2>

Sherlock

Repet är klart och nu nu sitter vi hemma i soffan och myser. Vi tittar på The Hounds of Baskerville, den andra delen av Sherlock Holmes andra säsong.


Dagens

Jeans Lindex, topp Gina Tricot, kofta MQ, smycken Pearls for Girls, W.A Bohlin, Tiffany's, Bag Lady.

 


Vänner, sång och kalas

Igår var jag först hemma hos Anna och mös med henne och barnen och käkade tortellini med tomatsås, det var så gott! Sen var hon snäll och skjutsade mig till sjukhuset så att jag kunde hälsa på en annan vän, det var så mysigt att se henne och sitta å prata och ta det lugnt.

Därefter var det rep i Domkyrkan, som slutade en timme tidigare än beräknat så vi tog med oss Clas hem på ett glas vin och sen gick vi ut och åt, ni ska få se allt gott vi fick sen. Jag stupade i säng när vi kom hem vid midnatt men herrarna fortsatte några timmar till.

Idag har jag hunnit med frukost och en tur på stan och nu bär det av på 1 års-kalas!

Sjukhusets morotstårta


Italien

När Håkan fyllde 50 fick han en resa till Italien i present av mig. Han fick bestämma vart i Italien vi skulle och nu är allting äntligen bokat och klart! I slutet på maj åker vi till Toscana och njuter av solen!
Första dagarna ska vi bo på vingården Palazzo Squarcialupi och därefter bär det av till Florens!
Här ser ni bilder från vingården.

SKOR

Jag älskar skor, särskilt festliga skor med höga klackar och fina färger. Jag fyndade två nya par på skopunkten i lördags, de ser ut såhär.
Ballerinaskor, 49:-
Turkosa pumps

Rumble

Jag gillar att spela ordspel på telefonen och mitt nya favoritspel heter Rumble. Om ni vill spela med mig så heter jag FruReising. Det är jätteroligt och det är gratis att ladda hem!


Annas under

Förra fredagen var jag på Annas under för att laga min BH och investera i en ny då det kan vara bra att ha fler än en att variera med. Man blir väl omhändertagen och hon har många fina att välja bland, jag kan verkligen rekommendera ett besök på Annas under, speciellt om man har lite större bröst och vill ha bra stöd utan att det ser tantigt ut.

Fredagsdejt

Jag ska alldeles strax ge mig av hem till Anna där jag ska spendera första delen av dagen, därefter går resan vidare till sjukhuset där jag ska hälsa på en annan vän och sen avslutas dagen med rep i Domkyrkan inför söndagens begivenheter. Fullt upp med andra ord!

Idag är det sol och blå himmel, men kallt!


Snabbis på Hattis

Det blev ett snabbt besök på Hattis, vi tog långkoket som var confiterat anklår med rostad vitlökspuré. Ljuvligt gott! Nu blir det körsång hela kvällen lång!


Träning

Dagens träning är avklarad, en timme på gymet och nu darrar jag i armarna ;-). Det var jobbigt! Nu väntar jag på Håkan som kommer när som helst och sen blir det middag!


Renoveringen

Vi har varit utan balkongdörrar i två veckor men nu är de äntligen här och ska montera upp dem igen. Vi har inte kunnat använda balkongen under tiden för öppningen har vart igensatt så jag längtat nu efter sol och värme så att jag kan sitta på balkongen och mysa.


Sushi och rotrenovering

Reliningen (rotrenoveringen) är klar! Det gick fortare än vad de trodde så nu kan vi leva som vanligt igen och använda kranar och avlopp. Det firar vi med en sushi :-). Jag älskar sushi och jag väljer nästan alltid mamasushi, nej jag är inte gravid, det är bara det att lax inte är min favvobit. Jag kan äta den men äter hellre de andra, Håkan däremot väljer bara lax...


Middag och kör

Jag har precis kommit hem från syrran där det bjöds på spaghetti och köttfärssås, nu är det dags att dra till kören. Vi ska repa inför helgens framförande av Johannespassionen!


Mysonsdag

Här på Gryta så har vi käkat lunch, det blev lax med potatis och citronsås, jättegott!!! Lilla bebisen sover gott och jag är sugen på att göra honom sällskap!


Goodiebagen

Såhär såg goodiebagen ut som vi fick igår. Tändstickor, servetter och en älgkasse. Kul!

Jag har det motivet på diskhandduk och disktrasa också så det är kul att jag nu kan matcha ännu mer :-).


Kvällen med Ernst

Igår var vi några stycken som gick för att lyssna på Ernst och hans inredningsföredrag. Det var i en inredningsbutik som heter Moderna Hem och de hade bra priser under hela kvällen.
Det var lite synd för att vi såg varken såg eller hörde honom särskilt bra, och under de ca 90 minuterna som vi var där, men jag hörde att hans favoritfärg var grön ;-).

Idag börjar stambytet här hemma så jag ska åka till min syster och hjälpa henne med hennes barn idag, det ska bli roligt!


Fina fötter

Nu är mina fötter vårfina och har fått lite kärlek och omvårdnad vilket kan behöva efter en massa badminton och powerwalks.

Jag är hemma och packar träningsväskan och får i mig kvällsmat, det är nämligen snart dags för ett inredningsevent. Vi ska få tips av Ernst och har möjlighet att shoppa till rabatterat pris. Vi får se om jag hittar något fint. Därefter bär det iväg till Bellevue så Håkan får jag träffa vid 21.30 ikväll.

Såhär såg det ut tidigare idag.


Kate Gabor

Namnet som var på mångas läppar igår var Kate Gabor som hade tagit bilderna på Kronprinsessfamiljen. De var så fina och det fanns verkligen mycket känsla i dem. Jag skulle gärna fota mig hos henne men hon hade inga prisuppgifter på sin hemsida så jag vet inte vad det kostar.
Det finns många fina bilder på hennes hemsida, Kategabor.se, här är de som Kungahuset.se publicerade igår.

Resultatet

Nu är jag hemma och ska fixa lunch. Jag träffade Anna hos frissan, en trevlig överraskning, hon skulle också klippa sig.

Alex fixade håret precis som jag ville ha det, ljusare och liiite kortare för jag vill ha det långt i sommar.

Jag passade på att köpa ett nytt balsam när jag ändå var där.


Till frissan

Jag har ätit frukost och ska nu bege mig till Alexandra på Color som ska fixa mitt hår. Slinga och klippa står på min önskelista, vi får se vad det blir :-).

Idag är det så grått å tråkigt ute så det blir en bild på lördagens solnedgång.


Vintips!

