2>

Mini Shopaholic

Den här roliga boken har jag spenderat eftermiddagen tillsammans med!



Födelsedagsmiddag

I lördags firade vi Edvard som fyller år nästa vecka.

Fördrink med smak av apelsin och annanas




Vi började middagen med en underbart god Crème ninon (vi har ingen mixer i Lund så soppan blev inte så grön och slät som den ska vara men lika god).



Vid servering häller man på mousserande vin och en klick creme fraiche.


Edvard fick bestämma varmrätt, det blev oxfilé, potatisgratäng, ärtor och bearnaise.






Innan tårtan blev det paketöppning...



Chokladtårta, den var kladdig, god och VÄLDIGT mäktig! Receptet hittar ni här.

Home again

Jag tog mig i kragen och gick ut för att fixa några ärenden, och blev på bättre humör. Dessutom fick jag hjälpa en livrädd 4-åring i rulltrappan och mitt hjärta smälte av hennes varma, lilla hand som höll hårt i min. Hennes mamma åkte ned med en tvillingvagn men hon ramlade och kom inte med så jag åkte upp och tog med henne ner igen. En riktig liten sötnos.

Jag köpte med en sallad hem från Vivaldi som jag ska avnjuta nu :-)


Så nära

Ända sen jag träffade Håkan så har vi gått på balerna som anordnas av Lunds Studentsångare. Jag tycker att det är roligt, det är god mat och dryck och innan är det alltid konsert som man får njuta av.

I helgen var det dags för bal igen men en mängd olika saker gjorde att vi bestämde oss för att stanna hemma (jag hade ingen klänning, Håkan skulle upp tidigt dagen efter, vi fick reda på det väldigt sent för inbjudan kom bort i posten, Emilia kunde bara fira Ed på lördagen osv.).
Idag gick jag in på Isabella Löwengrips blogg (Blondinbella), jag läser alltid den och blir inspirerad av hennes energi och allt annat hennes blogg handlar om och då ser jag att hennes hemliga weekend var i Lund och hon gick på studentsångarnas bal... Varför var vi tvunga att missa just den här balen? Jag hade velat gå fram till henne och tacka för en bra blogg och berätta att hon inspirerar mig osv. Suck!

Jaja, dags att ta nya tag och ge sig ut i det (numera) gråa, trista vädret =(.



Jag lekte med Instagram igår och bjuder på en bild från vår bröllopsdag.


Let the sunshine in

Hej hopp å galopp! Det ärmåndag igen och jag är i Västerås som visar sig från son bästa sida ;-). Solen skiner och luften är härligt höstcrispig.

Jag har sovit jättegott inatt (jag somnade sent men när jag väl somnat så sov jag till kl 10) och känner mig helt utvilad. Idag ska jag fixa en massa ärenden och baka lite och resten av veckan bjuder bland annat på kompishäng, konsert, middag med goda vänner, kör och träning. En underbar vecka med andra ord!


Söndagkväll i Västerås


Nu är jag hemma! Det är så skönt att klockan inte ens är 20 än och jag sitter i soffan och äter kyckling med röd curry från Spicy Hot. Det andra tåget (mellan Norrköping och Västerås) körde in en del av förseningen så vi var nästan i tid till Västerås.
På vägen hem träffade jag på Al så vi bokade in en morgonpromenad på tisdag, den ser jag fram emot!

Ikväll blir det en lugn kväll i soffan, jag ska betala räkningar och kolla igenom all post som har kommit under veckan.




Äntligen hemma


Försenat tåg

Vi blev försenade med det första tåget men jag hade tur och det andra tåget väntade på oss ;-). Tyvärr finns det inga sittplatser kvar men jag hoppas att någon ska av vid nästa stopp...


Malmö


Jag, Håkan och Emilia tog en tur till Malmö i lördags för att köpa presenter till Edvard och även titta på lite andra saker.

Vi hittade Edvards presenter på en gång så efter det fortsatte jag och Emilia shoppingturen och Håkan gick till kontoret och jobbade.

Håkan och Emilia


På Monki fanns det färgglada provhytter och Emilia hittade fina kläder


Och här är högen med Edvards presenter

Han fick presenterna igår så jag kan avslöja innehållet. Underkläder, ett par jeans och tröjor =0).


Time to say goodbye

Jag ska alldeles strax ta mitt pick och pack och bege mig till tåget. Det ska bli skönt att komma fram så pass tidigt till Västerås, jag tror att jag är framme vid 18.30-snåret. Då kan jag handla på vägen hem och fixa kvällsmat och hinna få njuta av kvällen.

Jag har saknat Vässan så det ska bli kul att komma dit, men samtidigt så skulle jag vilja komma igång med att packa flyttkartonger eftersom flytten närmar sig. Nästa gång jag kommer till Lund så är det flyttdags (om jag minns rätt) så då får vi verkligen vara effektiva så vi hinner packa allt.




Fina Västerås


Sunday morning


God morgon på er!
Det var skönt att få sova en timme extra imorse, speciellt för Håkan som åkte hemifrån kl 06:30... Han ska jobba i Holland ett par dagar och jag åker till Västerås för att umgås med vänner, träna och sätta igång med uppgiften som vi har i företagsekonomi...det är en jättestor uppgift så jag känner att jag vill börja i tid (och samma vecka som det ska vara inne så har vi vår sista engelskatenta (hoppas jag ;-) så då hinner jag inte med så mycket ekonomi).

Mitt tåg går efter lunch så nu ska jag packa ihop det sista och fixa lite lunch. Jag är jättesugen på varma mackor, vi åt det i fredags och det var så himla gott, vi får se vad jag hittar i kylen.




Den här rosen hittade jag på en promenad tidigare i veckan, den har verkligen växt ifrån sina vänner.


5-årspresent från Håkan

Håkan överraskade mig med presenter förra fredagen när vi firade 5 år.

Både ringen och örhängena kommer ifrån en nyöppnad butik här i Lund som heter Billie.



Foto: Petra Gau


Tack älskling!

Inflyttningspresent

Vi fick en inflyttningspresent av Bjurfors (mäklarfirman) igår när vi skrev på de sista papperna.



Och i påsen gömde sig den här flaskan!! Smaskens ;-)



Jag älskar att få presenter så jag blev riktigt glad och överraskad!


Hur tänder man??

När vi var i lägenheten igår så gick vi runt och testade lampor och sånt (inne på gästtoaletten är det en ovanlig lampanordning ;-) och när vi testade spotlightsen i köket så blev det discovarning för vi hittade bara en knapp och när vi tryckte på den så pendlade ljuset från höger till vänster sida... Men vi ska ringa de förra ägarna och kolla hur man tänder.

Som ni ser på bilden så lyser bara den vänstra sidan i köket...


Shoppingdag i Malmö


Vi hade en riktigt skön kväll igår med soffhäng och god mat. Vi tittade på två avsnitt av Bron (vi hinner aldrig se den på onsdagskvällarna) så nu är vi ikapp, det är riktigt spännande!

Idag blir det shopping, först en tur till saluhallen och Holmgrens där jag ska köpa kött till middagen ikväll och sen bär det av mot Malmö där vi ska köpa presenter till Edvard (jag hoppas även hinna med ett besök på Gina Tricot ;-). Emilia ska följa med och kanske även Edvard.

Vi hörs lite senare! 



Blommor på innergården.


Dags att baka


Vi ska fira Edvard imorgon kväll för han fyller år nästa vecka och vi kommer antagligen att hitta på något på dagen så jag kommer inte att hinna baka tårta då. Edvard är väldigt förtjust i choklad så jag har tänkt att baka den här tårtan. Vi får se om jag lyckas eller inte, med tanke på att vi åker på söndag så kanske vi provsmakar den idag så att vi hinner njuta av den två gånger iallafall ;-).

Jag har ingen bild att visa på bakningen än så bjuder på en höstbild som jag tog när jag var ute på promenad idag.




Jag hoppas att ni får en mysig fredagskväll!


Ralph Lauren-premiär

Jag försökte att ta bild på min outfit imorse men de bilderna blev sådär...





så Håkan fick fota mig när vi var i vår nya lägenhet


T-shirt H&M, tröja Ralph Lauren (Äntligen! Den är så varm så jag har fått vänta på att det ska bli lite kallare innan jag har kunnat använda den utan att flyta bort, idag var det perfekt), jeans Lindex, stövlar Tiger Of Sweden


Lagerhaus

När jag var på Lagerhaus i Västerås senast blev det några söta köksgrejer som fick följa med mig hem.



Hjärtformade knäckformar, en rosa diskborste med prickar och en gullig disktrasa. Ja, jag älskar rosa =0). Till och med påsen var rosa (säkert med tanke på att det är oktober).


