på Carlssons trädgård! Filmen var kanon, berättar mer imorgon!


Fina muffinsformar

Min syster tipsade mig om att Indiska hade fina muffinsformar så idag när jag var på stan så slank jag in där och köpte de turkosa bakformarna.



Cool bild va? ;-) Nu är det dags för The k...

img_6915 (MMS)

Cool bild va? ;-) Nu är det dags för The kings speech, och sen har Håkan koll på vad som ska hända =0) spännande!


Gymet

Nu har jag tagit reda på adressen till gymet och det visade sig att gymet finns på 2 ställen i centrala Lund.
Det pinsamma är att det ena gymet ligger på samma gata som vi bor på, till mitt försvar så kan jag meddela att gatan är väldigt lång och det finns en massa affärer och sån´t så jag har aldrig sett att gymet ligger där, men jag passerar det varje gång jag går på stan så jag borde ha sett det. 

Nu vet jag vart det ligger men jag såg ingen ingång, =0) det måste ju finnas en dörr någonstans. Vi ska ha rephelg med Lunds kammarkör hela helgen så det finns ingen tid för träning den här helgen men nästa gång jag är i Lund, då jäklar ska det tränas!! 

Nu tittar jag på Project Runway och väntar på Håkan som kommer om en stund. Vi ska på bio ikväll =0)


Det här linnet tar jag med nästa gång jag åker till Lund för då ska det tränas!


Många fynd

Igår inhandlades en massa saker.

Panduro har rea på alla sina canvas så jag köpte både till mig och syrran, tur att vi ska ta bilen till Västerås!



Till mig blev det en väska för 50:- på rean



Och ett armband




Vill ha

De har burkarna är så fina, speciellt den uppe till höger i bild med blommor på. Just nu finns de på rea på Panduro...men tycker fortfarande att den är lite dyr så det tål att funderas på ett varv till.


Antiklimax

Här satt jag och laddade och kände mig jätteduktig, satte på mig gymkläderna, packade väskan och satte på mig regnjackan och gick iväg till gymet.
Som jag nämnde tidigare så var det ett tag sen jag besökte gymet här i Lund, men jag hittade dit trots spöregn. När jag ställer mig i hissen så märker jag att det inte står något företagsnamn på den våningsknappen som jag ska till...och mycket riktigt. När hissdörrarna går upp så möts jag av tomma lokaler.

Till mitt försvar så kan jag anta att de flyttade ganska nyligen eftersom Skatteverket som huserar på de övriga våningarna (tro mig, jag stannade hissen på olika våningar för att kolla att jag inte hade tagit fel våning) troligtvis ska flytta in även där.
Jag började skratta och gav mig av hemåt i spöregnet.

Det blev ca 30 minuters powerwalk i spöregnet och när jag kom hem blev det armhävningar, magövningar och annat som man kan träna hemma.
Nu ska jag ta reda på vart gymet har tagit vägen!


Jag, glad i hågen på väg till gymet.

Dagens väder



Nu ska jag göra mig iordning, äta lunch och ta en vända på stan =0) hoppas att regnet lättar.

Edvin

Grattis på namnsdagen Edvin!!!

Jag hoppas att du får en fin dag idag <3





Du ska få ett kort av släkten men det är fortfarande i Lund så du får se det på bloggen idag och så får du det sen när vi ses ;-)




Träna träna...

Nu ska jag snart gå till gymet! Jag har inte vart där på evigheter så vi får se om jag hittar dit ;-)
Eftersom jag är ensam och har mitt gymschema i Västerås så får vi se vad jag ska träna för muskelgrupper...det blir nog lite gott och blandat, typ "Den här maskinen känner jag igen, den tar vi!" eller nå´t sånt. Min plan är att går jag dit nu när jag har ätit frukost så är det nog inte så jättemånga där...

Jag hade gärna ätit det här brödet till frukost men här sitter jag med mina ryvita och makrill...



Vi hörs snart igen!

Skratt

Idag har jag skrattat så tårarna rann och jag fick ont i magen och jag ville knappt läsa vidare för jag orkade inte skratta mer ;-)

Jag läste min vän Fridas blogg http://iskallenpafrida.blogg.se och hon hade lagt ut denna underbara länk. Det är säkert många som redan har sett det här men jag måste lägga ut den så att de som inte har sett den kan roa sig ;-)   http://damnyouautocorrect.com/6101/15-most-popular-autocorrects-from-february-2011/ 

Jag kan inte göra en sån här snygg länk som alla andra bloggare gör, men jag ska lära mig det när min bror dataexperten behagar komma hem från Australien. Då ska jag även ta tag i designen av hemsidan och fixa en header å så.

Imorgon ska jag gå till gymet, helt själv (!). Nu när jag har skrivit det här på bloggen så måste jag ju gå dit ;-). Sen blir det nog en tur på stan för det jag egentligen skulle titta på idag hade jag ingen ork att titta på...


Såhär såg jag ut när jag skulle ut på stan idag.

