2>

Balkongen

Vi har fått en ny oas här hemma! I förrgår åkte Wilma hem till mormor och morfar och jag och Håkan kunde ägna ett par timmar åt balkongen. Den skrubbades och tvättades och medan Håkan monterade ihop möblerna så städade jag i källaren. 
Vi har bestämt oss för att komma (bättre) i ordning den här sommaren och hittills har det gått bra. 
Vi hann med handling och bakning också innan vi åkte och hämtade hem lilltrollet.
Vi tog med jordgubbs- och rabarberpajen så att barnvakterna fick smaka (rabarbern kom dessutom från deras land) och den fick bra betyg!


Soffa, bord och två fåtöljer från Bauhaus. De är perfekta för vår balkong som är stor men ganska smal. I andra änden har vi grillhörnan.
Och så har vi satt upp lite mysbelysning som mer påminner om kräftskiva än mys, men det är härligt! 
Ljusslingan kommer från Lagerhaus.

Jag har ätit frukost ute på balkongen de senaste morgnarna och det är ljuvligt! Även kvällarna spenderas där ute då det är svalare än vardagsrummet. Jag är så glad att vi äntligen tog tag i balkongen och fixade i ordning den. Den är precis vid köket och jag har saknat att bara kunna slinka ut och sätta mig en stund. Trädgården är en trappa ner och det blir genast ett projekt när man ska fika eller äta ute på terrassen, nu har vi fått ett bra och smidigt alternativ. 

Semester

Vilka underbara sommardagar vi njuter av just nu. I tisdags packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Parken Zoo i Eskilstuna. 
Det var otroligt varmt, men det gjorde också att det var väldigt lite folk där. Inga köer på restaurangen, karusellerna eller vid chokladhjulen och gott om plats vid staketet när man skulle titta på djuren. 
Wilma åkte sin första karusell, en variant av farfarsbilarna. 
Hela släkten gjorde bra ifrån sig på tivoli, såhär såg det ut efter 10 minuter.


Efter den här bilden togs tillkom det gosedjur i olika storlekar och andra leksaker som vi vann i olika stånd. 

På vägen hem besökte vi slagsta glass, ett väldigt populärt glasställe i Eskilstuna. Den här gången provade jag kolasnäckan. Mums! 
Mjukglass, kolaglass, centergodis, grädde och kex. 

Väl hemma så kom familjen över på grillkväll och det var tur för vi fick hjälp med diverse fix (som alltid när de kommer)innan maten. 
Barnen plockade äppelkart och några städade terrassen, tvättade utemöblerna och skruvade ihop de nya utemöblerna till barnen.


Vi kunde sitta ute hela kvällen och det var skönt, men lite mörkt mot slutet, vi måste skaffa en utelampa.


Tillbaka i stan


Wilma på lekplatsen utanför vår lägenhet i Lund.

Efter en minisemester i Lund är vi nu tillbaka i stan. Vi satt i bilen hela dagen igår och vi fick njuta av hur vackert Sverige är i sin sommarskrud. 
När vi kom hem så upptäckte vi att vårt internet (dator, tv) inte fungerade. Mysigt, tänkte jag. Middag där vi faktiskt sitter och pratar och inte tittar på tv (ovanligt hos oss) och jag tänkte börja på min nya bok som jag köpte inför semestern.
Men jag var så trött så när W hade somnat så gick jag också och la mig och sov gott hela natten. Det tillhör ovanligheterna, jag brukar vakna vid 5 men nu sov jag till 8. 
Internet fungerar inte idag heller och när vi ringde tele2 så visade det sig att det hade varit oväder här i fredags och flera i området hade hört av sig om internetavbrott. Vår internetport (jag har ingen aning om vad det heter egentligen) in i huset har gått sönder så vi måste vänta på att Mälarenergi kommer och byter ut den. Jag hoppas att de kan lösa det snabbt för mannen ska jobba och vi ska betala räkningar innan vi sticker iväg på nästa resa. 
Idag blir det balkongstädning och fix och ikväll ska vi hem till några vänner på middag. En bra semesterdag!

Igår blev det take away på väg hem, kyckling med röd curry från Yum yum, så gott! 



Semester i Skåne

Vi är i Skåne och njuter av sol och värme. Vi kom fram igår kväll och då hade Emilia och Colin fixat middag till oss. Det var supergott! En helt ny rätt för oss men något som vi kommer att laga snart igen, pinjebiffar med auberginegratäng med fetaost. 

Efter middagen slängde jag ihop en jordgubbspaj.

