2>

Vecka 33 - åttonde månaden är påbörjad

Jag är nu inne i åttonde månaden, det är inte illa! Magen växer och allting känns bra även om bebisen ibland känns väldigt stor. Tanken är att den ska lägga på sig ca 1,5 kg till innan den är klar och det känns som att det kommer att bli riktigt trångt där inne mot slutet.  
 
 
 
Vad gäller föreläsningen så ska jag gå i början på mars, man får inte göra studiebesök på förlossningen men man får se ett bildspel och får lite information om de olika avdelningar som finns.
 

Mamma fixar

Min mamma är väldigt duktig på att sy och sticka och hon håller just nu på med en filt och täcke/lakan till vagnen. Vår liggvagn (som är beställd men den har inte kommit än) är mörkblå och för att matcha det har vi valt ett petroliumfärgat garn (en av mina favoritfärger). Igår när jag var hemma så fick jag se hur långt hon har kommit, och hon är nästan klar! Vi köpte garnet i fredags så hon har jobbat på bra under veckan. Det ska på lite detaljer men sen är det klart.
 
 

Bättre idag

Jag mår mycket bättre idag. Illamåendet och magontet är borta och jag har ätit både frukost och lunch utan problem. Sömnen som jag trodde skulle gå väldigt bra inatt med tankte på natten innnan var sådär. 5 timmar blev det men jag stannade i sängen hela förmiddagen och tog det lugnt i förhoppning att jag skulle somna om igen men så blev det inte.
 
Nu har jag varit uppe och ätit lunch och packat och rensat lite i vårt skafferi och nu ska jag återgå till boken som jag började på tidigare i veckan. Det är fortsättningen på "Femtio nyanser av honom" och den heter "50 nyanser av mörker".

Jag mår inget vidare

Den här kvällen blev inte alls som jag tänkt mig. Dagen började bra och jag har haft fullt upp. Strax före kl 17 blev jag otroligt illamående, så illamående att jag fick åka hem från mamma och ha med mig en påse i bilen utifall att. När jag kom hem fick jag väldigt ont i magen också så nu ligger jag i sängen och försöker att slappna av. 
 
Först tänkte jag kräksjuka för det verkar härja lite varstans just nu, men eftersom jag har mått illa i över tre timmar utan att kräkas så kan jag nog räkna bort det. Frågan är vad det kan vara, just nu känns det som att för lite sömn (fick totalt ca 2 timmar i natt) och för mycket stress kanske tar ut sin rätt. Vad det än är så hoppas jag att det är borta när jag vaknar imorgon så att jag kan fortsätta med allt som måste göras.
Jag har verkligen försökt att lyssna på min kropp och vila när jag blir yr eller illamående och mitt tempo är betydligt lugnare än det hade varit om jag inte var gravid men det verkar inte räcka med  det.
 
Just nu känner jag mig ganska emlig och saknar min man.Till råga på allt så försvann inlägget som jag skrev alldeles nyss så jag fick skriva om allting. Mitt tålamod, som inte är särskilt långt i vanliga fall, är betydligt kortare när jag mår dåligt så det fick bägaren att rinna över.
 
Det var inte så här jag hade tänkt att spendera min onsdagskväll. Jag har verkligen längtat efter kören, det är min sociala stund när jag får umgås med folk och sjunga, två av mina favoritsysselsättningar!
 
Jag sätter min tro till morgondagen och återkommer då men (förhoppningsvis) nya tag.
 

Dagens

Såhär ser jag ut idag. Smycken Cancerfonden, Pearls for Girls och från Anton. Klänning A pea in the pod och leggings från Indiska.


Dagens frukost

Idag blir det full rulle hela dagen och jag ska ta igen en del av de saker som skulle gjorts i fredags.
Frukosten idag är ryvita med ost, juice och ett perfekt kokat ägg.


Snön försvinner

Mina dagar ser väldigt lika ut just nu, det är bara flyttbestyr för hela slanten så om jag är frånvarande här på bloggen så vet ni vad jag sysslar med istället.
Gårdagen såg ut så och jag börjar inse hur mycket saker vi har. Jag försöker verkligen att rensa och tänka efter när vi använde någonting senast, för ibland är det bättre att sakerna hittar ett nytt hem än att de står i en kartong i vår källare.


När jag tittade ut på balkongen idag så såg jag att snön är på väg bort. Jag hoppas att det kan hålla sig så tills vi har flyttat så att det är lätt att få med sig alla saker på balkongen.


Barnmorske-update och Eurovision

Besöket hos barnmorskan gick jättebra. Allting såg fint ut och magen följer kurvan (idag mätte den 31 cm). Idag kunde vi höra hjärtljuden riktigt bra, det bästa hittills så det var kul. Snittet låg på 147 slag per minut och Lille Skrutt rörde sig mycket under den lilla stunden jag låg på britsen. Redan när jag satt i väntrummet så såg jag hur hela magen rörde sig under tröjan.
 
Ultraljud i oktober 2012. Då kunde vi se på ultraljudet att Lille Skrutt rörde sig men det kändes inte och magen var helt stilla till skillnad från nu när det verkligen känns när h@n bökar runt i magen.
 
På tal om något helt annat så såg jag att Petra Mede ska leda Eurovision. Det är inte mitt förstahandsval om man säger så. Det finns så många andra som jag tror är bättre lämpade och som skulle gå hem hos en bredare publik. Jag var inte jätteförtjust i hennes insats i melodifestivalen härom året, hennes humor är inte riktigt i min smak och dessutom så hade jag hellre sett en duo göra jobbet än en ensam programledare. Men vem vet, jag kanske blir glatt överraskad?
 
 

Mot barnmorskan

Måndag morgon och klockan ringde ganska tidigt idag. Jag har haft en lugn morgon och ska alldeles strax bege mig iväg till barnmorskan. Det ska bli roligt att få höra hjärtljuden från Lille Skrutt och kolla att allt ser bra ut.

Vi hörs igen när jag kommer hem, då ska jag gå igenom veckan och se vad som händer :).


Färdig för dagen

Nu känner jag att jag har jobbat klart för idag. Jag har påbörjat packningen av köket vilket jag egentligen hade tänkt att överlåta till flyttfirman men sen insåg jag att vi har många kartonger kvar så det finns kartonger att packa i och om vi kan få över en del av köket innan det stora lasset går så är en del redan iordning när vi flyttar in och det skulle vara superskönt.
Kartongerna blir inte alls tunga så även jag kan bära dem om det skulle behövas (även om det är lite meckigt med magen som är i vägen).
Nu är det dags för TV-soffan, jag tänkte titta på "Taken" och läsa senaste numret av Buffé.
 

Söndagsmiddag och förrådsfix

Idag har vi fixat i förrådet och burit ner en del saker till lägenheten, bland annat de sista flyttkartongerna så nu har jag att göra den kommande veckan.

När vi var klara med allt gick vi till Hattis för en söndagsmiddag och nu ska jag alldeles strax följa med mannen min till stationen och vinka av honom. Ikväll blir det nog ganska lugnt, eventuellt lite packning om jag orkar men annars tar jag det i veckan. Det börjar se ganska tomt ut här hemma vilket jag på sätt och vis är glad för, för det innebär att en stor del av våra ägodelar är nedpackade :).

Idag blev det köttbullar med potatispuré och gräddsås till middag.


Hemma igen

Jag och mamma tog en snabb sväng på stan innan vi begav oss till Karlsgatan 2 för att njuta av Lars Wallins vackra kreationer som visas där. Mina favoriter var brudklänningarna, där fanns några riktiga höjdare!

Efter det åkte vi till huset och tittade och grabbarna flyttade på några garderober så att de hamnade i det rum som blir vårt sovrum. Det var tur att vi fick förstärkning av familjen för det var inte så lätt som vi trodde. Vi kom nyss hem igen och jag är alldeles slut!
Jag har ont i huvudet och vi skulle behöva planera möbleringen nu när vi har det färskt i huvudet men jag kan inte koncentrera mig. Jag ska vila en halvtimme och se om det blir bättre så att jag kan vara lite roligt sällskap ikväll.

