2>

Sommarkväll

Det kändes som en riktig sommarkväll när vi körde hem. Vi tog en omväg och tog de små landsvägarna eftersom vi inte hade någon brådska. Vi hade tänkt att se Häckeberga men missade det och kom istället till Björnstorps slott. Såhär såg det ut.





Slottet såg mer ut som en enorm mansion än ett slott. Men det var väldigt vackra omgivningar! Nu blir det middag och sen hem å fixa i lägenheten.

Mot Sturup!

Jag ska åka och hämta Håkan på flygplatsen så att han slipper ta taxi (och jag får köra lite ;-). Jag hoppas att jag inte har solen i ögonen hela vägen ut för det kommer att bli riktigt jobbig körning isåfall.


Jag är så glad att det är dags för helg!!!

Bilden är tagen i USA 2008 (jag kan ärligt säga att jag inte stod för merparten av körningen då jag inte är van vid USA-trafik). 


Soliga Lund

Nu är jag framme i Lund, efter att jag hade kämpat mig upp för trappen med all packning (det tog sin lilla tid) så gick jag ut och köpte en sallad. Lund bjuder på strålande sol och värme, så härligt!

Dessvärre så strular min mobil, eller snarare uppkopplingen, jag försökte blogga från mobilen men det gick inte alls. Wordfeud och facebook fungerar inte heller så jag känner mig lite uttråkad. Nu har jag startat datorn så då kan jag ialllafall kolla min facebook och blogga ;-).

Här nedan ser ni de fina kuddfodralen som min mamma har sytt till oss, hon är så duktig! Ni ska få se dukarna sen när de kommer på plats. Han som sitter i soffan heter Tallis och är lilla gruppens maskot!




Tack mamma!!!

Livingroom

God morgon på er!

Jag sitter på tåget ner till Lund och den här gången dröjer det innan jag återvänder till Västerås, det ska bli skönt att vara på samma ställe under lite längre tid (med undantag för resan till Italien på torsdag) och min lillebror kommer att passa lägenheten under tiden.

Den här helgen kommer enbart att bestå av lägenhetsfix, vi ska flytta de kartonger som är packade och plocka ner de sista grejerna som inte ska vara framme när fotografen kommer för att ta bilder samt på visningen. Dessutom ska vi inhandla de sista detajerna. 

Jag tänkte att jag skulle fortsätta att visa bilder på den nya lägenheten. Här kommer vardagsrummet.





Pictures of the livingroom in our new appartment in Lund.

OLIODELI

Idag mötte jag upp Alvora på stan för en sen lunch på Oliodeli. Det var premiär för mig på den mysiga restaurangen/caféet som ligger i IGOR. Vi satt ute i solen och njöt, det kändes som att det var mitten på juli och inte slutet på september.

Man kan antingen göra sin egen sallad...


Eller beställa pasta eller pizza. Jag valde en pasta med kyckling, valnötter och parmesan. Det var jättegott!


Efter lunchen tog jag en sväng på stan men jag hittade inte det jag var på jakt efter så jag får fortsätta mitt letande i Lund under helgen.
Nu är det hög tid att ta fram resväskan och börja packa och efter det ska jag leta runt i frysen och se om jag har någon kvällsmat.

Den är min!

Jag har glömt att visa er vad som fick följa med mig hem när jag shoppade i Stockholm i fredags. Jag blir glad så fort jag ser den, den kommer att lysa upp mitt höstmörker, och kanske Håkans också även om han inte är överförtjust i den ;-).




Hösten är här

Det är en helt annat luft ute nu och löven börjar verkligen få höstfärger.
Så här såg träden ut när jag var på väg till körrepet igår.



Efter kören så stod jag, Anna och Caroline kvar i över en timme och pratade och skrattade. Det var så himla roligt och välbehövligt att få lite tjejsnack. Jag har missat ganska många körrep på sistone så det var så skönt att catcha upp lite ;-). Jag behöver fler sådana kvällar!
När jag är tillbaka i stan ska jag försöka att bjuda in dem på lite mer snack, kanske middag före kören? Det hann vi med en gång innan sommaren och det vore kul att komma igång med den traditionen igen.
Och så vill jag träffa Jonna, Johanna, Linda, Linda, Kajsa, mina kusiner... Listan är lång men tiden jag spenderar i Västerås är ganska knapp så det gäller att planera.


En vecka kvar!

Idag är det torsdag. Det innebär att jag ska packa allting som jag kommer att behöva under de tre veckor som jag är borta från Västerås. Förutom kläder och skor så ska de sista inredningsdetaljerna med ner på tåget imorgon.

Nu är det exakt en vecka tills jag sitter på planet på väg till Italien, jag längtar så!!!! Det ska bli så skönt att känna värmen och jag hoppas att det kommer att vara fint väder och att jag och Håkan får chans att koppla av trots att det är en jobbresa (iaf för Håkans del).

Förutom packandet så ska jag tvätta de sista kläderna som ska med till Lund och träffa Alvora, som jag inte har sett sen före sommaren. 

Nu ska jag återgå till "Den döende dandyn", det är riktigt spännande just nu!



Det här lövet hittade jag igår när jag vara ute och fotades, så fin hjärtform!


Rosa husets muffins



Ingredienser

2 dl mosade hallon
1 ägg
3/4 dl strösocker
3 msk smör
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 vaniljsocker
3 msk vispgrädde

Topping

6 msk sirap
6 msk smör
2 påsar mandelspån (totalt 100 gr)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker pösigt, smölt smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i äggsmeten tillsammans med smöret och hallonen.
Klicka ut smeten i formarna (ca 10 st) och grädda dem i 15 minuter. Ta ut kakorna och höj ugnsvärmen till 250 grader.
Blanda sirap, smör och mandel i en kastrull och låt blandningen småkoka i ca 4 minuter. Fördela toppingen över kakorna och grädda dem i ytterligare ca 3-5 minuter.









De är krämiga inuti så de passar bäst att äta med sked.

Fina fisken!



Den här fisken fick följa med mig hem idag, den ska få bo i Lundlägenheten där den, förhoppningsvis, kommer att matcha vardagsrumsinredningen.

Restaurang Varda

Jag och Pernilla åt lunch på Varda, tyvärr fick jag ingen bild på maten (isterband med senap, rödbetor och stuvad potatis) men efteråt blev det kaffe och en liten kaka och det såg ut såhär.



Nu är jag hemma en stund och sen är det dags att fixa de sista ärendena för idag. Jag är så glad att jag är klar med tentan!


Fotograferingen gick bra  och nu är jag på...

img_8609 (MMS)

Fotograferingen gick bra  och nu är jag på väg till jobbet för att möta upp min chef för en lunch. Jag bloggar mer när jag kommer hem.


Fotografering

Just nu sitter jag och käkar frukost, tittar på nyheterna och läser bloggar. Om en stund ska jag bli fotograferad. Det ska bli kul (tror jag, är inte så van att bli fotad av andra än familjen) och förhoppningsvis så blir det några bra bilder.

Därefter ska jag ha ett lunchmöte med min chef och efter det iväg på ett tredje möte, och ikväll så är det kör! Fullt upp idag med andra ord.

Vet ni vad jag gjorde inatt? Jag lämnade in min hemtenta!!! Mer än två dygn innan den skulle vara inne, det är nog rekord tror jag ;-). Det känns så skönt att den är klar så att jag kan slappna av och börja fokusera på uppgiften till företagsekonomin som ska ni snart. Med tanke på att vi åker till Italien nästa vecka så vill jag ha den klar innan vi åker så att jag kan ha semester på riktigt.

Senast jag blev fotad "på riktigt" var när Cilla fotade mig och Håkan inför bröllopet sommaren 2010.


