2>

3 månader

Idag blir Wilma 3 månader! Hon var vaken mycket i natt så hon har sovit ganska mycket idag. Hon har fått ligga på magen och övat nacken, vi har varit en sväng till köpcentret Nova och nu sitter vi i soffan och myser medan regnet smattrar mot fönsterrutan.

Så vad kan man när man är 3 månader? Jag har ingen aning för det har jag inte kollat upp men här kommer några saker som hon tycker om att göra.
Hon ålar sig när hon ligger på rygg och när jag ska amma henne på natten så har hon flyttat sig så att hon antingen ligger nedanför kudden eller har den mitt under kroppen. Nu har hon även börjat lägga sig på sidan men hon har inte vänt sig än.
Nacken är stark och hon klarar sig för det mesta utan stöd. Hon försöker att ta sig upp om hon ligger på rygg, som en sit up, men hon kommer inte så långt än så länge.
Hon "pratar" mycket, och tycker om att lyssna på sånger och musik. Hon ler mycket och har börjat skratta. Hon kan titta på oss långa stunder och ser riktigt intresserad ut när vi pratar med henne.
Wilma är ganska bestämd och vet redan vad hon vill (t.ex när jag vill att hon ska äta men hon inte är hungrig så är hon expert på att bli lika spänd som en fiolsträng och så vägrar hon att äta...), hon sover fortfarande bra på natten och favoritsysselsättningen är att suga på sin vänstra hand.


Många steg

Igår var vi på stan med Emilia större delen av dagen. Vi hann även med ett besök hemma hos henne så det blev en hel del promenerande.
Jag letar present till H, den kommande veckan har vi både förlovning- och bröllopsdag, men det går dåligt. Jag har varit på stan även idag men utan resultat. Däremot har jag fyndat lite på rean till W.

Nu blir det massage för mina onda axlar och nacke på Sabai Thai och sen är det dags för fredagsmys!

Bilden på W tog Emilia igår.


Reashopping

 
Jag har varit ute en del på rean och fyndat lite barnkläder till hösten och när jag var på stan i tisdags så kunde jag inte motstå den här härliga och stora jackan från Villervalla. Den fanns även i mindre storlekar men den känns som en vår- och sommarjacka så därför fick det bli en ganska stor storlek. Jag hittade den på Moa & Max.
 

Nya skor till Wilma

På midsommar fick Wilma ett par nya skor. Det är Ws mormor som har virkat dem och de är helt underbara!
 
 
 
 

Reseoutfit

Dagens outfit för Wilma ser ut såhär. Byxor (det är nog de byxor som W har använt mest hittills från strl 50 och de är fortfarande bra i storlek :) och body är ärvda, dregglis Heartbeat design och Pippi-åkpåsen har min mamma stickat, den är så mysig och W trivs bra i den.
Det är tur att det kan vara kyligt även på sommaren så att vi får chans att använda alla koftor och åkpåsen som mamma har gjort.


Middagsmys på Circus

Igår träffade vi Hanna, Eric och Rebecca på Circus uteservering för att fira in sommaren. Det var en skön sommarkväll och vi njöt av god mat, jag åt deras Ceasarsallad som var jättegod, och härligt sällskap. Jag hoppas att det blir många fler liknande kvällar i sommar!
 
Nya armband från Våga, jag hittade dem på Rabalder.
 
Jag var på stan innan middagen och hittade några armband och en klänning som är amningsvänlig till mig och så det viktigaste av allt, en bok med träningstips till nyförlösta mammor av Olga Rönnberg. Jag har följt hennes blogg till och från i flera år och när jag slank in på hennes blogg i förra veckan så fick jag se bildresultat (samt före-bilder) på kvinnor som har följt hennes övningar i 8 veckor, det var riktigt inspirerande och med hjälp av boken kan jag förhoppningsvis vara i bättre form i slutet av sommaren,
 
 
Här sitter jag och ammar. Den enda bilden som togs på mig igår var den här så jag bjuder på den ;-). Nu när jag har skaffat mig ett amningsförkläde så känner jag mig mycket mer bekväm med att amma "in public". Det är något som jag verkligen kan rekommendera. Och när det inte syns vad jag gör så hoppas jag att ingen i närheten tar illa upp. Dessutom så blir W lite mer fokuserad på vad hon gör och kopplar bort omvärlden så amningen går bättre.
 