På besök i nya lyan!

Jag är på besök i nya lägenheten och jag är helt kär! Håkan och jag åkte hit efter en snabblunch hemma med biff Greta och nu har han precis åkt iväg till ett jobbmöte. Vi tog med lite saker hit (klappstolar, toalettpapper, handdukar, glas, ljus m.m.) så jag pysslar lite med det samtidigt som jag bara njuter och känner in atmosfären ;-). Jag är så lycklig just nu!


Skor, skor, skor

Jag älskar skor och de här är de jag vill ha nu, de finns på rea på http://have2have.se (det är även där jag har hittat bilderna). Jag är riktigt sugen på att klicka hem dem. De cerisa skulle passa perfekt till Håkans 50-årsfest (även om jag inte vet vad jag ska ha på mig än...)

Lite ryskinspirerade vinterskor


Partyskor




Idag får vi nycklarna!!!

Godmorgon på er!


Idag är ingen vanlig dag för idag ska vi till banken och betala den nya lägenheten (mitt första lån...nu är jag vuxen!) och få nycklarna ;-). Vi ska vara där klockan 10 och jag har väntat hela morgonen på att det är dags att åka hemifrån.
Jag hoppas att vi hinner ta en tur till den nya lägenheten efter banken så att jag kan få gå runt och drömma lite ;-)

Jag känner på mig att det här blir en bra dag =0).


Foto: Petra Gau

Flygande Jakob

Igår blev det Flygande Jakob till middag, vår egen version eftersom vi inte riktigt följer originalreceptet. Såhär såg det ut:

Eftersom inte alla tycker om banan så blev det en separat form med bara bananer.






Mmm! Det blev rester så vi åt det till lunch idag också.

Dr Martens

Emilia var här idag och visade upp sina nya, snygga Dr Martens.





De är så snygga!

Håkans present

Håkan fick en jacka av mig i kombinerad 5-års- och 1-årig bröllopspresent (det han egentligen skulle få i bröllopspresent har dragit ut på tiden och eftersom jackan kostade en hel del så fick det bli en kombinerad present).

Rocken kommer från Gant och såhär ser den ut




Min stiliga man!

Mina naglar

Jag var hos Jessica förra veckan och fixade mina naglar. Såhär ser de ut nu:

Basen är pärlemo med guld- och bruna folieflagor och så lite mönster =0).




Sovmorgon

Jag vaknade vid 7-tiden och var vaken fram till 09:30 när jag somnade om och nästan en timme till, riktigt skönt =0). Det är det lyxiga med att vara student. Jag kan fördela tiden precis som jag vill (enda nackdelen kan vara att jag inte har nog med självdiciplin för att läsa tillräckligt mycket) och det är så skönt!

Jag saknar mina syskonbarn så idag blir det bild på dem.




Fotograferingen med Petra Gau

Här kommer ett bildregn med bilder från i lördags när vi belv fotade av Petra Gau vid Stockholms stadshus. Petra har fler bilder på sin blogg http://petra10001.blogspot.com/






















Jag älskar bilderna, det finns fler som kommer att komma upp på bloggen inom sin tid ;-).

 


Bra betyg!

Jag fick precis tillbaka min engelskauppgift (som inte skulle vara inne förrens på fredag men jag gjorde klart den i måndags ;-) och jag fick VG!
Jag hade glömt ett "the" men annars var det ingen anmärkning =0). Det är nog det bästa resultatet hittills, och jag får tacka min älskling som har hjälpt mig att förstå alla konstiga ord och termer. Du är bäst Håkan!

Jag har väntat på att få tillbaka resultatet på den första uppgiften och när jag skulle skicka in den andra så såg jag att jag hade fått svar via mail dagen efter att jag hade lämnat in den första uppgiften (för flera veckor sen) och att det hade gått bra, jag har kollat på kurssidan efter resultat och där har det inte kommit in någonting än. Så nu är det bara en uppgift kvar (det största såklart) men det är en hel månad tills den ska vara inne ;-) Skönt!

Trots det gråa vädret så fick jag upp mitt humör som har varit lite sisådär idag. Jag satt nyss å snyftade till Oprah. Programmet handlade om en mamma vars bebis dog efter 9 veckor och en annan familj vars dotter på 2 mån var döende och den första mamman bestämde sig för att donera sin sons hjärta... Å så fick de träffa varann och de grät å jag grät... Så fint, och att hon kunde ta ett sådant beslut när hennes son precis hade dött. Det är beundransvärt!



Höst i Lund

Dagens

Jag var ute på stan en snabbis för att byta storlek på presenten jag fick av Håkan i fredags. Ni ska få se den senare men Håkan måste ta kortet så att jag kan ha den på mig.

Såhär ser jag ut idag. Tunika H&M, leggins H&M, stövlar Second hand (50kr, ett riktigt fynd!)






Julklapp från Håkan på GUTS

Jag fick ett presentkort på Guts av Håkan i julklapp förra året och i fredags löste jag äntligen in det.

Fina förpackningar






På ringarna står det hope, love, peace och eternity. På halsbandet står det love =0)

Jag hade på mig dem igår när vi var på musikal i Malmö.

Les Miserables

Ojojoj vilken kväll vi hade igår! Vi började med middag på Operans Grill tillsammans med resten av E&Y-gänget och därefter var det dags för Les Miserables. Musikalen var kanonbra och sångarna gjorde en fantastisk insats! Det roliga var att det vara samma dirigent igår som det var när jag lyssnade på Västerås Sinfonietta i torsdags ;-) Mats Rondin. I pausen blev det mer bubbel och jag spanade in Ola Salo (som ni ser på bilden längre ner, jag fick vara lite diskret därav att det inte är någon närbild) samtidigt som jag minglade med Tomas Bodström (han var så fräscht brunbränd att jag kände mig som en riktig blekfis när jag stod bredvid)som var med vårt gäng igår.

Det har blivit många kändismöten på sistone ;-). När vi var i Stockholm i lördags så såg vi Benny Andersson på NK (riktigt nära) och Peter Settman på Biblioteksgatan ;-). Jag tycker att det är roligt att se hur de ser ut när de är "privata" :-).

Idag är det grått och det är plugg som står på schemat. Vi hörs lite senare!


Äntligen FRANK

Det var länge sen det blev ett besök på Frank (med våra mått mätt ;-) men i lördags var det så äntligen dags!

Eftersom vi fick reda på att väntetiden var mer än två timmar så beställde vi in lite barsnacks när vi satt på The Circus och väntade.

Jag valde getost som serverades med betor och pinjenötter och Håkan valde vårrullar med olika dippsåser.




Väl inne på FRANK så blev det följande meny.

Fransk råbiff med lökringar till både mig och Håkan




Havskatt med potatispuré (med någon smak, kommer inte ihåg vilken i skrivande stund), musslor, svartrot och puylinser med pancetta. SÅ GOTT!!!!


Håkan valde renkalvfilé med kastanjepuré, betor, brysselkål och rårörda lingon.




Vi delade på en dessert, mandel- och kolapaj med mandarinsorbet


Malmö nästa

Nu ska jag och Håkan hoppa in i taxin och åka till Malmö där det blir middag och musikal tillsammans med kollegor och kunder. Vi ska till Malmö opera där vi först ska äta och sen se Les Misérables. Det här ska bli en kul kväll!

Här kom jag på att jag saknade skor och väska...






Leggins MQ, klänningen är köpt på nätet, väskan är köpt i London och skorna är från Anna.

Söndagsfika

I söndags var vi hemma hos min bror med familj och fikade, såhär såg det ut.





Smaskig blåbärstårta



Edvin väntar med spänning på tårta



Bus i soffan med Håkan


Lunchdags

Nu är jag hemma igen och det är dags för lunch. Det blir smarriga rester från igår. Min köttfärssås med tagliatelle!


Ute på promenix

Jag är ute på promenad i det fina höstvädret. Jag spanar in vårt nya område, nu vet jag att det tar 2.40 från vår lägenhet till centrumet där det finns mataffärer, bibliotek, pizzeria och konditori. Sen jag flyttade hemifrån så har jag alltid bott i centrum så jag ser fram emot att bo i ett bostadsområde, där man kan smita ner till konditoriet och köpa färskt bröd på lördagsmorgnarna ;-). I love it! Området som sådant har jag inte full koll på än...jag började med att gå vilse när jag skulle hitta vårt lägenhetshus, men det gör ju ingenting när man är ute på promenad för då är det motionen man är ute efter.


Smygtitt från fotosessionen i Stockholm

God morgon på er!

