2>

Wilma är 2 månader

 
Idag är Wilma 2 månader! Det har vi firat med att vara på föräldragrupp och efter det blev det lunch i Vasaparken tillsammans med de andra mammorna och sen en sväng på stan. Nu har vi precis kommit hem från affären och ska lägga köttet i marinad för ikväll ska vi grilla.
Wilmas outfit kommer från H&M och den har hon fått från sin syster.

Bröllop

I helgen ska vi på bröllop. Det är en av mina fina kusiner som ska gifta sig och jag längtar så! Jag älskar bröllop och allt som har med det att göra. Jag har letat länge efter en passande klänning men jag har inte hittat någon som är tillräckligt snygg för att ha på bröllop och som går att amma i så det får bli en av de jag har hemma. Jag har två alternativ men jag bestämmer mig nog inte förrens imorgon.
 
Jag var på stan tidigare i veckan och införskaffade ett par nya skor, min filosofi är att om jag inte kan ha en snygg klänning så får jag satsa på skor, väska och smycken istället. På Nilssons hittade jag ett par snygga skor som fick följa med mig hem. Väskan är en av mina favoriter från Michael Kors och nu ska jag försöka att välja ut några snygga smycken, jag tror att det blir ett armband från W. A. Bolin och örhängen från Efva Attling (frågan är bara vilka som passar bäst och som Wilma inte kommer försöka få tag i...), mina fingrar är fortfarande svullna så jag kan inte ha mina vigselringar men jag hoppas att någon annan ring passar.
 
 

Wilmas Dagens

Imorse var hon en solstråle.
 
Idag har vi haft en hemmadag med undantag för en promenad till affären. Det var riktigt varmt ute och Wilma somnade till slut i vagnen, hon har haft en vakendag och bara sovit en kort stund nu på eftermiddagen. Det är något som inte är bra med hennes mage, hon har varit kinkig dagtid hela veckan och kvällarna har varit riktigt jobbiga men jag hoppas att det löser sig till på lördag, dels för Wilmas skull så att hon slipper ha ont men också för att vi då ska på bröllop och det skulle vara mycket enklare om hon var en glad tjej.
 
Wilma har idag på sig byxor och dregglis (välbehövligt med tanke på hennes salivproduktion) från Heartbeat design och body från PoP.

Det godaste just nu

Det godaste just nu är finn crisp med philadelphia, pepparrot och kallrökt lax. Det är så gott! Och det är perfekt att ha som brunch när det inte riktigt hinns med både frukost och lunch.
 

När man ska fixa mat snabbt så blir det oftast lite hop-plock (om det inte finns färdiga matlådor) som ni ser nedan. Tortellini är superbra, 3 minuters koktid är perfekt när jag ska skynda mig att äta innan W vaknar eller om hon är kinkig och inte vill vara i sin stol.
Man tager vad man haver. Lufttorkad skinka, fetaost, tomater, oliver och laxmackor.
 
Tortellini, päron, salami, majs och getost med honung och valnötter.

En jobbig kväll

Gårdagens lyxmiddag fick jag slänga i mig på 5 minuter då Wilma hade en riktigt tråkig kväll. Hon är för det mesta väldigt glad och lätt att ha att göra med men igår var värsta kvällen hittills. Jag tror att det var magen som spökade och hon var ledsen HELA kvällen fram till 01 när hon somnade. Jag hade inte ätit något speciellt men det måste vara någonting som hennes mage inte fixade eftersom hon var så ledsen.
 
Hon ville inte sitta, ligga eller stå. Hon ville inte bli buren eller gungad eller ha nappen. Det enda som hjälpte lite grann var när hon ammade, det resulterade i att vi försökte amma hela kvällen och jag blev riktigt öm, så öm har jag inte varit sen vi var på BB. Men vad gör man inte för att försöka att lugna sitt barn?
 
Idag har dagen varit betydligt bättre, men nu när kvällen nalkas så börjar hon bli ledsen igen. Jag hoppas att det inte blir ett gråtmaraton som igår. Jag är otroligt tacksam för att inte varje kväll är såhär, då hade jag inte stått ut med att vara ensam med W i Västerås hela veckorna. Jag hoppas att magen kommer igång så att vi får en lugn och mysig kväll tillsammans.
 
En nöjd W i sin baby sitter.