Badminton

Jag kom precis hem från badmintonen. Det gick förvånandsvärt bra med tanke på att jag inte har tränat på flera veckor. Jag tog inte ut mig totalt men körde ett ganska bra tempo iallafall. Nu ska jag mysa i soffan och skriva lite mer på tentan.

Imorgon kommer receptet på de läckra hallonmuffinsarna!




Det nya köket

Jag kom på att jag inte har visat er bilder på den nya lägenheten, här kommer några bilder på köket. Det är så ljust och fint, jäg längtar tills vi får flytta in!








At Reising Mansion

Nu är jag hemma efter en väldigt trevlig lunch med efterföljande promenad på stan. Jag hann även träffa min lillebror en snabbis som kom hem till mig och åt lunch (han hade med sig en matlåda ;-).

Vi åt lunch på Spicy Hot. Kyckling med rödcurry.


Pernilla


Nu är det hög tid att återgå till hemtentan!

Lunchtajm!

Nu ska jag möta upp Pernilla som jag inte har sett sen i slutet på juni. Det ska bli kul att äntligen ses och få höra hur hon har haft det under sommaren.

Vi får se vad det blir för lunch, här är en lunchbild från Pontus! i Stockholm. En av de godaste luncherna någonsin :-).


Pernilla



Business english


Idag är det samma visa som igår förutom att jag ska lunch med en vän och ikväll ska jag äntligen spela badminton! Jag har inte tränat på många veckor så det ska bli spännande att se hur mycket jag orkar med.

Jag hann läsa det jag hade tänkt att hinna med igår så idag är det dags att börja skriva.



Det är här ni kommer att hitta mig idag, med flitens lampa lysande över mig. Jag hoppas att inspirationen flödar så att jag kan skriva enormt mycket idag!

Presenter

Jag har glömt att visa er presenterna som Håkan fick av Lunds Kammarkör i lördags. Håkan blev så glad för presenterna!



Ett rejält presentkort på Malmö Wine Club där man kan vara med på vinprovning, chokladprovning och en massa andra provningar.



Dessutom fick Håkan en Bollinger champagne och två flaskor rött (ChÂteauneuf-du-pape och Chianti Classico)! Vilken tur jag har som förhoppningsvis kommer att få vara med och smaka på allt gott!

Det var verkligen perfekt presenter till Håkan då vin är ett av hans största intressen.

Det här med lappar

Den här satt på hotellgrannens dörr.



Det fina är att han (jag tror att det är en han) har skrivit på engelska och sen förklarat på svenska (hotellet ligger i Sthlm och all personal pratar svenska), jag undrar hur länge han ska bo där (det verkar ha blivit fel ett par gånger redan eftersom han har satt upp lappen och verkar ganska upprörd). Håkans teori är att det är någon som vill sova på dagarna medan jag mer är inne på "han kanske är en mördare som håller någon fången på rummet-teorin".
Fast det är ganska lyhört så vi skulle nog ha hört om någon hölls fången ;-)

Inspiration

Jag behöver inspiration för att kunna studera. Jag vill att mina anteckningsböcker och pennor ska vara snygga för då är det mycket lättare. Jag vet att det är fånigt men det är så jag fungerar.

När jag var i Stockholm så besökte jag Ordning&Reda och köpte ett pennskrin och en enklare plånbok som är perfekt när man bara har en liten väska (när man ska på middag eller så).

De blev fint inpackade på NK


Och såhär ser de ut

Nu kommer pluggandet att gå mycket bättre ;-)

Viggos

Igår åt vi lunch på Viggos som är beläget i samma byggnad som centralstationen i Lund. Det är ett hamburgerhak som hade fantastiskt goda hamburgare (vi blev ordentligt överraskade).

Jag tog en vanligt ostburgare


Och Håkan tog en hamburgare med lökringar och bbq-sås


Det vattnas i munnen på mig när jag ser bilderna, det är hög tid att fixa lunch, frågan är bara vad som finns hemma...


Livet som student

Jag har hemtenta den här veckan så idag ska hela dagen spenderas med näsan i böckerna...men jag kommer inte att kunna slita mig helt från bloggen, något roligt måste jag ha.
När jag har hemtenta så blir allt annat roligare. Jag sneglade längtansfullt mot budgetboken tidigare idag och det kommer vara precis tvärt om när jag sitter med inlämningen i företagsekonomi.

Trots hemtentavecka så kommer det att hända lite roliga saker. Lunch med vänner och andra möten, skoj!

Mina senaste bilder har inte kommit in på datorn än så jag bjuder på en bild på Stockholm som jag tog på tåget påväg söderut.


Såhär går det...

...när Håkan diskar. Tror ni att han var upprörd vid disktillfället eller har han superkrafter?





Jag kan avslöja att han inte var arg eller upprörd, så jag tror att det är hans superkrafter ;-)

Nu börjar jag tröttna!

Nu är det dags igen, jag sitter på tåget till Västerås. Sådana här dagar så funderar jag på om det inte är bättre att flytta till Lund och ta en paus från badmintonen och kören (det är dessa saker som gör att jag åker till Västerås varje vecka). Vi skulle kunna åka upp och hälsa på familj och vänner typ var tredje helg (och vår kära lägenhet som vi bara älskar!). Det kommer att kännas ännu jobbigare att resa när vi har flyttat till den nya lägenheten här i Lund.
MEN jag vet att jag skulle sakna kören så himla mycket om jag tog en paus. Det är så många roliga konserter och resor och nu när Håkan snart är med på onsdagarna så kommer vi iallafall att ses då, jag skulle även sakna badmintonen som jag tycker är en väldigt rolig motionsform. Det har vart ovanligt många resor den senaste tiden så förhoppningsvis känns det bättre när vi kommer in i oktober och vi är på samma ställe under en längre period.

Bilden har väl inte jättemycket att göra med det här inlägget men det är familjen (en del av den). Det här kortet tog vi precis innan tolvslaget 2009/2010.



Rensardag

Idag spenderar vi dagen med att rensa. Det ska vara ordning och reda när fotografen kommer för att ta bilder till Hemnet så vi börjar idag. Vi kommer tillbaka hit i helgen som kommer och då ska vi ägna hela helgen åt att rensa, flytta kartonger och införskaffa det sista inför fotograferingen som sker tisdagen därefter.
Jag gillar att rensa och se hur snyggt det blir men nackdelen är att jag har väldigt svårt för att kasta någonting så det är bra att Håkan är med och kan bestämma (det blir en mycket mer effektiv rensning då ;-).

Jag införskaffade en ny kruka och nya ljuslyktor när jag var på Åhléns.






Tack för igår!

Vilken härlig kväll vi hade igår! Håkan och jag tog tåget till Lund igår morse och på eftermiddagen begav vi oss iväg till Domkyrkan där Lunds Kammarkör hade förberett en överraskningskonsert för Håkan eftersom han ska avgå som dirigent för dem. Det var en fin konsert och jag var med och sjöng lite och Håkan fick dirigera några stycken.
Efter konserten gick vi till Carlssons trädgård där en festmiddag väntade. Det var en supertrevlig kväll och jag och Håkan kom hem vid 1-tiden.
Stort tack till Maria och alla andra i Lunds Kammarkör som har ordnat och fixat så bra med den här överraskningen.

Här är Håkan innan vi gick hemifrån igår eftermiddag


Lunds Kammarkör


Carlssons trädgård


Emilia och Robert


Johannes och Andrea


Aptitretare, lax med kapris.


Håkan valde Wallenbergare


Och jag tog ryggbiff


Håkan blev avtackad och fick finfina presenter


Jag valde chokladdessert med vit chokladmousse och kladdkaka, så gott!







Sista kortet innan vi gick hem, trötta men otroligt glada!