Vi hade en mysig och lugn kväll igår, efter besöket hos mäklaren så handlade vi på ICA, lagade mat och därefter en lugn kväll i TV-soffan, Frölunda vann över Luleå ;-).

Ikväll ska jag bege mig till Malmö tillsammans med Håkan och hans jobb+kunder, det ska bli roligt!

Här kommer en bild från fotograferingen i lördags, det kommer att komma upp fler bilder sen. Vi är så nöjda med bilderna!



Foto: Petra Gau http://petra10001.blogspot.com/

Lägenheten är SÅLD!

Vi har sålt vår Lundlägenhet! Det är så skönt att allt är klart så att vi slipper fixa med nya visningar å allt sånt. Vi är nöjda och glada och nu kan vi äntligen börja packa så att vi är redo för flytt om ett par veckor!

Om en stund ska vi gå ner till mäklaren och skriva på kontraktet =0).


Om några veckor lämnar vi 3:an på Stora Södergatan.

Nya höststövlar

Jag blev kär när vi var i Stockholm i lördags, kär i ett par finfina stövlar som det stod mitt namn på. Vi fick leta i många affärer eftersom de inte var nya i sortimentet och där de fanns kvar så var det fel storlek... Men när vi kom till Rizzo på Biblioteksgatan så såg jag dem direkt =0) och de fanns två par kvar, varav det ena var i min storlek, LYCKA!

<3 Tiger of Sweden







De är perfekta i höstvädret ;-)

Dagen i Stockholm

Här kommer ett bildregn från vår lördag i Stockholm.

Vi började dagen med att hämta bilen hos mamma och pappa som var barnvakt till Anton.


När vi kom till Stockholm började vi med en sen frukost


Håkan är glad för han fick sin present av mig när vi var på NK.


Efter lite shopping gav vi oss av till Stadshuset där fotograferingen skulle äga rum.




Efter fotograferingen började det duggregna, vi hade sån tur för det var uppehåll hela dagen fram tills det att vi hade sagt hej då till fotografen Petra =0)


Vi passerade Håkans jobb när vi var på väg till caféet


Vi avslutade Stockholmsbesöket med en fika


Framme

Nu är vi i Lund, resan gick bra och trots att bussen blev en halvtimme försenad så hann vi med en snabbfrukost på Arlanda innan planet gick.

Jag kunde inte sova på bussen men när vi satte oss på flyget så somnade jag direkt och sov hela resan (det blev inte många timmars sömn inatt så det var välbehövligt). Nu ska vi vila en halvtimme och sen fixa lunch.


Frukosten bestod av en varm ost- och skinkmacka med juice.

Arlanda nästa!

Det blev tidig uppstigning idag eftersom vi skulle med Arlandbussen som gick kl 06.40. Nu sitter vi här på Arlanda och väntar på planet som ska gå kl 09.25.

Den här veckan tror jag kommer att bli rätt lugn för min del, det blir en del plugg och så ska vi repa med lilla gruppen. Imorgon kväll ska vi iväg med Håkans jobb på musikal, det ska bli superskoj!

Vi hörs när jag har landat!

Julkort

Nu har jag införskaffat allt som behövs för att sätta igång med tillverkningen av årets julkort. Min plan är att göra några kort varje dag när jag är i Västerås så är det snart avklarat (tyvärr vet jag av erfarenhet att det snarare är så att jag kommer sitta med alla kvar när det bara är några dagar kvar till jul).



Och så hittade jag lite annat på rea på Panduro som jag inte kunde motstå...

Söndagsmys

Nu är vi hemma igen. Det har varit en väldigt lugn och mysig söndag och det var verkligen välbehövligt! Jag älskar dagar då både jag och Håkan är lediga och konstigt nog så blir jag så mer effektiv då än när jag är ensam hemma. Det borde vara tvärtom tycker jag men tydligen inte.

Hela lägenheten har dammsugits, tvätten är i maskinen och nu ska vi rensa lite i biblioteket innan vi sjunker ner i TV-soffan och fortsätter att äta av oxfilén och potatisgratängen.

Den här sötnosen har vi spenderat eftermiddagen med!

Fikadags

Nu ska vi åka hem till det här charmtrollet och fika!


Söndag!

Vi har en lugn och skön söndag här i Västerås. Idag ska jag fixa min engelskauppgift och så ska vi rensa i förrådet och fika hos Emma, Micke & Edvin ;-). Ni kommer att få se en mängd bilder från gårdagen men de finns inte i datorn än så jag börjar med att visa shoppingkassarna :-). Vi hade en fantastisk gårdag!


Skål!

Nu sitter vi på Circus och njuter av gott vin och väntar på bord på Frank. Det har vart en underbar dag, jag berättar mer om det imorgon ;-). Ha en skön lördagkväll!


Varda

Det blev ett besök på Varda i torsdags innan konserten. Vi sprang på Linda som också följde med in i värmen för att prata lite.



Kajsa


Min middag, Toast Skagen

Mysmiddagen

När vi gifte oss så fick vi en present av några vänner som innebar att vi skulle få återuppleva bröllopsmiddagen igen (Vi fick dessutom ett upplevelsepresentkort som vi utnyttjade när vi gick på Spamalot i September). Vi fick de viner som serverades på bröllopet och när vi behagade så var det bara att beställa hem maten. Vi tänkte att 5-årsdagen var ett ypperligt tillfälle att återigen få njuta av den fantastiska maten.

Om vi hade vetat om hur mycket mat vi skulle få så hade vi kunnat bjuda in några till på middag ;-). Det var mängder med mat så nu står vi oss hela helgen!

Till förrätt var det kräftvelouté


Och till varmrätt, helstekt oxfilé från Kungsbyn med ungsbakade rotfrukter och potatisgräng samt cognacsås.


Ostarna och tårtan får vi spara för vi var så mätta efter varmrätten.

Stort tack till alla som gav oss den här underbara middagen!

Vykort från Como

Jag saknar Como!


Mot Stockholm!

Jag och Håkan hade en jättemysig kväll igår med otroligt god mat! Ni ska få se bilder på det senare. Dessutom överraskade han mig med det här.


Ni ska få se vad det är i senare.

Nu är vi på väg till Stockholm där vi ska spendera dagen. Höjdpunkten är att vi ska bli fotograferade av Petra Gau, det ska bli så roligt!

5 år med älsklingen

Idag har jag och Håkan vart tillsammans i 5 år! De här åren har gått så himla fort, jag minns fortfarande den här dagen 2006 som om den var igår ;-). Jag ska möta Håkan på stationen om en timme och sen blir det myskväll!

De här bilderna är lite äldre...



...och här kommer några nyare, från bröllop och bröllopsresa förra året.


Och från det här året...


Jag älskar dig Håkan och ser fram emot många år tillsammans med dig, du är bäst!

Sånglektion

Vi hade en sångpedagog som gästade kören i onsdags. Vi fick börja med att ha en gemensam uppvärmning/uppsjungning och redan efter några minuter kände jag hur blodcirkulationen kom igång och jag blev svettig och lite yr. Det är en skön känsla (samtidigt som det kan vara lite obehagligt) när man känner hur blodet får fart och hur man börjar slappna av i axlarna.
Vi fick jobba mycket med magen och jag har faktiskt nästan som träningsverk runt bröstkorgen (inandningsmusklerna).
Vi sopraner fick börja med Anna när vi skulle dela upp oss stämvis. Vi fick göra olika övningar och det kändes fantastiskt bra! Jag spänner mig ofta när jag ska sjunga (särskilt på ljusa toner) men nu gick det hur bra som helst och det var inga problem att ta trestrukna c =0). Hon kommer tillbaka till kören om några veckor och jag längtar redan!!!

Det skulle vara väldigt lärorikt att ha en egen sånglektion för henne, jag ska nog fråga henne nästa gång om hon tar emot nya elever.


Den här bilden tog jag när jag var på väg hem från tandläkaren igår.

Hipp hipp Hurra!!!

Idag är det Annas födelsedag och snart ska jag iväg och fira henne med en födelsedagslunch. Här kommer några bilder från sommaren.



Tack Anna för att du är en underbar vän som alltid ställer upp! Du är fantastisk med ditt smittande skratt och dina kloka ord!

Dags för snygga naglar



Nu ska jag iväg och fixa mina naglar så att de blir snygga igen. Det var så länge sen jag var fixade naglarna så de börjar knäckas både här och där...

Igår på konserthuset så spelade de ett stycke av Mendelssohn som jag genast kände igen. Kan ni komma på vilken reklam det är? Jag satt å funderade hela konserten men kunde inte komma på vilken produkt det var, sån tur var så kom Kajsa på det =0).

http://youtu.be/lrNPZ7cV-xc

Jag vet inte hur man gör det fancy så att ni ser klippet här direkt på bloggen så ni får klicka på länken istället.



