2>

Inredningspiff

När jag satt i vardagsrummet idag så insåg jag att jag är sugen på förändring. Det är jag i och för sig alltid men nu känns värre än vanligt!
Jag har tittat på en massa butikshemsidor men hittar ingenting jag gillar i inredningsväg. Det är vardagsrummet som ska få sig en liten make-over och jag fick en idé till en av väggarna, och såhär långt har jag kommit. Jag hoppas att vi hinner få upp ramarna ikväll!


Jag längtar efter hösten

I helgen så händer det roliga saker, bland annat Lunds humorfestival, men vi ska även göra lite tråkuppgifter som att städa och tvätta, jag har inte varit i Lund sen i juni så det behövs verkligen.
Om vi hinner ska vi titta på höstskor imorgon. Jag älskar hösten, när luften är krispig och träden är fulla av löv i vackra färger. Någonting annat som jag gillar med hösten är modet, fina kappor, stövletter och stövlar, klänningar i lite kraftigare material och mysiga tröjor!
Jag har ganska många par stövlar så det jag är ute efter är låga stövletter eller andra snygga höstskor, gärna i en snygg brun färg så att de passar mina höstiga väskor, bland annat min Mulberry-väska som ni ser nedan.

 
 
 
 

Matinspiration

Jag har bläddrat igenom de senaste numrena av Buffé för att få inspiration till kvällens middag. Tyvärr hittade jag inget till kvällens middag men en massa annat som jag vill prova! De har oftast något recept som bra, och när man sen har satt sin egen prägel på det så blir det kanon! Det är en av mina favoriter när det gäller mattidningar.


Äntligen bättre

Jag vaknade vid halv sju imorse och kunde inte somna om, förrens långt senare. Eftersom jag inte mår tipptopp så vill jag sova ut så att jag kan bli frisk och efter min förmiddagsnap så känner jag mig mycket bättre!
Jag vill vara frisk på måndag när allvaret börjar så jag är glad att det går åt rätt håll!
Nu är det dags att fixa lunch.


Orientaliskt till middag

Jag gick på stan tills Håkan var klar på jobbet och därefter åkte vi till Lund. Vi har haft en lugn kväll och middagen blev orientalisk kyckling (Ullströms variant av flygande Jacob) en av mina favoriter och receptet finns under varmrätter.
Nu tittar jag på Room service på datorn medan H jobbar.


McBean

Jag väntade med lunchen tills jag kom till Malmö. Jag gick till gyllene måsen och testade deras vegetariska hamburgare McBean. För en sisådär 12 år sedan var McGarden min absoluta favorit i deras sortiment men den försvann tyvärr. Jag visste inte att de hade en veg.burgare i sortimentet tills jag såg en tjej i somras som bar på en sån kartong.
Tyvärr föll den mig inte riktigt i smaken, den smakade nästan lite salsaaktigt (för mycket tomat eller paprika) och jag tycker om när den innehåller bönor, ärtor och lök. Den var okej men inte mer än så.

Nu ska jag ge mig ut på stan och prova Hunterstövlar och spana på färgerna så att jag vet vad jag ska beställa!


En present

Tåget lämnar nu Lund och jag är fortfarande kvar ombord eftersom jag ska in till Malmö en sväng, det känns lite konstigt eftersom jag alltid kliver av i Lund.
Igår fick jag ta emot ett tack från kören för jag och Håkan fixade Göteborgsresan, och det var något som var helt i vår smak! Paket kommer ifrån Ny Matsedel och innehåller en massa smaskiga saker. Tack!!!!


På tåget men maten är hemma

Jag gick till kören igår men satt mest och lyssnade eftersom min röst inte riktigt ville vara med.
Jag packade när jag kom hem från kören så att jag kunde sova en kvart till imorse, det kändes ändå som att klockan ringde alldeles för tidigt när gitarrtonerna drog igång 06.20.
Nu har jag kommit en bra bit på väg, vi är i närheten av Mjölby och det rullar på bra. Ett litet minus är att jag glömde salladen som jag skulle ha till lunch hemma i kylen (den kommer att vara riktigt fräsch när jag kommer tillbaka) så antingen får jag köpa något på tåget eller vänta till jag kommer till Malmö vid 14-tiden. Eftersom jag åt frukost före kl 7 börjar det kurra i magen redan nu men i Malmö finns det mer att välja på så jag försöker att vänta.

Här ser ni en av mina favoriter just nu.


IKEA

Här ser ni ett perfekt sätt att spendera en eftermiddag när man känner sig lite hängig. Jag älskar inredning och ser fram emot IKEA-katalogen varje år! Nu ska jag mysa ner mig i soffan och låta mig inspireras.


Förkyld

Jag har känt hur det har smugit sig på mig de senaste dagarna och inatt kom förkylningen med full kraft. Usch! Jag vill verkligen inte vara sjuk, skolan sätter igång nästa vecka och imorgon ska jag spendera halva dagen på ett tåg ner till Skåne.
Med tanke på Skåneresan så ska det städas och fixas här hemma idag men orken vill inte riktigt infinna sig. Jag har tagit det lugnt i sängen hela förmiddagen men nu är det dags att fixa någonting att äta.


Happy!

Jag har precis fått veta att inredningsreportaget vi gjorde i juni har sålts till en av de största tidningarna! När vi gjorde reportaget så kunde vi bara hålla tummarna och hoppas på att det skulle publiceras men nu är det alltså klart! Jag vet inte när det kommer att gå i tryck men jag lovar att förvarna er. Det ska iallafall bli kul att se slutresultatet!
 
En bild på köksbordet från förra sommaren när VLT hade varit på besök.
 

