2>

Middagsdags

Vi hade en mysig eftermiddag hos mamma. Vi åt mellis och spelade spel och hade det mysigt. Nu är jag hemma igen och det är dags för en liten tjejträff. En av gästerna har med sig maten vilket är skönt då jag slipper stressa med det när jag kom till stan idag. Efter maten blir det kör!

Anton och mormor är redo för kråkspelet.


Västerås, Post och fika

Jag fick en välbehövlig dryg timmes sömn på tåg nummer två och nu är jag hemma i lägenheten. Nu blir det en snabblunch och så ska jag gå igenom posten innan jag ska möta upp mamma och syster för skjuts till Gryta där det blir fika.

Jag önskar att jag hade haft rester kvar från igår, då vi åt ljuvligt god mat. Vitlök- och persiljespäckad fläskfilé med potatisgratäng och ärtor. Väldigt lyxigt för en tisdag men det var sista gången på länge som vi tre åt tillsammans så då var det kul att lyxa till det lite.


Frukostglimt

Med lugna låtar från Spotify i hörlurarna och ett frostigt Sverige som sveper förbi utanför fönstret blev det här en väldigt lugn och bra start på dagen. Frukosten är uppäten och om en knapp timme är det tågbyte i Norrköping.


Mot tåget

Idag ska jag ta mig till Västerås så jag var uppe tidigt och fixade matsäck och gjorde mig i ordning. Jag har ätit lite lätt frukost framför nyhetsmorgon, även idag blir det 1:a klass (tack vare mina SJ-poäng), så då får jag frukost på tåget men det är först om drygt en timme.

Det är fullt upp idag,en det får ni höra mer om senare för nu är det dags att åka!


Vecka 20

Nu har vi kommit in i vecka 20 och illamåendet försvinner mer och mer för varje vecka som går. Jag har gått upp ca 1-2 kg från min startvikt. Jag äter verkligen inte för lite men eftersom jag mådde illa i början så har det tagit lite tid att komma tillbaka till startvikten. Jag läste någonstans att det inte spelar någon roll om man går upp lite i början, den totala viktuppgången blir iallafall lika stor. Jag har mycket att ta av så jag vet att Lille Skrutt får i sig det h@n behöver. När jag läser runt på internet så är det normalt med en viktuppgång på 2-5 kg i vecka 17 och 5-7 kg i vecka 24 så det är ju inte så långt ifrån.
 
 
På tal om att den utvecklar sina sinnen så undrar jag hur det luktar där inne i magen...inte särskilt gott skulle jag tro...
 
 
Det här med barnvagn har vi pratat om och det är nog snart dags att börja titta runt, jag har ingen tidigare erfarenhet av barnvagnar så jag vill titta runt på lite olika modeller och märken innan vi bestämmer oss. Om vi ska köpa en ny vagn så har jag hört att leveranstiden är ca 10 veckor så det gäller att ha lite framförhållning.

Walk in closet-drömmar

Min walk in skulle ha heltäckningsmatta, inte så praktiskt kanske men skönt när man är barfota, i annat fall en tjock, stor, härlig matta. En fin kristallkrona i taket, en skön schäslong och en bra helfigursspegel i gammal stil. Det skulle finnas gott om förvaring till väskor och smycken och kläderna skulle vara indelade i vardags- och festkläder och vara sorterade i färgnyanser...
 
Jag vet inte om det blir någon walk in, men det vore mysigt!
 
Här kommer några inspirationsbilder men min dröm-walk in skulle vara lite mer som ett lyxigt rum än en klädkammare...
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag googlade runt efter inredningsbilder så fick jag så mycket inspiration till inredning. Vi tar med oss det mesta till nya huset så vi behöver inte en massa nytt men oj vad sugen jag blev på ett helt nytt möblemang! De bilderna får komma i ett eget inlägg en annan dag när jag drömmer mig bort, det finns så mycket fina hus, rum och möbler!

Auktionsdrömmar

Jag har alltid gillat auktioner och second hand-affärer och för några veckor sedan fick jag nys om en auktionshemsida där de har många fina möbler, mest i äldre stil. De har även smycken och andra saker och jag har varit inne flera gånger i veckan och tittat och idag dök det upp någonting som skulle passa mig perfekt! Jag  har lagt ett ganska lågt bud så jag tror inte att det finns någon chans att den blir min, men hoppas kan man alltid.
 
Det jag har lagt bud på nu är en sekretär i gammal fransk stil (jag älskar att blanda ny och gammal stil). Den vore perfekt att ha smycken i, antingen i sovrummet eller i en walk in closet... Det finns gott om utrymme för en sådan i det nya huset, frågan är bara om jag har så mycket roligt att stoppa in där. Å andra sidan så behöver det inte bara vara kläder där. Jag har tänkt att min man ska få ett eget utrymme som han får bestämma vad det ska innehålla och så kan jag ta ett av de andra rummen... Nu måste jag ut och googla efter walk in closet-inspiration.
 
Såhär ser sekretären ut

Redan lunch

Förmiddagen har gått förbi i ett nafs och nu när lunchen står i ugnen så får jag tid att skriva lite här på bloggen. Jag har försökt att få upp en klipp från youtube här på bloggen men det går inte bra alls.
 
Föreläsningarna är inne i ett roligt skede och det vi gör mest hela tiden är att lyssna på olika musikstycken. Mest klassiskt men även en del jazz och det är en väldigt rolig föreläsningsform tycker jag! Jag inser hur länge sen det var som jag faktiskt lyssnade på klassisk musik, förut lyssnade jag på det för jämnan men efter att vi flyttade för två år sedan så har mina cd-skivor inte kommit på plats och därför har det inte blivit av. Jag vet att det finns på Spotify också men när jag inte ser urvalet så kommer jag inte ihåg att de finns på samma sätt. Efter nästa flytt ska jag se till att mina skivor kommer upp så att jag får njuta av dem.
 
Min favorit från senaste föreläsningen är Far from home som är skriven av John Williams till filmen E.T. Vi får se om jag lyckas få upp den här senare.
 
Nu blir det lunch och en paus i studierna. Uppladdningen av bilderna vill inte heller fungera idag så det får bli en klassisk höstfärgbild från förra året, jag kanske ska starta om datorn innan jag ger mig på nästa inlägg...
 

Läsa, läsa, grått och regn

När jag läser hela dagen så är jag inte så aktiv här på bloggen. Idag har jag läst och tittat på föreläsning och jag ska fortsätta imorgon också för det tog längre tid än tänkt.
Mörkret ute gör mig trött och seg och eftersom jag inte kan ge mig ut på promenad och få frisk luft så stannar jag inne och blir ännu tröttare och då tar det längre tid att läsa.
 
När bilen kommer hem så blir det en tur ut i Lund för att leta efter en sån här gravid kudde/korv som man har när man sover så att man slipper använda 4 kuddar. Jag har hört att den finns på Lidl ibland så vi börjar där, därefter ska det inhandlas kvällsmat och frukost till imorgon.
 
För ett år sedan idag gjorde jag det här höstkollaget. Hösten har så många fina färger men idag har det bara varit grått, trist och regn. För att motverka det satte jag på mig en glittrig tröja idag men det har tyvärr inte hjäpt så mycket.

Supergott!

Gårdagens middag blev väldigt lyckad! Vi visste inte alls hur det skulle bli eftersom vi inte har gjort det innan men det blev väldigt gott!
Honungsglacerad anka med potatis- och palsternackspuré, sugar snap peas och rödvinssås. Jag gjorde såsen och tyckte inte att den blev speciellt god när jag provsmakade den men efter lite extra ingredienser så blev den bättre och tillsammans med purén och ankan passade den perfekt!


Måndag morgon

Mannen är på jobbet och jag ligger kvar i sängen och försöker att få lite sömn efter en hel del vakentimmar inatt. Den vill inte riktigt infinna sig så jag har ringt barnmorskan och fixat lite andra ärenden under morgonen.

