2>

Elodie Details

I förra veckan shoppade jag loss på Elodie Details hemsida. Jag har spanat in deras grejer ett bra tag och nu när jag såg att de skulle få in mitt favoritmönster på åkpåse så slog jag till! Jag passade på och köpte en matchande skötväska och vintermössa till Wilma så nu är vi redo för vintern, även om vi hoppas att den inte kommer än på länge!
Mönstret heter Apple of my eye och här ovan ser ni hur mössan ser ut.


Älskade helg

I helgen hann vi med både det ena och det andra. Vi besökte marknaden i det soliga vädret. De "stora" barnen åkte karusell och Arvid älskade det! Han hade gärna åkt mer och blev lite ledsen när jag lyfte ur honom.
Tänk, nästa höst kanske Wilma sitter där :-).
 
 
I lördags hade vi övningsdag med kören. Våra barnvakter var på semester och nu när vi skulle vara borta i ca 7 timmar så var det roligt att ha med WIlma. Hon skötte sig bra och när hon var vaken sjöng hon gärna med.
Det var så roligt att få sjunga igen! Det ger så mycket glädje och jag längtar efter onsdagsrepet! Då är barnvakterna hemma igen och det ska bli spännande att se hur det går.
 
I söndags så hade jag en egendag. Jag sjöng med kören på högmässan i Domkyrkan och sen var jag hem och ammade och åt lunch och därefter bar det av på bingo i Skultuna. Vi vann ingenting men vi hade en trevlig eftermiddag. Det blev en lugn kväll hemma eftersom Wilma inte var på topp.
 
Vi tar det lugnt den här veckan och laddar inför helgen som kommer, på fredag är det föräldragruppsträff och på lördag har vi fest här hemma.
 
 

Bästa hjälpen i köket

Såhär ser det ut när vi tjejer är i köket och lagar mat. Wilma sitter nöjd i stolen så länge leksaker finns till hands.

Wilma har varit sjuk för första gången. Hon är förkyld men hon är piggare nu. Det blev inget babysim idag men vi kanske kan ta igen det senare i veckan.
Jag har inte hunnit med bloggen på en vecka och när jag nu äntligen har tid så fungerar inte internet så det får bli en kort uppdatering från mobilen.
Förra veckan gick i ett nafs och ni ska få se vad vi har haft för oss när internet är igång igen.


Nu är hon döpt

Wilma visas upp av prästen Emelie.
 
I lördags döptes Wilma Lilly Kristin i Badelunda kyrka. Det var ett härligt trippeldop med två av Wilmas kusiner. Efter dopet var det dopfika hemma hos oss. Vi valde att bara ha med närmaste familjen på dopet men eftersom det var tre barn som döptes så blev vi ändå ca 30 personer hemma hos oss.
 
På fikabuffén fanns bullar, kolakakor, biskvi, cake pops, hallonpaj, kladdkaka och jordgubbstårta.
 
Vi är redo för tårta. Wilmas första outfit: klänning och strumpor från H&M, hårbandet är köpt på Leksaksborgen.
 
Småbarn får byta kläder ganska ofta och W hann med ett ombyte under festen, klänning från Thailand, underbyxor från Livly och hårbandet har jag köpt på nätet.
 
 
 Dopklänningen har min mamma sytt av sin brudklänning och alla vi som har döpts i den har våra namn inbroderade längst ner.
Wilma fick många fina doppresenter och kort. Av mig och H fick hon klossar med bokstäver och siffror på.
 
 

Shopping

 
När vi var i Stockholm besökte vi butiken Elodie som ligger nära Östermalms torg. De har en massa fina bebissaker och jag shoppade loss.
En apa som låter till bilstolen, napphållare, nappar, dregglis och vantar.
 
På KappAhl blev det en dregglis och en kofta till hösten/vintern.
 
På Åhléns hittade jag ytterligare några napphållare från Elodie, här ser ni en av dem.
 

Pyssel och utstyrsel

Det har varit mycket pyssel under veckan. Det tar tid men det är roligt, särskilt när man får in rätt teknik och märker att det börjar se bättre och bättre ut.
 
