2>

Wilma 1 år

För ett år sedan var det kallt ute och snö på marken, vi hade precis kommit upp till BB och beundrade vår Lille Skrutt som äntligen hade bestämt sig för att komma ut. Lilla Skrutt visade sig vara en tjej som enligt oss föräldrar är helt underbar.
Året har gått så fort och det känns både som igår och som en evighet sen Wilma kom till oss.
 
Magen i vecka 40
 
En nykläckt Wilma
 
Och så här stor är hon nu, våran sötnos! Foto: Kate Gabor
 
Så fort jag får lite tid över ska ni få se bilder från ettårskalaset, Göteborgsresan och allt annat skoj vi har gjort den senaste tiden.

Äntligen resor

 
New York 2012.
 
 
Den här våren/sommaren så blir det flera utlandsresor och det är efterlängtat! Jag älskar att resa men eftersom jag inte mådde bra under graviditeten så blev det bara en resa då som var inplanerad sen tidigare. Vi var på Island och det var fantastiskt och jag vill tillbaka dit om några år.
Förra året var Wilma liten och vi bestämde redan innan hon föddes att vi skulle spendera sommaren i Sverige, och vilken tur vi hade, det var en härlig sommar med mycket sol och värme. I höstas följde vi med Håkan när han var på jobbresa och njöt av Rom och Montreux så nu riktigt kliar det i resnerven och det ser bra ut på resfronten.
 
I april blir det en veckan i London tillsammans med familj och vänner, i maj bär det av på träningsresa till Fuerteventura. Jag åker själv tillsammans med andra tjejer från gymet och det ska bli roligt, spännande och jobbigt, både träningsmässigt och på "sakna Wilma-fronten" men det är nyttigt att få sakna henne lite också så att man uppskattar vardagen mer. I juni blir det en resa till New York tillsammans med lilla familjen. Vi älskar New York men det här blir ett lite annorlunda besök eftersom det är första gången vi ska uppleva staden som småbarnsföräldrar vilket  innebär att vi får anpassa restaurangbesök och dagsaktiviteter så att det fungerar med Wilma. En sak som jag skulle vilja göra då är att besöka det lilla zooet som finns i Central Park, det har jag inte gjort tidigare och jag tror att Wilma är tillräckligt stor då för att förstå att det är roligt.
Något som vi inte har bokat än men som vi hoppas på är en solsemester i Kroatien eller en semester i någon europeisk stad som är vacker och sevärd. Jag hoppas att det finns tid till det i augusti och när sommaren närmar sig och vi har jobbschemat mer klart för oss så hoppas jag att vi kan boka.
 
Om ni har några roliga och kanske lite annorlunda tips för dessa städer så bring them on! Jag har varit i London och New York förut men det skulle vara roligt att se någonting nytt.
 
Jag framför Vita huset i Washington 2012.

Wilmas nya skor

Igår kom mannen hem med en kasse från By Engberg som bland annat innehöll två par skor till Wilma. Vi har länge tänkt att vi ska köpa ett par lära gå-skor så att hon får lite stöd när hon ska knata runt. Hon tog sina första steg för några veckor sen men hon är högst ovillig till att gå :) det är läskigt när ingen håller i och man ska gå själv.
 
 
Wilma fick även ett par inneskor som hon älskar. Hon vill gärna äta upp dem så man får passa lite när hon har dem på sig.
Klänning och topp från H&M, strumpbyxor KappAhl, rosett Petite Olivia/ByEngberg, skor Pom Pom.
 
 
 
 

Älskade helg med kalas, träning, inredning och sång

I fredags kom mannen hem efter en vecka utomlands. Både jag och Wilma hade saknat honom och det är så skönt när han kommer hem och nu hade vi dessutom helgen framför oss.
I fredags kväll firade vi en stor del av familjen. Vi åkte hem till min storebror och hans familj där det bjöds på god thaimat och tårta och en massa annat. Vi firade mig, min svåger, min svägerska och min systers yngsta son. Det har varit en massa sjukdomar i vägen så vi har fått skjuta upp tidigare firanden så nu blev det alla på en gång istället.
Lördagen började med en timme på gymmet och den var efterlängtad! Jag har inte varit på gymmet på nästan en månad pga förkylning, W har varit sjuk och H bortrest så det var skönt att vara tillbaka och få ta ut sig lite.
Dagens jobbigaste. T-rex, riktigt jobbig för magen.
 
Efter träningen åkte jag hem, gjorde mig i ordning och åt lunch och därefter bar det av till Emelie där vi lämnade Wilma eftersom vi hade körrep hela eftermiddagen. Vi ska göra Matteuspassionen i Västerås Domkyrka i april så alla körsångare samlades för ett gemensamt rep och det var roligt att se alla gamla korister som man inte träffar så ofta nu för tiden.
När vi kom hem tittade vi på hockey, Frölunda har gått till slutspel och de vann den första matchen över Linköping, hurra! Jag hoppas att det blir samma resultat de kommande matcherna.
Eftersom vi inte hade hunnit med storhandling så blev det take away till middag. Jag åt grillspett och bulgur från Grekiska kolgrillsbaren, så gott!
Söndagen var helt oplanerad, så skönt! Vi började med att åka till Surahammar för att hämta soffbordet vi hade beställt. Därefter blev det storhandling och lite lugn tid hemma innan Håkan åkte iväg på konsert.
Gårdagens mellis. Kvarg med färska hallon och jordgubbar.
 