Igår såg jag sista delen av "Torka aldrig tårar utan handskar", och jag undrar om det inte var några av tankarna efter den som höll mig vaken inatt. Den är otroligt bra och fick mig att tänka efter både en och två gånger. Jag kommer aldrig att förstå föräldrar som säger upp kontakten med sina barn på grund av vem de älskar.

Nu blir det frukost och sen ska dagen ägnas åt studier.


Sköna söndag

Vi har haft en riktig slappardag här i Lund och det är så skönt! Det är inte ofta som vi har en oplanerad helgdag så det gäller att njuta när tillfälle ges. Vi sov länge, åt frukost tillsammans (det händer i princip aldrig) och har tittat på TV, skypat med Edvin och myst runt. Min kära man har gjort en insats och städat här hemma och nu har vi precis kommit hem efter en kylig promenad till affären. Jag hämtade ut mitt paket från Nelly.com (jag visar bilder på det imorgon) och så handlade vi det som saknades till kvällens middag.
Idag ska vi testa något nytt, som vi har ätit flera gånger men aldrig lagat själva men jag hoppas att det blir bra.
Nu ska vi fixa maten och titta på när Frölunda krossar AIK, de ligger under just nu men jag hoppas på bättring!
 
Här är Edvin i gungan tillsammans med Anton.

Vad är väl en bal...

Igår var vi på konsert och bal tillsammans med Lunds Studentsångare. De har en ny dirigent som heter Andreas Lönnqvist och han fick ut det bästa av sångarna. Det var en bra och varierande konsert och den absolut största behållningen kom från Martin Fröst som bjöd på underbar musik. Han spelar på ett lekfullt sätt och från hjärtat. Jag blir helt förtrollad när han spelar!
En bild från middagen
 
Vi åt underbart god mat, alla rätter var fantastiska men desserten var något utöver det vanliga! Vit choklad- och havtornsglass med äppelcocotté (typ äppelpaj) och sallad på ananas och melon. Jag önskade att den aldrig skulle ta slut!
 
Vi hade bråttom iväg så det blev inga bra bilder men såhär såg jag ut igår.
 
Klänning från Nelly.com (Boobs), glittertopp Gina Tricot, skor Bianco, väska Tiger of Sweden, örhängen från Strolli Oro (Italien). Klänningen är praktisk för den fungerar både som gravid- och amningsvänlig klänning så den kan jag kan ha sen också.
 
 
Jag fick alkoholfritt vin till maten igår och det vita var helt okej medan det röda bara smakade surt så det fick vara kvar i glaset. Det var kul att prova för det har jag inte gjort tidigare.

Höstbal

Nu är det dags för konsert och bal, bättre bilder på klänningen kommer imorgon!


Fredagens meny

 
Igår var vi på bio och såg Palmefilmen, jag skulle inte kalla det en film utan mer en dokumentär om hans liv och den socialdemokratiska utvecklingen. Den var bra, men det är ingen film man ska se om man vill gå på bio och koppla av, det är någonting som passar bättre att se hemma på TVn.
Efter bion gick vi till Klostergatans fisk och njöt av god mat. Här ovan ser ni min förrätt som var pilgrimsmusslor med variation på jordärtskocka. Till varmrätt blev det hälleflundra och eftersom jag var ganska mätt efter varmrätten så valde jag tryfflarna istället för dessert. De var ljuvliga!! Jag kommer att ta dem nästa gång också.
 
Den vita var med lakritssmak, den översta med lingon och den med hasselnötter hade chilismak.
 
Efter middagen åkte vi hem och såg avsnitt av Halv åtta hos mig, Intresseklubben och Torka aldrig tårar utan handskar som vi har missat. En bra fredagskväll.

Klänningen har kommit

Dagen igår bara rullade på och bilder från igår kväll kommer senare men det bästa var att klänningen kom fram i tid! Den damp ner i brevlådan innan jag hann gå till posten (där det andra paketet ligger och väntar). Jag provade den direkt och den satt bra! Det känns så skönt! Nu slipper jag gå dit i kort klänning som jag hade fått göra annars (vilket folk hade förstått men det är skönt att vara rätt klädd). Jag ska försöka att ta lite bättre bilder ikväll men här kommer en bild som jag tog igår med en kofta från Gina Tricot som jag tänkte ha till för att piffa upp.


Hallelujah moment?!?

Balen vi ska på imorgon anmälde vi oss till i sista stund för jag skulle egentligen varit upptagen på annat håll den här helgen. När vi väl hade anmält oss kom frågan. Vad ska jag ha på mig? Det är högtidsdräkt som gäller, vilket betyder långklänning och jag kommer inte i någon av mina balklänningar så som magen ser ut nu och det var alldeles för kort tid, och för dyrt, att försöka hitta en balklänning som passar gravida så jag gav mig ut på nätet för att leta efter en vanlig långklänning som jag kunde ha.
Jag hittade en svart, enkel långklänning till halva priset på Nelly.com som jag klickade hem i tisdags kväll med förhoppning om att den skulle hinna komma innan lördag.
Idag fick jag ett sms från posten där det stod att det finns ett paket att hämta, nu är det så att jag har ett annat paket på väg från Nelly.com så jag vet inte vilket det är som har kommit men jag håller tummarna och hoppas att det är den svarta klänningen och att den är bra i storleken så att jag kan ha den imorgon.
Jag ska ge mig iväg till Konsum om en stund och se efter om det var rätt paket.
 
Såhär såg jag ut på vårbalen 2011.

Äntligen fredag

Fredagen är här och det är skönt att se helgen inom räckhåll. Idag blir det bland annat bio och middag med Emilia.
Min plan från början var att besöka det nya shoppingcentret Emporia som ligger i utkanten av Malmö idag men det kändes lite stressigt så det kanske blir ett besök nästa vecka istället.

Igår blev det lasagne till middag, den blev riktigt god och jag längtar efter resterna som jag får till lunch idag!


Hjälpen är på väg

Jag älskar att vara gravid, även om det inte alltid låter så. Jag är så tacksam för att vi har fått den här möjligheten och jag gillar varje minut, även när jag har hormonutbrott eller gråter för att det gör så ont av foglossningen. Jag stortrivs alltså men när det går så pass långt att jag inte vill gå ut för att jag får så ont sen så har det gått tillräckligt långt. Ett foglossningsbälte är nu på väg hem på posten och förhoppningsvis kan det stabilisera lite och underlätta så att jag iallafall kan uträtta ärenden, handla och ta mig till och från kören, tåget osv. så att jag kan fortsätta att vara social. Jag hoppas att det här hjälper för jag vill kunna röra på mig under graviditeten, iallafall med promenader som ändå så känns rätt skonsamt.
Såhär ser magen ut nu i vecka 19.
 
 
 

Kärlek med kunglig glans

Foto: Patrick Demarchelier/Kungahuset.se
 
Hurra och grattis till Madeleine och Chris! Bilden ovan tycker jag är fantastiskt fin men den korta film som hovet har släppt på sin hemsida tyckte jag inte sa så mycket, jag hade velat ha en riktig intervju och dessutom avslutade prinsessan med tihi!?!
 På följande länk hittar ni filmen:
http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt2012oktoberdecember/prinsessanmadeleineochherrchristopheroneillforlovade.5.292a62ce13848168ac52a4e.html
 
Jag älskar kungahuset och längtar efter sommarens bröllop! Jag kommer att sitta klistrad framför TVn med tiaran i håret och finkläderna på. Även om jag kanske inte kan dricka champagne så ska jag skåla och äta snittar och ha det bra! När Victoria och Daniel gifte sig så satt jag fastklistrad framför TVn hela dagen och fällde många tårar, då var det ca 2 veckor kvar till jag och Håkan skulle gifta oss och jag var verkligen inne i bröllopsbubblan.
 
