2>

Permission


Premiärtur i bilstolen. 

Idag har vi några timmars permission från sjukhuset. Det är spännande och nervöst att se hur vi klarar av allt i hemmamiljö men hittills har det gått bra. Sjukhusets personal har överöst oss med snälla ord och stöd och sagt att de vet att vi fixar det galant så det känns bra. 
Lillan har blivit täppt i näsan så det är riktigt läskigt ibland. Nätterna är värst, när hon ligger ner på rygg. Det är skönt att vi ska sova där så att de kan hjälpa oss när det blir för täppt. Amningen blir svårare när det är täppt och likaså sömnen blir störd. 

Hon äter var tredje timme dygnet runt, i närmare en timme. Innan dess tar det ca 20-30 min av väcka upp henne, byta blöja, tempa henne och väga henne. Efter hon har ätit så pumpar jag. Det här resulterar i max en timmes sömn i taget och nu när vi är hemma med W den här eftermiddagen så blir det ingen sömn alls. Tröttheten tar ut sin rätt och jag mår rätt illa, jag somnar när jag sitter å pumpar ur och har allmänt virrig hjärna. 
Men det är ändå bättre mot när hon åt 24 gånger per dygn...
Wilma åt var tredje timme på dagen men sov sen 6-9 timmar i sträck på natten, det är lite skillnad mot nu, men förhoppningsvis blir det bättre när den här lilla skruttan kan amma fullt ut och är lite piggare och säger till när hon vill ha mat. 

Systrarna har matchande mössor som duktiga mormor har gjort😍. 

Min dator är på lagning så än så länge finns dagens bilder bara i kameran. 
Wilma är en riktigt fin storasyster som bara vill hålla bebisen och klappa och ta på den, inte så lätt när hon är så liten och när lillan dessutom är så liten som hon är. Första mötet blev iaf väldigt fint och W gillar sin lillasyster❤️.

Overallen hade Wilma på sig när hon åkte hem från BB, men den var alldeles för stor för lillasyster. 



Vi har fått tillökning!

Lite lik sin storasyster men hon har även drag från min sida av släkten så det ska bli spännande att se hur hon ser ut om någon månad💕. 

I fredags föddes vår lilla prinsessa! Hon vägde in på 2250 gr och är 47 cm lång. Det var inte dags än på en månad så nu vilar vi ut och kryar på oss på avd. 69. Det är en jättefin, nyrenoverad avdelning som är väldigt lugn. Vi har ett stort rum med alla tänkbara resurser man kan behöva. Vi blir väl omhändertagna av den gulliga personalen. När lillskruttan mår bättre och vi har fått landa i allt så kommer det nog en berättelse om fredagen. 

Idag är det 8 år sedan jag och Håkan träffades! Jag kom på det imorse, här på sjukhuset så går dagarna utan att man har riktig koll på datumen men det är fint att vi har spenderat dagen tillsammans.

Vår festmåltid bestod av två matlådor från sjukhusaffären och så hade Håkan köpt varsin trisslott till oss. 
Vi har hunnit med mycket under åren som gått och det bästa vi har gjort är förstås våra underbara döttrar! 


Vi saknar storasyster Wilma som bara den! Hon har det bra hos mormor och morfar men vi hoppas att vi snart får komma hem och pussa på henne! 


Spännande morgondag

Jag hann aldrig med att uppdatera igår, dagen gick i ett och vi kom hem sent.
Barnmorskebesöket gick ganska bra. Vi pratade lite om önskemål/förväntningar under förlossningen och vad gäller amning. 
Blodproverna gick inte alls (efter ett antal försök fick vi ge upp) så imorse när jag hade lämnat W fick jag åka till labbet för ett nytt försök. Jag fick vänta i över en timme men efter 1 minut inne hos sköterskan så var det klart så det var skönt att det gick bättre idag. 

