2>

Köttbullar på Hattis

Vi körde husmanskost för hela slanten på lunchen (vi hittade nämligen ingen brunch) och beställde in köttbullar med pressgurka och lingonsylt, ljuvligt gott och verkligen något som jag kan rekommendera till alla lördagsshoppare. På Hattis serverar de bara köttbullar på lördagarna, nämligen.
 
 
Nu ska jag relaxa lite och vänta på Håkan som är ute och shoppar. Jag hittade två superfina gamla burkar på loppisen som är precis utanför vårt hus, men de var alldeles för dyra och mannen som sålde dem verkade inte speciellt intresserad av att sänka priset så jag gick hem utan dem. Jag har spanat på dem både igår och idag, och idag är sista dagen för loppisen så jag kanske ska ge mig ut precis innan de packar ihop och se om han är intresserad av en snabb affär då.

Intervju, check!

 
På förmiddagen hade vi besök av en journalist och en fotograf som gjorde ett inredningsreportag, jag ser fram emot att se slutresultatet och när det kommer i tryck så säger jag till. Det kommer antagligen att komma först till hösten.
 
Nu ska vi gå ut och hitta något ställe att bruncha på, vi hann inte med någon frukost innan de kom så nu är jag superhungrig!
Inför reportagen köpte jag blommor på torget, de känner igen mig nu så jag får alltid bra pris och extra blommor med mig hem. Gårdagens skörd såg ut såhär.
 
 
Och här ser ni en del av slutresultatet, jag älskar att ha färska blommor hemma.
 
 

Family fun

Jag och Sofia var på Olio Deli och sen tog vi en sväng på festivalen innan jag införskaffade blommorna till morgondagens reportage.
 
Jag åt penne med biff och svampsås
 

Jag fixade iordning alla blommorna och sen ringde min storebror och det var dags att träffa familjen. Vi gick runt bland marknadsstånden på festivalen och småkillarna åkte några barnkaruseller. Vi hann precis hem innan regnet kom. Nu ska vi fixa inför morgondagens besök.
 
 

New in

Jag har sagt att jag inte ska köpa så mycket nytt innan USA-resan eftersom vi ska till en stor outlet med bra priser utanför Boston och shoppa allt vad vi orkar. När jag var på Indiska härom dagen så kunde jag dock inte motså den här klänningen som jag tror kommer passa perfekt på semestern.
 
 

Mot lunchen

Nu ska jag ge mig ut på stan och möta upp Sofia för en lunch. Solen skiner och det är en härlig fredag! Vi får se om jag hinner hem innan jag ska möta upp familjen för lite festivalhäng, jag hoppas det så att jag kan lämna alla blommor jag ska inhandla.
 

Hattis och dagens planer

Vi hade en trevlig kväll igår, vi åt middag på Hattfabriken och stannade tills alla andra gäster hade gått. Därefter blev det en tur på festivalen men eftersom klockan var mycket så hade det mesta stängt. Vi avslutade kvällen hemma hos mig.
Jag åt gös med räkor och pocherat ägg och  Emelie toast Skagen
 
 
Idag blir det en tur på stan, lunch med en vän och så ska jag även hinna med lite family fun på festivalen innan städning och fix fortsätter här hemma.

Tjejkväll på g

 
Nu har jag svidat om och gjort mig iordning för en kväll på stan. Emelie kommer hit snart och då får vi se vad som händer men vi börjar iallafall med en fördrink här hemma. Solen är lite tveksam just nu, det känns som att regnet hänger lite i luften men jag hoppas att det iallfall är uppehåll under kvällen.
 

Hjälp mig!

Jag behöver förslag på någonting som jag kan göra/köpa/uppvakta min man med. På söndag har vi förlovningsdag och på tisdag har vi bröllopsdag så jag behöver två olika överraskningar. Jag är öppen för allt, kom med alla förslag ni kan, jag börjar bli lite desperat för jag måste fixa det imorgon innan han kommer och jag har hjärnsläpp just nu.
 
 

Back in town

Jag är framme i Västerås där solen skiner och det är varmt och skönt. Det är iofs liknande väder i Skåne men här i stan är det festival och det är det extra roligt om det är fint väder.
Karusellerna är på plats och är redan igång.
 
Trots lite försening med första tåget så kom vi fram i tid till Västerås. Jag har lite saker att fixa med här hemma under eftermiddagen, bland annat tvätt och städning. På lördag kommer en journalist och en fotograf hit och då är det bra om det ser fint ut ;-).
 
Jag måste göra något åt balkongen också, det har regnat så mycket under veckan så att mina blommor och plantor har drunknat :( jag får se om jag kan hitta lite nya växter på torget imorgon.
 
 

Oxrulader

Igår kväll var det alltså jag som stod för matlagningen. Jag slängde ihop en egenpåhittad rätt eftersom jag var sugen på lövbiff (det är lite konstigt eftersom jag inte är så förtjust i lövbiff men när jag såg dem på ICA så kunde jag inte motstå dem).
 
 
Ingredienser till 4 personer
 
Lövbiff 12 skivor ( 2-3 skivor per person)
15 champinjoner
en bunt färska haricot verts (ca 20 st)
2 st gula lökar
ost, antingen färskost eller ädelost
3 dl grädde
2 msk sherry
soja efter smak
smör till stekning
salt
peppar
tandpetare
 
 
Såhär gör du
 
Dela champinjonerna och stek dem tills de har fått färg, häll upp dem i en bunke. Dela haricot vertsen på mitten och stek dem (om man vill ha mjukare haricot verts så kan man koka dem i ett par minuter först), lägg dem därefter i en separat bunke. Hacka löken och stek den, Ta lite av den stekta löken och lägg i kanten på en lövbiffsskiva och lägg på en bit ost (jag använde mig av en gräddost som är ganska mild, Flöde pikant eftersom jag ville rensa i kylen men annars skulle jag använda ädelost då det ger mer smak) rulla sedan ihop lövbiffen och sätt i en tandpetare. Bryn ruladerna och salta och peppra, och när de har fått färg så tillsätts grädde, sherry och soja. Låt det puttra tills köttet är nästan klart, då tillsätts champinjonerna och precis innan servering tillsätts haricot vertsen.
 
Oxruladerna serveras som de är eller med något gott tillbehör (pappardelle, pressad potatis eller klyftpotatis)

En kul kväll väntar!

 
Nu ska jag alldeles strax åka till stationen och sätta mig på tåget norrut. Det är lite häftigt att vakna i Lund och veta att ikväll sitter jag på en bar/restaurang i Västerås tillsammans med en vän. Jag är tacksam för att det går så pass fort mellan Lund och Västerås, även om det känns som att tiden står still på tåget ibland. Om det var för 300 år sedan så hade vi inte kunna gjort såhär. Då hade vi slagit oss ner i Malmö/Lund för länge sen och bott där (på ett sätt hade det vart skönt men nu kan vi njuta av båda städerna istället).
 
Jag sänder en liten bön och håller tummarna för att tåget är på tid och att det är fint väder i Västerås hela helgen!

Det ser gott ut

Maten är alldeles strax klar (sent som vanligt, jag vet), den ska bara puttra klart. Det ser gott ut som om det vill sig väl så kommer det ett recept här på bloggen imorgon.
 

Vintips

Såhär på lilllördagen tipsar jag om ett gott portugisiskt vin som vi drack när vi var på Varda förra veckan. Jag har inte så jättestor erfarenhet av portugisiska viner och vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig men jag blev glatt överraskad! Det var så gott och precis så som jag tycker att ett rött vin ska smaka. Nästa gång vi är på Varda så kommer jag definitivt att välja samma vin igen.
 

New nails

I måndags var jag hemma hos Jessica och fixade mina naglar så nu är de redo för semester.
 
 
 
Det är så skönt med korta naglar, allt blir så mycket lättare, speciellt att skriva på datorn och mobilen, det går mycket fortare när jag har korta naglar!