Vi har druckit några riktigt goda viner på sistone. Här ser ni två av dem.
Chateauneuf-du-pape Mathieu 2009. Det här fantastiska vinet drack vi hemma hos Hanna och Eric, det var underbart gott! Det finns på Systembolaget och kostar 199 kronor. Jag ska köpa hem några flaskor nästa gång jag är på Systemet!
Det här vinet drack vi när vi var på Hattfabriken senast, fantastiskt gott vin gjort på Syrahdruvan. 6th Sense tillhör systembolagets beställningssortiment (159 kr per flaska) så det är enklare att göra ett besök på Hattfabriken för att njuta av det =0).

Dagens motion

Det blev en powerwalk på 45 minuter nu på eftermiddagen, det är inte lika roligt att gå själv, jag saknade Al och hoppas att hon bli frisk pronto!! Vi pratade i telefon en stund idag och jag hoppas att vi kan ses imorgon för då fyller hon år :).

Det var väldigt skön temperatur ute så det gjorde inte så mycket att det var grått. Här ser ni Svartån som jag passerade på min runda.


Snabba puckar

Idag bestämde jag mig för att ta tag i lite ärenden som skulle fixas, bland annat att boka tid hos frissan och tid för fotvård. Jag hade tänkt att få det avklarat innan jag fyllde år i februari men tiden rinner iväg och så glömde jag bort det och nu är det slutet på mars.
Hur som helst så ringde jag fotvården först och hon erbjöd mig en tid imorgon eftermiddag, jag blev förvånad för det brukar vara någon veckas väntetid men jag tackade glatt ja! Därefter ringde jag frissan där det brukar vara några månader väntetid... och de erbjöd mig en tid imorgon förmiddag! Det är ju helt perfekt! Vilken bra start på veckan!!!
Nu ska jag ringa hyresbolaget och fixa en toalett som vi kan använda de dagar avloppen är avstängda...jag kommer att vara borta så mycket som möjligt men det är bra att ha en i reserv ifall det skulle bli ändrade planer.

Födelsedagsfirande

I lördags firade vi Emma och mamma som båda fyller år i mars. Mamma fyller år idag så hipp hipp hurra och grattis på din födelsedag mamma!!!
Menyn i lördags var jordärtskockspannacotta med lax och rökta räkor, renstek och renfilé med ugnsrostade rotfrukter, kantarellsås och sallad samt prinsesstårta och kaffe. Det var så gott, det är den godaste maten på länge!
Födelsedagsbarnen
Mamma, som fick den här klänningen av oss barn i present.
Emma inviger tårtan
Jag beundrar släktens senaste tillskott.

Måndag

Det är grått ute och jag sitter här med mina böcker och läser. Min plan var att ta en härlig promenad i solskenet men eftersom solen lyser med sin frånvaro så väntar jag en stund.

Planerna för veckan håller på att styras upp, de kommer att renovera lägenhetens rör under två dagar (en ny metod som har samma effekt som ett stambyte, men man behöver inte riva badrummen) och så hoppas jag att våra balkongdörrar kommer så att vi kan använda balkongen igen!


Snacks och försening

Jag äter jordgubbar och melon och myser i soffan medan stackars Håkan sitter i Norrköping och väntar på tåget som är minst 2,5 timmar sent. Det är inte roligt att bli sen hem en söndagskväll, han kommer tidigast hem kl 01 inatt. Jag håller tummarna för att de löser det snarast!


Sunny Sunday

Jag följde med Håkan till tåget och vinkade av honom innan jag fortsatte min promenad som avslutades med ICA. Jag handlade ingredienser till morgondagens matlagning, då blir det kycklingwoken som jag la upp recept på förra veckan. Jag försökte hitta sesamolja men det hade de inte på Skrapan så jag får ta olivolja istället.

Det är så skönt ute, jag gick i mjukisbrallor och luvtröja och det blev nästan för varmt, det kändes som en försommarkväll. Nu blir det kvällsmat och soffmys!


Truly me

Jag har spenderat eftermiddagen tillsammans med Anna, vi besökte en smyckesvisning på Stadshotellet här i Västerås. Vi fick goodiebag och bubbel, vilket jag naturligtvis glömde att fota ;-).
Det var inte en jättestor utställning med det fanns några godbitar, jag handlade ingenting men vi provade lite smycken och efteråt satte vi oss i foajén och pratade en stund, det var det bästa ;-).
Här kommer lite bilder från deras hemsida, Trulyme.se, med mina favoriter från idag.
De hade fina berlocker, den finaste var ett cocktailglas men den bilden gick att ladda hem så här ser ni en annan favorit.

Tröttis

Nu är högmässosjungningen avklarad och vi är hungriga. Det är dags för lunch och sen ska jag till Stadshotellet på en smyckesvisning.


Domkyrkan nästa

Det för dags för MK-sjungning!


Glitter

Dagens ögonskugga är lite av det nya sminket jag köpte på Make up store. Svart botten och rosa glitter, I like it!


Mellis

Såhär ser våra mellanmål ut, gissa vilket som är mitt? Jag tycker i och för sig inte om semlor men hade gärna smällt i mig en stor kanelbulle!

Vi ska hem till mina föräldrar ikväll så jag har försökt att vara nyttig idag.


Härlig lördag

Det var så skönt att köra styrketräning! Det var nästan 7 månader sen sist men nu jäklar ska jag komma i form igen! Efter träningen mötte jag upp min syster och så fixade vi present till min mamma.

Jag och min fina man är ute på stan och inhandlar lite förnödenheter men för tillfället sitter vi i IGOR och väntar på lunchen. Jag har en riktigt bra lördag!


Lördagsträning

Jag var så trött igår kväll så vi låg i sängen före kl 23.30!! Det är nästan rekord! Jag vaknade några gånger under nattens gång men känner mig ganska utvilad.

Jag ska snart iväg till gymet för en timmes styrketräning, första passet sen augusti... Jag ser fram emot det men vet att det kommer vara extremt jobbigt!

Här ser ni en del av gårdagens middag, så gott!


Premiären avklarad!

Jag pratar om årets första löptur, nja, snarare långsam jogging men ändå, den är avklarad. De första gångerna är riktigt jobbiga men sen blir det bättre.

Jag har tidigare haft problem med mina knän så jag ska ta det riktigt lugnt i år och inte springa för långt och för snabbt utan njuta av att jag kan springa :-). Jag kände av knäna lite mot slutet men inte så mycket.
Här har ni oss efter årets första runda.


Tvära kast

Jag har gjort en massa saker idag, lunchat, fixat en massa krångliga ärenden, pratat med en vän tills batteriet tog slut i mobilen, skickat en annan vän till farbror doktorn, fixat kvällsmaten och nu väntar jag på att Håkan ska komma hem så att vi kan ge oss ut på äventyr...

Fredagslyx


Lunch

Jag hann till Västerås i tid efter mycket om och men. Nu blir det fredagslunch med Al!