Powerwalk

Nu är det dags för en morgonpromenad! Det känns tyvärr inte så lockande för det är mörkt och kallt :-(. Jag hoppas att vi får upp värmen snabbt!


Paus!

Nu är det paus på konserthuset, vi njuter av dricka och samkväm på plan 4.


Konsertkväll

Nu ska jag iväg och träffa Kajsa som jag inte har träffat sen i maj (!!!) så det är verkligen på tiden. Vi ska ut och äta och därefter ska vi gå på konsert med Västerås Sinfonietta =0). Det var länge sen jag såg dem så det här ska verkligen bli en rolig kväll!



Tröja Ralph Lauren, jeans Lindex, klocka Regal, smycken från MQ.

Mysdag med Anna

Jag hade en mysig eftermiddag med Anna igår. Vi pratade, fikade och åt middag ihop på Global Living innan vi gick till kören. Det finns fortfarande kladdkakemuffins kvar så det kanske blir lite fika för mig innan jag ska iväg på bus ikväll ;-).


Halleluja!

Åh, nu är jag lycklig!!! Det gick superbra hos tandis :-). Jag kräktes inte och jag hade inga hål!!! Det känns så underbart! Nu dröjer det tills jag ska tillbaka. Jag tog en promenad hem i det underbara höstvädret och njöt av att all nervositet rann av mig! Jag älskar hösten och alla fina färger :-).


Usch!

Nu är det snart dags för det absolut värsta jag vet, jag ska till tandläkaren :-(. Det spelar ingen roll att jag är vuxen och borde kunna tänka logiskt, jag är så rädd och vill inte gå dit! Bör jag blir nervös så blir jag illamående och det är inte det bästa när någon ska pilla mig i munnen... Det är samma sak varje gång (trots att jag inte har haft hål i tänderna på många år). Ni får hålla tummarna för mig idag! Belöningen efteråt blir i alla fall skoj ;-). Jag får tänka på det :-).

Det här bjöd jag Anna på igår!


Kördags!

Nu är det äntligen kördags!


I love it!

Fördelen med att det regnar är att jag får använda min nya regnkappa. Den är en riktig färgklick i det grådaskiga höstvädret!


Lunch

Det blev en snabb lunch idag, jag köpte med sallad hem så att jag hinner baka innan Anna kommer, ni ska förhoppningsvis få se resultatet sen :-).


Ändrade planer

Jag skulle egentligen har träffat läkaren nu men när jag kom hem igår så hade jag fått ett brev om att tiden för flyttad därför att mottagningen var stängd idag. Därför är det en lugn förmiddag för mig vilket egentligen är ganska skönt.

Jag ska träffa bästa Anna efter lunch så om jag hittar något lätt och smaskigt recept så tänkte jag hinna baka lite. Jag har ingen aning om hur många ingredienser jag har hemma så vi får se om det blir en tur till affären innan Anna kommer.

Det regnar fortfarande ute men jag hoppas att det ger med sig snart så att jag får njuta av den härliga höstsolen igen!


Jag kanske ska baka en paj? Jag ska sätta mig med receptboken nu och leta.

Work out time!

Äntligen är det dags för badminton! Jag har saknat badmintonträningen de här veckorna när jag har varit i Lund. Det ska bli spännande att se hur jobbigt det blir på träningen idag. Det brukar vara som jobbigast när man har vart borta ett par veckor. Jag håller tummarna för att jag orkar springa efter alla bollarna =0).


En bild på dagens regn.


Regnet det bara öser ner...

Det var ingen sol som mötte mig när jag klev av tåget här i Västerås, det var regnet som hälsade mig välkommen. Det blev en snabb promenad hem och när jag sen skulle ut och handla så fick jag äntligen tillfälle att premiäranvända min nya regnkappa =0). Inget ont som inte har något gott med sig.

Jag har gått igenom all post som har kommit under de senaste veckorna och så har jag ätit lunch, nu är det dags för ekonomiböckerna (det är riktigt tungt att släpa alla böcker fram och tillbaka på tåget) och så väntar jag på att Håkan ska ringa och säga att han har landat, men det dröjer nog en stund till.

Jag har inte hunnit laddar över de senaste bilderna till datorn så jag bjuder på en bild på mig och Håkan för ganska exakt ett år sedan när vi skulle på höstbal.

Krimskrams

Jag gillar TGR som är en krimskrams-butik som finns i Lund (och även i Malmö bl.a.). Där finns det roliga och billiga saker som ibland (alldeles för ofta enligt Håkan) faller mig i smaken.

När jag var där senast så hittade jag följande saker

Roliga sugrör om man ska ha drinkparty


En muffinsställning


Spritserset som jag ska ha när jag bakar.


Dekorationer till kort






Västerås, here I come!

Jag har verkligen njutit av lyxen av att bo på samma ställe de senaste veckorna, jag har inte varit i Västerås sen i slutet av September. Jag ställer alltid om mig väldigt snabbt så nu känns det som att Lundlägenheten är min bas och att det är där som är mest hemma (när det egentligen är Västerås som är mest hemma för där finns alla mina saker och den största delen av min garderob, och det är där våra gemensamma inköp till största delen finns, här i Lund är det mest Håkans möbler som han hade när vi träffades och det blir inte riktigt samma sak). Jag tror att den största anledningen till att jag känner mig hemma någonstans är att Håkan är där, där han är, är hemma för mig.

Nu sitter jag på tåget på väg till Västerås där jag ska spendera resten av veckan tills jag flyger ner till Skåne på måndag morgon. Om allt går som det ska så är jag framme vid lunchtid och då hinner jag förhoppningsvis hinna en bit i ekonomiböckerna innan det är dags att bege sig till Bellevue för badmintonträningen. Jag har haft ont i halsen i snart en vecka men jag orkar inte vänta längre, nu vill jag träna!
Jag kommer att missa badmintonen nästa vecka eftersom vi ska ut på trevligheter med Håkans jobb i Malmö.

Jag hoppas att Västerås bjuder på sol!


Visning på Stora Södergatan

Klockan 18 är det återigen dags för visning här hemma så då ska vi försvinna hemifrån en stund. Idag är det inte lika mycket att fixa undan eftersom det mesta fixades inför gårdagens visning, det är mest att tända ljusen, plocka bort nån skarvsladd och vädra som ska fixas innnan mäklaren kommer.

Jag är så trött, jag kan aldrig somna om när Håkan går till jobbet, så trots att jag inte har någon tid att passa så går jag upp runt 8-tiden på morgonen hur sent vi än har lagt oss kvällen före. Jag är alltid tröttare på hösten men idag känns det extra mycket som att jag ligger efter med sömnen.

Den här fina blomgruppen fick Håkan av kyrkan i Dalby som tack för den fina konserten. Färgerna passar perfekt med de andra blommorna och färgerna i vardagsrummet och den är en fin detalj nu under visningarna.






Jag gillar min lärare

På en av mina kurser har vi en lärare som är väldigt underhållande, eftersom det är en distanskurs så har jag inte träffat honom men när han skickar instruktioner och uppgifter till oss så är det alltid med något skämt eller så (och då skriver han alltid: "OBS skämt!" inom parantes ;-)

Idag fick vi en ny inlämningsuppgift och då hade han skrivit så här i slutet:

Under avsnitt 3:2 hittar ni några kontrollsiffror och i bilaga 1 finns tips på hur du kan göra uppställningarna. Om du nu tänker att "jag fattar ingenting" så är det en fullt normal reaktion.

Det kändes så skönt att läsa den meningen eftersom jag verkligen inte förstod någonting alls av uppgiften. Men jag ska ta en sak i taget så får vi ser hur det går. Några lärare som jag har stött på vill nästan göra det krångligare än vad det är men Per, som min lärare heter, försöker att uppmuntra och underlätta på alla möjliga sätt. I like it!


En ros från buketten i köket.

Konsert i Dalby




I lördags hade vi konsert i Dalby kyrka med Lunds Kammarkör. Jag trodde att det skulle kännas vemodigt men det kändes fint och inte alls så ledsamt som jag hade föreställt mig.
Det var en härlig kyrka att sjunga i och konserten gick bra. Vi sjöng ett av mina absoluta favoritstycken (helt opartiskt måste jag säga ;-) Agnus Dei av Håkan Olsson Reising. Jag älskar det!

Dalby kyrka





Sofie och Emma hade cyklat till Dalby och de satt och njöt av solen utanför kyrkan, Dalby bjöd på ett fantastiskt fint väder.