Nu ska vi se på Halv åtta hos mig och mysa i soffan ;-)


Matlagning

Just nu står Håkan i köket och lagar mat. Köttfärssås och spaghetti blir det idag.



Jag har precis bokat in träningstider med Bettan för mars och april =0) Yay!!!.

Nu är det dags för rep med Voces Sine Nomi...

img_9520 (MMS)

Nu är det dags för rep med Voces Sine Nomine! Idag repar vi hemma hos oss, skönt att slippa ge sig ut i regnet ;-)


Veckans skor

Veckans skor får den här veckan bli dagens inköp. Jag var inne på Bianco eftersom jag hade sett ett par fina skor i skyltfönstret på MQ (som var från Bianco) dessvärre passade färgen och jag inte så bra ihop men jag hittade dessa stövlar på rean istället.








Tacksam

Just nu är jag glad och tacksam över olika saker men främst därför att två av dem som står mig närmast har fått så bra besked den här veckan!
Livet är bra underbart, inte bara ibland utan rätt ofta faktiskt!

Jag är tacksam över min fina man, att min familj mår bra, över att jag har möjlighet till att kunna studera och spendera tiden där jag vill vara, att vi har möjlighet att åka på roliga resor, äta god mat, känna en massa härliga människor, att kunna träna med Bettan, att få sjunga med roliga och bra körer, över att jag mår bra, vår fina lägenhet och en massa andra saker!


En tacksam Kristin!

Ting

Jag gillar inredningsbutiker och i Lund finns en butik som heter Ting. Den kan ibland uppfattas som lite krimskrams-butik (eller den har uppfattas så av mig tidigare) men de har många fina och roliga saker.

De hade bland annat ett vinspel (börjar ni tröttna på mig nu? ;-) som jag inte har sett förut.



Ett roligt 80-tals frågespel



Matspel


Jag inser nu i efterhand att jag inte tog några bilder på inredningsprylarna utan bara på spelhörnan, men de har som sagt mycket fint. Just nu hade de rea på fina vaser i roliga former med pastellfärger.

Världens godaste thaimat



Kyckling med massaman curry från Buachoom.
Det blev middag igår och lunch idag för det är väldigt stora portioner ;-)

Körölen i bilder

Det blev inte så många bilder tagna igår kväll, främst därför att blixten på min iPhone gör att man ser ut som ett spöke ungefär. Här kommer i alla fall några bilder.

Emma och Björn



Min ananasdrink



Joakim



Håkan









Vi hade en mysig kväll på Stortorget.

God förmiddag

Det blev ett sent första inlägg idag, jag har vart vaken sen klockan 08.30 då Håkan åkte till jobbet, och så har jag försökt att somna om men det har inte gått så bra. Det blir ingen sovmorgon i helgen då vi har rephelg med Lunds Kammarkör så jag hoppas på morgondagen istället. Jag vet att det är sovmorgon att få sova till kl 08.30 men jag ville sova till kl 10, dessutom sov jag så dåligt inatt. Jag vaknde flera gånger och en av gångerna gjorde Håkan konstiga ljud ifrån sig så att jag trodde att han skulle dö (så är det ganska ofta men jag blir lika rädd varje gång och måste då fråga honom om han andas ;-) och sen tog det en stund för mig att komma ner i puls igen.

Vädret är inget vidare här i Lund, igår regnade det större delen av dagen och idag snöar det och är alldeles grått =(.

Dagens planer blir ungefär som igår tror jag, äta lunch, ta en tur på stan och sen ikväll så är det rep med VSN, en liten grupp som jag och Håkan är med och sjunger i.



Eftersom jag inte har gjort mig iordning än så bjuder på en bild på mitt smyckesträd här i Lund.
I

Jag fraktar oftast smyckena fram och tillbaka varje gång (det gör jag inte med kläderna) eftersom jag aldrig vet vad jag är sugen att ha på mig + att de inte tar så stor plats i väskan =0).

Snart kommer bilderna från igår kväll!


Kvällens

Kvällens outfit kommer här


Tröja från Esprit, kjol från Åhléns och leggins från Indiska.


Halsband från Glitter och Pearls for girls, armband från Baglady.

Imorgon kommer bilderna från körölen!

Nu är det köröl! Repet gick jättebra och n...

img_6108 (MMS)

Nu är det köröl! Repet gick jättebra och nu sitter vi på Stortorget och pratar ;-)


Tiger

Det finns en butik i Lund som är ungefär som Bubbeltian, det finns allt mellan himmel och jord och allt är väldigt billigt!

Idag shoppade jag lite smått och gott =0)

Fina klädnypor som har många bra användningsområden.






En smyckeshand till ringar och armband


Några dekorativa bokstäver, och nej, de står inte för hells kitchen eller huvudkontoret ;-)


Några fina plåtburkar



Och sist men inte minst...



...några kakfat. Jag köpte ett sist jag var här som vi har här i Lund, men jag vill ha ett i Västerås också ;-) De är så fina!

