2>

Söndagspromenad

Nu är jag hemma igen, promenad var inte alls lång och mitt sällskap tyckte snarare att vi kröp fram men nu har jag fått frisk luft och känner mig piggare.
Vi ska fortsätta med sovrummet, alla möbler är på plats men nu ska piffet in också (och med piff menar jag alltifrån ljus och tavlor till kläder ;).

Hösten har inte kommit till Lund än så blommorna får stå för färgfägringen.


Makeover sovrum och sammandragningar

Vårt sovrum här i Lund är rektangulärt och ganska svårmöblerat då det är väldigt smalt. Vi flyttade in för snart ett år sedan och då ställde vi bara in sakerna och så har de fått stå så men nu är det dags att göra det mer funktionellt. Det ska förhoppningsvis in en spjälsäng där nästa år och då är det bra om den får plats. Håkan är jätteduktig och bubbar och bär medan jag sitter i soffan eller ligger på sängen. Så fort jag försöker att göra något som är ansträngande (läs gå en promenad i normaltempo, sjunga på kören eller plocka lite saker från golvet) så får jag sammandragningar. Det är inte jättevanligt att få det såhär tidigt men det händer, sa barnmorskan. Det enda man kan göra är att ta det lugnt och vänta på att det ska gå över. Det gör inte ont men det är lite obehagligt och så undrar jag om det ska vara såhär resten av tiden. Jag känner mig så obrukbar. Jag vill komma igång med träningen och bli lite starkare inför förlossningen och träna upp armar, rygg och axlar till när man sen ska bära runt på barnet men så länge som det är såhär så kommer jag inte ens kunna värma upp utan att få sammandragningar.
 
Jag hittade ingen bra bild på hur det såg ut i sovrummet innan men ni ska få se bilder sen när det är klart iallafall!

Söndagsfix

Vi fick en härlig sovmorgon och nu har vi ätit frukost framför TVn där vi har tittat på Nyhetsmorgon och nu Masterchef. Idag är det riktigt fint väder så när vi är klara med innesysslorna hoppas jag att vi hinner med en lugn promenad.
 
Ikväll blir det pizza night med hemmagjorda pizzor. Vi har köpt en massa olika toppings som passar att ha på och sen får var och en göra sin egen specialare. Jag älskar hemmagjord pizza, köppizza är oftast för fet tycker jag. Den enda pizzan jag äter från pizzeria är kebabpizza special, vilket är mer som en kebabsallad egentligen.
 
Såhär såg det ut sist vi gjorde egna pizzor.
 

Kvällens middag

Här ser ni kvällens middag; fläskkarré, potatisgratäng, ärtor, sallad och bearnaisesås. Det var jättegott, som vanligt och nu tittar vi på Intresseklubben och myser i soffan.


Burlesque

Shoppingturen gick bra och vi fick tag på allt som vi behövde. Nu har vi storhandlat, ätit lunch och sitter i soffan och tittar på film.

Lördagsnöjet för mig och Emilia!


Så började helgen

Igår kväll blev det Skavlan och efter det såg vi gamla avsnitt av Lilyhammer och Halv åtta hos mig som vi har missat. Jag kom i säng ganska sent men vaknade ändå vid 8-tiden och har inte kunnat somna om (väckarklockan stod på 10 så jag hade helst sovit till dess)
Idag blir det en tur på stan och storhandling men först ska jag äta en lyxig frukost!

Igår blev det vår variant av Flygande Jacob till middag,det var riktigt gott eftersom jag jag längtat efter det i flera dagar.


Fredagsmyset kan börja

Vi har varit på ICA och nu står maten i ugnen, det är bara salladen kvar att fixa sen kan fredagsmyset börja på riktigt! Jag skämdes nästan i kassan för hälften av våra varor var godis, chips och läsk. Okej, nu handlade vi inte så mycket annat så det var inte svårt att få 50% med gottegrejer men det syntes verkligen vad vi skulle göra ikväll.
Jag var sugen på det mesta i butiken så det var både det ena och andra som åkte ner i korgen, frågan är bara när det kommer att slinka ner i min mage.


Här vill jag vara

En liten tröst är att jag har fått skypa med dem iallafall :). Dagis har varit stängt så Anton och Edvin har lekt med varandra. Jag hade gärna vart med och lekt istället för att sitta här och läsa.


Desigual

Dagens fredagsoutfit blev en klänning från Desigual, kanske lite för urringad för att ha på sig dagtid men det är ju fredag ;-).


Fredag och andra trimestern

Det är fredag! Jag tog en ordentlig sovmorgon då sömnen den här veckan inte har varit den bästa och nu känner jag mig utvilad och till och med mindre illamående, jippi! Eller så beror det på att jag nu har gått in i vecka 16, det är flera som har sagt att det blir bättre i vecka 16 så jag hoppas att det är så, det vore helt underbart om jag kunde sluta må illa.
 
Vecka 16 innebär också att graviditeten är inne i andra trimestern, vad det egentligen betyder vet jag inte riktigt. Graviditeten är uppdelad i tre trimestrar, men de är (enligt min gravidapp) inte lika långa, om de hade varit lika långa hade de kunnat motsvara en tremånadersperiod men då borde man byta redan i vecka 13 tycker jag, efter tre fulla månader (men en graviditet är ju längre än 9 månader...jaja, är det någon som vet så får ni gärna lämna en kommentar).
Såhär står det om barnets utveckling såhär långt.
 
 
Som jag har längtat efter den här fredagen! Det här är första helgen på väldigt länge (det kan vara första helgen i år) där vi inte har någonting planerat. Det känns underbart! Det är så här jag vill ha det, iallafall de flesta av helgerna så att man hinner koppla av och ta det lugnt på helgen. Jag tror och hoppas att vårt schema lugnar ner sig när knodden är här, då får vi nog mer ta dagen som den kommer.
Jag håller tummarna för att vi kan möblera om i sovrummet under helgen och eventuellt ta en lite shoppingtur om jag kommer på att någonting saknas till resan.

