2>

Veckan som gått


Lily med gudmor Emelie.

I söndags åkte vi till Leos lekland med barnen och alla deras kusiner här i Västerås. Stefan och Emelie hade gett barnen en lekdag i julklapp och det blev stor succé! Wilma hade inte varit där sen hon var 1 så hon hade inget minne av det men nu pratar hon varje dag om att hon vill tillbaka till "Legos land". Det var inte alls mycket folk, ganska lagom skulle jag säga utifrån vad vi hade väntat oss. Vi åt lunch och fika så att de skulle hinna vila lite mellan all lek. Lily var inte alls rädd utan åkte de stora rutschkanornan (tillsammans med en vuxen) utan problem. 
Det blir definitivt fler besök framöver!

Vi hann även med att grilla (det bästa med att ha en en trädgård) och fixa lite här hemma. Vi hade städdag på kvarteret och jag tog en kort shoppingrunda på stan.
Barnen leker hos mormor och morfar.

Den här veckan har vi försökt att samordna inför renoveringsfas två som ska börjar snart. Snickare ska in först och därefter el och sen målare, men vi måste få allt att flyta på och parallellt så ska vi fixa lilla badrummet så jag ligger på dem om en offert som inte har kommit än. 
Ingen vill säga några exakta datum och då är det svårt att veta när vi ska boka in den som ska ta vid. Jag och Håkan (vilket innebär hela familjen) kommer att sova i vardagsrummet under tiden så sovrummen ska målas innan vardagsrummet kan fixas klart men innan vi tar in vår säng dit så måste vi riva en vägg och ta bort eldstaden i vardagsrummet. Det blir några jobbiga veckor men det blir förhoppningsvis mycket bättre när det är klart. Och så måste vi välja färg och tapeter, men det är iallafall roligt! 

Härliga helg



Fredagen bjöd på mycket skoj. 
På eftermiddagen besökte vi grodorna på Djäkneberget för att titta på alla yngel, men det var bara ägg än så länge, och alla stora grodor som fanns överallt. Kusinerna hade med sig fika och vi hann leka lite i lekparken också innan vi åkte hem.



Igår kväll var vi hemma hos några vänner på vinprovning. Vi har så trevligt när vi ses och så är det alltid väldigt gott. Igår var temat Pinot Noir från olika delar av världen. Min favorit var Irony från USA. Jag spottar ut det jag smakar så det blir inte riktigt samma sak men då kan jag iallafall vara med på ett hörn. 
Det blev en ganska sen kväll och natten bjöd inte på så mycket sömn så hela familjen var trött imorse.

Kappa från Me&I och väska Michael Kors.



Idag åkte vi ner på stan och Wilma var hos frisören och klippte sig. Hon gillar det så det gick smärtfritt. Hon fick sitta i en fin röd bil och titta på Frost och efteråt fick hon ballong och klubba så hon var nöjd. 

Premiär för nya vårkappan som hon fick i födelsedagspresent av Bengt.

Efter det besökte vi den (i Västerås) nya möbelbutiken Svenska Hem som hade en del fina saker, vi gör nog ett återbesök imorgon med några beställningar, vi måste bara mäta lite och se att möblerna går in där vi har tänkt oss.
Jag försökte ta ett kort på magen (vecka 29 nu) men den syns inte så bra, det är nog bättre att ta utan kappa på.

Nu sitter vi i soffan och hejar fram Frölunda till vinst i Skellefteå och snart vankas det lördagsfika. 


Ändrade planer

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Min helg var vigd å körrepetition med Camerata InCantus men när vi vaknade imorse hade W 38.9 så det var bara att stanna hemma. 

Till lunch blev det en av Ws favoriträtter men hon rörde den inte.

Det är den enda nackdelen med att sjunga i samma kör som mannen leder, det är alltid jag som får vara hemma när de är sjuka, inte funkar med barnvakt osv. 
Imorgon ska kören få träffa Karin som ska berätta om och hjälpa oss med rörelse och scennärvaro, det har jag verkligen längtat efter men jag hoppas att jag får lite tips i efterhand. 

Så idag har jag tittat på barnprogram, klistrat klistermärken och tjatat om mat å vatten utan framgång. 
En födelsedagspresent från mormor och morfar.

Vi får se vad eftermiddagen bjuder på.



Datenight

Nu under våren så försöker jag och Håkan att få till en dejtnight så ofta det går. När nästa bebis kommer så blir det svårare att komma iväg så det gäller att passa på nu. Det ultimata vore om vi kom iväg en kväll i veckan men nu blir det varannan eller var tredje vecka. 

Vi har hunnit med Folkets och Frank och igår besökte vi Tabazco. Jag älskar deras tapas och de har en favoritdessert på menyn.

För min del blev det tapas och därefter deras vita chokladmousse som är ljuvlig! 
Det är så trevligt att komma iväg på tu man hand och hinna prata och äta i lugn och ro. 

Idag regnar det. Wilma är på förskolan och jag och Lily är ute i trädgården. Det är så skönt att ha en liten trädgård med staket där barnen kan leka. Vi har en liten rutschkana som vi fått av min brors svärföräldrar, en traktor med släp och gräsklippare så det finns lite att göra. Hammocken är också en favorit men det är ingen höjdare när det regnar.