Total avslappning

 
Nu är jag hemma efter min terapimassage. Det gick över förväntan måste jag säga. Stundtals vill jag skrika högt och be henne sluta men jag vet att det hon gjorde gör att min värk försvinner. Det värsta var när hon satte ner armbågen på min axel och körde runt så jag kände hur muskelknutorna gled fram och tillbaka. Det kändes ungefär som när någon tar lite hud och nyper en och samtidigt drar huden mellan fingrarna (jag märker att det inte är så bra förklaring men jag kan inte förklara det på något annat sätt).
 
Såhär i efterhand så har jag inte ont alls, efter förra massagen hade jag ont i två dagar efteråt men nu känns ingenting, det kanske kommer senare eller så är det såhär det ska vara. Jag känner mig iallafall totalt avslappnad i axlar och rygg och det känns fantastiskt!
 
Nu ska jag planera lite för en ny header, jag och min bror ska träffas någon dag och göra om bloggen lite och då ska jag ha letat fram bilder som jag vill använda.
 
 
 

Dags för massage

Det är dags för terapi thaimassage, nu är dagen här som jag har sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Jag hoppas att jag kan stå ut hela tiden, för jag vet att det blir bättre efteråt (även om det tar en dag eller två).
 
Om jag känner mig pigg efter massagen blir det en vända på stan, efter förra besöket blev jag verkligen pigg och glad så jag hoppas på samma resultat denna gång.
 
Och så håller vi tummarna för att solen tittar fram nu under förmiddagen så att vi får se lite blå himmel!
 

Tröttistisdag och Allsång

Hela eftermiddagen har jag känt mig helt slut, nästan så att om jag bara slöt ögonen så skulle jag somna på direkten. Det tillät jag mig dock inte att göra, utan jag har kört på hela eftermiddagen och när Håkan kom hem så åkte vi och handlade och köpte TV-kabel, det blev även ett besök på Cervera för att kolla in rean och drömma sig bort bland alla fina saker. De hade mycket fint och det fanns många saker som jag skulle vilja ha i mitt kök.
 
Snart vankas det middag, ikväll blir det majskolv och biff och det är Håkan som står vid spisen . Imorgon ska jag fixa middag och då blir det oxrullader vilket jag aldrig har gjort men om de blir bra så kommer receptet ut här på bloggen. Nu blir det lite Allsång, jag visste inte att det drog igång idag så jag har ingen aning om vilka artister det är, men det visar sig ;-).
 
Sommarsverige

Dagvill

Jag blandar helt ihop dagarna den här veckan och insåg nyss att det redan är onsdag. Eftersom vi satt i bilen hela dagen igår så kändes det som söndag så jag har hela förmiddagen tänkt att det är måndag idag, men så var det inte.
Då är det onsdag imorgon vilket innebär att jag ska på massage imorgon förmiddag. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det, jag vet att det kommer att göra så himla ont men det är välbehövligt.
Att det är tisdag idag innebär också att jag åker till Västerås i övermorgon, jag kom nyss ner hit och nu är det snart dags att återvända. Det är dock en massa skoj som ska hända där så jag ser fram emot det.
 
Jag kämpar på med mailen och har kommit halvvägs, tyvärr har det tagit större delen av dagen. Jag tar nog en paus nu och fortsätter imorgon istället.
 
Snart är det Västerås igen och då blir det festival, träffa vänner, intervju och foto och träffa familjen.
 
 

Byte av mail

Jag har länge tänkt att jag ska byta mailadress, eftersom jag bytte efternamn när jag gifte mig för två år sedan. Eftersom det är lite krångligt då man ska få över alla viktiga mail och adresser, och få ut sin nya adress till alla berörda så har jag inte tagit tag i saken men igår blev jag så illa tvungen.
Tele2 som jag har haft i tio år har beslutat sig för att lägga ner alla uppringda abonnemang (eftersom jag inte har något internetabonnemang där längre så har jag ändrat om så att jag kan ha kvar mailen utan att betala för det men nu är det alltså slut med det). Både jag och min man (eftersom han också bytte namn när vi gifte oss så har han gått i samma tankar) bestämde oss igår för gmail, som har stort lagringsutrymme och verkar bra på alla sätt och vis. Så nu går jag igenom min gamla mail för att rensa bort så mycket som möjligt innan jag importerar alla gamla mail och kontakter till den nya mailen. Och oj vilken tid det tar, jag har jobbat i två timmar nu men ser inget slut än på länge...
 
Om det är någon som vill nå mig på mailen så är det kristin.reising[at]gmail.com som gäller från och med nu!
 
 
 

Dagens planer

Här i Skåne fortsätter vi med tema regn, så planerna för dagen är att skrota runt lite här hemma och fixa. När Håkan kommer hem från jobbet så hoppas jag att vi kan åka och inhandla lite sladdar och andra specialgrejer som vi saknar här hemma. Jag sov nio timmar inatt och det var välbehövligt efter den långa åkturen igår.
 
Det blir mycket regndanser just nu men bilderna är så fina så jag kan inte motstå dem.
 

Vilken resa

Resan söderut tog lite längre tid än när vi åkte upp till Västerås. Det har regnat konstant, inte nån gång under de sextio mil vi har kört idag har det var uppehåll. Jag körde 35 mil, och under min sträcka var det riktigt dimmigt på sina håll, 80 km/h på 120-väg kändes lite mesigt men det var enda chansen att hålla sig kvar på vägen. Samma sak när regnet var som värst, då kändes det som om vi kröp fram.
 
När vi skulle svänga ut på E18 i Västerås mötte vi en bilist som fick fick sladd på bilen när den kom på avfarten som svänger kraftigt (180 grader) så då fick vi ytterligare en påminnelse om att ta det lugnt. Det tog åtta timmar att köra ner så nu ska vi ta lite te och macka och titta på en film, mys!
Jag gillar egentligen regn på sommaren, då försvinner alla måsten om att man måste ut och njuta av det fina vädret, då är det helt okej att krypa upp i soffan med en bok eller titta på film.
 
 
 

En underbar midsommarafton

Vi hade en underbar midsommar på alla sätt! Det är verkligen en av mina favorithögtider och jag tycker att den ska firas traditionsenligt med allt som hör midsommar till. Det är så härligt att kunna fira tillsammans med släkten på sommarstället där jag var varje sommar som barn. Och vi hade strålande väder hela dagen.
 
Holmsbovallen
 
Dagen började med välkomstdrink och snittar och därefter började lunchen som var en härlig blandning av sill, lax, regnbåge och en massa annat gott. Jag älskar detaljer, så som glaset nedan, midsommarfint med sverigebandet runt och så har de graverat in våra namn så att man lätt kan hålla reda på det under dagen.
 
 
Efter lunchen gick vi ner till ängen där det var dans kring stången, fiskdamm för de små och sedan tipspromenad med svåra frågor. Dansen gick bra men det blev väldigt varmt och svettigt :) men hellre det än att det var dåligt väder. Jag fick 10 rätt av 12 och därmed så fick jag pris (en chokladkaka) som en av de bästa i tipspromenaden. Det fanns även lotter och jag fick med mig två vinster hem, en bok och en cerise pläd.
 
Bilder vid midsommarstången.
 
 
Efter det gemensamma firandet gick vår släkt tillbaka och laddade inför midsommarpokalen 2012. Vårt lag kändes starkt och vi kände hela tiden att vi gjorde ganska bra ifrån oss. Årets tävlingar var kasta hästsko, repet (en ny favorit), skjuta slangbella, fylla glaset och den traditionsenliga "spotta råtta" som avslutning, det roliga är att det finns olika svårighetsgrad på alla tävlingar så även tvååringarna kan vara med på alla grenar som ni ser nedan. Jag prickade båda slagbella-skjutningarna så jag är nöjd med min insats!Hemligheten låg i att jag blundade och min lillebror gav mig instruktioner =0).
 
