2>

Påsktårtepyssel

Jag förberedde tårtfyllningen igår kväll så att allt var klart imorse när jag skulle montera tårtan.
Allting smakar gott men däremot är det nog den fulaste tårtan jag har gjort. Jag hade helt missbedömt marsipanmängden så jag fick använda två olika färger och så la jag på dem i fel ordning så skarvarna syns alldeles för mycket.
Ni ska få se slutresultatet sen när äggen är på plats men här nedan ser ni en del av dekorationerna.

Vi har avnjutit en påskbruch som innehöll godbitarna från påskbordet. Det blir påskmat även ikväll men då i större skala.
Jag hoppas att ni får en härlig påskafton!


Fina naglar

 
Jag kan verkligen sakna fixade naglar. Jag har inte haft förstärkning sen i höstas då jag ville att de skulle hinna bli starka innan bebisen kom. När bebisen är liten vill jag ha korta och lättskötta naglar och det har tagit lång tid för dem att bli starka och inte gå av hela tiden. De är inte riktigt lika starka som innan (och det kan bero på att det är vinter, då brukar de vara mer sköra) men snart så!
 
Emilias tåg är på tid så snart är hon framme i Vässan, jag hoppas att bebisen stannar kvar i magen till åtminstone söndag så att vi hinner umgås lite.
 
 

Mysfredag

Idag har jag inte gjort många knop. Jag har plockat undan lite eftersom vi får besök av Emilia i helgen.
Nu tittar jag på 101 dalmatiner på tv och efter det ska jag försöka att ta en kort promenad runt kvarteret i det fina vädret.
Det känns som om bebisen har sjunkit ner ännu mer, och nu är det svårare att röra sig på ett bekvämt sätt. Jag hoppas att det är ett steg i rätt riktning :).

Jag försökte att göra det lite påskfint här hemma men påskliljorna har inte slagit ut än.


När det strular

Ibland blir jag trött. Historien om skötbordet fortsätter tyvärr. Idag försökte vi sätta ihop skötbordet och till en början gick det bra förutom att alla hål var för små för muttrarna så vi fick spika i dem men sen kom vi fram till en del som inte var borrad. Vi ringde då till Babyproffsen som sa att det bara var att komma in så fick vi byta den delen. Vi kastade oss i bilen men väl på plats så visade det sig att de inte hade några skötbord av den sorten kvar så det fanns ingen del att byta med. Så nu har vi ett halvfärdigt skötbord på vardagsrumsgolvet, jag som ville få allting klart innan helgen.
Nu ska jag sluta deppa och krypa upp i tv-soffan och mysa!


Nyshoppat

Jag älskar att köpa kläder men jag har inte köpt ett plagg sen före nyår! Det har inte känts aktuellt eftersom jag vill vänta tills jag börjar komma i form igen (jag hoppas att snygga kläder kan vara en morot att gå ner i vikt). När jag var på stan i tisdags så blev det ett besök på H&M då jag insåg att några amningstoppar kan vara bra att ha när Lille Skrutt är ute. Det blev några toppar, en tröja, en kofta och två sovlinnen med inbyggd bh med amningsfunktion. Och när jag kom till kassan så visade det sig att de hade en kampanj så jag fick 200kr i rabatt :) vilken tajming! Det kändes härligt att äntligen få köpa lite våriga färger!


Snart lunch och tårtfunderingar

Gårdagens middag blev fantastiskt god och det är samma som jag ska äta till lunch idag. Till det serverades det vanlig sallad och tomat- och mozzarellasallad och påskmust. Det blir ingen must idag men det blir nog lika gott ändå.

Idag är det hög tid att börja spåna på tårtfyllning inför lördagens trevligheter (det verkar ju inte som att vi kommer att vara någon annanstans...). Jag vet att jag vill jobba med marsipan när det gäller dekorationen, och göra den riktigt påskig med fågelbo fyllt med chokladägg och kycklingar osv. men fyllningen återstår att fnula på.


Snart middag

En ljuvlig doft sprider sig här hemma. Lasagnen står i ugnen och vi tittar på Halv åtta hos mig i väntan på att den ska bli klar. Dagens utflykt gick till ICA, inte mycket till utflykt kanske men det var skönt att komma ut lite. Vi handlade mat och köpte god mat till fredag kväll om vi är hemma då, det är lika bra att ställa in sig på det eftersom det inte verkar hända något den närmsta tiden.
 
Efter maten ska mannen jobba men efter det hoppas jag att vi får ihop skötbordet, annars får jag ha det som projekt imorgon.

Pyssel och montering

Nu blir det lite pyssel, vi får se vad jag kan knåpa ihop i tristessen. Nej, jag är faktiskt inte så uttråkad än, frågar ni mig om en vecka så låter det nog annorlunda men än så länge är jag vid gott mod. Det är mysigt att vara hemma och boa, igår fick vi hem skötbordet som ska monteras (jag hoppas att det hinns med ikväll) och så ska blöjor och tvättlappar in på hyllorna tillsammans med lite bebiskläder. När det är klart får ni nog se lite bilder :).


En lugn dag

Varken gårdagens dans eller promenad verkar ha hjälpt för det är lika lugnt som vanligt på bebisfronten. Vi hade en lugn hemmakväll igår och idag har jag haft en slö förmiddag då jag har roat mig med tv-tittande, pratat i telefon och spelat mobilspel.

Nu ska jag öppna senaste numret av Mama som jag köpte här om dagen. Jag har inte läst den tidigare men tänkte att det kunde passa bra såhär i väntans tider.


En lunch på Hattis

Dagens lunch intogs på Hattis. Det blev deras goda wallenbergare. Det är riktigt vårväder ute så nu har jag strosat runt i två timmar på stan och njutit av värmen. Igår testade jag att ta det lugnt hela dagen och idag är planen att röra sig så mycket det bara går, så får vi se om det sätter fart på nånting. Att gå i två timmar har åtminstone gett mig ryggont, men det beror nog enbart på min stackars svank som får bära hela magen : ).

Vi försökte att ta ett fint kort i vårsolen men den var så stark så det var omöjligt att titta in i kameran, därav det fina resultatet.


Beroendeframkallande spel och misslyckade våfflor

Jag gillar att spela spel på mobilen och nu i helgen så sällade jag mig till skaran som spelar Candy Crush och det är verkligen beroendeframkallande! Jag är helt fast och det är ett bra tidsfördriv när man inte kan sova, tittar på tv och väntar på att bebisen ska pluppa ut.

Det blir eventuellt en sväng på stan idag, det är många som fyller år idag och presenter ska inhandlas. Idag fyller min fina mamma år, grattis mamma!! Det ska vi fira på lördag om vi är hemma.