Nu är det dags för rep med LKK. Vi hörs li...

img_1457 (MMS)

Nu är det dags för rep med LKK. Vi hörs lite senare ;-)


Lysande

När jag var ute på stan tidigare idag så fyndade jag en hel del. Bland annat den här lampan som ropade på mig från skyltfönstret



Den ska få följa med till Västerås =0) tur att vi åker bil upp den här gången ;-)


MdH är inte på plus just nu

Jag läste en kurs i höstas på Mälardalens högskola och nu till våren så har jag anmält mig till fortsättningskursen men de senaste veckorna har Mdh börjat flagga för att kursen kanske inte ska bli av (trots att vi är tillräckligt många) och om den blir av så blir det antagligen i en annan stad och med en annan lärare. Det är inte riktigt vad jag är sugen på!
Jag pendlar tillräckligt mycket som det är och läraren är så bra så därför vill jag ha honom i vår också! Vi får se hur det blir, just nu känns det bara lite hopplöst =0(

Dessutom så regnar det och är helgrått ute...nej nu ska jag sluta att sura.

Snart ska ni få se vad köpte när jag var på stan idag!

Reising design

Här kommer bilder på smycket som jag designade och tillverkade på min möhippa. Jag är så nöjd!





Reising design och halsbandet tillhör serien Love ;-) hihihi.

Hårinpackning

Idag passade jag på att göra en hårinpackning. Det här är den som är bäst för mitt hår (som är väldigt torrt och sprött).



K-PAK moisture intense hydrator från Joico.

Dagens smycken

Idag har jag på mig följande smycken





Armband Kapp Ahl, örhängen Pilgrim (om jag minns rätt) och den hjärtformade ringen är gjord av Charlotte Modig.
 
Jag fick ringen i present av möhippegänget. På min möhippa fick jag göra ett eget smycke, och då gjode jag ett halsband, hjärtat som sitter på ringen sågade jag ut eftersom hängsmycket hade en hjärtform (jag ska visa en bild på hänsmycket lite senare). Charlotte fick sen fria händer med hjärtat som var kvar och skapade då denna fantastiska ring! I love it!

Lazy wednesday

God morgon på er!

Det blev inte så lång sovmorgon som jag hade hoppats på idag eftersom jag vaknade när Håkan skulle gå upp, men det är skönt att veta att jag inte har någon stress utan kan ta dagen lite som den kommer.

När jag kom hem igår kväll så hade Håkan fixat middag, så gulligt trots att han visste att jag antagligen skulle komma till Lund efter kl 23. Jag var superhungrig så det var underbart att maten var klar.

Det blev kyckling med bönsallad och blomkålspuré, typ. Jättegott och ganska nyttigt.

Kyckling med bönsallad och blomkålspuré.

Idag ska jag kanske ta en sväng på stan annars ska jag läsa lite. Ikväll är det körrep med Lunds Kammarör och därefter är der köröl! Kul att det var köröl just den här onsdagen som jag är med =0).


Nu ligger jag i sängen och ska somna. Håka...

img_4207 (MMS)

Nu ligger jag i sängen och ska somna. Håkan hämtade mig på stationen, så skönt att slippa gå hem med alla väskorna. Vi hörs imorgon. God natt!


Och här kommer bilden ;-D

img_7200 (MMS)

Och här kommer bilden ;-D


Jag har försökt att ta en bild på mig här ...

Jag har försökt att ta en bild på mig här på tåget, osminkad och dann ;-) Det går inge vidare så Ni får nöja er med denna


Idag var det eftermiddagsfika på jobbet me...

img_6670 (MMS)

Idag var det eftermiddagsfika på jobbet med semlor, eftersom jag inte är något fan av semlor då blev det en bulle för min del. Mums!


Snart framme i Stockholm, vi är på tid så ...

img_0285 (MMS)

Snart framme i Stockholm, vi är på tid så tågbytet ska förhoppningsvis gå bra ;-) jag har roat mig med att bläddra i Kupé, kul!


Elle interiör

Det nya numret av Elle Interiör hann komma så nu har jag lite underhållning på tåget ;-) jag brukar inte kunna läsa när jag åker tåg men det brukar alltid bli stopp och förseningar och då är det roligt att ha med sig något att läsa!



Vi hörs snart, jag ska försöka att sova lite på tåget men jag lovar att hålla er uppdaterade!

Roligt spel?

Jag såg det här spelet i affären, det verkar jätteroligt!



Är det någon som har spelat det? Är det roligt?


Dagens lunch som nästan är densamma som ig...

img_6683 (MMS)

Dagens lunch som nästan är densamma som igår ;-) Så god!!!


Inköp

Jag har inte visat er dessa godingar än. De är inhandlade på Lagerhaus (vart annars? ;-).

Fina ramar, jag tror att de ska få bo i sovrummet, annars blir det i vardagsrummet.



Å så de här fina ljusstakarna, precis i min smak! De ska få dekorera matsalsbordet. Fast de matchar vardagsrumstapeten väldigt bra ser jag nu, vi får se vart de hamnar.