Vernissage

I lördags var vi på vernissage på Ekströms konst i Västerås. Det är Angelica Wiik som ställer ut och utställningen finns där till och med nästa vecka. Det fanns många läckra tavlor, både litografier och original. Det skulle vara kul att ha ett original av henne men de kostar mycket mer än litografierna.

Vi pratade med Angelica och fick höra historierna bakom tavlorna, dessutom fick vi med oss ett signerat ex. av hennes bok Funderingar. Det är hennes bilder i boken och Bengt O Björklund har skrivit dikter till dem. I galleriet hittade vi även ett ex. av Leva & Bo, med vårt hemma hos-reportage uppslaget där man ser Angelica Wiiks tavlor.


Slurp!

När jag kom till Lund var det dags för lunch så jag gick till Grands Deli och köpte med mig mat hem. Eftersom jag inte kunde välja så blev det både pytt i panna med stekt ägg och Sten Bromans köttbullar med tillbehör (jag gick in dit för att köpa någon god soppa men de hade ingen rolig sort idag). Det är två portioner i varje förpackning så det finns mycket mat kvar men Ed är hemma så det går förhoppningsvis åt mer mat under dagen. Jag åt köttbullar till lunch för de var bara att värma (äggen till pytten fick man steka själv och det orkade jag inte).
Eftersom jag glufsade i mig maten direkt blev det ingen bild så ni får se bilder från igår eftermiddag när vi hälsade på mamma och vi hade sångstund.


Tågupplevelser

Känslan när jag sitter på det proppfulla tåget och försöker att inte må illa när barnet (ca 3-4 år) på andra sidan gången kräks och har gjort det stora lasset i blöjan (som den förhoppningsvis har på sig). Usch! Det går inge bra det här.


På väg söderut

Och hittills har allt gått bra, peppar peppar! Jag älskar hösten och speciellt den krispiga höstluften. Jag ska vara framme vid lunch men vi hörs nog innan dess.


Tidig hemgång

Det blev bara ett halvt körrep för mig idag, dels så mådde jag illa plus att jag hade huvudvärk, inte det bästa när man sitter och sjunger. Nu är jag hemma och har jag druckit 5 stora glas vatten och huvudvärken är mycket bättre! Frågan är bara hur många gånger jag får springa på toaletten inatt...
 
Jag har packat och plockat undan lite här hemma. Imorgon bär det av till Skåneland och jag hoppas att jag har fått med mig allt inför Islandsresan. Jag har bara en liten rullväska så jag har svårt att få plats med allt som ska med, särskilt gympadojjorna som tar upp halva väskan.
 
Trots att jag är illamående så är jag sugen på det här, tyvärr (eller det är nog bra) så finns det inget sådant hemma.

Dagens detaljer

Klocka från Guess och armband från Apoteket ;) inte så snyggt men förhoppningsvis effektivt.


Tänk om man kunde sy

 
Om jag kunde sy (och hade en symaskin) så skulle jag klicka hem det här tyget från Znokdesign.se och sy en body =0). Vi får se, jag kanske kan be min fina mamma att sy lite, eller lära mig hehe ;-). Visst finns det symaskiner på IKEA, de kan ju inte kosta en förmögenhet, eller?
 
 
 

Dags för barnmorskan

Idag ska jag besöka barnmorskan, det skulle jag egentligen ha gjort i vecka 12 men eftersom mitt inskrivningssamtal var i vecka 11 så kändes det lite tätt inpå att gå dit två veckor i rad. Om jag minns rätt så ska hon ta blodprov och lite andra tester idag. Spännande!

Jag har börjat radera bilder från mobilen så att den ska bli lite piggare igen och då hittade jag den här mysiga bilden på min systerson Arvid. Tänk att jag har en sån här liten knodd i min mage!


Jag blickar framåt

 
 
Jag har sovit ett par timmar på eftermiddagen, det är liksom det enda sättet att slippa illamåendet just nu. Imorgon ska jag till barnmorskan och då ska jag fråga henne hur det är med åksjuketabletter, de kan hjälpa när man är gravid och med tanke på att jag ska på semester nästa vecka så vill jag gärna må bättre då.
 
Planerna för kvällen blev ändrade så jag ska snart ge mig ut och köpa någonting att äta. Det får bli en lugn hemmakväll och om det inte är något bra på TV så får det bli lite läsning istället. Jag blev så otroligt sugen på orientalisk kyckling som ni ser på bilder ovan men det får vänta tills jag kommer till Lund senare i veckan.
 
Jag har låtit så seg och tråkig här på bloggen idag då jag inte har varit på topp men jag blickar framåt och hoppas att jag är piggare och gladare imorgon!
 

Missoni Lindex

 
 
 
Det blev en snabbvisit på Lindex för jag mår inte helt toppen idag, illamåendet vill inte riktigt ge med sig (förutom när jag äter) men jag hann ända prova några läckra klänningar. Den här typen av mönster är verkligen inne i höst och jag tycker att det är så snyggt! Sen passar de inte mig perfekt med tanke på att jag börjar få en liten mage och den kommer förhoppningsvis inte att bli mindre förrens i vår. Flera av klänningarna hade fått följa med mig hem och jag hade haft en platt och fin mage ( det var det inte ens innan jag blev gravid men man kan ju hoppas på efter ;-). Det fanns en hel del annat också; sjalar, skor, väskor, handskar, mössor och barnkläder för att nämna några exempel.
Jag hittade en härlig sjal som man både kan ha som halsduk och vira in sig i när man är frusen. Jag ska ta en bild på den lite senare när kameran är framme. Förutom den blev det några rosa band som ska pryda mina jackor i höst.
 
 

Dejt på stan

Jag har tagit mig upp, duschat och fått på mig kläder så nu får jag duga ;-). Jag ska möta upp Anna på stan för en lunch och efter det blir det bland annat ett besök på Lindex, idag har de premiär för deras nya kollektion som är ett samarbete med Missoni och en del av intäkterna går till forskningen mot bröstcancer. Klänningarna ser fina ut på reklamen och jag hoppas att de är lika fina i verkligheten.