Mmm...FRANK!

Det blev ett besök på FRANK i torsdags kväll.

Vi fick börja med att provsmaka en nyhet som kommer att serveras som barsnacks, de var så goda!



Därefter var det dags för förrätter, jag åt hummerravioli och Håkan åt pilgrimsmusslor.

Hummerravioli med ricotta, majs och hummer.


Pilgrimsmusslor med kantareller och purjolök.


Jag ser typ nyvaken ut...men det bjuder jag på ;-)


Varmrätten var Franks variant av Boeuf Bourguignon med mandelpotatispuré.




Jag och Håkan delade på en dessert. Chokladfondant med kolasås, jordnötter och marshmallows och passionsfruktssorbet, en av mina favoritdesserter.

Stockholm i mitt hjärta!

Jag kom till Stockholm vid tre-tiden igår, då checkade jag in på hotellet och gav mig ut på en kort shoppingtur och träffade därefter Håkan. När vi kom tillbaka till hotellet blev det ett lite rejälare mellis eftersom middagen inte skulle serveras före kl 23. Jag älskar Stockholm, hela stan andades fredag och det var nästan en festlig stämning. Jag ska berätta om Spamalot också men det får bli i ett senare inlägg.

Vårt hotellrum




Vårt "mellis"



Det artar sig!

Såhär långt hade jag kommit i torsdags kväll.


På hemlig resa

Idag tar jag med Håkan på en hemlig resa, ni får redan på mer på söndag men just nu kan jag inte säga mer än så.


New York 2010

Sen måste jag visa er den här bilden som vi tog precis innan pusskortet. Håkan ser så arg ut (han är koncentrerad för att han ska trycka på knappen) och jag dser typ naken ut...

Nu är vi på Oscars och väntar med spänning...

img_9439 (MMS)

Nu är vi på Oscars och väntar med spänning på att Spamalot ska börja ;-). Härlig fredag!!!


Chocolate swirl cheesecake



Ingredienser

Botten
400 gr digestivekex
200 gr smält smör

Fyllning
600 gr philadelphiaost
2,5 dl  kesella 10%
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
4 st ägg
1 dl vispgrädde

Chocolate swirl
150 gr mörk choklad (max 70%)

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda botten i ca 10 minuter, ta ut formen och sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
Vispa kesellan och philadelphiaosten och tillsätt därefter vaniljsocker och strösocker. Rör i ett ägg i taget och tillsätt grädden sist, dela därefter upp smeten i två skålar.
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Häll ner chokladen i den ena smeten. och varva smeterna över kexbottnen. Dra mönster med en kniv och ställ in kakan i ugnen i ca 90 minuter tills den har stelnar helt. Servera den sval eller kylskåpskall.

Nu står jag på stationen och väntar på tåg...

img_2224 (MMS)

Nu står jag på stationen och väntar på tåget till Stockholm. Ser ni det underbara höstvädret? Strålande sol och perfekt temperatur! Vi hörs i Stockholm ;-)


Ny detalj

Håkan har nog inte ens sett den för han kommenterade den inte igår(men det brukar vara så när det kommer till inredning ;-).
Den här (vad det nu är) köpte jag på Moderna hem i förra veckan, färgerna passar in bra med kakelugnen (som tyvärr inte kom med på bilden).


Fredag!

Jag ska fixa lite ärenden på förmiddagen och efter lunch sticker jag till Stockholm för vi ska gå på musikal ikväll. Spamalot heter den och vi såg den i New York 2008 och vi hoppas att den här är lika bra!

Vi använde ett presentkort som vi fick när vi gifte oss (man måste köpa biljetterna sååå långt i förväg) det är så roligt att vi över ett år efter bröllopet fortfarande kan njuta av våra vänners gåvor!

Idag får det bli en fixad bild på Anton och hans älskade traktor.


Instagram

Jag har skaffat instagramappen och lekt lite under dagen, några av bilderna jag har lagt upp idag är redigerade i Instagram. Jag heter Reising om ni vill följa mig direkt på Instagram (de flesta bilderna kommer nog upp här också).

Här kommer ett bildregn på några testredigeringar som jag har gjort idag.







Nu väntar jag på Håkan som är påväg hem från Stockholm.

Vill ha!!!

Jag gick förbi Polarn och Pyrets skyltfönster och såg en underbar regnkappa. Jag vet att de säljer mammakläder och den målgruppen tillhör inte jag MEN det är så himla söt och den skulle vara perfekt att ha när man har kjol eller klänning och ska ut i regnet. Den var väldigt rymlig så jag får lätt under en kofta om det skulle behövas. Jag är helt såld, jag vill ha!


Vi får väl se om den får följa med hem nästa gång jag är på stan (Håkan tyckte inte att den var så snygg men det är ju faktiskt jag som ska ha den på mig ;-)

Home, sweet home!



Jag blir så glag när jag ser "mitt" rosa hus!

Desigual







Jag har inte mått så bra på sistone så när min älskade man var på Mallorca så hittade han den här coola klänningen som han tog med hem till mig för att muntra upp mig. Tack älskling, I love it!


Det går som tåget!

Ja, nu sitter jag här på tåget igen! Jag är på väg till Västerås för en snabbvisit. Jag åker till Stockholm på fredag så jag hinner i princip bara hem och vända. Jag ska hinna med ett sjukhusbesök och några andra roligare saker innan jag åker till huvudstaden.


Ostarna vi njöt av igår var St Agur, Gruyere och St Albray (stavningen är jag inte säker på men goda var de iallafall). St Agur är min favorit, särskilt när man har fikonmarmelad och rödvin till, mums!

Ostar

Jag var in på Klostergatans ost idag och köpte några läckerheter till ikväll.


80-årskalas

Japp, snart ska jag och Håkan åka iväg och fira Folke som fyller 80 år idag. Nu har jag svidat om till kalaskläder men när jag gick på stan tidigare idag såg jag ut såhär.





Topp Gina Tricot, jeans Lindex, kappa H&M och stövlar Scorett.

Den döende dandyn

Nu ska jag ta en sväng på stan, jag ska kolla på lite olika saker men det blir ingen jättelång tur för det är inte strålande solsken ute idag.

Just nu läser jag den här boken som jag köpte på Stockholms central innan jag hoppade på tåget ner till Lund. Jag har (som vanligt) inte hunnit så långt än men den verkar lovande.

Den döende dandyn av Mari Jungstedt.

Klumpedunsen

Vi hade en jättetrevlig kväll igår på vingården. Ni ska få se fler bilder senare men jag har lyckats med något riktigt dumt så just nu får jag inte in några bilder på datorn.

Jag hade inte riktigt tänkt mig för igår när jag klädde mig inför vinprovningen. Jag tog min korta klänning och (lyckligtvis) ett par svarta stövlar. Kvälln började nämligen med en vandring runt vingården och det var en promenad genom skog och lera och det var dessutom ganska kallt. Hade jag tagit ett par pumps så hade jag inte kunnat genomföra vandringen. Nu var det "bara" kylan som störde.

Såhär såg jag ut igår, inte riktigt passande.

Hällåkra vingård.

Mer bilder från vingården kommer senare när jag har löst bildproblemet!

Hummersallad med avokado

Den här hummersalladen har en annorlunda smak mot de vanliga skaldjursrörorna. Den är riktigt god och lyxig. Receptet hittade jag på recept.nu

 

Recept för 4 personer

Ingredienser

Dressing
2 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk dill 
1 mosad avokade
1 msk pressad citron

Röran
2 st avokado
4-8 st champinjoner
1 kokt hummer


Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Hacka avokadon och champinjonerna och lägg dem i dressingen. Dela hummerköttet och blanda ner i röran.







