2>

Nu kör vi!

Gott Nytt År på er! Nu kör vi! 


Klänning och kavaj från Vila. Smycken från Glitter och Efva Attling. 

Året som gått, januari-juni

2013 har varit ett helt fantastiskt år som har bjudit på allt möjligt. Jag hade tänkt att göra en annorlunda årsresumé men jag kom inte på något roligt så det får bli en traditionell variant. Här kommer januari till juni.
 
Januari
Årets första månad bestod till stor del av att packa alla våra tillhörigheter i flyttkartonger. Vi köpte hus under hösten 2012 och vi fick tillträde i slutet på januari och då fick vi hjälp av familjen med lite renovering och att flytta över en hel del kartonger så att vi hade en del på plats innan det stora flyttlasset gick. Hela graviditeten var en lång boaperiod och under januari såg vi till att spjälsäng och andra bebisgrejer fanns på plats och monterades ihop både i Västerås och Lund.
Vi spenderade en helg i Stockholm med shopping, middag på Sturehof och ett besök på Hallwylska palatset med Downton Abbey-utställningen.
Lägenheten på Polisgränd.
 
Februari
I februari gick det stora flyttlasset och vi lämnade Polisgränd och flyttade till Karlsdal. Jag fyllde 30 år men eftersom jag då var i nionde månaden så kände jag inte för en stor 30-årsfest så det blev bara lite firande med de närmsta.
Flyttdagen.
 
På 30-årsdagen.
 
Mars
Mars månad bjöd på många kalas, guldstänk, föräldrautbildning på MVC och så packade jag upp enormt många flyttkartonger. Vi var på winemakers dinner på K9 med John Locke från Birichino. Jag bakade massvis med kakor och väntade på att Lille Skrutt (som vi kallade bebisen i magen) skulle göra entré. Vi var beräknade till 25 mars men det dröjde tills den 31 innan Wilma gjorde entré. Vi firade påsk här i Västerås tillsammans med mina föräldrar och syskon, eftersom värkarna redan hade börjat kvällen innan (29 mars) så visste vi att det inte skulle dröja allt för länge innan det var dags.
Guldstänk.
Dags för vinmakarmiddag på K9.
 
Wilma precis utkommen, ca 15 minuter gammal.
 
April
April försvann i ett nafs! Vi kom hem från BB och kom ganska snabbt in i vardagen, som för oss innebar att H jobabde och bodde i Skåne måndag-fredag och var hemma hos oss på helgerna. Vi köpte ny bil så att vi skulle få plats med vagnen i skuffen, i vår sedan så var vi tvungna att ha liggdelen i baksätet och då kunde vi inte ha någon extrapassagerare. 
Vi hade en massa besök och var iväg på småutflykter såsom grodspaning på Djäkneberget.
Sista april firades tillsammans med syskonen och vänner hemma hos min storebror.
 
 
 
 
Maj
Vi gjorde vårfint i trädgården och det var fantastiskt väder så det blev en hel del promenader i solen. Vi var på kosläpp i Rytterne tillsammans med släkten.
Wilma blev månadens bebis i VLT och gjorde sitt premiärbesök på FRANK. Hon fick en till kusin när Melvin kom till världen. 
 
 
Juni
Juni började med ett härligt sommarbröllop i Uppsala när min kusin gifte sig.Vi stannade kvar i Uppsala på en minisemester. Vi njöt av sommarsverige som bjöd på underbart väder. Vi åkte ner till Skåne för första gången med Wilma. Vi tog en minisemester i Stockholm och midsommar firades med hela tjocka släkten i Kolsva.
Vi påbörjade projekt tapetsering och det gick över all förväntan.
I Uppsala.
På Stefans födelsedagskalas.
 
I Stockholm.
Midsommar.
 
 
 
 

Ett glittrigt nyår

Igår hittade jag min nyårsstass och det blir mycket glitter i år. Klänningen är inte så bebisvänlig då den är fylld med paljetter och därmed ganska vass men Håkan har lovat att ta Wilma när det behövs så det ska nog gå bra.
 
 
Bilder tagna i provhytten.
 