Här hemma utnyttjar vi alla ytor till flyttkartonger, såhär ser det ut i sovrummet just nu (och då syns inte alla de som är på golvet).


Dagens lunch

Idag åt vi rester till lunch, oxrullader i gräddsås med champinjoner. Ljuvligt gott!


Lördag och ganska pigg

Igår kväll hade jag och Al tjejkväll och vi tittade på Love Actually och pratade en massa. Det är så bra med en film som man har sett flera gånger innan för då behöver man inte sitta tyst utan kan umgås under tiden ;-).
 
Jag sover så mycket bättre när H är här. Inatt sov jag nästan 6 timmar i sträck och jag kände mig ganska pigg när jag vaknade vid 8.30. Jag smög upp och åt frukost, och har tagit det lugnt nu på förmiddagen.
 
Idag ska jag titta på fina klänningar på Karlsgatan 2, och därefter ska vi bege oss till det nya huset med lite grejer. Det ska bli roligt att få se huset igen, nu var det några veckor sen och det kan vara bra att friska upp minnet så att vi kan göra klart möbleringen innan det stora flyttlasset går.
 
En sneakpeak på badrummet i nya huset

Långlunch

Vi hade så mycket att prata om så tiden flög iväg! Jag tittade på klockan 15.45 och insåg att jag snart skulle iväg på nästa grej men vi ska ses när jag är klar igen.
Nu är jag på väg ut på en liten shoppingrunda, det är en riktigt bra fredag det här :).

Vi åt lunch på Strike och jag åt ryggbiff med bönsallad, supergott!


Sociala Stina

Åh vilken härlig förmiddag jag har haft! Jag har sms:at, skypat och pratat i telefon non stop hela förmiddagen så det blev inget svtplay för min del, vilket jag är glad för.
Jag är egentligen en väldigt social person så det här med att sitta hemma och läsa på distans är egentligen inte min grej (men vad gör man inte för kärleken?). Nu känner jag mig energifylld och glad. Dessutom bokade jag och Al om kvällsdejten till en lunchdejt så jag ska alldeles strax iväg på lunch. Det ska bli kul att få komma ut på lite fredagslyx efter en vecka med min köttfärssås (som förvisso är väldigt god) till både lunch och middag.
 
En av mina och Al´s tidigare luncher, men idag blir det nog inte pasta...
 
 
 

Ändrade planer

Idag skulle jag vara helt uppbokad och ute på äventyr men så blev det inte riktigt. En del blir fortfarande av men nu fick jag mer tid hemma så det får bli mer packning/rensning istället.
Nu på morgonen har jag skypat med min syster och hennes barn en lång stund så frukosten har fått vänta men nu är jag superhungrig och det är dags att bege sig till köket.
 
Efter frukosten blir som sagt flyttgöromål men som underhållning till frukosten ska jag se lite på andra delen av Fjällbackamorden som jag började titta på igår kväll.
 
Jag blev så sugen på hembakat bröd men just nu finns det inte riktigt tid till att baka så jag får nöja mig med knäckebröd.
 
 

Ute i kylan

 
Det blev en till tur ut i kylan då jag var tvungen att gå till banken och få några papper och då passade jag på att köpa en trådlös ringklocka till nya huset (det finns ingen i dagsläget) samt några andra saker som saknas. Jag har känt mig riktigt pysslig och fixig idag trots att jag är trött som en tok. Tänk om jag kunde vara lika effektiv varje dag, då skulle jag få så mycket gjort!
Jag hoppas att jag iallafall kan hålla mig vaken till 22 så att jag kan sova riktigt gott inatt (hela natten) men jag känner redan nu hur trött jag är så det kommer att bli en kamp mellan mig och mina tunga ögonlock.

Välkommen till kaoset

Såhär ser det ut i vardagsrummet hemma hos mig just nu. Lådor och grejer överallt. Nu håller jag på i köket, jag har gått igenom alla konserver och rensat ut de som har passerat sitt bäst före-datum och börjat packa köksmaskiner som jag förhoppningsvis klarar mig utan ett tag framöver. Det är tur att det är kul att flytta :).


Det mesta är avklarat

Idag har jag haft en riktigt effektiv förmiddag. Jag har pratat med försäkringskassan (efter att ha haft 472 nummer före mig i kön), bytt tandläkare, hittat och sorterat alla gravidpapper, pratat med banken tre gånger, tvättat (tredje maskinen är igång nu) och det bästa av allt; träffat T och fått en nyckel till nya huset!
 
Jag hittade ett gammalt pärlhalsband igår när jag packade och det får pryda halsen idag även om jag bara ska vara hemma och packa hela dagen.
 
Morgontrött är bara förnamnet...

Bra start

Jag har återigen insett att det bästa sättet att komma i fas igen är att gå upp i tid trots att jag är trött och har sovit för lite. Morgonen började därför med en god frukost och jag har hunnit med både tvätt och plock här hemma. Nu har jag ett telefonpass framför mig med försäkringskassan, tandläkaren och annat smått å gott.


Vecka 32

Vi har nu kommit ytterligare en vecka närmare bebis och vi befinner oss i vecka 32. Nu är det nästan omöjligt att ligga på rygg, jag blir yr på en gång och det känns obekvämt (jag som i vanliga fall alltid sover på rygg). Jag har massvis med kuddar som stöttar upp när jag ligger på sidan och det känns ganska okej även om jag blir lite illamående ibland. Jag tror att det delvis är därför som jag sover sämre nu, eftersom jag måste ligga still och i en position som inte uppskattas av foglossningen (trots flera kuddar mellan benen).
När jag idag satte på mig mina vanliga leggings som jag inte har använt på ca två veckor så ville de inte gå upp över kulan utan rullade ner under igen så magen växer hela tiden :). 
Jag mår väldigt bra just nu och försöker att hålla igång med packning inför flytten, det är bra för flåset och så går tiden väldigt fort.
 
Det är flera som undrar om jag har nån känsla för om Lille Skrutt är en flicka eller pojke men än så länge har jag ingen känsla alls. Vi får se om det dyker upp någon aning när det närmar sig.
 
 
Såhär såg magen ut i 30+6 (alltså sista dagen i vecka 31).
 
 

Lunchdags och bloggstrul

Bloggportalen verkar leva sitt eget liv idag så vi får se hur det går med inläggen idag.
Det är onsdag och det betyder sång för mig. Nu var jag i Skåne förra veckan + att jag missade rephelgen som kören hade i Klackberg i helgen så jag har lite körabstinens nu. Vi har fått ut en massa nya stycken som vi ska lära oss och det är alltid roligt, även om det ibland inte låter som det borde när man sitter med en ny not.
 
Innan kören är det tänkt att jag ska hinna med en del saker här hemma men allting går så segt idag. Jag sover dåligt på natten och det går såklart ut över energin jag har (eller snarare saknar) på dagen. Nu får det iallafall bli en sen lunch och sen är det bara att sätta fart med bestyren igen.
 
Tyvärr får jag inte njuta av Hattis goda mat, det blir min egen köttfärssås men den går inte av för hackor den heller.

Tips på flyttfirma?

Det verkar som att morgonens inlägg inte har publicerats som det ska. Här kommer en liten summering av det inlägget som jag hade lyckats kopiera.

- - -
En av de stora anledningarna till att ha en bärbar dator är att jag kan påbörja dagens att göra-lista i sängen. En riktig mjukstart samtidigt som jag är effektiv. Jag har skickat iväg en hel drös med offerförfrågningar till olika flyttfirmor. Jag trodde att jag kunde maila de flesta (och på så sätt bara behöva kopiera texten till olika adresser) men alla utom en ville att jag skulle fylla i ett formulär på deras hemsida vilket tog lite längre tid.
Nu är det iallafall gjort och det är bara för mig att vänta in svaren.

Är det någon av er som har tips på någon bra flyttfirma eller någon ni inte är nöjd med? Lämna gärna en kommentar här under isåfall.


Bra flyttfirma?