Tisdag

Idag blir det jobb hela dagen, därefter beger jag mig till tågstationen och åker till Lund, äntligen ska jag få träffa Håkan igen!

Jamaica 2010

Min favoritdrink i Karibien hette Blue monday, den innehåller Blå Curacao som gör tungan blå och fin ;-)


En unge i minuten

Ni har väl inte missat att premiären av En ungen i minuten sänds på TV 4 klockan 21 ikväll? Det är inspelat i Västerås och det ska bli så kul att se, och speciellt kul att se om man känner igen någon ;-)

Det är fel på TV-sändningen igen men sån tur är så kan jag se 1, 2, 4, och 6an. Vi fick aldrig reda på vad som var fel förra veckan när det var myrornas krig på alla kanalerna, men det gick väldigt fort att fixa till det... sån tur var. Jag hoppas att det är likadant den här gången.

Nu är det snart dags, jag sitter bänkad i soffan och väntar!

Anton som ganska nyfödd. Tröttis ;-)



Edvin som ganska nyfödd


Middagsdags!

Jag är så glad idag, mitt inlägg om "Hemma hos" hamnade på förstasidan här på blogg.se så idag har jag haft många nya besökare, välkomna! Jag hoppas att ni tycker om bloggen =0). Det har varit fullt upp idag så det har inte blivit så mycket bloggande, men det ska jag ta igen ;-).

Jag kom precis hem från jobbet, efter närmare 11 timmars arbetsdag så nu ska jag lägga mig i soffan och bara titta på TV, och uppdatera bloggen såklart.

Middagen består av lite av varje men bland annat denna goda delikatess ;-) Blandade oliver, mums!



Såhär glad blev jag när jag såg att inlägget låg på förstasidan på blogg.se

Oxford juli 2009

Hahaha, den här bilden är så hemsk! Håkan hade precis tagit en bild på oss där jag såg skitsur ut så då skrattade jag såhär mycket och då knäppte han ett till kort. Tyvärr raderade han den bilden där jag såg så hemskt arg ut så jag kan inte visa den här.

Vi hörs snart!

Lunchtajm! Ska njuta av en kycklingsallad ...

img_8430 (MMS)

Lunchtajm! Ska njuta av en kycklingsallad från Vivaldi och VLT.


Hemma hos-reportage

Jag och Håkan är med i nya numret av Hemma hos! Superkul, och de har med en massa fina bilder från vår lägenhet. Det är lite nervöst för jag har inte läst artikeln än, jag hoppas att jag får hem ett ex i brevlådan idag.







Jag har inte fått något eget ex ännu, när det kommer så blir det lite mer bilder =0).
Vi hörs lite senare!

Stressig morgon! Jag fick köpa med mig fru...

img_0267 (MMS)

Stressig morgon! Jag fick köpa med mig frukost för att hinna till mötet ;-)


Gårdagens bilder

Igårkväll var AL hemma hos mig och vi hade myskväll. Eftersom jag jobbade hela dagen så hade hon köpt och fixat maten, så gulligt!
Förberedelser




Allt var så gott!











En liten intern bild...
Hahahaha

Vi hade en supermysig hemmakväll med Mello och The big C, den serien kan jag verkligen rekommendera!

Sköna söndag

Jag hade en jättemysig eftermiddag med Ulrika på Pitchers. Vi åt lunch och hann prata en massa!




Efter det gick vi hem till Johan för att ha första träffen med högskolegruppen. Det var trevligt att träffa alla igen. Johan bjöd på semlor (jag var dock mätt efter lunchen så jag hoppade den och nöjde mig med vatten).



Mysfika!




Mys på Pitchers med Ulrika!

img_0634 (MMS)

Mys på Pitchers med Ulrika!


SönDagens



Kläder: Tröja, Esprit. Kjol från Åhléns och leggings från Indiska.



Smycken: Halsband från Kapp Ahl, Örhängen från Glitter. Armband från Pearls for girls, H&M samt Kapp Ahl.

Söndagsträning

Det gick bra att träna även om jag märker att kroppen tycker att det jobbigt. Jag gäspar eftersom jag inte får i mig tillräckligt med syre så det ser nog ut som att jag är trött och ointresserad. Al provade på chins idag och hon var jätteduktig!!!!
Vi körde rygg, triceps, bröst och mage å så lite kondis såklart =0).
Efter styrkepasset så sprang jag 1km, 17 sekunder snabbare än i torsdags ;-). Jag avslutade styrkepasset med hopprep så jag var ordentligt trött inför joggingen men eftersom det bara var en kilometer så gick det bra =0).

De hade rea på träningskläder så jag köpte ett linne.



Visst är det fin färg? ;-)

Nu är det dags för mig att fixa iordning mig inför lunchen med Ulrika =0)

Vasafrukost

Nu sitter jag i sängen och äter frukost och tittar på Vasaloppet samtidigt som solen visar sig från sin bästa sida ;-) Riktigt mysigt, men det hade vart ännu mysigare om Håkan hade vart här.
Jag kommer att åka till Skåne på tisdag eftermiddag och vara där fram till på södag kväll. Det ser jag fram emot, för nu var det längesen vi sågs!