Jag vet att jag ser trött ut men smink är överkurs idag.


Morgonstund

Jag ligger fortfarande i sängen, jag hade klockan på 8 för jag hoppades på att jag skulle hinna med en del ärenden på förmiddagen men det här är verkligen inte min bästa tid på dygnet så jag ligger och vilar och käkar lite knäckebröd samtidigt som jag tittar på Nyhetsmorgon.
Så länge som jag kommer ur sängen innan jag ska träffa Anna så är jag nöjd, och då får jag fixa ärendena på eftermiddagen istället.

Jag slog personligt rekord på Yatzy World igår, 316 poäng. Det är en gratisapp med tärningsljud och allt så gillar ni yatzy så spelar jag gärna en match, FruReising är namnet, precis som vanligt.


Instagram

Jag har precis fått min etthundrade följare på Instagram! Jag heter Reising om det är någon som vill hitta mig där.


Kalas för trillingarna

Igår var vi som sagt i Stockholm och firade trillingarna som fyllde 1 i förra veckan. De är så söta och härliga! Jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång!
 
Paketöppning
 
Vår guddotter Aloysia är äldst av de tre.
 
Carmilla smakar på presenterna
 
Jag och Carlotta
 
Alla fyra systrarna Ramm

De är tillbaka

Woop woop! Kan ni tänka er, de allra flesta bilderna är tillbaka på mobilen. Det har tagit ett par timmar men nu kan jag se dem igen. Om det inte går att föra över dem till datorn nu så ska jag försöka få över dem till en extern hårddisk i eftermiddag.
Nu står lunchen i ugnen och efter det blir det studier för hela slanten, å så lite bloggande förstås!

Jag har fått frågor angående Leva & Bo, den kan köpas med Expressen till och med onsdag.


Bilderna försvann

Jag har lyckats göra någonting med min telefon så 5000 bilder har gått upp i rök, ca 800 av dem fanns inte sparade på datorn (då kopplingen mellan telefon och datorn har strulat, det var det jag försökte fixa när det hände). Jag har lyckats återskapa en del bilder och hoppas på att jag kan få tillbaka några fler så att jag sen kan få över dem till datorn. Jag håller tummarna för att de senaste bilderna, bl a från kalaset igår, kommer tillbaka.


Dagens outfit

Jag sitter på tåget hem från Stockholm och Håkan är på väg till Lund. Ni ska få bilder från kalaset när jag kommer hem så jag bjuder på en dagens så länge. Idag är det tunika H&M, strumpbyxor Lindex, kappa H&M, sjal Indiska och skor från Skopunkten som värmer mig i det härliga höstvädret.


Kalas

Vi står på stationen och väntar på tåget till Stockholm. Vi ska på trillingarnas 1års-kalas!
Jag har mått ganska visset hela dagen så vår plan om att åka dit tidigare och hinna shoppa lite fick slopas. Jag hoppas att jag kan slumra lite på tåget så att jag mår bättre när vi kommer fram.


Kulturnatten

Vi har varit ute i ett par timmar och nu är vi hemma för att se slutet av Frölundamatchen och äta lite. Det blev lite shopping (present) och regnet hade uppehåll nästan hela tiden så det var mysigt att traska runt på stan.
Nu blir det lite soffhäng innan vi träffar kören, glöm inte att det är konsert kl 23 i Domkyrkan med Mariakören om ni vill lyssna till fin musik.
Idag när vi gick på stan besökte vi den nya delikatessbutiken på Hantverkargatan och Håkan fick med sig ost, den kan inte jag äta så jag fick några härliga chokladpraliner istället att njuta av efter maten.


Expressens Leva & Bo

Nu är vi hemma igen efter en tur på stan och vi fick naturligtvis med oss några exemplar av Expressens bilaga Leva & Bo där vi är med i ett hemma hos-reportage under titeln "Mitt drömhem". Vi bor faktiskt i vårt drömhem (om man bortser från drömmen om ett slott/en herrgård någonstans i närheten av Västerås eller Stockhom). Här kommer bilder från tidningen.


Fredagskvällen och lördagsplaner

Igår var det middag hemma hos Anna och Andreas och vi bjöds på mycket gott. Till förrätt var det skinkor och salami med pesto och philidelphiaost, Anna hade fryst skinkan så att även jag kunde njuta av den (om lufttorkas skinka har legat i frysen i 3 dygn så får man äta den). Till varmrätt fick vi sesamrullad fläskfilé med potatis, fetaostfylld tomat och kantarellsås. Det godaste på menyn avslutade middagen. Vit kladdkaka med färska bär. Jag har inte ätit det tidigare men oj så smarrigt det var! Det ska jag göra hemma någon gång.

Idag ska vi ut en sväng på stan och vi ska på vernissage på Ekströms Konst där en av våra favoritkonstnärer, Angelica Wiik, ställer ut. Ikväll är det kulturnatten här i Västerås och vi har konsert i Domkyrkan klockan 23.

Bilder från middagen, den sista bilden visar pajformen som värdparet fick av oss, min första tanke var att baka en paj men tiden var för knapp så jag fyllde den med godis istället.


Imorgon smäller det

Nu är jag hemma igen, det har varit en mysig dag med familjen Blom och nu ska jag ladda inför kvällens festligheter.

Imorgon är det dags för vår intervju/hemma hos-reportage i Expressen. Om jag har förstått det rätt så är det i Leva & Bo-bilagan reportaget är med, så vill ni se hur vi har det här hemma kan ni köpa Expressen imorgon. Det är så spännande för vi har inte fått se någonting i förväg.

Här ser ni Anton prata med sin blivande kusin (han säger Kristin ;) men han hörde inget svar. Han tror att det blir en pojke och tidigare i veckan tyckte han att den skulle heta mamma.


Shopping och hjorten

Jag är ute på en shoppingrunda, det blev inget besök på Expert som vi hade tänkt, då halva Västerås stod i kö. Vi gav upp efter en timme då jag hade kommit så långt att jag såg att det inte var mer än 25% rabatt på det jag ville köpa. Vi har strosat runt här i shoppingcentret och nu ska vi åka hem till Anna.