Renoveringen har börjat...

...och vår hjälpreda ser ut såhär!
 
Vi har bankat i väggen och då fick vi inviga Ws hörselkåpor. Nu är vi klara för ikväll och första lagret spackel håller på att torka så imorgon kväll kan vi slipa ner det och lägga på ett nytt lager.
 

Min måndag

Idag hade vi inga bestämda planer men dagen fylldes snabbt upp med aktiviteter. Jag och W hade en lugn förmiddag hemma innan vi tog en promenad ner på stan i solskenet. Det blev en lunch på Hattis, den här gången gick det jättebra och W var glad hela tiden och flörtade med personalen så det stod härliga till.
 
Jag tog dagens som var lammkorv med getost, supergott!
 
 
Efter stan så traskade vi hem till min bror och hans familj, det blev ungefär en timmes promenad i solen. Vi satt ute och njöt av fint väder och trevligt sällskap och framåt kvällen blev jag upphämtad och så åkte vi till Öbergs och införskaffade spackel och allt annat man behöver till förarbetet innan tapetsering. Om jag hinner ikväll så ska jag börja med spacklingen men vi får se hur tiden räcker till.
 
Wilma har på sig en söt klänning från Newbie, KappAhl som hon fick av Emma och Sofia i helgen.
 
 

Helgen

Igår hade vi en ledig dag hemma som började med att vi sov till 11.45!, med undantag för några amningssessioner, och det var välbehövligt.
Efter brunchen tömde vi vårt blivande sovrum så att vi kan sätta igång med renoveringen, tyvärr har vi inte fått tag på spackel och det som vi behöver så vi får nog vänta med renoveringen tills vi är tillbaka från Skåne. Jag hade egentligen velat ha det klart innan men det hinns nog inte med.
Gårdagens outfit, topp från Lindex, dregglis från Heartbeat design och ärvda jeans.
Emma och Sofia kom över på eftermiddagen och det var alldeles för länge sen vi sågs! Vi fikade och Wilma bjöd på många leenden. Det var så trevligt och jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång!
 
På kvällen tog vi med oss några spel och åkte hem till min syster där hela familjen hade samlats. Vi grillade hamburgare med tillbehör och det var supergott! Vi spelade spel och pratade och vi kom hem strax före 01 så det blev en liten sovmorgon idag också.
Idag har vi även hunnit med lite hemmafix och ett besök på ICA. Det blir en lugn kväll med grillning och tv-mys.
 
Jag gjorde en kladdkaka till fikat.
 

Midsommar!

 
 
 
 
Vi ska fira midsommar tillsammans med min släkt och det blir traditionsenlig mat, dans kring stången och det bästa av allt, lekar!
Jag hade tänkt att ha samma klänning som förra året men nu när jag ammar är bysten betydligt större så det blev inte alls bra så nu blir det till att tänka om. Jag vill både känna mig fin, bekväm och ha lätt att amma...en nästintill omöjlig kombination men någonting kan jag nog gräva fram i garderoben. Jag har letat efter nya klänningar men som modet är nu så finns det inga amningsvänliga klänningar.
Jag hoppas att ni får en härlig midsommar med sol, sill och en massa skratt.
 
Förra året vann vårt lag!
 
 
 
 
 

Fotografering och fullt upp

Idag har det varit fullt upp fram tills för en stund sen när vi kom hem. Dagen började tidigt, jag steg upp kl 7 för att hinna till Porträttstudion till kl 9 där Wilma skulle fotas för införande i Västerås Tidning. Hon var lite skeptisk till kameran så det blev inget jätteleende på bilden men det blev bra ändå. När vi sedan pratade med fotografen Annie så lyckades hon få Wilma att skratta flera gånger, det är första gången hon skrattar när hon är vaken hittills har hon bara gjort det i sömnen. Det lät så sött! Jag hoppas att vi här hemma kan få henne att skratta i helgen så att H får höra.
 
