2>

Veckans spontana

Jag har precis köpt två biljetter till kvällens föreställning på teatern, "Kuta & Kör", jag såg på Facebook imorse att det fanns biljetter kvar och eftersom kvällens planer var städa, fixa och röja efter gårdagen så lockade det här mer :). Nu är det bara att hoppas på att det tilltänkta sällskapet hinner hit. Tåget är försenat men har vi tur så funkar det ändå.


Tom kalender

Jag gick igenom kalendern för de kommande veckorna och de kommande veckorna är ganska fulla med konserter, mvc-besök, husfix och andra roliga saker men sen när jag kom till slutet av mars så är kalendern nästintill tom.
Veckan efter bf är det bara ett besök hos mvc inbokat, om Lille Skrutt inte har pluppat ut än. Det känns så ovant med en tom kalender men å andra sidan så är det skönt att inte ha några krav, vi kan bara vara hemma och ta det lugnt och lära känna varandra den första tiden :).


Kvalitetstid

Det verkar som om kvällens planer blir av och därför stannar jag kvar på stan. Jag har uträttat alla min ärenden och om jag gick hem så skulle jag behövs vara tillbaka om mindre än två timmar och med tanke på att en timme skulle gå åt till att ta sig fram och tillbaka så bestämde jag mig för att slå mig ner på ett kafé och ha lite egentid, när Lille Skrutt är här så blir det ju mindre av den varan.


Lunchdags

Nu är det dags att traska ner på stan för lite lunch. Under förmiddagen har jag smidit planer för kvällen, jag håller tummarna för att det funkar och blir av!


Dagen efter, en segis

Jag hade en underbar dag igår och när alla bilder finns på datorn så ska ni få se vad jag gjorde igår kväll.
Idag ska jag fixa olika ärenden nere på stan. Bland annat ska jag lämna nycklarna till vår gamla lägenhet, på ett sätt känns det lite sorgligt men på ett annat sätt så känns det helt naturligt och det känns som att vi jämt har bott här i huset. Jag hade velat filma den gamla lägenheten men det vi inte haft tid med, men den finns nog ganska mycket film därifrån så det mesta är nog dokumenterat :).
 
Idag har jag känt mig lite såhär, trött och mosig efter gårdagen men det går nog över när jag kommer ut i friska luften.

Födelsedagen hittills

Jag har haft en underbar födelsedag hittills. Vid halv ett kom min syster och hennes barn på besök och vi åt korv och makaroner (en av mina favoriter) efter det blev det lite mys och avkoppling i soffan innan vi förberedde fikat. En efter en droppade syskon och deras respektive in så nu till slut var vi alla syskon med sina kära och barn här, det var jätteroligt!
Vi fikade och busade lite och nu är jag ensam och väntar in kvällens upptåg. Det ska bli spännande att se vad som händer då. Nu när alla har gått hem så känner jag mig faktiskt lite trött så jag kanske ska passa på att ta en liten power nap här i soffan.
 
Jag fick ett jättefint halsband av Anton idag så jag är extra fin! Lampan i vardagsrummet gjorde mig dock lite randig...
 
 
En del av fikat. Snickerskakor, chokladkakor och daimbakelser (eller snarare botten av dem, alla fick bygga ihop sin egen bakelse med kolasås och grädde på toppen).
 
Hembakat bröd.
 
En strålande solnedgång dagen till ära.

Födelsedagsfrukost

Min plan var att få en lång och härlig sovmorgon idag men jag vaknade redan vid 5-tiden. Det brukar jag göra men kan oftast somna om igen. Strax efter sju gav jag upp och gick upp för att fixa frukost, jag bakade igår kväll så jag fick njuta av nybakat bröd nu på morgonen.
Nu ska jag krypa ner i sängen igen och se om jag kan slumra lite, annars blir det mer "Snabba cash".


Sista kvällen som 20-nånting

Det är 100 grader varmt i köket men nu är mer än hälften av kakorna klara. Några är i ugnen nu och när de är klara är det matbröd som ska göras. Imorgon ska jag göra en sockerkaka för den är godast när den är nygräddad :).

Om några timmar går jag och lägger mig som 20-nånting och vaknar upp som 30-åring...eller inte riktigt för jag är född på kvällen om man ska vara noga. Det känns spännande! Det blir ingen frukost på sängen eftersom jag är själv, men det blir nog lite lyxig frukost iallafall ;-).


Långlunch

Det blev en riktig långlunch idag. Jag mötte upp tjejerna kl 12 och vi bröt upp strax efter halv tre. Vi åt på Vivaldi och det var roligt att träffas utanför mvc och prata lite.
På vägen hem handlade jag det som behövdes inför eftermiddagens bakrace. Jag ska sätta igång med det om en stund men först ska jag vila lite i soffan framför tv:n.
Det var roligt att få göra sig i ordning och träffa lite folk efter gårdagen som bara spenderades hemma i myskläder.


En rolig tisdag

Mina älsklingsblommor. Tulpanerna fick jag i lördags.
 
Idag är det tisdag och jag har en massa roliga saker framför mig. Jag ska luncha med mammorna från föräldragruppen och så ska jag handla och baka inför mitt bakmaraton som jag ska påbörja när jag kommer hem från stan. Det blir några nya sorter och några klassiker och så vill jag hinna med lite matbröd också. Sen är det några till som har efterlyst önskelistor, jag som fick allt jag önskade mig i lördags men någonting ska jag nog komma på ;-).
 
Jag hoppas att solen vill titta fram så att jag får njuta lite extra när jag traskar ner på stan.
 
Jag fick förresten frågan på var man kunde hitta receptet på orientalisk kyckling och det hittar man här.
 

Födelsedagsmiddag - bildregn

I lördags kom familjen på födelsedagsmiddag. Vi började eftermiddagen med paketöppning, därefter blev det fördrink och bastu för de som ville, vi andra hade mys nere i tv-rummet. Vi åt en riktigt god middag och därefter blev det melodifestivalen och tårta. En underbar eftermiddag/kväll och jag blev ordentligt bortskämd med presenter! Jag blev helt rörd och överraskad över allt fint jag fick! Örhängen, en matta, halsband och armband som Edvin hade gjord, en lampa, tidningskorg, blommor och ljus m.m.
 