Jag och Wilma stannade hemma och försökte oss på att sätta ihop det nya soffbordet, men det var omöjligt med "hjälpen" från henne så jag fick vänta tills hon hade somnat innan jag kunde göra klart det. Det färdiga resultatet får ni se sen när jag har fotat det.
 

Fina fisken!

 
Idag åt jag en riktigt god lunch! Det gick dessutom ganska snabbt att göra och ugnen gjorde det mesta av jobbet. Jag fick tipset om fisken av min svägerska och så svängde jag ihop en sallad till det. Fantastiskt gott!! Jag längtar redan till morgondagens lunch när jag ska äta resterna!
 
Laxsida (de hade inte färsk filé i affären) med ett täcke av creme fraiche som är smaksatt med fetaost och soltorkade tomater.
Till det bladspenat, tomater, majs, avokado och en dressing på olivolja, lime och svartpeppar.

Tillbaka i Västerås

Efter promenaden blev det ett besök i lekparken där vi bor, väldigt uppskattat av Wilma. Hon älskade gungan!
 
Vi åkte till Lund i fredags och vi fick verkligen njuta av våren (jag älskar våren bortsett från pollen allergin som redan har börjat ge sig tillkänna)! Det var strålande sol och varmt och skönt. Vi var upptagna större delen av helgen med körrepetitioner men i söndags eftermiddag fick jag njuta av det fina vårvädret när vi kom iväg på en promenad.
Igår kväll var det dessutom en riktigt bra tv-kväll. Säsongspremiären av Mästarnas mästare och så Lillyhammer, två av mina favoriter!
 
När vi lämnade Lund i förmiddags så hade jag en kofta på mig istället för jacka, det var så varmt och skönt i solen. När vi steg av planet möttes vi av ett grått Stockholm och regntunga skyar, inte lika trevligt även om det blev bättre väder när vi närmade oss Västerås.
Jag och Wilma flög själva från Kastrup till Arlanda och dessutom körde jag hem från Arlanda och det gick galant! Det var bra skyltat(jag har aldrig kört från Arlanda förut), trafiken flöt på bra och Wilma var nöjd och glad i baksätet. Hon sov nästan hela flygturen så det har verkligen varit en lyckad resdag idag.
 
Imorgon laddar vi för babysim, tvättmaraton och en promenad om det är fint väder.
 
 

Nyvaken vårig outfit

 
Nyvaken tjej
 
Jag shoppade lite på Zara när jag var i Stockholm och det visade sig att deras jeans är riktigt bra på Wilma. De har smal midja så hon kan ha strl 80 vilket hon behöver på längden, utan att de åker av för att de är för stora i midjan ,vilket andra jeans gör. Toppenbra!
 
Topp och jeans Zara, rosett Byengberg.
 

En smak av våren

Idag tog jag en långpromenad med Wilma. Vi gick ner på stan och uträttade några ärenden och därefter gick vi runt och tittade på fina hus på Blåsbo och Kristiansborg. Jag njuter mycket mer av att gå runt i kvarter än att gå i Rocklundaspåret. Solen värmde och det kändes som att våren redan är här.
 
Helgens festligheter blev det inte så mycket av. Vi skulle fira mig, min svåger och min systerson men många var halvkrassliga och eftersom några snart ska ut på långresa så kändes det dumt att ses och kanske smitta varandra. Så vi som hade varit duktigt och dukat i förväg fick plocka bort allting. Men med det  så fick vi en lördagkväll ledig och eftersom jag skulle ha klädparty här på söndagen så fick jag mer tid till bakning och vi möblerade om så att alla skulle få plats.
Söndagen började med en högmässosjungning med kören och efter morgonrepet fick jag reda på att tjejen som skulle visa kläderna hade magsjuka barn så vi bestämde oss för att skjuta på visningen.
Så efter högmässosjungningen åkte jag hem, plockade återigen bort allting som jag hade dukat fram (nu har jag lärt mig att man inte ska vara ute i så god tid ;) och efter lunch så körde vi runt till mina syskon och föräldrar med diverse fikabröd.
Det blev en lugn söndagseftermiddag hemma och vi hann planera veckan som kommer i lugn och ro.
 
Wilma i ny stass. Koftan och västen köpte jag i september och den är fortfarande lite stor, båda två kommer från POMPdeLUX, glittriga leggings och rosett från ByEngberg.
 
Vi har besökt Stockholm tre gånger på tre veckor nu och eftersom det går så bra med Wilma på tåget så blir det fler besök inom kort. Jag har flera vänner i Stockholm, mannen jobbar där och shoppingutbudet är bättre där än här i Västerås. En knapp timme på tåget orkar W med utan problem.
Tröttsamt med shopping.
 
Vi åkte upp lagom till en lunch med mannen. Favoritområdet i Stockholm är Östermalm så vi stämde träff på Café Créme och maten var jättegod, som alltid. Jag tog en hälsotallrik och den var en riktig höjdare!
Efter lunchen ägnade jag och Wilma eftermiddagen med att strosa runt i butiker och när H slutade jobbet åt vi middag tillsammans innan vi åkte hem, på så sätt så slapp vi åka när alla åker hem från jobbet och lilla familjen fick gå på restaurang.
 
Wilmas första restaurangmat (egen portion) intogs på TGIF. Köttbullar och pasta var smaskens!