2>

Kvällens dessert

Vi håller på att förbereda kvällens dessert, en chokladkolapaj som jag inte har gjort tidigare så det är spännande. Allt skulle röras ihop i kastrullen så jag fick tyvärr inte inviga min Kitchen Aid idag.


Kitchen Aid Artisan

Här är första bilderna på min fina Kitchen Aid. Den kommer att få följa med upp till Västerås (eftersom jag bakar mer där än här) någon gång när vi tar bilen upp men än så länge får den pryda köksbänken här i Lund.

Vilken härlig Valborg!

Det är sol och varmt! Här kan man gå i kjol och utan jacka, jag har jeans på mig vilket är för varmt när man vistas i solen. Det är jättemycket folk i centrum och parkerna och jag njuter!
Vi har handlat allt inför kvällen och jag ska hem och fixa dessert nu ;-).


Valborg

Godmorgon på er finingar! Här i Lund ska det firas Valborg idag. Håkan jobbar och jag har tänkt att jag ska inhandla någon smaskig middag till ikväll. Dessutom hoppas vi på att få se en brasa eller lyssna på lite körsång, vi måste bara kolla upp var och när de sjunger ;-).

Om ni har tråkigt idag får ni gärna utmana mig på QuizMe! Jag heter FruReising ;-)


Söndagste

Te och macka får avsluta söndagskvällen i Lund.


Hemma

Vi har precis kommit hem från Göteborg. Jag körde halva sträckan och det var riktigt roligt! Att köra 120 km/h och lyssna på bra musik är någonting som får mig att bli på bra humör ;-).

Jag glömde helt bort att fota min nya Kitchen Aid innan vi åkte till Göteborg men imorgon kommer bilderna upp, jag lovar. I Göteborg blev vi bortskämda med Wallenbergare och potatismos så ikväll blir det te och macka framför TVn. Nu ska vi titta på del 2 av den nya Titanic-serien och efter det blir det "Mästarnas Mästare", ett av våra absoluta favoritprogram!

Söndagsmys

Vi har haft en lugn förmiddag med Håkans föräldrar. Vi har tittat på en massa bilder från Söderhavet och jag är så sugen på att åka dit! Min svärfar har varit där ett antal gånger i jobbet och kan det mesta om öarna. Det är så intressant att höra gamla historier :-).

Igår blev det middag på Lilla London och därefter mötte vi upp Mats och Tomas på ölhaket Dover, vi hade en väldigt trevlig kväll! Bilder kommer senare när vi är hemma i Lund igen. Nu är det dags för lunch.

Solnedgång i Göteborg.


Lilla London

 

 


Dagens

Såhär såg jag ut på konfirmationen. Kjol och topp från Lindex, clutch Michael Kors, skor Esprit.

Vi har vilat en stund och ska snart bege oss ut i Göteborg och göra stan osäker ;-) Hahaha, Det vore en vacker syn ;-) vi får se vad som händer men ut ska vi i alla fall!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_200321699.jpg" class="image">


Dagens detaljer

En del av dem iallafall. Klocka Guess, halsband Carolina Gynning och halsband Snö of Sweden.


Konfirmation

Det är dags för konfirmation! Vi sitter i Släps kyrka och väntar på Gustav och de andra konfirmanderna. Solen skiner och det är en härlig dag i Kullavik!


Dagens favoriter

Här ser ni mina två favoritplagg. Det blev ingen shopping för min del. Kavajen fanns endast i strl 34, alldeles för litet, och klänningen fanns bara i XL men den var för stor :(. Bra för min ekonomi men tråkigt för mig. Kavajen finns på Lindex och klänningen på Åhléns.


Trött

Jag har slagit mig ner på en bänk här i Nordstan och lyssnar på balkanmusik som spelas live precis bakom mig samtidigt som byggarbetarna borrar för glatta livet. Jag är så trött! Det kanske är paltkoma från hamburgaren jag åt till lunch. Det känns iallafall som att jag ska somna när som helst.
När Håkan ringer ska vi fixa det sista och sen bär det av hem till hans föräldrar. Det får bli en tidig kväll ikväll.


Ny mellissmak

Igår testade jag Skyr blåbär till Mellis innan körrepet. Den var också jättegod med hallon/granatäpple var snäppet godare, vilket inte är så konstigt eftersom blåbär inte är en storfavorit hos mig, men det var bara den smaken som fanns hemma.
Skyr är rik i smaken och känns som en fet yoghurt ungefär. Och man håller sig hyffsat mätt på den.

Framme

Vi har kommit till Göteborg och jag blev precis lämnad av Håkan som har möte nu kl 14. Vi skulle ha ätit lunch ihop nu innan mötet men han kom hem sent från morgonmötet så vi kom iväg sent så då blir jag ensam istället. Jag är på väg till Nordstan för att se om jag hittar några roliga butiker.


Golgata

När vi repade med lilla renässansgruppen igår så var vi i Helgeands kyrkan här i Lund. Det är där vi ska ha en av konserterna så det är bra att få känna på akustiken och lokalen. Konserten är lördagen den 12 maj kl 17 om det är några Skånevänner som vill komma och lyssna.
De hade den här fina kreationen, det måste ha varit där sen påsken då den visar Golgata.

Helg i Göteborg

Vi ska snart sätta oss i bilen och åka mot Göteborg där vi ska spendera helgen. Det blir konfirmation och träffa släkten. Jag visste mycket väl att vi skulle åka idag men jag hade blandat ihop dagarna lite så jag hade tänkt gå på stan idag och titta om jag hittade någon somrig topp som jag kunde ha på konfirmationen men jag får göra det när vi kommer till Göteborg. Håkan har några möten på eftermiddagen så jag ska gå lite på stan och fixa några ärenden så då kan jag kombinera det med att titta i lite affärer ;-).
När vi var i Göteborg senast så besökte vi Thörnströms kök!

Det är ljust

När vi gick hem från körrepet så var det fortfarande ljust ute, trots att klockan var efter åtta! Det känns att försommaren är i antåg! Nu har vi ätit kvällsmat och bänkat oss i soffan i väntan på Criminal Minds :)


Deklarationen är klar

Jag har deklarerat och kan konstatera att det blir ett litet plus i kassan som kommer lagom till vår USA-tripp ;-) goodigood säger jag!
Om en stund ska vi iväg på sångrep med den lilla gruppen, vi har två framföranden i mitten på maj som vi ska repa till. Jag hoppas bara att Håkan hinner hem tills dess :)


Om en månad...