Dagens svarta

Idag ser jag ut såhär. Byxor DM Mode, topp H&M, kavaj H&M, bälte H&M, skor Esprit, smycken Baglady, väska Mulberry.


Lunchen

Det har varit fint väder hela tiden så jag trippade runt i mina klackar utan problem ;-). Jag sprang på Lina på stan och fick se hennes söta son! Hon såg otroligt pigg ut. Jag har saknat Lina och vi bestämde att vi ska ses snart, jag längtar redan.

Idag blir det sallad till lunch, det gäller att passa på för när det är kallt ute så hamnar sallad långt ner på listan...


Lunchen

Det har varit fint väder hela tiden så jag trippade runt i mina klackar utan problem ;-). Jag sprang på Lina på stan och fick se hennes söta son! Hon såg otroligt pigg ut. Jag har saknat Lina och vi bestämde att vi ska ses snart, jag längtar redan.

Idag blir det sallad till lunch, det gäller att passa på för när det är kallt ute så hamnar sallad långt ner på listan...


Höst i luften

Middagen igår blev riktigt god om jag får säga det själv. Ugnsrostade rotsaker och kycklingfilé som jag marinerade innan, mmm!

Jag har jag lite saker att fixa, frukosten är avklarad och snart ska jag fixa iordning mig och ge mig iväg. Just nu är det strålande sol och riktigt kyligt ute men enligt prognosen ska det bli regn så jag håller tummarna för uppehåll tills jag är hemma igen.


Dags för middag

Jag vet att jag har haft bloggtorka idag men förhoppninsvis är jag tillbaka imorgon med förnyad energi, idag hat jag känt mig helt slut efter körhelgen och tagit det väldigt lugnt.
Håkan är på väg hem från Stockholm (hoppas jag) och jag ska sätta igång med middagen.


Getingar

 
Jag fixade iordning korv och makaroner till lunch och eftersom det är strålande sol här i Västerås så bestämde jag mig för att öppna balkongdörren när jag åt för att vädra ut stekoset. Efter en liten stund började de komma, en efter en. GETINGARNA!! Sån tur var så var de inte intresserade av min mat så jag kunde äta upp utan problem men de flyger runt, helt okontrollerat och håller mig på helspänn. Jag avskyr getingar och till slut var det så många att jag fick lämna köket. Nu sitter jag instängd i sovrummet och hoppas att de ska flyga ut. Jag ville inte stänga balkongdörren för då vet jag att de är kvar, men risken är att det kommer in ännu fler istället. Usch, jag vill inte sitta här tills Håkan kommer hem ikväll, jag har saker som jag ska fixa.
Jag får ta mig i kragen om en stund och försöka få ut dem men just nu roar jag mig med min bok.
 

En lugn förmiddag

Det blev sovmorgon för min del, även om jag var vaken en sväng vid 7. Därefter har jag myst runt och pratat en lång stund med systeryster i telefon.

Idag har jag inget speciellt inplanerat förutom handling och att jag har lovat H att bjuda honom på en god middag, så nu är det dags att börja titta på recept.


Back in Vässan

Nu är vi tillbaka i Västerås, bussresan kändes längre på vägen hem men vi underhöll oss med Picassos äventyr och frågesport.
Kören repade hela dagen idag och det känns som att vi har kommit en bra bit på väg med hösten reportoar. Det är så roligt att få åka iväg med kören och umgås och hinna prata med alla, på onsdagarna är det bara en kort paus och då hinner man inte med så mycket prat.
Nu ska jag mysa ner mig i sängen och gå igenom nästa vecka, just nu har jag ingen aning om vad som händer då!

Idag blev det sallad till lunch.


Min lördag

Idag har det varit fullt upp med repetition i Göteborgs Domkyrka, lunch på stan och därefter ännu mer rep och sedan en konsert som gick bra. När vi kom tillbaka till hotellet blev det förfest hos Caroline och Emelie och därefter middag med kören. Vi har ätit och druckit gott, sjungit en massa och pratat en massa. Jag är helt slut efter dagen så jag är redan tillbaka på hotellrummet. Det är repetition imorgon också så det är tidig uppstigning som gäller.


Göteborg!

Vi har precis kommit fram till Göteborg. Vi fick åka i landslagets buss som var lyxig och hade extra stort benutrymme, me like! Nu ska vi ut och leta efter något ställe att äta kvällsmat på!


I väntan på...

Allt som skulle inhandlas är nu fixat och jag sitter i IGOR och väntar på lillebror som är och klipper sig. Vi ska äta lunch tillsammans när han är klar och därefter bär det av mot Göteborg.
Jag sprang ihop med Gabriella nyss och det var så kul att träffa henne! Det var länge sen vi sågs och jag saknar mina gamla jobbtjejer!


Varda med guldkant

Vi hade tänkt att besöka K9, den nya restaurangen i hamnen men när jag skulle boka bord så var det helt fullt så då bestämde vi oss för att gå till Varda istället. Eftersom Håkan kom sent från jobbet så träffades jag och Ulrika och tog en drink först.
Vi åt god mat och vi hade en mysig kväll, efter middagen gick vi hem hit och lyssnade på lite musik och jag letade på mina gamla ABBA-skivor. Jag har verkligen saknat dem!

Igår hade jag på mig topp från DKNY, kavaj från H&M, kjol från Indiska, skor från Bianco och örhängena från Stroili Oro (köpta i Italien).


Födelsedagsmiddag på g

Jag håller på att piffa till mig inför kvällens födelsedagsmiddag. Paket är inslaget och klart jag jag håller på att välja outfit. Jag och Ulrika ska träffas och ta en drink innan det är dags för middag, en härlig torsdagskväll!


Safari med döden

Jag skulle vara ute på stan just nu och fixa lite saker inför Göteborgsresan men regnet öser ner så jag sätter mig till rätta och plockar fram boken jag läser just nu, "Safari med döden" av Jan Mårtenson.