Jag ville lägga röran i en form så det skulle se fint ut (pepparkaksform eller något annat) men vi hittade inga sådana så det fick bli uppläggning på fri hand.


Mot vingården!


Nu ska vi åka till Hällåkra vingård och lära oss mer om vin och dagens ekonomi (som föredraget kommer att handla om).
Såhär ser jag ut idag, klänningen är lite kort men det får de stå ut med ;-).






Klänningen är köpt på nätet, armband Dyrberg&Kern, klocka Guess.

Ser det lockande ut?




Lycka!

Jag fick precis höra att tre små underbara flickor har gjort entré i vår värld! Jag är så glad för familjen R och jag hoppas att de snart får komma hem och försöka komma iordning och komma in i livet som en familj på sex personer.

Här kommer bilder från gårdagens middag.

Förrätten var hummersallad. Hummer från klostergatans fisk.






Till varmrätt serverades det oxfilé från Holmgrens, potatisgratäng, ärtor och ugnsrostad vitlök.

Det var den godaste oxfilén vi har tillagat här hemma, det blir så mycket bättre med riktigt bra råvaror (och Holmgrens utbud var mycket bättre än Widerbergs, tack för tipset Johannes).


Och efterrätten var en chocolate swirl cheesecake




Det blev en underbar middag och efter den såg vi filmen Coraline, en riktigt mysig kväll!

Morning Glory

Jag hade bestämt mig för att verkligen sova ut idag och sova så länge jag ville...men både Håkan och Emilia skulle iväg före klockan nio så det blev ingen sovmorgon.
Jag har det ganska lugnt på dagen idag (ett ypperligt tillfälle att slå upp engelskaboken och börja läsa, men det känns inte så lockande) och ikväll ska jag och Håkan besöka Hällåkra vingård. Det ska bli jätteroligt! Jag vet inte så mycket mer än att vi ska få en guidad visning av vingård och lyssna på ett föredrag. Jag hoppas även på provsmakning men vi får se hur det blir.

Dagens frukost ser inte så rolig ut men är jättegod. Ryvita med leverpastej och juice.

Familjemiddag

I fredags samlades nästan hela familjen för att fira Anna.

Fina mamma


Förrätt, sparrissoppa med krustader (som var starka och goda)


Pappa och jag (som fortfarande är lite grå/blek om nosen)


Ny belysning i trappen


Födelsedagsbarnet med tårtan och armbandet som hon fick av oss.




Ny inredning

Jag har vilat nu på eftermiddagen, jag är osäker på om jag somnade eller inte (så det gjorde jag säkert). Sen kom Emilia förbi en sväng och nu är det hög tid att sätta fart med maten.

Här nedan ser ni några av inköpen som jag har gjort den senaste tiden.

Nya soffkuddar (fler är på väg)




Nya växter till vardagsrumsfönstret


Ny ljuslykta



Lyxmiddag ikväll

Ikväll ska vi göra en riktigt lyxig middag. Edvard är hemma och Emilia kommer på besök så varför inte fira att det är måndag? Efterrätten håller jag på att klura på men förrätt och varmrätt är bestämt. På väg hem från banken besökte jag Klostergatans fisk och Holmgrens inne i Saluhallen(oj vad mycket gott de hade men det blev till slut oxfilén som fick följa med mig hem) och införskaffade riktigt bra råvaror. Ni ska få se slutresultatet imorgon.



Hummer

 


Business outfit ;-)

Jag känner mig pigg och glad idag. Solen skiner (tack för det!), det är varmt och skönt och jag klädde upp mig lite inför bankbesöket och det fick mig på bra humör.
Bankbesöket, vad kan jag säga om det? De första 45 minuterna förstod jag i princip ingenting av det Håkan och Martin på banken pratade om (det enda jag kände var att jag att måste börja hänga med bättre i den finansiella utvecklingen då det har inverkan på vår ekonomi). Den resterande delen av tiden pratade vi med Liselotte om lånet vi ansökte om (hjälp, nu är jag vuxen!!!) och att jag vill byta till deras bank. Jag har verkligen dålig koll på min banksituation och det märktes verkligen när de började prata om mina fonder och konton, jag har noll koll men det ska det bli ändring på!

Efter banken blev det en timmes promenad i centrum och jag är helt slut nu så efter lunchen blir det vila för min del och så ska jag komma ikapp i mina Wordfeudpartier :-).

Såhär ser jag ut idag




Klänning Lindex, kappa H&M, skor Esprit, väska Bennetton och halsbandet är från Mallorca.

Till banken

Jag och Håkan ska iväg till banken nu och prata placeringar och sånt där annat som man brukar prata med banken om (vuxenpoäng). Jag har aldrig varit på ett bankmöte innan så jag vet inte alls om det är roligt eller bara jättetråkigt (såhär på förhand ligger jättetråkigt närmast till hands).
Jag ska nog byta till Håkans bank nu när jag har lån där...jag ska prata med dem idag och se vad de säger. Jag trivs väldigt bra med banken jag har idag men det känns smidigare att ha samma.

Jag fotade pusslet innan jag åkte igår så att ni kan få se hur långt jag har kommit (inte alls långt, men ändå ;-)

Söta inköp

Nu är jag framme i Lund och har hunnit med en snabb "lunch" (kanske lite sent men ändå) och snart ska vi träffa den lilla gruppen och repa inför en liten konsert som vi ska ha om 1 månad ungefär. Det regnar och är grått men jag hoppas på sol nästa vecka så att jag kan ge mig ut på små promenader.

De här härliga baktillbehören hittade jag på Lagerhaus i fredags. De kan antingen pryda cup cakes eller chocolate chip cookies


Istället för en blomma...

...så fick min syster den här burken av oss i fredagskväll. Det är ingredienserna till American cookies, på så sätt är det mesta förberett och bakningen går snabbt och smidigt.



Nya jeans

Igår såg jag ut såhär när jag var på loppistur.







Topp Gina Tricot, jeans Lindex, skor Esprit, halsband Ur&Penn, Armband Dyrberg&Kern, klocka Guess och solbrillor Indiska.

I´m on the road again

Eller snarare på spåret då jag är på väg ner till Lund för att möta upp Håkan som kommer från Mallis idag. Det ska bli så skönt att få krama om honom och mysa i Tv-soffan tillsammans.
Vi ska ha en litet körrep ikväll och veckan som kommer bjuder på både vinprovning och plugg så alla böcker jag har fått hem hittills får följa med ner tillsammans med alla inköpen i inredningsbutiken, det innebär att det blev den största resväskan som fick följa med idag.

Ni kommer att få se några av inköpen under veckan, såhär ser vardagsrummet i Lund ut just nu.


Middag

Nu ska jag äta middag och titta på "Morden i Midsomer". Vi har samling klockan 22 i Domkyrkan och konserten börjar klockan 23. Jag hoppas att det är många som vill avsluta Kulturnatten i Domkyrkan tillsammans med Mariakören där det bjuds på skönsång och många fina stycken!


Gårdagens outfit

Såhär såg jag ut igår när jag var på familjemiddag hos min syster.





Klänningen är köpt på nätet (kommer inte ihåg var), stövlar köpta i New York, klocka Ur & Penn, armband och ring kommer från MQ.

Gissa vad jag gör



En härlig lördagsaktivitet =0) det går långsamt men så är det alltid i början, under tiden tittar jag på "The big C". Ikväll är det Kulturnatten, ni kommer väl till Domkyrkan kl 23? Jag tror att jag ska vara med, jag tar det lugnt nu så att jag ska orka stå i 30 minuter och sjunga sen.

Nu funkar bloggen!!!





