2>

Nu har flygeln kommit

Nu har vi väntat i drygt en månad och äntligen har vår flygel anlänt. Det tog ca 40 minuter att få den på plats och det var en del stånk och stön när flygeln skulle upp för trappan men upp kom den och oj så fint det är nu när den är på plats.
Flygeln monteras ihop.
 
Och det färdiga resultatet ser ut såhär, just nu lyssnar jag och W på härlig pianomusik. Drömmen är att bli väckt så varje morgon men det tror jag inte kommer hända särskilt ofta.
 
 

Roligt nattjobb

Idag fick vi se bilderna som vi tog i Ludvika för några veckor sedan. Det är så många fina bilder och nu börjar arbetet med att välja ut vilka bilder som ska få vara med i album och vilka som ska förstoras. Det är roligt men svårt för jag gillar alla bilder!
Fotografen heter Carina Heed och hon var helt fantastisk och väldigt bra med barn. Ni kommer att få se många bilder på bloggen framöver men här kommer en liten sneak peak. Jag har fotat skärmen med mobilen, därav den dåliga kvalitén.


Tapetsering

Nu när vi är inne på vår andra tapetsering så känns det mycket bättre. Jag känner mig mer säker på hur man ska göra och det är bara roligt nu (och väldigt svettigt! W sover så vi har full fokus på tapeten. Det blir en riktigt somrig kontorshörna!


När andra solar och badar...

Ja då passar vi på att köpa nya utemöbler och storhandla. Om det är fint väder imorgon så tänkte jag släppa allt fix och bara ligga ute och läsa. Det har jag verkligen längtat efter och nu när vi har nya, sköna utemöbler så känns det roligare.
Idag har vi iallafall kämpat på och kan snart koppla av och ta emot gästerna, eftermiddagen börjar med utelekar och sen blir det grill!


Varmast!

Det är riktigt varmt och istället för att njuta av det fina vädret så fixar vi inne. Jag hoppas att vi hinner med någon dag ute i solen också men vi får ha W i skuggan och se till att hon dricker mycket mjölk.
Det tar tid med ommöbleringen. men det kommer att bli fint i slutändan. Idag har vi fokuserat på huvudvåningen så att det går att bo här, det står saker precis överallt men nu är det lite bättre. Imorgon blir vi klara med salongen och jag hoppas att vi hinner tapetsera kontorshörnan också.
Vi får gäster imorgon eftermiddag och då är det bra om det går att sitta i soffan.


Back in town

Vi kom tillbaka till Västerås i tisdags kväll och igår hade vi en lugn tvätt- och hemmadag som avslutades med grillkväll med familjen hos mamma och pappa.
Jag har varit utan internet så uppdateringen har varit obefintlig men några semesterbilder kommer att komma upp. Höjdpunkten på semestern var såklart Robbie Williams på Ullevi i lördags. Jag tankade riktigt mycket energi och glädje under de timmar han sjöng!

Idag har vi stora fixardagen här hemma. Vi möblerar om för att bereda plats för flygeln som kommer nästa vecka. Vi skulle flytta garderoberna vilket gjorde att vi var tvugna att flytta en hylla som i sin tur gjorde att vi fick flytta vinkylen... Sådär håller det på så när vi är klara (förhoppningsvis ikväll) så har vi ett gästrum i källaren, en kontorshörna som ska tapetseras, en tom salong redo att möbleras, ett halvfärdigt barnrum och ett färdigt sovrum!
Jag älskar sånt här så jag ägnar gladeligen semestern åt inredning, jag är dock inte lika säker på att min bättre hälft känner likadant.
Nu är garderoberna snart på plats och det är dags för en efterlängtad lunchpaus.


Göteborg

Vi njuter av livet i soliga Göteborg. Igår hade vi en lugn dag. Jag fixade klart inbjudningarna och eftermiddagen spenderats i skuggan på svärföräldrarnas altan med "Aldrig fucka upp", min första bok sen W kom. Jag hann med ca 40 sidor och det är mer än jag förväntade mig. Jag älskar sommarsverige och att vara ledig!

På kvällen åkte vi ut till Lilleby camping där vi bjöds på grillat och jag fick mysa lite i husvagnen och spela yatzy. Å vad jag saknar husvagnssemester!

Tyvärr går det inte att ladda upp bilder så de får ni se när jag har kommit hem igen.


Dop

Vi har funderat fram och tillbaka när det gäller dop. Att W ska döpas är självklart men vi hade svårt att bestämma om vi skulle bjuda alla vänner (roligt men svårt att få plats när man vill ha dopfikat hemma) eller bara närmsta familjen.
Sen föreslog min bror att vi kunde ha ett gemensamt dop tillsammans med deras barn, vilket vi tyckte var en toppenidé!
Nu är kyrkan bokad, kläderna fixade och de första inbjudningarna ges ut idag, lite nära inpå kanske men det blir bara den närmsta familjen och de vet redan om det.
Dopfikat har jag funderat på länge, det ska bli en massa gott så att gästerna kan välja och vraka! Jag ska bara ha tid att baka och fixa i ordning det vi ska fixa, ännu en fördel med gemensamt dop, man behöver inte fixa allt själv.


