2>

En fullspäckad helg

Trots att vi inte hade några planer för helgen så fylldes den med roliga aktiviteter och annat som behövdes göras. I fredags blev det en promenad ner på stan där vi hämtade upp Al för en sen lunch här hemma och en hel del prat då det var år och dar´ sen vi sågs.
Efter det tog vi en tur ner till hamnen då vi först tog en promenad längs vattnet för att titta på alla båtarna (men det var inte många som hade kommit i efter vintersäsongen) och därefter hämtade vi upp en fredagskasse på K9. Man får med sig en trerätters middag hem och fredagens kasse innehöll lax, babyback ribs och chokladmousse. Allting smakade ljuvligt gott och det blir definitivt fler sådana framöver.
 
 
Igår spenderade vi större delen av dagen ute på Erikslund där vi beställde en fåtölj till sovrummet, handlade saker till bilen, tyg till Wilma och lite annat smått och gott. Väl hemma så invigde vi grillen och mums vad gott det var!
Wilma i bilen med pippitröjan på.
 
Idag har vi städat här hemma och på eftermiddagen samlades hela familjen på Djäkneberget där vi tittade på grodorna, försöke mata änderna och fikade i solen. Riktigt mysigt och härligt med spontanträff! När vi kom hem igen så ställde vi iordning utemöblerna, sopade terrassen och började röja lite i trädgården. Det kommer att ta lång tid innan trädgården ser fin ut (och varken jag eller min man har det intresset) men nu har vi börjat iallafall.
Nu doftar det gott från köket, det vankas anka med svamp- och jordärtskockslasagne och rödvinssås som ska avnjutas under Mästarnas mästare, en perfekt söndagskväll.
 
Grodspaning på Djäkneberget.
 
Vår uteplats.
 
Wilma, 4 veckor idag.

Fräknar på näsan

Idag har det varit en riktigt bra dag. Jag vaknade av en jollrande bebis och att solen lyste in genom fönstret så jag bestämde mig snabbt för att det skulle bli en promenad idag i det fina vädret.
När vi var ute så ringde en vän som också är mammaledig och undrade om vi ville hänga med på en promenad så vi strålade samman och tog en promenad ner på stan där det  blev en glass i solen (vårens första!) på Sigmatorget. Det var så skönt och solen värmde verkligen! Wilma sov gott i vagnen och även de stunder hon var vaken så låg hon nöjd, härligt. Totalt blev det drygt 6 kilometer idag så jag är nöjd.
 
På vägen hem köpte jag med mig en sallad med kyckling och getost, getost har jag inte ätit sen jag blev gravid och det har jag verkligen saknat. Det ska jag njuta av till kvällsmat idag. När jag kom hem tittade jag på mig själv i spegeln och konstaterade av fräknarna har kommit, jag älskar våren och solen och ser fram emot många fler härliga vårdagar och promenader i solen!
 
I tisdags blev jag riktigt glad då vi fick härliga blommor, det passade perfekt då vi kastade våra gamla buketter i helgen (gissa om jag är imponerad, de höll sig fina i 2,5 veckor! Fantastiskt bra!)

Helgen har gått för fort

Den här helgen har verkligen gått fort, alldeles för fort tycker jag. Vi fick besök av Wilmas syster Emilia som kom i torsdags och som vi skjutsade till stationen för några timmar sen. Vi har mest myst runt men även fixat en del ärenden och gjort matlådor inför den kommande veckan. När jag och W är själva hela veckan så kan det verkligen behövas färdiga lådor för att hinna med att laga mat går inte såhär i början, det är fullt sjå att bara hinna med att äta.
Det har varit dåligt med uppdateringar här på bloggen sen W kom men jag ska försöka att bli bättre på det, internet har verkligen fått mindre tid, bloggar som jag tidigare läste flera gånger dagligen innan har jag knappt hunnit titta på sen hon kom, samma sak med facebook och andra liknande internetsajter men jag klagar inte, hon är betydligt mer underhållande än allt sånt.
 