...så är vi här och njuter av varandra och solen. Jag längtar! Speciellt när jag tittar ut genom fönstret och ser hur grått det är i Lund just nu. Det ska bli så skönt att komma iväg!
Såhär är vädret i Florens och Lund idag.

Tårttips

När jag gjorde prinsesstårtan tidigare i veckan så testade jag ett tips som jag läst om. Jag har tidigare haft problem med att sylten läcker ut på kanterna så när man ska bre ut grädde på kanterna så blandar det sig med sylten. När man gör en prinsesstårta så spelar det kanske inte så stor roll eftersom det är marsipan på men om man gör en gräddtårta så kan det vara fint med vita kanter.
Tipset är att spritsa ut vaniljkrämen (som ska blandas med hälften av grädden så att den blir fluffig och inte så stabbig) på kanterna så att inte sylten kan smita. Det gäller att vara noggrann så att sylten kommer ut ända till vaniljkrämen så att det inte blir någon torr bit. Det här gjorde också att tårtan blev högre än vanligt och det är alltid fint :).
Vaniljkrämsgrädden spritsas på i dubbelt lager.
På med sylten
Spritsa därefter på vaniljgrädde, mycket lättare än att klicka ut och få det jämnt.
Även med den här metoden kommer det att smita ut lite från kanterna men eftersom det är vitt så gör det ingenting.
Jag använde även spritsen när jag skulle få ut grädden för att täcka sidorna vilket jag tyckte var enklare eftersom jag då fick en mindre mängd att jobba med jämfört med om jag klickade ut grädden med en sked.

God morgon världen

Idag skulle det bli sovmorgon för min del men det har inte gått så bra, jag vaknade när min käre mans väckarklocka ringde och kunde inte somna om efter det. Men om man jämför med igår när vi vaknade kl 06.00 så blev det en liiiiten sovmorgon.

Vi slog till på en Kitchen Aid Partisan igår, Kerstin gissade rätt ;-) ni ska få se den senare när den är uppackad.

Och vad gäller vädret som jag alltid skriver om, såhär såg det ut igår när jag skulle ta reda på hur varmt det var, och nej, jag var INTE i Flackarps Mölla, jag var i Lund.


Utflykt och middag

Vi har gjort en liten utflykt och inhandlat en sak och nu väntar vi på kvällsmaten. Kan ni gissa vad som införskaffades ikväll?


Så nöjd!

Bilderna blev så bra! Jag har hört att bilderna ibland kan bli konstiga när man själv har knepat och knåpat med färger osv. men de här ser precis ut som de gör på min dator :). Jag kan verkligen rekommendera Lindkvist fotolab, jag hade inte hört talas om dem innan men jag googlade runt och hittade dem. De finns i Västerås så när jag är där kan man säkert lämna och hämta bilder där så att man slipper extratiden som posten tar.
När vi var på IKEA så letade vi efter en tavla men det var ingen som vi tyckte om så då bestämde vi oss för att göra en av mina bilder till en tavla, här ser ni resultatet. Storleken tror jag är 30x40.
Det blev en hel bunt med bilder i strl 12x12 cm, det kommer att fixas med alla men har inte tillräckligt med ramar för det, såhär blev de som jag kunde fixa idag (ja, det är mycket roligare att pyssla än att läsa så därför fick det gå före ;-). Ramarna kommer ifrån IKEA.
Bilderna i den vita ramen har Petra Gau tagit.
Och så blev det två förstoringar som ska ramas in.

Ivrig

Jag gjorde en beställning på framkallning i söndags kväll och nu fick jag en postavi vilket betyder att alla bilder redan ligger på Konsum och väntar på mig! Jag är väldigt förväntansfull för det är foton som jag har tagit som vi har gjort förstoringar på samt en kanvas, spännande!!
Jag beställde från Lindkvists fotolab, de hade ett riktigt trevligt bemötande och ringde upp mig för att dubbelkolla detaljerna och så var de snabba dessutom! Nu är det bara att hålla tummarna för att bilderna blev bra :).


Skyr

Dagens mellanmål blev Skyr. Det var premiär för mig och jag smakade hallon- & granatäpple-varianten. Den var supergod!
Den är rik på proteiner så det är nog ett bra mellis när man har tränat. Den var ganska dyr för ett mellanmål men det kan vara bra att köpa om man är på språng och vill undvika onyttigheter :).


Kitchen Aid

Jag har velat haft en Kitchen Aid väldigt länge, de är väldigt fina och bra att ha när man bakar så mycket som jag gör. Det finns en nackdel och det är priset. De är inte billiga och även om de håller länge så känns det som en dyr investering.
Idag fick jag ett erbjudande om att köpa en begagnad Kitchen Aid Artisan och jag är väldigt sugen på att slå till! Jag håller tummarna för att min man känner likadant. Han är upptagen hela förmiddagen idag så jag sitter här och väntar på att han ska ringa :).
Såhär ser en kitchen Aid Artisan ut.

Blixtar och dunder

Igår kväll blev det oväder, regnet har hållt i sig och det var det första jag hörde när jag vaknade, förutom väckarklockan förstås ;-).


Det är riktigt grått å ruskigt ute idag.


Tisdagsnöje

Eftersom det inte är någon badminton för mig idag så blev det en tur till ICA. Av någon konstig anledning så kör (nästan) alltid Håkan när vi åker bil ihop. Jag har aldrig kört särskilt mycket eftersom jag aldrig har haft egen bil och inte hade körkort när jag bodde hemma.

Nu har jag bett om att få köra mer eftersom jag inte vill tappa flytet i körningen och lära mig hitta bättre här i Lund, när jag sitter bredvid så behöver jag inte ha full koll ;-).
Idag blev det veckans andra biltur för min del.

 


Tårtan

Här är tårtan som jag bakade till Emilia igår. Det är en prinsesstårta med vit marsipan.
Jag köpte ett färdigt marsipanlock från ICA och jag blev riktigt besviken. Den hade flera väck och det var trasigt. Jag försökte att kavla ut den men väcken försvann inte. Nästa gång jag fixa locket själv.

Födelsedagsfirande

Igår kväll firade vi Emilia som fyller år idag, jag passar på att säga grattis här också, GRATTIS Emilia!!
Fördrinkar, det fanns hallon- apelsin- eller exotisk drink att välja mellan.
Till förrätt blev det bresaola och oxcarpaccio med citron, olja, rostade pinjenötter, parmesan, salt och peppar.
Varmrätten
Därefter blev det tårta och sen spelade vi poker, det var roligt för det var länge sen vi spelade.
Som vanligt så glömde jag att ta kort på människorna, typ födelsedagsbarnet...