Och kan ni tänka er, för första gången så vann mitt lag! Lycka!!
 
Efter tävlingarna var det dags för middag och mer sång, vi sjunger så fort vi sitter till bords, till en början blir det snapsvisor och därefter går vi lös på allt från Bellman till Hjulen på bussen.

Veckan som gick


Vecka 25 - Min fjärde vecka

Powerwalks: 0
Gympass: 0
Jogging: 0
Övrigt: ingen övrig aktivitet förutom dans kring midsommarstången ;-)
Mat: Nja
 
Den här veckan har inte varit en bra vecka rent träningsmässigt, vilket jag visste redan på förhand. Jag var dessutom snörpligt nära 5 kg-gränsen den här veckan men är inte riktigt där än, kanske nästa måndag, jag håller tummarna för det.
 

Mot Skåne

Regnet det bara öser ner, och jag som hade hoppats på uppehåll till vår bilfärd söderut. Nu styr vi kosan till Lund där vi ska vara de närmsta dagarna. Vi hörs lite senare!

Såhär fint är mitt paraply efter en promenad i den fina vädret...bara att kasta :(.

Blöt efter regnet, men nu ska jag bli fin!

Vi hade en trevlig stund, trots regnet. Temperaturen ute var behaglig, det var bara vattendropparna och vattenpölarna som var i vägen.
Regnjackan som jag hade på mig höll inte riktigt måttet, såhär såg jag ut under jackan när jag kom hem.
 
Snyggt va?
 
Nästa sak på agendan är att träffa Jessica som ska göra mina naglar fina, det var alldeles för länge sen (mer än 6 veckor) så de är inte så snygga som de brukar vara. Ni får se resultatet sen.

En promenad i regnet

Nu ska jag ge mig ut på en morgonpromenad med Al, en av de få vi hinner med den här veckan. Det regnar och blåser, men jag får klä mig efter vädret helt enkelt. Vi hörs om en stund!
 
Såhär ska det se ut på morgonpromenaden, varmt och sol! Idag blir det regnställ på :(

Nördarnas kärlekspar i hiphopstil

Ja, när jag ser den här bilden så tycker jag att jag och Håkan passar bra in på den beskrivningen. Den här bilden togs i slutet av midsommaraftonen och vi hade då bytt om till matchande tröjor och fick låna matchande hattar.
 
Imorgon kommer resten bilderna från midsommar, jag håller som bäst på att klistra och klippa i redigeringsprogrammet!

En kväll på Mälaren

Igår eftermiddag blev vi upphämtade nere vid Mälarkrogen i Eric och Hannas båt. Vi åkte ut på Mälaren och njöt av en underbar middag i den fina sommarkvällen. Vi stannade i båten hela kvällen och spelade kort och pratade, när det blev lite kyligt och myggen började komma så satte de upp kapellet och tände ljus, mysigt!
 
Båten
 
 
 
På väg mot Tidö-Lindö

Desserten intogs nere vid deras brygga. Kladdkaka med jordgubbar och grädde.
 
En riktigt fin kväll på Mälaren
 

Söndag på Varda

Vi har en riktig mysdag idag. Vi sov länge, fixade lite saker här hemma och gav oss ut på stan för lunch och lite shopping. Stadium har rea så det blev en yogamatta och en pilatesboll till Lund och sen var vi förbi Store i IGOR för att titta på en matta till hallen som jag hade spanat in tidigare, men jag hade ändrat den lite i mitt huvud så när vi kom dit idag så var den inte alls som jag mindes den så det blev inget mattköp.
 
Söndag på Varda, sandwich med biff.

Agra Taj

 
Såhär på midsommardagen bestämde vi oss för att gå ut och äta. Vår kyl ekar tom och ingen av oss kände för gå och handla och ställa sig vid spisen och laga mat. Vi gick ut på stan och nästan alla restauranger var stängda, men Agra Taj var öppet. Det är en ny indisk restaurang i Västerås. Vi som inte har haft någon indisk restaurang har nu TVÅ stycken.
Vi beställde två olika kycklingrätter och båda var supergoda, även naanbröden höll måttet =0). Jag tycker helt klart att Agra Taj är bäst av de två indiska restaurangerna vi har i stan.
 
MUMS!!

Dagen efter

God morgon på er! Vi hade en underbar dag igår, mer om det får ni höra senare. Nu ska vi göra oss iordning och ge oss ut på stan och se om något café har öppet så att vi kan äta brunch.
 
Jag och kärleken midsommarafton 2012.

GLAD MIDSOMMAR!

Jag hoppas att ni alla får en fin midsommarafton och får njuta av den svenska sommaren på bästa sätt med sol, sill, nubbe och dans kring midsommarstången!
 
Här är jag och min älskling på midsommarafton förra året.

Mot midsommarfirandet

Det blev en ganska tidig morgon här i Reisingska hemmet. Nu ska vi alldeles strax hämta upp Stefan och Emelie och sen åker vi mot Holmsbovallen. Min släkt har haft stuga där sedan 60-talet (tror jag) så jag har vart där nästan varje midsommar sen jag föddes.
 
Det brukar vara sillunch med snaps, dans kring stången, lekar, sång och en massa andra roliga saker. Vi får se hur det blir i år, men jag håller tummarna för att det blir någonting i den stilen. Vi har tur med vädret iallafall!
 
Här kommer några bilder från gårdagens resa genom sommarsverige.
 
Lunchpaus
 
Lunch på Gyllene Uttern
 
Mumsig räkmacka
 
 
Fina Sverige

Nattfix

 
Här kommer ett sent inlägg eftersom jag inte har haft tid för datorn förrens nu. Vi kom till Västerås vid 18-tiden då vi åkte till min syster och hennes familj för att hälsa på en snabbis och så fick Emilia träffa Arvid för första gången. När vi kom hem så lämnade vi alla väskor och gick till Varda för middag innan vi följde med Emilia till stationen.

De senaste timmarna har jag ägnat åt bakning till morgondagen. Jag och min kusin Jessica ansvarar för fikat efter middagen och eftersom vi kom till Västerås idag så kunde jag inte baka i förväg. Imorgon ska ni får höra om våra planer för midsommarafton!
 
Såhär har det sett ut i köket sen klockan 23.
 
 

Lutande tornet i Pisa

Vi sitter i bilen på väg norrut och under tiden tänkte jag att ni skulle få se bilderna från Pisa, jag har inte visat dem för er än.
 
Här ser ni mig, hippieklädd (klänningen kommer från Indiska) och redo för en dag i Pisa.
 
Tornet lutar mer än man kan tro, som ni ser på bilderna nedan, och det var många trånga passager för att ta sig upp och ner, det sista kortet blev det bästa och det var en förbipasserande turist som var snäll och tog en bild på oss. Även kyrkan bredvid lutar, men inte lika mycket som tornet. Vi gick allra högts upp, till flaggan. Många darrande steg ;-).
 

Köksdrömmar

När jag var på Indiska härom dagen så hittade jag de här fina knopparna och jag började genast att fundera på hur jag kunde använda dem.
Jag tror att de skulle vara jättefina i vårt vita kök, frågan är bara om alla knoppar ska vara i samma färg eller om det ska vara olika färg. Vad tycker ni? Och om jag bara använder en färg, vilken färg tycker ni att det ska vara? Det finns grön, blå och orange, och kanske någon mer färg.
 
 

Italia

Igår åt vi middag tillsammans med några vänner på Italia i Lund. Det var längesen vi träffades över en middag så det var verkligen på tiden. Italia har riktigt goda pizzor och jag testade en ny variant igår med lufttorkad skinka, salami, ruccola, färska tomater och en massa annat gott på.
 
 
Jag sov jättedåligt inatt, jag var helt illamående och det tror jag berodde på pizzan. Det blir för mycket fett och för mycket bröd. Nästa gång får vi dela en pizza istället, om vi nu kan samsas om vilken sort vi vill ha.
 