 
Paketöppning
 
Kvällens meny
 
Förrätten läggs upp
 
Varmrätt
 
Tårta in the making
 
30 ljus kändes lite trångt så tre stycken fick räcka.
 
Kvällens outfit, bilden togs efter att alla gästerna hade gått hem så det är därför jag ser lite sliten ut.
 
Tack fina familjen för en härlig kväll!
 

1 månad kvar

Idag är det 1 månad kvar till bf som är 25 mars. Det innebär att vi senast om 6 veckor är föräldrar :) helt overkligt och samtidigt så efterlängtat och väntat.


Älskade sol

När jag vaknade idag och tittade ut blev jag så pigg och glad! Solen skiner och smälter snö och is. Det droppar redan från taken och isen på marken ger med sig sakta men säkert :).

Idag har jag en planeringsdag. Även om familjen firade mig i söndags så är det några av dem som kommer över på min riktiga födelsedag och fikar (jag tror faktiskt att det är fler som kan komma då än i lördags) och umgås lite för det är tråkigt att sitta helt ensam på sin 30-årsdag. Så det ska bakas lite, men vad vet jag inte riktigt och jag måste se över vad som finns hemma i skafferiet.
Imorgon blir det en bakdag så att jag på onsdag bara kan njuta och fira födelsedagen!
Så nu ska jag leta efter smarriga recept!


Söndagkväll och presenter

Tulpanerna och mattan var några av presenterna igår. Jag älskar färgen och den är så mjuk och skön! Turkos är min favoritfärg. Vår förra vardagsrumsmatta fick flytta ner till tv-rummet i källaren.
 
Jag har haft en underbart skön söndag och nu sitter jag ensam i soffan och tittar på ett djurprogram om Afrika. Helgen har både varit effektiv och avslappnad. Idag har jag för första gången på flera veckor som vi har haft en helgdag utan så mycket flyttfix. Vi tömde det sista i förrådet idag men annars så har dagen bara varit mysig och det var precis vad vi behövde.
Nu väntar jag in Johan Falk som börjar klockan 21 och fram till dess ska jag gå igenom bilderna från igår så att jag kan lägga ut dem här imorgon.
 
Kvällens middag blev rester från igår kväll.
 

Hemma igen

Det snöade när jag gick till högmässan och alla mina lockar försvann så jag såg mest trött och sliten ut till slut.
Nu är jag hemma igen och har fixat lite brunch i form av stekt potatis, ägg, bacon.


Oh what a night!

Vilken kväll jag hade igår! Den var helt underbar!!! Jag återkommer till den senare under dagen för nu ska jag iväg och sjunga med kören på högmässan. Lite trött men promenaden ner på stan gör mig nog gott.

Här ser ni några av de presenter jag fick igår.


I köket

Jag har stått i köket sen strax före kl 11 och jag börjar se slutet på att göra-listan. Maten smakar bra (det som är klart än så länge) och idag har vi invigt grytan som vi fick av Hs föräldrar i julklapp.
Jag ska fixa klart tårtan och sen ska jag göra mig i ordning och vänta in gästerna. Härliga lördag!


Lördag och födelsedagskalas väntar

Gårdagens middag. Fläskfilé med potatisgratäng, beasås och sallad.
 
Igår blev det en halveffektiv kväll. Tv-tittande blandades med städning och fix inför kvällens familjemiddag. Idag ska jag göra klart tårtan som jag började på igår, jag har även tänkt att i stort sett göra klart maten på förmiddagen så att jag bara kan njuta när gästerna kommer. Sen ska vi duka, städa och ordna med relaxen så att vi kan ha lite spa och basta på eftermiddagen med de som kommer tidigt.
Jag vill att det ska bli en härlig och lugn kväll utan stress, jag håller tummarna för att jag lyckas med det!
 
Början till ett av lagren på kvällens tårta.
 
 

Vecka 36

Magen i vecka 36 bland flyttkartonger och oreda.
 
 
Min barnmorska försökte känna om Lille Skrutt låg åt rätt håll när jag var där förra gången men då kunde hon inte känna hur h@n låg. Jag ska dit nästa vecka igen och då kan hon förhoppningsvis känna den bättre för det är lättare ju större bebisen är. Jag mår som sagt bättre nu än tidigare under graviditeten men jag har känt mig väldigt trött de sista två veckorna, jag vill gärna slumra en stund på eftermiddagen för att känna mig som människa igen och eftersom jag är hemma så är det oftast inga problem att ta sig en liten powernap, det gäller bara att se till så att den inte blir för lång så att jag kan somna på kvällen.
 

Dagens

Magen i vecka 36 (35+3).
 
När jag flyttpackade hittade jag en gravidtopp som jag köpte i N.Y i somras som jag la undan eftersom den var för stor när magen började puta. Nu när jag har en riktig kula så passar den perfekt! Den kommer ifrån A pea in the pod och jeansen (även de köpta i N.Y) kommer från Motherhood Maternity.
 

Bra fredagsstart

Jag har haft en lugn start på fredagen. När klockan ringde plockade jag upp "Snabba cash" och har läst en bra stund nu. Jag vet att den har funnits ute i många år och jag har haft den vid sängkanten i säkert ett år men nu äntligen läser jag den.

Idag ska jag handla inför morgondagens middag. Igår bestämde jag mig för hur tårtan ska se ut och vad den ska innehålla, det blir en ny variant som jag hoppas blir god. Innehållet börjar jag med ikväll och så monterar jag den imorgon förmiddag så att den hinner gotta till sig lite under dagen.


Färdig hos frissan

Helt osminkad dagen till ära, tanken var att jag skulle få på mig lite smink innan jag gick hemifrån men telefonen gick varm så det hanns inte med.
 