En av de stora anledningarna till att ha en bärbar dator är att jag kan påbörja dagens att göra-lista i sängen. En riktig mjukstart samtidigt som jag är effektiv. Jag har skickat iväg en hel drös med offerförfrågningar till olika flyttfirmor. Jag trodde att jag kunde maila de flesta (och på så sätt bara behöva kopiera texten till olika adresser) men alla utom en ville att jag skulle fylla i ett formulär på deras hemsida vilket tog lite längre tid.
Nu är det iallafall gjort och det är bara för mig att vänta in svaren.

Är det någon som har något tips på en bra firma i Västeråstrakten, eller någon som har dåliga erfarenheter så får ni gärna lämna en kommentar här nedan.

Sist vi flyttade i Lund hade vi en bra firma men de har ingen fillial här i trakten tyvärr.


Flyttkartonger och oreda

Snart lämnar vi rosa huset.
 
Det har varit fullt upp hela eftermiddagen. Föräldragruppsträffen var intressant som vanligt och vi pratade om vad som händer efter förlossningen och första tiden hemma. När jag kom hem så började jag direkt med flyttkartongerna och hann med 10 stycken innan det var dags för middag. Nu är de flesta garderoberna i hallen tömda och en del av klädkammaren, det går sakta men säkert framåt. Om vi kan köra dit lite saker redan nu i helgen så vill jag ha förberett så mycket som möjligt.
Jag börjar redan tröttna på alla flyttkartonger och kassar här hemma så det skulle vara skönt att få över en del redan den här veckan.
 
 

Dagens detalj

Min fina klocka från Kenneth Cole som äntligen sitter på min arm!
Nu blir det lunch och sen bär det av på den sista föräldragruppsträffen.


Trevliga tisdag

Jag har en lugn och skön förmiddag. Jag vaknade strax efter 7 men jag bestämde mig för att ligga kvar i sängen och titta lite på TV och nu läser jag "Att möta förlossningssmärtan". Jag har insett att det är nu jag ska passa på och njuta och ta det lugnt för om nån månad så är det nog slut på friden. Då finns det någon annan som alltid kommer i första hand och vars mat- och sovklocka kommer att styra min dag, vilket jag längtar efter.
 
Nu är det dags att fixa frukost, ägget är redan kokat (jag kokar oftast några stycken åt gången så att jag slipper koka varje morgon) så det är bara att bre mackan och slå sig ner vid köksbordet.
 
Solen skiner in genom fönstret och om det inte vore för snön så skulle det kännas som en riktig vårdag. Tulpaner är ett riktigt vårtecken för mig, jag älskar tulpaner och när vi har flyttat så ska jag pryda hemmet med dem.

Renovering pågår

Den närmsta tiden kommer det att se lite anorlunda ut här på bloggen då jag håller på att uppdaterar och förändrar utseendet. Jag hoppas att det i slutändan blir bättre än tidigare men under tiden så kan det se ut lite hur som helst. Tänk vad spännande egentligen, även för mig som inte riktigt vet vad jag sysslar med...
 

Ordning bland smyckena

Det var jättekul att träffa jobbtjejerna en sväng idag. Det blir inte så ofta nu för tiden men jag hoppas att det blir en tjejkväll nån gång framöver, frågan är bara om det hinns med innan bebisen tittar fram.
På väg hem från byrån hämtade jag ut min klocka som har fått ett nytt urverk, jag fick den i julklapp och redan då var den konstig så jag lämnade in den i mellandagarna och nu äntligen är den klar. Imorgon får den pryda handleden.
 
När jag kom hem så tog jag tag i praktiska göromål. Jag har ringt securitas angående larm till huset och ringt telia och tele2 för att kolla upp vad de kan erbjuda för TV-lösning i nya huset. Det var inga strålande nyheter på TV-fronten. men jag får fundera och se vad vi ska göra.
Jag har även hunnit med att sortera en del av mina smycken nu inför flytten. Nu är det bättre ordning och jag vet på ett ungefär vad jag har i mina gömmor. Jag älskar ordning och reda!
 
Nu ska jag äntligen börja med kvällens middag, köttfärssås och pasta står på menyn.
 
Det vita skrinet fick jag i julklapp.
 

Dagens rosa

Nu ska jag och magen ut på en liten promenix och jag hoppas att det inte är alltför kallt ute. Idag har jag på mig följande: linne H&M, tröja Isolde, jeans Motherhood Maternity, halsband Efva Attling.


Fina klänningar och dagens göromål

 
I lördags var jag i Stockholm för att se utställningen "Dräkter från Downton" som visades på Hallwylska museet. Jag har följt serien med stort intresse och jag gillar historia så det var en perfekt utställning för mig. Dessutom så fick man se en del av Hallwylska palatset (paradvåningen). Tanken från början var att vi skulle gått på en guidad visning av hela palatset men det strulade ihop sig i kassan så vi blev utan biljetter. Om det blir någon annan intressant utställning någon gång kanske vi kan ta det då.
Kön ringlade sig lång utanför museet redan innan det öppnade och i lördags var det riktigt kallt, men vi stod tätt och efter en tjogo meter kom vi in i ett valv där det var vindskyddat och då var det ingen fara. När vi gick därifrån en timme senare var kön minst lika lång så det var en riktigt populär utställning.
 
 
Dagens utflykt går till gamla jobbet. Jag har inte varit där på ett tag så det ska bli skoj! Men innan dess ska jag försöka att få lite ordning på mina skor och få ner dem i flyttkartonger (allt som inte kommer att användas på några veckor iallafall). Det är inte lika roligt men å andra sidan så får jag en chans att gå igenom vad jag har och eventuellt sortera bort sån´t som jag inte använder längre.

Det går åt rätt håll

Det är så skönt att vakna och inse att vi går mot ljusare tider. Vid halv åtta var det ganska ljust ute och ljuset gör mig mycket piggare.


Söndagskväll

Ikväll är det jag och soffan som har en dejt. Innan mannen åkte söderut hann vi gå igenom förrådet och bestämma vad som ska sparas och vad som ska få hitta ett nytt hem. H hittade mina gamla teckningar från dagis och skoltiden och fick sig ett gott skratt.
Jag tänkte bänka mig framför svtplay och "Fjällbackamorden" men först ska jag ringa några telefonsamtal.


Söndag = fixardag

Idag är dagen vigd åt att fixa med flytten. Vi ska alldeles strax ta oss upp till förrådet och gå igenom vad vi har där och så ska det packas flyttlådor. Egentligen är jag mer sugen på en film och söndagsmys men det får vänta ett tag till.

Såhär såg jag ut igår när vi var i Stockholm, tunikan är egentligen lite stor men jag älskar färgerna så den får vara på ändå :).


Thailändskt

Innan vi satte oss på tåget till Västerås så blev det lunch på en thairestaurang på Östermalm. Jag åt kyckling med cashewnötter och det värmde gott efter att ha traskat runt en stund i kylan.


Min kväll på Sturehof

Igår kväll blev det middag på Sturehof. Vi hade bord kl 21.45 och när vi kom dit så var det väldigt hög volym och fullt med folk. Det är alltid ganska hög volym där (de borde kunna jobba mer med dämpande tyger i lokalen) men igår var det faktiskt svårt att höra vad som sas över bordet om man inte lutade sig nära.
 
Maten var det godaste jag har ätit på länge, jag tror att det var den godaste restaurangmaten på närmare ett år. Jag åt hummersoppa med pilgrimsmussla och hummer till förrätt, fisk med gräddstuvad svamp och rostade rotfrukter med syrade tillbehör och till dessert delade vi på en Hofdessert vilket är vaniljglass med maräng, chokladsås och lättvispad grädde. Jag hoppas att jag får tillfälle att gå dit snart igen!
 
 
 

Frukost på hotellrummet

En riktigt bra start på lördagen :). Nu blir det frukost och sen ska jag ge mig ut på stan en sväng.


Utekväll i Stockholm

Nu äntligen är vi på väg till Sturehof för en sen middag. Jag är riktigt hungrig och sugen på god mat så jag hoppas att de har mycket gott på menyn.
Jag tror att det blir en liten sovmorgon imorgon eftersom det antagligen blir sen hemgång ikväll.


