2>

1,5 år


En bild tagen idag på stora tjejen!

Idag firar Wilma sin 18-månaders dag! Vi firade med BVC-besök och mellis och utelek med mormor och morfar. 
Jag var på koll på MVC så de hade hand om henne tills det var hennes tur. 81 cm mäter hon och 9640 gr väger hon. Hon lekte med klossar och fick bygga torn, rita, prata och så passade hon på att leka med alla andra leksaker där inne. 
Vi har bestämt oss för att göra ett försök att få W att somna själv. Det vore så skönt om hon kunde göra det när bebisen kommer. Jag är för det mesta ensam när det är dags för nattning och det blir svårare när det är två barn som ska tas om hand om, så om hon kunde somna själv vore det superbra. 
Vi fick tips och råd av BVC idag som lät bra, och humant. Vi är kvar i rummet, nära henne men inte i sängen med henne. Vi får se hur det går. Jag håller tummarna för att vi håller ut längre än henne och att hon kan börja känna sig trygg i sin säng.

Min dator har bestämt sig för att strula så tills den är fixad får jag klara mig med mobilen och paddan, det fungerar men det tar längre tid att skriva. 

Vecka 34

Magen i början av vecka 34.
 
Nu är vi inne i vecka 34, jag och magen. Vagnen är fortfarande inte beställd, jag har lite lätt ångest över det där men det ska vi fixa i helgen. När vi väntade W så var nog det mesta klart vid det här laget, den här gången har jag inställningen att det löser sig allt eftersom. Tiden att planera och förbereda finns inte riktigt och vi har nog det mesta vi behöver.
Jag får googla runt på någon bra lista över saker som kan vara bra att fixa/införskaffa i förväg. (Blöjor, nappar m.m.)
 
Idag lunchade jag på Å med två vänner, gott och välbehövligt att få prata av sig lite.  Det blev ingen bild på maten men jag åt räksalladen som var jättegod och kändes nyttig och bra eftersom det bara var sallad i basen. Som vanligt så vill jag komma igång med att äta mer hälsosamt och nu när jag inte kan röra på mig så är det ännu viktigare men problemet är att när jag inte rör på mig ordentligt så är det svårare att äta bra. Det blir lugn styrketräning en gång i veckan men jag saknar att kunna gå ut på promenad. Jag hoppas att jag känner mig pigg i kroppen när bebisen är ute (och att det inte är mängder med snö) så att jag kan gå ut på promenader när jag har lämnat W på förskolan.
 
Jag satt och höll på med bilder på datorn och bläddrade fram till 25 september förra året. Då var vi i Rom, lite varmare än dagens temperatur. Åh vad jag längtar efter en resa just nu. Jag älskar hösten men några dagar i Italien, Grekland eller Spanien skulle inte sitta fel.
 
 
 
 
 
Och W var lite mindre än nu.
 

En höstdag i trädgården

Fantastiskt väder bjöds vi på idag.
 
Idag har vi haft en riktigt bra dag. Vi vaknade ganska tidigt men jag kände mig okej pigg ändå. Vi hade gott om tid att göra oss iordning inför förskolan. Lämningen gick superbra, och hämtningen likaså. W hade haft en riktigt bra dag på föris där allt hade gått strålande. Hon hade ätit bra, sovit bra och så hade de varit på utflykt till en lekpark som vi inte kände till sen tidigare så det var ett nytt ställe för W.
 
Min mamma kom hem till oss på eftermiddagen och hjälpte oss att göra höstfint i trädgården. Jag har svårt att röra mig och kan knappt böja mig framåt så trädgårdsarbete fixar jag inte men mamma kämpade på och gjorde det fint och W hjälpte till.
 
H var duktig och var ute och fixade i trädgården i lördags eftersom vi fick ändrade planer. Han klippte gräset inför hösten och plockade ca 1800 äpplen från gräsmattan. Vi hinner inte med att plocka alla äpplen och vi har en hel del träd. Vi funderar på om vi ska ta bort ett av träden som skräpar ner mest och står mitt på gräsmattan och skuggar en stor del av den men vi får fundera på det. Det är ett fint träd men lyxproblemet är att det ger alldeles för mycket äpplen och vi hinner inte/har inte intresset att ta reda på det så det blir bara en massa fallfrukt.
 