Projektpsykologi

Det här är vad jag har ägnat den senaste timmen åt, och kommer ägna resten av dagen åt, projektpsykologi! Intressant men sövande...


Morgonmöte

Vi började morgonen på banken med ekonomisk rådgivning, betydligt mer intressant än vad det låter och vår bankman Martin är väldigt trevlig och duktig!
Jag har vart med tidigare och jag lär mig mer och mer för varje gång och nu hänger jag med när han pratar om High Yield och andra finanssaker.

Nu bockar jag av andra ärenden innan det bär av hemåt igen.

Här är jag i det fina vädret efter bankbesöket.


IKEA

Nedan ser ni inköpen från gårdagens IKEAtripp.
Fem ramar i olika färger och storlekar, toaborstar, vattenbad, durkslag, saxar, mortel, glas, batterier, köksvåg, plastlådor och bullformar.

Fint väder

Jag tog en promenad för att inhandla ingredienserna till kvällens middag och det blev drygt 90 minuter, varav hälften med korg/två matkassar ;-). Det var jättehärligt ute, det tackar jag för, ganska soligt och framför allt varmt. Jag blev svettig trots att jag inte hade powerwalk tempo.
Det blev bland annat ett besök på Holmgrens i saluhallen.
Nu är det hög tid att börja med tårtan... det är premiär för den här varianten så ni får hålla tummarna för att det går bra!

Klockor

Jag har snöat in lite på Michael Kors. Han designar inte bara väskor utan en massa fina saker. Jag är helt kär i hans klockor, jag dreglar över dem varje gång vi är i London men de är lite dyra. Det är rejäla klockor som är är mer herrmodell men med strass eller andra feminina detaljer. Är priserna bra i USA så får även en klocka följa med mig hem...
Mina favvoklockor är de som är i den här färgen (rose). Den sista klockan är i guld men den var så snygg med sitt läderarmband så även den är en favorit.
Bilderna har jag hittat på Michael Kors' hemsida.

Längtar efter sommaren

När jag ser det här kollaget så längtar jag efter sol och värme! Helgens väder har inte vart strålande direkt, och när jag tittade på min väderapp imorse så visade den att det ska regna alla dagar från imorgon till lördag, det var inte riktigt vad jag var sugen på. När ska vädret ta sitt förnuft till fånga och ge oss sol och värme?


Ny vecka

Igår kväll blev det TV-tittande, och jag gjorde en beställning på bilder som ska framkallas. Jag köpte en ram på IKEA, ni ska få se alla inköp senare, som vi ska sätta in flera bilder i och jag hoppas att det blir fint.
Såhär såg det ut hemma hos oss igår, varsin dator och så TVn.
Idag är en riktig fixardag, vi ska fira Emilia som fyller år imorgon så jag ska baka en tårta, handla till middagen och fixa middagen. Håkan jobbar sent idag (det kanske var därför han valde att vi skulle fira henne idag ;-) så jag får fixa allt. Nej då, det tror jag inte. Det är roligt att fixa å dona så det ska nog gå bra =0).

Dagens bild

Eftersom jag har lekt med mina bildredigeringsappar idag så blir dagens outfit med lite olika filter.
Topp MQ, kofta H&M, jeans Lindex, kappa H&M, sjal Indiska.


Fika, foto och IKEA

Håkan har jobbat klart, jag har myst runt här hemma och lekt med mina fotoappar på telefonen ;-). Vi ska ta en tur till IKEA (mitt favorit-söndagsnöje!), Håkan var riktigt snäll som gick med på att åka dit idag, det är nämligen något som han inte alls är förtjust i. Det är grått och regnar så en promenad känns inte aktuell men om man går runt på IKEA så blir det nog nån kilometer, om än i långsamt tempo =0).
Jag fick frågan om hur jag och Håkan träffades, den historien kommer upp här på bloggen nån gång i nästa vecka. I väntan på den kan ni spana in bilderna från vårt bröllop som finns under fliken bröllop ;-). Här ser ni en av de bilderna som jag lekte med idag.

Espressokoppar

Såhär ser våra nya espressokoppar ut. Vi köpte dem för några månader sen men vi invigde dem först igår. De kommer från Lagerhaus och finns i flera olika färger. Jag minns inte vad de kostade men de var inte alls dyra.

Weekend with love

Vi hade en härlig dag igår. Jag värdesätter de helger vi är lediga för då kan vi ta dagen som den kommer och koppla av. Igår blev det en tur på stan och det märktes att våren verkligen är här, det är knoppar på alla träd och buskar. Min hals tyckte inte att det var lika roligt och idag är den helt öm. Jag håller tummarna för att det är allergin (även om jag hatar allergi) och att jag inte är på väg att bli sjuk.
Håkan jobbade några timmar på eftermiddagen och jag tittade på gamla avsnitt med Leila innan vi satte igång med middagen. Det blev lasagne, en av mina favoriträtter. Vi tittade på tv och bara njöt av lördagskvällen. Det här är vår sista oplanerade helg på väldigt länge (i princip till i höst) så vi tar det lugnt idag också.
Vi har alltid mozzarella- och tomatsallad till lasagne. Det är så gott!!

Klostergatans fisk

Eftersom jag ville skämma bort min älskling ordentligt så beställde jag avsmakningsmenyn med tillhörande dryckespaket till oss igår på Klostergatans fisk (och nu är jag pank resten av månaden men så får det vara ;-). Allting smakade ljuvligt och vi hade svårt att utse en favorit, allting var lika gott.

Avsmakningsmeny

Halstrad pilgrimsmussla med jordärtskockspuré, rökt sidfläsk och äpple


Hummerbisque med sallad på hummer, Vikentomater och dragon


Pocherad Sterling helleflundra, serveras med gulbetor, skirat smör, bärkapris och riven pepparrot


Ett litet urval av Bengtsons ostar, med hemmakokt marmelad och knäckebröd


Chokladfondant med vaniljparfait och soltorkade jordgubbar och pistagenötter



Gårdagens outfit

Såhär såg jag ut igår när vi skulle ut på äventyr.
Detaljer; Glitter, Pearls for Girls, Dyrberg & Kern, Guess, Gant samt någon butik i London.
Kläder; MQ, Indiska, H&M, Lindex, Din Sko

65 månader

Eller 5 1/2 år som man också kan säga, så länge har jag och Håkan vart tillsammans. Tiden går så fort! Min fina underbara man. Det var därför jag tog ut honom på en överraskningskväll igår, han förstod varför han blev utbjuden så det var ju bra...det hade ju inte varit lika roligt om jag hade behövt berätta för honom varför vi skulle fira =0).

