2>

Julmarknad

Vi bestämde oss för att besöka julmarknaden på Vallby friluftsmuseum idag. Jag älskar julen och jag tycker att det är mysigt men det var länge sen jag besökte en julmarknad.
Det var kö till parkeringen men vi fick till slut en plats, ganska nära ingången dessutom. 


Wilma fick sitta i vagnen tills vi kom fram till getterna, inte populärt alls, men smidigt när man ska ta sig fram fort. Vi började med att hälsa på alla djuren och därefter besökte vi själva marknaden. Ulrika mötte upp oss där inne så vi hade sällskap, det är så roligt att kunna träffa vänner igen, men lite tråkigt att det är så kallt ute för då blir det inte så långa träffar.

Vi fick med oss en mistel och en tomte hem, tomten heter Astrid men tyvärr tappade vi hennes namnskylt. Vi gick tillbaka och letade men hittade bara Göstas namnskylt i lervällingen, så vi får göra en egen. 
Tomten Astrid.
 
Efter lunch åkte jag ner på stan och letade efter vinterstövlar, jag hittade ett par som var sköna men i fel storlek så imorgon blir det ett besök på Erikslund. Det blev också lite shopping till tjejerna. 
På PoP hittade jag äntligen en röd klänning i strl 56, det har jag letat länge efter. Jag vill att lillasyster ska vara julfin på julafton!


Jag ska skriva en inköpslista till julklapparna, jag måste vara effektiv i år eftersom jag inte får ha med lillan i butikerna så det får bli shopping när jag har barnvakt eller någon helg när H är ledig, så det gäller att vara effektiv eftersom jag bara kan vara borta max 3 timmar åt gången. Håkan ska också hinna med att handla sina klappar. Internet i all ära, men jag vill oftast klämma och känna på grejerna så att jag vet att det blir bra. Det svårast är dock att komma på vad jag ska köpa, det måste jag ha bestämt innan jag åker ner på stan så att jag kan vara effektiv. 

Nu har jag ammat klart så det är äntligen dags för sängen! 

Julskyltning

Idag besökte vi julskyltningen i Västerås city. Ett perfekt sätt för oss att få träffa folk och vara på stan, eftersom lillan inte får vara inne i butiker eller träffa många olika personer så är vi mest hemma annars. 
Wilma fick se många tomtar, hon älskar tomten så det var jätteroligt och vi gick runt bland stånden och tittade men jag tyckte att det var färre än det brukar vara och inte lika bra utbud. Det fanns några karuseller och kusinerna fick åka lastbilar som mormor och morfar bjöd på!
Anton och Wilma åkte tillsammans.

Den här gången älskade Wilma att åka karusell och när det var dags att kliva ur så stängde hon dörren som hade öppnats för hon ville åka mera. Vi åkte hem och fikade efter att julbelysningen tänts. Det hade varit en större hit om det varit lite mörkar ute så det syntes bättre och kanske ett kortare tal och om all belysning faktiskt hade tänts.
Fyrverkeriet njöt vi av hemifrån, det syntes bra från fönstret! 

Vi har haft en lugn kväll hemma och jag laddar mentalt inför morgondagen. Jag insåg precis att jag är själv med tjejerna varje vardag fr.o.m. imorgon. Förra veckan var lite mjukstart. Wilma kommer att gå till förskolan men just nu går det magsjuka där så så länge den håller på så håller vi oss därifrån. Vi vill inte att lillan får magsjuka nu, och inte W heller för den delen.




1 månad och första BVC-besöket


Kvällens soppa blev grön ärtsoppa med créme fraiche och räkor. Det är en av mina favoritsoppor! 
Jag har verkligen saknat soppor under sjukhustiden så nu blir det soppa nästan varje dag. Hösten är den bästa årstiden för soppor. 

Idag hade vi BVC på hembesök. Vi fick vår favorit, Åsa, som även Wilma har. Jag var spänd över lillans vikt men det gick jättebra. Hon hade gått upp 100 gr sen i fredags och väger nu 2960 gr, snart passerar vi 3 kilos-strecket!
Igår blev lilla grodan 1 månad, tiden har gått fort och hon känns mycket piggare än för några veckor sen. 

Det har inte blivit mycket sömn den senaste månaden och inatt blev det nästan ingen alls. Lillasyster ville bara snutta och så fort jag försökte lägga ner henne så åblev hon ledsen. Jag vågade till slut inte sitta ned med henne för jag var rädd för att somna så jag fick stå upp. När jag till slut lyckades lägga ner henne och lägga mig i sängen så kom Wilma en kvart senare och hon skulle absolut sova på min kudde och ligga så nära som det bara går, annars skrek hon och jag ville inte att lillan skulle vakna så det var bara att gilla läget. Jag låg på sidan utan kudde men fick iallafall en timmes sömn. 
Det här resulterade i ett besök på Apoteket idag, jag köpte de minsta napparna de hade, vi har provat med 0-6 mån tidigare men de var för stora men de här verkar fungera. Hon somnade själv och verkar nöjd, så förhoppningsvis får jag lite mer sömn inatt. 
Ni får ursäkta fingret...

Första åkturen

Igår eftermiddag invigde vi den nya syskonvagnen. Vi köpte en Bugaboo Donkey duo, en av de smidigaste syskonvagnarna som finns när man vill ha barnen bredvid varandra och vända mot den som kör (det går även åt andra hållet men än så länge så får W sitta bakvänd). 