Här är en bild på gårdagens middag, fetaostfyllda hjortfärsbiffar med rostade rotfrukter, sallad och sherrykantarellsås. Det var ljuvligt!


Vecka 15

Nu är vi inne i vecka 15! Jag har en app på telefonen där man vecka för vecka ser barnets utveckling. Såhär långt har bebben kommit nu.


Veckans vilt

Jag och Alvora har dejt ikväll och det vankas vilt! Menyn är fetaostfyllda hjortfärsbiffar med rostade rotfrukter och sherrykantarellsås, vi tror att det blir succé!


En ängel

Halsbandet syntes inte så bra i förra inlägget så här kommer en närbild! Det är barncancerfonden som säljer dessa fina smycken.


Dagens H&M

Här är dagens outfit, alla kläder kommer från H&M. Smycken från Edblad och halsbandet är en present från Anna.


Tjejsnack på Olio

Det blev en sallad på Olio Deli, den är riktigt god och man får själv lägga på det man vill ha. Min blev med kyckling, räkor och kräftstjärtar.

Vi fick två timmars tjejsnack och det var så skönt att slippa stressa och både Tage och Felix skötte sig bra.
Nu är jag hemma igen och laddar inför eftermiddagens pluggstund.


Torsdagsdejt

Jag ska möta upp några vänner på stan snart, solen skiner och det känns som en härlig dag!
Jag vaknade klockan 4 när Håkan åkte till flygplatsen och kunde inte somna om förrens vid 9-tiden så jag hoppas att den sömnen räcker, annars visar det sig i eftermiddag när jag ska lyssna på en föreläsningen...det kan ibland vara lite sövande ;-).
När jag kommer hem igen ska ni få se dagens outfit, jag fick en ängel av Anna igår som är pricken över i:et!


Redo för kvällen

Kakan är klar och jag är nu på väg till en öppet hus-kväll som en av inredningsbutikerna i stan fixar. Efter det blir det hem och hämta kakan och så iväg till kören.
Här ser ni kvällens outfit (jag ser nu i efterhand att man ser källsorteringen bättre än min outfit) och kakan,


Varda och bakning

Det har varit fullt upp fram till nu men nu står kakan i ugnen och jag har en timmes mys framför mig!
Det är en morotskaka och till den ska jag göra en creme cheese frosting, det är något av det bästa jag vet och jag hoppas att den blir smaskig!

Jag och Sofia gick till Varda där de bland annat hade hjortfärsbiffar med svampsås, och det fick hamna i min mage.
Vi hann även med en tur på stan där jag fyndade lite bakgrejer innan vi sa hej då.




Bak på gång

Jag är hemma igen och ska fixa kakan inför kvällens körfika, när det står i ugnen ska jag skriva lite mer om vad som hänt under dagen.


TACK!

Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka för alla kommentarer och glada tillrop här på bloggen, facebook, sms och mail. Det är helt fantastiskt vad ni är underbara! De har dagarna har jag gått i ett lyckorus och haft ett leende på läpparna! Tusen tack, här kommer ett fång med rosor till er!
 
Jag hade svårt att somna igår kväll så jag tröstade mig med att jag kunde ta en rejäl sovmorgon imorse. Håkan pussade mig innan har åkte till jobbet imorse och då insåg jag att det inte alls blir någon sovmorgon idag. Jag har fullt upp hela dagen! Klockan 10 är första grejen och då ska jag ha hunnit göra mig iordning och plocka undan lite här hemma (det är konstigt det där, jag kan alltid plocka lite, varför kan jag bara inte hålla ordning och ha var sak på sin plats?)

In i duschen

Lasagnen är klar och ska in i ugnen och jag ska in i duschen. Jag är helt svettig efter att ha stått i köket i en timme men nu är det bara att fixa grönsakerna kvar och det går snabbt. Det var tur att jag inte bytte om innan jag lagade maten för jag råkade flippa iväg köttfärssås-sleven så både jag och halva köket fick köttfärssås över oss.


Flink i fingrarna

Jag tycker att jag är hyfsad på Rumble eller Ruzzle som det heter nu för tiden. Men när jag möter sådana som Effenz så blir jag lite uppgiven, hur kan man hinna med att få 124 ord på en omgång??? Det är ju omöjligt! såhär såg det ut när vi spelade sist.


Grekiskt

Det blev en sen lunch för jag har vart ute och handlat inför kvällens middag. Det var uppehåll medan jag var ute så set var riktigt skönt ute. Nu ska jag plocka lite här hemma och sen är det dags att sätta igång med middagen.

Min grekiska sallad


Lådorna är klara

Efter närmare två timmars effektivt slit så har jag nu 6 fulla flyttkartonger med kläder. Mitt problem är att jag sparar alldeles för mycket. Mina fina partylinnen jag hade när jag var 15-16 kommer jag inte att använda mer men när jag tittar på dem så minns jag en massa roliga saker! Jag vet att det inte fungerar i längden men de får vara kvar än så länge. När jag tittar i lådan nästa gång (förhoppningsvis när bebben har tittat ut) så ska jag prova allting och om det passar men jag känner att jag inte kommer att använda det så rensas de ut. Jag hoppas att jag kan hålla fast vi de orden när det väl är dags!


Tisdags-sortering

Idag är det en riktig fixardag! Jag ska rensa min garderob, jag började med det för någon vecka sen men allting har bara hamnat i olika högar. Tanken är att jag ska sortera ner det i kartonger under olika kategorier. Frågan är bara om det ska vara sommarkläder osv. eller festkläder och vanliga, efter storlek eller tröjor, kjolar, byxor och klänningar för sig. Hmmm.... Jag måste bestämma mig idag för när Håkan kommer hit ikväll har jag lovat att högarna ska vara borta.

Jag är en expert på att börja och se bara dö ifrån uppgiften och så blir det liggande alldeles för länge men nu ska jag verkligen försöka att fixa det idag!

 

 


Titta vad som finns i min mage!