Idag ska vi köra till Västerås, det kommer att ta större delen av dagen men jag kommer att blogga i pauserna. Imorgon är det midsommarafton och den spenderas i min mosters stuga utanför kolsva, men det får ni höra mer om imorgon!

Sommaravslutning

Om en stund ska vi gå till bussen men jag väntar på min bättre hälft som ska komma hem från jobbet först, jag hoppas att han hinner hem innan bussen går så att jag får sällskap.
 
Idag kör jag på svartvit outfit med matchande smycken.
 
 
 

Snart är allting klart

Jag har haft en riktigt effektiv eftermiddag där jag har fixat med körresan till Göteborg, ringt en massa samtal, bokat tid hos frissan (jag ringer alltid när jag behöver gå dit, inte innan det behövs, och nu fick jag tid i mitten på augusti, så jag får stå ut i två månader till) och gjort en massa andra saker.
Jag älskar att vara effektiv och kunna stryka sakerna på listan.
Nu är det två saker kvar och sen ska jag fixa iordning mig inför kvällen. Vi ska ha avslutningsmiddag med den lilla gruppen. Det ska bli kul att träffa dem för jag hann inte riktigt säga hej då efter sista konserten.
 
Såhär såg jag ut på konserten den 12 maj

Kändisar

Jag och Håkan är med i Västerås Tidning tillsammans med vår gudson Felix. En riktigt rolig överraskning!
 
Felix är en riktig sötnos!

Nya klänningar

Jag köpte en klänning igår som jag förhoppningsvis kan ha på midsommar, det beror lite på vädret. Bilden är tagen i provrummet så det är inte den bästa men såhär ser det ut.
Jag valde mellan denna och en liknande långklänning men den här är mer praktisk när man ska dansa kring midsommarstången så det fick bli den (+ att jag kände mig lite som en brud i den långa varianten, hade den funnits i en annan färg hade jag nog köpt båda).
 
Den är köpt på MQ.
 
Det blev även en klänning från Lindex som jag inte har fotat än, men jag googlade och hittade ett bildkollage på klaraskoglund.blogg.se som jag lånade. Det är klänningen till höger, ja den enda klänningen i kollaget =0). Jag gillar hela den här kollektionen från Lindex, Holly & Whyte (den randiga tröjan har jag redan). Outfiten till vänster med skjorta, kavaj och byxor skulle jag gärna köpa om jag var lite tunnare, så låga byxor passar inte riktigt min figur ;-).
 
 
 

Ett glatt humör...

God morgon på er,
Jag fick en bra start  på dagen. Jag vaknade och kände mig ganska utvilad och gick upp och gjorde frukost till mig och Håkan medan han gjorde sig i ordning till jobbet. Hemma hos oss kan frukosttiden variera ganska mycket, alltifrån kl 7 till 12. Idag blev det ganska tidigt vilket jag gillar. Då hinner jag med ännu mer under dagen.
 
När vi hade släckt lampan och skulle sova igår så sa Håkan att det var så roligt när han träffade mig efter massagen igår för jag verkligen bubblade av glädje och det var länge sen han hade sett det.
Jag hade gått i samma tankar för när jag stod i provhytten igår så kom jag på mig själv med att vara på strålande humör, det var väldigt länge sen jag var på ett sånt sprudlande humör och jag har saknat det. Jag hoppas att det är här för att stanna ;-). Det är häftigt att en massage kan göra sådana underverk!
 
 

Sommarkväll

Här tittar vi på fotbollen och njuter av svenska gubbar på mer än ett sätt ;-).

Fönstershopping

Efter massagen blev det en tur på stan i det underbara vädret.
Som vanligt besökte jag Erikshjälpen där jag hittade mycket fint, bland annat dessa skor som tyvärr var i fel storlek, annars hade de fått följa med hem.
 
Jag hittade också glasen nedan, riktigt söta och bra om man ska servera avec men vi har ingen plats för dem.
 
Det blev lite shopping också, jag hoppas att jag kan lägga upp bilder på det snart!

Sabai Thaimassage

 
Åååh, vad sur jag blir, jag hade skrivit ett mastodont inlägg och så fick blogg.se tekniskt fel så allt försvann när jag tryckte på pulicera. Det ska spara automatiskt allt eftersom men det hade den inte gjort.
 
 
Här spenderade jag en timme på eftermiddagen. Det var första gången jag provade på thaimassage och oj vad ont det gjorde, speciellt på min högersida. Hon hade rejäla nypor och jag fick andas djupt för att inte skrika högt ibland. Jag tog en vanlig 60 minuters thaimassage och nu efteråt känns det avslappnat och bra (och lite ömt). Hon pratade ingen svenska och bara lite engelska så jag struntade i att försöka förklara mina problem men efteråt så sa hon att jag behövde komma tillbaka för hon hade inte fått bort alla spänningar. Hon sa att mina axlar och min rygg var "problem area" och att jag behövde en mer djupgående massage (jag undrar hur ont det kommer att göra med tanke på hur ont det gjorde idag).
 
Jag har bokat in en ny massage nästa vecka, en terapimassage med mer djupgående massage som jag hoppas ska få bort problemen. Jag har inte varit yr efter massagen (yay!!) så jag hoppas att det håller i sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Massage på g


Woop woop!! Jag hat fått tag på en massagetid så om en och en halv timme ligger jag på bänken och njuter! Det var lite pinsamt när jag ringde dit för jag babblade på svenska och trodde att hon också gjorde det, tills jag halvvägs in i samtalet insåg att hon pratar engelska. Så då bytte jag också till engelska, men hon verkar ju även förstå svenska eftersom första halvan av samtalet gick bra.



Jag måste kontakta blogg.se för mobilappen fungerar inte alls och det är nästintill omöjligt att få upp en bild här via datorn...

Uppe med tuppen

Idag vaknade jag tidigt. Jag vaknar alltid när Håkan ska iväg till jobbet men oftast kan jag slumra till en stund efter han har gått vilket jag gärna vill då jag inte behöver gå upp tidigt.
Kvällen igår var lugn, det blev Lax med chèvretäcke och sallad till middag, receptet finns här på bloggen, nyttigt och gott (det var inte alls vad jag var sugen på men när jag väl åt middag var det supergott).
Vi hade tvättkväll igår och vi hann dessutom med att boka några fler hotell till USA-trippen i sommar.

Veckan som gick


Vecka 24 - Min tredje vecka (om jag har räknat rätt).

Powerwalks: 1, riktigt dåligt.
Gympass: 1
Jogging: 0
Övrigt: ingen övrig aktivitet
Mat: Den här veckan skulle bli så bra tills vi insåg att det var fest i princip varje dag. Trots det så stod vågen på mindre idag än förra måndagen så det var ju bra. Jag hoppas att jag kan rapportera första viktmålet på måndag men det beror på hur den här veckan går, det är ju midsommar (men jag får springa många varv runt midsommarstången helt enkelt ;-).

Aja baja!! För några veckor sen besökte vi Texas Longhorn som har öppnat i Västerås. Gott men onyttigt.

Fridays outfit

Jag är en periodare när det gäller kläder, om jag köper något nytt eller hittar något bortglömt i garderoben så använder jag det väldigt ofta. Så fredagkvällens outfit var lite liknande den jag hade på studenten i onsdags.

Linne MQ, tunika Vero Moda (bortglömd från förra sommaren), kjol Indiska, solglasögon Miu Miu, smycken Pearls for girls och W A Bolin, väska Michael Kors.

Glassigt

Dessa kom Håkan hem med härom dagen, det passar perfekt nu när det är sommar och värme, även om värmen just nu lyser med sin frånvaro. Tack säger jag som hoppas få smaka ;-).