W sopar gruset.
 
Munnen full. Hon passade på att smaka på alla äpplen som låg på marken. De som låg på marken idag ramlade ner av höstvindarna igår så de var iallafall fräscha, även om jag föredrar att hon äter äpplen som vi plockar direkt från trädet.
 
Vi har lite av en skogstomt och det är många stora träd som skräpar ner och de ser ganska gamla och skraltiga ut så till våren hoppas jag på att vi kan ta hit någon som tar bort de som står på vår tomt. Då blir det lite ljusare på tomten och det blir lättare att hålla efter, och vi slipper förhoppningsvis en del av alla de tallbarr som invarderar vår gräsmatta och gårdsplan. Jag måste kolla upp på kommunens hemsida vad det står om trädfällning, det är en del regler att ta hänsyn till.

Kulturnatt och söndagshäng

Igår var det kulturnatt och det var Håkan som ledde Mariakören. Vår konsert började kl 23 och tanken var att vi skulle gå ut och njuta av all kultur och äta en bit mat men när vi hade lämnat W hos mormor och morfar så åkte vi hem och tog det lugnt istället. Det har varit några intensiva veckor och de närmsta veckorna är H borta större delen av tiden så det var skönt att få en lugn stund hemma.
Konserten gick bra och det blev en fin stund i Domkyrkan. Jag visste inte riktigt hur konserten skulle gå för min del. Dels så var det väldigt sent med konsertstart kl 23 och jag är otroligt trött nu för tiden, och dels så är det jobbigt att sjunga (och framför allt få luft) när jag har en bebis i magen som bökar runt under tiden. Det gick över förväntan och tröttheten försvann under repet och efteråt kände jag mig väldigt pigg och glad, om inte H skulle upp tidigt imorse så hade det nästan varit läge att gå ut en stund med körvännerna.
 
Idag fick jag en ensam förmiddag hemma. Jag låg kvar i sängen en stund, eftersom W sov borta så hade jag chansen till sovmorgon men jag vaknade tidigt ändå. Jag passade på att se lördagens avsnitt av Go´kväll. Vid lunch så åkte jag hem till mamma och pappa som bjöd mig och W på lunch. Renstek med kokt potatis, gräddsås, gelé och grönsaker. Fantastiskt god mat och vi blev kvar ända till 5-snåret när vi åkte hem för att fixa middag. Det blev rester från gårdagen så det var snabbt gjort.
 
Orientalisk kyckling och ris.
 
Dagens outfit och magen i vecka 33 (32+4). Topp A pea in the pod, byxor Lindex mammakollektion, väska Michael Kors, halsband Carolina Gynning, klocka Kenneth Cole, örhängen Pearls for girls och armbandet har min syster gjort. 
 
 
 

För en vecka sen

Här har det gått i ett (som vanligt) och jag har inte alls hunnit med att uppdatera bloggen som jag hade tänkt.
 
I lördags bestämde vi oss för att ta en dagstur till Örebro. Huvudanledningen var att Frölunda mötte Örebro (ishockey) och det gäller att passa på när de spelar i närheten. Förutom hockey så blev det lite shopping, mat och sightseeing i Örebro. Som vanligt blev det mest saker till W.
 
Vi hade otur för vi fastnade i en bilkö (på grund av en olycka) på väg dit så vi hade inte lika mycket tid som planerat så shoppingen fick ske på Marieberg istället för i centrum men nästa gång blir det centrala delarna för det är så mysigt där!
 
Örebros lekplatser fick godkänt av Wilma.
 
Hockey är spännande!
 
Det var länge sen vi såg en hockeymatch live och jag var rädd att W skulle bli uttråkad snabbt eftersom man måste sitta still så länge men det var ingen risk. Det var roligt att se spelarna på isen och Frölundas hejarklack underhöll storartat hela matchen igenom. Vi satt ganska nära så det var nog klacken som var den största underhållningen. Under perioderna har hon hörselkåpor på sig för ljudnivån kan bli öronbedövande (särskilt när man sitter så nära klacken som vi gjorde). Det var helt utsålt så det var stämning och Frölunda vann på övertid vilket såklart gjorde upplevelsen ännu bättre. De har aldrig förlorat när jag och Wilma har varit och tittat.
 