Ps. Visst är Madeleine snygg i mörkt hår? Hon passar även i det blonda men det här känns riktigt höstigt och fint.
 
 

1:a klass

SJ hade ett specialerbjudande härom sistens vilket gjorde att jag kunde boka resor för halva poängpriset. En vanlig resa mellan Västerås och Lund kostar 10000 poäng men nu fick jag ge 5000 p för 2a klass och 6000p 1a klass (som kostar mycket mer poäng i vanliga fall). Jag kunde boka in fyra gratisresor för mina poäng så idag njuter jag av matsäcken i 1a klass vilket innebär större säten och bättre benutrymme, skönt med vardagslyx!


Jag håller tummarna!

Även den här dagen startar med TV4 Nyhetsmorgon och leverpastejmackor och jag håller tummarna för att nyheten om Chris och Madeleine stämmer för jag längtar efter ett kungligt bröllop!

Idag bär det av till Skåne och min fina man, det blir både bio och bal i helgen så det ska bli skoj!


Texas Longhorn

Jag lunchade på Texas Longhorn idag. Det var supergott och bra pris på lunchen så det blir fler besök framöver! Jag åt deras klassiska cheeseburgare med pommes, mmm!

Nu är jag hemma en sväng och hänger tvätt, fixar och vilar lite. Nästa sak på listan är en rolig en, jag ska träffa Alven!


Nyklippt

Jag är precis klar hos Sandra och är redo för dagens andra punkt, lunch med Camilla.
Jag blev som vanligt helnöjd hos Sandra och såhär ser jag ut nu. Lite kortare och utväxten är borta, me like!


Mot Made By

Leverpastejmackor och TV4 Nyhetsmorgon har startat min dag. Det är fullt upp hela dagen och först ut är frissan. Det är ett riktigt efterlängtat besök från min sida, det ska bli skönt att få bort utväxten.


Påskrivet och klart!

Det roligaste vi gjorde i söndags på vår 6-årsdag var att skriva under köpekontraktet på huset som vi har tittat på! Nu blir det hus för familjen Reising! Det är lite svårt att ta in, men jag tror att det kommer att kännas annorlunda när vi får se huset igen :). Det enda som återstår nu är att ha en besiktning av huset för att se att allt är okej och sen är det bara att börja packa flyttkartongerna. Det blir inte flytt förrens nästa år men det är bra att passa på medan jag är rörlig och orkar fixa :). Jag längtar så!!! Jag älskar att flytta till nytt ställe och fixa i ordning och att få allting på rätt plats!
Det kommer att bli en del inredningsdrömmar här på bloggen framöver men det får ni stå ut med ;-).

Signed, sealed, delivered you're ours!


Vecka 19

Äntligen är vecka 19 påbörjad! Jag känner så eftersom vi blev flyttade 5 (!) dagar tillbaka på senaste ultraljudet (så för oss var v 18 12 dagar), trots att det beräknade förlossningsdatumet vi hade fått innan även det var fastställt med ultraljud. Antingen så beräknade de fel på första ultraljudet eller så är bebben helt enkelt lite mindre än snittet. 
Vi närmar oss alltså halvtid i graviditeten och det känns bra. Jag tycker att jag känner Lille Skrutt röra sig i magen och kan även känna om den är väldigt mycket åt ena sidan. Det kanske bara är inbillning för jag vet ju inte hur det ska kännas men jag tror och hoppas att det är den jag känner. På ultraljudet fick jag veta att moderkakan ligger i bakkant vilket gör det lättare att känna barnet tidigare, så det stödjer min teori.
 
 
 
Jag har inte sett några fläckar än och jag håller tummarna för att de håller sig borta! Jag tog prover när jag var hos barnmorskan sist och då såg alla prover bra ut, jag tror att min järnnivå är bra tack vare all leverpastej som jag äter varje dag (när jag är i Västerås och ha mammas goda gurka på ;-).
 

Midnight in Paris

Jag mötte upp Anna vid 10 och så gick vi på barnvagnsbio på Mikaeligården. Dagens film var "Midnight in Paris". En mysig film som inte alls var som jag förväntade mig.
Efter filmen gick vi hem till Anna och åt lunch och nu har jag tagit bussen ner på stan igen. Jag ska till ICA och därefter hem och lyssna på en föreläsning.

Härlig höst i Västerås


Måndag på vift

Gårdagens bloggande blev obefintligt efter lunch. Livet kom emellan och jag spenderade eftermiddagen och kvällen på Gryta hemma hos min syster och hennes familj. Vi gosade och åt god middag innan jag åkte hem.
Det är så roligt att se hur barnen utvecklas! Anton hälsade "välkommen hem till oss, kom in!" Han är 3 år men vet redan hur man uppför sig ;-).

Jag och Arvid busade mycket igår!


Lunch på Gränden

Jag har precis kommit tillbaka från lunchen. Jag och Pernilla gick till Gränden, det vad riktigt länge sen jag var där och jag tog dagens som var kyckling med pasta.

Jag har en massa ärenden att fixa medan jag är i Västerås och på förmiddagen försökte jag att spåra ett paket som inte har blivit levererat från UPS, nu är det hittat och jag får ta mig till Tunbytorp för att hämta det. De kan nämligen inte leverera ett paket om det inte finns någon portkod. Jag försökte att få dem att ringa mig när de är utanför så springer jag ner och hämtar paketet men det gick inte så nu får jag åka och hämta det istället.
Jaja, då får jag en liten utflykt att åka på :).

Såhär såg lunchen ut.


Bio och Donken


Gårdagen avslutades med ett besök på bio. Ingen av oss har varit på SFs nya biograf så det var extra roligt! Ett stort plus till de sköna stolarna, bra benutrymmet och drickahållarna. Vi såg Taken 2, jag tyckte att den var lika bra som 1:an men Håkan tyckte att 1:sn var lite bättre. Den var iallafall underhållande.

Efter bion köpte vi med oss Mc Donald's hem och tittade på Solsidan och Halv åtta hos mig. En skön avslutning på en lugn dag.

Idag vaknade jag tidigt och till ett strålande väder så nu är det äntligen dags att ge sig ut!


6 år idag

Idag firar jag och min man sex år tillsammans! Tiden har gått så fort samtidigt som det känns som om det var väldigt länge sen den där oktoberkvällen 2006 när vi fattade tycke för varandra.

Efter högmässan mötte jag upp min man som kom med tåget och så gick vi till Hattis och åt lunch. Det blev veckans långkok och veckans paj som avslutning.

Confiterat anklår med stuvad purjolök och vitlökspuré samt kola- och nötpaj med vaniljgrädde.


Sunday morning

Jag hann aldrig uppdatera er innan jag åkte iväg på festen igår.
Jag somnade när jag kom hem från tåget och sov gott i en timme innan jag gjorde mig i ordning och åkte till Anna.
Det var en härlig kväll och när jag kom dit var det fullt med folk! Jag var sist kvar (inte så ovanligt) och även om det inte blev supersent så känner jag mig lite trött idag.
Jag ska alldeles strax iväg för vi ska sjunga med kören på högmässan i Domkyrkan och efter det blir det en söndag med hög mysnivå!

Bilder från igår


Tågfunderingar

Just nu är vi någonstans utanför Flen (det är fint att jag har väntat i mer än en kvart på att vi ska komma fram till ett ställe där det finns täckning så att jag kan skriva). Regnet öser ner och enligt prognosen ska Västerås möta mig med 7 grader och regn, till skillnad från Lund där det är 16 grader och sol.

Sömnen har uteblivit så det får bli lite vila när jag kommer hem istället, om jag känner att det behövs. Med tanke på dagens festligheter så började jag fundera på hur jag vill fira min 30-årsdag. Det är fortfarande några månader kvar men frågan är hur mycket jag kommer att orka med då... Hmm, det är något jag får fundera över. Jag gillar festligheter så jag vill inte hoppa över firandet helt, så mycket vet jag iallafall.