Jag vet att många av er har haft problem med att komma in på min blogg men nu ska problemet äntligen vara åtgärdat. Om det fortfarande är problem (men då kanske ni inte ser det här ;-) så får ni säga till så ska vi köra en till räd i programmeringen.
Jag vill göra om headern inför hösten så när jag och Stefan hittar en tid då vi båda är lediga så ska vi sätta oss ner och fixa bloggen.

Jag har precis ätit köttfärssås med kantareller och nu njuter jag av efterrätten (resterna från i torsdags), MUMS!!!


Loppis

Jag har redan varit uppe och igång i ett par timmar för jag och min syster har vart på loppisturné. Tyvärr hittade vi inget roligt den här gången men det är lika roligt ändå! Som ni ser på bilden så är det ett fantastiskt höstväder ute med strålande sol!




Den här fina dockvagnen var inte till salu, den var så fin men jag har ju ingen användning för den så Håkan hade sagt nej även om den hade vart till salu... ;-)

Håkans hälsning från Mallis

De har drygt 30 grader och fint väder. Bilderna är tagna igår kväll med hans mobil så de är lite suddiga.








Jag längtar efter värmen!

Kalasdags!

Nu är dags att göra sig iordning inför kvällens kalas. Jag var på stan en sväng nu på eftermiddagen och inhandlade den sista presenten så nu är jag redo.

Jag är lite sugen på mina blåa stövlar idag...det kanske blir dem tillsammans med en mörkblå klänning. Jag får se hur det känns senare men det gäller att passa på när det är sol för de går inte att använda när det regnar ;-).


Stövlarna köpte jag i New York 2010.

Middagen


Det här bjöd jag på igår (för var dag som går så känner jag mig mycket piggare så jag som hade varnat dem för att de skulle få ta med sig take away ändrade mig och bjöd på en 3-rätters ;-).

Förrätt, kräft- och räkröra.

Jag fick även den fina rosa påsen/väskan av Anna som syns i bakgrunden.



Varmrätt, köttfärssås med kantareller.




Desserten var en chokladmousse med daim och jordgubbar




Allting smakade jättegott (tycker jag iallafall) och jag hade aptit till att äta alla tre rätterna, härligt!!!!

Tjejkvällen

Vi hade en mysig kväll igår jag och tjejerna. De hade med sig fina gåvor som ni ser här nedan.

Av Maria fick jag en kryddbukett, med bla basilika och kinesisk (?) gräslök.


Och andra blommor som jag tyvärr skuggade totalt så bilden blev inte bättre än såhär.


Dessutom fick jag tomater, chilli och physalis från hennes växthus.


Av Anna fick jag de här fina servetterna (som vi invigde igår) och de fina ljusen som ni ser nedan.





Tack tjejer!!!

Grattis syster!

Hipp hipp hurra och ett stort grattis till världens bästa syster på din födelsedag!!!



Ikväll blir det födelsedagsmiddag med hela familjen (förutom Håkan som är på Mallis), mysigt!

Recept på Kokos- och chokladkaka





Ingredienser

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
kokos
100 gr mjölkchoklad
smör till formen


Såhär gör du

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda sedan ner det i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd sedan ner det i smeten.

Smöra formen och ha i kokosen, häll i smeten och ploppa ner  hälften av chokladen. Ställ in kakan i mitten av ugnen, efter ca 5-8 miuter har du i resten av chokladen. Kakan ska stå i ugnen i ca 30-35 minuter (känn med en provsticka så att den inte är kladdig). När kakan har svalnat något ska den stjälpas upp på ett fat.


Jag hade i den resterande chokladen lite för sent, därför stannade den i botten men det var gott det också.



Originalreceptet kommer från Leila, kakan blir väldigt saftig och god!

Fina naglar

Något som verkligen får mig på bättre humör är när jag får gå till Jessica och fixa mina naglar. Såhär ser de ut efter det senaste besöket.




Som vanligt så älskar jag dem!

Planerna

Jag kunde inte somna igår, jag låg och vände och vred på mig men ingenting hände. Det kändes som att jag precis hann somna innan Håkan ringde vid 5-tiden för att meddela att han var på väg till Malmö (han är påväg till Mallorca med jobbet).
Jag somnade om och vaknade ganska sent så jag har inte hunnit med speciellt mycket än. Jag har pratat med Håkans mamma och min bror och nu laddar jag för att ge mig ut på en promenad, jag ska hämta ut min kurslitteratur hos postombudet.


Ikväll blir det en liten tjejkväll här hemma, det ser jag fram emot!


Jag och Håkan på Mallis 2010.

Onsdagskvällen

Jag är alltid på kören när det är onsdagskväll så när jag nu är hemma så finns det ingenting bra att se på TV eftersom jag inte följer något av programmen.
Jag var ute på ett litet äventyr på kvällskvisten. Jag följde med min mamma, moster och syster på en klubbkväll i en inredningsbutik. Jag var het svettig och darrig i benen efter typ 30 minuter så det var tur att det inte var en helkväll. Jag måste säga att det gick mycket bättre än förväntat och att jag känner mig piggare nu i efterhand.

Det blev en hel del inköp till Lundlägenheten inför flytten (dels till visningen men vi kommer även att ta med det till nya lägenheten. Ni ska få se bilder framöver, allt kom nämligen inte med hem till mig idag.

Nu ska jag återgå till min bok, det är inte många sidor kvar så nu är det spännande ;-).

Lunchen

Såhär såg dagens lunch ut, smaskigt!


Favoriten på fikat

Snickerskakorna är alltid favoriten när jag bjuder på fika. Receptet har jag lagt upp på bloggen tidigare och här (klicka) hittar ni det.




På bättringsvägen!

Hör och häpna, inatt sov jag 9 timmar! Och jag hade nog kunnat sova lite till om inte telefonen hade ringt... men å andra sidan ska jag inte sova bort hela dagen så det var lika bra att den ringde. Jag hade en mysig eftermiddag och kväll hemma hos syster-yster och det var kanske därför jag sov så pass bra, jag var ganska slut när jag kom hem.
Förmiddagen har ägnats åt telefontid med sjukhuset för att få svar på frågor och boka in en ny träff med läkaren. Och sömn såklart, jag vaknade inte förrens klockan 10! Min förkylning är verkligen på bättringsvägen så jag ska förhoppningsvis vara piggare idag.

Bilder från gårdagen


Middagsdags


Annas senaste svampskörd

Cake pop-recept

Det här receptet är riktigt enkelt och innehåller få ingredienser.





Receptet hittade jag hos http://niicki.blogg.se men jag har ändrat proportionerna lite.
Ingredienser

2 paket ballerina kladdkaka
150-200 gr philadelphiaost original
250 gr vit choklad
karamellfärg

grillpinnar

Såhär gör du

Mosa kakorna (jag tog en hammare och slog (länge) på paketen innan jag öppnade dem. Därefter använde jag en elvisp (eftersom mixern inte klarade av att mixa den konsistensen (allt fastnade)).
Tillsätt philadelphiaosten, lite i taget tills det blir en jämn smet. Rulla till små bollar, ca 30 st och ställ in dem i kylen i ca 30-60 minuter.
Hacka och smält vit choklad och tillsätt evetuell karamellfärg.
Bryt av grillpinnarna på mitten och doppa ena änden i chokladen, stick därefter ner pinnen i en av bollarna och doppa hela bollen i choklad.
Ställ klubban på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.


Alla ingredienser som behövs


Vispa till rätt konsistens






 


Sommarminnen

Jag fortsätter med mina sommarminnen och bjuder på lite bilder från Italien som är tagna med min mobil (jag insåg nyss att alla vanliga bilder från Italien inte är överförda till den här datorn). Jag är inte nöjd med det är ett steg på vägen. Jag ska googla fram några bra videos som jag kan lära mig lite knep av.