Jag blev så nöjd hos frissan idag. Jag ville ha det lite mer som min naturliga hårfärg (som jag inte har sett på över 15 år tror jag) vilket innebär lite mörkare än jag har haft det de senaste åren när jag har varit väldigt ljus.
Sandra la slingor i tre olika färger och det blev precis som jag hade önskat, naturligt och mjukt.
 
Och så två försök på att fånga hur det ser ut bakifrån.
 

Mot frissan

Magen i vecka 36.
 
Jag försökte att ta kort på hur håret såg ut härom dagen men det visade sig vara svårt. Det var omöjligt att få till en bild på håret bakifrån där man kunde se hur långt det var. Det hade varit lättare om någon annan tog kortet men jag var själv hemma så det fick bli en sidobild istället. Men men, ni kanske får se en efterbild istället.
Nu ska jag iallafall ge mig iväg, vi sköt lite på tiden så jag har gott om tid att halka ner på stan i det fina vädret.
 

En trevlig torsdag väntar

Bloggen hanns inte med igår kväll. Jag hade tänkt att jag skulle få iväg ett inlägg om vecka 36 som vi befinner oss i nu men det får vänta tills jag kommer hem i eftermiddag.
Idag ska jag äntligen till frissan. Jag tror att jag var där i oktober senast så det var ett tag sedan, jag ska prata med min frisör och se vad hon tycker men jag tror att det blir lite annorlunda den här gången, vi får väl se hur jag ser ut när jag går därifrån i eftermiddag.
Innan dess så blir det lite plock här hemma och så måste jag få lite inspiration till tårtan för imorgon ska alla ingredienser inhandlas.

Igår när flyttstäd var här så fick vi bubblet som skulle ha lämnats vid den första städningen så när min man kommer till stan så får han njuta av den.


Chicco och kyliga vindar

Promenaden ner på stan gick både snabbt och halkfritt. Jag mötte upp A hos frissan och så gick vi till Chicco.
Jag åt en kycklingbaguette, den var supergod som vanligt.
Efter lunchen blev det ett besök på Panduro och jag köpte lite påsksaker så att jag kan göra påskkort när jag tröttnar på att packa upp flyttkartonger.
På vägen hem rörde sig Lille Skrutt hela tiden så det var lite mer obekvämt att gå+ att jag halkade till hela tiden så det gick sakta och det blåste riktigt kallt men jag klarade mig från att halka omkull iallafall.
Nu har jag krupit upp i soffan och tittar på den amerikanska versionen av "En unge i minuten".


Lunch på stan

Jag och magen är på väg ner på stan för en lunch med A. Som ni ser så kan jag inte se mina fötter längre...och tur är det för stövlarna är allt annat än rena :).


Tidig tisdag

 
Idag är jag uppe tidigt eftersom jag väntar på städfirman som ska åtgärda det som inte fixades vid flyttstädningen.
Idag ser jag fram emot en lunch med A och när jag ändå så är nere på stan så ska jag passa på att uträtta några ärenden men nu blir det först frukost och nyhetsmorgon!

Kvällens middag

Kvällens middag blev suveränt god om jag får säga det själv. Det var ju dessutom bara jag som åt den så då är ju min bedömning den enda som räknas :). Orientalisk kyckling med ris stod på menyn ikväll. Jag är sämst på att koka ris, jag har aldrig lyckats med det (det blir antingen gröt eller alldeles för hårt) men idag hade jag basmatiris på påse, så enkelt och det blev riktigt lyckat! Är det någon mer än jag hemma så får alltid den ansvara för riset men nu har jag hittat min räddning när jag ska fixa det själv. Lovely!


Tillbakablick till England

Just nu har jag paus i alla göromål, tvättmaskinen gör sitt och jag sitter i soffan där jag hamnade framför en gammal repris av Halv åtta hos mig (som jag inte har sett tidigare).
Just nu sitter jag och laddar för kvällens middag som jag ska börja med snart. Ikväll tänkte jag att det skulle bli kyckling.
Jag hade svårt att somna igår, jag kände mig inte alls trött så jag hann läsa ut boken innan jag somnade i gryningen. Det här har gjort att jag har känt mig seg idag men jag hoppas att det blir bättre inatt för klockan 8 imorgon kommer städfirman som gjorde flyttstädningen här i huset.
Det var några fönster som inte var tvättade, det sitter kvar spindelväv på väggen i källaren samt att två gardinupphängningar hade ramlat ner i samband med städningen och det ska de förhoppningsvis åtgärda imorgon. Dessutom fick vi en lapp där det stod "lägg mig på kylning och avnjut mig i gott sällskap" men det fanns ingenting att lägga på kylning så de lovade att ta med sig en flaska mousserande som de hade missat förra gången.
 
 
För exakt ett år sedan var jag i England med kören, närmare bestämt i Gloucester. Här är vi ute i trädgården hos vår värdfamilj som hade ett herrgårdsliknande hus med slottsträdgård. Jag hoppas att vi någon gång får möjlighet att åka tillbaka till Gloucester på semester för det var en mysig stad.

Sneak peak på biblioteket

Jag har precis ändrat om i alla badrumsskåpen. Det tänkte jag göra redan förra veckan men det är inte det roligaste som finns så därför har jag skjutit på det till nu. Nu när det är klart så är jag nöjd!
Tvätten står högt upp på listan idag tillsammans med en massa småfix, inte så roligt för er att läsa om men de här veckorna som har varit (och de närmsta som kommer) har sett/ser ut så.

Jag visar er en sneak peak på biblioteket istället. Alla kokböcker och bakböcker är på plats (vilket är de viktigaste böckerna ;) och resten får vi ta senare. Det ska in mer/flyttas om tavlor och bilder men det får vi göra när allt är uppackat och vi ser vad vi har. Vi behöver även fixa en av väggarna+golvet som bara är målade till hälften (varför kan man inte fixa ordentligt på en gång?!?) men det får bli framåt sommaren när vi har kommit bättre i ordning med resten, det har inte högsta prio just nu


Blommor

Linda och Maja kom förbi på eftermiddagen för att önska oss välkomna hit till gatan och hade med sig fina tulpaner. Tulpaner är min favorit, de är så fina och våriga blommor. Vi gick husesyn och fikade så det blev en riktigt spontan och trevlig eftermiddag.