 
 

Dagens

 
Idag blev det en rejäl sovmorgon och efter en sen frukost åkte vi ner på stan för att leta efter en nyårsstass till mig. Jag ÄLSKAR glitter och jul- och nyårsmodet är oftast glittrigt så det var inga problem att hitta några lämpliga kandidater. Det blev en otroligt glittrig stass i år, den får ni se imorgon när bilden finns på datorn.
 
Annars har vi tagit det lugnt, jag har pratat med min vän Anna och planerat lite roliga saker till våren och så har vi sett På Spåret och Downton Abbey julspecial.
Nu blir det svtplay och någon av alla serier som har börjat den senaste veckan, jag hoppas på Fröken Frimans krig men vi får se vad Håkan vill se.
 
Idag ser jag ut såhär, jeans Levi´s, topp Lindex, smycken Michael Kors och Pilgrim.
 
Det var perfekt att ta bild i provhytten, bra speglar och så ser man detaljen med den lilla öppningen på toppens baksida.
På MQ provade jag byxorna som syns på bilden men de var helt fel längd för mig, däremot hittade jag en snygg klänning som fick följa med hem.
 

Girls night out

Gårdagens middag

Gårdagen började med ett styrkepass på gymmet tillsammans med Bettan. Det var riktigt jobbigt och jag var helt illamående i slutet av passet. 

På eftermiddagen tog vi en sväng på stan och hann med både shopping och fika innan vi åkte hem och tittade på hockey.

Kvällen spenderade med ett gäng härliga tjejer. Vi började på Indigo där vi åt goda tapas.
Efter middagen fortsatte vi till Circus för drinkar. 



Gårdagens outfit tagen i dåligt ljus så det är svårt att se hur det ser ut.
 Topp MQ, kjol Vila, kavaj KappAhl, strumpbyxor Lindex, stövlar Ecco och väskan är köpt i London. 



God Jul

Wilma i sin julklänning. Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
 Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
Vi hade en härlig julafton igår med en massa mat, klappar och skratt, precis som det ska vara. Vi var hemma hos mina föräldrar tillsammans med alla mina syskon och firade julen (Wilmas första) med tomte, julklappslek och de traditionella tv-programmen.
Vi kom hem vid 1-tiden inatt och började dagen med sovmorgon och vi har även hunnit med att se The Hobbit.
Ikväll kommer Wilmas syskon och det är återigen klappar under granen. Nu blir det en tur till affären och sen ska jag städa lite.
Bilderna från igår finns inte på datorn än så jag bjuder på några bilder som är tagna nu i december av Elin Ivemo.
 
 
 
Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
 

Lilla julafton i Göteborg

 
Lilla julafton firades i Göteborg. Vi åkte ner i fredags och resan ner tog lite längre än vi hade tänkt oss så det blev ändrade planer för fredagskvällen. Vi stannade hemma hos svärföräldrarna, åt middag och tittade på På spåret.
 
 
Lördagen började med några ärenden och därefter bar det av till Liseberg och årets julmarknad. Det var väldigt lite folk, antagligen på grund av vädret, så vi hade gott om svängrum med vagnen och det var ingen kö till chokladhjulen. Både jag och H vann så vi kände oss nöjda.
 
Efter Liseberg åkte vi iväg på glöggmys hos Håkans kusin, där träffade vi en del av släkten och hade jättetrevligt. Några hade inte träffat Wilma tidigare så det var roligt att de fick busa med henne och Katharinas sjungande tomtar gjorde succé.
På kvällen firade vi lilla julafton. Vi åt vi julbord och delade ut julklappar. Det var den första julmaten för mig i år och det är alltid lika mysigt att få lite julstämning och träffa släkten.
 
Vi kom hem igår kväll och då hann vi med storhandling och klä granen. Jag hann även med att slå in några paket för idag fyllde min fina H år. Jag och Wilma smög upp vid 09.30 och fixade en riktig lyxfrukost och jag gav henne gröt innan vi väckte Håkan med sång och paket. Frukost på sängen kändes inte som ett bra alternativ nu när Wilma är så liten så frukosten väntade i vardagsrummet.
Vi har haft en lugn och skön dag förutom ett par timmar på stan då jag både hann med shopping samt hjälpa en gammal dam som ramlat illa på stan.
 