Förlovningen i Empire state building 2008
3 juli 2010

En fredagskväll i Lund

Vilken kväll vi hade igår! Vi gick in till centrum strax efter 17, Håkan hade ingen aning om vad vi skulle göra och det var riktigt roligt. Först blev det bio, Hotell Marigold som vi har pratat länge om, en jättebra film som berörde oss, en komedi som även rörde oss till tårar ibland, den kan jag verkligen rekomendera!
Därefter blev det middag på Klostergatans fisk, den får ni se mer av senare men jag kan berätta att vi var riktigt nöjda! Efter middagen var det tänkt att vi skulle gå till Grand Hotell för drinkar men på vägen dit passerade vi John Bull där de hade livemusik och alla såg så glada ut jämfört med när vi tittade in genom fönstrena på Grand så det blev ett besök på John Bull med bra musik och till och med lite bugg ;-). Kvällen avslutades med en skön promenad hem vid ett-halv två.
Håkan utanför SF
Här är vi på John Bull
Eftersom Håkan inte buggar så uppmuntrade han mig till att tacka ja när jag blev uppbjuden, det var så roligt att dansa! Det var längesen jag buggade =0)

Michael Kors

Min absoluta favoritdesigner när det gäller väskor är Michael Kors. Jag sitter framför datorn varje kväll och tittar in på hans hemsida. I sommar ska vi besöka en stor outlet utanför Boston på semestern där det finns en Michael Kors-butik och det är betydligt bättre priser där än här så jag ska shoppa järnet då!!!
Bilderna kommer från Michael Kors hemsida

Dagens a la nyvaken

Det blev så eftersom Håkan fick ta bilder innan han åkte ;-). Och medan jag lägger upp det här inlägget så funderar jag på vad jag ska ha på mig ikväll...
Linne Lindex, tröja Ralph Lauren, jeans Lindex, skor Din Sko.
Osminkad och nyvaken

Söta fötter

Jag och min syster har sett en massa fina bilder på barnfötter, bland annat hos fotograferna Petra Gau och Kate Gabor. Vi försökte oss på lite egna bilder när jag var där i tisdags. Vi testade en massa olika vinklar och poser, här ser ni en av bilderna. Det var så roligt att fota och jag tror att Arvid tyckte att det var okej, han skrek inte men däremot vände han sig till rygg varenda gång vi la honom på mage...


Ha Long

Igår bestämde vi oss för att prova den nyöppnade Ha Long. Ha Long har funnits tidigare men stängde för nåt år sedan och nu har de öppnat en ny restaurang i centrala Lund.
Jag tog kyckling i röd curry och Håkan tog med gul curry. Det var starkt och gott och det blir definitivt fler besök framöver!

Rörmokare

Kl 07.30 ringde det på dörren, det var rörmokaren som ska fixa vår toalett som läcker i packningen, dessutom måste den flyttas för den sitter för nära väggen (läs i väggen) och det är inte bra när det blir läckage.
Vår andra toalett sitter precis lika nära så även den ska flyttas men vi får se om han hinner det idag.
Det blev alltså ingen sovmorgon idag men det är ju lördag imorgon så då kan vi sova lite längre.


Överraskning på G!

Imorgon ska jag ta med Håkan ut på en helkväll, han vet inte vad som väntar honom och jag tror inte att han vet varför heller ;-). Egentligen behövs det ingen anledning, han är så himla underbar och bäst på alla sätt så han behöver skämmas bort ibland.

Tänk om jag levde såhär

Såhär skulle jag vilja leva. Det kommer att krävas en del övning men tänk så skönt det kommer att vara när man bara lyssnar på sig själv och inte tar åt sig av hur andra reagerar eller vad de säger. Det är mitt liv och målet är att jag ska må bra, alla andra får ta ansvar för sin egen lycka och sina egna liv. Amen!
dagens lärdom

Con Air

Det blev ingen sömn på tåget, killen snett framför började titta på Con Air, en actionkomedi som är väldigt underhållande. Han hade hörlurar så jag hade inget ljud men det var roligt ändå, jag har sett den så många gånger så jag kan replikerna.
Nu har jag ätit lunch, pussat på Håkan och ska snart sätta igång med plugget. Håkan är på väg till ett möte i Halmstad och när han kommer hem ikväll så blir det nog storhandling på ICA.
Bilder från Con Air.

Någonstans i Sverige

Jag har precis käkat upp min frukostmacka här på tåg nummer två. Vi blev försenade med första tåget men det visade sig att tåget jag skulle med låg bakom oss så jag hann, men jag hade önskat att SJ hade sagt det i högtalarna redan på första tåget så att jag och de andra resenärerna visste att det var lugnt. Jag sov faktiskt en stund på tåg nr 1, å så skönt det var.
Nu blir det Rumble och därefter lite mer sömn ;-).


Morgonstund

Jag kom iväg som jag skulle och nu står jag och väntar på tåget som ska ta mig söder ut. Det är jag och 2 st harar som finns här vid spår 5, jag hoppas bara att de aktar sig när tåget kommer.

Det är fullpackade väskor och jag hoppas att jag har kommit ihåg allting som ska med.


Dagens

Det är inte det lättaste att fixa bilder till dagens när man är själv hemma. Jag försökte mig på att ta bilder själv men då blev det såhär, suddigt + att inte hela outfiten kommer med.
Så jag fick ta hjälp av mitt lunchsällskap som fick agera fotograf. Det blev bara en helkroppsbild men den får duga.
Linne och tunika MQ, jeans Lindex, kappa H&M (den är en av mina favoriter och vi firar 5-årsjubileum nu i början på maj), väska Michael Kors och skor från Din Sko.
Detaljer från Indiska, Ur & Penn, MQ och Lindex.