Håkan på väg in i kyrkan


Lunds Kammarkör repar...


...och Håkan viftar


Sen var det fika innan konserten




Jag kommer att sakna Lunds Kammarkör men förhoppningsvis får jag träffa medlemmarna i andra sammanhang än på körrepen.

Eight days a week

Nu är det måndag igen och det är dags för en ny vecka. Mina planer för veckan är ganska klara, såhär ser det ut.

Måndag: Visning av Lund-lägenheten

Tisdag: Åka till Västerås, spela badminton

Onsdag: Fixa ärenden, träffa vänner, körrepetition

Torsdag: Fler ärenden, träffa vänner och gå på konsert med Sinfoniettan (det var mer än ett halvår sen jag såg dem sist!)

Fredag: Jag och Håkan firar 5 år!!! Håkan kommer till Västerås och vi ska äta mysmiddag hemma. Jag ska även fixa mina naglar hos Jessica (väldigt välbehövligt med tanke på hur de ser ut nu).

Lördag: Vi åker till Stockholm och blir fotade av Petra Gau http://petra10001.blogspot.com/ det ska bli så kul!!!

Det är full fart hela veckan, förutom allt roligt så ska jag dessutom jobba med min engelskauppgift som jag inte riktigt förstår mig på.


Viktiga val

Jag tycker att det kommer lika plötsligt varje gång. Plötsligt är oktober här och det är dags att göra valet inför vårens studier. Jag läser kurser så jag väljer varje år till skillnad från de som går på ett program, det har allt klart när de börjar läsa...

Mitt problem är att jag inte har någon aning om vad jag vill läsa. Jag vet inte alls vad jag vill bli när jag blir stor :-(. Jag sitter här och velar och vet inte alls vad jag ska välja. Jag känner att det är smidigast med distanskurs så att jag kan fortsätta att pendla mellan Lund och Vässan (så att jag kan fortsätta med kören och badmintonen). Jag försöker att söka lite "bra att ha-kurser" som är allmänbildande och som kompletterar inom många olika utbildningar. Nu är det dags att återgå till studera.nu


Middagsdags

Nu är visningen slut och vi ska införskaffa lite middag, efter det är alla sysslor utförda och vi kan äntligen få slappa lite, me like!


Visning

Nu är vi hemma igen, sången gick fantastiskt bra :-). Det var jätteroligt att sjunga och det lät väldigt bra enligt åhörarna. Nu är det dags för den sista städningen innan visningen som börjar om en timme, spännande!


Visning

Nu är vi hemma igen, sången gick fantastiskt bra :-). Det var jätteroligt att sjunga och det lät väldigt bra enligt åhörarna. Nu är det dags för den sista städningen innan visningen som börjar om en timme, spännande!


Dags för sång!

Ni ska få höra mer om gårdagen senare idag. Just nu sitter jag i Lunds Domkyrka och väntar på att högmässan ska börja. Det är lilla gruppen i Lund som ska framföra sångerna idag och det lät riktigt bra när vi övade nu på morgonen :-). Jag håller tummarna för att det går lika bra när det är dags att sjunga inför församlingen.


Vad gör jag för fel?

Vi köpte de här blommorna för ungefär 3 veckor sen och den ena är verkligen på väg att tyna bort. Har jag vattnat för mycket eller för lite? Eller är det för kallt? Jag vattnade mer när jag åg att den började sloka så de kanske har fått för mycket vatten... Vad tror ni?



Såhär ser kompisen ut

KOM!!!

Kom och lyssna på oss idag i Dalby kyrka klockan 16.00! Det är Håkans sista konsert som dirigent för Lunds Kammarkör. Vi bjuder på ett blandat program med lite smått och gott från de åren som Håkan har lett kören.

Här är bilder från genrepet i Ystad i juni i år.




Det känns lite vemodigt, jag hoppas att det blir en fin konsert idag så att det blir en fin avslutning för Håkan.


Bakgrejer

Jag har utökat mina bakattiraljer med följande redskap från IKEA.

Pepparkaksformar


Formar som används när man bakar våningstårtor, jag längtar tills jag får göra en tårta =0)




Fullt upp!

Morrn morrn alla morgonpigga!

Vi har ett fullspäckat schema den här helgen. Nu på förmiddagen ska vi handla på torget och några andra småsaker, sen ska vi hem och äta lunch innan det bär av mot Dalby  där vi har konsert kl 16.00 med Lunds Kammarkör. Därefter ska vi åka hem tillsammans med Håkans föräldrar och vi avslutar dagen på M.E.A.T där det blir middag med hela gänget.

Söndagsplanerna får ni höra om imorgon. Jag har den här veckan insett hur mycket jag saknar träningen! Jag har inga träningskläder med mig till Lund och det hinner jag inte köpa nu i helgen men jag har bestämt mig för att alltid ha kläder här nere så att jag slipper släpa dem fram och tillbaka varje vecka. Jag har gymkort här i Lund men tyvärr så utnyttjar jag det inte så mycket som jag borde.
När jag är tillbaka i Västerås så ska jag köra igång med träningen igen. Jag åker dit på tisdag och då är det badminton men jag ska även försöka hinna med gymet under veckan.
Jag märker att jag antingen blir väldigt arg eller ledsen när jag inte tränar, och jag mår bättre på alla sätt och vis när jag tränar. Det borde räcka som anledning för att jag ska bli inspirerad och ta mig till gymet...vi får väl se hur det går.


Den här bilden togs på gymet i maj när jag tränade minst två gånger om dagen, lite skillnad mot hur träningen ser ut nu...

Dinner!

Jag och Håkan är i full gång med kvällens middag. Ed har fått önska och det blir oxfilé från Holmgrens som serveras med potatisgratäng. Lovely! Nu är det dags att korka upp vinet, jag hoppas att ni har en härlig fredagskväll!


Biff Stroganoff

Igår kväll (alldeles för sent då vi inte hann äta innan repetitionen, men så blir det ibland) åt vi Biff Stroganoff till middag. Det är en av mina favoriträtter och jag ska lägga upp receptet här på bloggen längre fram.



Nya kort


Här kommer de senaste korten som jag har pysslat ihop till familjens höstiga medlemmar.

 








Sova, sova, säng, säng, säng!

Hej allesammans!

Jag ber om ursäkt för att det inte har kommit något inlägg förrens nu men jag har försökt att ta dagen helt utan stress (och det är ovanligt för att vara mig, jag känner mig alltid stressad och det håller inte i längden så nu försöker jag att ta det lugnt och inte bli uppstressad över något... vi får väl se hur länge det håller ;-).

Jag vaknade när Håkan gick till jobbet före kl 8 och då spelade jag lite Wordfeud och läste Strindbergs stjärna, den är snart slut nu så jag drar ut på det och läser sakta ;-).
Jag har haft ett långt telefonsamtal med min fina syster som är hemma med Anton som är sjuk (han sov igenom hela telefonsamtalet så febern tar ut sin rätt). Tiden bara flyger iväg och vi hinner avhandla de flesta ämnena.

Nu ska jag äta lite lunch och sen blir det en tur på stan för att inhandla middag till kvällen.


En av förrätterna i Italien, underbara antipasto!

IKEA-fynd från Älmhult

När jag var i Älmhult i måndags så besökte jag IKEA och fick med mig lite smått och gott därifrån, bland annat detta.

Två stycken hallmattor för totalt 8 kronor, de återfinns nu under skostället, perfekt!


Julen har redan kommit till IKEA och jag passade på att införskaffa lite pynt till paket och julkort.


Jag köpte även några ramar som så småningom ska bli presenter.


Jag älskar IKEA! Jag var i princip ensam eftersom jag var där när de öppnade, jag strosade runt och tittade på ALLT, jag var inne i alla "lägenheter" och tittade och ändå så var jag klar efter drygt en timme.
Det kanske var en lite mindre butik jämfört med Malmö men jag tror att det även beror på att det var så lite kunder... Dessutom hejade all personal på mig, det har jag inte vart med om på IKEA förut, riktigt trevligt!

Gulasch - dagens lunch

Idag blev det gulaschsoppa med creme fraiche och nygräddat bröd till lunch. Det är så fantastiskt gott (vi åt det till middag igår också). Mmm!!!


Italienshopping

Det blev inte så många souvenirer när vi var i Italien. Dels så har vi ingen plats för turistgrejer och dels så hade vi inte så många lediga dagar då vi kunde strosa omkring och titta på souvenirer.

Vi köpte några saker som vi kan använda.

En olivolja med vitlökssmak och en flaska lokalproducerat rött vin.




Och så lite färgglad pasta

Slutet närmar sig...