Igår skulle det bli våfflor här hemma men någonting gick snett med antingen smeten eller järnet för vi misslyckades totalt! Det blev till slut varsin våffla så det fick bli förrätt istället för varmrätt :) det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig och med tanke på utseendet så blev det inga bilder på våra kreationer.


Nytt till köket

 
När H fyllde år fick han ett presentkort på Cervera och vi ville utnyttja dem på små portionsgrytor från Le Creuset som vi har börjat samla på. Då precis vid jul var de slut i varenda butik och vi fick höra att det skulle komma in i februari/mars. Nu hade de ett erbjudande på Cervera och äntligen fanns rätt färger i lager. Den vänstra heter Caribbean och nu har vi 8 st i den färgen. Den högra heter Cerise (men ser mer röd ut) vi vill ha olika färger och bestämde oss för att börja samla på den röda, de passar bra tillsammans och den turkosa är fin på sommaren och den röda på hösten/vintern.
 
Dessutom hade de rea på Iittalaskålarna som jag älskar, så den här godingen fick följa med mig hem. Jag samlar på de som är 15 cm höga och har vattengrön och turkosblå sen tidigare, nu fick den här granatröda sälla sig till samlingen.
 
Nu ska jag sätta fart med middagen. Eftersom det är våffeldagen idag så ska vi äta våfflor. Jag hade ett jättebra recept sist när jag gjorde frasvåfflor och jag hoppas att jag kan hitta samma igen. Till det blir det mammas hemgjorda jordgubbssylt och grädde, mums!

God lunch

Det blev rester från gårdagens middag till lunch idag. Färsbiffar med rotfrukter och sallad med fetaost. Såserna (en creme fraiche-sås med vitlök, citron och dragon och bearnaisesås) var över från fredagskvällens middag och passade lika bra till färsbiffarna som till rostbiffen. Åh så god och lyxig lunch! Nu är jag mätt och belåten.


Bf-dagen är här!

 
Nu är dagen här, då vi enligt ultraljudet har gått våra 40 veckor och Lille Skrutt ska titta ut. Endast 5% av bebisarna föds på bf-dagen så det är inte så stor sannolikhet att det skulle ske idag, speciellt inte när jag inte känner någonting alls.
Imorse var vi på besök hos barnmorskan och allting så bra ut. Blodtrycket var lite högre men fortfarande inom normalgränsen och magen hade tagit ett rejält skutt upp på kurvan, så att den till och med ligger över kurvan nu. Som min bm sa så är det ett väldigt ungefärligt mått så det är ingenting att oroa sig för, speciellt inte så här sent i graviditeten. Hon kunde känna hur bebisen låg och precis som vi misstänkte så har den ryggen till vänster och benen till höger (om jag står och tittar ner på min mage).
 
 Några bilder på magen dagen till ära.

Magen i 39+6

I bakgrunden ser ni Lille Skrutts spjälsäng.


Profylaxdags och pärlor

Idag fick jag träffa en alldeles nykläckt liten bebis, så söt och liten! Det fick mig att längta ännu mer efter vår Lille Skrutt. Vi fick låna en profylax-dvd som vi ska titta på nu. Jag tror att det sätter sig bättre dessto mer man övar så vi får köra intensivt de närmsta dagarna.
 
När det var filmtajm igår kväll så roade jag mig med att göra ett par örhängen. Jag älskar att pyssla och om bebisen dröjer så blir det nog det jag sysselsätter mig med under veckan som kommer. Det är dock några delar jag saknar men det får införskaffas nästa gång jag är på stan. Såhär ser gårdagens kreation ut. Mitt nästa projekt blir nog att göra ett matchande armband till. Det är synd att det är så dyrt med fina pärlor, jag har inte världens största förråd av pärlor men jag får utöka allt eftersom.
 

Sköna söndag

Vi har verkligen tagit det lugnt idag och inte stressat alls. Det blir inte mycket gjort men vad gör det? Min lista för dagen är kort, det som är kvar är att jag ska spika upp två tavlor och skaffa bank-id, det känns som rätt nivå en söndag som denna.

Nu när vi bor i hus så har jag införskaffat ett par träskor i modern version som jag kan ha när jag ska hämta posten eller kasta soporna. Cerisa och fina men lite tantvarning är det allt ;-).


En solig lördag

Det är riktigt skönt ute idag. Planerna fick ändras lite så det blev en lugnare dag än vi hade tänkt från början.
Jag uträttade lite ärenden på stan på förmiddagen, bytte batteri i en klocka, köpte tofflor (det måste man ha på BB) och handsprit som man enligt bvc ska ha på besökarna som hälsar på oss och Lille Skrutt såhär i RS-tider.
På tal om Lille Skrutt så är det väldigt lugnt på barnafödande-fronten, jag känner ingenting alls, inte ens lite molvärk så det blir nog ingen bebis den här helgen.
Om en stund är det dags för hockey, både Frölunda och VIK spelar så vi får ha koll på båda samtidigt.
Till hockeyn har jag tänkt mig lite fika, kanske resterna från desserten igår som ni ser här nedan. Det var så gott!


Fotbollskväll

Här hemma har vi fotbollskväll med mys i källaren. Eftermiddagen spenderades hos min kusin och därefter åkte vi hem och fixade middag. Idag blev det rostbiff med rotfrukter och sallad och två olika såser. Snart väntar desserten men vi väntar till halvlek.


Vinprovning på K9

Delar av kvällens meny.
 
Vilken kväll vi hade igår på Kajplats 9. Vi var inbjudna på en vinkväll med en 5-rätters meny och tillhörande drycker. Vi fick träffa vinmakaren John Locke från Birichino (som betyder rackarunge) och njuta av underbart god mat och dryck. För första gången under graviditeten så smuttade jag på lite vin men jag har fortfarande inget sug efter det och det smakade mest bara alkohol så det var inte svårt att avstå, de flesta vinerna doftade dock underbart! Maten var så god, jag njöt av alla rätter och när jag försökte att utse en vinnare bland kvällens rätter så gick det inte, allting var lika gott.
 
Precis som när vi var på vinprovning med Peter Lehmann så hamnade vi brevid vinmakaren och vi pratade mycket om vingårdar i västra USA. Nu är jag ännu mer sugen på att bila runt bland olika vingårdar i Kalifornien och prova viner och njuta av naturen. Vi får väl se när det kan bli verklighet men vi fick bra tips på små städer att besöka, mysiga restauranger och underbara små semesterorter längs kusten söder om San Fransisco.
 
Här nedan ser ni menyn i helhet men utöver det så bjöds vi på lite annat smått å gott. Jag är riktigt glad att vi hann med den här härliga kvällen innan bebisen kom.

Ut på äventyr

Nu bär det iväg på äventyr, imorgon får ni höra vad vi gjorde. Såhär ser jag ut idag. Klänning Motherhood Maternity, linne och strumpbyxor H&M, väska Tiger of Sweden, örhängen Efva Attling och armband W A Bolin.