Naglarna och födelsedagsfirande

Idag är det ganska lugnt för min del. Det som finns inskrivet i kalendern är roliga saker, bland annat middag med Ulrika som har fyllt år.

När jag var och fixade naglarna sist så bad jag Jessica om en klassisk fransk manikyr. Det är roligt att bryta av med helt vita naglar ibland och det var mer än två år sedan jag hade det senast. Jag är så nöjd! Såhär ser de ut.


Äntligen fixat

Med knappt 10 dagar till godo så har jag äntligen tagit mig i kragen och importerat min gamla mail till min nya. För att fixa det var jag tvungen att ringa till Tele2 och få en del uppgifter och jag har dragit mig för det då jag misstänkte att de skulle försöka att sälja in någon tjänst till mig (då får man nämligen ha kvar sin epost) och jag hade rätt. Jag pratade med två olika personer och båda försökte att sälja på mig diverse tjänster från Tele2, jag är så dålig på att säga nej men den här gången gick det rätt bra.
Jag hade ändå tänkt att byta mailadress så småningom då min förra hade mitt gamla namn och dåligt med lagringsutrymme så egentligen var det bra att jag fick en anledning att göra det nu.
Det tog sin lilla tid för det var många mail som skulle tankas över till den nya mailen men nu är allt klart!
Det enda som oroar mig är att det är många som fortfarande mailar mig på den gamla adressen (som jag bara kollar någon gång ibland) och när jag påminner dem om det så får jag till svar " Men den skulle ju fungerar augusti ut!" och jag hoppas verkligen att alla kommer ihåg det när det slår över till 1 september, men jag har lite svårt att tro det. Jaja, jag ska inte ta ut någonting i förväg.
Jag ger mig en klapp på axeln och börjar ladda för kören!!


Lunch på George

Vi hade en trevlig lunch på George, jag åt deras kräftsallad som ni ser på bilden.
Både före och efter lunchen var jag runt i olika butiker och letade höstjacka men jag insåg att det inte är många butiker som har fått fram jackor och höstplagg än. Jag hittade några favoriter som gärna skulle få följa med mig hem, men jag vill vänta tills jag har sett vad de andra butikerna har att erbjuda.


Onsdag = höstspaning och lunch

Idag blir det lunch med en vän som jag inte har träffat på flera månader, det blir lätt så under sommaren när man inte är i stan samtidigt.
Innan dess tänkte jag ge mig ut och titta på höstjacka. Det bästa med hösten tycker jag är modet (kläderna, skorna och väskorna). Igår fick jag riktigt höstkänslor så jag tänkte ge mig ut och se vad jag hittar. De kanske inte har tagit fram jackorna i affärerna än.

Idag ser jag ut såhär. Linne H&M, topp MQ, byxor DM Mode, smycken Pearls for girls.
I bakgrunden kan ni se lite av sängen där det just nu är överbelamrat med kläder och andra saker...


Fina fötter

Jag har fixat mina fötter. Jag älskar att få fotvård och fötterna blir så mjuka och lena efteråt.
Jag ringde imorse och fick en tid kl 15 så det var snabba puckar men eftersom jag inte har något speciellt för mig idag så passade det kanonbra.
Idag blev det lila tånaglar, min favorit just nu är den här som ni ser nedan.


Rensning inför hösten

När jag var ute på stan så gick jag förbi Hattis och såg att dagens rätt var kålpudding, en av mina stora favoriter. Valet av lunch var inte svårt, kålpuddingen fick följa med mig hem!

Vad gäller rensning/städning så har jag kommit en bra bit i sovrummet, alla resväskor är tömda och inställda i garderoben. Jag har tänkt att jag ska gå igenom alla mina kläder och ta bort de mest somriga, de behöver inte ligga överst i garderoben längre nu när hösten snart är här.


Lunchregn

Det regnar ute och jag ska ge mig ut och införskaffa lunch innan det är dags att fortsätta med projekt städning/rensning/sortering som har börjat här hemma.

Idag har jag byxor från DM Mode och topp från Ralph Lauren.


Utvilad

Kan ni tänka er, inatt sov jag i 8,5 timmar! Det har jag inte gjort på flera månader så det var riktigt efterlängtat! Jag känner mig riktigt utvilad nu, härligt!

Här är en bild på Arvid som sov sött i vagnen igår. Barn ser så fridfulla ut när de sover.


Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en heldag på Gryta. Jag stannade på middag och blev bjuden på pannkakor, mums så gott det var!
Vi satt ute i ett par timmar på eftermiddagen och då fick jag se Antons blomma som han har odlat fram på dagis. Den var jättefin!


Utehäng på Gryta

Vi är ute och njuter i deras trädgård här på Gryta, det är inte så mycket sol men det är skönt ändå.

Vi åt sallad till lunch, riktigt smaskigt!


Måndag och bra nyheter

Jag fick en glad nyhet igår kväll, höstterminen börjar inte förrens om TVÅ veckor (jag trodde att det bara var en vecka kvar). Jag fick ytterligare en vecka ledigt. Jag har inte lyckats få tag på all kurslitteratur än så det är bra med en vecka extra.
Just nu står jag på busshållsplatsen och väntar, jag har hunnit med lite ärenden på stan och nu ska jag hem till Anna, Anton och Arvid och busa!


Morgondagens planer

Jag tog en promenad vid 17-tiden och det var riktigt varmt ute men det blåste skönt så det svalkade lite. När jag kom hem pratade jag med min syster och vi bestämde att jag ska komma hem till dem och leka imorgon. Nu har jag satt igång tvättmaskinen och fixat disken i köket så nu ska jag mysa ner mig i soffan och se om det är något bra på TV.
 