Såhär ser det ut utanför fönstret.


Partaj ikväll

God morgon på er! Jag har varit uppe en bra stund för att göra mig i ordning, fixa frukost och framför allt matsäck som jag ska ha med mig på tåget.
Jag borde ha gjort det igår men jag var inte på strålande humör så det fick vänta tills idag.
Jag fick en faslig foglossning efter promenaden igår, och det tillsammans med att jag inte åt någon lunch (jag var för trött för att fixa det när jag äntligen kom hem) + alla hormoner i kroppen gjorde mig till en väldigt ledsen och sur Kristin igår.
Min underbara man fixade middagen och gjorde allt för att få mig på bra humör igen och det blev bättre, men ibland önskar jag att jag kunde tygla mitt humör lite bättre så att han slapp se vilken (ledsen) häxa jag kan vara ibland.

Idag bär det av till Västerås för min del, jag ska fira min fina vän som fyller jämnt imorgon. Det ska bli skoj!!
Jag hoppas att jag kan powernappa lite på tåget så att jag är utvilad när jag kommer fram.

Matsäcken består av baguetter med tonfiskröra.


Fredagsmys hemma

Det blev en hemmakväll då mannen jobbade senare än tänkt. Nu är middagsmatfixet iallafall igång. Kycklingfilé och rotfrukter i ugn, mums!


Hemmakväll eller körkonsert, det är frågan

Jag är hemma efter en runda på stan. Det blev en ganska lång promenad och det känns i ryggen. Tyvärr hittade jag inte det jag letade efter men jag fick njuta av solen.
Jag var alldeles för varmt klädd så jackan åkte av när jag kom fram till stan. Jag tittade en del på höstrean också men hittade ingenting speciellt och när jag började känna av ryggen så vände jag hemåt igen.
 
Nu sitter jag i soffan och funderar på om det ska bli en lugn hemmakväll eller om vi ska ut på körfestivalen.

Nu är det jul igen...

Jag går runt på stan och förundras över julsakerna som har dykt upp i flera butiker. Kan de inte vänta till november iallafall?


Evita, Malmö och bilkörning

Åh vad härligt det var att vakna idag, solljuset som flödade in genom fönstret fick mig att tro att det var en morgon i juni!
 
Igår åkte vi till Malmö för en kundkväll med Hs jobb. Det började med mingel och middag och när den var avslutad var det dags för Evita. Jag läste på lite om musikalen innan vi åkte och det är inte en klassisk musikal. Det är ingen kärlekshistoria som de flesta musikaler handlar om utan om Evitas liv som visserligen innehöll män men mer om hennes väg till toppen.
Charlotte Perelli imponerade stort i rollen som Evita, jag hade inte förväntat mig att hon skulle fixa de ljusa sångpartierna så bra. Vi hade blivit förvarnade om att det i Evita är det många ljusa, skrika partier som kan låta just skrikiga men hon gjorde dem utan problem och utan att det lät gnälligt.
 
Jag körde både till och från Malmö eftersom jag ändå så inte dricker alkohol nu, och jag var lite nervös för rusningstrafiken i Malmö men det gick jättebra att köra! Jag borde verkligen inte känna så eftersom jag har haft körkort i många år nu men jag tycker inte om att köra i Malmö (precis som det bär emot i Stockholm och Göteborg) men efter att ha provat på rusningstrafiken där så fixar jag nog det andra också. Och som jag har skrivit tidigare så tror jag att det skulle kännas bättre om jag körde bil varje idag istället för en gång var tredje månad... När vi skulle hem var det såklart mörkt ute men det gick bra det också och parkeringen fixade jag galant på första försöket (vilket jag tror att även min man överraskades av ;-).
 
Här är jag utanför Malmö Opera.
 
Gravidkappa från H&M, sjal från Lindex/Missoni och skor från skopunkten.
 
Jag var tvungen att fota min fina parkering, och ja, det hjälpte enormt mycket att inte grannen hade parkerat bredvid ;-).

Mot Malmö och bloggtorka

Usch vilken bloggtorka jag har haft idag. Dels så har bloggen strulat och raderat de inlägg jag har försökt att publicera och till slut så gav jag upp. Och sen är det så att jag lätt får bloggtorka när jag är hemma hela dagen, då händer det inte så mycket spännande att skriva om.
Imorgon blir det iallfall en tur på stan, oavsett väder! Idag har det varit uppehåll större delen av dagen men eftersom jag fixade håret imorse (jag blåste det rakt) inför ikväll så ville jag inte gå ut i regnet och bli lockig igen. Så det har blivit ytterligare en dag framför datorn, men det är bra för jag har fått mycket gjort.
 
Nu är det hög tid att byta om och dutta på lite mascara för snart åker jag till Malmö!
 

En rolig kväll väntar!

Jag har varit sugen på köttbullar och spaghetti sen klockan halv sex imorse så det är precis vad jag håller på att laga till just nu när det äntligen är dags för lunch.
Om några timmar ska vi åka till Malmö där vi tillsammans med Håkans jobb ska äta middag och se Evita! Det ska bli jätteroligt för jag har inte sett eller hört hela musikalen tidigare, jag vet inte ens vad den handlar om (det ska jag kolla upp innan vi åker).
Nu blir det som sagt efterlängtad lunch!


Handling och ingen kör

Jag har precis kommit hem från handling på ICA. Kvällens middag ska mannen fixa (hans önskemål) så jag kan mysa i soffan med datorn och TVn. Det var nästan tomt på ICA så det gick riktigt snabbt att handla idag, jag var hemma efter ca 30 minuter!
I Västerås är det kör ikväll men eftersom jag ska bort med mannens jobb imorgon kväll så befinner jag mig i Skåne. Det är tråkigt att missa repet, dels för sångerna men till stor del så saknar jag vännerna. Vi har ca 10-15 minuters paus och det är alldeles för kort tid för att hinna ikapp allt som hänt senaste veckan så oftast blir vi kvar en lång stund efter kören så att vi hinner prata klart.
 
En bild på delar av kören, tagen i England februari 2012.
 

Paus

Jag valde studierna idag och har en föreläsning kvar innan jag är klar för dagen men innan den startar blir det en liten paus med Buffé som damp ned på hallgolvet idag. Vem vet, jag kanske hittar lite middagsinspiration där?


En solig onsdag

Lund bjuder på ett härligt väder idag. De senaste dagarna har det varit grått och regnigt men nu skiner solen igen. Jag har inte riktigt bestämt vad som står på schemat för i eftermiddag, jag behöver gå ner på stan nån dag den här veckan och nu när det är uppehåll så vore det bra att passa på men jag känner också att jag har kommit in i ett studieflow och då är det bra att fortsätta när jag äntligen känner så.
 
Höst i Lund

Hus eller inte, det är frågan

Jag har svårt att koncentrera mig på det jag egentligen ska göra för jag tänker mest på annat. Föreläsningen kändes riktigt seg idag och tankarna vandrar iväg. Jag kan verkligen se oss i vårt drömboende. Vi har sagt att vi inte ska gå händelserna i förväg (eller, det är väl egentligen min man som har sagt så). Jag känner att det är lika bra att drömma nu, blir det inte av så blir det inte det och då har jag iallfall fått ha lite roligt under tiden. Vi har inte ens bestämt om vi ska lägga bud eller inte.
 
Det som skrämmer mig lite grand är att vi isåfall kommer att ha en tomt att ta hand om; klippa gräs, rensa ogräs och skotta snö. Och att vi ska sköta om ett hus med renoveringar och allt som hör ett hus till. Jag har ingen aning om hur man fixar allt men hur många människor bor inte i hus? Om alla de (de flesta iallfall) klarar av det så borde även jag göra det. Det är väldigt bekvämt att bo i en hyresrätt och få allting fixat när man ringer värden, men smakar det så kostar det och det är just kostnaden jag vill kapa.
 