Idag har vi fixat ärenden och börjar fått ordning på balkongen (även här, vi har ju samma projekt på gång i Västerås). Vi har skruvat möbler i flera timmar (eller snarare så att Håkan skruvade och jag hejade på och höll Wilma borta från möblerna) och hann med nästan allt, bordet är kvar men eftersom Håkan skulle iväg så gör vi klart imorgon. 

Jag och Wilma har myskväll här hemma, hon sover och jag tittar på Sex and the city-filmen, perfekt! Håkan är ute med vänner och de andra är på grillkväll. 
Morgondagen är än så länge oplanerad så vi får se vad som händer, imorgon kväll ska vi fira Colin som har fyllt år. 


Nu börjar semestern

Idag började vår semester. Mannen jobbade visserligen men var klar efter lunch och vi kunde uträtta en massa ärenden. 
I sommar ska vi fixa iordning får balkong. Tvätta, skura och fixa lite möbler så att vi kan använda den. 
Jag saknar verkligen närheten till trädgården. Att bara kunna öppna dörren och gå ut...(vi bor en trappa upp så när vi ska fika/äta middag i trädgården så blir det en massa spring upp och ner). Balkongen är ganska stor så vi borde få plats med en liten sittgrupp så att vi kan sitta där ute och fika, äta mat och grilla. 
Ni ska få se bilder nästa vecka när vi sätter fart.
Imorgon blir det en minisemester till Skåne. Det ska bli mysigt att komma ner för nu var det länge sen (april senast om jag minns rätt). 

Wilma älskar mössorna som mormor har sytt, så idag blev det mössa på när vi åkte till Bauhaus (och här i Västerås är det varmt och soligt). 

Idag kom Wilmas barnflicka hit och passade henne för första gången. De träffades förra veckan men då var vi också med. 
Det gick jättebra och när vi åkte satt W i hennes knä och hade det bra, hon vinkade glatt hej då och hade somnat kl 20.15, perfekt! 
Jag och Håkan spenderade kvällen på Varda (vi övar nu så vi hade egentligen ingenting vi skulle iväg på) där vi åt gott och njöt av en varm och solig sommarkväll. Barnflickan kommer att passa W vid enstaka tillfällen när både jag och Håkan är borta och ingen i familjen kan passa henne.
Kräftskagen


Tjejkvällar

För någon vecka sen så beklagade jag mig över mammalivet, eller snarare livet utan social samvaro med andra vuxna men efter det har det verkligen blivit ändring på den punkten. Både i lördags och nu ikväll har jag umgåtts med finfina människor. 
I lördags var jag och Ulrika på Frank och avnjöt Frank rules, 4 rätter som man i förväg inte alls vet vad det är. Jag fick bland annat röding, pilgrimsmussla, marulk, jordgubbar och choklad. Desserterna delade vi på så att vi fick smaka båda. 
Vi hann prata en hel kväll utan avbrott och det var så härligt!
Varmrätten, marulk med scampi och bläckfisk. Till det serverades en ljuvlig risotto med blåmussla och parmesan.

Samma sak var det ikväll. Då var det jag och min kusin Zarah som hade en vuxenkväll på tu man hand. 
Vi spenderade kvällen på Varda och även kvällens mat var supergod! 
Jag åt kvällens fisk som var lax med färskpotatis och pilgrimsmussel-/tryffelskum. 
Det enda som jag har längtat efter dessa kvällar är ett glas vin till maten (annars saknar jag inte alkoholen alls).
Vi ses alldeles för sällan men det var roligt att det äntligen blev av! 
Mmm, kvällens middag.

Imorgon ska jag försöka få upp inlägget om våra dagar i Stockholm. 


Jordgubbspaj och kompishäng

Igår tog jag och Wilma en premiärtur på cykeln. Hon har aldrig åkt med förut men det var något hon uppskattade! Hjälmen var inte så rolig men hon vänjer sig nog. Vi åkte hem till Ulrika och Oliver och lekte lite med Olivers grejer, han har så mycket roligt och han och Wilma hade så roligt tillsammans.
På eftermiddagen bestämde jag mig för att baka en jordgubbspaj efter att ha sett min svägerska Emmas instagrambild med en paj gjord på egen skörd (här blev det köpegubbar). H älskar jordgubbspaj så jag överraskade honom med en nybakad paj och ett väldoftande hem när han kom hem från jobbet.
Jag var så sugen på skaldjur så vi åkte ner till K9 och köpte med oss räkor, lite havskräftor och aioli hem som vi åt till middag. Nu när det är så varmt så utnyttjar vi källaren. Hela kvällen spenderades där då den är flera grader svalare än vardagsrummet.
 