Mmm, lunch

Idag blev det rester till lunch. Jag riktigt längtade efter lunchen då det var så himla gott när vi åt det igår. Torsk med handskalade räkor, ärtor och potatismos. Receptet hittar ni här.
 
Torsk med räkor, ärtor och potatismos.
 
Tiden har sprungit iväg här på förmiddagen och jag är förvånad över hur snabbt tiden har gått idag, jag får saker gjorda men allting tar sån tid. Nu är det snart dags att fortsätta igen, det är tur att jag inte har tv 3 eller kanal 5 för då skulle pauserna bli mycket längre.

Ny vecka

Jag vaknade vid 6-tiden och kunde inte somna om. Jag gav till slut upp och gick upp. Som vanligt kommer jag att bli trött runt 9-10 men jag får försöka att härda ut :).
I helgen ska min familj komma hit och fira mig och då är min önskan att det ser någorlunda okej ut här hemma. Det kommer fortfarande att finnas många kartonger och kassar som inte är uppackade men de behöver inte stå i köket eller vardagsrummet.
Projektet för veckan blir alltså att hinna packa upp så mycket som möjligt och att få lite ordning på allt. Sovrummet är stökigast för här hamnade allt som vi inte visste var vi skulle ställa någonstans så jag börjar nog här inne.

I helgen påbörjade jag en ny bok "Två gånger är en vana" av Denise Rudberg. Det är hennes andra bok om Marianne Jidhoff och tillhör gengren Elegant crime om jag minns rätt. Det är något helt annat än hennes tidigare chic lit-böcker (som jag älskar). Den här verkar vara lika bra som den första och om jag får en stund över idag så ska den ägnas åt boken.


Helgen som flög förbi

 
Idag har det varit full fart och det känns i hela kroppen. Den gamla lägenheten är äntligen tom och vi har hunnit med att lämna det som inte fungerar längre till återbruket.
På eftermiddagen blev det en tur till Erikslund (det är snart tradition att åka dit på söndagar) och vi hann med besök i olika butiker och jag såg några saker jag önskade mig (bland annat en matta), jag ska passa på att titta lite på stan nästa vecka också men det känns skönt att ha kommit på någonting bra.
 
Nu står fisken i ugnen och klockan 21 blir det Johan Falk på tv, pappa fixade så att vi nu har kanal 1, 2 och 4 :). Jag har haft en riktigt bra och effektiv helg, inte mycket vila och avkoppling men vi har fått så mycket gjort!
 
 
 

Mello och tacos

Vår lördag var ingen vilodag. Vi fick ovärdelig hjälp från mina föräldrar och nu är soffan i TV-rummet ihopsatt, vi har fler lampor uppe och bokhyllan är på plats i biblioteket. Jag och mamma rensade i gamla lägenheten, hämtade saknade soffdelar på Erikslund och mamma planterade om mina orkidéer.
 
På kvällen åkte vi hem till min syster där det vankades tacos och melodifestival med 75% av syskonskaran. Vi poängsatte bidragen och på det stora hela så stämde våra betyg, men bidrag nummer ett tyckte vi skulle gå till final istället för Caroline av Ugglas och så blev det ju inte.
 
 
Arvid var på bra humör
 

Bästa söndagsstarten

Igår satte vi igång kaffemaskinen och jag som inte har druckit kaffe sen oktober (det har inte smakat gott nu när jag är gravid) njöt av min cappuccino så till frukosten idag blev det en likadan, åh så gott det är!


Fredagsmyset och lördagens planer

Kvällen igår blev bättre än dagen och till slut kändes det riktigt bra igen. Jag har hormonsvängningar som heter duga nu under graviditeten och det kan gå från botten till toppen ganska fort :). Här hemma fixades det för fullt och därefter blev det middag. Rotfruktsgratäng med fläskfilé, riktigt gott och jag fick chans att använda en av våra nya Le Creuset-gratängformar som vi köpte i Göteborg före jul. De har legat nerpackat i väntan på flytten och nu är de äntligen uppackade.
Färgen heter Caribbean, den är så läcker tycker jag.
 
 
 
Det blev även finalen av På spåret och en film på Netflix som heter Relative Values, helt okej men inte det bästa jag sett. Idag kommer förstärkning i form av mina föräldrar och vi ska sätta ihop soffan i TV-rummet och fixa lite andra saker innan det framåt kvällen bär iväg på trevligheter.
 

Apelsincravings och fredagstrött

Jag har haft dåligt med ork idag. När jag kom ner på stan så var jag trött (både i benen och huvudet) så det blev bara besök i tre affärer.
Familjen efterlyser en önskelista från mig så jag hade egentligen behövt ta en tur i lite olika affärer men jag hade varken lust eller ork. Förhoppningsvis är jag piggare nästa vecka och kan ta en tur då.
Avslutningsvis blev det ett besök på ICA, jag har fått pippi på apelsiner just nu så det blev några sådana så att jag klarar mig över helgen.


Fredag och full fart mot helgen

Äntligen är det fredag igen! Den här veckan har faktiskt gått ganska fort men det ska bli skönt med lite helg då jag får lite sällskap av nära och kära. Just den här veckan som har gått så har det blivit ganska mycket social tid ändå, fika med E igår och familjen i onsdags + körövning så jag ska inte klaga. För det mesta så är det självvalt då jag vill hinna få klart så mycket som möjligt hemma innan bebisen kommer, men det betyder inte att jag inte saknar det sociala i att träffa människor.
 
Idag ska jag ner en sväng på stan på eftermiddagen. Andra saker som står på schemat är att packa upp flyttkartonger och göra en översikt på saker jag behöver hjälp med (till exempel tunga saker som ska bäras eller som man behöver vara två för att fixa så som att få upp gardinstänger och montera soffa).
 