Lunch med efterhäng

Det får man nog kalla det för annars var det en väldigt lång lunch som desstom innehöll besök på två apotek och ett besök på tågstationen.
Vi bestämde oss för att gå till OlioDeli och åt deras sallad, jag var lite besviken när jag tog salladen sist för skaldjuren smakade lite konstigt men idag var det en fantastiskt god sallad. Kräftstjärtarna var enorma och väldigt goda och kycklingen smakade verkligen grillat.
Min goda sallad med kräftstjärtar, räkor, kyckling och fetaost.
Min fina lunchdate =0).
Jag har haft huvudvärk i tre dagar, det började med nacken i söndags och så har det gått över till huvudvärk. När jag vaknade idag så var den borta, hurra tänkte jag men för några timmar sen kom den tillbaka. Jag har inte ätit för lite och definitivt inte druckit för lite vatten och sömnen har varit bättre än på länge, så varför ska det banka så förbaskat i skallen???
Jag ska försöka på mig på lite läsning, om huvudet tillåter ;-).

Lunch time

Det är så skönt ute, förvisso var jag varm när jag gick från gymet men det var soligt och skönt ändå! Det blev en genomkörare av hela kroppen och det var jobbigt, precis som det ska vara.
Nu har jag gjort mig i ordning och ska alldeles strax möta upp AL för en lunch på stan. Därefter blir det plugg och ikväll är det kör =0).
Fina AL, kortet tog jag i söndags när vi var på Bishops.

Badminton

Igår var det tisdag och det innebär badminton. Både Hedvig och Siv var borta så vi hade förstärkning av min lillebror Stefan och min kusin Emma. Det var jätteroligt och jag hoppas att vi kan spela snart igen =0). Emma tar examen nu till sommaren och hon har precis fått reda på att hon har fått jobb! Hon är så duktig, härligt att allt är klart!! Stort grattis Emma!
Såhär såg det ut när vi spelade.
Nu ska jag bege mig till gymet, varför ligga på latsidan när man kan träna? ;-).

Work out time

Jag ska alldeles strax bege mig till Bellevue för veckans dos av badminton. Idag följer min lillebror och min kusin med så det ska bli riktigt skoj!

Här ser ni min träningsoutfit.


Fina skålar

Presenten från Ulrika innehöll två fina skålar. De passar perfekt hemma hos oss!


Lekparkshäng

Idag är jag moster på högsta nivå, jag har precis hämtat Anton på dagis och Arvid sover sött i vagnen så vi passar på att leka i lekparken ;-).


Brahms sing along

Vilken härlig kväll det blev igår! Jag träffade Ulrika och hon hade med sig födelsedagspaket (ni ska få se innehållet senare) eftersom hon var sjuk när jag fyllde år. Vi satte på Ein deutches Requiem på högsta volym, hämtade noter och hade konsert för oss själva ;-). Det var så roligt!!
Vi pratade och sjöng och jag fick så mycket energi! Tack Ulrika för en fin kväll!!


Lyxfrukost

Jag saknar redan frukostarna vi har haft när engelsmännen var här. Olika sorters bröd och pålägg, kokt ägg, och framför allt; rostat bröd med jordgubbsmarmelad, det har vi aldrig hemma annars.

Fläckar

Jag ska precis iväg på middag och upptäckte det här när jag satte på mig skorna. Min nytvättade tröja var inte speciellt ren. Tur att jag upptäckte det hemma ;-)


Bishops Arms

Det har verkligen vart fullt upp den här helgen och som jag skrev tidigare så är det bara roligt! Men det har lett till att bloggen har blivit lidande.
Igår var vi och lyssnade på den engelska körens konsert i Domkyrkan, det var en massa körmänniskor och andra vänner och bekanta i publiken och det måste ha varit så det var för länge sen när alla samlades i kyrkan för söndagsmässan, det var den naturliga samlingspunkten. Jag önskar att det var samma uppslutning på andra konserter, och då menar jag även mig själv. Det är inte ofta jag och Håkan går på körkonserter. Vi gör det säkerligen oftare än medelsvensson men det blir alldeles för sällan för min smak. Och det skulle vara ännu roligare att gå om man träffade alla sina körvänner där varje gång ;-). Det kändes på sätt och vis som en Mariakörs-återträff, jättekul!
Konserten var jättebra och det var en del sånger som vi själva har sjungit i kören. Efter konserten gick vi till Bishops Arms för gemensam middag. Jag åt deras Caesarsallad och den var fantastiskt god, den kan jag verkligen rekommendera!
Al och Liam, en av våra inneboende
Jag och James, vår andra inneboende.

Musiken

Vad vore livet utan musik? Den tillför så mycket positivt till våra liv, musik är härligt att lyssna på och att skapa själv men den sammanför människor också. Jag är så glad att vi fick chansen att lära känna medlemmarna i Gloucester Cathedral Choir.
Jag hoppas att vi snart kan återvända till Gloucester och sjunga med kören igen och jag skulle även vilja återvända som turist på semester någon sommar. James och Liam som bor hos oss är med i kören i ett år och till hösten ska de flytta till London respektive Camebridge för att börja college/universitet så det är tyvärr inte så stor chans att vi får se dem i Gloucester i framtiden men man vet aldrig ;-).

Vi fick två cd-skivor av dem som tack för att de får bo hos oss, det ska bli roligt att lyssna på dem, speciellt den med musik av Britten som är en av mina favoritkompositörer.


Konsertdags


Sång, vänner och längtan

Högmässan gick bra, det är roligt när det är en riktigt stor och maffig kör som sjunger! Efteråt gick ett gäng från kören till Global Living och nu är jag hemma igen.
Den engelska kören har konsert i Domkyrkan ikväll så då ska jag dit och lyssna, de är riktigt bra så det ska bli kul att få höra en hel konsert med dem.

Jag saknar min fina man redan nu, hur ska jag kunna vänta ända till torsdag?!?


Tidig morgon

Jag vinkade av Håkan kl 5 imorse, han sitter nu på flyget på väg till Italien där han ska jobba i några dagar.

Jag är ensam med våra engelsmän och vi ska snart iväg och sjunga på högmässan tillsammans :-) det ska bli kul men jag är lite trött efter gårdagen...
Såhär såg soluppgången ut idag.


Mot KBG

Nu sticker vi iväg på partaj!


Påskpresent

Vi missade familjemiddagen på påskafton men vi fick en påskpresent av mamma och pappa iallafall.
Påskskålen innehöll: Presentkort på biobiljetter, 2 trisslotter, godis och salt- och pepparkar som var höna och ägg, så himla sött!
Tack snälla mor och far för de fina presenterna!

Rosor och ledig dag

Igår bjöd vi på lasagne och den var underbart god om jag får säga det själv! Till det hade vi mozzarellasallad och avokadosallad. Tyvärr blev det ingen bild på härligheten men det är det som vi ska äta till lunch idag.
Det enda som är inbokat idag är middag tillsammans med den engelska kören. Det är så skönt med lediga dagar!!