Här ser ni en bild från lördagens besök i Eskilstuna.

Skön söndag

 
 
Jag har tittat på "In love and war", läst bloggar och myst runt här hemma. En härlig söndag, jag önskar att det fanns sådana här dagar oftare! Bilden är tagen i stugan, jag hade gärna varit där nu och tagit en promenad längs vattnet.

Kräftor och gamla vänner

Vi hade en jättehärlig dag igår! Bilder från Parken Zoo kommer när de finns på datorn. Så fort vi kom hem duschade vi och gjorde oss iordning och åkte till Gryta där det vankades kräftskiva. Det var ett stort gäng som var där och vi hade väldigt trevligt. Kräftorna var goda och det var kul att träffa alla gamla vänner och se vad de har gjort sen sist. Vi gjorde väldigt bra ifrån oss på tipspromenaden och kom på delad förstaplats :).
Nu är det dags att införskaffa frukost!


Fredag på Frank

Igår var vi på Frank tillsammans med Hanna och Eric och vi åt och drack en massa gott!
Här nedan ser ni min och Håkans mat, kantarelltoast, ankleverburgare, skaldjursrisotto och anka med rotselleripuré. Allting var fantastiskt gott! Det blev en ganska tidig kväll och det är bra för idag ska vi åka till Parken Zoo i Eskilstuna och titta på alla djuren. Jag har inte varit där på 10 år så det ska bli roligt!


Mums!

Jag hoppas att ni får en härlig fredagskväll, här ser ni vårt förmys.


Fredagsmys

Det har varit en lugn eftermiddag, Sofia och Therése kom förbi en sväng och jag har vart å handlat, både på ICA och Konsum. Nu är nästan allt klart inför morgondagens kräftskiva, förutom brödet men det köper jag på vägen dit imorgon.
Ikväll ska vi ut med några vänner, vi börjar här hemma med lite förmys innan vi går ut och äter. Jag borde egentligen plocka undan lite men det är inte så mycket att fixa så det går nog fort ;-).

Jag som pratade så gott om vädret, nu regnar det, det växlar mellan sol och regn så solen är förhoppningsvis snart tillbaka!


Kajplats 9

Vi hade tur och fick ett bord i solen på K 9s uteservering. Det var fullsatt strax efter att vi kom så det är verkligen ett populärt ställe. Innan maten kom in fick vi en krämig potatissoppa som var jättegod. Räkmackan som jag åt var helt okej men nästa gång ska jag ta någonting annat (jag är väldigt kräsen när det gäller räkor och det kändes som att räkorna inte var skalade idag utan hade legat typ i lake ett tag).

Det var riktigt mysigt där på kajen och hade det inte varit för den dumma fågeln som bestämde sig för att göra sina behov på oss som satt där så hade det varit en underbar lunch. Jag klarade mig betydligt bättre än tjejen bredvid mig men jag fick min beskärda del.


En sommardagens i hamnen

Det är härligt sommarväder här i Västerås, det har det varit hela veckan, och det gör mig på bra humör. Jag ska ta en promenad ner till hamnen nu där min lunchdejt väntar.

Topp Ralph Lauren, kjol Lindex, väska Michael Kors, smycken Baglady och Pearls for girls.
Jag försökte att ta en bild så att örhängena skulle synas bra men det är ju omöjligt!


Shopping i Uddevalla

En tröja fick följa med hem från H&M i Uddevalla förra veckan. Den är lite oversize och sliverglittrig och jag kommer att stortrivas i den i höst!


Lunchen och Hembakat

Jag och Pernilla käkade lunch på Chicco, jag åt deras tonfisksallad med örtkeso, mums!! Efter lunchen Strosade vi runt på stan och hamnade på torget där vi köpte varsin mjukglass. Det är första glassen för mig i sommar (om man bortser från desserter) och jag håller tummarna för att jag inte blir alltför dålig av den. Jag är känslig mot laktos och just mjukglass innehåller väldigt mycket mjölksocker och laktos men jag älskar mjukglass så jag chansar ibland.

När jag kom hem väntade en hel bunt med post i brevlådan, det var mest räkningar men även min favorittidning Hembakat. När räkningarna är betalda ska jag sätta mig med tidningen och se om de har några nya, goda recept att bjuda på!


Lunchtajm

Nu sticker jag iväg på lunch så vi hörs lite senare!


Första kören och tidig morgon

Jag vaknade kl 07.30 och kunde inte somna om, trots att jag skulle behöva några timmars sömn till.
Det var jätteroligt att träffa alla körkompisarna igår, speciellt de som har haft uppehåll det senaste året.

Vi fick ut en bunt med nya noter och här nedan ser ni en av mina favoriter, Långsam musik. Vi ska framföra en konsert med texter av Tranströmer senare i höst och då ska den vara med. Efter kören blev det ett besök på körölen, jag hade inte tänkt att gå till Bishop för jag hade sovit så dåligt natten innan men jag blev övertalad att följa med så jag stannade i en timme innan tröttheten tog över och jag begav mig hemåt.


Nyfriserad

Det är alltid så härligt att fixa håret. Jag känner mig mycket piggare och fräschare efteråt och det känns roligare att sminka sig och sätta på sig fina kläder när man är fin i håret.
Såhär ser jag ut efter dagens besök, den första bilden blev suddig men jag bjuder på det ;-).


Hos frissan

Just nu sitter jag med färg och slingor i håret i väntan på att det är dags att skölja ur och klippa håret. Jag bokade tiden i juni så det här är riktigt efterlängtat! Nu ska jag iallafall bli snygg till hösten ;-).