Idag hann jag och W med en liten promenad i solskenet, vi träffade Ulrika och strosade runt kvarteret. De var så soligt att solglasögonen åkte på, härligt! Dessutom hann jag med att blåsa håret efter dagens dusch, vilken lyx! När jag och Wilma är själva hemma blir det alltid en snabbdusch på 2 minuter.
 
Emilia och Wilma
 
Utslagen efter dagens bad.

Skötbordet och spjälsängen

Jag hann aldrig visa er skötbordet eftersom vi fick ihop det dagen innan det var dags för Wilma att komma ut. Nu är det lätt överbelamrat med kläder men jag ska försöka att få till en korg på sidan så att det blir mer plats för Wilma på skötbordet. Både skötbordet och madrassen är köpta på Babyproffsen.
 
 
Spjälsängen (köpt på IKEA) ser riktigt inbjudande ut nu när den är bäddad. Wilma har inte använt den än men om det skulle bli läge så är den bäddad och klar. Det är mormor som har sytt så fina lakan, pläden kommer från mormor och morfar (Polarn o pyret) och skyddet till spjälsängen har vi köpt på Babyproffsen.

Ny vecka och BVC

Idag är det ny vecka och för första gången ska vi klara oss själva jag och Wilma. Pappadagarna är slut för den här gången och H är i Skåne för att jobba. Än så länge har allt gått bra och jag har både hunnit med en utflykt till BVC och fått i mig lunch. Det är mer än jag hade räknat med. Dessutom har jag lyckats få Wilma att sova i sitt babynest här bredvid mig i soffan. Oftast så är det bara famnen som gäller när hon ska sova på dagarna och då hinner jag inte med så mycket annat men nu lyckades vi riktigt bra (jag hoppas att det går lika bra resten av veckan).
 
På BVC träffade vi Åsa som konstaterade att hon blir tyngre å tyngre =0). Nu väger hon 3730 gr och är 53 cm lång vilket innebär att hon är prick på sin viktkurva och lite över på längdkurvan.

Helg

Gårdagens middag, oxfilé med tillbehör.
 
Hemma hos oss är det ingen större skillnad på vardag och helg just nu, förutom att det är lyxigare mat på helgen :). Gårdagens middag ser ni här ovan och det var första gången på närmare ett år som jag fick äta en rare (blodig låter så barbariskt) oxfilé. Det var så gott, H lyckades verkligen!
 
Idag har vi sovit middag då sötnosen ville ha mat en gång i timmen inatt (själv har hon sen sovit i princip hela dagen). Jag har lekt frisör och så har vi tittat på första matchen i hockeyfinalen. Imorgon får vi besök av några vänner, hittills så har bara närmaste familjen varit på besök men nu när vi börjar landa lite så kör vi igång med besöken på riktigt. Ikväll blir det lugnt med middag och tv-tittande, det är så skönt att vi lät kalendern vara helt tom from slutet på mars så att vi verkligen kan ta dagen som den kommer.
 
I helgen (läs imorgon) ska vi även hinna med lite fix och städning för nästa vecka är jag ensam  med W
så då kommer det nog inte att hinnas med så mycket annat än Wilma och mig själv.

Reising production proudly present

Vi har funderat på namn till den här lilla sötnosen sen innan hon fanns i magen, jag själv har funderat på barnnamn så länge jag kan minnas och favoritnamnen har varierat lite under åren. Det är ett ganska stort beslut eftersom hon ska ha namnet hela livet men det gick ganska snabbt att bestämma sig när hon väl hade tittat ut och vi fick se om hon passade att heta det vi hade tänkt. Nu håller vi på att prata om andranamn och känner oss ganska klara även där men det är inte helt spikat än.
 
Här har ni vår sötnos Wilma Reising
 
I handduken efter första badet.

Våren är här!

Här är vi och soptunnorna, vi skulle kanske ha kollat bakgrunden innan vi tog kort...
 
Det känns verkligen som att våren är här nu! Vi kom äntligen iväg på en liten promenad med vagnen idag även om det går väldigt långsamt. Vi var ute i en halvtimme och sträckan var 1 km, men det är en början iallafall.
 