Imorgon smäller det, då ska vi på ultraljud och se hur bebisen ligger. Wilma låg med rumpan nedåt vilket inte upptäcktes innan förlossningen så den här gången ska de titta med ultraljud för att vara säkra. Om bebisen ligger fel så blir det ett vändningsförsök. Det låter inte så roligt så jag håller tummarna för att den ligger rätt. 
På väg hem från förskolan. Idag var hon inte riktigt på humör så det slutade med att jag fick bära hem henne, det är tur att det är nära. 

Det blir tidig uppstigning imorgon. Vi ska vara på specialistmödravården tidigt och innan dess ska vi lämna Wilma hos morfar så nu är det snart dags att krypa ner i sängen. 

Snart dags för barnmorskan

Wilma är lämnad på föris, det blev lite stressigt men vi hann dit i tid. Hon har börjat vakna vid 23-tiden och har svårt att somna om vilket gör att hon gärna sover länge på morgonen, lite för länge för att vi ska hinna med allt vi ska göra innan vi ska gå. 
Min frukost hanns inte med så den intar jag istället nu framför Nyhetsmorgon, mysigt! 
Den har sett likadan ut de senaste månaderna. En mjuk macka med leverpastej för järnets skull, och ett kokt ägg på ryvita, det godaste knäckebrödet. 

Mitt järnvärde är lågt, trots tabletter så blir det lägre så jag försöker att få in mycket järn i kosten. Det är nog en av anledningarna till att jag är så fruktansvärt trött hela tiden. 

Idag blir det bland annat ett besök hos barnmorskan och ikväll är det kör. För min del blir det nog till att sitta och lyssna för jag känner mig inte bra i halsen, jag hoppas att det är nåt som försvinner lika snabbt som det kom.

Topp från Lindex gravidkollektion och kjolen är köpt i NY på A pea in the pod.


Jag försökte fota magen nu på morgonen eftersom vi har kommit in i vecka 37 men det är svårt, den känns mycket större i verkligheten än vad som ses på bilden. Ni får en update senare när jag är hemma från barnmorskan.

En kväll på tu man hand

I torsdags lämnade jag Wilma hos mormor och morfar innan jag satte mig på tåget till Stockholm. Jag gav Håkan en kväll i Stockholm i bröllopsdagspresent och eftersom vår nya familjemedlem kommer i november så ville jag göra det innan dess, för det är inte lika lätt att lämna bort en liten plutt. Wilma var 10 månader första gången hon sov borta. 


Jag fick sittplats på tåget, lycka! Det var väldigt mycket folk trots att jag åkte vid 15-tiden.

Jag gick direkt till hotellrummet när jag kom fram och läste lite och fixade iordning mig och när Håkan kom åt vi lite mellis (eftersom det skulle bli en sen middag). Klockan 19 satte vi oss i taxin till Cirkus. 


Vi såg musikalen "Livet är en schlager" med bl. a Helen Sjöholm, Peter Jöback och Johan Glans.
Den var riktigt bra, Helens röst är underbar, bra musik och Johan Glans var min favorit med alla roliga skämt. 

Efter föreställningen blev det taxi till Stureplan, jag hade bokat bord på Sturehof, en av våra favoritrestauranger. Det blev hummersoppa, grillad hummer och cheesecake. 
En sak som jag gillar med Stockholm är att det är fullsatt på restaurangen en torsdag kl 23, det kom nya sällskap hela tiden och det var fullt även vid 01 när vi åkte hem. Och att man kan äta så sent, här i stan stänger köken ofta vid 22-tiden. 
Min varmrätt, hummergrillé med sallad och pommes. Det var skaldjursvecka på Sturehof så de hade extra många skaldjursrätter när vi var där.

Fredagen började med god hotellfrukost och när jag hade vilat en stund till på hotellrummet så blev det en liten shoppingtur i solen innan jag återvände till Västerås. Det var ett perfekt dygn!