Fördelarna är många; att ha en trädgård där våra framtida barn kan leka, att kunna ligga i gräset och sola utan att gå iväg till en park, att ha en parkeringsplats i anslutning till boendet, att äga boendet själv så att man får göra precis som man vill, investeringen - att boendet ökar i värde till den dagen det är dags att sälja (tidigast när vi ligger på kyrkogården om min man får bestämma), att ha bra förvaringsutrymmen... Jag tycker att fördelarna överväger.
Jag hoppas att vi kommer fram till ett bra beslut inom de närmsta dagarna iallfall!
 
För exakt ett år sedan idag så satt jag å mös på Stora Södergatan med tända ljus, vi hade haft visning av vår lägenhet och skulle snart flytta därifrån. Jag vet att vi har flyttat extremt mycket de sista åren men livet blir inte alltid som man har tänkt och då får man anpassa sig, och förändringar för alltid någonting bra med sig!
 
 

Pyssel

Tiden har verkligen gått fort idag! Jag har varit på pysselhumör hela dagen så jag bestämde mig för att göra ett fotoalbum. Det är så tråkigt för jag har knappt framkallat en bild sen jag började med digitalkamera och nu har jag över 30 000 bilder som finns på datorn samt på en extern hårddisk och då blir det inte av att man tittar på dem.
 
Jag blev inspirerad av Elaine som driver en av mina favoritbloggar http://elaineeksvard.se, hon har börjat göra fotoalbum och tipsade om iPhoto. Jag har försökt att göra fotoalbum tidigare på olika hemsidor men det har varit så krångligt så jag har inte lyckats slutföra det nån gång men nu har jag gjort ett album för Islandsbilderna och det var lätt och gick ganska snabbt. Jag hoppas att slutresultatet blir bra för isåfall ska jag göra ett helt gäng till från olika resor men även med vardagsbilder.
 
Här nedan ser ni en av bilderna som fick vara med, det är Strokkur som sprutar vatten 30 meter upp i luften.

Gårdagens middag

Det verkar som att ganska många av er läsare gillar eller håller koll på hemnet för ni visste precis vilket ställe det gällde ;-).

Igår blev det nästan helgmiddag hemma hos oss, trots att det var måndag. Det blev Ullströmska grytan (en variant av burgundisk gryta) receptet hittar ni här, http://reising.blogg.se/2011/march/middagstips.html och till efterrätt gjorde jag en ananaspaj som jag hittade på Annas blogg http://annasviktiga.blogspot.se Allting blev gott och pajen var underbar och väldigt lätt att göra, efter en kvart stod den i ugnen! Perfekt när man har mycket att fixa.

Varmrätten fick jag ingen bild på men såhär såg pajen ut.


Mot ny adress?

 
Jag har varit lite hemlighetsfull här på bloggen om vår framtid och våra små äventyr som vi är ute på ibland. Jag har den senaste tiden haft en massa tankar i mitt huvud om framtiden. Jag tror att det till stor del handlar om hormonerna som härjar runt i min kropp och vill förbereda för det lilla livet som förhoppningsvis kommer i vår.
 
En av dessa tankar har rört vårt boende. Som det är nu så pendlar jag ganska mycket fram och tillbaka mellan Lund och Västerås men när Lille Skrutt är här så vill jag att vi ska vara under samma tak så mycket som möjligt, och då känns det fel att ha ett boende i Västerås som kostar så mycket som vår hyreslägenhet gör. Om vi inte kan vara där lika mycket så känns det som att vi kastar pengarna i sjön. Och jag kan inte säga att jag absolut vill bo där om 10-15 år när Håkan har gått i pension, för jag har börjat längta efter hus, vilket jag aldrig har gjort innan. (Hade det varit så att vi visste att det här är det enda stället vi vill bo på så hade vi kanske sett utgifterna under den här tiden som en investering till framtiden men när ingen av oss känner så, så känns det onödigt att bo kvar).
 
Jag har därför börjat leta efter ett billigare boende i Västerås. Vi vill helst ha ett ställe i Västerås så att vi kan hälsa på när vi vill, utan att behöva tränga oss på hos vänner och familj.
Vi har sett några objekt, både vi och min snälla familj har varit iväg på visningar och igår var det en visning på ett boende som verkar väldigt lovande. Jag är kär, och min man verkar känna likadant. Vi väntar på svar från mäklaren på en del frågor som vi har ställt och efter det är dags att diskutera om vi ska lägga ett bud eller inte. Det är spännande nu!
 
 
Om allt går vägen så kanske det här blir vårt nya boende!
Bilden är lånad från hemnet.se

Ultraljudet

Jag har kommit till Lund. De fick byta framhjulet på planet innan vi kunde lämna Arlanda så vi blev lite sena men jag vilade/sov så det märkte jag inte av.

Ultraljudet gick jättebra imorse och allting såg bra ut. Lille Skrutt ville inte riktigt samarbeta med barnmorskan och gömde både huvudet och vänstra kammaren i hjärtat med händer och konstiga ställningar. Hon fick jaga runt ett bra tag men sen fick hon se det hon ville.
Enligt storleken på Lille Skrutt (det är så man fastställer åldern på fostret) så kommer den några dagar senare än vad de sa på förra ultraljudet.
På den här bilden ser man ansiktet i profil, vi fick papperskopior så jag har försökt att fota fotot därför är det kanske lite svårt att se ordentligt.


På Arlanda

Nu är jag på Arlanda och det exotiska resmålet för veckan är Lund. Det ska vara mer uppehåll i Lund än i Västerås så det är roligt!
Det första jag ska göra i Lund är att handla för det finns ingenting ätbart hemma och jag vet redan nu att jag kommer att vara hungrig då för det kommer att vara långt efter lunchtid när jag kommer fram.
Efter det är det dags att öppna datorn och kicka igång veckans studier, jag känner mig inte så motiverad till det just nu men det kanske känns bättre efter en powernap på flyget.

Jag köpte en trisslott innan jag klev på tåget men det var ingen vinst tyvärr.


Vilken morgon

Idag var vi uppe tidigt. Vi hade tid på sjukhuset kl 08.30 så vi beställde en taxi till 08.00 men, som vanligt, så kom det ingen taxi. Det är fjärde gången sen i våras som det strular med Taxi Västerås. Kvart över dök den upp, efter 3 samtal till växeln. Jag som redan mår illa på morgnarna mår ju inte direkt bättre av att bli stressad. Jag stod där med gråten i halsen, stressad och nervös och väntade. Vi kom ut från hissen kl 08.29 så vi hann precis men det tog ett tag innan jag lugnade ner mig.

Ultraljudet gick bra och när jag kommer hem ska ni få höra mer om det. Nu sitter jag på stationen och väntar på tåget till Stockholm.


Tranströmer och gårdagen

Jag hann aldrig uppdatera er efter äventyret tidigare idag men det gick i ett och tog längre tid än vi trodde så det blev en snabb Mc Donald´s-luch på väg till repetitionen. 
Vi har haft en konsert ikväll med tonsatta dikter av Tomas Tranströmer. Hans dotter Emma läste dikter och berättade om honom och hans dikter tillsammans med Mikael från stiftet.
Det blev riktigt lyckat och dikterna fick ännu mer djup och mening när de läste dem.
Min favoritdikt från ikväll kommer här.
 

Minnena ser mig

En junimorgon då det är för tidigt
att vakna men för sent att somna om.

Jag måste ut i grönskan som är fullsatt
av minnen, och de följer mig med blicken.

De syns inte, de smälter helt ihop
med bakgrunden, perfekta kameleonter.

De är så nära att jag hör dem andas
fast fågelsången är bedövande.