Idag ska jag träna, pass med Bettan på N´joy kl 11. Efter det så blir det förhoppningsvis en lunch med Ulrika! Ikväll så ska jag kanske iväg på en 4-timmars föreläsning, jag har inte riktigt fått besked om vi börjar idag eller om den blir uppskjuten så vi får se.

Jag ska även uppdatera bloggen och lägga ut bilderna från igår. Jag och Al hade en riktig myskväll och det blev ganska sent, trots det så är jag riktigt pigg idag =0).

Vi hörs lite senare!


Mmm!

img_2384 (MMS)

Mmm!


Middagsdags! Ser ni att det är en bantning...

img_7959 (MMS)

Middagsdags! Ser ni att det är en bantningsmeny? Det var syftet iaf ;-)


Snälla poliser

Jag och G hade det mysigt på jobbet idag fram till det att vi fick besök av en väldigt obehaglig man som snodde med sig saker från oss. Han är inne lite då och då men idag blev jag så himla arg på honom och han brydde sig inte alls!
Polisen tog en tur och letade efter honom men hittade honom inte, sen kom de in och vi fick göra en anmälan. Poliserna var jättesnälla och förstående och sa att jag inte behövde vara rädd för mannen (jag berättade att jag brukar se honom lite då och då men håller mig undan eftersom han är så himla läsklig...). De skulle ta en tur till efter besöket hos oss =0).

G tyckte om kakan iallfall och jag lämnade kvar resten till de som skulle jobba ikväll. Jag trodde i min förvirring att jag skulle jobba kväll idag men när jag tittade på schemat igår så stod det att jag jobbade till 16.30, underbart! Så nu ska AL komma hit och vi ska se på Andra chansen och mysa!

Såhär såg jag ut imorse
Tröttis!

G fikar

Linda, som har varit sjukskriven hade fått såhär fina blommor av jobbet, + det fina blocket ;-)



Nu är det dags för en dusch och sen prata lite med Håkan innan AL kommer. Vi hörs lite senare ;-)


Myskväll på Gryta!

Här kommer bilderna från igår kväll. Jag spenderade kvällen på Gryta hemma hos systeryster!

Jag fick ett glas vin när jag satt i badrummet och umgicks med Anna som badade Anton ;-)


Titta vilket fint våningsfat de har i köket


Micke lagade en jättegod tacogratäng! Jag ska testa att göra den om några veckor igen och då ska jag lägga ut receptet här på bloggen ;-)



Jag inser nu när jag kom hem att jag inte tog några bilder på mig, Anna eller Micke...lite tråkigt (förutom bilden nedan).

Annas paket innehöll halsbandet och armbandet som jag hade som dagens smycken igår (hon fick alltså likadana som mig, jag lånade inte hennes ;-)


Smyckena passade jättefint till hennes blus!


Vi hörs lite senare =0)


Lunchrast! Tacogratäng från fam Blom, tack...

img_1079 (MMS)

Lunchrast! Tacogratäng från fam Blom, tack tack!


Fredagsfika i bilder

Igår var vi hemma hos Jessica och fikade. Det var så mysigt! Nästa gång ska vi ses hemma hos mig =0).

Jessica hade bakat bröd till fikat



Goda pålägg

Å så hade hon bakat fikabröd också, å jag hade med min hallon/kokos-sockerkaka




Anna, Anton och Lovisa


Lukas


Lovisas fina rum


Tapeten


Fina skyltar




Tack för en mysig eftermiddag!


Jobbet väntar

Idag ska dagen ägnas åt jobbet! Det är jag och G som håller ställningarna idag och jag tar med mig hallon&kokossockerkakan (eller snarare resterna av den ;-) för att få den här extra mysiga lördagsstämningen.



Just nu sitter jag och äter frukost samtidigt som jag bloggar, kollar mail och facebook =0)



Det känns lite tråkigt att jobba när det är strålande sol och blå himmel ute...men så är det ibland.



Det blev ingen morgonpromenad idag =( jag var alldeles för trött, men jag hoppas på skärpning från min sida imorgon!
Vi hörs lite senare, då kommer bilderna från igår =0)

Dagens smycken







Halsband, armband och örhängen kommer från Kapp Ahl.

Nu sover Lillprinsen ;-) vi andra tittar p...

img_7712 (MMS)

Nu sover Lillprinsen ;-) vi andra tittar på lets dance =0)


Gästen får sitta på toa och dricka vin och...

img_4289 (MMS)

Gästen får sitta på toa och dricka vin och titta på värdinnan som badar sonen ;-) mysig start på fredagskvällen!


Dags för presentöppning på Gryta

img_2716 (MMS)

Dags för presentöppning på Gryta


Fikatajm!

img_6490 (MMS)

Fikatajm!


Påväg till Örtagården!

img_6812 (MMS)

Påväg till Örtagården!