1 månad kvar

Idag är det en månad kvar till bf, spännande! Nu kan nedräkningen börja på riktigt. Det jag funderar mest på nu är namn till den lilla krabaten i magen. Det är något som jag och vi har funderat på till och från under hela graviditeten. 
Skulle det vara en pojke som lurar där inne så har vi namn klart (om han inte ser ut att heta något helt annat), men flicknamn har vi inte bestämt något än. Vi har några favoriter men jag vill fundera ordentligt innan vi bestämmer oss. Det ska passa bra till efternamnet och gärna passa ihop med Wilma också. 

 Vi var en sväng till Ikea idag för att införskaffa diverse grejer till bebisen men det mesta saknades i lager så vi får vänta några veckor. Vi var inte ensamma där, det var kö ner i garaget när vi kom så det tog lite tid innan shoppingen kom igång. 
Syskonvagnen är äntligen beställd (förra veckan) och med lite tur så hinner den komma innan bebisen bestämmer sig för att titta ut, annars får vi använda Ws gamla liggvagn så länge. Det är skönt att vi har kommit igång med boandet och fixandet. När jag väntade Wilma så var hela graviditeten ett långt boande men den här gången har de smugit sig fram allt eftersom och det är först nu som jag känner längtan efter att fixa iordning spjälsängen, vagn och ta fram bebiskläder.


H och W på väg in i kyrkan.

Helgen har även bjudit på dop. Igår döptes lille N och vi bjöds på ett fantastiskt höstväder, det kändes nästan som en sensommardag.
En jättefin kyrka och ett mysigt dop och efteråt var det en ljuvligt god middag hemma hos huvudpersonen. Det är extra roligt att gå på dop och få bra tips och idéer när vi snart själva ska ha dop. Det blir inte förrens till våren skulle jag tro men jag blev inspirerad och längtar tills det är dags för oss.

W hamnade fel i sovrytmen efter fredagskvällens festligheter så hon somnade i bilen på väg hem från dopfesten vilket resulterade i en lång kväll/natt för oss trötta föräldrar och det i sin tur gjorde att vi fick sovmorgon imorse. Skönt med sovmorgon men då blev det fel med sömnen idag också. W skrek sig igenom Ikea-besöket, det var nog ingen som missade att vi var där om man säger så. 
Hon somnade alldeles för sent i bilen hem från Erikslund så nu pågår äntligen nattning. Vi får väl se hur lång tid det tar men ikväll/natt måste vi komma tillbaka i vår vanliga lunk så att hon är fit for fight till förskolan på tisdag. 

Regn, regn, regn och datenight

Det är riktigt höstruskigt idag, precis som det har varit de senaste dagarna. Det tar extra tid att få på Wilma alla kläder som ska på innan vi går den lilla korta vägen till förskolan. 
Eftersom det är fullt med vattenpölar som man måste stampa i så måste alla kläder på även om det skulle vara uppehåll den stunden vi är ute.
Redo för promenad.

Sen undrar jag hur länge jag kommer att kunna stänga min regnkappa, den är lite tight nu när jag måste ha den stängd men än så länge går det. En öppen regnjacka när det regnar är ju inte optimalt.


Wilma har jag lämnat hos mormor och morfar och jag laddar för en datenight med min fina man. Den här kvällen fick han i bröllopsdagspresent av mig så ni får veta först imorgon vad vi har haft för oss.

Idag fick jag höra att våra elektriker börjar närma sig slutet på reparationerna. De är inte klara än, men den största biten är gjord och det är skönt. Det känns som att jag kommer att sova bättre när man vet att elen är säker.
Det största jobbet är sådant som inte syns men som märks vid blixtnedslag, strömavbrott, vattenstänk från badkaret eller andra roliga tillfällen men det jag längtar mest efter är att vi snart kommer att ha taklampa i vardagsrummet, två stycken tillochmed nu när vi ändå håller på. En över matsalsbordet och en över soffbordet. Det kommer att bli toppen. Och så kommer sladden som har gått från källaren och runt genom hela huset (fastsatt med silvertejp, diskret och fint) att försvinna, kanske redan nu i eftermiddag! 