We´re having a baby! If everything goes as planned we will have a new family member i March next year.

Jag och Håkan ska få en bebis! Om allt går som det ska så är det tänkt att den ska titta fram i mars nästa år. Det är fortfarande långt kvar men den första tiden har verkligen flugit fram!

Jag har inte varit på topp under de här månaderna, jag har varit trött och mått ganska illa vilket kanske har märkts lite här på bloggen då morgoninlägg inte har varit vanligt förekommande och jag har vilat väldigt mycket. Såhär såg en del av vår USA-semester ut.

 

Vi är jätteglada över bebisen och håller tummarna för att vi ska klara det hela vägen, vi har haft missfall tidigare men risken har minskat avsevärt nu när vi har passerat vecka 12. Vi var på ultraljud härom veckan och fick titta på sötisen, som såg pigg och glad ut. Det var härligt att få se hur det lilla hjärtat tickade och vi fick även se hur den drack av fostervattnet (man såg liksom hur den gapade och stängde munnen).

Såhär såg vår bebis ut i vecka 13


Blixtentårta

TACK för alla fina kommentarer angående min Blixtentårta! De värme mycket och födelsedagsbarnet Anton var helt exalterad över tårtan. Han älskar Blixten i bilar-filmerna så valet var självklart. Eftersom min familj gillar prinsesstårta så blev det en sådan även om utseendet inte riktigt var så. Jag använde bara marsipan (ingen sockerpasta) då de är mer förtjusta i det och det gick bra även om den var lite bångstyrig i början.
Såhär blev slutresultatet med "gruset".
 
Det första som ska göras är att dela tårtbottnen så att sidorna blir raka och delarna som blir över används som tak till bilen. Sidorna blev egentligen för smala (det beror på hur hög tårtbottnen är) så jag fick fylla ut med en del grädde och vaniljkräm.


Ett lager vaniljkräm och ett lager med hallonsylt och grädde.Samma sak på takdelen, men där blev det 5 lager istället för två.
 
När tårtan är fylld så ska den spacklas med antingen vaniljkräm eller grädde så att marsipanen fastnar.
 
 
Sen är det bara att börja dekorera. Jag googlade på bilder på nätet så att jag fick lite idéer och fick se hur han såg ut när det gäller detaljerna.
Här har det kommi på däck och ögon. Marsipan fäster med vatten så det är bara att pensla på det man vill ska fasta så sitter det.
 
Sen är det dags för munnen och sidorutorna.
 
Och till slut blixtar på sidorna och lyktor framtill
 
Blixten har egentligen 95 på "ryggen" men eftersom det var Antons tårta och han fyllde 3 år så fick det stå A3 istället.

Diatoniskt och kromatiskt

Just nu jobbar jag med Uppsalakursen, där verkar det vara fritt fram (jag har inte sett något annat) så jag kan jobba på i min egen takt. Mitt mål är att vara klar med kursen före jul, istället för slutet av januari. Det beror lite på hur mycket det är med den andra kursen. Där får jag schemat två veckor i förväg, så jag vet inte innan när det är mycket att göra.
 
Idag har jag jobbat med diatoniska och kromatiska tonsteg och jag måste säga att jag känner mig lite trög. Jag ska kunna se skillnad på dessa och veta vad det är för typ av tonsteg när jag ser noter framför mig och det vill inte riktigt gå in. Nu är det dags för lunchpaus och efter lunchen ska jag läsa på lite inför eftermiddagens föreläsning i den andra kursen.
 
 
Jag försökte hitta en bra studiebild men den enda som jag hittade var denna. Här är jag på väg till vinkursen på Örebro Universitet en tidig morgon våren 2011.

Frukost på sängen

Jag har haft en mysig morgon med frukost i sängen. H ringde mig imorse innan han skulle börja jobba så jag har vart vaken i några timmar. Idag står en sak på schemat (förutom tvätt, städ och plock) och det är att studera.

Min höstfavorit ser ni nedan leverpastej med mammas gurka, det är sååå gott!


Saknad och söndagsmys

Jag har satt på mig pyjamas, tagit med täcket in i vardagsrummet och sitter nu uppkrupen i soffan och tittar på Beckfilmen. Jag gillar söndagskvällar, att få mysa framför en film och ta det lugnt inför veckan som kommer.
Den här söndagskvällen är inte lika mysig för jag är själv. Jag fick äta mina makaroner ensam framför datorn (eftersom jag är själv så blev det samma mat som på lunchen).
Håkan är bortrest i jobbet ett par dagar och jag saknar honom redan, trots att vi sågs imorse.
När vi så småningom bor tillsammans på heltid så kommer det att kännas väldigt lyxigt att få träffa varandra nästan varje dag, eftersom H har det jobbet han har så är han borta ibland, men det kommer att bli betydligt bättre än vi har haft det de senaste sex åren.
Nu ska jag sluta deppa och tänka på den fina helgen vi har haft i Stockholm med våra föräldrar!

Min fina man


Ulla Winblad

I väntan på middagen så visar jag er vad vi avnjöt igår på Ulla Winblad. Min förrätt var ljuvlig, det bästa på hela middagen faktiskt. Gräddstekta kantareller på smörstekt surdegsbröd. Vi åt alla olika rätter och allting såg fantastiskt gott ut. Servicen var förstklassig och jag vill absolut dit igen!


Back in town

Jag är tillbaka i Västerås och har hunnit med ett besök på ICA och fixat lunch. Det blev korv och makaroner, en klassiker.
Idag fyller bästa systeryster Anna år så vi ska äta lite tårta senare idag. Vi firade henne i fredags men det blev så mycket tårta kvar så det får bli en fika till i eftermiddag, härligt!


Frukost

Vi hade en trevlig kväll igår, konserten var över 3 timmar lång så vi fick valuta för pengarna. Det var Bengt Hallberg fyllde 80 i fredags så det var en hyllningskonsert till honom med en massa musiker. Ni ska få se mer av kvällen när jag är tillbaka i Västerås, nu ska jag göra mig iordning, om 25 minuter ska jag möta upp mina föräldrar i lobbyn.
Här ser ni frukosten vi fick in till rummet.