Paket till syster

Jag hann ut på stan en snabbis innan jag blev hämtad. Inköpet ser ni här nedan. En present till min syster istället för en blomma ;-).
Innehållet kan jag avslöja senare ikväll när hon har öppnat det.





Rosa och fint ;-)


Jag bakar!

Efter morgonpromenaden var jag förbi affären och köpte lite ingredienser så att jag kunde baka en liten kaka.



Precis ute ur ugnen



Å så vänder vi på den... Voila!

En sockerkaka med hallon och kokos!

Nu ska jag fixa iordning mig och sen ut på stan en snabbis...systeryster kommer om en timme!


Totalmiss!

Jag har varit lite stressad på sistone, eller det är jag ju egentligen alltid även om jag trodde att det skulle bli bättre när jag gick ner i tid, så jag har dubbelbokat mig =(.

Den 17 mars är det Guldstänk här i Västerås, företagarnas egna Oscarsgala! Vi går på Guldstänk varje år med jobbet och det är jätteroligt! Imorse insåg jag att det var den 17 mars, samma dag som jag och Håkan ska vara i Stockholm och se en föreställning som heter "Riktiga män"...och det går ju inte. Håkan måste dessutom åka utomlands med jobbet så han kan inte heller gå på föreställningen.
Jag hade verkligen velat se föreställningen där bland andra Johan Rheborg och Tommy Körberg är med men det går inte för Guldstänk är det som jag prioriterar.

Här kommer bilder från de tidigare Guldstänksåren

2010

Jobbtjejerna

Jenny och jag

2008






Jag undrar vad jag ska ha på mig i år ;-)

Dagens planer

Idag är det fullt upp! Jag ska ut på en morgonpromenad med AL nu, 4:e gången den här veckan, inte illa!

När jag kommer hem är det full fart, jag ska göra mig iordning och sen baka en kaka...ni får se vilken lite senare ;-). Om jag hinner så ska jag även ut en snabbis på stan...
Min syster kommer och hämtar mig kl 13 och då ska vi hämta sötnosen på dagis och sen åka hem till min kusin Jessica och fika tillsammans med Lukas och Lovisa, mysigt!
Kvällen spenderas på Gryta med familjen Blom. Det blir dock inte så sent eftersom jag ska jobba imorgon.

Å så ska jag ju blogga en massa under dagen också, icke att förglömma ;-)

Anton & Jessica
Anton & Jessica

Vi hörs lite senare ;-)

Test

Det förra inlägget skickade jag från iPhonen och det funkar ju jättebra, bara lite finjustering med texten ;-) Så från och med nu kan jag blogga vart jag än är =0)

Min fina =0)

Lovely!

Mitt hjärta Det här fina hjärtat fick jag ...

img_1123 (MMS)

Mitt hjärta Det här fina hjärtat fick jag av Anna när jag fyllde år, det ena pryder badrumshyllan och ska fyllas med smycken. Det andra hjärtat får bo i sovrummet och ha samma funktion!


Middag

Idag hade jag velat gå ut och ta en drink men så blev det inte. Jag har gjort saker hela dagen så nu sitter jag i soffan och tittar på "Hitta Nemo" (eftersom tv-kanalerna inte funkar för tillfället) och äter kyckling med rödcurry från Spicy Hot.

Menyn på Spicy Hot


Kyckling med röd curry


Rosa bunkar

Jag tog även en sväng förbi Lagerhaus, en av mina favvoaffärer. De har mycket roliga och fina saker + att det är ganska billigt = perfekt!

Idag föll valet på dessa



Rosa och fina i 3 olika storlekar, 39 kr totalt =0) perfekt när jag ska baka!

Dagens inköp

Jag tog en sväng på bokrean idag och inhandlade följande böcker.

Kokboken från mitt favoritprogram.


Del 2 av Sodie Fahrmans serie om Elsa


Fina böcker


En chansning


Å så Mia Skäringers bok

Sex and the city

Jag har laddat upp 1000 bilder för framkallning (heja mig!!!), samtidigt så tittar jag på den första SATC-filmen. Det har tagit ca 2 timmar att ladda upp bilderna men nu är det nästan klart, jag ska göra en till beställning snart men det blir den sista för idag...helt otroligt att Cilla var så duktig och tog så många bilder på vår dag!



Jag utanför trappen till Carries lägenhet =0)

New York aug 2010


Sushi

Nu ska jag äntligen äta lunch! Den godaste sushin i Västerås, enligt mig, hittar man på Ayame i IGOR.





Californian roll, min favorit på Ayame!

Sushi

Lite senare lägger jag upp bilder på det jag köpte idag =0)


Ibland går det fort...

Jag glömde att lägga till bilden som jag tog när jag skulle gå till gymet imorse. Såhär såg jag ut då, blek och trött men utan den tjocka vinterjackan nu när det är 2 grader ute =0)


Effektiv förmiddag!