Jag skulle även vilja hinna med lite bakning. Det var länge sen nu eftersom all tid har gått åt till flytten men på söndag kväll kanske det hinns med. Nedan ser ni mitt favoritbröd fildegslimpa.

Min eftermiddag och kväll

Dagens fika.
 

Idag var jag hemma hos E och A och fikade och pysslade. Vi hade en jättemysig eftermiddag och jag bjöds på gott fika. Eftersom jag inte riktigt tål grädde så fick jag smör och ost på min semla och det var supergott.
Tiden gick fort och vid 17-tiden tog jag bussen ner på stan igen och fick mig en liten promenad hem. Jag valde en annan väg och den gick lite fortare än den jag testade igår kväll när jag gick hem från kören så det var bra.
 
Det blev rester från frysen till middag, färsbiffar med champinjoner och sockerärtor,  och jag lyxade till det med lite glass till dessert såhär på alla hjärtans dag. Nu tänkte jag titta på första delen av Five days som finns på svtplay, jag har ingen aning om den är bra men i brist på vanlig tv är jag glad att playkanalerna finns.

Vecka 35

Återigen är vi inne i en ny graviditetsvecka, den här gången är det vecka 35 (helt otroligt!).
 
 
 
Vad gäller bäckenet så är det bättre nu än för några veckor sen. Jag är glad eftersom det gör att jag kan röra mer på mig. När det var som värst ville jag inte ens ändra ställning när jag satt i soffan och nu kan jag (med lite smärta) gå ner på stan vilket är ca 2 km. Det är en riktigt stor skillnad och det är så skönt att kunna röra lite på sig igen. Ryggen är lite trött men det är inget som är jättebesvärande än så länge.
 
 
När jag var hos barnmorskan igår så försökte hon känna hur bebisen låg men hon kunde inte känna om den låg med huvudet nedåt eller inte. Nästa gång jag ska dit (om två veckor) så kommer det nog att vara enklare att känna efter för då är bebisen ännu större och har svårare att gömma sig.
Allting såg bra ut när vi kollade blodtryck osv. och magen följer som vanligt sin egen kurva.
 

Alla hjärtans dag och torsdag

Igår blev det två promenader till och från stan + snöskottning, betydligt mer motion än jag är van vid men det gick bra. Nu bor vi ganska nära centrum men med all snö och is samt att det tar längre tid att gå när jag är höggravid så tar det ca 25 minuter enkel väg.

Inatt sov jag riktigt bra. Ca 7,5 timme blev det totalt och när jag vaknade vid 8-tiden så kände jag mig utvilad för första gången på länge. Jag tror att det antagligen beror på att jag rörde mycket på mig under dagen (eller så är det lugnare i det nya huset och inga ljud utifrån som stör...det vore underbart om det var så för då kan jag äntligen få bättre sömn)
Även idag blir det en tur ner på stan för jag ska hem till E och fika och bussen går från stan så det blir en promenix även idag vilket förhoppningsvis gör att jag sover bra inatt också.

Det är alla hjärtans dag idag och jag tänker lite extra på alla nära och kära. Som vanligt så är jag och min man ifrån varandra så det blir inget firande för vår del men det finns många andra dagar man kan fira kärleken på istället.
Jag hoppas att ni har en mysig alla hjärtans dag!


Sångardags

På Gryta blev det lite spel och mellis och avslutningsvis en sångstund. Det var skönt att komma ifrån kartongerna lite (även om jag inte har gjort något åt flytten idag) och nu är det dags för kvällsmat och därefter är det dags att bege sig iväg till kören för kvällens repetition.

Här spelar vi trafiklotto.


Dagens lunch

Eftersom jag var nere på stan på förmiddagen så lyxade jag till det och köpte med mig en sallad hem från Vivaldi. Kyckling och räkor, mums!! Den var supergod.
Nu blir det en sväng hem till mamma som slutar tidigt idag.


Skotta skotta skotta

Det var premiärskottning för mig idag och det var riktigt jobbigt och faktiskt lite roligt. Jag förstår att de som har skottat sen november inte tycker att det är lika roligt men det var skönt att få anstränga kroppen lite. Ryggen och armarna är väl de som får mest träning, jag var helt svettig och slut efter dagens pass.

Jag skottade parkeringen och lite av framsidan men struntade i baksidan då det bara är vi som går där och just nu använder vi bara källarentrén så då kan det lika gärna vara snö på baksidan, jag vill inte överanstränga mig med bebisen i magen så det fick räcka för idag.

Nu blir det lite vila innan det är dags för lunch.


Mot barnmorskan i vinterlandskapet

Igår blev det finalen av Maestro på svtplay och så läste jag ut "Femtio nyanser av frihet", den var mycket bättre än den första boken tycker jag.

Dagen idag börjar med ett besök hos barnmorskan och eftersom jag inte vet hur plogat det är (och hur fort det går för mig att gå dit) så har jag tagit till rejält med extratid så att jag inte kommer fram för sent.

Såhär ser det ut från sovrumsfönstret, en väldigt vintrig men fin vy.


En myskväll väntar

Bild från i söndags.
 

Såhär såg det ut i söndags när familjen var här och hjälpte till. Nu ser det lite anorlunda ut i köket eftersom köksbord + stolar är på plats. Det är inte lika luftigt längre men det är betydligt mer bekvämt att äta vid ett bord i lagom höjd.
Jag har tvättat klart för idag, det finns en massa specialtvätt som ska tvättas den här veckan men det får jag fortsätta med imorgon, tre maskiner får räcka idag. Jag är glad över att det var en så pass enkel tvättmaskin som var lätt att förstå sig på. Imorgon måste jag ge mig på en annan maskin, spisen, om jag inte micrar någon fryst låda vill säga. Jag har aldrig använt gasspis förut men någon gång ska vara det första så det är lika bra att kasta sig in i det på en gång.
 