På hotellet

Vi har kommit till hotellet efter några timmar på stan då vi fikade på Sturekatten och sen strosade omkring på Östermalm (jag hälsade på Frida en snabbis i Sturegallerian). Det är strålande fint väder och vi har verkligen njutit!
Vi ska snart göra oss iordning, taxin kommer kvart i fyra och ska ta oss till restaurangen Ulla Winblad där vi ska äta middag.


Mot hufvudstaden

Vi hade en jättetrevlig kväll igår och Anton blev överlycklig när han såg tårtan :-). Han såg vad det var innan huven var av så det var ju ett gott betyg.
Idag beger vi oss till Stockholm för att spendera en helg tillsammans med våra föräldrar, det blir restaurangbesök, shopping och konsert.


Party och blixten

Nu ska jag sticka iväg på födelsedagsfest! Jag testade att sminka mig lite mer party men efter att ha tvättat bort det två gånger så nöjde jag mig med mascara rouge och läppglans. Här får ni en sneakpeak på tårtan, den känns okej med tanke på att det var första gången jag gjorde nåt sånt här ;-).


Äntligen klar

Tårtan är färdig och paketen är inslagna. Jag har ett ärende kvar på stan men det fixar jag sen. Nu ska jag ta det lite lugnt och sen ska jag göra mig iordning inför kvällens fest!


Suck!

Mitt i tårtfixet inser jag att jag behöver mer marsipan så det är bara att ge sig ut i regnrusket och skaffa mer. Det var inte riktigt vad jag ville. Suck! Det är iallafall tur i oturen att jag bor så nära butiken, och då kan jag passa på att fixa presenterna samtidigt!


Bagare Reising

Godmorgon på er! Igår kväll började jag på mitt bakprojekt och jag kom en bit på väg innan jag gick och la mig, är det någon som kan se vad slutresultatet ska bli?
Jag ska på dubbelt kalas ikväll, och dessförinnan ska tårtan bli klar, det kommer att ta en stund med alla detaljer, och så ska jag ut och fixa presenter till födelsedagsbarnen. Fullt upp med andra ord! Vi hörs senare.


Mellis

Jag och Zarah har haft en mysig eftermiddag och vi hann med en hel del prat. Vi hade fruktstund och njöt av vattenmelon och jordgubbar istället för kakor och bullar, nyttigare och minst lika gott!!
Nu blir det skola i nån timme innan det är dags för bak!


Lila!

Idag blev det något nytt hos Jessica då jag fick helmålade naglar. Det har jag inte haft på flera år, och såhär i framåt höstkanten fick det bli lila.
Jag får snart besök av min kusin Zarah, vi har inte setts på länge så det ska bli skoj. Efter det blir det föreläsning och ikväll ska jag börja på ett roligt bakprojekt, jag har inte gjort något sånt förut så det ska bli spännande att se hur pysslig jag är.


Nageldags

Middagen igår blev lyckad. Jag bjöd på lax med potatispuré, ärtor och hollandaisesås. Vi fick mysa lite med Tage innan vi gick till kören och jag hoppas att vi snart kan göra om det.
Jag kom hem senare än vanligt från kören igår, i vanliga fall stannar jag kvar och pratar en stund men igår kom jag hem vid 22.30 tror jag, vi hade väldigt trevligt så tiden flög iväg!
Idag blev det tidig uppgång och jag har skrotat runt här hemma och hunnit med lite läsning inför eftermiddagens föreläsning. Hela dagen är fullspäckad och om en stund ska jag iväg och fixa naglarna hos Jessica.


Inför kvällens middag

Några av mina vänner kommer över på en snabb middag innan kören och jag har förberett så mycket jag kan för att få allt klart till kl 17 när middagen ska vara klar.
Jag kom ganska långt med studierna idag och jag ska fortsätta med samma kurs imorgon.
Nu är det dags att byta om för snart kommer gästerna!


Studier

Idag ägnar jag eftermiddagen åt studier och det är kursen i Uppsala som får full uppmärksamhet!


Date night

Vi gick till Hattis igår när vi hade date night. De har god mat och jag gillar miljön därinne. Dessutom har de alltid en 3-rätters för 295 kronor, det tycker jag är ett väldigt bra pris. Den varierar från kväll till kväll och igår innehöll den följande.
Toast Skagen, wallenbergare med potatispuré och lingon och till efterrätt snickerspaj. Det är precis en meny i min smak! Allting smakade ljuvligt men jag lämnade lite på varje rätt eftersom jag inte riktigt fixar en 3-rätters.

Idag har jag haft en lugn morgon, jag har gått igenom mina favoritbloggar och tittat på TV men nu är det dags att ta tag i dagen!


Ut på dejt

Jag ska ut på dejt med min fina man, har kommer hem snart så jag är redan klar.
Klänning H&M, leggings Lindex, skor Skopunkten, klocka Guess och alla smycken kommer från Calle på Juvelen.


Höstens skor

Jag hittade dem på Håkanssons skor i Lund och de kommer från Vagabond. Jag är riktigt svag för konjaksfärgat, när det gäller väskor, skor och bälten och de här kommer att matcha min höstväska perfekt!


Tisdagen så här långt

Matkavalkaden fortsätter här på bloggen. Jag tycker verkligen om att laga mat och idag när Anna var på besök blev det köttfärssås med bandpasta. Det smakade inte riktigt som köttfärssås men det var gott ändå, och ketchup räddar det mesta :-). Jag gjorde den lite lyxigare och tillsatte kantareller och grädde.
Vi hade det mysigt och F har verkligen utvecklats! Han kryper och reser sig mot allt som går. Det är kul att se allt han har lärt sig!


Väntar besök

Vi hade en riktig myskväll igår och maten smakade så gott!! Vi tittade på X Factor och nästan hela Pretty woman innan Al gav sig av hemåt.
Nu väntar jag besök av Anna och min gudson F. Jag har inte sett dem sen i början på augusti för vi har gått om varandra så jag har saknat dem mycket!