Dagens lunch
 
Efter fotografen bar det av till lillebror och hans Emelie, de hade hand om W medan jag besökte tandläkaren. När jag var klar ringde jag och kollade läget och hon sov så jag fick lite mer tid och tog en vända på stan, jag har verkligen lärt mig att bli effektiv och hann med en hel drös med butiker innan jag återvände till barnvakterna. Det hade gått jättebra och W hade varit glad och nöjd hela tiden, tur det för det var första gången hon hade barnvakt och jag har inte varit ifrån henne så lång tid förut. De bjöd på lunch, en supergod kyckling med tillbehör och efter den gick jag och W till Öbergs och hämtade ut tapeterna till sovrummet. Förutom tapeterna så skulle jag ha med mig lim, roller och andra verktyg hem så det var en överfull vagn plus att jag hade kassar i båda händerna men vi kom hem till slut.
 
Nu är det snart dags att börja ladda (läs packa) inför morgondagens midsommarfirande. Det ska bli roligt att träffa släkten och vi hoppas på bra väder.
 

En dag i soliga Stockholm

Igår hade vi en heldag i Stockholm. Det var sol och skönt väder hela dagen och vi gick ganska långa sträckor så det blev en del motion på köpet. Lunchen intogs på ett café på drottninggatan, jag åt sallad med getost.
 
 
Vi hade en lista på butiker vi ville besöka och vi hann med allting, även om det tog lite längre tid än vad jag hade räknat med. Sen är det det här med amningen, W äter ungefär var tredje timme och vi håller på ca 30 minuter varje gång så det tar en del tid men vi hade tur och tajmade in det bra när vi hittade lite lugnare miljöer med parkbänkar.
Kofta och mössa har Ws mormor stickat och byxorna kommer från Moa och Max.
 
Wilma hade en bra dag och hon sov gott i vagnen när vi traskade runt. När vi var länge i någon affär så vaknade hon och fick komma upp i famnen och se sig omkring. Jag letade efter en festklänning men tyvärr hittade jag ingen bra igår, utan det blev en topp på rean på Polarn å pyret till W istället. När vi var klara köpte vi med oss lite smått å gott och åkte hem till en vän och käkade middag. Trots solsken blev det lite kyligt att sitta ute men sån tur var så hade jag en fleecetröja liggandes under barnvagnen som åkte på. 
 
 
 
 

Folkets

 
I lördags kväll var vi på Folkets. Det var premiärbesök för mig och det blir definitivt fler besök på deras uteservering i sommar! W fick mat och ett bad innan vi gick så hon sov gott i vagnen under hela besöket, jag är alltid lite nervös över hur det ska gå för jag vill inte att vi stör de andra gästerna som är ute och roar sig men nu börjar jag slappna av lite mer eftersom det hittills har gått bra varje gång. Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam och fixade så att vi kunde ha vagnen bredvid bordet.
 
Förrätten bestod av småplock
 
Cheeseburgare till Varmrätt
 
 
 

En helg med hemmafix

 
Den här helgen hade vi bestämt oss för att ha en hemmahelg med hus- och trädgårdsfix och det var precis vad det blev. Allt som vi skulle sätta i landet (potatis, lök, jordärtskocka) är nere under jord. Det kanske var alldeles för sent men men, nu är pallkragarna monterade och det igång iallafall. Jag har packat upp minst 10 flyttkartonger och 5 flyttkassar, det är den värsta sorten. Kassarna är de som fylls med allt möjligt som inte passar i någon kartong och som man inte vet vad man ska göra av i det nya huset. Jag försökte att vara sträng med mig själv för jag vill rensa så mycket som möjligt och det gick överraskande snabbt och bra.
H var duktig och fick igång alla kanalerna på TVn i vardagsrummet så nu är jag snart tillbaka i TV-träsket igen.
 
Igår hann vi med en fika hemma hos min bror då mina utomsocknes släktingar var där och beskådade släktens senaste tillskott Melvin. Efter det hann vi hem och amma och sen bar det iväg på ett pre birthday-party hos en vän. Vi bjöds på underbart god mat och tårta och det var en familjär och härlig kväll.
 
Wilma, 11 veckor, i gårdagens outfit som hon fick av gammelfaster, outfiten kommer från H&M. Den är i strl 68 så den är lite för stor för W men eftersom vi skulle träffa faster så tyckte jag att det var roligt att passa på att använda det hon har fått.
 