Kvällen kommer att spenderas i soffan, framför datorn och någon play-kanal eller netflix.

Bland flyttkartongerna

Nu är det äntligen dags för en paus i upp-packandet. Det har gått bra och lådorna som syns på bilden nedan är tomma. Det snöar konstant och jag hoppas att det slutar snart men enligt väderprognosen ska det snöa imorgon också. Det får nog bli skottning när jag kommer hem från barnmorskan imorgon förmiddag. Vi skottade igår så det är ganska okej just nu men om det fortsätter såhär så behövs det snart en omgång till.
 
Såhär ser vardagsrummet ut för tillfället, det ska upp några tavlor på väggarna och när skrivbordet är bortflyttat (det gick inte upp för trappen som vi hade tänkt oss så det hamnade i vardagsrummet istället) så ska ni få se andra sidan av vardagsrummet också.
Nu är det dags att ta hand om tvätten, sen blir det lite bloggläsning tror jag minsann, det hinns inte riktigt med nuförtiden men det är väl bara att vänja sig, när bebisen kommer finns det nog inte så mycket tid över till sånt.
 

Jag känner mig hemma

Förmiddagen sprang förbi i ett nafs. Det blev sovmorgon och så har telefonen gått varm.
Tvättmaskinen är i full gång och jag känner mig riktigt hemma här i huset. Jag tror att vi kommer att trivas bra här :).
Igår kväll packade jag upp det mesta av mina kläder som används nu, (gravidkläder) mina gamla kläder får vara nedpackade så länge.

Eftermiddagspasset ska påbörjas i köket där jag ska försöka att få lite ordning så att det blir lättare att laga mat och hitta det jag letar efter.


Första middagen

Jag är ganska slut efter dagens insats så det blir enkel middag ikväll. Det blir fiskpanetter (en ny variant vi hittade igår när vi var på Maxi) och klyftpotatis. Det står i ugnen just nu och sköter sig självt så jag kan fixa med annat under tiden :).


Sakta, sakta

I huset börjar möblerna sakta komma på plats men jag som är ivrig tycker att det går alldeles för sakta. Vad jag minns från tidigare flyttar så har det långa passet varit att få ut allt ur det gamla boendet och att det sen har gått snabbt att få in det på plats...men så känns det inte idag.
Såhär ser det ut i vardagsrummet just nu.


En glammig lunch

Såhär såg det ut när jag åt lunch i nya huset idag. Två flyttkartonger som bord och klappstol att sitta på. Snart kommer grejerna hit och då hoppas jag att vi lyckas få allt på rätt plats, eller iallafall till rätt våning så att vi slipper flytta omkring sakerna.


Nästan tomt

Det är nästintill tomt i lägenheten, bara de största och mest otympliga möblerna är kvar nu. Killarna har jobbat på bra hittills och jag känner mig obrukbar och mest i vägen.
Jag längtar efter lunch och tills det är dags att få in möblerna i huset.


Flyttkaos

Jag kunde inte ens hitta två likadana strumpor imorse, men men, från och med imorgon kan det bara bli bättre. Nu kör vi!


Sista natten i lägenheten

Aldrig. Mera. Flytt. Iallafall inte när jag är höggravid och osmidig. Det har varit fullt upp idag och som vanligt fick vi underbar hjälp av familjen med allt ifrån eldragning till uppackning och tvätt.
Nu ikväll blev det storhandling på Maxi Erikslund men det var mycket som inte fanns så jag var nära till tårarna när vi stod där och skulle handla men vi fick väldigt bra och trevligt bemötande så trots att han inte kunde hjälpa oss med något av det vi saknade så blev jag på bättre humör.
Jag kom hem till lägenheten vid 20-tiden och då började sista pack-racet. Vid 22 blev det gulaschsoppa, värmd i den enda kastrullen som är kvar här och sen fortsatte jag. Nu är jag så otroligt trött och fötterna gav upp för länge sen, jag skulle behöva en ordentlig fotmassage.
Det är en del kvar att fixa innan det är dags för sängen men jag hoppas att det går snabbt för flyttfirman kommer vid 8-snåret imorgon bitti och då ska allt vara klart.

Vi får se hur det blir med uppdateringarna imorgon, jag hoppas att jag hinner visa lite bilder under dagens lopp.


Trött i fötterna

Det har gått bra idag och vi har fått in mer saker i huset. I köket är det smärre kaos då jag väntar på vitrinskåpet som kommer med flyttlasset på måndag. Det sväljer ungefär hälften av våra köksgrejer och är väldigt efterlängtat just nu då alla saker står huller om buller på köksön, köksbänken och soffan.
Jag och mamma har skruvat ihop spjälsängen och en hallmöbel till källaren. Soffan däremot är fortfarande omonterad då det saknades skruvar, ben och instruktioner...vi får se hur det går med det imorgon när vi besöker butiken igen för att se om vi kan hitta våra saknade delar.


Bästa flyttvädret

Snön kommer ned från himlen utan uppehåll så det är lite meckigare att flytta våra saker och kartonger då men vi kämpar på!


Fredagskväll i flyttartagen

Jag har kommit hem till lägrnheten och fredagsmyset kan börja, även om det i mitt fall kommer att bli en hel del packning efter maten.

Idag blev det en tur till IKEA där jag träffade Kerstin, en riktigt rolig överraskning då vi inte har setts på länge och hon inte bor i Västerås.
Det handlades lite smått å gott och allting lämnades av i huset.
Soffan till TV-rummet levererades idag och eftersom det är smala dörrar i källaren fick de ta bort emballaget innan de kunde få in den i rätt rum. När den är ihopsatt å klar ska ni få se den men det var så mörkt så vi måste vänta till imorgon när det finns dagsljus.
Såhär såg det ut i källaren efter leveransen.


Det artar sig

Lite av skafferiet är uppackat, nu blir det en tur till Erikslund!


Fredag

Flytten närmar sig med stormsteg och idag ska jag fixa med den och allt annat som måste fixas inför helgen.