Efter frissan ska jag fixa middag och sen är det dags för det första körrepet för säsongen! Det ska bli roligt att få ut nya noter och öva inför nästa veckas konsert i Göteborg.


En sommardag

Idag har det varit fint väder i Västerås så jag och Alvora har myst på min balkong. Nu är det äntligen dags för frissan!


Allsång och fix

Jag tog mig i kragen och fixade lite inför den kommande Göteborgsresan. Jag gjorde boendelistan och gick igenom de sena återbuden.
Nu har jag köpt en sallad som jag ska njuta av framför TVn, jag tänkte titta på Allsången och se om det är några bra artister ikväll nu när det är säsongsavslutning.


Luften gick ur mig

Jag vet inte om jag fick paltkoma efter maten eller om det var något annat men luften gick ur mig och jag fick ingen lust med nånting. Jag har inte ens öppnat posthögen från den senaste veckan.
Ett måste är att jag beger mig ut och handlar middagsmat och frukost till imorgon, vi får väl se om jag lyckas med det iallafall.
Ikväll är första natten sen 28 juni som jag ska sova själv. Jag sover alltid dåligt men jag sover bättre när H är här, jag håller tummarna för att jag kommer att vara så trött att jag kommer att somna ändå.
På TVn är det arga snickaren som jag inte ens brukar titta på, men vad gör det när man är trött?


Grekisk lunch

Jag köpte med mig lunch hem från Grekiska kolgrillsbaren. Det var riktigt länge sen jag åt där så jag blev så glad när jag kom ihåg att de fanns. Det blev kycklingspett med bulgur, riktigt smaskigt!
Idag börjar storrensningen här hemma, allt oviktigt som har samlats på hög ska väck!


En rolig vecka

Vi kom fram till Lund vid 23.45 igår, lite senare än beräknat och jag var jättetrött. Jag lyckades hålla mig vaken hela vägen men när vi kom hem så gick jag och la mig direkt.

Det känns som att det är måndag idag eftersom vi åkte hem från stugan igår men det är redan tisdag. Den här veckan bjuder på många trevligheter, jag ska till frissan, kören börjar och det är kräftskiva på lördag! En rolig vecka!!

En bild från bilturen igår.


Mot Skåne

Vi lämnade Kullavik för en dryg timme sen och nu sitter vi på Max där vi har ätit en sen middag. Jag har blivit helt kär i deras vegetariska burgare så självklart blev det en sån ikväll. Nu fortsätter vi färden söderut och kommer förhoppninsvis fram runt 23-tiden.


Göteborg

Vi har kommit till Göteborg. Håkan jobbar och jag går runt bland alla butiker och fönstershoppar. Just nu är jag på bokavdelningen på Åhléns och tittat på bak- och matböcker, det finns så många inspirerande böcker!
När Håkan är klar på jobbet blir det en tur till hans föräldrar och därefter ska vi ut till Kullavik och hälsa på.


Stjärnfall

Bloggappen har strulat hela förmiddagen men nu fungerar det äntligen.
Igår kväll bjöds vi på härliga stjärnfall, jag tappade räkning efter en stund men varken jag eller Håkan tror att vi har sett stjärnfall förut så det var både spännande och romantiskt.
Man ser det tydligen extra bra när man är ute på landet, långt bort från stadens ljus som annars gör det svårare att se och vi är ute på landet så det var perfekt! Dessutom var det stjärnklart så vi kunde se Karlavagnen, Lilla Björn och Polstjärnan.
Vi gick ut en gång till precis innan vi gick och la oss för det skulle vara som flest någon timme före soluppgång men då var det moln över hela himlen så då såg vi ingenting.

Det var lite läskigt också för det knakade oroväckande inne i skogen, som att djuren stod och spanade på oss. Det flög förbi fladdermöss och de flög spattigt och helt okontrollerat så jag trodde nästan att de skulle flyga rakt in i oss trots att vi stod vid huset.


Söndag med släkt, handboll, middag och Plump

Vilken härlig dag vi har haft! Det har vart fint väder och efter lunchen åkte vi till Skäret och hälsade på Håkans kusin och hennes familj. Eftersom de inte bor i Sverige så har jag inte träffat dem tidigare. Deras sommarställe ligger nära Svensängen, ungefär 5-10 minuter ifrån vår stuga och vi satt ute och fikade och njöt av solen.

När vi kom hem bänkade vi oss framför handbollsfinalen. Det var spännande och Sverige spelade bra men det räckte inte ända fram.
Jag och Håkan fixade middag, biff Stroganoff (som blev riktigt smarrig) och till dessert hade Stina gjort Toscapäron.
Innan Göteborg- och Kullaviksgänget åkte hem så spelade vi Plump, jag kom på tredje plats så jag är nöjd med min insats.
Nu tittar vi på Robert Gustavsson och väntar in stjärnfallet som ska komma senare.


Promenad i solen

Här är det strålande väder! Det är första gången jag är i stugan när det är så bra väder, me like!

Såhär såg det ut på den senaste promenaden då vi gick ner till vattnet.


Kvällen

Vi är sju stycken i stugan som har njutit av god mat och hejat på Emma i höjdhoppet som tyvärr inte nådde ända fram.
Vi grillade idag med, det blev fläskytterfilé och en massa goda tillbehör. Till efterrätt hade Stina gjort en cheesecake med mango. Allting var fantastiskt gott och jag åt nästan för mycket.


Honey/mustard-marinad

Vi har precis lagt köttet i marinad inför kvällens grillning. Ikväll blir det fläskytterfilé och som vanligt är det Håkan som har gjort marinaden, han är bäst på det.

Ingredienser till ca 900 gr kött

2 dl olja
0,75 dl soja
0,5 dl honung
0,5 dl sötstark senap
2 krossade vitlöksklyftor
Salt
Vitpeppar

Blanda väl, lägg köttet i en fryspåse och häll över blandningen och knyt igen. I en påse fördelas marinaden mycket bättre än i en skål.