Stor och liten på väg till bilen efter matchen.
 

Valsöndag

Igår var det full fart hela dagen, så har det varit hela helgen men lördagen får det handla om i nästa inlägg. Det är mycket som ska hinnas med på en helg, speciellt när mannen har varit borta under veckan som gått.
 
Det blev ingen direkt sovmorgon, Wilma vaknar kl 7 varje dag. Det är skönt på ett sätt även om jag ibland längtar efter att få sova ut.
Efter frukosten begav vi oss iväg till vallokalen. Som vanligt så var det strålande sol, jag tror inte att det har varit dåligt väder någon valdag så länge jag har fått rösta. Det är så högtidligt och festligt att rösta! När vi kom dit var det väldigt lite folk och jag kunde gå direkt in till ett bås medan Wilma satt nedanför och rotade i min väska.
 
När vi kom hem vinkade vi hej då till H som skulle iväg och så blev det lunch och vila för W. Efter det gav vi oss iväg för att införskaffa fler lampor och diverse sladdar till elkillarna. Vi hann även med ett besök på Varda där det blev en väldigt sen lunch för mig.
 
 
Det blev bara en lampa som fick följa med oss hem. Vi hittade en annan lampa som kommer att pryda taket i sovrummet på vinden men den var tillfälligt slut. Textilkablarna var inte jordade så vi måste leta vidare efter en bättre variant.
Vi hann med en storhandling på Erikslund, och väl hemma i soffan framför valvakan så gick vi igenom schemat för de närmsta veckorna, jag fick iväg några viktiga mail och jag fixade klart bröllopspresenten till H (som han skulle fått i juli) det blir evenemang och middag i Stockholm om några veckor.
 
Valresultatet är jag inte alls nöjd med, jag förstår inte hur någon kan rösta på SD och att de mer än fördubblade sitt resultat från förra valet är skrämmande!!! Dessutom blev jag väldigt förvånad när Reinfelt tillkännagav att han ska avgå till våren. Det var oväntat tycker jag.
Wilma är hemma på måndagar så jag har inte hunnit titta på nyheterna idag för att se hur det ser ut, vad de tror om regeringsbildande osv.
 
Idag blir det en ganska lugn dag, jag sov dåligt inatt så jag är rätt trött men ikväll när H kommer hem ska vi (förhoppningsvis) beställa en vagn som både W och lilla grodan kan åka i tillsammans. Vi har tittat runt på några olika syskonvagnar men ingen kan mäta sig med Bugaboo Donkey Duo (enligt oss) så det blir nog en sån. Så det jag funderar på mest nu är färgval.
Vi har en Bugaboo Cameleon i dagsläget och den älskar vi! Smidig, lätt och W gillar att åka i den.
 

Första föräldramötet

W på favoritgungan på förskolan.
 
Igår var det dags för mitt första föräldramöte. Det känns vuxet att gå på föräldramöte och det var riktigt roligt! Vi fick se bilder och filmer från barnens vardag på förskolan och så fick vi en massa matnyttig information. Vi fick även lära känna de andra föräldrarna lite bättre.
Det var roligt att se just filmerna, att få se hur de är när man själv inte är med.  Bland annat fick vi titta på en film när de hade sagostund/teater med dockor och Wilma satt fint på mattan och tittade/lyssnade.
 
Jag är så nöjd över valet av förskola. Nu har hon bara gått där i ett par veckor men det känns helrätt. Bra fröknar, fina lokaler, bra visioner och mål och roliga kompisar. Och så är det nära och bra.
Idag var W glad vid lämning och ville komma igång och leka så fort som möjligt! Hon vinkade och sa "hej då pappa!" Det är standardfrasen, vem det än är som hon säger hej då till :-). Det gjorde mig glad och jag gick med lätta steg hem.
 
 
 
 

Kungliga nyheter

Kate och William väntar smått.
 
Oj så  glad jag blev när jag såg att det vankades tillökning i det engelska kungahuset! Lille George föddes i juli 2013 och de har inte berättat när den nya bebisen ska göra entré men det blir ganska tätt mellan barnen och det tycker jag är roligt eftersom det är samma sak i vår lilla familj.
Tyvärr lider Kate av samma sjukdom som under sin första graviditet. Det måste vara ohyggligt jobbigt. Med Wilma mådde jag illa och kräktes varje dag fram till förlossningen men jag fick i alla fall behålla lite mat så jag behövde inte söka läkarvård för det. Jag hoppas att hon mår bättre längre fram.
 