Ny bok, kören och bilkörning

Det blev kör för mig igår och det var roligt att hinna träffa körvännerna en gång till, när Lille Skrutt är ute så blir det uppehåll från kören ett bra tag framöver så det gäller att passa på ; ).
Idag har det inte hänt mycket. Jag har lyssnat på en hel del musik och börjat på en ny bok, "Det fjärde offret" av Mari Jungstedt, en av mina favoritförfattare. Det är tur att jag har en hög med böcker här hemma som ska läsas för då har jag nåt att göra när jag väntar.
Jag kör inte bil speciellt ofta, det beror mest på att jag aldrig har haft någon egen bil och min man har vår gemensamma bil till och från jobbet. Om jag kör så är vi alltid två eller fler i bilen, jag är aldrig ensam (det var nog över ett år sedan jag var helt själv i bilen). Igår var jag helt själv i bilen vilket innebar bra musik på ganska hög volym och en glad tjej bakom ratten. Åh vad kul det var! Och detta trots att jag körde runt och letade efter ställen jag aldrig varit på tidigare.
Jag körde inte för fort, jag är en sån som ALLTID håller hastigheten, vilket inte riktigt alla uppskattar som kör bakom mig :). Parkering är inte min starka sida när det häller bilkörning men igår blev det nog en sex olika parkeringar och alla blev superbra, raka och jag behövde inte hålla på att köra in och ut i rutan 20 gånger. Det var helt enkelt en väldigt bra dag för mitt bilförarsjälvförtroende. Lovely!

Nu blir det en tur ut i köket för att se om jag kan fixa ihop någon lunch.


Dagens pyssel

Idag har jag varit en sväng till Gryta (jag älskar att ha bilen här i stan!) och gjort örhängen, de är inte helt klara än för jag saknar något som man kan ha i mitten som hänger ner längre än de andra pärlorna men så här ser de ut nu.
Ikväll blir det kanske kör för min del, det är noll action i magen så då känns det tråkigt att sitta hemma och titta på TV.


Vecka 40 - count down

Magen igår kväll.
 
Vecka 40 är här och som jag skrev igår är det inte ens en vecka kvar till bf, 5 dagar närmare bestämt. Det betyder ju egentligen ingenting eftersom bebisen kommer när den är klar. Jag känner att magen är längre ner än tidigare, och det märks när jag ska ta på mig tröjan för den täcker inte nederdelen av resåren på byxorna.
 
 
 
 
 
 

Onsdag, pigg och glad

Onsdag och frukosten är intagen. Jag känner mig pigg och dagens mission är att införskaffa en likadan amningskudde som min syster har. Jag älskar den, den är lagom stor och mjuk och gosig. Problemet har varit att den inte säljs längre men igår hittade jag en likadan på nätet för en billig penning så om den känns okej så får den följa med mig hem idag.
 
Dagens look
Magen i 39+1. Tröja H&M, jeans Motherhood Maternity (jag älskar dem för de är så mjuka och sköna!), örhängen Pilgrim och klocka från Michael Kors.

Påskpyssel

Idag hade jag besök av Anna och co som kom och påskpysslade lite. Anton var riktigt duktig med målarfärgerna och vi gjorde ägg till påskriset och kycklingar. Innan dess gjorde jag klart mina påskkort ( i år kommer jag skicka till mina och H:s föräldrar på ett ungefär så det var ju inte så många som skulle fixas i ordning).
 
 
Fika med ljuvligt gott kaffe, jag älskar cappuccino!

Mindre än en vecka kvar till bf

 
Och nu väntar jag bara på att Lille Skrutt ska komma ut. De flesta i vår föräldragrupp har pluppat ut sitt barn och jag börjar bli lite otålig. Jag har ju ställt in mig på att gå över tiden men det gör ingenting om den känner för att komma tidigare ;-). Imorgon kommer en rapport om vecka 40 som vi befinner oss i nu.
 

Tisdagens planer

Molandet i magen har stannat av helt och jag känner mig ganska pigg så det blir nog ingen bebis de närmsta dagarna. Det är ju bra med tanke på att jag är ensam nu. Jag har varit vaken sen sju och pratat i telefon, läst ut min bok och ätit frukost (utan att spilla ut juicen när jag skalade ägget ;-). I eftermiddag kommer det antagligen några gäster på besök så jag ska stöka undan lite här hemma.
 
Igår började jag pyssla med några kort till födelsedagsbarnen i mars och idag ska jag fortsätta för det är många som fyller år den här tiden på året.
 
 
 

Väskan är snart packad

Igår började vi packa BB-väskan. Det kan alltid vara bra att ha den klar utifall att. Vi la fram allt som ska med (eller det mesta iallafall, vissa saker använder vi dagligen så de får vänta tills det är dags). H:s saker hamnade på vardagsrumsbordet och resten i soffan.
Idag när jag åt frukost och skulle skala ägget så råkade jag på något sätt välta juiceglaset över H:s kläder...om man inte har jobb så skaffar man sig det. Jag har nu kört tre maskiner med hans kläder och nu hänger allt på tork. Det var tur att det bara var det och inte Lille Skrutts ytterkläder eller våra böcker som blev träffade.
Lille Skrutts saker som ska med till BB.

Ny vecka och sovmorgon

Eftersom jag var vaken mellan kl 4-8 imorse somnade jag om och sov till kl 11 när telefonen ringde. Det är skönt att jag kan göra så nu när det står att man ska ladda med sömn inför förlossningen. Eftersom jag mår skruttigt så fick jag ställa in lunchen idag, det kändes inte möjligt att knata ner på stan och vara social när jag bara vill vara stilla och ta det lugnt.

Nu håller vi tummarna för att Lille Skrutt vill stanna kvar i magen tills H kommer till Vässan om några dagar, så att han får vara med. Eftersom det inte har blivit värre så tror jag att det är lugnt, det tar nog bara lite tid för kroppen att förbereda sig, och det är det jag känner av.
Igår var det en lugn dag hemma som för min del spenderades i soffan och till middag blev det ugnsbakad fisk med pommes och ärtor, barnsligt gott tycker jag. Trots att jag inte alls var sugen på att äta så var det inga problem att få i sig det när det väl var upplagt på tallriken. Vi får se vad det blir för mat idag, först får det bli en sen frukost.


Flera frågor

Såhär på söndagskvällen passar jag på att svara på några frågor som jag fick av Lena på hennes blogg tidigare i veckan.
 
1. Vilken årstid tycker du bäst om och varför?
Sommaren är nog min favorit även om våren inte kommer långt efter. Jag gillar sol och värme (även om jag har svårt för att bara ligga och sola) och att kunna vistas utomhus utan flera lager med kläder. Jag längtar efter att kunna sitta på en uteservering och njuta av det fina vädret, äta och dricka gott och titta på folk som går förbi.