Min prio nu på förmiddagen är att ta tag i de saker som jag inte riktigt vet om vi ska ha kvar eller inte, och vart de ska stå om vi ska ha kvar dem.
Det är härligt med fredag, full fart mot helgen, sista helgen i lägenheten :).


Tråkig hemmatorsdag

Snön verkar inte ge med sig. Det snöar så otroligt mycket idag så jag som bara var ute i tio minuter på förmiddagen såg ut som en snögubbe när jag kom in och fick hänga in alla ytterkläder i duschen. Jag borde ta mig iväg till ICA nu på eftermiddagen för att hämta ut ett paket som ligger och väntar på mig men det känns inte alls lockande i det här vädret.
 
Alternativet, packa flyttkartonger, börjar jag tröttna lite smått på men det vinner nog just nu. Det är vårt sovrum som står på tur och det går nog ganska snabbt att packa för det finns inte så mycket saker kvar och när jag är klar så kommer det att kännas bra så det får nog bli min syssla de närmsta timmarna.
 
Älskade tulpaner, jag kan inte få nog av dem och på måndag tror jag att jag ska köpa en bukett som får pryda köksbordet i nya huset.
 
 
 
 

Heartbeat design

Jag beställde lite saker till Lille Skrutt från Heartbeat design och idag fick jag leveransen. Beatrice syr barnkläder och tillbehör till barn i härliga färger och mönster och vi fick idag hem det här. Ni får se bättre bilder "in action" sen när de används.
 
Ett babynest som man kan vända på, på ena sidan är det prickar och på den andra är det ugglor.
 
Dessutom var det några byxor, napphållare och dregglisar.
 
Så fina färger och plagg!

Snö och husfix

Jag har precis kommit hem efter en eftermiddag i det nya huset. Jag, mamma och syster har packat upp kartonger och fått in rätt saker i rätt rum så att det blir lite lättare för flyttgubbarna att komma in med alla sakerna i källaren på måndag.
Jag bjöd på fika från frysen idag eftersom vi håller på och rensar ut inför flytten. Det blev ananaspaj (den smakade lika bra som när den är nygräddad) och mjuk pepparkaka.

Nu är det sångardags och jag ska halka iväg i snöyran till kören. Idag har jag på mig halsbandet jag fick designa och tillverka på min möhippa. Jag älskar det!


Vecka 34

 
Nu är vi inne i vecka 34 och det rullar på bra tycker jag. Jag känner av foglossningen när jag har hållt igång mycket men små korta promenader känns rätt okej just nu.
 
 
Jag tror att jag lägger på mig ganska mycket vätska just nu för jag dricker hur mycket vatten som helst men det känns som att det stannar kvar i kroppen. Benen känns mer svullna, fingrarna har varit svullna sen början av hösten så det är svårt att säga om det har blivit värre.
 
 
 
 

Mot ESC

Idag blir det en tur till Erikslunds Shoppingcenter på förmiddagen. Jag ska fixa lite ärende och passade på att slå ihop det med en lunch med fina Anna och lilla F.
 
På eftermiddagen ska jag få hjälp med att få över ännu mer saker till huset (jippi!!) och ikväll är det kördags. Jag missade förra veckans rep så jag riktigt längtar efter det!

Bebiskläder och köttfärs

Det fanns hur mycket barnkläder som helst och min syster ska leverera dem imorgon till nya huset.
Vi har sorterat allt efter storlek idag och jag fick ett hum om vad det var för kläder. Om vi får en flicka så kommer vi knappt behöva handla några kläder det första året för det var massvis med klänningar, blusar och kjolar.

Nu är jag hemma igen och jag är ganska slut efter dagen så det blir till att slänga ihop köttfärssås (det blev köttbullar igår men nu har jag inhandlat det som saknades) och sen ska jag titta på TV eller läsa.


Mera snö

Det blev en promenad till dagis för att hämta Anton och på vägen hem lekte han i snön.
Nu har vi ätit mellis och planen för eftermiddagen är att vi ska sortera bebiskläder som jag ska få med hem.


Ledig dag

Jag vaknade strax före kl 6 av att de plogade bort snön här utanför, de höll på i över en timme och det skallrade i väggarna när de drog över kullerstenen så jag kunde inte somna om.

Nu har jag iallafall kickat igång dagen som efter frukost börjar med en tur ut till Gryta för att hälsa på syster. Egentligen hade jag planerat en del annat till idag men allting flyttades till på torsdag så då blev jag helt plötsligt "ledig" idag och det kan vara skönt att komma bort från flyttstöket en stund, jag får ta igen det ikväll genom att packa ikapp :).

Ser ni förresten hur tomt det är i vitrinskåpet bakom mig ;-).


Jag borde...

...verkligen rycka upp mig och börja fixa kvällsmat för det är ingen annan som kommer att göra det åt mig. Jag börjar bli hungrig och då är det bra att börja innan jag är för hungrig för annars tar jag bara mackor istället. Jag hade tänkt att göra köttfärssås men ser nu att det saknas några ingredienser så vi får se vad jag kan slänga ihop istället, eller om det ska bli en annan variant av köttfärssås helt enkelt :).


Snö och sötsugen

Chokladsufflé med chokladkräm och ananasglass.
 
När jag var yngre så var jag inte så förtjust i efterrätter och kakor. Det finns fortfarande mycket jag inte gillar men det finns en hel del som faller mig i smaken och när jag själv bakar kan jag ju välja sånt som jag gillar ;-). Såhär på en måndagseftermiddag så längtar jag efter något gott men det får vänta till ett lite lyxigare tillfälle. Här ser ni några desserter jag har njutit av på sistone.
 
Grillad ananas med kokosglass, pistagenötter och kolasås med rom (om jag nu minns rätt).
 

Här hemma packas det för fullt och svetten lackar! Barinnehållet är nedpackat och nu har jag gått över på porslin igen (hur mycket har vi fått plats med i skåpen egentligen?)
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om snön som faller med ökad styrka utanför fönstret. Det är fint på ett sätt men det är februari nu och jag vill helst att snön är borta nästa måndag när vi kör det stora flyttlasset.