Hälleforsnäs

Vi är fast i Hälleforsnäs, tur i oturen så står vi på en station så om de får tag på ersättningsbussar så kan de hämta oss och så kan vi vara ute och njuta av solen under tiden! Jag hoppas dock att tåget får åka vidare för bussarna är inte lika bekväma.
Jag ska luncha med Al kl 13 så då vill jag vara hemma.


En solig dagens

Här i Norrköping passar jag på att visa er dagens outfit.

Kjol och sjal Indiska, topp och kappa H&M, stövlar Ecco. Väskor Michael Kors och Tiger Of Sweden. Solglasögon Miu Miu, Smycken Åska Of Sweden och Pearls for girls.


Fredag!

Klockan ringde tidigt hemma hos oss idag och nu är det snart dags att åka till stationen. Jag kunde inte alls sova inatt, jag fick nästan panik när det bara var 90 minuter kvar tills vi skulle gå upp. Jag hoppas att jag kan slumra på tåget.

Här är en bild på oss från igår kväll. Håkan gick igenom bloggarkivet från september och framåt och vi mindes en massa roliga saker, mysigt!


Criminal minds

Jag har sett fram emot det hela veckan och nu är det äntligen dags! Jag sitter skräckslagen varje torsdagkväll mellan kl 21-22 och ber Håkan att hålla mig i handen/hålla om mig, det är konstigt att något jag är så rädd för faktiskt är mitt favoritprogram...

Slutspelsskägg

Igår förlorade Frölunda och är nu ute ur slutspelet. Det var så nära att de skulle vinna över Brynäs, men när det återstod 27 sekunder av ordinarie tid kvitterade Brynäs och då förstod vi att det var kört.
Håkan har odlat slutspelsskägg men det åkte av direkt efter matchen, hockey är ett av hans största intressen och det betyder väldigt mycket för honom så han var väldigt besviken igår.
Såhär såg det ut innan det försvann, jag gillar när han har skägg, men han är mycket mjukare att pussa på när han är renrakad ;-).

Vårfint

Nu när våren är på intåg så blir jag sugen på att förnya min garderob, de här kläderna finns på KappAhl.
De får gärna flytta in i min garderob =0).

BH-problem

Jag lyckades på något sätt ha sönder min BH idag när jag skulle sätta på mig den och det är dessvärre den enda BHn jag har här i Lund. Och eftersom min byst är större än genomsnittet så funkar det inte med Lindex eller Change så jag får hålla till godo med sportBH:n som jag brukar träna i :-(.
Jag fick ett presentkort på Annas under i julklapp så det får bli ett besök där imorgon när jag kommer från tåget. De kan förhoppningsvis laga den (den är köpt där), det är min favvo så jag håller tummarna för att det går.

Dagens planer

Det är lika fint väder idag så om jag jobbar på bra med läsningen så hinner jag kanske ut en sväng i det fina vädret.

Idag blir det även en tur till Nova Lund, ett shoppingcenter i utkanten av Lund, där jag ska titta på skor som jag kan ha när jag är ute och powerwalkar :-).



Sallad

Emilia kom över på middag innan hon skulle iväg på kör så det blev ingen spelkväll men vi fick träffas en stund iallafall. Idag blev det sallad till middag. Det är nyttigt och väldigt gott!
Det fanns pasta, kyckling, salami, lufttorkad skinka, fetaost, sallad, babyspenat, champinjoner, oliver, avokado, gurka, tomat, majs, rödlök, ägg, paprika och en dressing gjord på lättkvarg, lime, vitlök och honung. Mmmm!
Min tallrik, full av goda saker.

Middagsdags

Här ser ni ingredienserna till kvällens middag, det ska bli så gott!!!


Vårblommor

Det blev drygt 4 km i solen, jag är så glad att jag gav mig ut även om skorna inte var de mest bekväma. Jag hoppas att jag hittar några bra gåskor som jag kan ha här nere så jag slipper släpa dem på tåget varje vecka.

Det fanns många färgklickar längs vägen som gjorde mig på ännu bättre humör!


Våren

Det fina vädret tvingade mig från mig bok och nu är jag ute på en ljuvlig promenad. Iförd träningskläder och avdankade skor med lite klack. Alternativet var vinterstövlar och det kändes inte bra när det är 14 grader ute så det fick bli de här istället. Det är så härligt att gå i solen!

Här ser ni den fina kombon ;-).


Onsdag

Dagen idag ser ut ungefär som igår, läsa, läsa, läsa. Det blir väl någonting annat också kan jag tänka mig, men till stor del så är jag en plugghäst idag.

Tacosen vi åt igår blev så god, jag vet inte vad jag gjorde annorlunda men något var det. Det kan ha berott på att de bara hade små tortillas på Konsum, Håkan köper alltid de stora och det blir så mycket bröd när man viker ihop dem, igår blev det lite bröd och mycket fyllning, me like! Och den avokado jag köpte var helt perfekt! Vardagslycka!


Drömjobb?

Jag har egentligen ingen aning om vad jag vill jobba med den dagen jag ska ge mig ut i arbetslivet igen. Det jag vet är att jag antagligen vill ha ett kontorsjobb, med lite ekonomi-/sekreteraruppgifter. Eller så vill jag göra något helt annat, starta ett eget företag inom någonting som jag verkligen brinner för...
Idag hittade jag ett intressant jobb på Ticnet. På mitt förra jobb så samarbetade jag väldigt mycket med Ticnet och jag gillar företaget, och deras kundkonferenser är helt fantastiska ;-). Eftersom jag är väldigt musikintresserad så skulle det vara roligt att återigen jobba inom musik och underhållningsbranschen.
Det här jobbet är inte aktuellt för mig just nu då vi har tillräckligt med pendling mellan Lund, Malmö och Västerås men om det var om några år när vi bara bor i Västerås så skulle jag kunna prioritera mig själv och söka jobbet!
Såhär ser jobbbeskrivning ut:
12.03.20

Ticnet.se är Sveriges och Nordens ledande marknadsplats för evenemang inom sport, kultur, musik och nöje. Dagligen förmedlar vi tusentals biljetter till konserter, teatrar, festivaler och sportevenemang över hela landet. Varje månad når ticnet.se drygt 1 000 000 unika besökare. Över 500 arenor, sport- och evenemangsarrangörer använder idag ticnet.se för försäljning och marknadsföring av sina erbjudanden, tjänster och produkter. Marknadsplatsens plattform är Ticnets biljettsystem och affärsstöd för att underlätta, utveckla och effektivisera våra kunders verksamhet. Ticnet har idag ca 80 anställda med kontor i Stockholm, Tranås, Göteborg och Malmö.