En kväll på K9

 
Innan vi gav oss iväg till Västkusten så besökte vi K9. På sommaren är det extra mysigt att gå dit och njuta av deras uteservering och goda mat. Förrätten var det bästa, jag åt pilgrimsmussla med picklad blomkål, varmrätten var Black Angus biff och den smakade bra även om den inte blev någon favorit.
De vid bordet bredvid beställde in desserter och det var en som såg riktigt god ut så nästa gång får jag se till att orka med en dessert.
W skötte sig utmärkt och hon charmade bordsgrannarna! Jag var inte alls säker på att det skulle gå att ha med sig ett litet barn ut på restaurang men det fungerar alldeles utmärkt med Wilma. Vi har försökt att tajma in det med matningar och så när vi ska iväg, så att hon är nöjd när vi kommer dit och hittills har det gått strålande, jag hoppas att det fortsätter så!
 
 

Slagsta glass

På väg hem från Eskilstuna så stannade vi på Slagsta glass. Det var premiär för min del och det blir definitivt fler besök! Deras snäckor känns lite amerikanska, det är grädde, mjukglass, kex, choklad, m.m m.m. Jag orkade inte äta upp min snickerssnäcka även om den var supergod!
Jag kan verkligen rekommendera Slagsta glass om ni vill göra en utflykt någon solig dag!
 
Kalassnäcka
 
Snickerssnäcka
 
 

På utflykt

Igår packade vi in oss i bilen och gav oss av till Eskilstuna för att njuta av djuren, trevligt sällskap och en solig dag. När vi kom fram så fikade vi och väntade in H. När alla var samlade så tittade vi runt på en massa djur tills det blev dags för lunch som intogs på samma restaurang som förra sommaren, och jag åt precis samma sak, deras goda räksallad.
W ville inte ligga ner så hon fick sitta i liggvagnen och titta på sina egna djur.
 
Efter lunchen blev det lite mer djur, dinosaurier och därefter nöjesparken där vi tog lotter, spelade på chokladhjul och tävlade på olika sätt. Jag vann ingenting men H var duktig och tog hem två fina priser. Nu är jag röd om näsan, kinder, armar och bröstet. Jag hoppas att det lägger sig lite till imorgon för det är inte så snyggt med bonnabränna ;-).
 
 
Wilma med sina nya vänner.
 
 

Härliga helg

Melvin och Wilma var riktigt "duktiga" och sov middagen igenom.
 
I lördags tog vi en välförtjänt sovmorgon och mjukstartade med bebisgos och frukost innan det bar av till ICA för att handla till kvällens middag. Vid två-tiden kom min bror med familj över och hjälpte oss att avsluta tapetseringen i nya sovrummet, det blev superbra!
Efter det fikade och spelade spel och därefter började vi med grillningen och H hämtade Ed på stationen lagom till middagen. Vi invigde vår uteplats, lite sent kanske men när vi var hemma i juni så var det kyliga kvällar. Det blev lite gott å blandat på grillen och vi avslutade middagen med jordgubbar, grädde, maränger och glass.
Riddare Reising
 
Söndagen började med besök på IKEA och ICA och därefter åkte vi hem och städade det nya sovrummet och lyfte in alla möblerna så inatt premiärsov vi där. Det är ett perfekt sovrum (jag vet inte varför vi inte tänkte så när vi flyttade in) och det är nära till Wilmas rum (när hon börjar sova i eget rum).
Här ser ni den nya tapeten. Fler bilder på sovrummet kommer senare när vi har fått garderober och foton på plats, och kanske en sänggavel också för det är vi på jakt efter...
 
Avslutningsvis, när man tittar på min blogg på en dator (om man läser den på blogg.se-appen så blir det inte så) så ser man tyvärr inte hela bilden, en del till höger försvinner på alla bilder. Jag vet inte varför det blir så men jag ska se om jag kan få hjälp att lösa problemet.
 

Vykort från fredagen

Såhär i semestertider så är det fullt upp med att njuta av livet och hinna med det som man inte hinner annars så bloggandet hamnar lite efter.
Vi har haft några sköna dagar med kompisar, god mat, road trip och underbart väder.
 
 
I fredags packade vi in oss i bilen och gav oss av till Ludvika. Det var en lagom lång biltur och vi hade bokat in WIlma hos en fotograf där. Det första året blir det en hel del fotograferingar för hennes del (3, 6 och 12 månader  ska förevigas+dopfoto), jag älskar foton och i vårt nya hus finns det många väggar att pryda, även om vi inte riktigt är överens om vilken vi ska börja fylla.
Carina Heed fotograferade och hon var helt underbar! Trevlig, glad och tålmodig när W inte alltid var så samarbetsvillig. Nu väntar vi med spänning på bilderna!
Efter fotograferingen åkte vi in till centrum för att titta i lite affärer och äta lunch. Vi fyndade en barnfåtölj till Wilmas rum (fotografen tipsade om att Åhléns sålde ut möbler för halva reapriset) och åt grekiska färsbiffar innan vi vände tillbaka mot Västerås, Wilma var helt slut och sov hela vägen hem.
 