Måndag och nya tag

Jag har haft lite internetstrul här på förmiddagen så det har inte gått att blogga men nu ska det förhoppningsvis fungera.
Igår kväll tittade jag på filmen som gick på 4:an (The last three days tror jag att den hette), den var bra och jag fascineras alltid av att filmmakarna lyckas så bra för jag sitter å hejar på skurken istället för polisen. Eftersom man följer skurkens sida så blir det nog lätt så.

Det blir antagligen en hemmadag idag och fokus ligger på att packa innehållet i baren utan att ha sönder flaskorna eller få för tunga kartonger, vi får se hur det går.

I lördags provade jag Marabou Black, jag som älskar saltlakrits och choklad tyckte att den var jättegod! Mitt sällskap ville inte ens prova ;-) just på grund av saltlakritsen men mitt betyg är farligt god ;-). Övriga Marabou-favoriter jag har är den med mint och den vanliga rena men eftersom jag är en chokladälskare slinker det mesta ner...


Vinst

Jag har varit med i en undersökning gällande gravida som jag fick av min barnmorska. Det var frivilligt och eftersom det gick snabbt att fylla i och gällde önskan om barn så bestämde jag mig för att skicka in blanketten. I fredags kom en uppföljningsundersökning och då visade det sig att de hade lottat ut rikspresentkort bland de som hade deltagit i första undersökningen och jag var en av vinnarna :). Presentkortet använde jag nu ikväll när jag var på Ica och handlade. De lottar även ut vinster för deltagare i undersökning nr 2 och då kunde man vinna bärsjalar och presentkort så jag håller tummarna även denna gång (men det är nog inte så troligt att jag vinner två gånger). Det var iallafall roligt att bli överraskad med presentkortet i fredags :).


Lugn dag

Igår hade vi som sagt en väldigt effektiv dag i det nya huset och tack vare bussiga familjen så fick vi över en massa saker. Det kliar i fingrarna och jag vill dit och fortsätta packa upp vilket jag ska göra nästa vecka.
 
Vi tog sovmorgon imorse och tittade på reprisen av Selfridges som hade premiär igår. Jag älskar serier som handlar om den här tidsepoken (början av 1900-talet) och njöt av alla fina kläder och tidstypiska detaljer.
 
Idag blir det lugnare tempo med lite plock här hemma, kroppen min känner sig slut efter gårdagen så det behövs.
 
Såhär såg det ut i huset igår.
 
Arvid vaktar grejerna i källaren medan de andra killarna bär in den nya lasten från släpet.
 
Semlor
Syskonmys i det nya köket.

Dags för lördagskväll

Vilken dag vi har haft! Vi har fått över drygt 40 flyttkartonger + lite småmöbler till huset idag. Dessutom har vi fått upp en del lampor, tavlor och annat i huset och packat upp en del av köksgrejerna. Mamma å pappa hade med sig goda semlor som vi fick njuta av och större delen av familjen var med och hjälpte oss med allt, det är tur att vi är många så det går undan.

Nu ska jag inta soffan och njuta av lördagskvällen!

Kartonger i trapphuset.


Outfit från igår och magbild

Såhär såg jag ut igår när jag var till banken och fixade det sista med husköpet. Jag som är extra varm av mig nu under graviditeten njöt av mina bara fötter så länge det bara gick.
Klänning A pea in the pod, detaljer Kenneth Cole, Swarowsky och Bismark
 
 
Magen i vecka 33

Lördag = flyttstök

Idag har jag fullt upp med flytten, vi kör dit kartonger med hjälp av släkten och får även hjälp med uppsättning av lampor och gardiner, underbart!


Fredagsmys

Vi har burit å kånkat grejer hela seneftermiddagen och nu har vi att göra imorgon i huset.

Det blev kycklingsallad till middag och nu är det dags för På Spåret och så ska jag testa en ny choklad. Jag hoppas att ni har en mysig fredagskväll!


Fredagslunch

Jag laddar upp inför bankmötet med en god lunch på Hattis. Wallenbergare passar utmärkt en fredag som denna och det mättar länge vilket är bra när jag ska hålla på och köra grejer till huset hela eftermiddagen/kvällen.


Februari

Äntligen är februari här, årets bästa månad! Nej, riktigt så är det inte men det finns mycket roligt som händer den här månaden och jag kan lugnt våga påstå att den blir garanterat bättre än januari som vi nu kan lägga bakom oss.
Det här är månaden när jag verkligen tar klivit in i vuxenvärlden. Vi får tillträde till vårt nya hus idag och snart går det stora flyttlasset. Jag längtar efter att få börja komma i ordning och packa upp och göra oss hemmastadda.
 
Vårt nya hus
 
Det här är min sista månad som 20-nånting för i slutet av februari fyller jag 30 år! Om jag inte hade varit gravid så hade jag haft champagnefrukost eller varit bortrest på någon herrgård eller utomlands och jag hade dessutom ordnat en stor fest och firat allt vad jag kunnat med alla fina vänner men med tanke på att jag är i nionde månaden då och med tanke på att vi antagligen inte är helt klara med flytten än så blir det inget storslaget födelsedagsfirande. Som det känns nu så får vi istället ha en rejäl inflyttningsfest längre fram när bebisen har kommit och vi har kommit in i vårt nya liv.
Jag älskar att fira och vill fira allt som går att fira, för det gäller att njuta av livet!
 
Förra årets födelsedagsmiddag.

Det är dags att börja fundera på hur årets tårta ska se ut (även om det inte blir någon stor fest så måste vi iallafall äta tårta), och framför allt, vad den ska innehålla. Förra året blev det två olika tårtor. En chokladtryffeltårta med hallon och en chokladtårta med hallonmousse och daimfluff (den ni ser nedan). De låter kanske lika men de smakade väldigt olika och den här nedan blev vinnaren.