Sedan 2004 är Ticnet ett helägt dotterbolag till amerikanska Ticketmaster som är ett av sex verksamhetsområden inom Live Nation Entertainment, världens största underhållningsföretag. 2009 sålde Live Nation 140 miljoner biljetter, arrangerade 21 000 konserter, samarbetade med 850 sponsorer och hade ca 25 miljoner unika besökare per månad. Ticketmaster finns idag på över 20 marknader världen över och är världens femte största e-handelssajt. Läs mer på www.ticnet.se.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som marknadskoordinator kommer du att ansvara för att ta fram annonsmaterial till olika medier och driva löpande parallella produktionsprocesser för både print och onlinekanaler. Du kommer att arbeta redaktionellt med sociala medier tillexempel svara på Twitter och Facebook samt närvara på Youtube och arbeta med marknadsföringskampanjer.

I tjänsten ingår att mäta och följa upp effekter av annonsering för Ticnet och företagets kunder.

Du kommer att skriva texter för ticnet.se samt arbeta med bildhantering och redigering. Du kommer även att vara delaktig i arbetet med företagets digitala nyhetsbrev

Att producera och presentera resultat och rapporter internt angående tillexempel onlinekampanjer och annonsering ingår även det i tjänsten.

I tjänsten ingår även ett kontorsansvar, vilket bland annat inkluderar posthantering och bokningar av hotell och resor.

Kvalifikationer och övriga uppgifter

Utbildning/erfarenhet

Tjänsten kräver eftergymnasial utbildning inom exempelvis kommunikation eller marknadsföring.

Du bör ha 1-3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Datakunskaper

Du ska vara en van användare av MS Office och Photoshop

Språkkunskaper

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Annat

Någon resa i månaden för interna möten kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Stockholm.

Vi behandlar enbart ansökningar inkomna via "sök tjänsten" knappen i över högra hörnet på denna sida.

Tillträde

Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.


Kvällens middag

Idag blir det tacos!


Seg dag

När jag sitter och läser hela dagarna så blir det ganska segt. Klockan kryper fram och tankarna glider iväg till saker som är mycket roligare att tänka på än kurslitteraturen. Det innebär att jag måste läsa sidan på nytt eftersom jag inte har någon aning om vad jag precis har läst...
Jag har lite idétorka vad gäller bloggen eftersom jag inte är ute på äventyr och får inspiration. Jag hoppas att det har släppt tills imorgon. Nu ska jag återgå till boken igen, suck...
//Kristin, längtar efter våren

Sommarplanering

En av de stora fördelarna när jag studerar är att jag har möjligheten att få riktigt långa sommarlov! Det är så skönt att vara ledig tillsammans med Håkan även om han aldrig är riktigt ledig så kan han jobba hemifrån under semestern. Vi håller som bäst på att planera sommaren 2012.
Jag längtar efter storstadsliv, sol, bad och avkoppling. Håkan har en massa idéer och planer så vi får se om vi kan få ihop det till någonting bra. Förra sommaren var vi med Lunds Kammarkör i Rom och därefter bilade vi ner till Capri och Sicilien.
Det blir även ett besök i stugan som ligger en timme norr om Göteborg, vi försöker att hinna med det varje år och det är mysigt att få njuta av lugnet och krabbfiske ;-).
Capri
Sicilien

Drömmar

Inatt drömde jag att jag, min mamma och någon mer skulle åka på cykelsemester. Jag tror att vi skulle åka från Avesta från Västerås, vilket är ca 7 mil så det är inte riktigt någon cykelsemester. Varje gång vi skulle komma iväg så kom jag på någonting som jag hade glömt så vi kom aldrig iväg...
När jag vaknade så kände jag hur det kliade och värkte i halsen, jag orkar inte bli sjuk igen för 111 gången! Jag vill ju komma igång med träningen på allvar. Jag håller tummarna för att det bara var en lätt släng av allergi, det sägs att björkpollensäsongen redan är igång.
Jag letar efter fina texter till våra sovrum, jag vet att det är ganska uttjatat men jag tycker att det fint. Här är en av mina favoriter.

Nyttig kycklingwok

Den här woken är riktigt god och nyttig, jag hittade receptet hos viktväktarna men jag har som vanligt ändrat om lite grann. Nästa gång ska jag även tillsätta en hackad chili (det var slut på Konsum så därför blev det en mild variant idag).
 
Det här receptet är till ca 6 personer.
 
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
3 msk Färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
4 msk soja
2 tsk sesamolja (eller olivolja)
 
150 gr cashewnötter (tar man mindre så blir den nyttigare ;-)
2 gula lökar
2 morötter
2 röda paprikor
15 champinjoner
1 bukett broccoli
 
 
Såhär gör du
 
Riv ingefära och vitlök, blanda det med soja och olja i en bunke och blanda ner den strimlande kycklingfilén.
Rosta nötterna i en torr panna och häll dem i en skål.
Dela grönsakerna i lagom stora bitar.
Fräs kycklingen i panna och häll sedan upp den i en skål med så mycket som möjligt av marinaden.
Fräs grönsakerna, morötter och champinjoner först, lägg därefter i broccoli och lök. När det är ca 2 minuter kvar, tillsätt paprika och kycklingen samt en del av den marinad som kycklingen stektes i. Tillsätt cashewnötterna innan servering.
Serveras med ris eller som den är =0).

Påfyllning av kylen

Det här inhandlades på Konsum efter promenaden. Visst ser det nyttigt ut? Mycket grönsaker blev det, ikväll vankas det kycklingwok.
Eftersom klockan var mycket köpte jag med mig en matlåda från affären. Det blev lax med broccoli och mozzarella.

Sunny

Jag är framme i Lund och har gett mig ut på en liten promenad i det fina, men ack så blåsiga, vädret.


Äntligen

Vi flyttade in i vår nuvarande Västeråslägenhet i november 2010 och nu har vi Ä N T L I G E N beställt en mörkläggningsgardin till vårt sovrum som har morgonsol, så nu kan vi äntligen få sova i mörker ;-). Vi gick ner till inredningsbutiken Kammaren och beställde en typ av rullgardin som på dagen fungerar som en vanlig gardin. Ni ska få se den sen när den är klar så att ni förstår vad jag menar.
Såhär ser tyget ut
Och det ska förhoppningsvis matcha vår Laura Ashley-tapet som vi har i sovrummet, den ser ut såhär

God morgon!

Det är måndag morgon och jag är på väg till Lund. Den här veckan är ganska oplanerad och det är skönt.
Såhär ser jag ut idag. Topp Gina Tricot, kjol Indiska, strumpbyxor Lindex, smycken Pearls for girls.

En vacker morgon


Bebismys

Vi ska åka hem till min syster nu så att Håkan får träffa bebisen, han jobbade i fredags så han kunde inte följa med då. Det ska bli så mysigt att få gosa med Anton och bebisen.
Det här fick bebisen av oss.