Al hade med sig dessa underbara rosor.


Min kolasås, eller var det fudge?

Först vill jag börja med att tacka för alla kommentarer angående kolasåsen... Tänk att det är så många som har provat det! Då kan jag ställa en följdfråga: Hur länge kokade ni den? Jag tog upp den efter 2,5 timmar och då var den för fast. Som kladdig fudge typ ;-).
Jag hörde att man skulle ta bort allting så att det inte skulle missfärga, vet inte vad egentligen, kastrullen? Innehållet?
Men nu vet jag att det nog räcker med att ta bort papperet runt om ;-).
Såhär såg desserten ut när det var klar.


En lätt drink...

Vi skulle göra drinkar i söndags kväll, det fanns inte alls mycket i kylen så det blev en väldigt enkel drink.

3 cl vodka
1 dl sprite
1 dl tropisk fanta (den röda)
pressad lime
is
Den blev syrlig och väldigt god! En varm sommardag kommer den här drinken att passa perfekt!

Svettigt värre

Jag har gjort rent konservburkar med kondenserad mjölk som ska kokas till kolasås. Eftersom ett av de vanligaste sätten att tillreda kondenserad mjölk är att koka konservburken (och man måste få bort etikett och lim innan kokningen) så tänkte jag att det skulle vara en lätt match, men oj så fel jag hade!
Etiketten gick lätt att ta bort men limmet var en mardröm, jag provade allt och efter mer än en halvtimmes skrubbande med svinto kan jag nu äntligen koka burkarna. Jag tog i så att svetten lackade, jag fick huvudvärk och mina händer värker. Det MÅSTE finnas ett smidigare sätt att få bort limmet på! Har ni några husmoderstips???


Dessertdags

Jag letar recept på desserter och gud så mycket gott det finns! Vi ska bjuda killarna + Al på middag ikväll, varmrätten är bestämd och jag vet på ett ungefär vad vi ska ha till dessert men kan inte bestämma mig för vilka tillbehör som ska få vara med.
Här ser ni en av mina inspirationsbilder.


The walk

Det var en skön promenad men det blåste rätt kallt ibland. Vi tog en runda längs Mälaren och det var skönt att komma ut och röra på sig. Som ni ser på bilden nedan så är det ingen sol ute, men jag fick höra att den förhoppningsvis skulle visa sig imorgon =0). Nu ska jag fixa lunch!
Al visar utsikten

Fredag!

Det är fredag idag och jag gillart! Även om det inte är så mycket vila den här helgen eftersom vi ska serva och umgås med våra inneboende så är det skönt att ha Håkan hemma.
Killarna är jättetrevliga! De är väluppfostrade och roliga och vi hade en trevlig kväll.
James fick prova osthyvel för första gången idag på frukosten och det gick väl sådär men han fick lite ost till slut ;-).

Min dag fortsätter nu med en promenad tillsammans med Al. Det blir en tur ner till Mälaren tror jag.


Äntligen

Som jag har städat, jag har  stort sett hållt på hela dagen med avbrott för lunch och träning. Vi blev klara 19.20 och vi skulle hämta killarna 19.30 så det var precis =0). Jag var helt svettig, jag har sagt det förut och jag säger det igen, att städa är som ett träningspass.
Killarna är iallafall här nu och de verkar jättetrevliga. De gillade lägenheten och läget ;-).
Nu ska vi ut och käka middag och lära känna Liam och James lite bättre ;-).
Det är nästan såhär fint här hemma, jag hann tyvärr inte köpa några snittblommor.

På middag

Igår kväll var jag hemma hos Stefan och Emelie på middag innan kören. De bjöd på en jättegod kräftpasta. Jag hade bråttom iväg till kören men de andra stannade kvar på fika.
Vardagsmiddag tillsammmans med familj eller vänner är så trevligt! Det borde vi definitivt göra oftare!! Och hur härligt är det inte att sätta sig vid ett dukat bord och bli serverad mat?
Micke och Emma
Maten, som hamnade lite upp och ner, men gott var det =0)
Emelie och Edvin, kocken Stefan fastnade tyvärr inte på bild idag.

Glittriga naglar

Den här gången blev det glittriga naglar, färgen påminner mig om den lilla sjöjungfrun och kan väl beskrivas som turkos. Såhär ser de ut.

Gym, lunch och hemmafrusysslor

När jag var klar på gymet så fick jag förfrågan om en lunchdejt med Anna och Felix och äta måste jag göra trots att jag håller på och fixar inför gästernas ankomst så jag tog en dusch och mötte upp dem på stan. Vi gick till Olio Deli och tog dagens vilket var en skaldjurspasta.
Anna
Söta Felix

Efter lunchen blev det ett besök på ICA, det blev mer varor än jag hade tänkt mig och jag fick glatt bära hem drygt 20 kilo, det är bra extraträning. Nu går tvätt- och diskmaskinen för fullt och det är dags att forsätta med dammsugningen...

Mot gymet

Min fina torsdag börjar med solsken och en tur till gymmet! Jag känner mig laddad, speciellt efter att ha tittat på gamla träningsbilder när jag var i bättre form än jag är nu.

Såhär såg det ut i maj förra året.


Panik

Jag insåg igår kväll att vi ska ha gäster från och med imorgon till och med måndag. På något sätt hade jag förträngt att det var den här veckan. Det ser ut som "kom och hjälp mig" här hemma, det behövs städas och tvätten ligger i drivor och det finns ingenting hemma att bjuda på.
Det hade vart en sak om det var vänner som skulle komma hit för de flesta vet hur det brukar se ut här hemma, men de som kommer hit är 2 engelsmän som jag inte har pratat med innan. Vi var i Gloucester, England med kören i februari och nu är det vår tur att bjuda tillbaka. Jag håller tummarna för att det är två trevliga och sociala män som kommer hit. Vi har bara en gästsäng så igår kväll lyckades jag ragga upp en luftmadrass så den ene får välja om han vill ha luftmadrass eller soffan...
Jag hade tänkt att det här skulle bli en lugn vecka då jag kunde sitta med skoluppgifterna men det får bli en annan gång, här ska det städas, tvättas, handlas och lagas mat.
Gänget jag bodde med i Gloucester

Dagens gäst

Nu på förmiddagen passar jag lilla Arvid som jag är moster till. Om jag inte har helt fel så blev han en månad igår :-). Vi myser i soffan och jag försökte mig på blöjbyte tidigare...det var ingen hit...stor blöja och liten bebis. Hans mamma får nog ta en koll när hon kommer hit sen.