Oj, den här förmiddagen har varit effektiv! Jag började dagen med en morgonpromenad med AL, därefter hem och åt frukost, sen iväg till gymet där vi körde ett riktigt hårt pass med ben, biceps och axlar ;-) me like!
Efter passet så sprang jag på löpbandet, jag brukar gå hem direkt efter gympasset för en timme pån gymet är fullt tillräckligt! Det gick så lätt att springa idag, trots att jag redan var slut så kunde jag köra i ganska högt tempo =0) och när det bara är en kilometer så är det ju över på några minuter ;-)
Jag började springa för drygt ett år sedan men skadade mitt knä i maj så jag fick sluta helt med jogging och benträning och bara köra rehab...inte roligt alls så nu tar jag det väldigt lugnt och har bestämt mig för att bara springa 1 km första veckorna för att sen öka...

När jag kom hem från gymet så duschade jag och gjorde mig iordning och dessutom så har jag hunnit med att fixa med disken och tvätten. Bra jobbat Kristin!

Nu ska jag ut en sväng på stan och njuta av det underbara vädret och köpa någonting att äta till lunch.

Gymet väntar

Morgonpromenaden är avklarad och jag har ätit den klassiska frukosten ryvita med makrill (det är tur att det är gott ;-). Jag ska alldeles strax ge mig iväg till gymet. Den är nollgradigt ute och det är såååå skönt, och just som jag tittar ut genom fönstret så tittar faktiskt solen fram också =0) Underbart! Det här blir en bra dag, det känner jag på mig!



Vi hörs snart igen!

Träningsförmiddag

Träningsorken håller i sig och imorgon (eller snarare idag) så blir det först en promenad med AL och sen en timme på gymet med Bettan.

Resten av dagen är obokad än så länge...SKÖNT! Jag får se om det dyker upp någonting ;-) Om inte så blir det nog SATC2 och mys i soffan imorgon kväll.


Bjuder på några bilder från våren 2010 när vi besökte Vimmerby.

Emilia Håkan och jag

Norrgården, Mellangården och Sörgården från inspelningen av "Barnen i Bullerbyn".


Vi hörs när jag kommer hem från gymet!


Dagens

Kommer här i en osminkad version.



Topp från Esprit, klänning från Isolde, leggings från Indiska och kofta från Åhléns.

Veckans skor

De här skorna köpte jag i New York när vi var där i augusti. Kanonpris och så häftiga så jag var bara tvungen att slå till, trots att vi inte hade någon plats för ytterligare packning =0).





New York, aug 2010



Klackarna är höga så det är inga promenadskor direkt ;-)

Boklusen

Jag älskar att läsa! Jag har läst så länge jag kan minnas och när jag är inne i riktig läsarperiod så finns det inte så mycket tid för någonting annat ;-)

En av mina favoritförfattare är Sophie Kinsella



Just nu läser jag "Min mormors historia" och innan det var det Denise Rudbergs senaste.


Ett litet snedsprång var annorlunda än Rudbergs tidigare böcker men jag gillade den ändå.

Jag har många olästa böcker som ligger och väntar på mig, bland annat "Strindbergs stjärna" och "Mini shopaholic".



I julklapp (eller födelsedagspresent) fick Håkan den här boken av mina föräldrar.



...med en fin hälsning från författaren ;-)



Jag blev väldigt glad eftersom jag också tycker om Björn Hellbergs böcker!

Nu när jag jobbar 50% och pluggar 50% så är det lite lättare att få in lite rolig läsning också ;-)

Nya tavlor

Jag lovade att visa de nya tavlorna som vi tog hem i lördags. Jga har försökt att fota dem men det bara speglar sig så nu får ni se bilder som jag har lånat från konstnärens hemsida http://angelicawiik.se

Rosmadonna
Rosmadonna

Cubanatt
Cubanatt

Susanna i badet
Susanna i badet

På väg


Månöga
Månöga

Alla tavlorna har skimrande glitter, vilket inte syns här men de är såååå fina! Håkans favorit tror jag är Månöga, jag kan inte bestämma mig för jag gillar alla. Vi ska eventuellt ta med en tavla till vår lägenhet i Lund, men vi får se, det beror om den passar in där.
 


Teknikstrul

Suck! Jag har försökt att uppdatera bloggen sen kl 11 men blogg.se har haft tekniska problem så jag har inte kommit in på bloggen förrens nu =(.


Såhär såg dagens lunch ut, rester från söndagens middag. Jag ska lägga ut receptet här nästa gång vi lagar lax- och räkgrytan för den är fantastiskt god! Trots att det inte ser så aptitligt ut på bilden...

Lax- och räkgryta

Vi hörs snart igen!

Hurtmorgon

Japp, jag har precis kommit hem efter en promenad med Al. 2 morgonpromenader i rad är inte illa ;-) Det är skönt att ha kommit igång på allvar (jag vet att det bara har gått 2 dagar, men ändå, det är bättre än ingenting ;-)

Idag bjöds det på strålande sol och minusgrader



AL i solskenet

Morgonpromenad

Jag har ingenting inbokat förrens ikväll så jag ska städa det sista efter helgens kalas och leka lite med min iPhone. Dessutom ska jag försöka att få iväg beställningen av kort, webbsidan bara hänger sig när jag försöker...
Skönt att ha en ledig dag och bara kunna mysa runt!