Blom production proudly present

Såhär ser senaste tillskottet i familjen Blom ut. Han föddes i tisdags kl 09.26. 2775 gr och 47,5 cm lång.
Stolt moster
Bebisen hade samma kläder på sig som jag och mina syskon hade när vi åkte hem från BB.
Morbror beundrar lillebror
Sötnos!
Kusinen Edvin håller Blom Jr för första gången.

Min outfit

Gårdagens outfit såg ut såhär
Topp KappAhl, byxor DM Mode, örhängen, Bag lady, halsband och armband Pearls for girls, armband W.A Bohlin.
Jag hade mina nya ögonskuggor från Make up store, men det syns inte så bra på de här bilderna. Det kommer bättre bilder sen så att ni får se hur de ser ut.

En festlig middag

Igår kväll var vi hemma hos Eric och Hanna ute på Tidö Lindö, de bor fantastiskt fint med Mälaren precis utanför fönstret!
Vi fick underbart god mat, det började med tonfiskcarpaccio därefter bjöds det på inbakad oxfilé, kaffe med choklad samt ostbricka. Vi fick en massa gott vin och hade en härlig kväll!

Tidö Lindö

Vi är bortbjudna på middag ikväll. Vi ska ut till Hanna och Eric på Tidö Lindö, det var 10 år sedan jag var där ute (champagnefrukosten på studenten) så det är verkligen på tiden ;-). Vi har aldrig varit hemma hos Hanna och Eric så det ska bli roligt att se hur de bor.

Shopping

Det var ett tag sen jag handlade kläder, om man bortser från strumpbyxor som behövs lite då och då så var den senaste shoppingturen den 16 januari (enligt bloggen ;-) då jag fyndade på rean.
Nu har jag slagit till igen och det blev en tunika från KappAhl och smycken från "Pearls for Girls" som jag hittade på DM Mode.

Pannkaka

Ärendena är avklarade och lunchen står på bordet, det vankas pannkaka! Jag gillar lediga dagar :-)

Jag försökte hitta färska hallon eller jordgubbar men det fanns inte på Konsum så det får bli sylt till pannkakorna idag ;-).


What a night!

Det roliga med livet är att det inte alltid blir som man har planerat. När dessutom blir en rolig och fartfylld kväll efter fredagsmyset så är det bara att tacka och ta emot ;-).
Det blev kväll med en och annan celeb, god mat, goda drinkar och efterfest hos oss. Det tillhör inte vanligheterna att vi har efterfest hemma hos oss men det var jätteroligt så det ska vi definitivt göra om fler gånger!!!

Nu ska vi ta oss i kragen och göra lite ärenden på stan. Ikväll är vi bortbjudna på middag, en härlig lördag väntar!


Coco Chanel

Fredagsmys med min man. Filmen "Coco before Chanel" drinkar och goda tillbehör!


Fredagsmys

Jag är hemma hos syster och gosar med det senaste tillskottet i släkten. Han är så söt men väldigt, väldigt liten!!

Jag träffade på födelsedagsbarnet Emma och hennes Edvin på stan på förmiddagen, då jag skulle införskaffa presenter till bebisen.
Här är charmtrollet Edvin.


Maria Montazami

Maria Montazami besökte Make up store igår för att lansera sitt nya läppstift, just läppstiftet föll mig inte riktigt i smaken (och jag använder aldrig läppstift) men det fanns mycket annat roligt och de hade rabatt på allt man köpte...farligt!
Här ser ni mig, Maria, Anna och Felix
Lite synd att min halsduk hänger som den gör, det är inte snyggt, men vad gör det när man får träffa härliga Maria? ;-). På Marias blogg, ( Klicka här )hittar ni en till bild på Anna och Felix =0).

Hattis

Ikväll blir det en lugn hemmakväll så jag bjuder på bilder från senaste besöket på Nya Hattfabriken.
Håkans slutspelsskägg ;-)
En osminkad Kristin
Maten, Mmm!

Energi

Igår gick luften ur mig och det blev bara ett inlägg här på bloggen. Man kan inte vara på topp alla dagar och igår var verkligen en riktig skitdag för min del.
Den här dagen har varit mycket bättre och gett mig mängder med energi, det tackar jag för! Anna var min första energiboost, hon hämtade upp mig och vi åkte till Erikslund och träffade Maria Montazami och shoppade loss. Dagens andra energiboost, Gisela, mötte jag på bussen på väg hem från shoppingen. Det var så roligt att se henne, vi gick i samma klass på gymnasiet men nu var det väldigt länge sen jag träffade henne. Det ska inte dröja lika länge till nästa gång!
Jag köpte presenter till det senaste tillskottet i familjen och lite smink, ni ska få se det sen när det är fotat. Ni får njuta av en solnedgång så länge!

Morgonbestyr

Frukosten är avklarad och vi pratade en lång stund med Antons mamma när vi vaknade. Anton vaknade vid 08.15 så det blev sovmorgon idag med :-). Idag ska Anton åka till sin mormor och jag ska koncentrera mig på, trumvirvel... Min hemtenta! Var det någon som gissade på nåt annat?

En bild från frukosten


Lekparken på Djäkneberget

Vi har kommit hem från ett långbesök i lekparken. Vi var borta i 3 timmar så vi fick gott om frisk luft. Djäkneberget hade en rolig lekparken och ett fint lusthus där vi fikade.

Tack familjen F för en mysig eftermiddag!


Nya vinkylen

I helgen som var så satte vi in hyllorna i vinkylen och packade in vinet. Vi ska beställa en hylla som vi kan ha på snedden så att flaskorna som vi kan dricka inom kort "halvstår" så att det är lättare att se vad vi har att välja på.
Vinet sorteras efter färg, sort, m.m. Här ser ni en del av vår samling.
Såhär ser den ut, plastbunken där nere är fylld med vatten för att öka luftfuktigheten i kylen.
Kylen har tre olika temperaturzoner så att det går att ha vin som ska lagras, drickas inom en snar framtid och både vitt och rött. Den rymmer 265 flaskor så det räcker gott och väl till oss.
Rött vin
Vitt vin och champagne

Det blev en pojke!

Idag blev jag moster till en liten pojke! Anton har blivit storebror och han tycker att lillebror ska heta Mormor (fin komplimang till mormor ;-).
Såhär såg mamma Anna ut igår kväll.
Pappa lyssnar på bebisen
Välkommen till världen lillebror!

Dagens planer

Jag fick väcka Anton till slut, annars hade vi missat frukosten helt. Idag ska vi ut en sväng på stan och på eftermiddagen ska vi träffa Anna, Malva och Felix för en playdate :-). Kul!!!

Jag och Anton i december när vi tittade på brandbilen.