Polisen

Idag har jag pratat med polisen angående bomben på BMB natten mellan lördag och söndag. De genomför dörrknackning i området för att få fram mer information. Jag har en otrolig respekt för poliser, och mannen som ringde mig lät väldigt trevlig men respektingivande så jag blev nästan nervös när jag pratade med honom vilket jag absolut inte behöver bli men det är svårt att kontrollera nervositet :).

Kling och Klang, mindre respektingivande poliser.

Myssöndag i soffan med East End

Nu sitter vi i soffan och tar det lugnt, det är fotboll på TV (men snart mitt favvoprogram på SVT 1) och vi myser och har det bra. Den här helgen har varit väldigt lugn, och det var välbehövligt för mig. Imorgon ska jag boka massage och fortsätta jakten på boende i Göteborg.

Vi hann med en mysfika på Arlanda innan planet gick. Det känns alltid lyxigt för det är inte ofta vi fikar på eftermiddagarna. Morotskaka är min favorit så det fick bli det idag.





Flygturen gick bra, det var ganska skakigt på väg ner men så är det ibland. Jag körde hem från Sturup och parkerade galant på första försöket på parkeringen här hemma. Det beror nog på att jag backade in, det är så himla trång ruta så när man kör in i den får man backa ut minst två gånger innan det blir bra.

Pärlan är parkerad

Buss och bomb

Vi sitter på bussen till Arlanda just nu. Så länge som jag sov igår kväll/inatt/idag har jag inte sovit på evigheter. Tyvärr hjälpte det inte mot yrseln, men det blir ju inte sämre av att vara utvilad.

Inatt detonerade en bomb utanför Blue Moon Bar, ca 200 meter från vår lägenhet, jag blev så hinla rädd! Jag förstår verkligen inte hur någon kan göra nåt sånt. Det är som mest folk där på lördagar, vid den tiden det smällde. Usch och fy! Sån tur var så blev ingen skadad.

Vi har varit utan internet hemma idag, så därav blogguppehållet. Vi hörs när jag är i Skåne igen!

Inte bättre

Träningen gick hyffsat, början var hemsk och jag var bara yr men Bettan masserade mina axlar (speciellt den sidan som jag har ont på) och det blev bättre när hon masserade men nu är det tillbaka som det var innan. Hon trodde att det kunde vara nån mjölksyreknuta (?? eller nåt) som låg i vägen för blodflödet (det kanske inte var så hon sa men det var så jag mindes det iaf ;) och det gör att jag blir yr. Hon föreslog att ag ska testa med massage så jag ska boka in en massage nästa vecka och se om yrseln försvinner/blir bättre efter det.
Nu ska jag vila en stund och se om det blir bättre, jag vill ju iväg på trevligheter ikväll som sagt.

Här ser ni bilden vi fick av familjen F igår, fotot pryder nu byrån i sovrummet :)

Gymet nästa!

Vi har tagit det ganska lugnt här på förmiddagen. Min syster kom förbi med en present till mig och sen har vi ätit frukost. Vädret lockar inte till uteaktiviteter direkt.
Jag har ett pass på gymet om en stund och jag får se hur det går med min nacke och yrsel, jag får ta det lugnt och känna efterså att det inte blir värre. Det har inte alls blivit mycket träning den här veckan så jag vill verkligen inte missa dagens träning.

Såhär såg dagens frukost ut.

Gårdagens festligheter och dagens nyttigheter

Powerwalken är avklarad och det blev en bra start på lördagen trots regnet . Jag är lite trött men det var skönt att få lite frisk luft. Jag har känt mig yr till och från under den senaste veckan, och det är lite läskigt tycker jag då jag inte har full koll på balansen plus att jag blir lite illamående. Jag hoppas att det blir bättre till kvällen så att jag kan gå ut på festligheter.

Igår var vi hemma hos familjen F som bjöd på underbar mat! Grillade revbensspjäll med olika tillbehör och Gino och champagne till efterrätt. Mmm! Vi ska definitivt göra revbensspjällen här hemma inom kort, det var så gott! Vi spelade ett spel om svenska ord, uttryck och ordspråk, det var jätteroligt och lite klurigt. Anna vann båda omgångarna :).


Oh, what a day

Dagen har gått i ett. Det började med möte imorse och sen har det rullat på men det har varit en superhärlig dag. Blogg.se som jag bloggar på uppdaterade inatt och efter det fungerar inte appen så jag har inte kunnat bloggat under dagen, därav den ofrivilliga bloggpausen.

Vi fick en fin lunch i solen på balkongen där vi avnjöt köttfärssås och bandpasta och därefter blev det fika med daimbullar, kladdkakemuffins med grädde och ballerina.
Av Jessica och barnen fick jag rosor och ett fint hjärta till balkongen och av syster och barnen fick jag en dubbeltriss.





Efter fikat gick vi till Domkyrkan och tittade. Anton hade aldrig varit i Domkyrkan men har sett tornet och hört klockorna så han har längtat efter ett besök. Vi tittade på hundspåret vid altaret, på Erik XIV grav (där han ligger med avhuggna fötter) och en massa annat.



Nu ska vi svida om och bege oss till familjen F för fredagsmiddag, härligt!

The Cirkus

Jag och Sofia hade en trevlig kväll igår. Först satt vi på Cirkus uteservering och därefter gick vi in och fortsatte kvällen inne på Cirkus.
Jag är precis på väg ut genom dörren nu, och när jag kommer tillbaka så ska det fixas lunch till gästerna, idag är det så fint väder så jag hoppas att vi kan sitta på balkongen och äta.

Planerna för kvällen

Kvällens middag blev en egendesignad sallad. Det är ju det bästa för då kan man välja exakt vad man vill ha med :). Jag blandade kyckling och kräftstjärtar och toppade den med våra egenodlade tomater, de är riktigt söta och goda.

Ikväll ska jag ut med Sofia, det var länge sen vi sågs så det ska bli riktigt roligt!


Min eftermiddag

Efter att ha fixat och donat på balkongen gick jag igenom posten och ringde upp Anton och Anna på Skype. De ringde och Anton frågade "Skajpa oss???" och såklart är det roligare att se personen man pratar med 😉.

Nu ska jag fylla på i kylen, imorgon blir det lunchdejt här hemma så det är bäst att vara förberedd!


Äntligen hemma

Efter diverse förseningar är jag nu i Västerås. Idag fick jag uppleva stationen i Katrineholm, det tillhör ovanligheterna men eftersom banan var blockerad (eller nåt sånt) vid Norrköping så blev det Katrineholm istället. De lovade mig Stockholm först och då började jag fundera på om jag skulle ta ett par timmars shopping när jag ändå så var där men så ändrade de till Katrineholm och då blev det Västerås direkt istället.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att vattna på balkongen och skörda tomater och jordgubbar, mums!!


Somrigt blomster

Såhär såg jag ut på studentuppvaktningen igår.

Linne MQ, tunika Vero Moda, byxor DM Mode, väska Michael Kors.




Och den ljusnande framtid är vår...

Vi hade en trevlig kväll hemma hos Erik igår. Det bjöds på god mat, med kladdkaka, färska bär (bland annat jordgubbar och björnbär) och vispad grädde till dessert. Den var riktigt kladdig och god!
De hade ett liveband som spelade blandad musik, allt ifrån Beatles till Oskar Linnros. De var bra och det blev festlig stämning.



När vi kom hem så packade jag väskan, idag bär det nämligen av till Västrås för min del. Jag fick en timmes sovmorgon (jag brukar alltid ta 6.30-tåget) så det var skönt. I Västerås är det middagar och fest som väntar =0) Härligt!

Liveband

Festen är igång och nu liras det livemusik!


Studentuppvaktning

Vi är laddade och på väg till Eriks student!


Lunchen

Jag är hemma igen och intar en sen lunch, det blev kycklingsallad idag igen. Det var så kvavt ute idag, och efter en stund tittade solen fram. Det är skönt att det inte regnar på studenterna, men i det här vädret kommer killarna att bli svettiga om de har kostym på sig :). Nu ska det pysslas!