 - - -

Igår firade vi min storebror som har fyllt år. Jag hade på mig en klänning från Åhléns, jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Jag känner mig lite som en julgran när jag har den på mig men det är skönt att ha någonting som inte sitter åt kring midjan.
Såhär ser den ut efter en helkväll på partaj aka dragspelsrynkor och fläckar ;-).

 
 
Vi fick jättegod mat, alltifrån förrätt till tårta var underbart gott! Här är en bild på förrätten...
 
Nu ska vi gå igenom veckan som kommer och se vad som står på schemat i Skåne och sen är det dags att återigen packa resväskan...

Söndag

Vi fick en sovmorgon idag och det var riktigt skönt för jag vaknade vid 3-tiden inatt av en mardröm som var helt hemsk! Det tog lång tid innan jag kunde slappna av och somna om. Det är inte ofta jag har mardrömmar men den här var så verklig och jag minns fortfarande varje detalj, usch!

Nu ska vi iallafall ut på roliga äventyr! Vädret är inte det bästa men så länge den inte börjar regna så är jag glad. Jag hoppas att jag hinner uppdatera er innan vi ska iväg på repetition med kören i eftermiddag. Kram på er!


Tjejlunch på Hattis och avkoppling

Körrepet är färdigt och efteråt blev det tjejdejt på Hattis! Jag åt deras helglunch som är köttbullar med potatispuré och tillbehör. En mysig stund fick vi och nu är jag hemma för en stunds avkoppling innan det är dags för födelsedagskalas. Jag ligger på sängen och ska bläddra igenom det senaste numret av Hembakat, som ser riktigt smaskigt ut av framsidan att döma eftersom det är chokladspecial!


Sånglördag

Jag är uppe sen länge och laddar för rep med kören. Eftersom det är konserthelg så har vi extrarep hela förmiddagen.
Solen strålar utanför fönstret så en sovmorgon med efterföljande promenad hade nog varit lite bättre idag men så är det ibland. Hade det varit eftermiddagsrep så hade jag antagligen mått bättre men jag får göra det bästa av situationen och gå dit och lyssna till och börja med.
Jag hoppas att ni får en toppenlördag i solen!


Fredagkväll

Mitt eftermiddagsbesök har gått hem och det är dags för fredagsmys!
Jag vet inte riktigt vad kvällen kommer att bjuda på men det visar sig snart ;-).

Det är fullt upp hela helgen så jag ska försöka att ta det ganska lugnt ikväll. Imorgon börjar vi med Körrep redan kl 09.30 så jag ska försöka att komma i säng i skaplig tid.

En bild på dagens fika.


Snart fikadags

Nu blir det en snabb sväng på stan och klockan 15 kommer Linda och Maja på besök! Eftersom det nyss bestämdes så får det bli köpebröd på fikat, inte lika roligt men nöden har ingen lag.
Idag fyller min storebror år, Grattis Micke! Vi ska fira honom imorgon kväll så nu blir det presentjakt.


Sherryrullader på gång

Idag bjuds det på tidig lunch i det Reisingska hemmet. Maten kommer att vara klar i tid om allt går som det ska. På menyn står sherryrullader i gräddsås med sallad, jag hoppas att det passar dagens lunchgäst ;-).


Fredag och vecka 18

 
Såhär ser jag ut nu när vecka 18 har påbörjats, magen kan jag inte hålla in ens om jag försöker så det är nog inte bara den goda maten från Island som putar ut, det är nog även Lille skrutts förtjänst.
 
De säger att när man är gravid så kan man få hormonutslag (små plitor) och vissa får mindre tydliga rynkor. Jag tillhör såklart kategori 1, tänk om jag hade kunnat få njuta av ett halvår med slätare hy istället för hormonutslag i ansiktet. Det är betydligt bättre nu än de första 10 veckorna men en del är fortfarande kvar.
 
 
Om man mäter hela bebisens längd så är den ca 18 cm lång enligt 1177.se. Jag kan ibland tycka att jag anar nånting där inne och jag läste någonstans att om man känner så och inte hör något "knorr" så är det bebisen man har känt, jag vet inte om det är så men jag hoppas det. Vi ska på ultraljud på måndag och jag håller tummarna för att allt ser okej ut då.
 

Dagens Mama

 
Idag har jag sett ut såhär, bilderna är tagna imorse det är därför jag ser så trött ut.
 
Topp A pea in the pod, jeans Motherhood Maternity (båda köpa i New York), strumpor Cocoz.se (det är stödstrumpor för att undvika åderbråck som man lätt får när man är gravid och på den hemsidan finns det många olika färger och mönster att välja på), smycken från Pearls for girls och Guess samt örhängen från London. 
 
 

Rea på MQ

De har rea på MQ, vilket jag inte visste om, men jag var där hittade jag både en varm tröja och en väska till bra pris.
 
Jag är väldigt frusen av mig så den här tröjan är perfekt i höstrusket. Det finns gott om plats för magen att växa så jag kan förhoppningsvis ha den ett bra tag till.
 
 
 
Väskan är perfekt när jag ska ut och gå och jag inte vill ha den i handen eller hängades på ena axeln. 150 kronor fick jag ge för den, riktigt bra pris! Krämen framför väskan kommer från Bodyshop, den här gången blev det ett deostick då det ska vara ännu mer effektivt än den i burkform. Jag smörjer in magen och låren för att minimera bristningar som kommer när man är gravid. Nu beror det till största delen på gentiskt arv om man får bristningar eller inte men det är bättre att försöka underlätta lite för huden iallafall.

En bra dag

Jag och Linda hade en mysig lunch på Vivaldi, de har jättegoda sallader och dit går jag snart igen.
Efter lunchen blev det en shoppingrunda, snart ska ni få se vad jag hittade. När jag hade lämnat av sakerna hemma blev det en promenad på drygt en timme bland olika villakvarter nära centrum. Jag vet inte om det är hormonerna men jag som inte har haft en tanke på hus tidigare är nu riktigt sugen på att bo i villa! Det var fina kvarter jag gick runt i och det fanns många fina hus. Jag längtar verkligen efter hus!
På väg hem blev det en tur in till Igor för att handla middagsmat och där träffade jag på en gammal vän som jag inte har träffat på flera år. Vi blev ståendes ett bra tag och pratade om vad som jag hänt sen sist.
Nu är jag hemma och det är dags för mellis, på Konsum hade de fruktfat för 20kr så ett sånt fick följa med hem.


FRANK, sovmorgon och lunchdejt

Härliga sovmorgon! Jag mår så mycket bättre när jag får sova nån timme extra på morgonen. Jag hade mycket sömn att ta igen inatt och jag sov ovanligt bra även om det tog en stund att somna.
Idag blir det lunch med Linda, det ska bli så skoj att träffa henne igen. Efter det blir det en runda på stan och ICA för att fylla på förråden här hemma, allt gapar tomt när vi har varit borta några veckor.

Igår hann jag inte med middag innan kören, och på körfikat fanns det bara kakor så det fick bli ett snabbt besök i baren på FRANK efter kören.
Jag åt en ljuvlig soppa till förrätt och piggvar med trattisar och svart trumpetsvamp, åh så gott det var! (Bilderna blev lite mörka men här ser ni lite av maten).


En härlig eftermiddag

Hela eftermiddagen har spenderats på Gryta där vi har ätit mellis, lekt i lekparken och avslutningsvis inne. Det fanns inte tid för vila och jag är väldigt trött nu.
Jag ska bege mig iväg till kören nu och hoppas på att jag piggnar till och mår lite bättre så att jag kan vara med och sjunga. När jag mår illa så kan jag inte sjunga, det blir bara värre då men om jag tar det lugnt ett tag så brukar det ge med sig. Jag hoppas att det är så även idag.


En bild på Edvin och Anton i gungan.


Back in town

Jag är framme i Västerås och har ätit upp resterna av matsäcken till lunch. Jag ska möta upp min mamma om en liten stund och sen ska vi hämta Edvin på dagis och ha fika med en hel drös familjemedlemmar. Det ska bli så kul att träffa alla!