Jag har bestämt mig!

I helgen hade jag en liten bloppis ;-) eller det var snarare så att mina nära och kära (som också råkar läsa min blogg;-) som var här fick titta på de kläder som jag hade rensat ut och ta hem vad de ville =0).

Den här kassen skulle Emma, Anna ocn mamma titta närmare på ;-)



Träningen gick sådär, jag vann 4 av 6 matcher men tekniken ville inte infinna sig och jag kände mig "tung" inget spring i benen med andra ord.
Hela hösten och fram till nu så har jag inte haft någon motivation attt sköta maten och träningen. Jag känner att det är nog nu och dags för de sundare matvanorna och träningen att komma in och dags för godiset och segheten att säga hej då.
Förra våren, då jag hade ett tydligt mål, gick det superbra med både träning och kost och jag kände verkligen hur kroppen förändrades och att jag kände mig bekväm i mig själv. Målet var vårt bröllop 3 juli och kände mig så vacker då, det var absolut värt all möda!
Problemet var bara att istället för att hålla i träning och kost så gick det sakta men säkert åt helt fel håll och nu är jag tillbaka till den punkt där jag inte trivs med mig själv SÅ NU ÄR DET DAGS ATT GÖRA NÅGOT!!!!!

Mitt mål nu är min väns bröllop i början av juni, jag hoppas, hoppas, hoppas att det fungerar som motivation!!!
Jag vill få in en rutin på morgonpromenaderna, köra minst 2 gympass per vecka samt badmintonen, å så komma igång bra med kosten.

Jag tänker inte sluta att dricka vin och äta ute, för det är sådant som jag verkligen uppskattar och jag vill inte sluta leva, men det räcker kanske med alkohol en gång i veckan. Tanken är ju att jag ska lägga om mina vanor så att jag kan leva så fortsättningsvis och inte bara under en kortare period.

Nu håller vi tummarna för mig och ser till att motivationen är på topp!

Duktig

Jag kände mig jätteduktig imorse när jag gav mig av strax före kl 6 för att ta en morgonpromenad med Alvis!
Jag var pigg när jag kom hem från promenaden men på eftermiddagen var jag helt seg!

Nu ska jag iväg till Bellevue och spela badminton, skönt!

Helst skulle jag vilja göra som han på bilden...



Vi hörs igen när jag kommer hem!

Rolig post =0)

Jag gick igenom posten när jag kom hem från jobbet. Dels hade jag fått kundtidningen från NK.



Det var första numret som jag fick hem i brevlådan så det ska bli kul att bläddra i =0).

Och sen såg jag det här kortet och började skratta för mig själv där jag stod i hallen...



Jag är utvald, att under fyra veckor vara medlem av svensktoppsjuryn!!! Nu lyssnar inte jag på svensktoppen men bara för sakens skull så vore det roligt att lyssna på låtarna och därefter rösta ;-) Vi får väl se...men jag hoppas att jag hinner med det =0).

Den gladaste nyheten var att jag precis såg att jag har fått en inbjudan till Linn Herbertssons läsardejt!!! Jag läser Linns blogg varje dag och jag hoppas verkligen att jag kan den dagen. Jag har inte kalendern med mig just nu så jag håller tummarna för att den kvällen är obokad!!! Om ni vill spana in Linns blogg så hittar ni den på http://tidningskungen.se/linnherbertsson



Kompislunch...

blev det idag. Det är alltid lika trevligt att komma ut på lunchen och träffa vänner. Idag lunchade jag och Kajsa. Vi gick till Grekiska kolgrillsbaren, mums!
Kajsa bjöd mig på lunch idag eftersom jag hade fyllt år =0) Så snällt!

Jag tog grillade kycklingspett med bulgur och tsatsiki, så himla gott!



Jag har fortfarande inte lyckats komma igång med mobilbloggningen än...men jag hoppas att det snart är på G ;-) Undrens tid är inte förbi (hoppas jag =0)

Bildkavalkad

Okej, jag vet att jag snöar in lite på Anton och Edvin ibland men de är ju mosters/fasters favoriter!!!

Här kommer en bildkavalkad från mammas 60-årskalas i maj!

Edvin & Jag
Faster och busungen =0)

Min faster och Anton
Helena & Anton

Anton med sin farmor Lena
Lena & Anton

Jag och min fina faster

Nej, jag är inte blek heller ;-)

Anton och min kusin Angelina
Angelina & Anton

Gruppbild med Edvin i mitten


Tjolahopp!

Ååååh!

God morgon på er! Titta vilken mysig bild jag hittade! Den är tagen hösten 2009, i november tror jag så Anton är ca 1 månad på bilden.

Anna & Anton

Anna & Anton

 

Det är lite skillnad på dagens Anton

Anton dec 2010

Anton dec 2010.