 
 
Idag fick vi finfrämmande av Emma som är på Västeråsbesök. Hon och Wilma fann varann snabbt och busade hela dagen. När W sov middag hann vi med lite vuxenprat och fika. Det är så varmt och härligt så det är faktiskt skönare att vara ute i skuggan än inne i huset där luften står stilla och solen ligger på.
Wilma hade busat så pass mycket att hon snällt somnade redan vid 20-tiden, lycka! (jämfört med gårdagens 00.30, jag tror att hon har svårt att somna när det är så varmt)
Wilma filosoferar.
 
Vi har ätit tonfisksallad, tittat på Allsången och nu är det Morden i Midsomer. En bra tisdagskväll!
 

Rensning och städning

I sommar har vi som uppgift att komma bättre i ordning här hemma. 
Idag började vi med en rejäl sovmorgon efter gårdagens festligheter. Mina föräldrar firar 40-årig bröllopsdag idag så igår var det familjemiddag med samma meny som de hade för 40 år sedan. Västkustsallad, oxfilé och jordgubbar var några av de godsakerna vi fick äta.  Vi fick se bilderna från bröllopsdagen, det var så roligt! Alla var så unga och fina.



Idag har vi hunnit med att klippa gräsmattan och rensa/sortera i skafferiet. Det var alldeles för länge sen sist så tyvärr var det en del saker som var alldeles för gamla. Nu har vi ordning och reda igen och såhär ser det ut nu. 



Nu vankas det grillat till middag och sen är det dags för The Paradise på SVT.

Bröllopsdag

Igår firade jag och min man 4 år som gifta. Eftersom det inte är semestertider hemma hos oss så såg dagen ut som vanligt. H jobbade och jag och Wilma var iväg och busade med 3 av hennes kusiner hemma hos mormor och morfar. Vi bjöds på våfflor till lunch och efter spel, lek och lekparkshäng så begav vi oss hemåt efter mellis. W somnade i bilen på väg hem (det går ju inte att sova middag när det händer så mycket annat skoj runt ikring) så jag hann byta om och fixa mig innan vi gav oss iväg till barnvakten.
Jag och H åt en tidig middag på Frank, vår favoritrestaurang. 
Fjällröding, vårkyckling och Eton mess var några av rätterna vi avnjöt. 



Vi var klara med middagen ganska tidigt och bestämde oss för att åka hem och se ett avsnitt av Orange is the new black innan Wilma kom hem. En perfekt kväll för trötta småbarnsföräldrar. 
W har sovit väldigt oroligt de sista nätterna och så även inatt. Hon har vaknat en gång i timmen och vid 4-5 så vägrade hon att somna om. Så vi var vakna till 7 och sen fick jag och W en timmes sömn till men då var H redan på jobbet. 
Jag fick en present av H, jag har dock inte hunnit fota innehållet än. 

Håkan ska få en present av mig också men det har varit fullt upp och bilen har varit bortrest med Håkan så vi har inte kunnat åka iväg och fixa någonting men jag ska klura ut något bra. Min foglossning har blivit ganska illa de sista veckorna så jag fixar inte att gå speciellt långt, ner på stan som är ca 1 km är alldeles för långt tyvärr.  Jag hoppas att det blir bättre längre fram så att jag kan börja röra på mig igen. Promenader och all form av träning har legat nere sen slutet på maj och det är inte roligt. 

Ikväll blir det Power Meet för oss. Jag älskar denna folkfest och ikväll verkar vädret vara på vår sida! 

Förlovningsdag

 
Idag är det 6 år sedan Håkan friade till mig. Vi var på semester i USA och befann oss då i New York. Vi var högst upp i Empire State Building när Håkan frågade om jag ville dela resten av mitt liv med honom.
Efter besöket i skyskrapan mötte vi upp Håkans vän Nick för en lunch (det var planerat sen tidigare) och det blev en lyxig trerätters-lunch, trots att han inte visste om förlovningen (vi berättade det vid desserten). 
Efter diverse shopping bar det av till Tiffany´s på femte avenyn där vi valde ringar och skålade i champagne.
 
Dagen idag har inte varit lika romantisk. Vi befinner oss i olika städer och kan därför inte fira idag, vi har dessutom bröllopsdag på torsdag och då har vi barnvakt och ska äntligen få en middag på tu man hand, lyxigt!