Fredagsmys

Jag har fredagmys på tåget med film och choklad, det är riktigt mysigt faktiskt :).


Gårdagens sysselsättning

 
Igår satte vi ihop spjälsängen i Lund, det var klart på knappt 20 minuter, fantastiskt för att vara IKEA och oss tycker jag. Nu saknas bara madrass och någon att lägga däri ;-).

En rolig fredag

Det är fredag och jag kände mig ganska utvilad när jag vaknade idag, det är en bra start på helgen!
Nu på morgonen har jag bokat in flyttstädning till lägenheten så det känns bra att ha det avklarat. Nästa uppgift är att packa och göra mig i ordning för i eftermiddag åker jag till Stockholm :).

Igår blev det färsbiffar med potatismos, sherrysås och morötter till middag, riktigt gott!


Träningen och jag

 
Den här bloggen handlar inte om någonting speciellt. Det är lite recept, min vardag och annat som jag har intresse för men någonting som jag inte har skrivit om på länge är träning. Jag måste tyvärr erkänna att jag är lite av en periodare när det kommer till träning. Det senaste halvåret så har träningen blivit rejält lidande på grund av graviditeten. Jag mådde så fruktansvärt dåligt de första månaderna att så fort jag försökte anstränga mig det minsta så kräktes jag. När jag äntligen började må bättre kom foglossningen och den innebar att jag inte ens kan gå på långsamma promenader. Och när träningen uteblir försvinner kosttänket ut genom fönstret.
Nu när jag inte kan/får träna så inser jag hur mycket jag saknar det. Jag blir på betydligt bättre humör när jag får träna, jag sover bättre, känner mig allmänt piggare och bättre flås mår ju alla bra av.
 
Jag hoppas att jag mår bra efter förlossningen och kan komma igång med promenader till att börja med. Bara en sån sak som att få komma ut en timme per dag och röra lite på sig ska bli underbart! (Så kommer det säkert inte att kännas när det är hällregn och jag är ett vrak efter alla vakennätter men drömma kan jag ju få göra).
 
När jag känner mig bra igen så vill jag även komma igång med annan träning än promenader. Jag har sagt upp medlemsskapet på gymet eftersom det är lite väl dyrt att betala för något jag inte använder, och eftersom vi bor i två städer så känns det inte som den bästa lösningen att bara kunna träna när jag är i Västerås. Frågan är bara hur jag vill träna och hur ofta jag kan komma iväg med en liten bebis att ta hand om. Jag och H kommer inte att vara i samma stad hela tiden, det blir bättre efter sommaren men i början kommer vi nog att vara på olika ställen och då blir det nog svårt.
Vi funderar på om vi ska ha lite hantlar och sånt i ett rum i källaren, då kan man passa på när bebisen sover och det finns många övningar som man kan göra helt utan redskap.
 
Jag har aldrig varit i tipptopp form rent träningsmässigt. Våren 2010 var jag nog som mest vältränad (då fokuserade jag på vårt bröllop och det var en riktig motivationshöjare!), då skötte jag kosten bra och tränade på gym tre dagar i veckan, spelade badminton 1 gång i veckan och försökte att få in 5 promenader före frukost varje vecka. Det gav verkligen resultat och jag kände mig riktigt smidig och hade inga problem att springa 5 km på under 28 minuter (nu skulle jag inte ens kunna springa 5 km utan att gå emellanåt). Jag vill tillbaka till den formen och gärna lite till, jag vet att 9 pass i veckan är helt orealistiskt men någonting mellan ingenting och nio gånger i veckan borde jag klara av tycker jag.
 
Bilderna är från våren 2011 när jag hade en träningsperiod med 2 pass om dagen måndag till fredag. Det var både promenader, simning, badminton och gym.
 

Bokmonster

Både jag och H fick varsin väldigt bra julklapp av Anton, ett bokmonster som håller reda på vart man är i boken. Förutom funktionen så blir jag glad varje gång jag slår upp sidan och ser det fina monstret.
 

Smärta

Jag började läsa "Att möta förlossningssmärtan" igår kväll och har läst en lång stund idag med. Jag blev rekommenderad att läsa den av min barnmorska och den känns bra och informativ hittills.
Jag har aldrig tänkt så mycket på själva förlossningen så det kan nog vara bra att börja förbereda sig. Jag är inte nervös för den och det finns ingenting som jag oroar mig för, vilket slår mig när jag läser boken då alla berättelser hittills handlar om vad kvinnorna har varit rädda för innan och hur det har gått under själva förlossningen. Hormonstinn som jag är så rinner tårarna under vissa berättelser där det inte har gått så bra för barnen.
Det jag börjar oroa mig för nu är att jag inte har förstått hur otroligt ont det kommer att göra, missförstå mig rätt, jag vet att det kommer att göra fruktansvärt ont och att jag aldrig tidigare har känt en sån smärta, men när jag läser beskrivningarna på smärtan i boken så börjar jag bli orolig.

När jag fick missfall så kände jag av värkarna men de var inte outhärdliga, krystvärkarna gjorde väldigt ont men då visste jag inte riktigt vad det var som hände i kroppen. Det gjorde ändå så ont att jag åkte till akuten (jag som aldrig frivilligt skulle åka till akuten så länge jag var vid medvetande trodde jag). Eftersom missfallet var i vecka 11 så var det ingenting stort som skulle ut så jag kände ingen brännande känsla eller att det tog stopp någonstans. Däremot fick jag tabletter som framkallade ett "nytt missfall" för att de skulle vara säkra på att allting kom ut. Då låg jag med "värkar" i ca var tredje minut under hela natten och jag minns att jag grät av smärta (och sorg förstås) hela natten igenom och det var omöjligt att sova eller vila däremellan.
Jag hoppas att jag kan tänka positivt när värkarna sätter igång och se det som att varje värk är ett steg närmare bebisen och att smärtan inte överrumplar mig.

Det här inlägget tog en helt annan vändning än vad jag hade tänkt från början men så blir det ibland.


Pizza

Eftersom det var fullt upp till sent igår kväll så blev det pizza från den lokala pizzerian. Jag är egentligen inte så förtjust i pizza men de här pizzorna görs på fullkornsbotten och med mager ost så de blir inte lika feta (men de är ju allt annat än nyttiga) som vanliga pizzor och det uppskattar jag. Däremot så blir jag alltid så himla törstig när jag äter pizza (vilket jag tror beror på just fettet), jag vet inte hur mycket jag drack igår och så vaknade jag vid 7-tiden och var jättetörstig iallafall.


Städat och (nästan) klart

H E R R E G U D säger jag bara. När vi väl satte igång med rokaden av sängar (Ed ska få vår gamla, hans blir gästsäng och så in med vår nya) så behövdes det dammsugas, och när jag väl hade dammsugit så passade jag på att torka golven och när sovrummen var gjorda så var det lika bra att ta kök, vardagsrum och toaletterna och väl inne i badrummet var det lika bra att rensa avlopp, badrumsskåp, göra rent speglar och allt annat som finns där så nu är det skinande rent här hemma.
Hallen är kvar men den ska jag ta när alla kartonger är bortburna och det är lätt att komma åt. Det doftar rent här hemma och jag gillar det! När jag väl kommer igång med städning så är det helt okej, särskilt när man ser hur fint det blir. Det är ganska jobbigt att röra sig så mycket som städning kräver, speciellt när man ska böja sig framåt eller vara smidig och komma ner på alla fyra men det blev dagens motionspass.
 
Gamla sängen
 
De nya sängarna köpte vi på Jysk, de har halva priset på alla sängar just nu så det blev betydligt billigare än de IKEA-sängar som vi hade tittat på från början. Dessutom har vi tre månaders bytesrätt om vi inte är nöjda med sängen. När allting är klart i sovrummet så ska ni få se bilder på den nya sängen som den ser ut när den är uppackad.
 

Tråkonsdag

Osminkad, oborstat hår och  myskläder. Hej onsdag!
 