Tidig morgon

Eftersom jag har varit bortrest så ekade kylskåpet tomt. Dagen började därför här nere.


Nails och träning

Jag hann hem emellan Jessica och träningen så nu ska jag prata lite med Håkan innan jag sticker iväg till Bellevue.

Naglarna får ni se så fort de har fotats! Såhär fin trappuppgång har Jessica, pampigt!


Jag har bara regn hos mig

Jag ska snart gå till Jessica men det känns sådär roligt att gå ut i regnrusket... Jag känner mest för att krypa upp i soffan och titta på Sex and the City ;-). Nej nu får jag börja tagga till så jag orkar med träningen sen!


Project Runway

Jag är hemma! Jag tittar på Project Runway samtidigt som jag äter resterna av matsäcken och går igenom förra veckans post. Det är en gammal säsong av Project Runway, men det är alltid lika roligt att se.
Nu blir det lite läsning innan det är dags att bege sig till Jessica.
Programledaren Heidi Klum

Norrköping, check!

Jag hann med bytet i Norrköping utan problem och nu ska jag försöka sova lite så att jag är pigg när jag kommer fram.

Det regnade i Norrköping också så jag tror inte att vädergudarna står på min sida idag.

Förresten, igår hände det, jag blev besegrad i Rumble! Sofia var överlägsen i gårdagens spel.

 

 


Travelling

Väskorna är packade och jag hoppas att allt är med, men annars får Håkan ta med det när han kommer upp nästa gång.
Det regnar här i Lund, jag hoppas på bättre väder i Vässan så att det kan bli några promenader under visiten.

I eftermiddag ska jag fixa mina naglar, roligt att träffa Jessica och skönt att få korta ner dem lite för nu är de alldeles för långa!

Här ser ni dagens packning.


Vin till lammet

Jag glömde visa er vad vi drack till lammet. Det här är ett underbart vin som försvann alldeles för snabbt. Det passade utmärkt till lammet, speciellt till fänkålstonen i kryddblandningen. Det passar även bra till vilt- och nötkött.
Det är ett italienskt vin, från Toscana. Colledilà Chianti Classico 2007.
Det kostar 319 kronor på Systemet.

Lammstek med saffransbulgur och krispig äppelsallad

Vi använde oss av en benfri lammstek, men det går lika bra med lammstek på ben.
Lammet


Steken blev inte så röd men jag har fotat med mobilkamera och då blir det roliga färger.

6 portioner
Lammstek, ca 1,5 kg
Kryddblandning
1 msk fänkålsfrön
1 msk koriander (vi använde den torkade varianten som man hittar i kryddhyllan).
1 msk paprikapulver
6 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
Sätt ugnen på 250 grader. Krossa fänkålsfröna och blanda ihop kryddblandningen. Skiva vitlöken. Stick smål hål i steken och späcka kötett med vitlöksbitar. Skär skåror i skinnet (ca 2 mm djupt) så att det blir ett kryssmönster Gnid in olivoljan och därefter kryddorna på lammsteken och avsluta med salt och peppar.
Sätt in steken i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Använd stektermometer, den ska visa 62 grader när steken är klar, det tar ca 1,5 timmar. Låt steken vila ca 10-15 minuter innan det skärs upp, skär steken i tunna skivor. Skyn från steken spädde vi ut med lite kokande vatten och serverade på köttet.
Bulgur
8 dl vatten
2 msk flytande hönsbuljong
1 påse saffran 0,5 gr
salt
svartpeppar
4 dl bulgur
Koka upp vatten, buljong, olja och kryddor och tillsätt bulgurgrynen. Låt det koka långsamt i 10 minuter och låt det svälla under lock i ca 5 minuter.
Krispig äppelsallad
1,5 gurka
2 granny smith-äpplen
4 avokado
2 granatäpplen
saft av en lime
olivolja
salt
svartpeppar
Kärna ur gurkan, tärna gurka, äpple och avokado i centimeterstora bitar och pressa över en halv lime, lägg salladen på ett fat. Precis före servering, pressa över resten av limen, salta, peppra och ringla på olivolja. Dela granatäpplena och banka ut kärnorna (med en träslev) som sprinklas över salladen.
Det här var riktigt gott, och det var så saftigt så det behövdes ingen sås. Originalreceptet hittade jag på recept.nu men jag har gjort lite småändringar.

Slottsdrömmar

En lat dag som denna sitter jag och slösurfar medan Håkan jobbar. Mitt nya intresse är Hemnet. Jag letar herrgårdar och slott, jag vet att jag är en tönt men jag har alltid velat bo i ett slott. När jag var typ 9? så ville jag ha Tjolöholms slott som sommarstuga...
Det finns ett gäng herrgårdar till salu och i dagsläget ett slott på Hemnet. Det tråkiga med den här typen av boende att de ligger mitt ute i ingenstans med Mellerud som närmsta "stora" stad och många av dem är antingen renoveringsbehov eller hotell vilket innebär att man måste renovera om dem. Och icke att förglömma, priset är ganska högt, närmare bestämt 30 miljoner om man vill ha slottet i Skåne, och så tillkommer driftskostnaden... Så jag får fortsätta att drömma.
Jäders bruk
Kopparberg
Tullesbo slott
Bilderna är lånade från hemnet.se

Påskalamm och dagens planer

Igår tillredde vi påskalammet och avnjöt det med ett riktigt gott rödvin. Receptet kommer ut här på bloggen senare, lammstek med saffransbulgur och äppelsallad, riktigt gott! Emilia kom över på middag och efter maten blev det två avsnitt av Sherlock Holmes. Dessutom spelade jag, E & E "Draw something" och Craziness på mobilen.
Jag sov rätt dåligt inatt, och vaknade rätt tidigt men vi har inget speciellt inbokat idag så det gör inte så mycket om jag är lite sliten. Om solen kommer fram så blir det en promenad, vi har 5 timmar tvättid och så ska jag packa inför morgondagens västeråstripp.

Harry Potter

TV 6 har visat Harry Potter-filmer varje dag under påsken och vi har tittat när vi har haft tid, just nu sitter jag bänkad och tittar på Harry Potter och Fenixorden. Jag älskar Harry Potter-filmerna och kan aldrig få nog av dem!
De var så söta när de var små...

Butterfly messenger

När vi var på konstutställningen i Ystad så köpte jag ett halsband. Det är Carolina Gynning som har designat det och det ser ut såhär.