2. Vart skulle din drömresa gå?
Sydafrika är ett hett alternativ, eller någon annanstans i Afrika (Zanzibar eller någon annan härlig ö). Att kunna uppleva sol och bad, stadsliv och safari är något som lockar!

3. Ditt favorit-tvprogram?
Mästarmas mästare (premiär ikväll!), På Spåret, Dicte, Molanders och engelska serier som t.ex. Downton Abbey, Mr Selfridge, Morden i Midsomer.

4. Favoritfärg?
Cerise och rosa! Turkos kommer på en hedrande andraplats.

5. Din drömvikt? (skriv längd så man har nåt att relatera till)
 Jag är 173 cm lång och vet inte vad jag vill väga efter graviditeten, kanske 70-75 kg. Hellre vältränad (hur jag nu ska lyckas med det...) och något kilo tyngre än smal och otränad. Det återstår att se.

Ingen piggelin

Igår kväll var vi hemma hos min syster och hennes barn och som det roliga sällskapet jag var så låg jag i deras soffa hela kvällen med filt över mig och mådde pyton. När vi kom hem igår kväll tog jag tempen och det visade sig att jag har feber så efter en alvedon somnade jag och sov bättre än jag har gjort de senaste nätterna. Idag låg jag i sängen fram till 12 och nu ligger jag i soffan med täcke istället. Det blir således ingen konsert för mig idag.
 
Igår eftermiddag när jag var lite piggare bakade jag fildegslimpor eftersom brödet var slut här hemma. Det tar 5 minuter att slänga ihop degen och sen direkt in i ugnen, det behöver inte jäsa eller så och det är så skönt, då orkar man med det trots att man är hängig. Min brunch idag, det var alldeles för sent för frukost när jag väl kom ur sängen, bestod därför av hembakat bröd, ägg och juice.
 
 
Brunch
 
Just nu känner jag mest för att göra som Arvid igår kväll, sova!

Kvällens

Magen i vecka 39 (38+3).
 
Igår kväll hade vi middagsgäster och då såg jag ut såhär, precis samma outfit jag precis har satt på mig nu till kvällens begivenheter. Vi gjorde det väldigt enkelt för oss igår då vi hade knappt om tid, både varmrätt och dessert köptes halvfärdigt och piffades till innan servering, perfekt när man är trött och har ont om tid. Det blev fläskfilé med potatisgratäng och till dessert bjöd vi på kladdkaka med hallon och grädde.
 
På den övre bilden ser magen ser så enorm ut i jämförelse med benen tycker jag.
Klänning "A pea in the pod" , leggings Indiska, örhängena kommer från Efva Attling och de fick jag av mina föräldrar i 30-årspresent.

Förvärkar?

Jag undrar om dansen på Guldstänk startade någonting för igår morse vaknade jag vid 5-tiden efter två timmars sömn och hade förvärkar (eller vad jag tror är förvärkar), det höll på fram till 8 och jag kunde inte sova under tiden. Inatt hände samma sak, efter två timmars sömn vaknade jag med samma värk fast den kändes mycket mer än den natten innan så vetekudden fick åka fram och det var så skönt att ha den över magen och nedre delen av ryggen. Till slut somnade jag vid 9-tiden och idag känner jag mig lite mosig.
Man kan ha förvärkar lång tid innan själva förlossningen startar så jag vågar inte hoppas för mycket men det känns lite spännande ;-). Precis som på dagen igår så känner jag ingenting nu.
Idag blir en lugn dag och ikväll är planerna att spendera kvällen med min syster, det känns som en lagom aktivitet.
 
För ett år sedan idag fick jag träffa Arvid för första gången : ).

Gårdagens outfit

På Guldstänk igår såg jag ut såhär. Efter vårt framträdande på scen så bytte jag den svarta koftan mot en guldglittrig tunnare variant från Gina Tricot (som ni kan se bild på i nattens inlägg). Klänningen kommer ifrån Boob design, kofta från Cassels, väska Tiger of Sweden, armband från W A Bolin och örhängena är köpta i Italien. Skorna kommer jag inte ihåg vart jag har köpt, de är gamla som gatan men glittrar fint!

 
 

Dagen efter

Det är väldigt skönt att vara nykter för man slipper må dåligt dagen efter. Jag är trött idag men annars mår jag bra. Jag har precis avnjutit en lunch på Hattfabriken, idag blev det laxwallenbergare med potatispuré och tillbehör. Så gott! Det gäller att passa på att lyxa till det lite nu innan bebben kommer ut :). Nu är det dags att bege sig ut i solen igen och njuta av det fina vårvädret.


Guldstänk

Den obligatoriska party-plutbilden som är tagen i pausen på Guldstänk.
 
Nu har jag kommit hem från Guldstänk och ska snart krypa ner i sängen men först måste jag komma ner lite i varv och slösurfa lite ;-). Vi hade en trevlig kväll som avslutades på dansgolvet, det gick förvånandsvärt bra att dansa med magen, det var länge sen jag var ute och dansade så jag har inte provat att dansa med en stor mage förut men det var inga problem. Nu när jag sitter i soffan och bloggar så bökar den på för fullt, den undrar nog vart musiken tog vägen och varför det blev så lugnt och stilla.
Jag var den näst sista som gick hem av vårt gäng, det tycker jag är bra gjort av mig! Det hjälpte nog att jag tog det så lugnt under dagen idag, det gjorde att jag var pigg hela kvällen.
 
Imorgon är det fredag och det händer en masa roliga saker men det får ni höra mer om imorgon när jag har vaknat...
 

En festlig kväll väntar

Jag har haft en lugn och skön förmiddag här hemma. Efter gårdagens fullspäckade dag då jag var hemifrån i 15 timmar så kände jag att det behövdes avkoppling och vila. Ikväll ska vi parta loss på Guldstänk, en Oscarsgala för företag kan man säga att det är och det brukar vara riktigt roligt och eftersom jag missade förra årets gala så får jag ta igen det i år och parta extra mycket.
 
Nu blir det iallafall lunch och sen ska jag pyssla lite mer här hemma innan det är dags att börja göra mig i ordning.
 

Dags för nästa anhalt

Jag har firat födelsedagsbarnet med fika och paket och nu är det dags att åka vidare. Om nån timme är det dags för veckans körrep och jag känner mig helt slut för tillfället så vi får se hur jag orkar med det. Just nu är jag yr och vill helst lägga mig och sova. Det är tur att jag har en lugn dag imorgon och kan vila ut då.


Vivaldi

Jag köpte med mig en sallad från Vivaldi till lunch idag. Jag älskar deras sallader och min favorit är med räkor och kyckling. Snart bär det av på födelsedagsfika med dagens födelsedagensbarn.