Wilmas dop är på lördag och trots att det blir en liten tillställning med närmaste familjen så har jag hållt på hela veckan och fixat och donat här hemma.
Jag känner mig ganska i fas just nu och imorgon ska jag försöka att fixa det sista. Vädret kommer inte att vara det bästa så dopfikat blir inomhus. Det känns skönt att ha bestämt det så att vi redan nu kan börja duka och dekorera.
 
Vad gäller min klädsel på lördag så har jag valt mellan två olika utstyrslar (det är inte ofta det är så, det brukar vara så att jag inte har någonting alls att ha på mig) och nu har jag bestämt mig för följande.
Klänning från Esprit och väska från Sisters.
 
Nu är det äntligen dags för sängen! Som jag har längtat, nästa vecka ska jag ha som mål att somna före midnatt så att jag slipper vara så trött på dagarna. Vi får väl se hur det går...
 
 

Äntligen träning

 
Jag har äntligen tagit tag i mig själv och börjat med lite träning. Jag köpte en bok med träning för nyblivna mammor i juni men sen kom semester och husfix och lathet i vägen. Nu har jag äntligen kommit igång och tränat styrka två gånger den här veckan. Det har även blivit två promenader så det känns som att jag är på rätt väg.
När alla gäster kommer nu i veckan så blir det mindre träning och mer fika men nästa vecka är det dags för nya tag.
 
Min önskan (det är inga nyheter om man säger så) är att ha en ganska nyttig höst med mindre onyttigt och mer träning. Vi får väl se hur det går men för mig är det lättare att sköta kosten när jag tränar.
 
Nu blir det äntligen sängen efter en dag fylld med fixande. Hur mycket jag än gör så finns det 100 saker kvar på att göra-listan inför helgen. Det positiva är att vi får mycket gjort och bara ikväll har jag fått undan 5 flyttkartonger, yey!
Jag är så pass förvirrad/stressad att jag började på det här inlägget igår men då glömde jag klicka på publicera så det kom aldrig ut på bloggen...
 
 

Mammaträff och inredning

Idag var det äntligen dags för mammaträff. Vi har haft lite uppehåll under sommaren när alla har varit iväg på semester så det var efterlängtat.

Det blev en promenad som bjöd på allt från strålande sol till regn. Och så fika efteråt och en massa prat. Jag har haft tur och hamnat i en jättebra mammagrupp.

Efter träffen åkte vi till en specialaffär för att införskaffa en stor dyna till vår blivande kökssoffa. Vi har en liten alkov i köket som ska bli soffa, tyg till dynan är redan köpt samt några kuddar. Soffan är 70 cm djup så det kommer att behövas många kuddar för att man ska kunna sitta bekvämt, ett angenämt problem för mig som gillar att shoppa inredning. Färgtema blir blått och turkos och jag har bland annat hittat kuddar på Designtorget, Lagerhaus och IKEA.


Mot hösten

Imorse (kl 09.30 så sen-morgon) när jag var ute och gick så kände jag den välbekanta känslan av att hösten är på intåg. Det är en krispig, lite kall luft och jag gillar det. Jag gillar alla årstider och det jag gillar med hösten är alla färger, den kalla luften och höstmodet.
Precis såhär kändes det när jag cyklade till skolan i början på höstterminen och jag minns förväntningarna och glädjen över att träffa alla i klassen igen. Vilka minnen!

Nu sitter jag med fötterna i vattnet och väntar på en efterlängtad fotvård. Lyxig egentid men jag saknar redan Wilma, det är tur att jag bara ska vara borta en timme.


Kalas

 
Idag har vi haft en lugn och skön dag. På förmiddagen var vi hemma hos min syster och därefter blev det en tur till mina föräldrar.  Efter lunch åkte vi till Kolbäck för att fira Emelie som har fyllt år. Hon bjöd på jättegott fika med massa kakor och avslutningsvis cheesecake.
 
 
 
Födelsedagsbarnet med Stefan och Wilma
 
Efter fikat var det baddags. Killarna var modiga och hoppade i trots att det inte var strålande sol.
 
Vi avslutade eftermiddagen med lite allsång.
 