Veckan rullar på snabbt, det är redan torsdag! Ikväll har vi rep med den lilla gruppen inför sjungningen på söndag (vi ska sjunga på högmässan i Lunds Domkyrka). Efter det måste vi plocka lite här hemma för vi får gäster i helgen.
Håkans föräldrar kommer på besök för att lyssna på konserten i Dalby på lördag. Det är Håkans sista konsert med Lunds Kammarkör. Det känns väldigt vemodigt för jag gillar kören och Håkan är en duktig dirigent och passar bra med kören. Det kommer att bli väldigt tomt utan LKK.

Anledningen till att Håkan slutar som dirigent är att det är alldeles för mycket i våra liv och onsdagskvällar passar inte riktigt in i Håkans jobbschema. Han får oftast stressa hem till Lund och hämta nycklarna och sen direkt iväg till kören utan middag och det blir inte roligt i längden.
Jag som är så blödig av mig kommer att ha svårt att hålla tillbaka tårarna när vi sjunger sista stycket på lördag (att det dessutom är "Stilla sköna aftontimma" gör inte saken lättare.

 

Happy birthday Micke!

Iadg fyller min storebror år! Hipp hipp hurra och ett stort grattis till dig på din födelsedag!!!


Rödspättsrulader med chorizo och tomat

Dagens lunch var det som Håkan fick med sig hem från matlagningskursen igår. De hade jätteroligt och lärde sig mycket, dessutom fick de med sig recepten (och resterna) hem. Förutom fisken lagade de en soppa till förrätt.



Jag var lite osäker på kombinationen fisk och korv men det var gott.

You make me smile

Den här bilden får mig att skratta. Den är så härlig och hennes ansiktsuttryck är bara så underbart.
Jag letar ofta efter roliga fotobloggar och hemsidor, den här bilden hittade jag på Anhede.se och den är helt fantastisk!





En annan person som får mig att le och skratta är min älskade man. Han är så rolig och han vet alltid hur han ska göra för att få mig att må lite bättre.


Jag älskar dig Håkan!


Tibroshopping

Det var väldigt kyligt i Tibro igår. Jag tog en promenad runt de centrala delarna och hittade faktiskt en butik som jag kunde gå in och värma mig i, det var den lokala bokhandeln. Jag spenderade en bra stund där inne och gick grundligt igenom hela deras sortiment (som tyvärr inte var så stort). De hade kampanjpris på pocketböcker så jag köpte med mig de tre första böckerna av Mari Jungstedt (de som handlar om mord på Gotland) eftersom jag har läst den fjärde boken så kan det vara kul att få hela historien från början.



När jag har läst ut Strindbergs stjärna så ska jag ta mig an den här bunten.

En grå morgon

Håkan har åkt till jobbet och jag ligger fortfarande kvar i sängen. Jag orkar inte gå upp och just idag känner jag inte för att vara duktig så jag tänker ligga kvar här och läsa lite ur Strindbergs stjärna som jag håller på med just nu. Målet idag är att ta reda på när mina nästa inlämningsuppgifter ska vara klara och vad de handlar om så att jag kan planera min tid. Vi hörs lite senare!

Bilden är tagen igår på café Syster Yster, där kaffe och kaka ingick ( och som ni ser är det ingen torr kaka utan en toscadröm med grädde!).


Dagens bästa

Dagens bästa är att jag har fått prata i telefon med mina syskonbarn idag. Både Anton och Edvin sjöng och pratade och det piggar alltid upp!

Edvin




Anton

Puss från faster/moster!


Soffmys

Nu är jag hemma i Lund igen. Håkan åkte direkt till Malmö för han går en matlagningskurs med jobbet som hade premiär idag. Det låter riktigt roligt och jag hoppas att han lär sig många bra tips och knep som vi kan ha nytta av här hemma när vi lagar mat.

Jag tog en dusch när jag kom hem och nu sitter jag iklädd myskläder i soffan med täcke över mig och tittar lite på TV och läser ikapp alla bloggar som jag följer. Det känns som att det är det som jag orkar med ikväll.

Hotell Hulingen i Hultsfred hade kanal 1 och 4 på TVn och internet fick vi kontakt med i ca 10 minuter totalt under vår vistelse så alla roligheter på internet fick vänta tills nu.

Vi frågade om restaurangtips i Hultsfred och fick höra att hotellets pub var den bästa (och i princip den enda som hade öppet kvällstid) så det blev middag där. Ryggbiff med grönsaker och coleslaw och ett gott rött vin till.




Ralph Lauren

Dessa tröjor köpte jag på shoppingcentret i Schweiz. Som ni ser så älskar jag brunt och det passar utmärkt såhär på hösten.






Syster Yster

Just nu sitter jag på café Syster Yster och väntar på min lunch. Jag har promenerat runt här i Tibro och efter en stund hittade jag det här charmiga fiket som bara spelar 80-tals musik. Det blir kyckling till lunch idag.


Världsmetropolen Tibro!

Nu har vi kommit till Tibro. Håkan släppte av mig vid ICA och körde vidare till sitt möte, jag ska försöka att underhålla mig själv i ett par timmar. Just nu känns det som en omöjlighet då jag är otroligt nere idag och här i Tibro verkar det inte finnas speciellt många butiker eller mysiga fikaställen. Jag hoppas att solen kan vända mitt humör så att jag kan känna mig lite piggare och gladare snart. Jag återkommer med en uppdatering om det senare.


3a i Lund till salu!

Nu finns vår fina lägenhet ute på Hemnet. Känner ni någon som letar efter en central trea i Lund så får ni gärna tipsa dem och skicka länken vidare. Lägenheten är på 81 kvadratmeter och utgångspriset är 1 950 000 kronor . Vi har visning i helgen som kommer samt måndagen efter det.

Här (klicka) hittar ni bilderna som fotografen har tagit och information om lägenheten.


Söndagsmiddag

Igår blev det, efter lite improviserade, Håkans färsbiffar till middag. Vi hade tänkt oss amerikansk kyckling men när vi öppnade kycklingförpackningen så stank det så fruktansvärt (trots att det var flera dagar kvar till bäst före-datumet) så vi fick kasta bort den och springa ner till ICA Söderlivs och köpa nötfärs istället.



Det blev dessert också eftersom det var söndag och Ed kom till oss. En ljuvlig chokladdessert som ni hittar receptet på här. Håkan hittade svenska jordgubbar på ICA och de smakar fortfarande sött och gott trots att det är oktober.




Mat från 1948

I fredags kväll åt vi middag på Isola Comacina, en liten ö (den enda) som ligger i Comosjön. Det enda som finns på ön är en restaurang och de har serverat exakt samma meny sen de öppnade 1948. Man får alltså inte välja vad man ska äta utan det är en fast meny som såg ut såhär.

Först ut var färsk tomar med en citronskiva på (man skulle äta skalet på citronen)


Därefter var det kött som serverades med bönor, blomkål, paprika, lök, fänkål, vitkål, rödbetor m.m.




Därefter var det dags för fisken


Resten av maten kom inte med på bild men vi bland annat ost och vaniljglass och persikor (osten och desserten var kvällens höjdpunkt). Kvällen avslutades med att vi skulle hjälpa till att driva bort den onda förbannelsen som vilade över ön... Det såg ut såhär på ett ungefär.


Nya lägenheten

Här kommer bilder på vardagsrummet och Eds bilvande rum. Jag är jätteförtjust i deras vardagsrumslampa (den kommer ifrån IKEA) och jag skulle gärna ha en likadan när vi flyttar dit men tyvärr så är Håkan inte lika förtjust i den. Vi har i alla fall kommit överens om att vi ska köpa en ny taklampa till vardagsrummet så vi får ge oss ut på jakt när det närmar sig flytt.  








Smålandsturné

God morgon,

Jag och Håkan är uppe med tuppen och ska idag ge oss iväg på en liten smålandsturné (vi kommer även att besöka Västergötland). Håkan ska jobba och jag följer med som sällskap så att vi hinner ses så mycket som möjligt nu när jag är här nere i Skåneland.

Mina planer idag är att besöka IKEA i Älmhult (det ska bli roligt att besöka det första IKEA-varuhuset) och sen far vi vidare till Hultsfred där vi ska ta in på hotell. Jag ska även hinna med att läsa lite i mina engelskaböcker för det är snart dags för inlämning igen.


Utsikten över Como och Alperna. Det ska bli spännande att se vad Älmhult har för vyer att bjuda på ;-).