Första vurpan och barnmorskan

Jag tänkte att jag hade klarat mig från alla vinterns halkiga isar men icke sa nicke. Imorse när jag var på väg till barnmorskan gjorde jag en vurpa, den blev ganska graciös om jag får säga det själv och jag lyckades landa på rumpan. Det roliga kom sen när jag på ett osmidigt sätt skulle försöka att ta mig upp igen...det var nog ingen vacker syn.

Det var ju tur i oturen att jag skulle till barnmorskan direkt så att hon kunde klämma och känns lite extra för att kolla att allt var bra med Lille Skrutt.
Allting såg bra ut och nu är bebisen helt fixerad vilket betyder att huvudet inte går att rucka på. Lille Skrutt förbereder sig på att komma ut men det kommer nog fortfarande att dröja någon vecka. Det var två olika barnmorskor som kände och klämde på magen idag och de var överens om hur bebisen låg och att den var fixerad.


Morgontrött och fullspäckad dag

När jag kliver upp på morgnarna så är det knappt att jag känner igen mig i spegeln. Jag är trött, plufsig och svullen och så otymplig såklart.

Inatt blev det inte många timmars sömn så jag hoppas att jag hinner med en liten vila mitt på dagen för idag är det mycket att stå i och jag måste hålla mig pigg till sent ikväll.

Såhär ser jag ut idag. Armbanden har Anton och Edvin gjort.


Vecka 39 - Nu börjar det bli pirrigt!

Nu är det mindre än två veckor kvar till bf, vilket betyder att även om vi går över tiden så är Lille Skrutt här inom fyra veckor. Nu för tiden känner jag mest rumpan på bebisen (det är vad jag tror iallfall), den är strax ovanför min navel och åker från höger till vänster fram och tillbaka.
 
 
 
Det här med vikten stämmer inte på mig (än så länge iallafall) eftersom jag lägger på mig duktigt med vätska... nu var det några dagar sedan jag vägde mig men fram till nu så har det bara gått uppåt. Min nattsömn blir störd men jag har tur som kan vila på dagarna. Att jag är betydligt piggare idag kanske beror på gårdagen som var väldigt lugn och vilsam.
 
 
 

Tårta på en tisdag

Dagens mellis blev en lyxvariant eftersom det fanns rester från söndagens kalas.


Dagens lunchsällskap

Det blev en alldeles för snabb promenad till bussen idag, jag kände mig som att jag hade sprungit 5 km i otränat tillstånd. Jag hade nästan mjölksyra när jag kom fram till hållplatsen och jag tänkte att om jag inte föder här och nu så dröjer det nog minst ett par veckor till.
Nu är det lunch med finaste sällskapet!


Tisdagsfrukost

Idag känner jag mig piggare än igår och nu är jag iordninggjord och redo för dagen efter en god frukost och Nyhetsmorgon. Termometern visar minusgrader men ändå betydligt bättre än igår så det blir nog en liten promenad under dagen.


Magen och jag

 
Även om jag känner mig otymplig så tror jag att jag på sätt och vis kommer att sakna min mage när den är borta. Jag tror även att det kommer att kännas tomt utan buffarna inifrån magen men jag vet att det blir så mycket roligare när vi har Lille Skrutt utanför magen. Jag är så nyfiken på vem som är därinne, hur personen är och hur den ser ut, hår/inte hår stor eller liten, vem den liknar...
 
Magen i vecka 38 (37+5).
 
När jag och H pratade i telefon igår så slog vi vad om ett datum som vi tror att den kommer att kläckas på, eller snarare så satte vi upp ett datum och en av oss tror att den kommer före det och den andra efter...vi får väl se vem som vinner.
Idag har jag gjort en packlista till förlossningen/BB så att vi iallfall på ett ungefär vet vad vi ska ha med oss. Den blev längre än jag trodde, och när jag googlade runt så fanns det många olika varianter beroende på var man föder någonstans. En del saker vet jag ingår när man föder i Västerås, andra saker har jag tagit för givet men nu när jag har läst andras packlistor så blir jag lite osäker... Jag ska höra efter med dem som har fött relativt nyligen i Västerås och dubbelkolla hur det är med sådana saker som t. ex. handdukar till oss föräldrar.
 

Vårfint på Instagram

 
Vår på Instagram! 1. Grattiskort till Micke och Arvid. 2. Närbild av tulpan som jag fick i födelsedagspresent. 3. En härlig blöjtårta till Lille Skrutt. 4. Kakfatet på gårdagens kalas.
 
Jag har fått vår på Instagram även om våren i verkligheten verkar dröja. Ljusa, våriga färger gör att jag längtar efter våren än mer. -13 är inte vår även om solen skiner ute. Jag vill kunna sitta på uteplatsen med en filt runt mig och njuta av solens värmande strålar men när det är såhär kallt så är det inte så mysigt.
Om ni vill följa mig på instagram så heter jag kort och gott Reising.
 
Av någon anledning är jag helt slut idag. Jag vet inte vad det beror på men det har varit skönt att inte haft några planer på förmiddagen och bara kunna skrota runt här hemma.

Finfrukost

Nu är det snart dags för lunch men jag är fortfarande mätt efter dagens frukost. Den var så god! Apelsin, jordgubbar och leverpastejmackor ibland är det extra gott med frukost och idag var en sådan dag.


Morgonstund har guld...

Ja, när jag ser de fina färgerna på himlen så förstår jag vad som menas med det uttrycket.
Sömnen vill inte riktigt infinna sig här så jag läser "Femtio nyanser av frihet" som jag påbörjade i helgen.
Det är skönt med morgnar utan stress när jag inte behöver titta på klockan utan kan ligga kvar i sängen tills magen ropar på frukost. Jag passar på att njuta av det så länge det varar.


Kalas!

Idag firade vi Micke som har fyllt år och Arvid som ska fylla år och det var festligt inrett med ballonger och serpentiner. 1-åringen var på strålande humör och tyckte att det var roligt att ha sönder inslagspapperet.
 
 
Goda kakor och mammas underbara bullar.
 
 
Arvid är otroligt snabb och på ett ögonblick hann han roffa åt sig en bit av tårtan medan vi sjöng för honom...
 
Jag har haft en lugn och skön helg och hunnit med det jag hade tänkt mig. Det har varit en perfekt helg (med undantag för att H inte har varit här) och Ikväll blir det rester från gårdagens goda middag och så ska jag ta reda på om det går någon bra film på TV som jag kan titta på som uppladdning inför nästa vecka.

En trevlig kväll

Ljuvligt god lördagsmiddag.
 

Igår kväll blev det en riktig myskväll när Al kom på besök. Vi lagade en god middag, som alltid när vi står i köket tillsammans ;-). Det blev älgkalvfärsbiffar med ugnsrostade rotfrukter och tillbehör. Efter middagen kollade vi på Mellon men i år hade jag ingen riktigt favorit, några av låtarna var rätt bra men Eurovision kändes inte riktigt som rätt forum för dem. Vi hann med en hel del prat också innan tjejkvällen var slut.
 