Sovmorgon

Anton var vaken ganska länge igår så han sover fortfarande ;-) dagen börjar bra med andra ord. Jag har sovit ganska oroligt, så fort han har suckat eller vänt sig så har jag vaknat (vilket jag hade räknat med, jag sover alltid lätt och är väldigt lättväckt när jag är barnvakt) så då ät det extra skönt med sovmorgon. Nu ska jag läsa till Anton vaknar.


Mys i sängen

Anton var ganska pigg efter att hans mamma och pappa åkt hem så vi tittade klart på "Hitta Nemo" och därefter blev det välling. Han somnade direkt efter vällingen och nu sover han sött bredvid mig i sängen. Jag hoppas att morgondagen går lika bra som den här kvällen ;-).


Bloms Tacopaj

Min syster och hennes man gör den grymmaste tacopajen! Jag är egentligen inte så förtjust i paj men den här pajen älskar jag! Vi fick den när vi var hemma hos dem i fredags så det är inte jag som har gjort pajen på bilden ;-). När jag gör den brukar jag garnera med en tomatskiva i mitten och sen fefferonis runt om, som solstrålar. 



Deg
4dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda degen och bred ut den i en pajform. Picka degen, grädda i 10min.

Fyllning 1
500 gr nötfärs
1 gul lök
1 påse tacomix
1dl vatten

Stek blandningen och lägg den i det varma pajskalet

Fyllning 2
4 hackade tomater, utan innanmäte
1 gul lök
4 hackade fefferoni utan kärnor
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2dl riven ost, gärna smakrik

Rör ihop och bred ut smeten över köttfärsen. Garnera med tomatskivor och fefferonis. Sätt in pajen i ugnen igen i 10-15 min.

 

Såsen
5dl gräddfil
Bostongurka, några matskedar
Sweet chili, några matskedar
Spad från fefferoniburken, ca 2 msk
1 pressad vitlöksklyfta

Den här såsen passar till mycket annan mat, den blir ungefär som kebabsås.

Servera pajen med en sallad samt eventuellt tacochips.


Löpardojjor

Här är mina nya joggingskor. Jag kan tyvärr inte ha dem när jag är ute och powerwalkar eftersom jag sätter ner foten helt olika beroende på om jag går eller springer. När jag går sätter jag ner foten rakt och när jag joggar så vinklar jag foten in mot mitten så jag behövde en löparsko som är uppbyggd på insidan så när jag testade den på powerwalken imorse resulterade det i att jag lutade foten utåt istället...Jag visste att jag inte kunde ha dem som gåskor men jag tänkte att det är bra att gå in dem lite innan jag börjar jogga i dem. När det är så här fint väder så längtar jag efter en joggingtur!
Jag köpte dem på Löplabbet i  Malmö. Jag ville helst ha ett par rosa men bekvämlighet och uppbyggnad kommer före utseende när det gäller träningsskor!
Nike Zoom Structure +15
Tänk vad jag kommer att flyga fram i spåret/på löpbandet i dessa skor! Eller nåt ;-) (Det är bra att ha positiva drömmar, drömmar KAN slå in har jag hört ;-)

Pluggstund på balkongen

Jag har slagit mig ner i en solstol och ska läsa kurslitteratur, en härlig kombo måste jag säga. Boken är riktigt bra och solen värmer skönt! Tänk om det kan vara sånt här väder varje dag.


En inneboende

Nej, riktigt så är det inte men ikväll kommer Anton och ska bo här några dagar medan han blir storebror!
Så idag varvas hemtentan med städning och tvättning, sånt som jag kanske inte kommer ha tid med när han är här. Hans favoritsysselsättningar är i och för sig att dammsuga och att stoppa in saker i tvättmaskinen så det blir nog lite sånt ändå ;-).
Såhär såg Anton ut för ett år sedan
Här är en bild från i höstas, förra gången jag passade honom.
Jag hoppas att han ska trivas och inte sakna mamma och pappa alltför mycket.

Powerwalk

Veckan börjar bra med en powerwalk tillsammans med Al i den fina vädret!


Hemtentamaraton

Livet för en student en söndagskväll under tentaperioden...


Konsertdags

Vi har repat och fikat och nu är det konsertdags! Englandsprogrammet ska framföras.

Från fikat


Uppe med tuppen

Jag ville ta liten sovmorgon imorse för jag var uppe sent igår men det gick inte alls. Torktumlaren är igång och frukostbrödet är snart klart i ugnen. Jag bakade i fredags men de limporna gav vi bort så nu har jag bakat frukostbröd som vi får njuta av.

Nu är det dags att väcka Håkan. Jag hoppas att ni får en mysig söndag!

Såhär kommer dagens frukost antagligen att se ut.


French Martini

Min pluggpaus blev ett besök på Cirkus och jag provade French Martini, en supergod drink baserad på ananas och hallon! Nu är det åter till tentaträsket med lite mello i bakgrunden.


Avkopplande lördag

Vi har precis ätit lunch till sällskapet av "Flickan som föll överbord" snart är det dags att fortsätta med hemtentan. Håkan pysslar med vinkylen och försöker att få alla hyllor på rätt plats i de olika temperaturzonerna.

Igår när vi var bortbjudna hade vi bland annat med oss nybakat bröd, såhär såg de ut.


Qvinna - UNDERavLIV

Igår kväll var jag på Sigurdsgatan 25 och såg en show med 5 underbara kvinnor. De sjöng, dansade och underhöll. Kvällen började med middag och därefter var det show.
Goda drinkar
Fina Anna, jag hade bara med mig mobilen, därav det kostiga ljuset från blixten.
Viner passade ypperligt på kvinnodagen.
Bilder från showen

Ny lya

Min bror och hans tjej har flyttat till en lägenhet som ligger ca 3 minuters promenad från vår lägenhet och idag köpte jag med mig lunch och fick gå husesyn. Det var en mysig liten lägenhet son jag gärna hade bott i om jag vore singel.
Nu är jag hemma igen och ska pyssla lite inför kvällens festligheter.


Nytt husdjur

Håkan var i förrådet imorse och när han var på väg dit så hittade han den här lilla krabaten.
Just den här tycker jag var lite söt (jag är ju livrädd för alla djur i princip) men jag var rädd för förrådet redan innan Håkan hittade den här och den kommer inte att bli bättre nu. Musen var död, annars skulle den ha varit svår att fånga på bild som Håkan sa. Men det bevisar bara vad jag har sagt till Håkan hela tiden, vi kan inte ha textilier i förrådet eller andra saker som vi är rädda om och kanske vill ha i lägenheten vid ett senare tillfälle för det kan hända att djuren gnager/äter/smutsar ner dem med sin avföring.
Jag ringde till Mimer, vårt bostadsbolag och de skulle ta bort musen, trots att det inte var deras område. Det tackar jag för =0) däremot så undrar jag nu i efterhand vems område det är. Jag trodde att det var hyresvärdens område och hantera "skadedjur" (om möss nu räknas till dem).