Täcke, örngott och lakan har min duktiga mamma gjort, de är så fina. 

Gårdagens promenad gick superbra, förutom min foglossning som inte vill ge med sig. Den känns ordentligt idag också. 

Dagens planer är ett lekparksbesök, W och H har gått i förväg och jag och lillasyster kommer dit när hon har ätit klart. 
Jag ska även ner på stan och köpa några fler amningslinnen och så ska någon av oss åka till Ica. Lillskruttan får inte vara i affärer/ute bland folk så det gäller att planera lite. Imorgon är jag själv med tjejerna så då måste allt finnas hemma. 

Fullt upp

Här hemma är det fullt upp! Den här dagen har flugit förbi och det är snart dags att lägga sig. Jag är inte van att ha hand om två barn och nu handlar det bara om att "släcka bränder". Jag hoppas att vi kommer in i någon sorts rutin snart så att vardagen blir hanterbar. Att vi har varit ifrån Wilma i 4 veckor underlättar inte men förhoppningsvis så kommer vi snart in i gamla vanor igen, fast med den nya bebisen och hennes rutiner.

Wilma avgudar sin lillasyster, och vill klappa, pussa och hålla hela tiden. Det är jätteroligt men lite svårt när man vill laga mat eller fixa med nåt annat. Vi fick hem den nya vagnen igår och H har börjat montera ihop den men det är inte klart än. Jag hoppas att den är klar imorgon så att vi kan ta en promenad när vi kommer hem från sjukhuset, för vi utgår ifrån att allt är bra och att vi blir utskrivna imorgon. 

Idag lagade jag middag. Jag har längtat efter soppa när vi har varit på sjukhuset och nu vi har handlat hem en massa ingredienser till soppor. Idag blev det en pumpasoppa med röd curry och kokosmjölk och fetaost på toppen. 







Fotografering

Lillan mår bättre och bättre och om hon mår bra imorgon så får vi gå på permission, samma dag som hon var beräknad att komma ut. Det har varit en lång resa men äntligen börjar vi se mållinjen.  
Vi håller tummarna för att det blir så, det ska bli så underbart skönt att få komma hem och få andas frisk luft! 

Hon slutade med inhalationer i lördags och idag tog de bort sonden så nu gäller det att vi kämpar på med amningen, hon orkar inte anstränga sig så mycket än men vi tar lite i taget. Hon är mycket mer lätthanterlig utan alla sladdar och slangar. Inatt sov hon utan övervakning, lite läskigt men jag var så trött så när jag äntligen fick lägga mig vid 4-tiden så somnade jag på en gång och sov som en stock.

Eftersom vi inte har varit hemma än, och min dator fortfarande är iväg på lagning så har jag inte alla bilderna från gravidfotograferingen men här kommer några av dem. Det är fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com som har tagit bilderna. 










Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com 

Elin Ivemo är en underbar fotograf som är avslappnad och lugn och vet hur man hanterar små barn som hellre vill springa till lekparken, leka med gruset eller undersöka brunnarna än att vara med på kort. Det är ingen stress och jag känner att jag verkligen får ut det jag vill av fotograferingen. Jag gillar också att man får alla bilderna högupplöst så att man kan göra vad man vill med dem. Jag har använt mig av Elin förut och det kommer jag att göra fler gånger! 

Bilderna laddade jag upp via paddan och formatet blev väldigt litet så vi får se hur de ser ut på era datorer, annars får jag fixa det när jag får tillbaka min dator igen. 


En annorlunda start


Från gravidfotograferingen. Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com 

När jag var gravid så fanns tanken nånstans i bakhuvudet att man inte kan räkna med att allt går galant när det är dags för förlossning och att vi får komma hem med vår bebis efter två dagar. Men då gick tankarna snarare till att det kanske skulle bli kejsarsnitt för det innebär 4 dagar på BB och det kändes som en väldigt lång tid att vara ifrån Wilma. 
Nu har vi varit på sjukhuset i tre veckor och dagarna rullar på. Det är lite långtråkigt men samtidigt så är det det bästa just nu. Det är så ledsamt och tråkigt att vara ifrån Wilma men lillasyster måste må bra innan vi kan åka hem och det är det viktigaste just nu. Jag är så tacksam över mina föräldrar som har hand om Wilma, tre veckor är en lång tid när det gäller att ta hand om en underbar, men väldigt bestämd, 1,5 åring.
W i lekparken.




Lillan, som vi ofta kallar henne, blir tre veckor idag. Hon föddes för tidigt (36+1) och var en lättviktare så efter två dagar på BB kom vi till avd. 69 för att hon skulle få komma i kapp lite och öka i vikt. 
Hon blev förkyld och förra måndagen konstaterades det att hon drabbats av rs-virus (dagen efter vår permission). Det finns ingen medicin mot det men man kan lindra symptomen. Vi har haft en riktig berg- och dalbana de senaste veckorna men nu känns det som att det går åt rätt håll. Hon känns väldigt frisk jämfört med för en vecka sen. 
Jag håller tummarna för att vi får komma hem någon gång nästa vecka men läkarna vågar inte säga något än. 

Idag var det dags för mätning och hon stoltserar nu med 49 cm! Vikten är 2610 gr så det går uppåt. 
Som ni ser på första bilden så har vi fått bilderna från gravidfotograferingen, ni ska få se fler bilder inom kort. Jag är så nöjd med dem och så glad att vi hann göra det.