Jag är en riktig tröttis idag och jag går och väntar på att de ska ringa och säga att de är på väg hit med sängarna. Jag vill inte sätta igång med något projekt (baka eller gå och handla) ifall de är på ingång.
 
Jag ska nog ta fram boken och läsa ut den, det är inte många sidor kvar nu och när den är utläst så blir det en annan julklappsbok nämligen "Att möta förlossningssmärtan". Inte lika underhållande som "Femtio nyanser av honom" men det kan vara bra att börja förbereda sig. Jag har suttit framför datorn nu på förmiddagen och läst om förlossning och förlossningsberättelser på 1177.se, även om det är svårt att förstå hur det väl känns när man är där så tror jag att det är bra att läsa på så mycket som möjligt innan.

Boaperiod

Jag är nog ingen lätt person att leva med just nu. Igår insåg jag att jag nog är inne i den här "boa-fasen", när man vill förbereda hemmet så att det går att ta hem en bebis dit (och det ska gärna vara gjort redan igår). På nåt sätt så har jag haft ett boa-behov större delen av graviditeten (bl. a. det här med att köpa hus) men det blir värre och värre ju närmare mars vi kommer.
Det här kan vara sista gången jag är i Lund innan Lille Skrutt tittar ut och jag vill att allt ska vara klart redan nu.
Igår fortsatte vi med ommöbleringen och idag kommer dubbelsängen, efter det är det bara badrumsfix kvar och det får bli när skötbordet har levererats. Vi ska installera en tvättmaskin i badrummet också så att det blir lättare att tvätta, men det ska en rörmokare hjälpa oss med. Tvättmaskinen är en gammal trotjänare från Västerås och jag hoppas att den fortfarande fungerar.

Nu när jag vet att det mesta är fixat här nere kan jag iallafall slappna av lite mer och koncentrera mig på att få klart allting i Västerås. Jag älskar allt som har med inredning och ommöblering att göra så jag njuter i fulla drag även om jag är lite stressad över att få allting klart i tid.

Jag vaknade ganska tidigt idag och fick njuta av en lugn och vacker morgon. Nu är det dags att sätta fart, men först ska jag bläddra igenom kokböckerna och se om jag hittar något roligt recept till kvällens middag.


Vecka 31 - Det är liv i luckan!

 
Vecka 31 är här och som det står här ovan så är det mesta klart och bebisen fokuserar på att öka i vikt. Vi hade en diskussion häromdagen om varför inte bebisen kommer ut redan nu när alla organ är klara, det skulle bli en betydligt lättare förlossning att klämma ut någonting som väger under två kilo istället för 3,5 kg eller mer. Som känguru-bebisarna, de kommer ut när de är 3 cm och sen ligger de i fickan på magen och växer till sig.
Lille Skrutt är mycket mer aktiv nu, dels har h@n blivit större (och kanske starkare) så allting känns mer och så håller den på i längre perioder. Vi ser hur magen rör sig när den snurrar runt och sparkar, det är häftigt!
 
 
Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med profylax, det verkar inte finnas någon i Västerås som håller i sådana kurser och även om det fanns det så kommer inte H att kunna medverka på någon sådan och jag känner väl att det är ett samarbete mellan partners så om vi ska gå så ska vi gå båda två. Jag tror inte att det är så många i min bekantskapskrets som har gått på profylaxkurs, och de verkar ha klarat av förlossningen bra ändå.
Har ni någon erfarenhet av det? På 1177.se kan man läsa lite om det och få tips på övningar som man kan göra hemma så jag tror att vi börjar så. Dessutom är det så mycket med flytt och annat just nu så jag vet inte om det finns någon tid över till det för mig heller om jag nu skulle bestämma mig för att gå själv. 
 
Magen i slutet på vecka 30 i en dammig spegel.
 

Stockholmsplanering

Jag har inte fått speciellt mycket gjort hittills men vad spelar det för roll, jag har hela dagen på mig och jag njuter av lugnet och är så glad att jag tentade av mina kurser före jul istället för att vänta tills nu för då hade jag suttit med näsan i böckerna hela julen (eller haft dåligt samvete för att jag borde ha gjort det men gjort något annat istället).
 
Jag ska åka till Stockholm i helgen, det är sista dagarna av utställningen "Dräkter från Downton" på Hallwylska museet och eftersom jag gillar serien och fina kläder så känns det som en utställning i min smak. Det blir nog en liten sväng på stan också innan det bär av hemåt men det är främst utställningen jag kommer dit för att se. Jag åker upp på fredagkvällen och tänkte hinna med en middag på någon bra restaurang då, så nu ska jag ut på nätet och se om jag hittar några spännande menyer.
Sist jag var på besök i huvudstaden så blev det middag på Riche.
 

Snö och dagens göromål

Jag såg att det snöade när jag drog ner persiennen igår och idag vaknade jag av plogbilen som är ute och tar bort snön från cykelbanan. Det snöar fortfarande och jag som antagligen inte behöver gå ut idag tycker att det är mysigt!

Idag fortsätter projekt rensning/ommöblering då sängen kommer imorgon och om jag hinner tänkte jag även se sista delen av "Mord i Sandhamn".
Igår åt vi middag vid köksbordet, det var betydligt bättre än att sitta i soffan och äta men magen är ändå lite i vägen. Jag kan inte riktigt sitta så nära som jag vill, om jag ska skylla på bordshöjden eller magstorleken vet jag inte ;-) men det var mysigt att sitta tillsammans runt bordet istället för på rad i soffan.


Ommöblera mera

Jag har varit ute på en shoppingtur och nu är ett skötbord beställt som passar in i vårt lilla badrum. Vi har en 120 cm bred säng här i Lund och det blir för litet när vi ska bli tre som sover där så en ny säng är beställd och vår gamla supersköna säng ska E ta över.
Eftersom vi nu ska ha en dubbelsäng så måste vi möblera om i sovrummet för att få plats, dessutom ska det in en spjälsäng där också så vårt matrum (matsal är överdrivet för det är så litet) som vi aldrig använder får bli ett alltiallo rum och matbordet har fått flytta in i köket igen. Så nu kommer jag äntligen att få sitta bekvämt och äta. Att äta i TV-soffan böjd framåt är ingen höjdare när man har en stor mage. Såhär ser det ut i köket nu.


Lille Skrutts första kofta

I onsdags fick Lille Skrutt sin första klädpresent! Den fick h*n från Vera som sjunger i vår kör. Hennes mamma har stickat en jättefin kofta till Lille Skrutt och jag blev så otroligt rörd.
Den har färdats från Portugal där Veras mamma bor och som ni ser så passar den både flickor och pojkar, perfekt! Tack Vera!
 

Kladdig hallon- och chokladtårta (glutenfri)

 
 
Ingredienser
100 gr smält smör
200 gr mörk choklad med hallonsmak
2 dl socker
4 ägg
 
Topping
0,75 dl grädde
100-120 gr mjölkchoklad
1 msk ljus sirap
1 liten klick smör, så att den inte blir för lös
 
Hallon och vispad grädde till servering
 
Såhär gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner chokladen. När den har smält så tillsätt socker och ett ägg i taget tills det har blivit en jämn smet.
Klä en springform i folie (ca 24 cm) och häll i smeten, grädda i 15 minuter långt ner i ugnen. Ta ut kakan, låt den svalna lite och ställ den sedan i kylskåp.
 
När kakan har svalnat helt så kan man börja med toppingen. Värm upp grädden i en kastrull, tillsätt chokladen lite i taget tills den har smält häll därefter i sirapen och smöret, rör om. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat och fördela över kakan, ställ in den i kylen igen och låt toppingen stelna (den blir inte helt hård men det blir en yta på den).
 
 
 
 

Redan måndag

Igår njöt vi av en riktigt god söndagsmiddag när de andra kom hem från bion. Det bjöds på fläskfilé med ärtor, sherrystekta champinjoner, potatisgratäng och sås. Till efterrätt hade vi chokladtårtan som jag visade igår.