Onsdagsfix


Jag har gått igenom mailen och fortsatt jobbet med offerterna nu på förmiddagen. Nästa sak på att göra-listan är att traska ner på stan, det är en del saker som ska införskaffas och fixas till ikväll då vi ska på studentuppvaktning.


Blommor från vårt sommarställe på Västkusten.


Du gamla, du fria

Temat på festen igår var Sverige. De hade dukat i gult och blått, buketter i gult och blått och svenska flaggor i olika storlekar. Det var jättefint och passade bra in i deras nyrenoverade lokal. Som vanligt hade vi räknat med att vi skulle komma hem tidigt, men vi kom hem runt midnatt.



Som vanligt så sjöng vi en massa sånger, de hade gjort ett sånghäfte med nationalsånger från Norden i fina arrangemang som vi blandade med den vanliga reportoaren. Håkan ledde en av sångerna.



Jag visste inget om temat för kvällen men hade klätt mig i blått (dessutom med en guldig sjal och guldsmycken till) så det var väldigt passande.



Nu åker vi!

Såhär ser jag ut ikväll. Klänning Åhléns (jag älskar den och använder den så ofta jag bara kan), linne H&M, clutch Michael Kors, skor Esprit, smycken från Italien och Ur & Penn.

Nu är det dags för sommarfest!


Festförbredelser

Vi ska iväg på fest ikväll. I vanliga fall brukar LSS anordna en bal varje vår men i år blir det en sommarfest istället. Det blev ganska hastigt påkommet att vi skulle gå men det ska bli kul att få träffa allesammans, vi missade nämligen höstbalen så det var ett år sen jag träffade dem sist.

Nu är det dags att fixa hår, smink och välja klänning.

Här är vi på balen förra våren, bilderna är lite suddiga men jag skyller på att vi hade en dålig kamera...





Inte bara en blogg


Den här bloggen är inte bara en blogg, den fungerar lite som en dagbok/kalender och bra kom ihåg-hjälp. Här kan jag se receptet när jag står på ICA och handlar och undrar vilka ingredienser jag ska köpa, eller få inspiration till vad jag ska laga. Den är också bra när jag gör nya kort så att jag kan se att samma person inte får ett alltför lika kort och även få inspiration till nya kort.

Här kommer de senaste korten.







Hemma hos-reportage


Som ni kanske vet vid det här laget så älskar jag inredning. Jag tycker att det är superroligt att gå runt på second hand-affärer, IKEA eller dyra inredningsbutiker. Eftersom vi har haft 6 nya lägenheter de senaste åren (till vårt försvar får jag säga att vi har boenden i olika städer så vi har alltid två stycken samtidigt) så har det blivit en del ny inredning. Jag och min man är med i ett hemma hos-reportage i det senaste numret av Västerås Tidning. De var hemma hos oss i Västerås för två veckor sen och här ser ni resultatet av intervjun.









Nytt i garderoben


Den här klänningen hittade jag på KappAhl, den är riktigt somrig och den passar perfekt på Bermudasemestern i sommar!

Nytt rekord

Vi hade en lugn och mysig kväll igår, vi åt middag och tittade på fotbollen och så kom Emilia över på besök. Det var länge sen jag var i Lund, jag tror att det var drygt 3 veckor sen sist, det har vart så himla skönt att slippa timmarna på tåget (och igår var jag så trött så då sov jag nästan hela resan så då gick det snabbt ändå) och vara på ett ställe, bortsett från italienresan. Jag känner mig mer utvilad på något sätt.

Idag blir det en massa fix och trix inför den kommande körresan, som jag skrev igår ska jag leta upp och skicka offertförfrågan till olika boenden och ikväll ska vi iväg på partaj.

Igår fick jag nytt rekord på Rumble (intresseklubben, jag vet ;) 4621p, undrar om det går att komma över 5000p?


Fotbollskväll

Energin gick ur mig efter lunchen. Det har blivit alldeles för lite sömn under helgen och vi har haft saker för oss hela tiden så jag tror att det var det som gav mig huvudvärk och gjorde att jag kände mig helt slut. Det har fått bli en lugn eftermiddag, imorgon ska jag leta upp företag och begära offerter från bussbolag, hotell och herrgårdar, det ska planeras körresa!
Håkan avslutade jobbdagen i Ängelholm så han är på väg hem nu, då blir det middag och så ska vi titta på fotbollen.

Veckan som gick

Vecka 23
Powerwalks: 3
Gympass: 3
Jogging: 0
Övrigt: Ingen övrig aktivitet
Mat: Förrförra veckan gick superbra vad gäller kosten, förra veckan gick inte fullt lika bra, det blev många restaurangbesök men det får jag ta igen den här veckan (då det är många också middagar inplanerade men jag får sköta mig ändå).
Kommentar: 3 gympass känns kanon, mitt mål är 5 powerwalks per vecka så den siffran kan bli bättre. Eftersom jag är i Lund så blir det inte lika många gympass den här veckan.
Den här veckan blir det ingen dessert.

Snart på bussen

Jag kom till Lund för en halvtimme sen och har nu handlat på ICA och köpt en sallad på mormors bageri som jag ska ta med hem och avnjuta i lugn och ro. Det är studentvecka i Lund och det märks tydligt :).

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_206204755.jpg" class="image">


Måndag igen

Såhär ser det ut på stationen en måndagmorgon strax efter klockan 6. Jag sitter på tåget nu och ska äta frukost innan jag sover lite till.


Hemma i soffan

Nu är vi hemma, det var nästan 12 timmar sen vi gick hemifrån och det var så skönt att få komma hem, ta av sig skorna (har gått i klackar hela dagen) och sätta sig framför TVn. Det går en bra serie på SVT1 kl 21 på söndagar. Den ska jag se innan jag packar väskan inför morgondagens trip.

Jag bjuder på en Tranströmerdikt.


Mer fest!

Det var en riktigt festlig högmässa och prästvigning i Domkyrkan idag, extra festligt eftersom Emelie prästvigdes :). Nu ska vi åka till Skultuna där vi ska fira henne riktigt ordentligt!!


Fest och prästvigning

Vilken kväll vi hade igår! Efter konserten åkte vi till Västerås och till uppvaktningen av min moster och min kusin. Vi åt god mat och tårta och drack goda drinkar. Vi kom dit sist och stannade till sist, kanske lite väl länge med tanke på att vi ska iväg tidigt idag men lite trötthet har ingen dött av ;).

Idag är det prästvigning i Domkyrkan som kören ska sjunga på och bästa Emelie är en av dem som ska prästvigas!


Nationaldagsfirande

I onsdags fick vi middagsbesök så vi fick fira nationaldagen ordentligt. Temat var såklart Sverige, och vi försökte få in det även i maten (vilket inte är så lätt alla gånger). Vi ville grilla men eftersom vädret var som det var så fick det bli inomhusmatlagning istället.
Vi dekorerade med svenska flaggor
Fördrinken
Till förrätt blev det en av våra paradrätter, avokadoröra med räkor.
Till varmrätt blev det Ullströmska grytan, receptet hittar ni här http://reising.blogg.se/2011/march/middagstips.html
Efter det blev det ostar, Appenzeller, Munster och St Agur som serverades med färska fikon och hallan/granatäpplemarmelad. Jag skulle haft en flagga i osten också men det glömde jag såklart bort.

Örebro

Om en stund åker vi till Örebro för att sjunga med Mariakören. Vi har sommarkonsert kl 18 i Olaus Petri om det är någon som är i närheten får ni gärna komma och lyssna.

Här ser ni dagens lunch.


Damrally

Klockan 11 gick starten för årets upplaga av Damrallyt. Vi var där och spanade in alla fina bilar, det fanns många skönheter. I Damrallyt ska man gärna vara klädd i tidsenliga kläder och gärna ha andra attiraljer som passar ihop med bilen och dess ålder. jag skulle gärna ha en Bel Air eller någon annan fin bil från 50- eller 60-talet, men jag har ingen kunskap om hur man tar hand om dem eller plats att förvara den på så det får fortsätta att vara en dröm.
Här kommer ett bildregn.