 
 

Dagens

 
Idag har vi varit iväg på kalas och då såg vi ut såhär.
 
Wilma har på sig klänning, body och underbyxor från Strands, dregglis KappAhl och rosett från NK.
Jag har klänning DM Mode och örhängen Efva Attling
 
 

Härliga fredag

Ibland har man sådana dagar som är bra från början till slut och idag var en sån dag. Jag och W gick upp ganska tidigt för att vara oss och satte igång dagens bakning redan före klockan 10. Vi väntade fikabesök på eftermiddagen så det blev en kladdkaka och en hallonpaj.
 
Wilma i köket, iklädd pyjamas som mormor har sytt.
 
Kladdkakan är redo för ugnen.
 

Efter lunch fick vi besök av Linda och Jonna och deras döttrar. Vi hade en rolig eftermiddag med en massa prat och bus. Höjdpunkten var när vi skulle ta bild på alla tre tjejer samtidigt, det var inte det lättaste.
Första försöket på hallonpaj, den blev rätt god faktiskt.
 
Innan de åkte hem kom kvällens middagsgäst Kajsa. Vi har inte setts på en hel evighet men vi hann prata ikapp det senaste året och njöt av grillat och resterna från eftermiddagsfikat. Vi spelade några omgångar av När då, då? innan hon åkte hem och nu sitter jag här i soffan med ett leende på läpparna. Vilka härliga vänner jag har! Ibland är livet sådär extra bra.
Jag har insett att jag är en väldigt social person och jag mår som bäst när jag får träffa vänner och familj och inte bara sitta hemma ensam så det är tur att nästa mammaträff är redan på måndag.
 
 

Myskväll

Vi köpte med oss thaimat till hotellrummet ikväll. W lekte i vagnen och vi tittade (och tittar fortfarande) på en Johan Falk-film på TV4play. En underbar kväll och det var precis vad vi behövde.
Imorgon bär det av till Västerås och då väntar dopsamtal och dopplanering, kul!


Ljuvliga sommar!

En härlig sommarkväll i Sverige är nog en av de finaste sakerna jag vet. Vi blev utbjudna till Tidö-Lindö i fredags kväll. Vattnet var helt stilla och det bjöds på en underbar solnedgång.
 
Välkomstdrink på bryggan
 
Utsikten från balkongen där vi åt middag
 
 
 
Det bjöds på laxpaket, potatispuré och sparris
 
 
Kvällens solnedgång
 
 

Livly

Igår besökte vi Livly, en butik med underbara barnkläder här på Östermalm. Jag blev kär i det mesta jag såg och vi fick med oss några saker hem. Just nu var det väldigt bra rea så priserna var väldigt bra.


Stockholm

Imorse packade vi in oss i bilen och gav oss av till Stockholm. Dagen idag har till stor del ägnats åt shopping. Vi bestämde oss för att inte stressa så vi hann inte med allt vi hade tänkt men vi fortsätter imorgon eftermiddag.
Till lunch köpte vi med oss en fantastisk sallad från Östermalms saluhall. Vi satte oss på en parkbänk på Östermalmstorg och njöt innan vi fortsatte shoppingen.

Jag är så nöjd med dagens inköp, de får ni se när vi är hemma igen men det blev en hel del kläder till W, vi kunde inte låta bli när vi såg allt fint i butikerna och dessutom var det rea överallt.

Imorgon fortsätter jakten på en tunn kofta till mig och ett hårband till W som hon ska ha på dopet. Är det någon som har förslag på butik till det senare så tar jag gärna emot tips!


Dagsutflykt

Strömsholms slott
 
Vi har satsat på dagsutflykter den här sommaren då vi kände att Wilma var för liten (och vi för orutinerade) för att åka bort på långresa.
I lördags gav vi oss iväg till Strömsholms slott där vi först besökte utställningen om prinsessan Estelle och därefter gick en guidad visning. W hade lite svårt att komma till ro så jag hörde bara andra halvan av visningen men det var roligt ändå.
Efter Strömsholms slott vände vi hemåt och stannade för en sen lunch i Borgåsund där det finns ett litet hamncafé. Det var strålande sol och vi satt i skuggan och njöt av utsikten.
 