Vi fick en middag på tu man hand när Wilma hade somnat och det bjöds på biff och rotfrukter i ugn.
 
Nu är det dags att sova för imorgon är det julafton!
 

Julklappar och ändrade planer

 
Den här veckan blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag blev sjuk i måndags så det här med julklappar är inte riktigt klart, de resterande skulle ha fixats måndag-onsdag men så blev det inte och nu har jag ungefär hälften kvar.
Idag skulle vi ha strosat runt i Stockholm och bott på hotell och bara haft det bra men eftersom jag inte kände mig helt hundra igår så ställde jag och Wilma in den resan. Nu känner jag mig frisk igen, men idag är det en del att fixa inför den kommande Göteborgsresan så julklapparna får nog vänta till måndag. Då fyller H år och jag vill vara hemma så mycket som möjligt, planen är att jag iväg åker och handlar själv (det går fortast) och han och Wilma får nog stanna hemma och mysa. Tyvärr är jag nog inte ensam i butikerna då, men har jag listan klar innan så går det fortare än om jag ska gå runt och leta.
 
 
 
Wilma provar festklänning. Klänning och hårband från Åhléns.
 
Igår kväll hade vi tomteverkstad här hemma och slog in en massa klappar, nu ska de få juletiketter (vi hittade inte dem igår, nu ska jag bara komma ihåg vilket paket som innehåller vad) och packas i rätt kassar så att de kommer med till rätt julfirande.
Och så var det det här med julgodis, det är ju så roligt och gott att göra eget. Jag hoppas att jag hinner fixa någonting innan jul iallafall.
 

Hon kryper!

Det går snabbt framåt för lilla W nu. I fredags lärde hon sig att sätta sig upp och igår kväll kom första lyckade försöken till att krypa. Hon har fortsatt idag men när det ska gå fort så ålar hon istället. Det är så roligt att se hur hon utvecklas och hon känns så stor helt plötsligt.
 
 
Idag har hon på sig tröja, byxor, hårspänne och strumpor från H&M, t-shirt från Lindex.
 
Favoritstället i köket.
 

Lucia

 
Vi började luciafirandet redan igår när öppna förskolan firade lucia med luciasånger och fika med pepparkakor och lussekatter. Det var så mysigt och alla barn är så söta i sina pepparkaks- och tomtekläder.
Dagen idag har varit väldigt lugn. Vi har uträttat lite ärenden men annars har vi bara varit hemma. Jag brukar alltid se något luciatåg men i år har det inte blivit av, jag får titta lite på svtplay så att jag kommer i stämning.
 
Igår kväll träffades (nästan) alla mammor från vår föräldragrupp och åt mat, drack vin och pratade och skrattade en massa. Det är första gången vi ses själva utan barn och det var så roligt. När tjejerna gick hem var klockan närmare 02 och jag kröp ner i sängen och fick ganska många timmars sömn innan Wilma ville börja dagen. På morgonen kan hon ligga och mysa/ta det lugnt ganska länge innan hon säger till att hon inte vill ligga kvar.
Trots sovmorgonen så kände jag mig lite trött på förmiddagen. 
 
 
Wilma i tomteluva. Fotograf: Carina Heed.
 
En helt annan sak, jag som är rojalist och älskar kungafamiljen. Jag tror att det kommer att födas en till liten prins eller prinsessa nästa år. Jag började ana något för en månad sen eller så men när man ser bilderna på Victoria från middagen med nobelpristagarna på slottet så går det inte att tro något annat, eller vad tror ni?
 