Grillkväll

Gårdagskvällen spenderades i stugan och efter skaldjuren och den mycket spännande handbollen så grillade vi. Min nya favvo är fläskkarré, det är så gott!! Till det hade vi champinjoner, lök och majakolv. Vi tittade på OS och spelade spel och njöt framför brasan. En härlig kväll helt enkelt.


Grillkväll

Gårdagskvällen spenderades i stugan och efter skaldjuren och den mycket spännande handbollen så grillade vi. Min nya favvo är fläskkarré, det är så gott!! Till det hade vi champinjoner, lök och majakolv. Vi tittade på OS och spelade spel och njöt framför brasan. En härlig kväll helt enkelt.


Frukost vid det gröna

Jag åt frukost inne men med utsikt över naturen och solen som strålar på bästa sätt. Vi har disk kvar från igår (i stugan finns ingen diskmaskin) men efter det hoppas jag att vi kan ta en promenad ner till stranden och titta.


Förrätten

Vi börjar med skaldjur till förrätt eftersom vi är på västkusten. Det blir räkor och några kräftor till handbollen och efter matchen blir det grillat!


Dagens lantiskläder

När jag är på landet så glömmer jag allt vad snygghet är och kryper i mina mjukisbyxor och kör bara på sköna kläder. Det tycker jag att man ska görförät man är ute på landet och tar det lugnt.
Jag lever kvar i den världen när vi åker och handlar så när vi kom till Torp så var det fullt med folk och alla var vardagsklädda vilket jag inte reagerade på förrens jag såg mig själv i spegeln...då blev jag full i skratt. Det finns inte så många speglar här på landet så jag tänker inte riktigt på hur jag ser ut. Men jag kan säga att jag inte brydde mig så mycket ändå för jag tror nog att de flesta förstår att jag har semester.

Nu lyser solen återigen här i Svensängen och vi ska fika och spela kort!

Såhär ser jag ut idag.


Sovmorgon på landet

Idag blev det en lång sovmorgon, eftersom jag låg vaken mellan 3-7.30 så var det skönt att få sova lite till.
Det är grått ute idag så våra planer är att åka in till Torp och handla och fönstershoppa lite.


Framme

Vi har precis kommit fram till stugan efter en god middag hos Håkans föräldrar. Nu ska vi mysa ner oss i soffan och titta på OS och den fina vyn från vardagsrumsfönstret.


Glasspaus

Vi är på väg till Göteborg där vi ska äta middag innan vi fortsätter till stugan. Vi pausade för en stund sedan och åt glass i solen. Härligt!


Dagens lunch

Det blev rester från igår. Det är bra när man inte orkar all mat så att man får njuta av det goda två gånger!


Besök hos doktorn

Efter att ha sprungit på toaletten 2-3 gånger i timmen hela natten ringde jag till vårdcentralen när de öppnade och fick en tid redan en timme senare. Resultaten visade att det antagligen var urinvägsinfektion så nu har jag varit på Apoteket och hämtat ut lite piller som jag ska knapra i mig. Jag har tagit första tabletten så om någon timme ska det förhoppningsvis ge resultat.
Nu ska jag försöka sova nån timme eftersom natten blev sömnlös och sen är det dags att börja packa!


Ha Long

Storhandlingen gick riktigt snabbt och efter det åkte vi till Ha Long och köpte med middag hem. Jag ska alldeles strax sätta tänderna i kyckling med röd curry.

Vi har lyssnat på den svenska handbollsmatchen på radio och det var så kul att vi slog Danmark och gick till semi, det var faktiskt oväntat!


Iphone-strul

 
Min Iphone har fungerat kanonbra från det att jag fick den (för drygt 1,5 år sedan) fram till för några veckor sen, för nu går det nämligen inte att föra över bilder från telefonen till datorn. Jag har testat med olika sladdar och det fungerar med Håkans telefon så jag tror inte att det är något fel med datorn.
 
Den känner av telefonen och öppnar fotoprogrammet när jag ansluter telefonen men efter en stund försvinner telefonen från iPhoto. Är det någon som känner igen sig eller vet vad problemet kan vara? Jag för över bilder varje dag eftersom jag använder dem när jag bloggar så jag blir rätt handikappad när jag inte kan använda bilderna från telefonen.
 
De sista veckorna har jag bumpat mina bilder till Håkans telefon och så har jag fört över bilderna från hans telefon, men det är inte så lätt när han är på jobbet eller när han är i Lund och jag i Västerås så jag måste fixa det här på något sätt.
 
Jag försökte att hitta en bild på min telefon men det här var den bästa jag hittade...

Hunter

Jag gillar färgglada gummistövlar och är på jakt efter ett par nya. Jag har hittat en engelsk hemsida där de är mycket billigare än i Sverige (och fri frakt dessutom), och nu är frågan, vilken färg ska jag välja?
 
Innan jag beställer vill jag prova storleken i någon butik (så jag måste ta mig till Stockholm eller Malmö) och gärna se färgerna där så att jag slipper bli besviken/överraskad för på nätet finns det så många olika nyanser av samma färg (beroende på hur fotot är taget med ljussättning och så). Det finns två olika modeller av den höga varianten, en med smalt skaft och en med brett, så jag vill se om det går med den smala varianten eller om jag måste ha Huntress-modellen som är bredare över vaden. Vilken färg tycker ni bäst om? Eller har ni förslag på någon annan färg som är snygg? Jag gillar alla deras färger men jag tror att dessa två nedan är mina favoriter.
 