Lyxmiddag

 
Igår på mors dag så lagade H middagen, och sån tur var så räckte det även till en matlåda till mig nu ikväll. Laxtournedo fylld med philadelphia, parmesan och räkor, och till det hade vi ärtor och potatispuré. Det var riktigt gott och jag längtar till kvällens middag som jag hoppas få äta snart när W är på lite bättre humör ;-) just nu vill hon bara vara i famnen och då är det inte så lätt/roligt att försöka äta samtidigt.
 

Nyshoppat

Jag älskar att handla kläder, och just nu så är Wilma i fokus. Att handla kläder till mig själv är inte alls roligt, dels så är kroppen inte fit for fight efter 8 veckor och sen vill jag ha kläder som är lätt att amma i och det är inte det lättaste att hitta så jag fokuserar på Wilma istället. Det finns så mycket fina barnkläder. KappAhl, Polarn o Pyret och Lindex är mina favoriter men än så länge har jag varit väldigt duktig och hållt nere inköpen då vi har fått väldigt mycket kläder, dels i presenter och dels ärvda kläder men när jag var på stan sist så kunde jag inte motstå att köpa med mig en outfit från PoP.
 
En kortärmad body, kortbyxor och solhatt.
 

Wilma har namnsdag

Wilma 7 veckor gammal.
 
Idag är det inte bara mors dag, det är även Wilmas namnsdag. Hennes första namnsdag. Namnsdagar är inte något som varken min eller Hs familj brukar fira, och dessutom så är hon bara 8 veckor (idag) så förutom att vi och en massa andra härliga människor har sagt grattis så har hon fått extra många pussar idag.
 
Wilma 8 veckor, de fina kläderna har hon fått ifrån Bäckmanklanen.

Wilma är en väldigt glad och nöjd tjej. Jag har ingen koll på vad de ska kunna/göra vid x antal veckor men hon ler (sen några veckor tillbaka) och hon "pratar" ganska mycket. Den sista veckan har hon upptäckt sina fötter. Hon verkar vara riktigt fascinerad av dem och tittar på dem med stort intresse när de rör sig. Hon har även lärt sig att hon kan trycka ner bygeln på sin stol med foten så att nallen och bollarna försvinner :).
 
 
 

Mors dag

Idag fick jag presenter från H och W
 
Idag är det min första mors dag och det känns speciellt. Tänk att jag har haft en sådan tur att jag träffade H och att vi fick Wilma. Även om det kanske inte alltid känns så (när jag är trött och sliten och saknar H som är i Skåne eller när jag försöker trösta en ledsen Wilma som har ont i magen), så är jag så lycklig. Jag har en underbar man och världens finaste dotter, vi trivs där vi bor och har gjort många roliga saker tillsammans (och fler ska det bli även om vi just nu prioriterar att vara hemma och lära känna W och husfix).
 
Å så skickar jag en stor kram till min mamma, som vi träffade igår, jag hoppas att jag hinner få upp lite bilder på det. Jag har så många inlägg jag vill skriva men tiden räcker inte riktigt till men jag hoppas att jag hinner få upp några inlägg under de närmsta dagarna.
Idag har vi varit ute i trädgården och fixat. Vi har klippt gräset (igår införskaffade vi en gräsklippare), varit en sväng till återbruket och planterat rabarber, gräslök och smultron. Nästa gång blir det jordgubbar, lök, potatis och jordärtskockor. Vi hann precis in innan regnet kom. Nu ska H fixa morsdagsmiddag till mig.
 

Sunny sunday

Jag ligger en dag efter i min uppdatering så här kommer söndagens äventyr (skrivet med en hand eftersom Wilma ligger i famnen så ni får ha överseende med stavfel och uteblivna ord).
Vi började dagen med sovmorgon, Wilma är väldigt duktig med nattsömnen och sover gärna till 9-10 (föutom vissa nätter när det är roligare att vara vaken) med en matning under natten, det är perfekt för mig som känner mig utsövd när jag vaknar.
 
Efter frukost så blev en promenad i det underbara vädret.
 
När vi kom hem blev det en tur till återbruket för att lämna trädgårdsskräp men de hade stängt eftersom det var pingstdagen så vi fick ta med allt skräp hem igen.
Till lunch blev det lite blandat; päron, getost med honung och valnötter, tortellini, salami m.m. Det var riktigt gott och det kändes lite somrigt med lite småplock.
 
 
Eftermiddagen gick snabbt och vi satte upp sänglampor och en hylla och så började vi fundera på en ommöblering. Vi har bara bott här i tre månader och jag gillar det som det är nu men om vi ska få in en flygel i vardagsrummet så måste vi ändra om. Vi hittade ingen klockren lösning men vi får fortsätta att fundera.
 