Stressdrömmar

Idag vaknade jag upp mitt i en stressdröm, jag somnade sent igår och har vaknat till flera gånger under natten så jag känner mig allt annat än utvilad. Jag försökte förklara drömmen för Håkan men när man berättar så inser man bara hur konstigt det låter... Jag drömde en liknande dröm natten till igår (när jag äntligen somnade) och precis som igår morse så känner jag mig fortfarande stressad...jag hoppas att det försvinner snart så att jag kan njuta av att det är fredag!

Håkan uppvaktade mig igår på kvinnodagen med en bukett tulpaner. Tack min fina man!!


Torsdagsmiddag till männen

Jag har fixat middag till männen och nu ska jag byta om och ta mig ner till Sigurdsgatan 25 där det vankas föreställning!


Vårfräscha naglar

Jag träffade Jessica tidigare i veckan och hon fixade mina naglar. Jag ska be Håkan att ta kort på dem med vår riktiga kamera men här kommer en mobilbild så länge =0).
De är lila metallic med vita mönster på.

Hattis

Bloggappen på mobilen ville inte fungera så jag har haft problem med att få upp inlägg idag. Jag har precis pratat med Anna och Anton på Skype. Anton ska bo hos mig nästa vecka när han ska bli storebror så det är bra att vi har lite kontakt nu innan så att han känner sig trygg med mig. Imorgon kväll ska vi hem till dem på spelkväll, det ser jag fram emot!
Jag och min man hade lunchdejt på Hattis idag, det såg ut såhär.
Jag åt Wallenbergare och Håkan åt dagens långkok
Nu ska jag fortsätta med hemtentan. Det är långt kvar än så länge, men jobbar jag på bra nu så känns det extra kul att gå på föreställningen ikväll.

Kvinnornas dag

Det var en bra dag igår. Jag hade det mysigt med Anna och Felix på bion och såg en bra film, det var repetition med Mariakören, Håkan kom till Västerås och jag hade ett bra flyt med hemtentan.

Idag ska det fortsättas med hemtenta, jag ska fixa en massa ärenden och ikväll ska jag se "Qvinna, ett under av liv" på Sigurdsgatan 25, kvinnodagen till ära ;-).


Lövbiffsgryta

Här kommer ett recept som ursprungligen kommer ifrån mina föräldrar.

Recept till 6 personer
1 gul lök (eller purjolök)
700 gr lövbiff
20 champinjoner
600 gr (ca 6 dl) creme fraiche
1,5 dl grädde
soja
salt och peppar
Grytan serveras med fjärilspasta (eller snäckpasta) och sallad.

This means war

Jag har varit på barnvagnsbio för första gången i mitt liv. Det var roligt och inte alls störande. Bebisarna höll sig lugna och Felix skötte sig strålande bra. Vi såg "This means war" och jag blev glatt överraskad! Jag har sett trailern någon enstaka gång och actionkomedi är kanske inte det jag väljer att se i första hand men den här var både rolig, romantisk och lite spännande.
Här är Anna och Felix hos mig innan...
...och på bion.


Omtänksam

Jag har bestämt mig för att börja ta bättre hand om min hud. Jag var på en ansiktsbehandling strax före jul och hon (hudterapeuten) påpekade hur extremt torr jag är (det är inte första gången jag får höra det). Nu har jag varit till Apoteket och införskaffat följande saker.
Ansiktsservetter som jag torkar av sminket med och ansiktsvatten för att få bort det sista resterna.

En nattkräm som avslutning
När jag tidigare har påbörjat projekt "smörja in mig" så slutar det med att jag får en massa finnar och så ger jag upp men sen fick jag höra att huden antagligen behöver vänja sig för den har jobbat så hårt för att den inte ska bli torr...så jag ska försöka att vara tålmodig den här gången, jag håller tummarna.

Onsdag

För mig innebär det: fortsätta att skriva på hemtentan, hänga med en vän på bio och kör! Dessutom kommer Håkan hit, lyx! Den här veckan känns riktigt bra!
Det här härliga skyltfönstret passerade vi på vår promenad genom Gamla Stan igår. Vi blev sugna men fortsatte förbi ;-).

Hermans café

Idag mötte jag upp Sofia på centralen för att avnjuta en lunch på Söder, närmare bestämt på Hermans trädgårdscafé.
De serverar vegetarisk (och vegan-, tror jag) mat med en stor salladsbuffé, nybakat bröd och några olika varmrätter på buffén. Supergott och väldigt mysig lokal!
Inredningsdetalj
En av de stora fördelarna med att ta en promenad till söder är den finfina utsikten man får över Stockholm.

Centralen

Nu väntar jag på att tåget ska röra sig mot Västerås. Jag fick sittplats i den obokade delen så jag får sitta hela vägen :-). Jag och Sofia hade en mysig stund och vi fick en rejäl promenad (50 min + 40 min) så det är en bra kompensation för kvällens inställda träning.


Stockholm

Nu är jag alldeles strax framme i Stockholm där jag ska möta upp Sofia för en lunchdate. Solen strålar och det här är en bra dag!!


Middagsshopping

Det är dags att åka till ICA och handla middagsmat. Färsbiffar står på menyn och Håkan ska hämta upp mig på väg från jobbet. Visst är det härligt att klockan är 18.15 och det fortfarande finns lite ljus på himlen? Jag har längtat så efter våren och nu är det inte långt kvar tills vårskor och vårjackan är på!!!


Jill Johnson

Igår var vi i Malmö och såg Jill Johnson. Hon framförde låtar från hennes senaste album "Flirting with disaster" samt en del nya låtar som inte är släppta än. Hon är fantastisk med sin personliga stil, både vad gäller röst, texter och mellansnack. Tyvärr så lämnade ljudet övrigt att önska. Basen slog ut alla andra instrument och röster så vi kund inte höra texterma och balansen blev helt fel. Jag fick sätta i öronproppar efter ett tag för basen och till viss del även trummorna var öronbedövande (det är första gången jag behöver ha öronproppar på någon av hennes konserter). Det är tråkigt för jag satt och irriterade mig på ljudet under hela konserten och det förtog en stor del av nöjet. Om det inte hade varit för ljudet så hade konserten fått väldigt högt betyg.
En suddig jag på väg till konserten
Snygga Jill

Italiensk buffé

Vi beställde mat från Limone härom sistens när vi hade gäster. Vi har gjort det förut och det är alltid lika gott!
Tomat- och mozzarellasallad
Ventricina med fyllning
Bresaola med parmesan och ruccola
Parmaskinka med pinjenötter och ricottaost
Sallad
Mmm! Efter antipasti serverades det pasta med oxfilé och snamp i gräddsås men det glömde jag såklart att fota.