Uppe till vänster, Håkan tar ett kvällsdopp i poolen på vingården (Sicilien)
Uppe till höger, utsikten från hotellet i Taormina
Nere vänster, spanska trappan i Rom
Mitten, utanför hotellet i Palermo
Nere mitten, skaldjurspasta från Palermo
Nere höger, lunchstop på Mc Donalds och en titt på kartan för att hitta rätt igen.

Min syster ska hämta mig om några timmar och sen ska vi åka hem till henne och ta det lugnt.

Sömn, halleluja!

Inatt har jag fått sova, äntligen! Jag sov i ungefär 6 timmar och jag känner mig relativt utvilad och hade det inte varit för den ettriga hostan så hade jag nog känt mig ännu bättre.

Idag ska jag fortsätta med photoshop och se om jag kan göra lite mer som jag vill idag (och inte som photoshop vill).



Anton på en klippa vid vår sommarstuga på västkusten, sommaren 2011.

Västkusten

Idag har jag bara gjort saker som jag tycker om, jag har pysslat, läst och installerat photoshop och börjat leka lite med det. Mitt första konstverk blev ett vykort från veckan på västkusten.

Tyvärr strejkar fotot och jag får inte upp det här på bloggen, jag hoppas att jag lyckas imorgon.

Min kära bror har nu lärt mig hur man sparar om bilden. Håll till godo!



Nu är det äntligen Maestrodags!

Bullfika

...var det inte eftersom jag inte bjöd på några bullar. Såhär såg kalaset ut iallafall.



Rosa huset


Snickerskakor


Cake pops


Kokos- och chokladkaka


Recepten kommer under veckan.

Cake pops



Förra veckan bakade jag Cake pops som tydligen är det senaste inom bakning (iaf enligt tidningarna som jag köpte efter att jag hade gjort dessa, det är kul att jag för en gång skull ligger rätt i tiden ;-).
Den här påsen fick följa med hem till mina vänner när jag var där på middag.

De är riktigt smarriga och recept kommer upp senare i veckan.

SKIT

Det är ungefär så jag mår just nu. Jag är sjuk och förhoppningsvis så vänder det snart och då orkar jag bry mig mer om bloggen som tyvärr har blivit lidande under helgen.
Under veckan som kommer så kommer det att komma upp lite recept här på bloggen.
Jag måste vara hemma och ta det lugnt så det kommer inte bli några spännande utflykter (men jag kan lova att kakorna är ljuvligt goda så det är värt att titta in här). Det kliar i kroppen och jag är lite småsugen på att ge mig ut på en shoppingtur (det brukar hjälpa när jag känner mig nere) men det får vänta för det orkar jag inte med just nu.

Stefan kom förbi med en krya på dig-påse från familjen.

Vi fick även en trisslott men det var tyvärr ingen vinst på den.

Spatallrik

Jag träffade Bettan idag för en nyttig lunch och en massa tjejsnack.



Ser ni hur nyttigt det ser ut ;-)???

Det var faktiskt gott också.

Mord i Havanna

Det är den boken som jag läser just nu. Författaren heter Jan Mårtenson och jag har inte läst någon av hans tidigare böcker (han har skrivit en hel del) medan Håkan har läst alla böckerna i serien om Johan Homan. Jag har läst ungefär 70 sidor och än så länge är den överraskande bra =0).


Lunch med Bettan

Nu sticker jag iväg på en lunch med Bettan!


Fredag!

Jag har redan hunnit med en del eftersom jag vaknade så himla tidigt idag. Jag började på en ny bok imorse, ni ska få se vilken det är lite senare idag.

Nu ska jag bege mig till affären och det som mer står på schemat för dagen är lunch med bästa Bettan och mys hos underbara Anna & Co ikväll.
Jag spenderade halva kvällen igår på telefon med Anna och det är så fantastiskt för det kändes som att vi hade pratat i 10 minuter när vi la på. Vi bubblar i båda oss och det är aldrig tyst ;-) härligt!

Jag älskar fredagar, särskilt när solen skiner!


En bild på mig och Anna tagen hösten 2010.

I arla morgonstund! Jag har vart vaken i ö...

img_2860 (MMS)

I arla morgonstund! Jag har vart vaken i över en timme nu och kan inte somna om. Jag har läst och druckit vatten men ingenting hjälper... Jag hoppas att jag somnar om snart för annars kommer jag att en väldigt tråkig gäst ikväll.


Recept

Märker ni hur flitens lampa lyser hemma hos mig? Nja, flitens lampa var väl att ta i, jag har fixat lite med kurserna men har campat i sängen hela dagen. Jag har även hunnit med att titta på TV och leta recept inför middagen som jag ska ha här hemma nästa vecka.
Jag har hittat förrätt och dessert (tror jag iallafall) men varmrätten har jag inte bestämt än. Jag vill bjuda på någonting som antingen sköter sig själv eller något man kan förbreda innan så att jag hinner umgås med gästerna.

Jag älskar att baka ocn laga mat och att få göra det för andra är extra roligt (och lite stressande eftersom man vill att allt ska bli superbra).

Sist det var tjejmiddag här så bjöd jag på lax- och räkgryta så den här gången blir det nog en kötträtt.

Hej företagsekonomi!

Jag är nu registrerad för ännu en kurs! "Räkna med lönsamhet" heter kursen och den läser jag på distans (trots att det är Mälardalens högskola). Jag har nu beställt kurslitteraturen och börjar att känna mig som en fattig student.

Den här kursen verkar riktigt rolig (när man läser kursbeskrivningen) jag återkommer efter första inlämningen och meddelar om det fortfarande känns kul. Det som känns lite knepigt är att alla inlämningsuppgifter på den här kursen är grupparbeten. Jag anmälde mig till en grupp nu på förmiddagen men eftersom det är en distanskurs så känns det ganska omöjligt att träffas irl.
Jag har inte lyckats ta reda på när det är dags att lämna in den första uppgiften men den verkar som sagt riktigt rolig (men jag kan inte börja med den förrens jag har fått mina böcker så att jag kan läsa mig till hur man gör (även om jag tror att jag klarar den baserat på mina tidigare kurser i företagsekonomi)).



Plugghästen

Tidig morgon

Ja, eller för er arbetande så räknas det väl inte som tidigt men jag vaknade före klockan 8 idag ;-)  trots att jag släckte sent.

När jag kom hem från kören igår så ägnades större delen av kvällen till att följa nyhetsrapporteringen om Stefan Livs tragiska bortgång. Håkan är ett otroligt stort hockeyfan och han blev väldigt tagen av nyheten och kände, precis som jag, att livet är så oerhört skört. Jag blir ju lite blödig när jag tänker på det och tänker på att Håkan flyger flera gånger i veckan (och att jag redan innan den här olyckan var orolig så fort han skulle borda planet), nu kommer jag att vara ännu mer orolig.

Idag ska jag ägna mig åt engelskakursen och kanske hinna med några omgångar med Wordfeud =0). Det blir iallafall väldigt lugnt så att min förkylning kan kurera sig till imorgon. 




Wordfeud

Jag är fast! Jag kan inte sluta, när jag sitter och läser mina böcker så kommer det där lilla plinget som ett välkommet avbrott =0). Jag pratar om Wordfeud! En spelapp för Iphone som är ungefär som alfapet (som jag aldrig har spelat, men andra säger att det är samma sak). Mitt namn på Wordfeud är Kristin250, om ni har Wordfeud så skicka gärna en invite så kan vi spela. 

Jag hittade ingen passande bild så det blir en bild på mig och min älskade!

Nytt halsband

Nu är det snart dags för kör. Eftersom jag har ont i halsen så ska jag bara sitta och lyssna idag, inte lika roligt som att sjunga men man lär sig mycket på att vara där och lyssna på de andra.