Här ser ni gårdagens middag. Älgfärsbiffar med mandelpotatispuré, kantarellsås och lingonsylt.


Ikväll vankas det vilt

Vi har börjat med middagen, det blir älgfärsbiffar med mandelpotatispuré och kantarellsås. Om det blir fint och gott får ni se slutresultatet sen.


Nytt till hösten

Här ser ni några av plaggen som är införskaffade inför höstsäsongen. Jackan/kappan kommer från H&M och halsduken från Boomerang. Den är riktigt lång så jag kan antingen ha den fyra varv runt halsen eller som på den sista bilden där den hänger ner en bit, mysigt! Nu är jag redo för lite kyligare väder!

 

 


Dagens lunch

Den avnjöts i solen på Olio Deli! Mums vad gott det var.


The perfect storm

 
Igår kväll såg jag filmen The perfect storm, jag vet att den har några år på nacken men jag har inte sett den tidigare. Jag trodde att det skulle vara en spännande film som slutade lyckligt men oj så fel jag hade. Jag tycker inte om filmer där alla dör i slutet och den här slutade riktigt sorgligt. Jag har svårt att somna efter sådana filmer och igår var jag dessutom ensam, ingen bra kombination, så det blev en sovmorgon idag.
 
Planerna för dagen är att träffa Al, vi vet inte vad vi ska hitta på än men det blir säkert mysigt!
 
En bild från filmen

Skogens guld

Vi fick en massa kantareller av mamma idag, jag har förvällt dem och det doftar underbart i köket nu! Jag älskar svamp och jag brukar antingen göra en toast, svampsås eller ha i det i köttfärssåsen (tillsammans med grädde) det är min absoluta favorit! Kantareller är verkligen skogens guld!


Busy busy

Ojojoj, den här helgen har bara rusat förbi och jag har haft lite ledigt från bloggen.
Jag har kommit till Västerås och bjöd hem familjen på fika, jag svängde ihop en sockerkaka och kolakakor och så tog jag fram kladdkakemuffins från frysen så det blev ett härligt fikabord.
Anton fick en pannkaka och det smakade riktigt bra, speciellt grädden som var en favorit :-).
Nu har jag precis kommit hem från en promenad och ikväll blir det lugnt, jag har bakat bröd som jag ska avnjuta med te.
Imorgon kommer det bilder på helgens shopping.


Café Mäster Hans

Det blev ett besök på Café Mäster Hans när det vankades lunch och jag åt en kyckling/bacon-macka på surdeg. Det blir absolut fler besök för den var supergod!
Det har blivit lite shopping och den får ni kanske se i helgen!


Smarrigt

Det är snart dags för lunch och jag vet inte riktigt vad jag ska äta men såhär såg det ut igår på middagstallriken. Marinerad fläskkarré och rotfrukter, det var så gott!!


Möte i Malmö

Klockan är snart 11 och jag har hållit igång sen kl 7. Det blev en tidig morgon idag för jag hade ett möte i Malmö imorse. Det gick väldigt bra och efter det gick jag till ett café för att äta frukost. Det fanns så mycket gott att välja på men eftersom det var frukostdags så blev det en grov macka med ost och skinka istället för alla läckra bakverk.
Nu blir det shopping!


Nytvättat

Det var flera dagar sen jag visade en bild på mig själv här på bloggen och det beror på att jag mest har hållit mig hemma och då passade jag på att låta håret vila från tvätt. I vanliga fall tvättar jag det varannan dag men den här gången blev det betydligt längre! Jag blev förvånad för det höll sig relativt fräscht. Eftersom Håkan kommer hem ikväll har jag tvättat håret så att han inte tycker att jag är en grislort ;-)
Tröjan är en favorit på hösten, den kommer från Ralph Lauren och jag har den i flera olika färger.


Tårtinspiration

Jag är riktigt sugen på att baka! Nu är det tyvärr så att det inte finns så många här som kan smaka, läs ingen, så det känns onödigt. Frysen är dessutom full med kakor och tårtor.
Tårtor är inte min favorit att äta men jag tycker att de är roliga att göra och de är fina att se på. Jag har letat runt på internet och här är några av mina favoriter. Tänk om jag kan bli såhär duktig!
 På bilderna kommer ifrån chokladsockerkaka.se och sockerrus.se, och föga förvånande så ser jag nu att nästan alla går åt det rosa hållet.
 
 
 
 
 

Mina favoriter

Idag saknar jag de här grabbarna extra mycket, tänk om de bodde i Lund (eller om jag alltid bodde i Västerås) då skulle det vara enklare att ses, då skulle jag kunna hämta dem på dagis och få lite tid med dem på eftermiddagen innan föräldrarna kom hem.
 
 
Å så väntar jag på att den här killen ska bli lite större så att han börjar prata, det är så roligt att höra barns tankar. Han är väldigt gosig nu också och har lätt för att bjuda på ett leende!

Tidig torsdag

God morgon! Här i Skåne är det sol och blå himmel, en riktigt bra start på dagen. Jag har sovit väldigt lite inatt, Håkan är borta på tjänsteresa så jag har sovit ensam vilket jag inte riktigt är van vid här i Lund. Jag vaknade kl 7 idag och försökte somna om men det gick inte så jag gäspar redan och klockan är kvart i nio, jag undrat hur länge jag kan hålla mig vaken.


Hunter

Idag kom mina Hunterstövlar. Det blev ett par röda eftersom hallonfärgen jag hade bestämt mig för bara gick att beställa inom England. Jag hoppas att de kommer att matcha min regnkappa. De blev ca 700 kronor billigare än om jag hade köpt dem i Malmö så det känns bra! Det ingick en fleecesocka som är bra om man vill använda dem i snöslasket utan att frysa.

 


Om en månad...

...så är jag här! I den Blå Lagunen på Island. Jag längtar verkligen, jag har aldrig varit på Island och det ska bli så roligt att se den anorlunda naturen och få uppleva Reykjavik. Igår fick vi programmet för resan och det ser väldigt lovande ut måste jag säga =0).
 