Idag blir det mera bakning i köket, jag ska göra klart kakorna som jag påbörjade i fredags, jag ska slå in paket och så ska jag på kalas, jag hoppas att jag hinner med en liten promenad också så att jag får lite frisk luft. En bra och lagom ansträngande söndag helt enkelt.

Det ser lovande ut

 
Fina bullar blev det iallafall, nu återstår bara provsmakningen så att jag kan testa att de smakar bra också men det får vänta till efter maten så att jag inte förstör aptiten.
Kvällens sällskap kommer vid 18.30 så nu blir det högläge i soffan!

Shoppingen är avklarad

Det blev en rejäl tur ute på Erikslund och vi besökte många olika affärer. Jag fick storhandla och det var perfekt eftersom jag då fick skjuts hem med alla tunga kassar.
Jag hittade köttfärssås med kantareller och bandpasta i frysen och det blev en perfekt lunch innan jag nu ska sätta igång med bullbaket.
Just nu är jag mer sugen på att sätta mig i lä ute i trädgården och njuta av solen men det vore skönt att ha bullbaket avklarat. Kanelbullar är verkligen inte min grej, jag har aldrig lyckats med det (min man däremot gör jättegoda kanelbullar) men nån gång ska bli det första så jag hoppas att det blir idag så att de går att bjuda på framöver. Jag tänkte utgå ifrån receptet jag gjorde till saffransbullarna, men utesluta saffran och kesellan och tillsätta kanel istället, för de blev väldigt bra.
Förhoppningsvis kommer solen fram imorgon också och då kan jag sitta ute en stund då istället.
 
Saffransbullarna jag gjorde till lucia.
 
 

Blog award och lista

Jag har fått en Blog Award.
Tack fina Anna!

Den här awarden innebär att jag först ska svara på några frågor och sen skicka vidare.



1. Vad ville du bli som liten?
Sångerska eller kontorist, redan på dagis så älskade jag papper och fick på fredagarna gå in till kontoret på dagis och sortera chefens papper. Annars ställde jag upp pallarna från toaletten som skrivbord och lånade hålslagaren och så lekte jag kontor.

2. Vad är du idag?
Just nu blivande mamma, annars student utan något riktigt mål. Efter mammaledigheten blir det antingen studier (och då förhoppningsvis ett program) eller ett jobb som typ receptionist eller ekonomiassistent.

3. Vart vill du helst resa?
Afrika, helst en tur genom hela Afrika men annars Sydafrika med vinprovningar och safari som jag har längtat efter länge!

4. Var ser du dig själv om 5 år?
Då har jag förhoppningsvis två barn tillsammans med min fina man och jobbar någonstans där jag trivs eller är mitt uppe i en utbildning.

5. Rött eller vitt?
Rött, jag älskar vin och då speciellt rött vin. Nu under graviditeten så känner jag inget sug efter vin alls men jag hoppas att det går över efter amningen för annars känns mina högskolepoäng i vinkunskap rätt bortkastade...

6. Sommar eller vinter?
Sommar, hellre solsked och värme än isgator och slask.

7. Skog eller hav?
Hav, och det jag ser framför mig då är mig i en solstol med en drink i handen på ett kryssningsfartyg i karibien ;-)

8. Vad gör dig ledsen?
Nu under graviditeten så är det det mesta faktiskt, jag har blivit otroligt känslig för allting (men jag blir lika lätt väldigt glad).

9. Vad är det bästa du vet?
Min fina man, utan honom skulle livet vara väldigt tråkigt. Andra glädjeämnen är vänner, familj och musiken. Musiken har gett mig så mycket glädje och fina minnen!
 
Tanken är att man ska skicka vidare den här listan till fem nya bloggare men eftersom jag inte känner några som bloggar (som inte redan har fått den utmaning) så lämnar jag det öppet så är det någon som vill svara på frågorna så kör på! Ni får gärna lämna en kommentar så att jag isåfall kan läsa era svar =0).
 

Fina lördag

Solen har verkligen slagit på stort den här veckan och jag njuter!
Idag väntar shopping med mamma, bakning och tjejkväll. Har har laddat med en god frukost med mitt hembakta bröd och en god apelsin.

Här ser ni en lite trött tjej. Halsbandet och armband fick jag av Edvin i 30-årspresent.


Fredagskväll

Jag har varit hemma hela eftermiddagen och haft det lugnt och skönt. Jag har planerat morgondagen, det blir bland annat tjejkväll med Mello och god middag, pratat flera timmar i telefon och via Skype med familj och vänner och så har jag bakat. Jag har gjort snickerskakor, mina absoluta favoriter när det gäller kakor. Jag har inte hunnit doppa dem i choklad än men jag hoppas att jag hinner med det under helgen så att jag kan ta med mig några sådana till söndagens kalas för jag vet att de jag ska till gillar dem lika mycket som jag.
 
Ikväll blir det hemmakväll för min del. Jag har en kycklingsallad som står och väntar på mig och så fort jag blir hungrig så ska jag hugga in på den, med tanke på att jag åt lunch vid 13-tiden så borde jag bli hungrig snart. Det verkar inte vara något bra program på TV så det lutar att det blir en film på Netflix.
 
Snickerskakorna är de chokladdoppade kakorna till höger på fatet.

Fotbehandling och fix

Det har varit en riktigt bra dag såhär långt. Jag började med en promenad ner på stan och en timmes fotvård med massage för min trötta och vätskefyllda fötter. Stövlarna gled på betydligt lättare efter behandlingen!
Därefter handlade jag presenter, mat och lite andra saker på stan innan jag traskade hem i solskenet igen, jag saknade faktiskt mins solglasögon så det är nog dags att leta på dem och stoppa ner dem i väskan nu när vårsolen hägrar. Drygt två timmars lugn promenad totalt sett och nu ska jag ta det lugnt, vila fogarna och njuta av den fina eftermiddagen.


Friday, I´m in love

Vädret ser ut att bli lika fint som igår och jag har börjat smida planer för dagen. Jag ska fixa lite med presenter inför helgens kalas, jag ska ta en promenad och så ska jag handla lite. Det är synd att mjöl och sånt är så tungt att släpa hem, det är nästan helt slut här hemma men påfyllning får vänta tills vi har bil här igen. Jag får passa på att baka andra sorters kakor så länge.
 
Nu blir det frukost framför Nyhetsmorgon för min del!
Gårdagens bakresultat.

I baktagen

Jag har extra energi idag och blev sugen på att göra någonting i köket så jag bestämde mig för att slänga ihop en sockerkaka som nu gräddas i ugnen.
Vi får förhoppningsvis lite besök när Lille Skrutt har kommit till världen och då är det skönt att kunna plocka fram kakor från frysen och inte behöva ställa sig och baka inför varje besök.