Måndag

En ny vecka är här! En rolig vecka eftersom det är mycket som händer. Min förkylning, som jag mer eller mindre haft sen september, är tillbaka (det är väl en ny sort, men ändå). Jag blir galen för nu vill jag bara bli frisk!!!! Så badmintonen på tisdag tror jag inte blir av.
Såhär ser planerna ut:

Måndag: Hemtenta
Tisdag: Träffa Sofia i Sthlm, fixa naglarna
Onsdag: Hemtenta, kör
Torsdag: Hemtenta, se föreställningen "Qvinna" på Sigurdsgatan 25
Fredag: Hemtenta, spelkväll

Hemtentan är inte någon höjdpunkt men det finns mycket annat skoj att se fram emot de närmsta dagarna.


Hemmagjord pizza

Igår gjorde vi egna pizzor. Eftersom det rådde lite tidsbrist och jag ville fixa dessert så köpte vi färdig deg (Konsums eget pizzakit).
Min pizza innan den åkte in i ugnen. Mozzarella i botten på hela pizzan. En del var det ananas på, en del champinjoner och rödlök och en del med rödlök och tonfisk. På de två första delarna la jag på parmaskinka och lite vitlöksolja när pizzan var klar i ugnen. Jag hade gärna haft ruccola också men den var slut på Konsum.
I ugnen, Emilias multipizza och Eds enkla pizza.
Emilias pizza är färdig.
Jag glömde såklart att ta kort på min men här ser ni en bit av den.
Hemmagjord pizza är faktiskt godare än köppizza för den är inte alls lika fet och så får man ha alla sina favvoingredienser på ;-)

Brownie med vit choklad

Det här bjöd jag på igår kväll. Jag serverade den med lättvispad grädde och jordgubbar, mums!
Ingredienser
1 1/4 dk mörkt muscovadosocker
1 dl strösocker
2 ägg
125 gr smör
100 gr mörk choklad
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 gr pecannötter
70 gr vit choklad
Såhär gör du
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt (eftersom det är muscovadosocker så blir det inte riktigt vitt men se till att muscovadosockret löser upp sig, det är lätt att det blir små klumpar i smeten annars).
Smält chokladen och smöret över vattenbadet, låt det svalna medan du hackar den vita chokladen och pecannötterna och blandar dem med de torra ingredienserna i en skål för sig.
Rör försiktigt ner chokladsmeten i äggsmeten och vänd sedan ner den torra blandningen. Häll smeten i en form (ca 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna innan du skär den i bitar. 

Slapparsöndag

Vi har en superskön söndag! Vi började med Vasaloppet och nu har jag och Emilia gått över till Frasier säsong 6 här i vardagsrummet medan Håkan fortsätter att titta på Vasaloppet i sängen. Jag älskar lediga söndagar när det enda på att göra-listan är att tvätta och gå på konsert! Vi måste se till att ha sådana här dagar oftare!


Lördagsmys

Söndag! Helgerna går så himla snabbt! Idag ska vi ta det ganska lugnt och ladda inför kvällens konsert med Jill Johnson i Malmö. Ja hade nästan glömt bort att det var nu för det var länge sen vi köpte biljetterna. Eftersom jag inte tänkte på det när jag åkte ner i fredags så tog jag inte med mig några speciella "finkläder" så vi får se vad jag hittar i byrålådan ;-).
Igår kom Emilia över på middag och mys. Vi spelade spel, gjorde pizza och tittade på film. Mysigt!
Jag fick födelsedagspaket
Drinkar
Tilltugg

Dessert

Här ser ni första steget på kvällens dessert.


Fracken på

Håkan åkte nyss iväg till kvällens förfest och därefter är det middag och festligheter in på småtimmarna för hans del. Festen gäller enbart män så jag får stanna hemma idag.
Jag har funderat lite över kvällens middag och nu tror jag äntligen att jag vet vad det ska bli, jag hoppas bara att Konsum har alla ingredienser.
Såhär fin var Håkan när han åkte.
Ikväll gäller det att ha på sig så många medaljer som möjligt, Håkan följer inte riktigt den regeln utan kör på några stycken, här är kvällens medaljer (han fick lite minuspoäng av mig eftersom han inte har någon Mariakörspin).


Gozzip

Igår åt vi lunch i Malmö på restaurang Gozzip. De hade jubileumspriser så allting var på halva priset, inte illa. Det blev ryggbiff med tomat- och löksallad.

Springtime

Jag älskar våren!


Fredagsunderhållning

Vi tittar på Criminal Minds och spelar wordfeud :-) jag leder. Mysigt med en hemmakväll.


Väntan

Jag väntar på Håkan som snart är klar på jobbet. Jag har haft en lugn eftermiddag i Malmö där jag har strosat omkring i solen. Nu längtar jag hem till Lund och mys i soffan.


Malmö

Malmö hälsar mig med klarblå himmel och strålande sol!


Fina gåvor

Tjejerna hade med sig mycket gott till mig. Jag hann aldrig tacka ordentligt igår men jag blev otroligt glad. TACK!!!

Tjejkväll

Tjejkvällen igår var helt underbar! Vi åt, skrattade och pratade. Nu sitter jag på tåget som ska ta mig till Malmö där jag ska möta upp Håkan som kommer från USA vid lunchtid. Det blir en lugn helg och det känns riktigt skönt!
Förrätten
Varmrätten glömde jag fota, men såhär såg desserten ut (kladdkakemuffins) och receptet hittar ni under fliken "kakor/tårtor - recept".

Solpaus

Nya numret av hembakat har kommit så nu tar jag en välförtjänt paus i solen på balkongen och drömmer mig bort en stund, lovely!


Biggest bakning

Jag tittar på Biggest loser och bakar samtidigt ;-). Hur bra är det på en skala??? Jag ska träffa några tjejer ikväll och de ska få smaka dessa läckerheter. Det doftar gott i hela lägenheten nu, mmm!


H O M E

Nu är jag hemma efter en vända till affär'n ;-). Solen skiner och det är vår i luften. Det känns nästan som att det snart är dags att plocka fram vårjackan.

Ljusbokstäverna har jag köpt på ett inredningsparty, jag är riktigt förtjust i dem.


Renovering

Jag har precis haft besök att några killar som var här och tittade på vår balkongdörr. Den ser ut som om de har glömt att renovera den när de gjorde om resten av huset och vi hade en målare här för ett tag sen av en annan anledning som påpekade detta och sa åt oss att kontakta hyresvärden. Det gjorde vi och de höll med oss, den måste ha glömts bort i renoveringen så nu ska de renovera upp dem, yay för det!!!
Såhär ser de ut nu.


Powerwalk i regn

Dagens powerwalk inleddes i lätt regn men det slutade så småningom och det var uppehåll sista biten. Det är väldigt grått ute men skön temperatur. Imorgon bär det av till Lund igen så det här var sista prommisen med Al för den här veckan.