Kvällen spenderades framför TVn som bjöd på hockeyfinalen och därefter Mästarnas mästare. Till middag blev det lammytterfilé med jordärtskockspuré (jordärtskockorna kom från mina föräldrars trädgårdsland).
Det var med andra ord en riktigt bra söndag!

En lördag på stan

Vackra Västerås!
 
Lördagen blev en lugn dag med sol, shopping god mat och musik. Vi tog en promenad ner på stan för att titta på utbudet av flyglar, det visade sig vara obefintligt i Västerås, Stockholm eller Uppsala blev rådet från musikaffärerna. Vi införskaffade sänglampor (äntligen!) och letade på en lampa att ha ovanför köksbordet. Det var härligt väder och jag njöt av solen och all musik som staden bjöd på igår (RUM-festivalen gjorde så att centrum levde upp och det bjöds på allt ifrån beridna högvakten till småbarn som spelade).
 
Outfiten, jeans från KappAhl, tunik från Indiska, solglasögon från MiuMiu, klocka Michael Kors.
 
Eftersom shoppingturen var över ganska snabbt så blev det en lunch i solen på Å innan vi gick hem och tittade på hockey. Wilma sov hela tiden så jag kunde verkligen koppla av och njuta :), dessutom kom den beridna högvakten förbi och bjöd på musik.
Räksallad på Å.
 
 

Dagens schlageroutfit

Efter en härlig dag i solen och därefter den underbara hockeymatchen på tv är det nu dags att ge sig iväg på schlagerparty!
Jag har på mig en klänning och linne från H&M, smycken Bag lady och Efva Attling, klocka Guess.
Wilma har på sig en (något för stor) klänning från mormor och morfar.


Bjudna på middag

Igår fick vi besök av Eric och Hanna som kom för att mysa med Wilma. De hade med sig middag, lyx! Vi åt gott och tittade på Mello, och så blev det så klart en hel del bebisgos :). En riktigt bra torsdagskväll!


Vardagsmys

Igår kom alla syskon med familjer över för att hjälpa till med vår trall. Nu är den riktigt fin och utemöblerna likaså. När grabbarna var klara blev det middag och det är något vi ska försöka att få till oftare, vardagsmiddagar med familj och vänner. Det behöver inte vara avancerat och det behöver inte bli sent, det är bara roligt att få träffas lite oftare.


Trädgårdsfix, fynd och söndagsmys

Idag kom delar av familjen och fixade i vår trädgård. Det blev så fint och även om allt inte är klart än så ser man stor skillnad. Mina föräldrar och min storebror fixade uteplatsen. De tvättade den och på bilden nedan så ser man resultatet på det nedersta trappsteget...så ska träet se ut. Imorgon får jag hjälp av lillebror att olja uteplatsen, så efter det kommer det att se ännu bättre ut! Utemöblerna tvättades och oljades så även de fick sig ett rejält lyft.
 
Mamma och jag rensade bort allt visset och MASSOR med maskrosor, det var mest mamma som jobbade, Wilma skötte sig fint och sov i vagnen men vi hann med två matningar medan de var här så det tog en hel del tid.
Dagens fynd hittades bland stenarna i trädgården. En grodprins, två hjärtan och en sten som det står välkommen på.
 
Wilmisen ligger och sover sött bredvid mig så jag passar på att njuta av lite egentid i form av bloggläsning och därefter blir det nog en film, söndagsmys på hög nivå och det enda som saknas är H. När han var hemma sist så lagade han en fantastisk middag (som jag egentligen skulle ha lagat till honom men när det var dags att börja med middagen så kände W för mat så H fick fixa middagen istället).
Pasta à la Rydberg med parmasticks, ljuvligt gott!

Söndagssysslor

Dagens outfit, byxor från Heartbeat design.
 
Jag och W är själva hemma men snart kommer mormor och morfar på besök. Vi ska göra rent trallen så jag hoppas att regnet håller sig borta. Det börjar bli dags för lunch och då blir det rester från gårdagens thaimiddag. Hela helguppdateringen kommer ikväll eller imorgon men vi har haft det riktigt bra med bebismys, W:s kusin föddes i onsdags kväll, och en massa annat skoj men mer om det senare för nu blir det lunch och trädgårdsfix.

Wilma är lokalkändis

Nej, inte riktigt kanske men idag var hon med i VLT (den lokala tidningen Vestmanlands läns tidning) som månadens bebis. Lite felstavning på namnet och några faktafel men annars en trevlig artikel.
 