Varda

Igår besökte vi Varda, det var jättelängesen vi var där men det blir snart ett besök igen för både maten och drickat var fabulous!
Såhär såg jag ut, linne H&M, kjol Indiska, skor Bianco.
Cosmopolitan till fördrink
Desserten var ljuvlig!
När vi gick hemma såg vi hur vacker himlen var.

Vi är oförbätterliga

Men det gäller att njuta när det är sommar!


Fredagsunderhållning

Det var alldeles för många år sen jag såg den här så nu när jag har solat på balkongen och vart ute på stan i solen så passar det bra att krypa upp i soffan och bli nostalgisk!


Fågelskit

I nio dagar fick fönstret vara skinande rent. Var fågeln tvungen att uträtta sina behov på vårt köksfönster???


Sjungom studentens lyckliga dar...A trip down memory lane

Idag är det en härlig dag i Västerås, det är nämligen folkfest på gatorna! Idag är det studenterna som står i centrum då de tar examen idag. Det skriker och musiken som spelas på vagnarna blandas till en enda stor röra av bas, trummor och "catchiga" technoversioner av "För vi har tagit studenten". Studentfirandet är ju olika i olika städer men här i stan springer alla ut på samma dag, centrum stängs av till förmån för alla studentflak i ett par timmar och det är härligt tycker jag, det blir en enda stor fest.
Den fina bilen jag åkte hem i.

Jag sitter på balkongen och ser flaken åka förbi och de är så glada, jag blir riktigt partysugen av musiken och festen! Det är 10 år sedan jag sprang ut från Carlforsska gymnasiet tillsammans med mina klasskompisar i ESMU3A  och tog studenten, 10 år! Vad har hänt under de här 10 åren? Fort har det gått iallafall!
Jag, juni 2002
Vad gäller sysselsättning så jobbade jag på Mc Donald´s under gymnasietiden men slutade 2002 då jag började jobba på Västerås Konserthus, efter Konserhuset blev det Västerås Turistbyrå och idag sitter jag i skolbänken igen :).
Jag träffade min första riktigt seriösa pojkvän under gymnasiet och vi var tillsammans i ett par år, därefter levde jag glatt singelliv innan jag träffade mannen i mitt liv 2006. Idag är vi gifta och bor både i Västerås och i Lund.
Jag kommer inte riktigt ihåg hur mina framtidsdrömmar såg ut då 2002, jag tror att jag tänkte ungefär såhär:
"Om 10 år är jag gift, har ett barn och bor antagligen kvar i Västerås. Jag är färdigutbildad inom det jag vill jobba med eller jobbar med det jag vill jobba med. Jag visste då att jag inte skulle studera vidare inom en snar framtid och var inte riktigt säker på om jag skulle studera vidare överhuvudtaget..."
Jag vet fortfarande inte vad jag vill jobba med, men känner att det snart är dags att ta tag i den frågan. Jag vet iallafall att det (nästan) är ett måste att vidareutbilda sig för att få ett sånt jobb som jag skulle vara intresserad av. Gift är jag sedan juli 2010 och barn får komma när det kommer, det är ju ingenting man kan planera.
Familjen år 2002

N'joy

Nu ska jag till gymet och träffa Bettan, det är dags för hårdkörning!! Om det är lika fint väder när jag kommer hem ska jag njuta en stund i solen på balkongen när jag kommer hem.


Sommarfrukost

Det var jätteskönt ute! Jag fick ta av mig min luvtröja och gå i t-shirt och så solbrillor, precis som det ska vara i juni.

Frukosten är uppäten, det blev det vanliga + några svenska jordgubbar. Nu ska jag slappa lite innan det är dags att styra stegen mot gymet, jag är laddad för hårdkörning!


Oh, what a beautiful morning

Vilken härlig dag vi har vaknat upp till. Solen skiner och även om jag är supertrött ska det bli skönt med en morgonpromenad efter två dagars uppehåll. Håkan och jag går hemifrån samtidigt idag, jag ska ut och gå och han ska ta ett tidigt tåg till Stockholm.

Jag hoppas att det här håller i sig hela dagen!


Presentjakt

Presentjakten är klar och imorgon ska jag försöka snickra ihop ett kort också. Nu har jag kommit hem och ska gå igenom posten och fixa med tvätten.


Soliga Västerås

Vi har haft en mysig stund med Bamsespelet, tittat på kort och njutit av det fina vädret. Vi tog en promenad till ICA där vi plockade ihop vår egna sallad som vi avnjöt på deras uteplats.Nu sitter jag på bussen hem, när jag kommer in till centrum ska jag leta present.


Dagens

Idag är det sommar ute, detta firas med somrig klädsel. Klänning Åhléns, skor Esprit, väska från Italien, klocka Guess, armband och örhängen Pearls for Girls.


Bra morgon

Idag är det ingen träning alls (vad jag vet än så länge iallafall) så jag fick lite sovmorgon. När jag kom ut ur duschen stod frukosten uppdukad på bordet, det är lyxigt. Min underbara man hade fixat så fint :).
Idag ska jag åka hem till Anna och hennes barn, kul att det är så fint väder, jag hoppas att det håller i sig.


Happy Nationaldag!!!

Ikväll blir det middag och vi har börjat dekorera lägenheten i Sveriges färger. Jag hoppas att ni har en fin nationaldag!!

Håkan tittar på golf och förbereder maten samtidigt, nu ska jag sätta fart och fixa min del (skala räkor).


The Cirkus

Efter kören igår gick vi till Cirkus där vi satt å snackade, firade in nationaldagen och hade det bra, vi gick hemåt strax efter 23 och då mötte vi mäklaren som har sitt kontor i vårt hus (hon hade jobbat sent), vi började prata och vi kom inte hem förrens klockan var närmare halv ett. Det är så roligt med spontankvällar!


Rolig träning

Träningen gick superbra, gymet hade roliga maskiner som jag inte har testat förut. Min stora favorit var deras magmaskin, musklerna fick verkligen jobba! Idag var det fokus på ben, rumpa och mage.

När jag kom hem fixade vi lyxfrukost. Mmm!


Nytt gym

Nationaldagen börjat med ett pass på gymet, och idag ska jag få prova ett nytt gym, roligt med lite omväxling :).

Västeråströjan är på, som vanligt.


Kördags

Idag är det tisdag och för ovanlighetens skull så har vi kör idag! Det beror på att det är nationaldagen imorgon så då är vi lediga. Ikväll ska vi repa inför helgens konserter, vi är i Örebro på lördag ( i Olaus Petri kl 18) och här i Västerås på söndag i Domkyrkan. Kul!


Kyckling med getost

Det var dagens lunch. Jag fyllde kycklingfiléer med getost och soltorkade tomater, därefter lindade jag bacon runt, satte i tandpetare och stekte dem innan de åkte in i ugnen, 175 grader i ca 25 minuter.

Jag åt kycklingen tillsammans med sallad och gula tomater, jättegott! Om man vill ha mer tillbehör så är rostade rotfrukter och grillbearnaise något jag kan rekommendera.


Veckan som gick

Min kompis Anna gjorde en smart grej på sin blogg ( Annasviktiga.blogspot.se ) som jag tänkte börja med, och det är att sammanställa föregående veckas träning så att jag kan få en samlad bild på vad man har gjort.
Jag kommer inte att rapportera hur det har gått viktmässigt varje vecka utan kanske mer var 5e eller 10e kilo som jag tappar, jag vet inte vilket än, 10 kg kan ju ta en hel evighet att gå ner. Vi får se hur det känns helt enkelt.
Såhär såg min första vecka ut:

Vecka 22
Powerwalks: 2
Gympass: 1
Jogging: 1
Övrigt: Ingen övrig aktivitet
Kommentar: Jag var sjuk första halvan av veckan, annars skulle det ha blivit fler promenader och gympass.
Bilder från vecka 22 år 2011, då var jag i lite bättre form än nu.