Outfit i Bellaggio

I fredags kväll var vi ute på en båttur och stannade till i en liten by som heter Bellaggio. Det blev endast fönstershopping för det fanns mest exklusiva butiker. Jag såg ett par örhängen som jag blev störtförälskad i, priset  var inte utsatt i skyltfönstret men smyckena runt om kring kostade mellan 15-40 euro (helt okej pris) men de örhängena som jag tyckte om kostade 6000 euro... Det var alldeles för dyrt så det blev inga örhängen men vi fick njuta  av en fantastisk utsikt över sjön istället.



Sjal Indiska, leggings H&M, klänningen är köpt på internet, kommer inte ihåg var tyvärr, armband och örhängen Dyrberg/Kern, skor från Anna, solglasögon MiuMiu


Åter i Lund

Nu är vi hemma i Lund igen. Flyget var på tid och efter att väskan hade kommit så sa vi hej då till alla och tog bilen till Lund. Efter att ha burit upp all packning i lägenheten så blev det en tur till Max för att få en sen lunch. Nu har vi ätit och sitter i soffan och slötittar på TV och kopplar av. Jag är jättetrött (det är jobbigt att resa) så det blir nog en tidig kväll ikväll.

Jag saknar redan Italien och jag hade gärna stannat kvar lite längre.


Stora torget i Como.

Nyheter från H&M

Det blev ett besök på H&M i onsdags för att hitta något linne som kunde följa med till Italien. Jag hittade följande plagg som fick flytta in i min garderob.

Linnen 99 kr





Tröja 199 kr


God morgon!

Nu är vi på väg tillbaka till Sverige. Det blev en tidig uppstigning idag och en snabb frukost innan det var dags för bussen som skulle ta oss till Milano. Jag tror att vi kommer att landa i Danmark vid halv två-tiden om allt är på tid. Vi hörs senare!

Såhär såg gårdagens frukost ut






Ledig dag i Como

Idag har vi varit i Como där vi har strosat runt i solen, tagit en tur upp på berget och sen käkat lunch i solen. Vi fick avsluta besöket med en språngmarsch då vi stod på fel pir när vi väntade på båten hem. När vi sprang ut på bryggan hade de redan tagit bort landgången men de var så snälla och fixade fram den igen. Nu ska vi vila lite och sen fixa iordning oss inför kvällens avslutningsmiddag, den ser jag fram emot!!!


Jag och Håkan i kön till Funicolaren.


God morgon världen!


Vi hade från början tänkt att vi skulle åka till Milano idag men det blir så himla stressigt så vi får ta det en anna gång. Idag kommer vi att njuta av Como, strosa runt på stan och kanske ta en lunch uppe i bergen.


Katedralen i Komo

Comosjön by night



Utsikt från hotellets uteservering.


Igår kväll började vi med bubbel i hotellets bar och därefter bar det iväg på middag på en lokal trattoria utanför Como. Vi fick 3 förrätteroch därefter; risotto, pasta, fiskrätt, kötträtt och dessert. Jag tror aldrig att jag har ätit så mycket mat! Det var helt otroligt! Tyvärr har jag inga bilder att visa just nu men jag återkommer med det när jag kommer hem.

Nu ikväll är det middag på en liten ö här i Comosjön, jag hoppas att jag hinner ta lite kort som ni kan få kika på imorgon!


Shopping i Schweiz


Igår eftermiddag fick vi medföljande åka till Schweiz på shoppingtur, gränsen ligger ca 10 minuter från hotellet och shoppingcentret låg ca 10 min efter gränsen. Det var ett ENORMT shoppingcenter soim heter Fox town och de hade alla dyra och exklusiva märken, det går inte att beskriva hur stort det var men det hade inte räckt med en dag för att hinna runt i alla olika delar av shoppingcentret. De hade kläder, skor och väskor men med tanke på märkena (och att det var Sweichz där allting är dyrt) så var det dyrt trots att det var en outlet. Om jag någon gång vinner på lotto så ska jag gå till Valentino och köpa mig en helt ny garderob, de har fantastiskt fina kläder!



Den enda butiken som hade prisvärda kläder var Ralph Lauren så det blev lite shopping ändå.


Hälsning från Como


Äntligen har vi fått igång internet här på Hotellet i Como, eller vi bor egentligen lite utanför Como, i en by som heter Moltrasio. Den ligger precis vid Comosjön och från vår balkong har vi utsikt över sjön och de fantastiska bergen.

Vi började resan tidigt i torsdags morse. När vi kom fram till Kastrup så blev det en frukost i SAS-loungen innan vi gick till gaten.



Flyget gick på tid och när vi kom fram så väntade en buss som tog oss till hotellet. Därefter blev det 3-rätters lunch med vin ute på terrassen.

Huvudrätten var tupp


Jag kan inte ladda över bilderna från vår stora kamera så ni får nöja er med mobilbilder så länge.


Biff Rydberg

Jag lagade middag till Håkan i tisdags kväll, det blev en klassisk Biff Rydberg. Det blev kanongott om jag får säga det själv ;-).

Köttet är högrev och senapssåsen är gjord på 2 dl creme fraiche och 6 msk dijonsenap.






Ciao!

Nu är vi äntligen på väg till Italien, om allt går som det ska så landar vi vid 11-tiden. Jag har tittat på väderprognosen och det blir inget strålande väder om man ska tro på dem, men just nu spelar det ingen roll, jag är bara så glad att jag och Håkan får komma iväg på lite trevligheter.

Vi är ca 25-30 stycken som reser och vi ska få se en massa skoj under resans gång. Datorn är med och jag hoppas att internet fungerar (det var väldigt mycket strul när vi var där i somras så jag tar det inte för givet) så att jag kan uppdatera bloggen under resans gång.

Det blev en sen kväll igår för först var det körrep med Lunds Kammarkör och därefter var det köröl (och nu när det var sista körölen innan Håkan slutar som dirigent så ville vi vara med). Vi kom hem strax efter 23 och då skulle vi stryka och packa och därefter skulle jag göra klart min uppgift i företagsekonomin... dessutom så lämnade vi Lund väldigt tidigt imorse så det blev inte många timmars sömn.


Jag vid Spanska trappan i Rom, juli 2011.


Jag vann!


Jag följer bloggen http://petra10001.blogspot.com/ som fotografen Petra Gau driver, och för några veckor sen så anmälde jag mig till en tävling, hon lottade ut en porträttfotografering och idag när jag kikade in på hennes blogg så såg jag att det  var jag som hade vunnit!

Jag är så glad just nu! Fotograferingen kommer att äga rum i Stockholm någon gång i oktober tror jag, vi har inte kommit överens om detaljerna än men jag sitter redan och fantiserar om det.
Jag och Håkan firar 5 år den 21 oktober så det blir ett perfekt minne.

Petra är en jätteduktig fotograf, hon har bland annat fotat mina vänners bröllop och de bilderna är helt underbara. Jag hoppas att vi hittar fina höstlöv och att vi får fint väder när vi ska fotas =0).

Ni får titta in på hennes hemsida så får ni se många fina bilder!

Varde ljus

Jag älskar ljus i alla dess former. Hösten är den perfekta årstiden att njuta av tända ljus när mörkret smyger sig på. Vi har en massa olika ljus och ljuslyktor och här är de senaste tillskotten.


De här lyktorna kommer från Hemtex...




Och de här från Åhléns.

Shoppingdags!

Nu ska jag springa ut på stan en snabbis. Emilia kom nyss förbi och sa hej och lämnade lite grejer innan hon skulle till jobbet. Jag är på jakt efter ett par leggings eftersom jag glömde alla i Västerås och det kan vara bra att ha ett par med sig om det är lite svalt ute...

Jag har faktiskt inte kollat väderprognosen för Milano, det måste jag göra ikväll. Imorgon vid den här tiden är jag i värmen (förhoppningsvis, tänk om det spöregnar hela helgen!), det ska bli så skönt!!!



Bilden är från Palermo, Sicilien där vi var i juli i år.

The sleeping beauty

Jag sov till klockan 11 idag, det har inte blivit mycket sömn de senaste nätterna så jag hade verkligen sett fram emot nattens sömn. Jag somnade vid 00:30 och vaknade klockan 03 och kunde inte somna om förrens kl 07 ungefär... Så med undantag när jag var uppe och sa Hej då till Håkan så sov jag till klockan 11. Jag är fortfarande jättetrött men jag ska hinna med att köpa lite saker inför resan och göra klart en inlämningsuppgift...
Dessutom skulle jag vilja se en film som vi hyrde förra veckan som vi måste lämna tillbaka ikväll...den har sista prioritet på dagens "att göra-lista" men det skulle vara kul att hinna se den.

Blomman bor på vår innegård och jag fotade den igår.