Här är Cherry blossom
 
 
Och den här heter Fuchsia
 
Om de två ovan är för ljusa irl så kan jag tänka mig raspberry-färgen
 
Jag skulle helst av 10 olika par i olika färger så att jag kan matcha varje outfit men det har jag varken råd mer eller plats för...

Morgonstund

Det känns ganska meningslöst att vara vaken större delen av natten när alla andra sover. Jag vill inte störa Håkan så jag har legat här i mörkret och väntat på sömnen som vägrar infinna sig. När jag låg vaken i USA kunde jag åtminstone roa mig med facebook (tack vare tidsskillnaden) men nu när jag är i Sverige igen så är det nästan ingen som är aktiv på fb under natten. Nu har jag smygit på TV och tittat på 7th heaven, ett av mina program som jag gärna ser men nästan skäms för, det är ju moralprogrammet nummer 1! Idag blir det ganska lugnt, vi ska storhandla sent ikväll men innan dess är det rätt oplanerat, jag var effektiv igår så då kan jag ta det lite lugnare idag med gott samvete.


Middagen och kuriosa om Vänner

 
Jag bad Håkan ringa innan han åkte från kontoret så att jag kunde börja med middagen och ha den klar när han klev in genom dörren. Det blev nästan klart i tid och det blev framför allt gott. Jag gjorde köttfärssås med pappardellepasta, den godaste pastan till köttfärssås! Det känns så lyxigt att han någon annan pasta än spaghetti eller makaroner.
Nu hann jag inte ta någon bild innan vi slukade maten, ingen av oss hade ätit någon ordentlig lunch så vi var båda hungriga men det såg fint ut med olika sorters tomater som garnering (både gröna och gula) och den breda pastan.
 
Kvällen ska ägnas åt OS, vi har sett gymnastikfinalen för damer och nu är det män som kastar boll på stranden ;-). Jag är inte så jätteintresserad men det är helt okej att ha på i bakgrunden när jag sitter med datorn. Jag tror att H känner likadant (när det inte är någon spännande sport) för han läser tidningen samtidigt.
 
- - -
 
Lite kuriosa: Little Owl som blev en av våra favoritrestauranger är belägen i det hus som Vänner-programmet har med i sitt intro. Det är där de bor. (nu är Vänner inspelat i L.A så jag tror inte att skådisarna har vart vid huset, men ändå) Varje gång vi besökte restaurangen så kom det förbi ett antal guidegrupper som ställde sig på andra sidan gatan och pekade och fotade huset. Det var flera hus på den gatan som de stannade och fotade/berättade om. Vi försökte att lyssna lite när vi passerade grupperna men det var svårt att höra vad de sa.

Min sömn och dagens födelsedagsbarn

 
Idag har jag inte vart så aktiv här på bloggen. Jag har fixat med en massa saker och jag har även tagit en tupplur. Jag vet att jag borde hålla mig borta från det så att jag kan komma in i dygnsrytmen igen men det är så skönt att somna till när man börjar bli trött.
Mitt problem är att jag vaknar alldeles för tidigt så när klockan är 12 på dagen är jag redo att sova igen.
 
Idag fyller charmtrollet Edvin 3 år så jag ska ringa och gratta honom nu!
 
 
 
 

Tisdagens planer

Idag vaknade jag klockan 6 och har roat mig med att titta på Nyhetsmorgon och löst korsord. Håkan är på jobbet och jag har dagen för mig själv. Jag har bestämt mig för en lugn dag. Jag ska gå igenom hösten och se hur den ser ut, boka tågbiljetter och så ska jag gå igenom litteraturlistan för mina kurser och se vad jag måste beställa. Det blir en administrativ dag!


Förseningar

Vi sitter fast i Hässleholm på grund av en olycka så vi roar oss med kortspel och hoppas att det löser sig snart så att vi får komma fram.


Vinprovningen

Igår var Vi på vinprovning på Circus. Vi fick provat ett vitt och tre röda viner. Han som höll i vinprovningen var jätteduktig och vi lärde oss ett och annat.


Nu är vi på väg

Vi sitter på tåget som precis har lämnat Västerås. Det blev lite stressigt på slutet när vi skulle hinna klart hemma men jag hoppas att vi har med oss det viktigaste. Jag blev riktigt nöjd med naglarna, ni ska få se dem lite senare.


Kalas!

Igår var vi hemma hos Edvin på 3 års-kalas. Han fyller år senare i veckan men eftersom vi är borta då så firade vi honom idag. Det var soligt och fint så vi kunde sitta ute och kalasa.
Vi sjöng Vi gratulerar (en favoritsång hos både Anton och Edvin) och Anton ropade hurra och gjorde en fanfar på slutet så det blev riktigt fint.
Yngste kalasdeltagaren
 
Det bjöds på gott fika
 
Edvin och Anton badade
 
Edvin gillar paket och igår fick han ett av oss. Det var en ritplatta (Edvins Ipad som pappan sa ;-)
 

Ny vecka, ny destination

Nu har jag äntligen packat upp datorn, och det är betydligt lättare att göra inlägg hemma, med ett väl fungerande internet. Jag funderar sällan på sådana självklarheter men det är en riktig lyx att ha ett snabbt internet!
 
Idag ska jag fixa naglarna, ge mig ut på en snabb shoppingrunda och därefter packa och städa lite för på eftermiddagen bär det av söderut.
 
Här kommer några bilder från födelsedagskalaset i fredags kväll. Vi var ute i Kolbäck och firade Emelie som fyllde 20 år.
 
Den underbart goda maten
 
 
Min tallrik, full med godsaker!
 
Efterrätten var så god!
 