Helgen gick väldigt fort trots att vi inte hade några stora planer, lördagen svischade förbi i ett nafs och även om gårdagen gick i ett lugnare tempo så kändes helgen kort.
Dagens planer består av planering, avstämning med en massa telefonsamtal och så ska jag stryka efter gårdagens tvättmaraton. Det är ingen superspännande dag direkt men en lugn och bra start på veckan.


Kvällens dessert, mmm!

 
 
Den blev riktigt lyckad, min glutenfria hallon- och chokladtårta. Receptet kommer upp imorgon. Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan och tittar på film och spelar mobilspel, nyheten för idag är ordjakten. Är det någon som spelar det och vill möta en nybörjare så heter jag FruReising.

Snö och chokladexperiment

Det började snöa på eftermiddagen så det blev en lite vintrig promenad. Det är fortfarande ganska bart på marken men det är mysigt att se flingorna singla ner.

Desserten står i ugnen just nu. Det blir ett riktigt experiment för det var flera ingredienser som inte fanns på Konsum. Smeten såg iallafall god ut innan den åkte in i ugnen.


Söndagsavkoppling

Det är en avslappnad söndag idag. Mannen ska iväg på bio med sina barn och jag ska börja med kvällens dessert, först behöver jag dock gå till affären och införskaffa det som saknas men jag tittar på Vem vet mest just nu så det får vänta lite till. Jag hittade ett recpet på nätet och om jag gör om det lite så blir det förhoppningsvis ännu godare ;-). Eller så blir det inte alls bra men då vet jag det till nästa gång.
 
Igår åt vi lax- och räkgryta till middag och den blev supergod som vanligt. Vi hade inte riktigt allting hemma men det blev väldigt bra ändå. Vi tittade på de två sista avsnitten av Homeland och jag längtar efter nästa säsong då denna slutade väldigt spännande!
 

Äntligen soffan!

Vi har varit borta större delen av dagen och kom hem först för en halvtimme sen. Vi gjorde ett försök med tv:n men det gick inte bra så vi satsade på IKEA istället. Där blev det en spjälsäng med tillbehör och en badbalja. E handlade också en del saker så efter IKEA köpte vi med oss Max hem till henne för att äta lunch och skruva ihop en hylla. Vi hade hockeyn på i bakgrunden och hann sen hem till sista perioden. Det var riktigt spännande men Frölunda förlorade till slut på straffar.

Nu blir det en lugn hemmakväll i TV-soffan, om jag får bestämma i alla fall ;-).

Projekt hylla


Lördag!

Jag vaknade tidigt idag och kunde inte somna om men jag försökte att ligga kvar och vila iallafall. Nu är frukosten intagen och vi styr kostan hem till E där vi ska få upp en TV innan vi åker vidare till Malmö och IKEA. Jag älskar att vandra omkring på IKEA och titta på olika möbler så för mig är det ett riktigt helgnöje som väntar!
 
Såhär såg skörden ut när vi var på IKEA i november. Den färgglada datakudden (finns även i svartvitt) kan jag verkligen rekommendera! Den är mjuk undertill och hårdplast på ovansidan så att man kan ha datorn i knät utan att bli varm eller få ont, superbra. Det funkar även som frukostbricka ;-)

Helgens planer

Det är fredag idag och full fart mot helgen! Den här veckan har gått väldigt fort, jag vet inte om det är miljöombytet eller om det är för allt som ska hinnas med men tiden bara rinner iväg.
Helgens planer är att ta det lugnt och vara lediga men vi ska även hinna med lite shopping till bebisen på IKEA och typ Barnens hus eller Babyproffsen. Det här är kanske sista gången som jag är i Skåne innan bebisen kommer och då kan det vara skönt att ha det mesta hemma (spjälsäng och skötbord åtminstone) även om det inte behöver vara ihopsatt och klart förens vi kommer ner med bebisen till Lund.
 
Det är den här spjälsängen vi har tänkt oss, den heter Hensvik och finns på IKEA.
Bild lånad från ikea.se
 
 

Matsedel, TV-fix och annat

Igår var jag iväg och storhandlade vilket är skönt för nu är menyn klar till och med söndag/måndag, näst intill iallafall. Det var några saker jag glömde och något tillbehör som inte spikades helt men det mesta är hemma iallafall. Ikväll blir det Flygande Jacob till middag, imorgon kväll blir det lax- och räkgryta och på söndag blir det kött och potatisgratäng. Det handlades även lite ärtsoppa, köttbullar och falukorv så att vi har till luncher om det inte blir några rester.
 
Vi tittade på olika tv-lösningar via bredband igår och det är en liten djungel. Jag har även pratat med min tekniske bror idag som ska kolla med sina expertvänner på vad som kan passa oss. Tele2 låter bra men helst vill vi kunna använda 4 tv-apparater och där får man max 3 boxar.Vi har stadsnät i huset så det var utifrån det vi tittde igår.
 
Förutom mer tvlösnings-letande idag så har jag njutit av sovmorgon och en lyxig frukost med ryvita (knäckebröd) med skinka och avokado på med juice till. Mums vad gott det var! Om en stund är det dags för lunch men först ska jag gå igenom min mail, ringa några samtal och hinna med lite andra saker.
 
Flygande Jacob

Granen står så grön och grann på torget

Jag vet att jag i förra veckan skrev att det var skönt att få rensa bort julen men jag måste säga att jag blev helt glad av den här enorma, utsmyckade granen som mötte mig på torget i Lund idag. Den var så fin och gjorde blåsten lite mer uthärdlig :).


Barnuppfostran

Jag är framme i Lund och har kommit hem till lägenheten efter en kort sväng på stan. Jag gillar Skåne men en sak som jag inte saknar när jag är i Västerås är blåsten, den gör att det känns så mycket kallare och halsduk och hår flyger åt alla möjliga håll. Det är inte direkt njutbart att ta en liten promenad. Brrr!
 
Jag ska sätta mig in i olika TV-alternativ idag, huset som vi ska flytta till har ingen boxer eller parabol (vilket vi kan skaffa om vi vill) men vi funderar lite på att ha TVn via bredbandet. Jag ska försöka att kolla upp hur det fungerar och vad det kostar. Jag vill ha någonting som är enkelt och smidigt.
 
På tal om något helt annat så såg jag såg en intressant debattartikel om barnuppfostran på aftonbladet.se idag, jag hoppas att jag och min man kan uppfostra vårt barn på "rätt" sätt, för ett bortskämt barn gör ingen glad, speciellt inte när de blir äldre. Det stjälper barnet mer än det hjälper. Det är lätt för mig att säga nu innan jag har barn eftersom jag inte vet vad det innebär men jag hoppas verkligen att jag fixar det.
Här kan ni läsa artikeln (klicka).
 

Mellisdags

Jag mår oftast bättre på tåget om jag har med mig mellis som jag kan ta om jag blir hungrig eller lite illamående. Idag blir det Skyr vanilj, det är premiär för vaniljsmaken för min del och jag hoppas att den smakar gott.

I lurarna har jag en av mina favoriter, Ein Deutsches Requiem av Brahms.


På tåget

Jag och magen är på väg söderut och än så länge är vi på tid. Jag lyssnar på lugn musik men kommer inte riktigt till ro här på tåget så jag får roa mig med att titta ut och se hur mycket snö det är längs vägen (mycket mer än jag trodde).
Det är några timmar kvar innan vi är framme så jag hoppas att det blir en liten powernap innan dess.

Här ser ni två tröttmössor, Lille Skrutt dansade loss mellan kl 01-04 så h*n sover gott just nu :).


Sortering och första kören

Jag har sorterat noter då det är insamling på kören ikväll (vilket är bra såhär inför flytten), det tog en stund men nu är allt sorterat och det är dags att ge sig av till kören. Första ordinarie repet för terminen väntar, det ska bli kul!!


Lunch på Hattis

Idag blev det lunch på Hattis med fina Ulrika. Jag tog en dagens som var lax med potatis och en underbart god sås!
Här hemma går tvättmaskinen på högvarv samtidigt som jag skypar med släkten och när jag är klar med det så är det dags att ta tag i blommorna som ser lite ledsna ut. En hemmafix-dag helt enkelt.