Kanelbullens dag

Jag var nyss nere på ICA för att inhandla kanelbullar till körrepet. Jag gick först till det färska brödet men alla bullar (och allt annat vetebröd) var slut. Då gick jag till frysdisken i hopp om att hitta en påse frysta bullar, men de var också slut. Då tänkte jag, jag skiter i kanelbullens dag och så köper jag Frödinges kladdkaka och bjuder på istället... Naturligtvis var även kladdkakorna och typ resten av kak- och brödutbudet slut. Det är verkligen inte meningen att vi ska bjuda på fika idag!

Jag ringde Håkan som ska svänga förbi Hemköp på vägen hem från jobbet för att se om det finns några kanelbullar där.


Mmm!

Italia

Igår blev det pizza från Italia till kvällsmat då vi ville lägga tiden på att städa och plocka undan.

Håkan åt en Contadina och jag åt en Parmapizza.





Mmm, onyttigt men så underbart gott!

Ikväll ska jag laga mat till Håkan. Det kommer att bli sent för vi har möte med vår mäklare kl 18 och klockan 19 ska vi repa med den lilla gruppen (vi ska sjunga på en högmässa snart).
Middagen blir biff Rydberg, det har jag aldrig tillagat förut men jag hoppas och tror att det är ganska enkelt ;-). Om det blir lyckat så ska ni få se resultatet imorgon.




Rosa bandet

Jag älskar rosa! Det är den finaste färgen av alla och därför är jag extra förtjust i rosa bandet. Cancer är en hemskt sjukdom som många av mina nära och kära har drabbats av och jag hoppas att forskarna snart kommer på mer effektiva behandlingsmetoder. 
Vad passar bättre än att ge pengar till forskning och bli uppiffad på köpet ;-).

I år finns det 6 st olika band, jag köpte ett av varje och dessutom köpte jag ett läderarmband som är en något dyrare variant av rosa bandet.










Både armband och de rosa banden är köpta på Lindex.

Snart på Hemnet

Nu är fotografen klar och jag har precis ätit en väldigt sen frukost då jag inte hann med det innan Kalle (fotografen) kom. Jag tog lite bilder på lägneheten som ni ser här nedan. När lägenheten ligger ute på Hemnet så kommer jag att länka till den så får ni se proffsbilderna istället.

Vardagsrum






Vårt sovrum







Köket



Eds rum




Badrum



Äntligen klara!

Vi kom i säng vid 2-tiden inatt och gick upp vid 7 för att fixa det sista inför fotograferingen. Nu ser det jättebra ut (och vi undrar såklart varför vi inte gjorde det här mycket tidigare) och jag väntar på fotografen som kommer om en timme. Efter det är det dags att plocka fram böckerna för jag har en företagsekonomiuppgift som ska vara inne på måndag och jag vill inte behöva plugga så mycket när vi är i Italien. Jag bloggar när fotografen har gått så att ni får veta hur det gick ;-). Här kommer en liten sneakpeak!


Fotograferingen

Nu ska ni få se en del av resultatet av torsdagens fotografering. Jag träffade fotografen Rickard vid Domkyrkan i Västerås och vi tog en tur och fotade på lite olika ställen runt Kyrkbacken.




Jag ska fotas i studion nästa gång då vi ska ta fler närbilder (och jag ska välja mer färgglada kläder).
Om ni vill bli fotograferade så kontakta Rickard på http://rickardv.se


Blommor

Vi har nya blommor i vardagsrummet. Hur länge tror ni att de överlever? ;-) Jag hoppas att de klarar sig i några veckor så att de är fina under visningarna.



De matchar ljuslyktorna och kuddarna med sin orangea färg.

Nu har jag fått bilderna som jag tog med fotografen i torsdags, ni ska få se några av dem ikväll!

Grattis Anton

Igår fyllde Anton (min systerson) 2 år. Eftersom bloggen strejkade så kunde jag inte ladda upp bilderna som jag hade förberett. Vi ska uppvakta Anton när vi är tillbaka i Västerås om några veckor.



Alla bilder är tagna 2011.

Äntligen

Nu fungerar bloggen igen, jag hade gjort en felanmälan till blogg.se och när jag kom hem från stan hade jag fått svar så nu är allt fixat.

Jag börjar med att visa er den stora tavlan som vi köpte på IKEA i lördags. Den är 1o0 cm x 140 cm så den är riktigt stor. Det tog mer än 20 minuter att få in den i bilen, det saknades bara 2 cm men det hur vi än försökte så gick vi inte.
Vi hade inte hunnit med frukost innan vi åkte så jag var hungrig, trött och hade ont i huvudet. Dessutom var det 26 grader ute och minst 100 grader i bilen... och som Håkan lite fint påpekade så har jag ganska kort stubin (jag tyckte att jag verkligen försökte att andas och inte bli arg på en gång) så jag hann bli lite upprörd innan jag till slut kom på ett sätt att få in den och lyckas stänga dörren.

Nu är tavlan på plats i vardagsrummet, såhär ser det ut.




Monday morning

Hej på er! Idag är sista dagen med piff och städning för imorgon kommer fotografen och förevigar allt vårt slit ;-). Jag är färdig för en tur på stan, tyvärr är det grått och regnet hänger i luften (när jag tittade på väderprognosen för ett par dar sen så såg det betydligt bättre ut) men jag får ta med mig paraplyet och hoppas att regnet håller sig borta tills jag kommer hem igen. Igår städade vi, möblerade om, åkte till tippen, åt ärtsoppa till lunch (vuxenpoäng) och smörstekt torsk med duchesse-potatis som avnjöts tillsammans med vitt vin till kvällsmat. Det är inte ofta jag och Håkan får vara tillsammans på söndagskvällar för det är oftast då vi reser så det kändes lyxigt att få vara hemma tillsammans. Bloggen strular fortfarande så jag får inte upp några bilder men jag ska försöka när jag kommer hem igen.

Ur funktion!

Just nu är det inte mycket som fungerar här på blogg.se men jag återkommer när jag kan ladda upp bilder igen så att ni får se den fina tavlan, och mycket annat =0).

SMS-inlägg

img_0531 (MMS)


Välkommen till kaoset

God morgon!

Vi kom en bra bit igår i röjandet och städandet men det är fortfarande mycket kvar att göra. Lite senare idag ska ni få se tavlan som vi köpte igår.

Jag testar att blogga från mobilen, förra gången fungerade det inte men den här gången håller jag tummarna ;-). Om jag startar datorn så vet jag att jag kommer börja läsa bloggar, nyheter å en massa annat och det har jag inte tid med just nu ;-).


På bilden nedan ser ni en del av vardagsrummet.


Saluhallen

När vi köpte råvarorna till kvällens middag så passade vi på att ta en snabblunch på thaistället i Saluhallen. Det blev kyckling med massaman curry för både mig och Håkan.



Håkan är redo att hugga in på lunchen

Shoppingfantasterna

Nu är vi hemma efter en shoppingtur på IKEA, ILVA, Jysk och en hel del andra affärer. Det mesta är införskaffat nu, bara några smådetaljer kvar som jag ska fixa på måndag.

En del av IKEA-fynden.





Nu har vi 15 min paus, sen är det full fart igen!

M.E.A.T.

Igår besökte vi restaurangen M.E.A.T. för första gången, de öppnade för en månad sen och det var fullbokat men vi lyckades hitta ett litet bord efter en stund.
Det kändes som att vi kom in i en restaurang i Meat packing district i New York när vi klev in i matsalen, så häftigt!

Menyn


Jag tog krabbkaka med chilimajonnäs till förrätt


Håkan valde deras underbara lökringar


Till varmrätt blev det oxfilé med tillbehör, så gott. Vi valde medium men nästa gång ska vi ta medium-rare då de var lite väl genomstekta för vår smak.





Det goda vinet


Jag känner på mig att det här kommer att bli vår nya favvorestaurang här i Lund!

Min lördag

Vi är uppe tidigt idag (med tanke på att det är lördag och att vi båda är lediga) för att hinna med så mycket som möjligt med lägenhetsfixet.
Vi ska först ta en tur till IKEA så att vi kan stå där och hänga på låset som värsta pensionärerna ;-). Därefter ska vi besöka några andra butiker och sen är det dags att åka hem och börja städa å dona. Städning är ingen favorit hos vare sig Håkan eller mig men det blir så fint efteråt!

Lite senare idag ska ni få se bilderna från gårdagens middag. Vi hittade en ny restaurang här i Lund, en riktigt trevlig överraskning.

På vägen dit passerade vi den här passande skylten.


Det är faktiskt ett gammalt foto med en skylt på, det är därför det ser så konstigt ut. För er som inte vet det så heter min man Håkan Olsson Reising, därför tyckte vi att det var lite kul ;-).