Frisk igen



December springer iväg och snart är det lucia! Vi kommer att fira lucia på öf lite i förväg men det ska bli mysigt att få sjunga lite lussesånger och få på Wilma tomtestassen. 
Wilma har precis klarat av sin första riktiga sjukdomsvända. Hon blev förkyld i onsdags och när tempen visade 40 grader i fredags fick vi tid hos läkaren som konstaterade att det antagligen var virus och att det bara var att härda ut. 
I lördags blev hon feberfri och nu är hon tillbaka till sitt glada jag igen, bortsett från att sömnen inte riktigt följer våra önskemål och att det går trögt med maten. 
Hon är lite hostig och snorig fortfarande men jag hoppas att det ger med sig snabbt.
 
Det blev en lugn hemmadag idag, och nu sover hon middag och jag ska fixa lunch. Tiderna blir lite ändrade när sömnen spökar men jag ska ta tag i den nu så att hon kommer tillbaka till att sova hela natten och vara vaken på dagen. 
Den här veckan bjuder på babysimsfotografering, julklappsjakt (hittills har jag köpt två stycken), tjejkväll, lucia och en massa annat. 
I lördags blev det en liten promenad i friska luften.
Åkpåse och mössa från Elodie Details.


Advent och pepparkaksbak

Västerås bjöd på en solig första advent och klarblå himmel.
 
Min favorithögtid i kyrkan är advent. Det är festlig stämning (eftersom det nya kyrkoåret börjar) och vi sjunger alla härliga "adventshitsen" med kören. Eftersom vi har W så delade jag och Håkan upp oss så jag sjöng med kören på högmässani Domkyrkan och Håkan sjöng på konserten på kvällen.
 
Efter högmässan hämtade familjen upp mig och så åkte vi till mina föräldrar där det vankades pepparkaksbak med syskonen. Wilma var klädd i pepparkaksklänning och hatt men fick nöja sig med att titta på när vi andra bakade.
 
 
 
Jag och Wilma fick skjuts till stan så vi fick njuta av konserten i Domkyrkan. W iförd pepparkaksoutfit eftersom vi inte hann byta om innan men alla tyckte att hon var söt i julkläderna så det gjorde inget.
Kvällen avslutades hemma med Johan Falk-filmen, middag och planering för december. Jag klickade även hem några festklänningar från Asos, jag hoppas att de är lika fina på mig som på bilderna för då är både jul- och nyårskläderna klara!
 
 

Optikern, lyxmiddag och 8 månader

Vi har haft en skön ledig lördag som började med en tur ner på stan. Först ut var min undersökning hos optikern och det var riktigt intressant. 
Det finns två saker som påverkar synen (förutom åldrande osv.) och det är blodsockret och hormoner. Graviditet och amning kan alltså påverka synen, det hade jag ingen aning om! 
Vi gjorde en synundersökning och det visade sig att jag har brytningsfel på ena ögat och är närsynt på det andra. Eftersom vi inte vet om det beror på hormoner eller inte så ska jag avvakta tills jag har slutat amma och så går jag göra en ny undersökning då, och den 
bjuder de på! 

Efter några andra ärenden åkte vi till hamnen och besökte Tullhuset, de har så mycket fint, och K9 där vi handlade med oss middagsmat hem. Hummer, kräftor och smögenräkor med aioli, citron och baguette. Så gott och lyxigt! 

Wilma fyller 8 månader idag, och hon utvecklas hela tiden. Den senaste veckan har hon börjat med klickljud och börjat resa sig på knä mot saker. Hon står i krypställning och gungar men vågar inte riktigt ta sig framåt förrens hon ligger på mage, då ålar hon gärna iväg. 
Ikväll satt hon på golvet vid ena barnstolen och tog sig framåt genom att putta stolen och sen dra sig fram sittandes på rumpan. 
Maten går bättre och bättre även om hon inte har lärt sig att äta mat med bitar i än. Hon pratar/låter mycket och boll är favoritleksaken just nu. 
Hon har två små tänder i underkäken men de har inte kommit upp helt än. 
Hon sover bra och är glad och nöjd för det mesta (förutom sista veckan då både humör och sömn har varit mindre bra). 
Vår lilla solstråle. Tänk att just du kom till oss! 
Det ska bli så roligt att se hur personlighet och utseende utvecklas. Vad hon får ärva av Håkan och hans släkt och vad hon får ärva från mig och min släkt.