På tåget

Förmiddagar är verkligen inte min grej när jag är gravid. Jag har försökt att sova på tåget men hittills har jag inte lyckats. Nu är jag i Norrköping och det var skönt att få lite frisk luft vid tågbytet även om det bara handlar om två minuter.
Serviceledaren och lokföraren förgyllde resan från Skåne, de var trevliga, underhållande och omtänksamma så de fick mig på bra humör!

Här ser ni min matsäckspåse, det gäller att förgylla tillvaron...


Snabbvisit

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Vi har fullt upp på kvällarna och det går i ett just nu. Väskan är packad och matsäcken är gjord för imorgon åker jag till Västerås på en snabbvisit. Det blir ultraljud, kör, kalas och förhoppningsvis ett möte, vi håller tummarna för att det blir av och går bra!

Nu är det dags att sova, klockan ringer om fem timmar. Jag hoppas att ni sover gott allesammans!


Höstig gulasch

På hösten tycker jag att soppa är extra gott. Det värmer upp om man är frusen och gulaschsoppan jag åt idag (från Felix) hade ganska kraftig och mustig smak. Jag toppar alltid gulaschsoppa med crème fraîche och idag hade jag lyxen att ha bake off-baguette till. Gott var det!


Långa ord

Jag spelar Quizkampen på telefonen, en rolig frågesport där man lär dig både viktiga och mindre viktiga saker, som ordet på bilden nedan. Det rätta svaret ska vara "rädsla för långa ord", inte riktigt vad jag gissade på om jag säger så ;-).


Med hjärnan på högvarv

Jag vaknade klockan 6 och kunde inte somna om. Som en vän skrev på Facebook så skulle det vara bra om hjärnan hade en på- och avknapp, det är så många tankar som snurrar i huvudet just nu att jag bara vill stänga av och kunna sova.
Vi håller på att fatta stora beslut och då är det svårt att koppla bort allt och slappna av.
Jag började på en ny bok inatt, vinden ven och regnet piskade mot rutan så det gick verkligen inte att sova. Efter 50 sidor kände jag hur ögonlocken äntligen blev tunga och jag kunde somna, men då var det lite snopet att vakna redan kl 6.

Nu är det dags att ta tag i dagen och hoppas på bra besked!


Den Blå Lagunen

 
Den senaste timmen har jag skrivit på ett långt inlägg om framtidstankar men det ska min man få läsa först och så får vi se om det kan publiceras. Det är väldigt bra att få ner sina tankar på pränt så att jag kan läsa igenom det och fundera ett varv till och försöka komma underfund med vad jag vill.
 
Ni får under tiden se bilder från den Blå Lagunen. Jag hade med både videokamera och kamera men det gick inte att ha med dem ut till badet så jag fick nöja mig med att ta bilder från restaurangen och utanför entrén.
 
Det var ca 6-7 grader i luften och soligt men det var varmt och härligt i vattnet så man frös inte alls, det blev snarare lite för varmt ibland och då fick man gå till de grundare delarna. De hade till och med en bar ute i vattnet där man kunde köpa förfriskningar. Jag blev lite stel i nacken efteråt, jag vet inte om det berodde på värmen och kylan eller om det kom efter promenaden i den kraftiga blåsten tidigare den dagen. Jag är fortfarande stel på den högra sidan men det är bättre nu iallafall.
Det var nästan bara vuxna där och det var väldigt lugnt och skönt. Ett tips, blöt inte håret för det är omöjligt att reda ut sen! Jag gjorde inte det men såg andra som försökte att reda ut det efter badet och det var inte lätt!
 
 
Landskapet runt den Blå lagunen såg verkligen ut som ett månlandskap, ingen växtlighet alls, bara lavastenar.
 
Här står jag i blåsten, glad och färdigbadad och försöker att titta in i den strålande solen, det gick sådär för jag kunde inte ens se vart Håkan stod och fotade.

Bildgenomgång

Jag har tittat igenom alla bilderna som togs med den stora kameran och jag slås återigen av den häftiga naturen som finns på Island! Det var svårt att somna igår och jobbigt att gå upp imorse, trots att det bara är ett par timmar som skiljer mellan Sverige och Island så påverkar det mig.
 
Det är några fler bilder från resan som jag vill visa er, men de får jag ta efter hand så att ni inte blir uttråkade ;). Jag hittade den här bilden, det är en av de godaste desserterna jag har ätit.
 
Chokladbrownie i botten med körsbärsmousse och färska jordgubbar. Mmm! Det fick vi provsmaka på vår gastronomiska vandring genom Reykjavik.

Hemma i Sverige

Vi har kommit hem och hunnit varva ned lite. Eftersom vi inte orkade fixa mat så provade vi en ny thairestaurang som har öppnat i centrum. Maten smakade bra och vi åt samtidigt som vi tittade på Solsidan. Nu sitter jag uppkrupen i soffan och Hemnet-knarkar, I love it!

Det blev en liten sminkväska inköpt på flygplatsen. En liten en där det viktigaste får plats.


En trött dagens

Jag bjuder på en trött dagens innan vi åker mot flygplatsen. Klänning A pea in the pod (New York), leggings Indiska, skor Skopunkten, smycken Guess och Pearls for girls.


Frukostdags

Såhär såg det ut igår när vi njöt av en lång och lugn frukost. Först det varma sedan macka och frukt, och med lärdom av igår ska jag hämta en tallrik i taget då jag var mätt efter assietten med english breakfast.


En dag på stan

Vi har traskat runt i 4 timmar och jag är ganska slut i ryggen och fötterna. Det har varit uppehåll så paraplyet vi tog med oss behövdes inte. Centrum i Reykjavik innehåller dessvärre inte några "vanliga" affärer. Alla sådana finns i shoppingcenter i utkanten av stan. Det som finns är isländska designerbutiker (kläder och smycken) samt några affärer med ytterkläder och med tanke på vädret så är det nog någonting som de är bra på här. De har bra priser på vinterkläderna så om vi är här igen så ska vi lämna plats i väskorna för att köpa med sådant hem. Jag provade en del jackor men har inte köpt någonting. Det är lite synd för det hade varit roligt att ha ett minne från Island, något smycke med lavastenar eller något annat isländskt som påminner om den här resan.

Här ser ni en av kyrkorna i Reykjavik som vi besökte idag.


En ledig dag

Igår åt vi middag på det nybyggda konserthuset, det är en häftig byggnad i glas (jag ska se om vi kan få en bra bild på den i dagsljus) och restaurangen är belägen på 4e våningen med utsikt över både havet och Reykjavik.
Vi åt lax och lamm, laxen som serverades till förrätt var storfavorit hos mig.
Nu är det dags att masa sig ur sängen och göra sig iordning så att jag kan få njuta av den härliga frukosten och efter det blir det en tur till butikerna i centrum.


Islands countryside

Vi har haft en eftermiddag med vattenfall, gejsrar och tinget. Ni ska få se bilder en annan dag när kameran är tömd. Vi ligger på hotellrummet nu och vilar, om en timme ska vi iväg på middag och jag hoppas att jag hinner sova en stund för jag är helt slut.


Bilder från dagens promenix

Jag var ute i en timme och traskade runt i centrum. Idag är det nästan vindstilla men fortfarande bitande kallt. Det är en mysig stad och jag har lärt mig att hitta hyfsat bra. Reykjavik ligger precis vid havet och trots att man är mitt i smeten ser man både Atlanten och berg med snötäckta toppar. Här kommer några bilder från centrum, modebilden tycker jag är lite rolig, det är Islands variant av kjol och jag förstår att det behövs här.