Idag är outfiten mina gamla bebiskläder från 1983. De passar perfekt! Jag är född i februari så de kläder som finns kvar från när jag var liten passar förhoppningsvis årstiderna för henne också så att vi kan använda det som finns sparat.
 
Dagens kofta har mormor (alltså min mamma) stickat och den matchar byxorna snyggt :).
 
 

Första BVC-besöket

 
Idag hade vi Åsa från BVC på besök. Nu i början när vi inte är vana så är det världens grej att passa en tid. Att se till att vi har hunnit äta, duscha, få på oss kläder, mata skruttan, se till så att hon har ny blöja och har kläder på sig tar mer tid än man tror.
Idag kom BVC hem till oss, nästa vecka ska vi dit på besök. Vi började med att prata och Åsa informerade om en massa saker och jag kommer nog inte ihåg hälften ens ;-). Därefter så var det en liten undersökning som avslutades med vägning. När vi åkte hem från BB vägde lilltjejen 3335gr och nu hade hon gått upp till 3560gr, riktigt bra jobbat på en knapp vecka!
 
Annars har vi det ganska bra på dagarna. Just nu är hon inne i en period där hon sover varannan dag och är vaken varannan dag, och när hon är vaken så äter hon konstant så då hinner jag inte med någonting annat. Idag är en sovdag så vi hann till och med plocka undan lite på förmiddagen. Kvällarna och nätterna är lite jobbigare för då har jag feber (det beror antagligen på amningen) så då är jag inte i toppform. Jag hoppas att det är något som går över snart så att vi kan få ha det lika mysigt på kvällarna som på dagarna.
 
Dagens outfit: Byxor Heartbeat design, body från Lindex.
 
 

Vagnpremiär

Igår hade vi premiärturen med vagnen. Eftersom jag har ont fortfarande så blev det ingen lång sträcka men det var roligt att provköra vagnen med bebis i och hon somnade direkt och sov hela tiden.
 

Mormor har stickat filten och sytt lakan till vagnen.
 
Vagnen kommer från Brio och heter Brio Happy Harmony.

Helgoutfit

 
Den här fina outfiten kommer från mormor och morfar. Koftan och mössan har mormor gjort och klänning, body och strumpbyxor med ankstjärt kommer ifrån KappAhl.
 
 

I bubblan

Vi har det bra här inne i bubblan. Allting har gått över förväntan (kanske för att jag förberedde mig på det värsta), amningen funkar och hittills har jag fått ok med sömn. Nu har det gått väldigt kort tid än så länge men det känns riktigt bra.
Såhär såg nattens outfit ut, en lila sovpåse med vita moln som hennes mormor gjort.


Blomsterprakt

Klockan är halv fem och det jag har hunnit med idag är en dusch och lunch. Resten av dagen har vi myst runt här hemma. Natten gick väldigt bra och jag fick många timmars sömn även om det blev uppdelat (vilket det ska vara eftersom hon ska äta var tredje timme).

Idag kom det finfina blommor i form av en mamma-dotterbukett, jag blev så glad!


Hemma

 
Det känns skönt att vara hemma i huset igen, vi kom hem vid 18-tiden och nu tar vi det lugnt i soffan och vilar och äter och vilar och äter. Stort tack förl alla grattis och hejarop som vi har fått. Det värmer gott i hjärtat! Jag är så lycklig just nu så hjärtat håller på att spricka av kärlek till den här lilla tjejen.
 
 

Nu är hon här!

Som några av er har gissat så har vi fått tillskott i vår lilla familj :). Igår på påskdagen kl 15.51 kläcktes påskägget och ut kom vår älskade dotter. Hon är 51 cm lång och väger 3528gr. Hon är söt, gosig, snäll och alldeles underbar enligt oss opartiska föräldrar ;-).
Vi är kvar på BB och vi får vänta lite och se när vi får komma hem. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss med själva förlossningen från början men det skriver jag mer om en annan dag när jag har datorn igång och inte är fullt upptagen med att beundra sötnosen som snusar sött här bredvid. Vi mår bra och njuter av att lära känna varandra.

Our daughter was born yesterday, at 3.51 pm. She is 51 cm long and weighs 3528 grams. She is lovely, cute and adorable in every way and we are enjoying life!