 
 
 
 
 
 

Tjejkväll

 
 
Igår var jag på födelsedagsmiddag. Det var så roligt att komma iväg själv och få vara Kristin och bara få tänka på sig själv en stund (en ganska lång stund blev det dessutom). Temat var glitter, glamour och sex and the city och jag som tycker att det bjuds på alldeles för få tillfällen att glittra loss rotade fram mitt glittersmink, fixade håret och satte på mig glittriga smycken. Bilderna från tjejmiddagen blev inte så bra så de behåller jag för mig själv.
 
Här hemma hade allt gått bra och efter att W äntligen hade lugnat ner sig och somnat så sov hon tills jag väckte henne när jag kom hem strax före kl 01.
Hemma, glad och full med energi!
 
 
 

Midsommar 2013

Jag upptäckte nu att mitt midsommarinlägg inte hade publicerats än, så nu i augusti får ni se vår härliga midsommarafton, bättre sent än aldrig, eller hur var det nu?
 
Midsommar spenderade vi i min mosters stuga utanför Kolsva. Dagen bjöd på strålande sol, god mat, trevligt sällskap, dans kring stången, lekar och en massa sång. Större delen av släkten hade samlats och i år hade vi nytt rekord, 37 personer firade dagen tillsammans, nu hade vi tur med vädret men de hade även laddat upp med ett stort partytält där alla vi + alla vagnar fick plats. Kanonbra på kvällen när vi ville undkomma myggen.
 
Emelie och Stefan vid lunchen
 
Åskådare till dansen
 
Tappra dansare i den tryckande värmen.
 
 
 Dagens andra outfit för Wilma
 
Jag var med i det vinnande laget för andra året i rad!
 
 

En sommarkväll

Vi har haft många härliga sommarkvällar och många fler ska det bli, sommaren är inte slut än!
 
Det här var en kväll i juli när nästan hela klanen kunde samlas innan det bar iväg på nya äventyr.
 
Wilma premiärade med hårspänne som hon fått av mormor.
 
Grillat, sommarens godaste mat.
 
Bus med morfar
Lek med yngsta kusinen, Wilma tycker att det är sådär...
 
 

Kontorshörnan är nästan klar

...och jag är så nöjd! Det känns som om det kommer att bli min nya favoritplats här hemma.
 
Tapet, Amelie från kollektionen Cecilia, Sandberg. Alla möbler, matta och småfix kommer från IKEA.
 
Jag kan ärligt säga att jag inte var lika glad när jag försökte montera ihop det förbenade skrivbordet som bara krånglade men efter många timmars svett och slit så blev det rätt. För att kompensera så var stolen, lampan och de andra sakerna lätta att montera ihop. Under tiden hann jag lyssna på några avsnitt av Sommar i P1, det är bra underhållning!
 
Det ska upp en hylla, en skrivare ska införskaffas och lite annat småfix men sen är det klart.
 
 
 

Frank

 
Innan Wilma kom så var vi stammisar på Frank, restaurangen som ligger 10 meter från vår förra lägenhet. Sen W kom så är vi inte ute och svirar lika ofta men igår var vi där alla 3. Jag och H njöt av underbart god mat och W flörtade med alla när hon inte sov.
Jag avnjöt anklever, gös med räkor och pepparrot och en dessert med smakerna hallon och lakrits. Allting var jättegott och jag  insåg hur mycket jag har saknat Frank.
 
Alla mina kort som tas med blixt får ett rosa skimmer över sig, inte riktigt vad jag vill även om jag gillar rosa. Jag tror att det är mitt nya telefonfodral som har ett finger med i spelet.
 
Wilma fyllde 4 månader igår och nu är hon så stor att hon får börja smaka lite mat, jag ska läsa in mig lite bättre på ämnet innan vi testar men det ska bli jätteroligt att se hur hon reagerar och om hon tycker om det. Jag vet att alla säger det men tiden går rasande fort, det känns som om det bara var några veckor sen vi låg där på BB och beundrade vårt lilla mirakel.