Kono

 
Jag gillar frågespel på mobilen och det som jag är mest förtjust i just nu heter Kono. Det är en frågesport från NE och man får spela ensam eller mot andra spelare. Det är 10 frågor och det går på tid men efter varje fråga är det paus så man behöver inte svara på alla 10 på en gång. Det är jätteroligt och jag har lärt mig en del nya saker. Appen är gratis så ladda ner den och prova! Om ni vill utmana mig så heter jag FruReising.
 

Ett paket

Min dag började med att jag blev väckt att ringklockan på dörren. Jag smög upp för att kolla vem det var och det visade sig vara posten som kom med ett paket, gissa om jag blev glad?!?
Nu står det här på vardagsrumsgolvet och ska öppnas så fort jag har ätit upp frukosten. Spännande!!!


Beautiful life

 
 
Föreläsningen var ganska underhållande och det bjöds på en hel del musik, bland annat den här gamla Ace of Base-låten som får mig att tänka på "A night at the Roxbury" och bli partysugen! Det är lite synd att det bara är tisdag idag... 

Dags för föreläsning

Jag har precis skypat med familjen Blom och det blev både sång och en massa prat. Nu är det dags att titta på den första föreläsningen för terminen. Jag håller tummarna för att den är intressant!


Skaldjur och skolfix

Vi hade skaldjurskväll igår. Jag hade köpt räkor, signalkräftor och havskräftor och till det hade vi baguette, chiliaioli och tomater. Jag var rädd för att vi inte skulle bli mätta men det var inga problem, det blev över av både räkor och kräftor. Räkorna var nog min favorit, särskilt när de doppades i aioli. De hade riktigt god smak och är lite lättare att skala än kräftorna.
 
 
 
Idag har jag tagit tag i skolan, jag har anmält mig, fixat inloggningar och beställt kurslitteratur. Jag har försökt att göra det här innan skolstart men det har inte gått så bra för det har strulat en del.
Nu sitter jag och äter köttbullar och makaroner och efter det ska jag titta på min första föreläsning, det ska faktiskt bli roligt!
 

Väggen

Vi har kommit en bit på väg med väggen i vardagsrummet. Det saknas en ram och bilder till en annan ram (det är flera ramar som är uppsatta utan bilder men det kommer snart) innan den är klar men såhär ser det ut just nu.
Nu är det dags att ställa fram middagen för Håkan och Emilia är snart här!


LörDagens

 

Såhär såg jag ut i lördags. Topp och linne från H&M, kjol Indiska, stövlar Ecco, smycken Pearls for girls och väskan är köpt på House of Fraser i London.


Lunchen

Idag blev det fisksoppa till lunch, den var jättegod men väldigt mäktig.
Min promenad tog nästan två timmar och blev väldigt varm och svettig, jag är glad att det är så fint väder men jag sökte mig till skuggan för det var för varmt i solen för mig som hade långbyxor. Det är skönt att det kan vara så varmt i september och jag hoppas att det håller i sig länge!


September

Den första höstmånaden är här och den har än så länge bjudit på sol. Jag älskar den krispiga höstluften och jag hoppas att det är så idag när jag ska ge mig ut på en promenad.
Jag ska gå in till centrum och köpa middagsmat, Emilia kommer över och vi ska äta skaldjur! Det är en av mina favoriter och det gäller att passa på nu när det är säsong för kräftor.

September kommer att bjuda på en massa skoj. Kulturnatten i Västerås, en weekend i Stockholm, konserter, roliga möten, lunchdejter och mysiga middagar med vänner.

Bilden tog min fina vän Anna när vi hade kräftskiva hemma hos oss.


Middag på Klostergatans fisk

Vi hade en utekväll igår som började med en middag på Klostergatans fisk. Vi åt räkskagen på surdegsbröd till förrätt och till varmrätt serverades det krondillsbakad odlad torskfilé med smörstekta kantareller, puré på persiljerot och palsternacka samt kräftsås. Det var ljuvligt gott!

Det var humorfestival i Lund den här helgen så efter middagen gick vi till Stortorget och tog en drink medan vi lyssnade på Anna-Lena Brundin och därefter begav vi oss vidare till Stadsteatern där Anders Jansson och Johan Wester hade en föreställning där de testade nytt material inför höstens show, vi i publiken fick vara med och skriva om olika saker; våra drömmar, saker vi retar oss på, vad som gjorde oss stressade osv. och så använde de det. Jag skrattade hela föreställningen igenom!

Det var en härlig kväll och jag hoppas att Humorfestivalen kommer tillbaka nästa år!

 

 


Söndagsmys

Vi hade en härlug kväll igår och den ska ni få höra mer om senare. Idag har vi hunnit med en hel del. Vi har shoppat på Nova Lund och nu sitter jag och Emilia och tittar på Youtube medan Håkan snickrar kabel och fixar med andra saker (som jag egentligen borde hjälpa till med). Ikväll blir det tacos och mys här hemma.


En utekväll

...det blir det ikväll! Vi börjar med middag på det här stället!


Hemmapul

Vi bestämde oss för att ha en hemmafixardag idag och tar shoppingen imorgon. Vi fixar TV-kabel till köket och efter ett besök på Biltema kan vi nu sätta upp tavlorna och korten som jag fixade igår.

På Biltema har de cyklar till bra pris och jag vill köpa en cykel hit till Lund så att vi kan cykla in till centrum om vi ska gå på stan, äta middag eller gå på bio. Det blev inget köp idag men det lutar åt den här svarta varianten som ni ser på bilden.


Fredagsmys med lasagne, inredning och Afrika

Godmorgon finisar! Jag sov till 10 och nu vankas det frukost. Vi hade en mysig hemmakväll igår framför TVn och datorn. Jag letade tapeter till vardagsrummet och så såg vi en dokumentär om Afrika (fortsättningen på förra veckans avsnitt) och det var många fina djur och väldigt intressant. Vi gjorde lasagne till middag, den blev riktigt smaskig!