 
Idag blev det en promenad hem till mina föräldrar där min mamma och Edvin väntade på oss. Vi fick en härlig eftermiddag i solen och framåt kvällen blev det en promenad hem igen. Promenader är bra motion och jag som gjorde kejsarsnitt får inte göra någon hårdare träning de närmsta månaderna så då får promenader räcka. Jag hoppas på många soliga dagar för då är det lite lättare att få energi och lust till att ge sig ut. W har varit vaken hela dagen men på vägen hem somnade hon och har sovit i två timmar nu, det är egentligen matdags men hon är helt utslagen så jag har inte hjärta att väcka henne riktigt än.
 

Intensivamning, bilstrul, kosläpp och helgbesök

 
Jag och W i fredags morse, jag var trött men glad i hågen och en lätt skrikande W.
 
Min fredag var som sagt ingen toppendag men det blev bättre framåt kvällen. När vi var på BVC i torsdags så hade Wilma inte gått upp tillräckligt i vikt så för att försöka få igång mjölken så ska vi amma varannan timme vilket gör mig väldigt trött (speciellt när det nästan tar en timme att amma just nu). Dessutom har W, som alltid är så  lugn och skötsam, haft några jobbiga dagar med mycket skrik. Så efter en natt med dålig sömn gick jag upp klockan sju för att göra mig i ordning för dagens första möte. Efter mötet var det amning och blöjbyte och sen stressa ner till bilen för att hämta upp mina svärföräldrar på tågstationen. Jag var helt svettig men ändå glad att vi skulle hinna i tid. När jag tryckte på start så betedde sig bilen väldigt konstigt och vägrade att starta vilket gjorde mig stressad, arg och ledsen då jag insåg att vi inte skulle komma iväg. jag ringde min bror som försökte hjälpa mig men ingenting fungerade.Jag fick inte ens ur nyckeln i bilen så den fick stå olåst med nyckeln i låset och det kändes sådär.
Mina svärföräldrar fick ta en taxi från stationen, första taxichauffören ville inte skjutsa dem då han inte visste vart gatan låg, de klev in i en annan taxi och blev skjutsade till en helt annan adress...så där står jag, stressad och trött med tårarna på väg fram och pratar i telefon med taxichauffören som hävdar att han är på rätt adress (jag stod ute och väntade så jag såg ju att de inte var här). Efter mycket om och men fick jag honom till rätt gata. Jag förstår inte varför de inte har en karta i bilen!
Jag fick lämna W med sin farmor och farfar så att jag kunde försöka fixa bilen tillsammans med Assistancekåren som kom med den stora bilen för att eventuellt bogsera bort den. Det visade sig att batteriet var helt urladdat så efter lite laddning så startade bilen, halleluja!
 
Resten av dagen blev bättre då jag fick paket, ta en lugnande biltur på landet (för att ladda upp bilbatteriet). Eftersom vi var tvugna att köra en bra stund (för att ladda upp batteriet) innan vi kunde åka och handla (både på ICA och IKEA vilket tog sin lilla tid) så middagen intogs 21.30, och då hade vi inte ätit lunch eftersom det blev som det blev på eftermiddagen.
Trettioårs-present, en skål från Iittala
 
Dessutom fick jag en "push-present" från mina svärföräldrar. Det är tradition i deras familj att mamman får en present när första barnet är fött. Jag fick halsband och örhängen från Efva Attling, min favoritdesigner, och jag älskar dem! Designen påminner lite om en g-klav och det passar mig som gillar musik.
 
Igår började vi dagen med kosläpp i Rytterne. Fint väder, en massa folk och härliga kossor som hoppade runt i hagen. Resten av dagen var vi hemma och fikade och tog det lugnt. Jag lyckades baka en ananaspaj samtidigt som jag hade hand om W så nu vet jag att det går, vi brukar göra så att en tar W och en fixar i köket men igår gick det bra att göra båda sakerna.
 
Idag har vi njutit av det fina vädret och sen skjutsade jag och Wilma ner hela gänget till stationen så nu sitter vi här i soffan och myser. Det blir så tomt när vi blir själva efter att ha haft fullt med folk hela helgen.
Imorgon blir det ett extra besök på BVC för att se om Wilma har ökat i vikt sen i torsdags och sen har vi inga direkta planer utan vi ska ta det lugnt här hemma för stress kan göra att bröstmjölken sinar och det vill vi inte.
 
Dagens middag, en smaskig fiskgratäng med räkor (receptet finns här på bloggen)
 
 
 

Det går inte bra nu!

Min fredag so far, det här är dagen som Gud glömde. Hela storyn kommer senare...