Francesco Rogani

Här ser ni min senaste väska från Francesco Rogani. Den har många fack och den är perfekt i storlek, inte för stor men jag får plats med allt som jag behöver ha med mig. Jag kan ha den i handen, på axeln eller tvärs över, kul och praktiskt att kunna variera lite. Det blev en svart väska nu när hösten och vintern är på ingång. Bättre bilder kommer nog längre fram, den här tog jag i söndags när vi hade bråttom iväg så det blev bara en bild. 
Klänningen kommer från BCBGMAXAZRIA och är inköpt på Motherhood Maternity i New York.




Helgens begivenheter


Hösten är här! 

Äntligen helg och den är redan på väg att lida mot sitt slut. Mannen har varit bortrest mycket den senaste tiden, igår kväll kom han hem från Italien och han var väldigt efterlängtad av både mig och W. Vi har inte haft en helg helg på över en månad pga resor men nästa helg hoppas jag att vi får spendera tillsammans. 
I fredags kväll kom mina bröder och deras familjer över på middag. Tacos, idol och en massa prat och skratt. Det var alldeles för länge sen sist och jag är så glad att lillebror kom på idén. Spontanitet är bäst! 

Jag och W hade tänkt oss en sväng på stan i lördags men orken tröt och vi höll oss hemma och fixade lite istället.
H hade med sig bullar hem så vi fick njuta av kanelbullens dag. Kanelbullar är nog min favorit bland fikagrejer (och morotskaka om frostingen är god). 
När W hade somnat var det dags för vuxenmiddag på tu man hand. Det var länge sen sist. Oxfilé och potatisgratäng med creamed corn till. Supergott, speciellt majsröran som blev ovanligt bra. 
Idag var vi uppe tidigt. Vi lämnade W till mormor och morfar innan vi åkte iväg och sjöng med kören på högmässan i Domkyrkan. Efteråt blev det en snabb lunch innan vi hämtade Wilma och åkte till kyrkbacken och träffade fotografen Elin som förevigade magen i det fina höstvädret. 
W var inte så samarbetsvillig men efter halva sessionen blev det bättre och mot slutet gick det riktigt bra. Elins bilder får vi vänta på så de bilderna som visas här i inlägget tog jag efter fotosessionen. 



Egentligen ville jag ta bilder för en månad sen, innan jag fick all vätska i kroppen men vi hade inga lediga helger och det var roligt att få höstbilder nu när bebisen ska födas på senhösten och det finns så vackra färger i naturen nu! Sen är det ju såhär jag ser ut nu så det är kul att ha den versionen förevigad ;-).

Nu är det bara storhandling kvar på att göra-listan för helgen men den får H klara av. Hela kroppen värker efter dagens strapatser och jag behöver ta det lite lugnt. 

Bättre och bättre dag för dag

Kvällens läggning har gått betydligt bättre än i förrgår. Första kvällen tog det två timmar för W att somna och hon var ganska ledsen. Igår var jag på kör så då hade hon barnvakt som låg bredvid henne (det vanliga sättet för W att somna). Nu har det gått knappt en timme och hon har nyss somnat, hon har inte varit ledsen alls utan när jag la henne i sängen satte hon sig upp och lekte en stund, sen la hon sig ner och bökade lite fram och tillbaka tills hon somnade. Tänk om det fortsätter såhär bra. Det vågar jag inte hoppas på men jag håller tummarna för att det ska gå såhär smidigt framöver, och att hon känner sig lugn och trygg i sängen. 
I kapprummet på föris.

Idag har W varit på förskolan och jag har fixat en massa. Imorgon ska jag lämna in båda mina bärbara datorer. En jättegammal som inte fungerar men jag hoppas att han kan rädda bilderna på den iaf och den andra får vi se vad som händer med, den beter sig väldigt konstigt iaf och går inte att använda. 

Resten av morgondagen är fortfarande lite oplanerad, det beror på vädret men något roligt ska vi hitta på!

Nu vankas det kyckling och rotfrukter men det är inte klart än så det blir sen middag ikväll.