Barnmorskan och vårens hår

Besöket hos barnmorskan gick bra. Allting såg bra ut och magen fortsätter att hålla sig på kurvan, 29 cm var den idag. Lille Skrutt var lite busig när vi skulle lyssna på hjärtljuden men jag tror att barnmorskan till slut fick höra det hon ville, och hörde iallafall när h*n sparkade där inne.
Jag har inte fått till det här med järntabletterna, först glömde jag att köpa dem, sen kom julen och det föll i glömska och när jag sen läste instruktionerna så skulle man ta tabletterna två timmar före samt minst två timmar efter matintag och jag äter oftast tätare än så så det gick inte ihop för mig men blodprovet idag visade bättre värden än sist så jag kan avvakta med järntabletterna så det känns bra.

På tal om något helt annat så läste jag lite om vårens hårtrender igår där flätor och hästsvansen stod högt upp på listan. Jag trivs bäst i utsläppt hår men härom veckan testade jag att sätta upp håret i knut, det kändes ovant så när jag väl skulle iväg på festen så släppte jag ut det igen men jag tycker att det är lite festligt så jag får vara mer modig nästa gång och köra på uppsatt.


Tidig morgon

Det var länge sen jag gick upp så tidigt som idag så det var lite jobbigt men nu är jag iallafall på väg till barnmorskan för den första kontrollen för i år. Jag hoppas att det ser lika bra ut som sist.

Det var fortfarande mörkt och dimmigt ute när jag gick upp imorse.


Femtio nyanser av honom

Här har det gått i ett hela eftermiddagen och nu äntligen har jag slagit mig ner i soffan en stund.
Föräldragruppsträffen idag var väldigt intressant och informativ och vi fick lära oss mer om förlossningen.
Efter det blev det en sväng till ICA och när jag kom hem vinkade jag av killarna och så fixade jag kvällsmat.

Det här är första ensamma kvällen på många veckor men jag har tvätt och packning att fixa så det blir ingen myskväll direkt. Innan jag tar tag i alla måsten så blir det en stunds läsning med "Femtio nyanser av honom" som jag fick i julklapp.


Vecka 30

Wow, det känns härligt att få skriva en trea i början på veckonumret! Jag trodde inte på dem som sa att de sista 20 veckorna går snabbare än de 20 första men det känns verkligen så. Kanske är det för att man mår bättre vilket gör att man kan göra mer och då går tiden fortare eller så är det bara för att det är fullt upp ändå med allt som ska fixas.
Mina barnmorskebesök ligger tätare nu och jag ska på nästa kontroll imorgon. Senare idag har jag nästa föräldragruppsträff och den här gången ska vi prata om förlossningen, det ska bli intressant.
 
Såhär står det om vecka 30.
 
Och på 1177.se står det såhär.

Vecka 30

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1600 gram. Det är omkring 41 centimeter långt.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

---

Tyvärr har jag ingen magbild från vecka 30 men det får komma senare under veckan.


Ett bra slut på gårdagen

Gårdagen var ingen höjdare för min del, jag var helt omotiverad till att packa fler kartonger och kämpaglöden hade gått och gömt sig. Därför passade det extra bra med en middag på Hattis där jag och middagsdejten hann med en hel del prat om allt mellan himmel och jord. Jag kände mig mycket bättre efteråt och när jag kom hem så blev det svtplay med Historieätarna och Lykke vilket innebär att det idag blir det extra mycket packning här hemma eftersom jag totalt ignorerade röran av saker som skulle packas igår kväll.
 
 
Jag åt pilgrimsmusslor med blomkål till förrätt och wallenbergare med potatispuré till varmrätt.

Ny inredning

 
Jag har länge gått och spanat på bänken som ni ser på bilden ovan. Den finns i olika färger och min favorit är såklart den här som är cerise!
 
Efter jul blev det rea på Åhléns och då slog vi till på en i den här färgen och en svart som vi ska ha i det nya huset. Den svarta ska vi ha vid entrén och den som är cerise ska stå en trappa upp, det är iallfall planen såhär i förväg, vi får se hur det ser ut när de kommer på plats.

Nya smycken och fix

Det var en riktigt rolig tur på stan idag. Jag träffade minst 10 personer som jag stannade och pratade med :). Många av dem har jag inte sett på flera år så det var skoj!
Nu ska jag fortsätta att bocka av listan här hemma med några telefonsamtal och adressletande, det är mycket som ska fixas inför en flytt.

Idag har jag på mig halsband och örhängen som jag fick av maken i julklapp. Jag trivs riktigt bra i dem :).


Långsam start på veckan

Det är första veckostarten på det nya året och jag hade så mycket planerat för dagen men efter att ha somnat sent och legat vaken mellan kl 5-9 så fick det bli sovmorgon idag. Det var inte riktigtvaf jag hade tänkt mig men så blir det ibland.
Först på listan står lite ärenden, så det är nog dags att börja beta av listan om jag ska vara klar när mannen kommer hem från jobbet ikväll.
Det är grått och dimmigt ute men jag hoppas att det är skön temperatur.


Levande julkrubba

Åh vad glad jag är att jag orkade vara med på julkrubban idag på Bondtorget. Det är en tradition som jag älskar. Levande julkrubba med skådespelare, djur och såklart ett livs levande jesusbarn. I år var jesusbarnet ledset under hela föreställningen men det gick bra ändå. Vi sjöng psalmer och det var många som var där och tittade.
Jag hade min fejkpäls som jag hade på nyår och jag höll mig varm och gosig utan problem!
Nu sitter jag uppkrupen i soffan bredvid mannen och tittar på Amadeus. Det blir en lugn söndagskväll för min del.


Våfflor och krämpor

Den här dagen började inte riktigt som jag hade tänkt mig. Klockan ringde 8.30 och jag kände direkt att jag hade mer ont än vanligt. Vi höll på att packa kartonger igår och det blev nog lite för mycket. Jag slutade när jag blev yr och började må illa men såhär i efterhand så borde jag nog ha slutat lite tidigare. Det blir tyngre än man tror när man packar så mycket och böjer sig ner trots att det är obekvämt och magen tar emot.
Jag bestämde mig för att stanna hemma på förmiddagen för att vila så att jag kan vara med på konserten på eftermiddagen.
Jag somnade om och sov tills Håkan kom hem igen vid 12.30. Idag får vi ta det lugnare. Jag har ställt in det planerade biobesöket vi skulle på efter konserten och så får vi ta det lungt istället.
Igår gjorde jag våfflor till lunch. Det var premiär för mig, sist jag åt våfflor var nog när jag bodde hemma. Vi hittade det gamla våffeljärnet, det är så gammalt att pappa har fått byta sladd så att det ska passa i "moderna" eluttag.
Första våfflan blev ganska misslyckad men sen blev de bättre och bättre. De smakade iallafall ljuvligt och nu ska det inte dröja 10 år till nästa gång!


Planering och Mamma Mia

Jag sitter och planerar och funderar på möbleringen i nya huset. Jag är nästan klar och har börjat med en lista för varje rum så att det går smidigt att få in allting sen. Jag är helt uppspelt för det här med planering är min grej!
Jag tror att nästintill allt har fått sin plats, till och med vinkylen har hittat en vrå. Det ingår en vinkyl i husköpet och den står nere i relaxen så då slipper vi springa upp för att fixa dricka när vi bastar, perfekt!
Jag har Mamma Mia på i bakgrunden och njuter av musiken.

Jag var tröttare än jag trodde idag för jag somnade i soffan i slutet av hockeymatchen och sov en timme, det var inte planerat men min man lät mig sova för han tyckte att jag behövde det så nu kommer jag orka packa lite mer ikväll istället.


Nu ska julen bort

Jag har börjat plocka bort julen idag. Perfekt sysselsättning samtidigt som hockeyn är på på TV:n. Ljusstakarna är borta och granen är nästan helt bar. Lika mysigt som det är att ta fram alla julsaker lika skönt är det att få rensa bort julen och få lite extra utrymme i vardagsrummet och alla fönster.