 

En bra torsdag

Det går bättre och bättre för W på förskolan. Idag var det 5 sekunders gråt när vi sa hej då och sen hade hon fullt upp med gungan och jag såg ett leende på läpparna när jag stängde grinden. Det är betydligt lättare att lämna när hon inte blir så ledsen.
 
Efter diverse jobb och fix på förmiddagen så blev det en lunch med några från mammagruppen. En underbart god torsk och en massa mammaprat på Varda förgyllde min dag. Att solen sen bjöd på sig själv och att det kändes som en semesterdag i juli gjorde inte saken sämre.
Nu är mannen iväg och tränar, Wilma sover sen en timme tillbaka och jag bloggar, och ska snart titta på någon serie på Netflix, så lugnt och skönt!
 
Elrenoveringen går framåt, såhär ser taklampan ut i badrummet, en favorit!
 
Imorgon är W ledig från föris så jag tror att det blir en sväng på stan så att vi kan fixa några ärenden och sen ska vi packa inför helgens spabesök!

Och så kom hösten

Den har känts i luften ett tag men nu när september är här så känns det verkligen som att den har kommit. Jag gillar hösten, jag tycker iofs att varje årstid har sin charm men hösten känns som en nystart! Att få sätta på sig koftan, nya höstboots, plocka fram höstväskorna (det kanske inte alla har men jag kör mer på mörka väskfärger vinterhalvåret och plockar undan de ljusa till våren) och tända en massa ljus.
Höstmodet får vänta till nästa höst, jag vill ha en snygg höstkappa men det vill jag inte investera i nu när jag är gravid, då får min gravidjacka (som jag köpte när jag väntade Wilma) duga.
Det jag ska köpa är en härlig kofta för den kan jag även ha när jag inte är gravid längre. Jag är så varm av mig just nu så jag har inte börjat med jacka än, på sin höjd har jag en kofta men de dagar jag har haft det så har den åkt av efter 5 minuter och så går jag i t-shirt istället.
Lindex har börjat med mammakläder igen! Tyvärr bara på nätet men jag har klickat hem en topp och ett par byxor (som jag kommer att kunna ha även efter november innan jag är i bättre form), det ska bli spännande att se hur de är, de har inte kommit än.
 
Enligt gravidappen så har 75% av graviditeten passerat nu. Det har gått så fort! Med Wilma så kollade jag appen varje dag och veckorna gick långsamt. Imorgon går jag in i vecka 31 och jag har knappt hunnit med att förstå att vi ska få en till familjemedlem!
Förra gången fotade jag magen varje vecka men nu har jag glömt/inte orkat/haft tid till det och det är lite synd, men med en liten hemma så har fokus legat på annat än mig själv.
 
Idag blev det en magbild, vecka 30 (29+6). Jeans Motherhood maternity, topp KappAhl, örhängen Efva Attling.
 
Och såhär såg magen ut i en dammig spegel i slutet av vecka 30 när W låg där inne. Kul att jämföra!
 
Det är mycket kvar som ska fixas innan november. Vi ska köpa syskonvagn, Wilma kommer att vara 19 månader när det är dags så det kommer att behövas. Ta fram, sortera och tvätta kläderna i strl 50-56. Köpa blöjor och annat smått och gott som kan behövas (har dock hjärnsläpp just nu så jag kommer inte på någonting alls). Jag ska boka en gravidfotografering, så att magen kan förevigas lite bättre än hemma i en spegel full med Ws kladdiga handavtryck. Det vore roligt att ha fotograferingen utomhus om några veckor bland färgglada höstlöv men jag vet inte vart vi kan vara, är det någon som har nåt tips om ett lugnt (att det inte är så många andra där när vi ska fota) och vackert ställe nära centrum?
 
Nu ska jag sätta igång med lite jobb. W är på föris (jag försöker att använda det uttrycket istället för dagis) eftersom det var länge sen sist så var jag kvar en stund tills hon kände sig mer hemma och började leka, jag hoppas att det går okej idag trots lång frånvaro.