 
Födelsedagsbarnet öppnar paket

Vinprovning

Vi ska till Circus på vinprovning om en stund. Vi väntar in Stefan och Emelie och sen ska vi bege oss ner. Det blev tre timmars sömn på förmiddagen innan vi åkte hem till Edvin som fyller 3 år, så nu börjar jag känna mig som en människa igen. Alla bilderna från helgen kommer upp imorgon när jag förhoppninsvis är tillbaka i mina vanliga mönster, den här helgen har jag haft lite semester från bloggen.


En lite bättre natt

Inatt blev det iallafall 3 timmars sömn, det är bästa natten hittills. Jag vaknade klockan 5 men jag ligger fortfarande kvar i sängen för jag hoppas att jag kan somna om och sova någon timme till för då är jag i fas igen. Jag vill inte sova på dagen och idag har vi fullt upp så då finns det ingen möjlighet att sova förrens ikväll. Nu ska jag blunda och lyssna på Hot in Cleveland och försöka slumra lite.


Jetlag

Och det är bara förnamnet. Jag är så trött så att jag mår illa, men kan inte sova ändå. Inatt sov jag ungefär 45 minuter, resten av tiden låg jag och vände och vred på mig, tittade på Skönheten och Odjuret, 2 avsnitt av Pantertanter, 1 Ellen-avsnitt, OS, CSI Miami och lite annat. Nu har vi fixat allt inför kvällen så efter lunchen ska jag göra ett nytt försök att sova, jag vill nämligen inte somna vid middagsbordet ikväll.


En härlig kväll

Den här dagen har svichat förbi! Jag sov till klockan 15.00 och därefter ringde jag större delen av familjen som ville höra hur vi hade haft det. Vi hann precis duscha och göra oss iordning innan vi blev upphämtade av min bror. Vi spenderade kvällen ute i Amsta för Emelie fyllde år, vi hade en riktigt trevlig kväll och bilderna kommer imorgon. Nu är det åter dags att krypa ner under täcket och försöka sova ikapp för imorgon händer det en massa skoj! Sista bilden från N.Y


Äntligen hemma

Vi hann med en tidigare buss från Arlanda så vi har precis kommit hem! Väskorna får stå kvar i hallen för nu ska vi sova, klockan är 03:45 vår tid och vi har inte sovit en blund på hela resan. Vi hörs senare!


To the Airport - Mot flygplatsen

Vi ska alldeles strax åka till flygplatsen. Flyget går vid 17-tiden (lokal tid) och vi landar runt 7-8 svensk tid. Jag hoppas att det blir en lugn och behaglig flygtur och att vi slipper förseningar.
 
Igår kväll blev det middag på hotellet. Vi var trötta och kände inte för att gå ut och äta så vi delade på en pizza (vis av erfarenhet) och med tanke på storleken så var det perfekt att dela på.
 
Trött och hungrig
 
 
Håkan är redo att hugga in...

Morgon i N.Y

Klockan halv 8 på morgonen är det iaf skön temperatur over here :). Vi har faktiskt haft perfekt väder den sista veckan, 28 grader och sol är perfekt när man inte har tillgång till någon strand, det är nästan så att jag tycker att det är lite kallt till och från jämfört med de 40 graderna vi har haft tidigare. Jag undrar hur det ser ut i Sverige? Kommer vi att frysa eller bjuds det på strålande sol imorgon?


Meatpacking district

We´re leaving for Sweden tonight. We´ve had a great vacation but it will be nice to get home to our appartment and our bed, I´ve missed it! We have a lot of plans for the weekend but we will hopefully get some rest next week. Today we will meet up some friends for lunch at Hudson Street before we go to the airport.
 
Idag är sista dagen i New York för den här gången. Vi har haft en rolig resa men det ska bli väldigt skönt att komma hem till lägenheten i Västerås och vår underbara säng. Vi har saker inbokade hela helgen så det är fullt upp men vi kommer att få det lite lugnare nästa vecka.
 
Igår tog vi en tur i Meatpacking district och det regnade så vi införskaffade varsitt paraply, mitt var rosa och hade en liten "tassel". Kvaliteten var dock usel så det ligger redan i papperskorgen, dessutom blev jag oljig både här och där av det.
 
Vi hittade en Efva Attling-butik där vi träffade dessa trevliga svenskor.
 
Jag köpte en liten present till mig själv.
 
Vi avslutade turen med drinkar på mysiga Pastis innan vi gick tillbaka till hotellet.

Café Habana

Det blev ytterligare en middag i SoHo och den här gången blev det mexikanskt. Café Habana hittar ni på 17 Prince Street och det är en väldigt populär restaurang, och det är inte så konstigt med tanke på den goda maten och priserna. Vi åt för- och varmrätt och drack alkohol och vi fick tillsammans betala ca 280 kronor. Det tycker jag är väldigt bra!
 
Det är mysig atmosfär på Café Habana men ganska hög ljudnivå. Vi fick vänta i 20 minuter på att få bord, trots att det var 4-5 sällskap före oss och en ganska liten restaurang så gick det undan.
Jag åt majskolv med topping till förrätt och exotiska tacos med fläskfilé, ananassalsa och en massa annat gott till varmrätt.
 
 

Uptown

 
Igår gav vi oss iväg norrut, efter en snabb lunch på A.O.C tog vi tunnelbanan upp till södra delen av Central Park och så vandrade vi omkring i de kvarteren i ett par timmar. Det blev lite shopping innan vi tog tunnelbanan till Pret a Manger för lite mellanmål, deras grova kyckling/bacon macka är makalöst god! Och man kan köpa en (de ligger alltid i tvåpack annars), det är perfekt som matigt mellis.
 
 

Det var så skön temperatur ute igår, runt 27 grader så det var riktigt behagligt att strosa omkring. Här ser ni ett linne som jag köpte igår.
 
 
På kvällen strosade vi runt i Little Italy