På tapeten

Igår beställde vi tapeter. Vi ska möblera om här hemma och det som nu har varit bibliotek (läs förråd) ska bli vårt sovrum. Det fanns mycket fint och jag ville antingen ha någon pastellfärg eller en tapet med medaljonger... Nu blev det inget av det utan någonting helt annat. Det är en chansning och skulle det inte fungera så kan vi alltid tapetsera om, det är bara en fondvägg och tapeten var billig jämfört med de vi har köpt tidigare.
Jag har aldrig tapetserat själv men den här gången tänkte jag ge mig på uppgiften och vi köpte en tapet som är lätt att sätta upp. Vi får väl se hur det går.
 
Favoriterna kom från Boråstapeter, serien Lace.
 

10 veckor

Gårdagens outfit, Levi´s jeans och topp från KappAhl.
 
10 veckor tog det att komma i mina gamla jeans (somjag köpte 2 veckor innan jag blev gravid) och komma tillbaka till min vikt jag hade innan jag blev gravid. Jag gick upp dubbelt så mycket som jag hade tänkt (även om det på slutet mest var vätska) så jag trodde att det skulle ta betydligt längre tid att komma tillbaka.
Kroppen är dock inte tillbaka än. Fingrarna är svullna så vigselringarna ligger fortfarande i lådan. Magen undrar jag om den någonsing kommer att bli densamma, jag har börjat med plankan den här veckan och 15 sekunder var det jag klarade första dagen (när jag testade för 2-3 veckor sen kunde jag stå 0 sekunder så det är trots allt en förbättring). Jag är nu uppe i 20 sekunder så det kommer att ta tid innan jag har bra bålstabilitet. Nu var jag inte vältränad när jag blev gravid men mitt mål är att komma tillbaka till formen som jag hade 2010. Då tränade jag flitigt och tänkte på vad jag åt. Än så länge är det lite restriktivt med att böja sig pga av ärret så promenader, plankan och armhävningar får duga än så länge.
 

Veckan som gått

 
Det har varit fullt upp i veckan som gått och datorn fick stanna kvar i Västerås så det har (som vanligt) varit glest med inlägg. Vi kom tillbaka till Västerås igår och hemresan gick lika bra som när vi åkte till Lund.
Skåne har bjudit på strålande väder och vi har varit ute på promenader och njutit av vädret. Den här veckan är det student i Lund, och till skillnad från Västerås så är det en skola om dagen så det har varit festligt hela veckan.
Wilma är en riktig solstråle på dagarna men hon har haft ont i magen på kvällarna så hon har varit väldigt ledsen men vi har varit tre vuxna som har kunnat ägna oss åt W och det är riktigt skönt att få lite avlastning. Emilia har stort tålamod med W och är väldigt duktig på att ta hand om henne när hon är ledsen.
 
Middagen i onsdags kväll.
 
I onsdags kväll bjöd vi över lite folk på middag och det blev en trevlig kväll. Jag älskar att fixa bjudningar och eftersom det var länge sen jag var i Lund så var det ett bra tillfälle att få träffa alla igen. Nu ställde studentuppvaktningar och sjukdomar till det så vi blev inte så många men det blir fler tillfällen.
 
Igår blev det storhandling på ICA Maxi och en dokumentär om Englands drottning, perfekt torsdagsavkoppling när regnet öser ner. Jag hann även med att fixa i ordning Wilmas kläder, vårt gamla system med en låda till allt fungerar inte så nu är allt sorterat i olika lådor och lätt att hitta.
Idag väntar en sen lunch på stan och sen hoppas jag att jag får undan några flyttkartonger, jag känner ett riktigt sug efter att få komma i ordning men det är svårt när jag är själv och Wilma är vaken så jag får passa på sen när hon sover.
 
 

Skåne, fest och prinsessbröllop

I fredags tog vi tåget ner till Skåne. Det gick väldigt bra med Wilma (bilden är tagen på tåget). Hon var på bra humör hela resan och bytet gick smidigt.
Igår var det bröllopsyra här i Sverige och jag som är royalist ut i fingerspetsarna har längtat så! Eftersom vi skulle på konsert med efterföljande fest så missade jag hela TV-sändningen. Det har jag tagit igen idag när jag har tittat på den stora dagen, dock i fel ordning så jag har fortfarande själva vigselakten kvar, den ska jag se nu.
Festen igår bjöd på trevligt sällskap, god mat och dans med bra musik (levande musik dansar jag till alldeles för sällan!). Wilma var lugn och tittade med stora ögon när vi sjöng bordsvisor.