Jag skulle behöva baka bullar men det tar betydligt längre tid och då måste jag handla först så det får bli nästa vecka när jag har inhandlat ingredienserna som behövs.


Inbjudan

Gissa om jag blev extra glad idag när jag hämtade in posten! Det låg ett kuvert med handskriven text och det brukar innebära något roligare än räkningar och så även denna gång när kuvertet innehöll inbjudan till ett bröllop!
Jag älskar bröllop och är en riktig romantiker som inte kan hålla tårarna borta när brudparet träder in i kyrkan.
 
Åh vad jag längtar till i sommar! Fördelen med att vänta Lille Skrutt är att vi har mer än halva sommaren obokad och den här helgen var under den perioden så vi kan vara med och fira kärleken tillsammans med brudparet.
 
3 juli 2010, en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.

Sunny day

 
Jag är på ett strålande humör idag, det kanske är solens närvaro som ger det lilla extra? Jag sov ganska bra inatt så det kan vara en bidragande orsak.
Idag har jag fortsatt med babykläderna och sorterat i olika storlekar och delat upp i pojk- och flickkläder. Byxorna nedan har vi köpt till Lille Skrutt och de är unisex tycker jag och fungerar på både flickor och pojkar.
 
Igår kväll var jag på föredrag på Sjukhuset där de berättade om förlossningen, BB och 69:an som är till för för tidigt födda och svårt sjuka nyfödda barn. Det var intressant och de visade fina bilder. Den mesta informationen hade jag fått från barnmorskan tidigare men det var bra med en repetition nu när det inte är så långt kvar. Det blev än mer verkligt att vi snart är där och har en litet bebis!

Vecka 38 - Vart tar veckorna vägen?

 
Nu verkar bebisen vara färdig för att komma ut och det enda den gör nu är att växa på sig (jag tycker att de har sagt samma sak de senaste veckorna både här i appen och på 1177.se). Vi tror att bebisen ligger åt rätt håll, enligt barnmorskan så känns det så och vi håller tummarna för det. Vi börjar längta mer och mer efter att få träffa Lille Skrutt, och efter att första paret i föräldragruppen nu har fått barn så känns det mer verkligt och än mer efterlängtat!
 
 
"Sov eller vila så ofta du kan", japp det gör jag, eftersom jag inte sover så många timmar i sträck på nätterna så blir det oftast en vilopaus på dagen också. Jag har ett lugnare schema nu så jag stressar ingenting utan fixar bara med saker i min egen takt. Jag är mest hemma och det är skönt då jag har börjat få lite förvärkar (jag tror att det är det iallafall, det känns som lättare mensvärk) på kvällarna och jag har väldigt mycket vätska i kroppen så jag domnar bort i armar och ben lite då och då.
 
Senaste bilden på magen, här i vecka 37 (36+5).

TV-soffan är invigd

För en stund sen slog jag mig ner i TV-rummet och tittade på kanal 5 för första gången sen flytten, det är nämligen bara där som vi har fått igång boxen på riktigt. Det blev således premiär för mig i TV-soffan och den är riktigt skön, så skön att jag somnade i 20 minuter... Det var inte vad jag hade planerat men eftersom jag inte har någon tid att passa nu på förmiddagen så gör det ingenting :). Nu sitter jag å pysslar med påskkort i hobbyrummet och väntar på att tvätten ska bli klar. En skön onsdag helt enkelt!


Snälla människor

Nu på morgonen var jag ute  för att ställa ut våra soptunnor som ska tömmas idag och då såg jag att den ena var utställd vid vägen och den andra stod på sin plats inne på tomten, och den var redan tömd! Jag vet inte vem som har ställt ut den och tagit in den igen, antingen så är det våra grannar eller så är det den som hämtar soporna, vilket som, jag är så tacksam för att de var snälla och gjorde det!
Förra gången ställde jag ut dem redan på tisdagskvällen men då kom de inte förrens efter lunch på onsdagen så nu tänkte jag att det räckte om jag gick ut före halv 9 men tydligen inte. Jag ska nog fortsätta med att ställa ut dem kvällen före så att jag inte missar igen...
 
Idag vaknade jag vid 7-tiden och gick upp och gjorde mig iordning, det är skönt att komma igång tidigt och när jag ändå så inte kan sova så är det lika bra att gå upp medan jag känner mig någorlunda pigg.
Det ska bli en del pyssel idag, jag ska fixa med tvätten och så ska jag gå igenom Lille Skrutts första kläder och se vad som behöver tvättas och sortera upp flick- och pojkkläder (och så blir det en hög för blandade kläder som passar både och) så att allt är klart med den mista storleken.
 

En blöjtårta

 
I lördags blev jag ordentligt uppvaktad, bland annat med den här vackra blöjtårtan som Maria har gjort. Den innehåller blöjor och nappar till Lille Skrutt och den är så fin så jag vill knappt öppna den!

Lördagskvällen

I lördags hade vi middag här hemma och åt god mat och umgicks med härliga människor. Nu hann jag inte fota så mycket som jag önskade så här kommer bilder både från mig och mina vänners instagram/blogg.
 
Jag är redo för fest!
 
Kvällens meny
 
Här ser ni förrätten som var grön ärtsoppa, vi invigde våra fina minigrytor från Le Creuset som vi fick i julklapp och desserten chokladmousse med daim och jordgubbar.
 
 
Varmrätten
 
Fina blommor
 
Vi passade på att uppvakta Maria som fyllt 40!

Redo för dagen

Det här med sovmorgon verkar inte vara min grej nu när jag har möjlighet till det. Varje morgon som jag ska upp och iväg så vill jag inget hellre än att somna om men när jag inte ska iväg på förmiddagen så verkar det som att jag sover bättre under natten och på så sätt är jag mer utvilad när jag vaknar. Det är ju bra men jag hade sett fram emot att sova till 9 idag men vaknade före kl 7.

Nu är frukosten intagen och jag tittar på Nyhetsmorgon och myser i soffan. Visst är den här tulpanen vacker? Fin färg och härlig form!


Pyssel

Jag spenderade eftermiddagen med att få ordning på pysselgrejerna och därefter gjorde jag några grattiskort till dem som jag ska uppvakta i helgen, premiär i hobbyrummet med andra ord. Jag älskar att pyssla och trivs riktigt bra här i hobbyrummet där det är gott om utrymme. Just nu är allting sorterat i skokartonger men drömmen är att ha något smart system som är lättöverskådligt så att jag får en bra överblick över alla saker.


Dagens lyxlunch

Det blev en riktigt god lyxlunch idag med rester från helgen. Ryggbiff med rotfrukter (potatis, sötpotatis, palsternacka och morot), sallad och creme fraiche-sås. Underbart gott!
 