Lite av varje och grattis!

Först och främst vill jag säga hipp hipp hurra och ett stort grattis till min lillebror som fyller år idag!!
Det blev en superhärlig promenad i solen som faktiskt värmde gott. Jag var hungrig redan innan promenaden så nu ska jag fixa frukost!
Receptet på mina kladdkakemuffins som jag visade igår hittar ni här (klicka här under)  http://reising.blogg.se/2011/november/kladdkaksmuffins.html  de är supergoda kan jag lova och passar bra som Nationaldagsbakelse om man garnerar dem med jordgubbar och kanske en liten flagga.
Jag måste passa på och gratta Elaine Eksvärd ( elaineeksvard.se/blog ) som blev mamma igår. Jag har följt hennes blogg i över ett år och tycker att hon är en superhärlig person!

Tröttis

Såhär ser jag ut när jag är nyvaken för er som undrar :). Jag är så otroligt trött! Jag vaknade av tanden strax före 5 och det tog 40 minuter innan värktabletterna började ta udden av besvären så det tog över en timme innan jag kunde somna om. Våra Alvedon har tagit slut så nu kör jag på semestermedicinen, den får man max ta 400 mg av (Alvedon kan jag ta 1 gr av) så den funkar inte lika bra men hjälper lite iaf.
Nu ska jag snöra på mig skorna och möta upp Al för en powerwalk :). Nattens oväder är borta och det ser faktiskt ganska fint ut på himlen.


De senaste kreationerna

Jag har pysslat lite den senaste tiden, här ser ni resultaten.


Eftermiddagen

Vi har haft en mysig eftermiddag och jag hade med fika till de andra, bland annat kladdkakemuffins, de är ju så goda :).
När Håkan kommer hem är det dags att uträtta lite ärenden, bland annat hämta ut ett paket på posten, spännande!!


Familjemys

Träningen gick superbra idag med! Fokus låg på axlar, biceps och mage.

Jag köpte med sallad hem efter träningen som jag bjöd mina gäster på. Nu ska vi ut på äventyr men jag hör av mig när jag kommer hem igen.

Här ser ni några av gästerna


Mot gymet

Frukosten är intagen och nu blir det ett besök på gymet, jag är laddad även om jag har lite träningsvärk...


Visdomstand

Det är dags för veckans första powerwalk, regnet har uppehåll och det är jag tacksam för.
Jag var lite öm vid ena visdomstanden igår, den har försökt att komma upp i 15 år nu men är fortfarande bara halvvägs, inatt påbörjade den ett nytt försök att ta sig upp. Jag har tagit Alvedon eftersom jag ska träna efter promenaden och som det är nu vill jag inte ens prata för då gör det ännu mer ont... Vi får se hur det går.


Effektiv söndag med guldkant

Det har regnat hela dagen här i Västerås och då blir man inte så sugen på att göra saker utomhus vilket har gjort att det har blivit en hel del saker gjorda här hemma. Vi har laddat ner alla bilder, handlat, tvättat, städat i köket och diskat samt vart ute på joggingtur. Det känns kanonbra, en effektiv men ändå lugn söndag.
Nu ska vi svara på och skicka diverse mail innan vi beger oss ner till Cirkus om nån timmar där det bland annat blir modevisning, kul!
Edvin och Anton i kyrkan igår.

Nu kan vi slappa

Löpturen gick över förväntan, väldigt långsamt med en liten spurt på slutet, vi kom i mål precis samtidigt! Det känns alltid bra när jag tränar under helgen då jag egentligen vill mysa och ta det lugnt. Jag hade linne, t-shirt och luvtröja eftersom det är kyligt och regnar ute, regnet var behagligt mot mitt varma ansikte och höll sig på en behaglig nivå.

Såhär såg vi ut när vi kom hem, röda och fina.


En löptur

Om mannen säger att han vill ut och springa så är det bara att följa med, trots regn och hosta (för det händer så sällan). Vi får se om jag kan springa hela sträckan eller om hostan tar ut sin rätt, det återstår att se.


Dagens frukost

Med egenodlade tomater, söta och goda!


Underbar dag igår

Vilken härlig dag vi hade igår! Dopet var fint och barnen skötte sig strålande, storebror 2,5 år stod fint där framme hela tiden och sjöng med i sångerna. Han hade valt ingångsmarschen och det blev "Hjulen på bussen", hans stora favorit.
Min sång gick jättebra, det är inte ofta jag tycker det själv men igår blev jag riktigt nöjd och klarade mig helt utan hostattack dessutom :). Jag fick många fina kommentarer efteråt och det gjorde mig alldeles varm i hjärtat!

Ni ska få se bilder senare, de finns i den stora kameran just nu. I natt när vi kom hem spelade jag Rumble och lyckades komma över 4000 poäng, jag tror att det är nytt rekord!! Kul ;-D.


En spontankväll

Efter besöket på Juvelen igår gick vi till Hemköp och inhandlade de sista ingredienserna till kvällens middag men på väg hem passerade vi Hattfabriken och beslöt oss för att inta middagen där och spara hemmamiddagen till på söndag. Vi satte oss vid baren och njöt av en fantastisk middag.

Till förrätt blev det charkbricka och ugnsgratinerad getost.
Till huvudrätt blev det Caesarsallad och råbiff

Första skörden

Titta så många körsbärstomater jag har plockat från plantorna på balkongen, härligt med sommar!

Juvelen

Idag har vi en fullspäckad dag som börjar med dop, därefter ska vi fira lillebror i förskott och mors dag i efterskott. Jag åker till kyrkan om en liten stund för jag ska sjunga på dopet och jag ska träffa Anita som ska kompa mig så att vi kan köra igenom låten en gång innan det börjar.
Under tiden få ni titta på bilderna från igår då vi var på mingel på Juvelen som har flyttat till nya lokaler här i Västerås.
Håkan och Al
Det bjöds på bubbel och goda snittar
Det fanns många fina smycken att titta på

Invigning

Hemma hos-reportaget gick jättebra. Helena var väldigt trevligt och hon tyckte om vår lägenhet :). Nu ska vi på Juvelens butiksinvigning, de har flyttat till nya lokaler. Calle som driver Juvelen har designat min vigselring samt ett par örhängen, han är så duktig och har verkligen ett öga för formgivning!


Fredagslunch på Chicco

Vi hade en trevlig och väldigt god lunch. P slutar tidigt på fredagar så vi kunde sitta lite längre och det är trevligt att slippa stressa :). Idag hade jag lite ont om tid eftersom jag ville få klart det sista inför dagens hemma hos-reportage. Jag tror att allt är klart nu så nu kan jag ta det lugnt och vänta in H som kommer om en stund.

Jag åt en fantastiskt god sallad! Kyckling och getost, mums!


Härlig träning

Träningen gick så himla bra! Trots att jag har vart sjuk så kunde jag köra hårt. Bl. a. 130 kg i benpress :). Lövly! Nu blir det lunch med Pernilla och sen hem och fixa det sista inför intervjun.

Köket är rosa just nu. Jag älskar rosa och det är en riktigt somrig färg. Här har ni ena köksfönstret.


Fredagsfrukost

Ingen överraskning här, stekt ägg och skinka bra laddning inför den kommande gymtimmen.
Vi hade i stort sett regnfritt under promenaden. Det kom lite småstänk men det var allt. Enligt termometern skulle det vara 6 grader men det kändes varmare :).


Full fart-fredag

Dagen idag går i ett precis hela tiden, precis som igår då var det fullt upp mellan 08-23. Dagens första aktivitet är en morgonpromenad med Al! Jag hoppas att regnet håller sig borta.