Jag passerade även Gina Tricot när jag var på väg till hotellet i Stockholm och hittade det här halsbandet som jag föll pladask för!





Jag gillar guldiga smycken såhär på höstkanten, de passar så bra med höstfärgerna. I vanliga fall är jag mer åt silver/vitt guld/platina när det gäller smycken men på hösten blir det mer "guld"


Döskallar

När jag kom till Stockholm i måndags så insåg jag att jag hade glömt att packa underkläder så det blev ett besök på HM där jag hittade de här gulliga strumporna.





Det var ett 3-pack så nu har jag 3 par strumpor med döskallar på =0).


Gårdagens middag

Det blev ingen badminton för mig igår (tur med tanke på att halsen är värre idag). Jag och Håkan var hemma och Håkan lagade kålpudding till middag, till det hade vi potatismos, ärtor, sås och mammas hemmagjorda lingonsylt. Åh, det var så otroligt gott!





Jag älskar både tallrikarna och såsskålarna (som vi hade lingonsylt i igår), de kommer från Villeroy & Boch och vi fick både tallrikarna och såsskålarna i bröllopspresent.

Sjuklingen?

Jag fick nästan 9 timmars sömn inatt, det kändes välbehövligt. Vi var uppe sent igår, och sen var jag uppe och sa hej då till Håkan vid klockan 7 och sen gick jag och la mig igen. Jag somnade inte direkt men efter en stund och så sov jag till klockan 11.

Min hals gör så ont, men jag är inte förkyld och jag har ingen feber. Jag hoppas att det kan stanna vid halsont, jag slipper gärna förkylningen.
Jag tror att det var därför jag sov så länge både igår och idag, kroppen är inte helt kry.

Frukosten idag var lingongrova med leverpastej och mammas inlagda gurka, så gott!



Nu ska jag sätta igång med pluggandet (trots att jag inte har fått böckerna än...)
Jag vet inte varför det blir kursiv stil, jag har avmarkerat det men har fått in något kortkommando som jag hoppas försvinner snart!

T.G.I. Friday´s

Igår åt vi middag på Friday´s. Håkan skulle egentligen ut med jobbet men eftersom han är förkyld och hängig så blev det en snabb middag med mig istället.




Förrätten, vi delade på vitlöksbröd och kyckling


Varmrätten, tyvärr var såsen på och bredvid var inte god så den fick vi skrapa bort innan vi kunde äta och pommesen var så översaltade så jag kunde inte äta dem så det blev en hyffsat nyttig varmrätt, bara kött liksom.




De har börjat med minidesserter på TGIF. För 25 kr får man ett snapsglas med dessert, perfekt storlek!
Jag tog snickersvarianten (supergod)och Håkan tog jordgubbsparfait.



Örnsköld

Det heter hotellet som vi bor på när vi är i Stockholm, det är ett litet familjeägt hotell som ligger vägg i vägg med Dramaten. Perfekt läge, trevlig personal och rummen är mysiga. Alla är inredda på olika sätt, vi bodde i 108an inatt. Det rummet har en lite romantisk stil och ser ut såhär.



Frukosthörnan (de har ingen matsal så frukosten serveras på rummet, man får bestämma tid dagen innan och så vaknar man och frukosten är serverad, perfekt!)


Badkar med guldtassar, me like!


Här är jag utanför deras entré


Gårdagens

Såhär såg jag ut igår när jag åkte till Stockholm



Linne H&M, leggings Indiska, städrock Lindex, smycken MQ (Zoul), klocka Regal, stövlar Bianco och väska Mulberry.


Ojojoj! Nu blev det ett väldigt sent morgo...

img_3490 (MMS)

Ojojoj! Nu blev det ett väldigt sent morgoninlägg men bättre sent än aldrig ;-). Här ser ni frukosten som jag åt med Håkan kl 07.45 imorse. Därefter somnade jag om och vaknade av väckarklockan vid 11. Då blev det en snabbdusch och en språngmarch ner till stationen för att hinna med 12-tåget :-) och jag hann utan problem (trots höga klackar ;-) och jag fick sittplats! Nu blir det fruktstund här på tåget och så ska jag komma ner i normalpulsen efter. springturen ;-). Håkan har vart sjuk ett par dagar (förkyld och ont i halsen) och nu verkar han ha smittat mig :-( jag har ont och känner mig svullen i halsen. Vi får se hur det blir med träningen ikväll, jag vill ju inte att det ska bli värre... När jag kommer hem ska ni få se bilder från igår!


Chokladmousse

Här kommer receptet på den goda chokladmoussen som jag gjorde i lördags.



Ingredienser

100 gr mörk choklad
180 gr ljus choklad
2 äggulor
1 dl creme fraiche
2 msk socker
2 dl grädde
2 st dubbeldaim
jordgubbar eller hallon
Ev. 1-2 msk vatten om smeten känns för tjock (jag hade inte i det)

Såhär gör du

Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Blanda äggulor, creme fraiche, socker, choklad och grädde och blanda till en jämn och fin smet.
Hälll blandningen i fyra glas och ställ in i kylen. Innan servering, hacka daimen till småbitar och strö över moussen. Garnera med jordgubbar eller hallon.










Sovrummet i Lund

Vi införskaffade även ett överkast när vi var på IKEA igår. Det är två olika färger så man kan välja om det ska vara brunt eller en ljus lattefärg (det är svårt att beskiva den exakta nyansen men ni ser den på bilderna nedan). Den bruna kudden som ligger under de rosa ingick i priset.







Vi köpte även några nya kuddar och örngott eftersom det råder brist på dem i Lundlägenheten


Chicco

Dagens lunch blev en underbart god kycklingsallad från Chicco. Nu ska jag ta tåget till Stockholm, förhoppningsvis hinner jag träffa Håkan en snabbis innan middagen börjar, annars blir det en sväng på stan och en myskväll på hotellrummet.




Ny vardagsrumsmatta

Vi köpte en vardagsrumsmatta igår på IKEA. Vi har inte haft någon vardagsrumsmatta här i Lund sen vi flyttade till den här lägenheten så det var verkligen på tiden (och den kommer att passa även i den nya lägenheten ;-). Vi köpte även lite gröna växter som syns i bakgrunden. Såhär ser det ut just nu.





Bordet och stolarna i bakgrunden ska flyttas (antingen ska det bli en matsalsdel i vardagsrummet eller så ska de ner i källaren, det beror lite på hur det ser ut). Det ska även bli nya kuddar för de här ska få flytta till vårt sovrum.

Måndag!

Jag sitter på tåget på väg till Västerås, där jag ska lämna väskan, packa för en övernattning och sen bege mig till Stockholm (med tåg, vad annars?) där jag ska spendera natten. Håkan har en jobbmiddag så han kommer säkert "hem" sent men eftersom vi inte kommer att ses på ungefär två veckor så känns det som att det kan vara mysigt att vänta på honom när han kommer till hotellet ikväll.

Det var kyligt ute imorse, snart är det dags att ta fram höstjackorna. På bilderna nedan ser ni mina favoriter som kommer från MQ och Sisters.



De har några år på nacken men jag gillar dem skarpt!
Den första bilden är tagen våren 2010 och den andra hösten 2009 (och det ser ut som att ena benet har hoppat ur led, jag vet men jag hittade ingen annan bild på jackan).

 


IKEA-shopping

Det blev en sväng till IKEA när vi var på väg till Håkans jobb. Dels så saknades det kuddar till vår säng och så ville jag införskaffa lite piff inför visningen (men det är sånt som vi ska behålla efter flytten). Det blev en del saker inhandlade. Jag ska piffa lite så ska ni förhoppningvis se lite bilder imorgon.