Ikväll blir det thaimat och film, en bra avslutning på en härlig helg som har gått alldeles för snabbt.


Tandläkaren och en sommarkväll på stan´

Igår var en riktigt bra dag, trots att jag var på tandläkarundersökning. Jag avskyr tandläkarbesök, det är nog det värsta jag vet. Och nu efter 9 månader av gravidillamående så hade jag inga stora förhoppningar för mina tänder men det gick över förväntan. Jag hade ett hål som skulle lagas, jag hade sett framför mig att det var 10 hål och att jag skulle behöva rotfylla (vilket jag aldrig har gjort men jag har hört att det är hemskt) så jag ska tillbaka dit nu i juni. Jag bytte tandläkarmottagning inför det här besöket och jag har hamnat hos en underbar tandläkare som tog min rädsla på allvar och jag nästan skuttade därifrån och det är det nog ingen tandläkare som har lyckats med tidigare, jag känner mig inte ens nervös över att laga hålet (men det kommer jag säkert att göra när det närmar sig). Det var 10 år sedan jag lagade ett hål sist så vi får se om det känns likadant.
 
Till förrätt blev det bruschetta och charktallrik.
 
Efter tandis så blev det en sväng på stan och sen hamnade vi på Circus uteservering. Det var varmt, soligt och en härlig stämning! Vi njöt av god mat innan vi sakta promenerade hem genom stan. Jag hann även med att packa upp några flyttkartonger när vi kom hem, nu har jag börjat med biblioteket som vi har på vinden så det var böcker som skulle sorteras och få in i bokhyllor, det finns hur många kartonger som helst så det kommer att ta tid...
 
Nu  äter vi lunch och Wilma övar magläge, vi har en fixardag här hemma och ikväll ska vi fira lillebror som fyllde år igår. Det kommer nog en rapport imorgon om hur firandet blev :).

Plötsligt händer det...

 
Mina skor börjar komma på plats. Bilden blev suddig men eftersom W skrek så hade jag inte tid att ta om den...
 
Idag packade jag upp 4 flyttkartonger, det är det första jag gör åt flyttkaoset sen Wilma kom men oj så skönt det kändes att vara lite effektiv. Det är så otroligt varmt idag så W sover ganska mycket, jag har tänkt att vi ska ta oss en tur till affären men det får vänta till lite senare. Förutom att packa upp flyttkartonger, som innehöll mina skor och stövlar, så har jag vattnat alla orkidéer och tvättat tre maskiner. Resten av veckan går i ett så det var skönt att få en fixardag hemma nu när W är på bra humör.

Bröllopshelg i Uppsala

Vilken helg vi har haft! Vi kom till Uppsala igår på förmiddagen och började med att äta lunch på hotellet innan vi började göra oss i ordning till bröllopet. Det var en härlig dag med tårar i kyrkan, trevliga människor, god mat, bra musik och mycket kärlek. Wilma skötte sig exemplariskt och efter förrätten kunde även jag slappna av och njuta av festligheterna (jag var rädd att magen skulle krångla som tidigare i veckan så jag satt på helspänn första timmen men vi tajmade det bra med matningarna och hon satt med oss vid bordet under middagen och charmade de andra gästerna och sen sov hon under dansen).
 
Wilma sov under vigselakten, tyvärr blev det inga andra bilder på oss eller W igår, lite synd när hela familjen var festfina men det hanns inte med innan vi åkte och sen glömdes det bort.
 
Idag åt vi frukost på hotellet innan vi gav oss ut på stan i soliga Uppsala. Jag hittade kaffemuggar (det har vi letat efter i tre år nu) som skulle passa bra här hemma så vi får se om shopping hinns med senare i veckan. Lunchen intogs på en uteservering vid ån innan vi gav oss av till Västerås igen.
 
Hotellfrukost och lunch. Pasta med oxfilé och pasta Carbonara, några av lunchrätterna.
 
Wilma har varit lite trött idag, såhär dagen efter festligheterna. Hunden bakom mig tyckte att det var alldeles för varmt men efter lite vatten blev han piggare :).