Vecka 17 och upptäcktsfärd

Vecka 17 är det nu och jag har gått 40% av graviditeten. Jag har mått helt okej de senaste dagarna och jag hoppas att det håller i sig. Magen putar lite, mer på kvällen än morgonen såklart här nedan ser ni en bild från igår kväll.

Nu ska jag ge mig ut på en upptäcktsfärd på egen hand innan det är dags för bussutflykten.


Middag på GM

Vi kom nyss hem från kvällens underbara middag. Restaurangenvi besökte låg ett stenkast ifrån hotellet och det var en mysig atmosfär och ljuvlig mat. Vi fick smaka ett urval av deras underbara förrätter samt varmrätt och dessert. Jag orkade inte äta upp allt men det var gott!!

Bilder på resterna av varmrätten samt sällskapet.
Kvällens outfit; klänning från Pea in the pod (New York), glittrig kofta Gina Tricot, strumpbyxor NK, skor Skopunkten och väska Tiger of Sweden. Smycken från Guess och Calle på Juvelen i Västerås.


Förmiddagens aktivitet och snart dags för den Blå Lagunen

På förmiddagen fick vi gå en stadsvandring genom Reykjavik, det blåser otroligt mycket här, mer än man kan förstå. Det är en fin stad och det finns några platser som jag vill ta med Håkan till på lördag när han är ledig. Vi fick smaka haj, jäst val, alger, snaps och andra isländska delikatesser men jag avstod då jag inte ville bli illamående i onödan (och med tanke på doften och omdömet från de andra så var det nog bra).
Vi har ätit lunch på hotellet och nu ska vi snart iväg på ett nytt äventyr, vi ska besöka den blå lagunen. Det ska bli så roligt att få se den på riktigt!

Bilderna är tagna i en butik som är inhyst i Reykjaviks äldsta hus, de hade en massa fina isländska saker så dit vill jag gå på lördag igen.


Vi är framme

God morgon på er! Här i Reykjavik ligger vi två timmar efter så klockan är snart 9. Vi försov oss lite och jag vaknade med ett ryck kl 08.11, vi ska träffas kl 09 så det var lugnt egentligen men frukosten fick gå på 10 minuter, och det var inte riktigt vad jag hade planerat eftersom det är hotellfrukost vi pratar om!

Det första som står på schemat för min del är en kulturell och kulinarisk stadsvandring genom Reykjavik, det ska bli roligt! Solen skiner men det är bara 7 grader och blåst så jag har klätt mig varmt.

En dålig bild på utsikten från hotellrummet, vi ser Atlanten och Operahuset (tror vi).


Mot Kastrup

Nu är det äntligen dags att åka till Kastrup! Väskorna är packade, passet och knäckebrödet är med och dagen till ära mår jag oförskämt bra, jag hoppas att det håller i sig resten av veckan.

Jag känner mig lättad för jag hann med lite saker nu på eftermiddagen som har legat som dåliga samveten i bakhuvudet de senaste veckorna. Däremot hann jag inte besvara alla samtal som kom idag så de får jag ta nästa vecka istället.

Jag hoppas att hotellet har bra uppkoppling så att ni får se hur vi har det i Reykjavik.


På g igen

Det blev ca 2 timmars sömn och nu känns det bättre. Packningen närmar sig slutet och det mesta befinner sig i resväskorna. Innehållet är till största delen mina saker, som vanligt. Jag sorterade bort en del kläder från första uppsättningen så jag har mindre än vanligt men jag vill ha med mig lite valmöjligheter iallafall.

Nu ska jag fixa lunch och därefter fixa i ordning mig, vattnet har varit avstängt hela förmiddagen så jag hoppas att det har kommit igång igen så att det går att duscha.


Mer sömn och husmanskost

Jag har varit vaken sen klockan 5 och nu börjar jag äntligen känna mig sömnig. Eftersom vi ska vara uppe sent ikväll (vi ska äta middag när vi kommer fram vid midnatt) så är fyra timmars sömn alldeles för lite så jag ska krypa ner under täcket igen och försöka att sova någon timme till.

Igår blev det husmanskost från Tore Vretmans kokbok. Stuvad vitkål med fläskkotlett. Vitkålen var helt okej men det hade varit godare med något annat kött som smakar mer (eller haft det i marinad innan det stektes).


Glass!

Jag som vanligtvis inte gillar glass är nu överförtjust i det! Idag provar vi två nya sorter, GB gräddglass sandwich och GB gräddglass 88:an. Båda var jättegoda men 88:an var snäppet bättre :). Mmm!


Dagens födelsedagsbarn

 
Idag fyller Anton 3år! Jag pratade nyss med födelsedagsbarnet som har haft en bra dag och blivit firad av familjen idag med paket och frukost på sängen :) GRATTIS säger jag här också!
 

Sista föreläsningen för veckan

Nu är det dags för sista föreläsningen för den här veckan, det känns skönt att jag har jobbat på bra så att jag inte hamnar efter när jag är borta. När föreläsningen är klar är det dags att ta tag i packningen, det är ingen höjdare men jag hoppas att det går snabbt.


Rött

Jag har, för första gången på flera år, själv målat mina naglar. Det kommer att ta en del övning innan jag blir nöjd med resultatet men det går duga för nu. Både tå- och fingernaglarna fick nr 403 från L'oréal, en riktigt röd färg som passar bra på hösten.

Det var svårt att få fram den riktiga färgen på bild men här är några försök.


Packning och plugg

Vi hade en lugn hemmakväll igår och vi tvättade inför resan. Vi tittade på sista avsnittet av Lilyhammer, jag hoppas att det kommer flera säsonger för den är riktigt bra!

Idag blir det några föreläsningar och så står packning på schemat. Det är så svårt att packa till Island, jag har aldrig varit där så jag vet inte hur det är men jag har fått höra att det är riktigt kallt och blåsigt och jag vill inte frysa så det känns som att halva vintergarderoben får följa med. Jag ska prova kläderna innan och se så jag kommer i dem, annars är det inte så stor idé att ta med dem.

Här ser ni gårdagens middag, köttfärslimpa med potatismos, morötter, rårörda lingon och gräddsås. Min man är verkligen en mästerkock!


Att välja namn

Vi har fått så mycket glädje från våra familjer och vänner de senaste månaderna så vi är alldeles överväldigade. Vi har även fått en del gåvor. Mammakläder, böcker, vin (alkoholfritt, såklart ;), choklad och en hel del annat. När vi träffade Rickard och Maria sist så fick vi en bok med namn.
Att välja namn är svårt tycker jag, Lille Skrutt ska ha det hela livet och det ska passa personen och utseendet och så ska vi tycka om det båda två. Vi har diskuterat namn under flera år men nu är det mer på allvar när det faktiskt finns någon speciell i magen som vi tänker på.


Provet är klart och väderkoll

Jag har haft ett par effektiva timmar som avslutades med rytmprov, jag har dragit ut på rytmprovet men jag ville ha det gjort innan Island så idag tog jag tjuren vid hornen och tryckte på "starta prov". Det var lite läskigt faktiskt men det gick otroligt bra! Eftersom det görs via internet så får jag svar direkt och jag hade alla rätt!
Jag är inte klar för idag men det känns bra att kunna bocka av det värsta, nu är det några föreläsningar och övningar kvar innan jag är klar.

På tal om Island så tittade jag på väderappen. På torsdag och fredag har vi utflykter så då är det roligt om det är uppehåll och det verkar det faktiskt bli. Det är dock kallare där än här så några varma koftor får följa med i resväskan.


Oktober och nedräkning

Det är redan oktober! Tiden går så fort och september har verkligen gått i ett nafs!
Oktober börjar med resan till Island senare i veckan och det innebär att jag behöver läsa mycket nu i början av veckan så att jag kan vara ledig när vi kommer dit.

Igår kväll gjorde vi egna pizzor och spelade Drakborgen. Pizzorna blev goda men jag var så hungrig så jag glömde att fota min innan jag satte tänderna i den.