Dagen har inte riktigt varit så effektiv som jag hade tänkt mig hittills men jag har hunnit desto längre i min bok, Snabba cash :). Jag har ingen stress den här veckan och jag har känt mig seg och benen som är vätskefyllda känns tunga och då var det skönare med en vilodag, men vem vet, jag kanske får världens ryck nu på eftermiddagen och kör ett litet uppackningsrace ;-).
 
Dagens lunch.
 

30-årskvällen

Örhängen som jag fick i present av min man.
 
Födelsedagskvällen spenderades först hemma med paketöppning och därefter blev det en promenad ner på stan och till Frank där det blev en härlig födelsedagsmiddag. Eftersom det var några veckor sen vi var där så var det många nya rätter att välja på och allting var fantastiskt gott!
 
Kvällens outfit
 
Fördrink på Frank.
 
Pilgrimsmussla med pepparrot och persiljerot.
 
Wague-carpaccio
 
Tryffelkyckling med mandelpotatispuré, svartrot, majrova och gräddsås, ljuvligt gott!
 
Kalv på tre sätt med karl-johansvamprisotto
 
Desserten som jag inte kommer ihåg vad den hette men det var körsbär, maräng och kaffeglass.
 
 Osttallrik

Måndag igen

 
Just nu lever jag i en enorm blomsterprakt efter förra veckans uppvaktningar, dessa två blommor fick jag i lördags. Ljuvligt vackra och jag blir glad så fort jag ser dem!
 
Det är ny vecka och jag vaknade strax efter 8 och fick en lugn start på veckan. Ni sitter jag framför tv:n och tittar på Efter tio och bara tar det lugnt. Idag ska jag fixa hemma och fortsätta med det jag påbörjade igår i hobbyrummet och försöka få lite ordning där.
Och så ska jag skriva här på bloggen och visa er bilder från förra veckan. Det här blir en ganska rolig men lugn vecka med födelsedagskalas, bb-info och andra roliga saker :).
 

Kvällspromenad

 
Jag kom nyss hem efter en skön kvällspromenad i skymningen. Det var perfekt temperatur ute och jag fick riktiga vårkänslor av ljuset och temperaturen. Ikväll blir det tv-mys som vanligt och det känns skönt efter en söndag som har varit förvånandsvärt effektiv. Som jag skrev tidigare så blir det rester från gårdagen till middag och jag har inte alls hunnit med att visa er allt som har hänt under veckan men nästa vecka är lite lugnare så då ska jag försöka att få ut lite bilder och berätta om alla festligheter.
 
Lite lätt plågad efter den branta uppförsbacken...
 
 

Söndagslunch

Idag är det en riktig fixardag! Jag hade tänkt att vi skulle ta det lugnt men nu fungerar wi-fi i hela huset, tv:n i källaren har alla kanaler, min pysselhörna börjar ta form och nästa sak på listan är att få upp lite tavlor och foton i nedre hallen.

Det blev smörstekt torsk till lunch med potatis, ärtor och pepparrot. Jättegott! Senare idag ska jag handla lite inför veckan som kommer och ikväll blir det nog rester från gårdagen till middag.


Söndagsfrukost vid tv:n

Jag har haft en mysig förmiddag framför Vasaloppet. God frukost och inga större planer för dagen gör att jag är i söndags-mode fullt ut :). Härligt!

Jag har fått väldigt mycket vätska i kroppen den senaste veckan så ben och fötter börjar se smått deformerade ut. Stödstrumpor hjälper litegrann men imorse kunde jag bara hitta en så därav den snygga outfiten.


Tulpaner

Jag fick två härliga buketter med tulpaner av Jonna igår och de pryder nu både köksbordet och vardagsrummet. Jag älskar tulpaner! De sprider vår i huset och är så härliga! Jag blir så glad när jag ser färgprakten!


En kväll på Varda

Igår var jag och min äldre syskon med respektive ute på baluns. Vi åt middag på Varda innan vi gick hit och fortsatte. Jag känner mig lite trött idag trots att det inte blev så sent, men jag hinner nog vila lite i eftermiddag innan kvällens gäster kommer.
Kräftskagen
 
Ren med sötpotatispuré och potatiskaka.
 
Oxfilé med kronärtskocka, rödvinsås och bea.
 
Chokladterrin med vit-, mjölk-, och mörk choklad och pärongranité.
 
Idag började jag med att äta frukost framför svtplay och Mr Selfridge, en bra start på lördagen. Det blir även en del tvätt och städning idag, och så lite uppackning som vanligt. Efter det är det dags att börja med kvällens middag.

Vecka 37 - Nu är vi inne på upploppet

En suddig mage i vecka 37.
 
Nu känns det som att vi är inne på upploppet. Jag är i nionde månaden och det är bara drygt tre veckor kvar till bf. Det känns riktigt spännande! Jag har nog inte förstått och tänkt på att det stora arbetet börjar efter förlossingen, det är ju då vi ska ta hand om Lille Skrutt. Det känns just nu som att själva förlossningen är målet men som en vän sa tidigare i veckan så är det ju faktiskt då allting börjar på riktigt.
 
 
 
Väskan till BB är inte packad än men jag kanske ska börja med att göra en lista på saker som kan vara bra att ha med sig, och se så att vi har allting hemma som ska packas.
 
 

Dags för lunch

Gårdagens lunch på Strike.
 
Jag, J och L hade en riktigt mysig stund här hemma och tiden gick riktigt fort. Jag hade aldrig träffat L förut så det var roligt att få gosa lite och se hur hon såg ut irl.
Det är dags för en sen lunch men eftersom det är rester från lunchen i onsdags så är det ingen höjdare på bild. Jag visar gårdagens lunch istället. Grillad kycklingfilé med chilibea och klyftpotatis, det var riktigt smaskigt! 
 
 

Fredag, barnmorskan och besök!

Idag gick jag upp tidigt för jag skulle vara hos barnmorskan redan kl 8.30 vilket innebär att jag gick hemifrån kl 8, det är ju inte så tidigt för de flesta men för mig är det det :).
Allting så bra ut, magen växer som den ska, hjärtljuden lät bra och mina värden var bra.
Lille Skrutt har lagt sig med huvudet nedåt och åkt ner en bit i bäckenet, huvudet är fortfarande ruckbart så den är inte helt fixerad än men det känns bra att h*n iallafall är åt rätt håll.

Kan ni tänka er att mars är här! Det är drygt tre veckor kvar bara och jag är i nionde månaden! Tjoho säger jag :). I eftermiddag ska jag försöka hinna med att få ut veckorapporten på Lille Skrutt för det har jag inte hunnit med än.
Nu väntar jag på finbesök som ska komma och fika, härligt med fredag!