Lördag och kartongdags

Igår kväll var vi ute på middag på Tidö-Lindö, det bjöds på god mat och huvudrätten var Biff Rydberg, någonting som jag är väldigt svag för.
Jag körde både dit och hem och på vägen dit skuttade ett rådjur över vägen (tack och lov 50 meter framför bilen) och på vägen hem skuttade två rådjur längs med vägen. Mörkerkörning på landet är ingenting som jag är van vid så jag körde ganska lugnt (speciellt efter det att jag hade sett rådjuren), dessutom var det väldigt halt så det var bra övning för mig.
Den här veckan har jag kört mer bil än de sista tre månaderna sammantaget och det blir en sån skillnad, inte hur jag kör för det är likadant men jag känner mig säkrare bakom ratten. Vi brukar inte ha någon bil i Västerås så det gäller att passa på när den är här :).

Idag ska vi fortsätta med flyttkartongerna och självklart ska vi titta på hockeyfinalen om en timme, men först ska vi ut och handla till lunchen, jag har önskat våfflor!


Vecka 29

 
Vi är nu inne i vecka 29 och Lille Skrutt är mer och mer aktiv (även om jag inte har fått ont i revbenen än som det står om längre ner). Jag känner mig lite bättre i foglossningen, jag vet inte om det beror på julledigheten eller om det är att vi har varit två hemma så att jag kan få hjälp med krångliga saker som i vanliga fall gör att jag får mer ont. Hur som helst så är jag väldigt glad över att smärtan har minskat lite.
 
Magbild från igår när jag skulle iväg på tjejmiddag.
 

Vecka 29 Info från 1177.se

Fostret väger nu runt 1400 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att man blir öm under revbenen.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu. I undersökningar har det visat sig att fostret har perioder av drömsömn.


Jag är kär

Vi har precis lämnat huset och är på väg till Erikslund för lite möbelspaning.
Jag älskar huset! Det känns bättre och bättre för var gång vi är där och jag längtar till februari! Vi mätte och planerade i nästan två timmar idag och vi börjar få koll på möbleringen. Efter Erikslund ska vi hem och mäta våra möbler och titta att allt stämmer.

Här ser ni mig i hallen.


Tjejkväll

Vilken härlig kväll vi hade igår. Vi åkte ut till Lisel i Kungsängen och njöt av underbart god mat. Baconlindad chèvre till förrätt, persiskt till varmrätt bestående av saffran- och chilimarinerad kyckling med ris (som innehöll russin, fikon och potatis), sås och sallad med citron och mynta. Till efterrätt åt vi lyxig fruktsallad. Allting var fantastiskt gott!
Vi tittade på gamla bilder och pratade en massa. Vi försöker att ses ungefär en gång per år och jag längtar till nästa gång.


Bellman på Hattis

Det blev en Pytt Bellman på Hattis till lunch och en sväng på stan. Jag handlade vin till tjejerna ikväll (jag kör såklart på alkoholfritt) och fixade lite annat. Nu sitter jag bänkad framför ishockeyn och hejar på Sverige!


En nyvaken look

Trött, tröttare, Kristin! Trots att jag har varit uppe i några timmar så ser jag trött å nyvaken ut. Men, men så får det vara idag, jag hoppas dock att jag ser piggare ut ikväll och inte somnar på tjejmiddagen. Jag ska ut en snabbis på stan nu och såhär ser jag ut idag.


En rolig kväll

Kvällen igår var riktigt rolig! Vi fick underbart god mat och fika och efter fikat spelade hela familjen "Med andra ord" och det var en riktig höjdare! Killarna vann men nästa gång får vi tjejer ta dem! Det blev senare hemgång än vi tänkt men vad gör det när man har roligt?
Mannen jobbar idag, jag tog sovmorgon eftersom jag vaknade vid 4-tiden, efter två timmars sömn, med magont. Lille Skrutt levde rövare i magen och det hjälpte inte alls. Antingen hade h*n också ont eller så var det pga att h*n levde rövare som jag hade så ont. Jag försökte med allt men inget hjälpte så nån timme senare somnade jag av ren utmattning.
Nu är torsdagen här och jag hoppas att jag piggnar till för ikväll är det tjejmiddag i Stockholm. Först har jag en del saker som ska fixas så vi hörs lite senare!


Glitter

Dagens outfit skulle ha platsat på nyår med alla paljetter :). Topp, skärp och strumpbyxor H&M, kjol Polarn & Pyret, klocka Regal, örhängen och armband Glitter och Anton. Nu är jag redo för fest!


Packning pågår

Dagen rullar på och vi håller på att packa flyttkartonger, vi har börjat i biblioteket för det är saker vi kan klara oss utan tills efter flytten. Det är ganska roligt nu när vi är två som jobbar samtidigt, och så går det dubbelt så snabbt!

Nedan ser ni vår lunch, egengjorda köttbullsmackor med rödbetssallad, mums!


Ärenden och en vink till huset

Nu är vi hemma igen efter en tur till olika ställen, vi började på Babyproffsen och avslutade med att åka förbi vårt nya hus och titta till det, på fredag ska vi få komma in och mäta och kika runt lite för att lättare kunna förbereda inför flytten, åh vad jag längtar!
Förutom barnvagnen blev det även ett babyskydd (en bilbarnstol för alla oss som inte förstår fackspråket), så nu är vi lite bättre förberedda. De hade lite rea, bland annat på babyskyddet, men annars var det mest vintersaker och det behöver vi inte just nu så resten avvaktar vi med till efter flytten.

Nu blir det 10 powernap och sen ska jag fixa lunch!


Barnvagnsjakt

 
Idag gäller det, vi ska beställa barnvagn. Det är det första på att göra-listan idag och det viktigaste. Det ska bli kul och vi får se om vi får med oss något annat hem från affären också. Vi har sagt att vi ska vänta med inköpen tills vi har flyttat in i huset men om det är bra rea så känns det dumt att vänta. Jag vet inte om barnaffärer har rea, det visar sig när vi kommer dit.
 
Vi ska även börja packa och träffa den familjen som ska flytta in här efter oss. Idag fyller min pappa år, GRATTIS PAPPA!, så vi ska på kalas ikväll och fira honom. Det är fullt upp med andra ord men det är roliga saker som ska göras så det gör ingenting.

Vår nyårsafton

Snygga killar laddar för kvällens festligheter med fika.
 
Förrätten ansvarade vi för, räkröra med avokado och pepparrot. Till varmrätt serverades vi oxfilé med potatisgratäng, sallad, bearnaise och egengjord rödvinssås. Det var fantastiskt gott!
 
Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerier och skålade i champagne.
 
Till efterrätt blev det vit chokladmousse med blåbär och jordgubbar, mums!
 
Partydjuret Arvid ville inte sova, efter en powernap höll han sig vaken in på småtimmarna och var på toppenhumör!
 
Vi hade en härlig kväll, även om vi tjejer förlorade kampen mellan kvinnor och män, nästa gång ska vi ta dem!
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och titta på "Året med kungafamiljen" tillsammans med mannen som kanske inte ser fram emot det lika mycket som jag gör.

Nyårsoutfit

Vi har tagit det väldigt lugnt idag och tittat klart på The Pacific, nu är det dags att ta en liten promenad till ICA för att inhandla kvällsmaten.
Eftersom det oftast är jag som är fotografen i vår familj så blev det inte så många bilder på min outfit igår men jag gör ett försök att visa upp den iallafall. Gravidklänningen kommer från Asos, de underbart sköna gravidstrumpbyxorna kommer från H&M, örhängen från Italien, armband från W A Bolin och Anton, väska Tiger of Sweden och kappan är köpt på second hand (det är den enda vinterkappan/jackan jag fortfarande kan stänga och den är otroligt varm för att vara syntet).
 
På tolvslaget
 
Klänningen lite bakifrån när barnchampagnen öppnas, den drack jag på tolvslaget och den var riktigt god!
 
Här är vi lagom pigga, klockan är runt 3 och vi ska bege oss hemåt.
 

Bästa starten

Sovmorgon utan väckarklocka och nu sitter vi i soffan med brunch och tittar på åttonde delen av The Pacific, en perfekt nyårsdag!