Det gick ganska snabbt på Håkans jobb så vi var borta i totalt 4 timmar, snabbt jobbat tycker jag. Nu blir det middag och Wallander, jag hoppas att ni har en mysig söndagskväll!


Middagen igår

Vi har haft en riktig slappardag idag. Det blev en kombinerad frukost/lunch och sen har vi mest slappat i soffan (och tvättat hela dagen men det är ju inte så ansträngande ;-) och tittat på TV och spelat Wordfeud.

Middagen igår började med en het morotssoppa (men den var inte så het, helt lagom) med honungsyoghurt.


 

Varmrätten hade en indiskt touch, kyckling med äppel- och currysås, jag inser nu att jag inte tog något kort på huvudrätten (jag som kämpade för att få det fint upplagt :-( men här ser ni såsen och tillbehören.


Mangochutney, raijta, jordnötter, banan, russin och honungsyoghurt.



Nu ska vi åka till Malmö och fixa på Håkans kontor för han ska flytta ner en våning så vi måste packa ner allt i kartonger...


Desserten

Gårdagens dessert såg ut såhär



Den var otroligt god och mäktig, receptet hittade jag på igår och det kommer upp på bloggen under nästa vecka!

Söndagsmorgon

Vilken kväll vi hade igår! Vi hade jättetrevligt, åt gott, spelade spel och tittade på film.
Vi var uppe alldeles för länge, klockan var nog strax före 04 när vi släckte lampan så det blev en välbehövlig sovmorgon idag.

Maten blev god och ni ska få se bilder och recept på den senare.
Här kommer några bilder från Malmö

Rådhuset




Några musiker


En dansk flicka som ville vara med på bild



Halv åtta hos mig

Jag och Håkan har vart hemma hos Emila och fixat lite, efter det blev det en tur till ICA Kvantum för att införskaffa råvaror till kvällens middag. Vi ska göra en av middagarna från veckans "Halv åtta hos mig" men med en liten twist ;-). Om resultatet blir bra så ska ni få se det här på bloggen sen =0).

Nu är det dags att ge sig in i köket, önska mig lycka till!!


Jag vet att det blir mycket blombilder just nu men jag har inte tagit några kort idag ;-)

Nya smycken

När jag handlade toppen på MQ så ville jag ha lite smycken som matchade.



Örhängena syns i det förra inlägget, armanden och ringen kommer från MQ, klockan hittade jag på rean på Ur & Penn. Det är så roligt att köpa lite höstiga smycken.

Gårdagskvällens outfit

Såhär såg jag ut på middagen igår kväll.



Jag shoppade en massa nytt som jag hade på mig igår.

Kjol H&M, tunika MQ (ny), örhängen MQ(nya), stövlarna är gamla, clutch Michael Kors.


Det kommer en bättre bild på smyckena snart.

God morgon Malmö

Härlig dag!

Vi vaknade strax före kl 10 och gav oss av ner till frukostbuffén för att avnjuta dagens viktigaste mål. Jag älskar att äta frukost på hotell, de har ofta stor variation och en massa goda saker som man inte brukar ha hemma.

Nu ska vi ta en sväng på stan innan vi åker hem till Lund.

Höstfärger från mamma och pappas trädgård.

Hotellet

Vi bor på Savoy i Malmö inatt. Eftersom vi vet att middagen kommer att hålla på länge så kändes det skönt och lite lyxigt att stanna kvar i Malmö och hinna shoppa lite imorgon förmiddag innan vi åker tillbaka till Lund.

Såhär ser det ut.






Dagens i Malmö

Nu är jag äntligen på hotellrummet och kan blogga igen. Fötterna är ömma efter all shopping. Det blev dock ingen inredningsshopping utan lite grejer till mig och en present till Håkan =0).

Såhär ser jag ut idag





Topp Gina Tricot, kjol H&M, leggings indiska, väska Michael Kors, brillor Miu Miu, halsband Åska, ring Gina Tricot, skor Esprit (inte Ecco som jag har skrivit tidigare ;-).

Nu ska jag göra mig iordning inför kvällens middag!

Frankie boy

Vi hann med ett besök på Frank medan vi var i Västerås.



Pilgrimsmusslor med äpple och curry


Håkans oxrygg


Jag åt västerbottenpaj och kräft- och kantarellskum




Rulltårta med lemoncurd, hallonglass och lakrits

Mmm!!!!


Malmö

Nu ska jag alldeles strax bege mig till Malmö. Vi ska ut på middag ikväll men eftermiddagen ska jag spendera på stan och leta efter lite saker till lägenheten för att piffa upp den inför försäljningen. Det blir en del jobb med den nu men det tycker jag bara är roligt. Jag älskar inredning och att hålla på att möblera om så nu njuter jag för fullt. Vi ska inte ändra om så mycket som vi gjorde när vi skulle sälja förra lägenheten men jag vill piffa lite =0).


Mot ny adress

Igår skrev jag och Håkan under papperna på en ny lägenhet här i Lund! Jag älskar lägenheten och jag ska visa er  bilder längre fram =0). Jag ville inte berätta för er innan allt var klart eftersom vi inte visste om vi skulle vinna budgivningen.

De som känner oss vet att vi har flyttat ett antal gånger de senaste åren... Närmare bestämt blir det här 5:e gången på 3 år!
Men efter den här gången är det färdigflyttat (som vi alltid säger ;-).
Den nya lägenheten är ljus och fräsch (och det finns en balkong som jag verkligen har saknat) och jag tror och hoppas att vi kommer att trivas som fisken i vattnet!

Det är första gången som jag köper en lägenhet, det kändes väldigt vuxen att diskutera lån, handpenning och en massa avtal. Vi är så glada och jag längtar efter att flyttlasset !!!


Här är jag med den fina pärmen vi fick =0) jag ska byta tröja nu, det är lite tjatigt att se den på alla inlägg ;-).

Jag laddar

Just nu håller jag på att göra mig iordning medan jag väntar på Håkan. Vi har ett viktigt möte kl 18:30 och klockan 19:15 är det rep med den lilla renäsansgruppen hemma hos oss så jag hoppas att det första mötet inte drar ut på tiden.
Det kanske är så att jag kan avslöja nyheten för er imorgon förmiddag om allt går vägen idag =0)



Lillia gruppen när vi var ute och åt tillsammans i augusti




Studentfix

Jag kom hem vid 12-snåret. Här i Lund är det jättefint väder och jag njöt av solen när jag gick hem från stationen. Jag har försökt att fixa med kursen i Halmstad som jag ska läsa. Jag är registrerad och har nu kunnat aktivera mitt studentkonto men jag lyckas inte få fram ett schema eller komma åt föreläsningsplattformen, vilket kan bero på att det inte finns några föreläsningar uppladdade än...men det är svårt att veta innan jag har sett schemat. Jag ska testa en gång till få se om jag blir något klokare på det.
Jag har även hittat litteraturlistan så nu är det bara att beställa hem böckerna och sen är jag redo!


Studentlitteraturen i våras.

Nytt tårtfat

Fatet hittade jag på rea på Cervera. Det passar både att ha en massa bullar eller en tårta på :-).




Jag kom in!!!

Kan ni tänka er, på den kurs där jag stod som 68 reserv kom jag in =0). Det är inte illa. Jag hade räknat bort den eftersom jag stod så långt ner på listan men från och med idag är jag alltså student vid högskolan i Halmstad. Kursen är Affärsengelska I, det ska bli intressant att se vad den bjuder på men först ska jag söka upp litteraturlistan och kontakta CSN. Härliga torsdag!!!

För övrigt så sitter jag nu på tåget ner till Skåne. Jag och Håkan gick hemifrån kl 06.00!!! för att hinna till tåg respektive buss för att förflytta oss söderut...men det är skönt att vara framme i Lund innan lunch =0).