 
När vi kom hem så packade vi snabbt om och styrde kosan hem till familjen F som bjöd på grillat med egengjord coleslaw som var ljuvlig! Till efterrätt blev det glass, jordgubbar grädde och egengjorda maränger. Anna hade verkligen inte legat på latsidan. Allting var så gott och det var så mysigt att äntligen få träffa hela familjen. Det var länge sen sist och jag längtar redan till nästa gång. Vid midnatt drog vi oss hem och somnade direkt efter en riktigt bra dag.

Renovering pågår

Tapeten kommer från Boråstapeter, serien Lace.
 
Sakta men säkert så blir vårt nya sovrum renoverat. Det får ta sin tid, huvudsaken är att det är klart till sista juli då vi får hem nya möbler till "salongen" eller vad vi nu ska kalla det rummet. I augusti blir det både dopfika och inflyttningsfest här hemma och då är det skönt att ha första rummet helt klart.
Vi har några våder kvar men det är svårt att göra det själv så resten gör vi förhoppningsvis klart i helgen. Till höger ser ni den gamla tapeten.
 
 

För ett år sedan...

...så fick vi veta att lilla W låg i magen. Vi var i Stockholm på semester och jag mådde pyton så vi anade vad som var på gång och samma morgon som vi åkte till USA så tog jag testet. Jag blev alldeles darrig i benen och helt överlycklig när det stod att jag var gravid!
 
Och så fick vi världens finaste lilla Wilma knappt 9 månader senare.
 
 
 
 

Semester

Redo för konfirmation.
 
Den här veckan börjar semestern på riktigt men vi smygstartade redan i söndags när vi gjorde en dagstripp till Borlänge. Det var konfirmation för Angelina i Stora Tuna kyrka och efteråt var det lunch och fika hemma hos faster.
 
Det var jättefint väder och vi satt ute hela eftermiddagen.
Melvin och Wilma blev ordentligt ompysslade.

På vägen hem stannade vi till på kyrkogården då vi visste att Jussi Björling var begravd där och efter mycket om och men så hittade vi äntligen hans grav.
 
Den här veckan har vi mest varit hemma då W fick sina första vaccinationer i måndags. Hon har haft lite feber och hon har varit väldigt ledsen och gnällig men nu verkar det vara på bättringsvägen igen. Imorgon ska vi träffa några av syskonen och så kommer H till stan igen.
Första plåstret.
 

Power Meet

Igår tog vi oss ner till cityringen och tittade på alla fina bilar under cruisingen. Vi mötte upp Hanna, Eric och Rebecka och åt förrätt där innan vi fortsatte hem till oss och invigde grillen. Det är en stor gasolgrill som följde med när vi köpte huset.
Det blev riktigt gott och det var tom lättare att grilla på den än en vanlig grill.
Vi spelade spel och åt fruktsallad och hade det trevligt.

Idag har vi en lugn dag hemma innan vi återigen beger oss mot Power Meet.


Bröllopsdag

Igår firade vi vår tredje bröllopsdag. Vi lämnade W hemma med syskonen och gick till Klostergatans fisk. Det var första gången jag var borta från W för att roa mig och det var faktiskt inte så lätt att koppla av och ha trevligt utan henne (men det blir väl bättre med tiden när hon är lite äldre och jag är mer van). Klostergatans fisk levererade inte som de brukar göra, så nästa gång åker vi in till Malmö istället, de har större utbud än Lund och Lilla Torg är så mysigt på sommaren.
Såhär såg jag ut igår, linne H&M, klänningen är köpt i NY, örhängen Efva Attling, armband Våga, Efva Attling och Dyrberg Kern.


När man minst anar det

I söndags kväll, på sin tremånadersdag så vände sig Wilmisen för första gången. Hon låg på mage och jag och H stod å hejade på och så helt plötsligt slog hon över (hon har varit nära förut) hon såg förvånad ut men var glad att hon slapp ligga på mage längre. Och samma dag så började hon sträcka sig efter saker vi håller fram och hon kan hålla i sitt gosedjur en kortare stund.

Vi firade vår 5-åriga förlovningsdag igår. Jag köpte hem oxfilé, lamm och hjort och till det blev det potatisgratäng. Supergott! Vi spelade Bohnanza, mitt nya favoritspel (som Em hade med sig) och tittade på Bondfilmen.
Idag har vi inte gjort många knop, det är skönt med en slappardag och här i Skåne är det lite blåsigt så vi har hållit oss inne.

W i kläder från favoriten Newbie, present från Emelie.