Påskbakelse

Den här kreationen bjuder alltid min mamma på när det är påsk så jag har tagit efter traditionen och gör min egna variant, som är nästan likadan ;-).

Ingredienser
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk
skalet av en apelsin
1 msk saft från apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25 gr mandelspån
strösocker
Fyllning/Topping
Äppelmos
Grädde
Persikohalvor eller aprikoser
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk, apelsinsaft och apelsinskal. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på en ugnsplåt med papper på (över hela papperet) och strö över mandelflagorna. Grädda dem i 5 minuter.
Strö över strösocker, lägg på ett bakplåtspapper och en plåt och vänd kakan.
Doppa en pensel i vatten och stryk på papperet längs ena kanten, dra försiktigt bort papperet, upprepa proceduren tills hela papperet är borta.
Bred ut äppelmos över hela kakan och rulla ihop kakan till en rulle. Skär till portionsbitar, lägg på en klick grädde och toppa med persikohalvan.

Ystad Saltsjöbad

God morgon på er! Här i Lund blev det en rejäl sovmorgon så nu är iallfall jag utvilad, männen i huset ligger fortfarande och trynar. Vi hade så roligt igår, Emilia kom hem från London igår så hon kom över på påskmiddag, jättetrevligt! Vi spelade spel hela kvällen, både Drakborgen och Retro.
Gårdagens lunch intog på Ystad Saltsjöbad. De hade lunchbuffé som smakade ypperligt. Hade det varit sol så hade det varit ännu mysigare och då hade vi kunnat ta en promenad längs vattnet.
Förrätt
Gös och lamm till varmrätt, jag älskar ugnsrostad vitlök, den är så mild och god!

Gynning x 2

Vi var alltså i Ystad på konstutställning tidigare idag. Carolina Gynning ställde ut tavlor och hennes mamma Agneta ställde ut skulpturer. Jag hade inte sett Agnetas verk tidigare men det fanns några riktigt godbitar =0).

Jag älskar Carolinas tavlor, de är färgstarka och skulle passa bra in hemma hos oss, de var ganska dyra men litografierna var billigare.
Vi fick en liten pratstund med Carolina och det var kul eftersom jag följer hennes blogg. Hon är ännu vackrare i verkligen än på kort!
Det var fotoförbud men det såg jag inte förrens senare så jag fick en bild av en mina favoriter. En jättestor tavla! Det syns ju inte på bilden men den är typ 2 meter lång...

Påskfika

Nu är det avkoppling och mys som gäller!


Påskbaket

Vi är hemma och det är dags för lite påskbak, resultatet får ni se senare. Håkan tar en liten nap efter åkturen.


Ystad

Det snöar mer och mer så vi har ändrat våra planer och kommer att köra mot Lund när vi har ätit klart. Vi är kvar på Ystad Saltsjöbad och njuter av deras lunchbuffé.

Utställningen var toppenbra, den ska ni få höra mer om sen.

Puss i påsk!


Gynnings konstutställning

Festen igår var kul, god mat och dryck så jag är lite trött idag ;-). Vi är uppe tidigt för vi ska åka till Ystad idag och gå på Carolina Gynnings (och hennes mamma Agnetas) konstutställning på Ystad Saltsjöbad. Efter det ska vi se oss omkring inne i Ystad, jag håller tummarna för att vädret blir bättre, snön kan hålla sig borta nu när vi bytt till sommardäck!

Här ser ni dagens väska, den kommer från Gant och jag hoppas att färgen ska matcha mina nya kängor :-). Ringen är köpt i en juvelerar butik i Karibien (på St Thomas om jag inte minns fel ;-).


Påskdrink

Här kommer receptet på drinken vi gjorde igår, gott och enkelt.

4 cl vodka
1 dl apelsinjuice
1 dl tropisk fanta (den röda)
2 limeklyftor som pressas i drinken
Massor med is

Malmö

Vi åker till Malmö nu för den andra konserten för veckan. Det är Matteuspassionen igen, så det innebär 4 timmar till med träsmak i baken ;-). Och därefter är det eftersits med kören, det roligaste av allt!
Det är tur att jag har med mobilen så att jag kan hålla mig sysselsatt medan jag väntar.
Jag tänkte pigga upp långfredagen med lite färg! Såhär ser jag ut idag.
Strumpbyxor och topp Lindex (ny), kjol Indiska, kofta MQ.
Detaljer. Klocka Guess, armband Diddi, ring Lindex, örhängen Glitter.

Amerikansk middag

Vi gjorde ribs igår för första gången. Det var gott men glazen kan bli bättre så innan jag lägger ut receptet här ska jag förfina det lite, såhär såg det ut iallafall.

Önskeshopping

Här ser ni de saker jag ville köpa när jag var på stan i onsdags.
På Erikshjälpen hittade jag den här men vet inte riktigt vart vi kan ha den...och Håkan var inte alls intresserad, men 275kr tyckte jag var ett bra pris.
Fina 3/4-jeans på Lindex
Fina smycken, tänk om man skulle hitta någon fin, glittrig ring i påskägget i år...de tre till vänster är mina favoriter.

Good Friday

Igår spelade vi Rumble, det är lite tråkigt för jag har aldrig förlorat någon match (och då har jag spelat flera hundra matcher). Igår började Håkan skicka matchinbjudningar på olika språk, jag slog honom i danska (!!!), norska och engelska men när vi kom till holländska så vann Håkan, så nu har jag förlorat min första Rumblematch. Jag heter FruReising om någon vill spela lite :-).


Påskdrink

Jag gjorde varsin påskdrink till Håkan och mig, den blev riktigt god!


Skärtorsdagslyx

Ikväll blir det lyxmiddag! Ribs med hemmagjord glace och ugnsrostad potatis. Jag skulle köpa "vanliga" baby back ribs hos slaktaren men det hade de inte, inte normalstora ribs heller så jag fick köpa ett riktigt extravagant och väldigt dyrt kött, jag har inte berättat för Håkan vad köttet kostade...men han vet att han ska njuta ordentligt :-)


Pink thursday

Så här på skärtorsdagen så passar jag på att önska alla er fina läsare en glad påsk. Vår påskhelg spenderas i Skåne med god mat, konstutställning i Ystad, konsert och en massa mys!

Jag hoppas att ni får koppla av i helgen och njuta av solen!

Påskharen utanför vår port, visst är den fin?!?


Bildrömmar

Jag och Håkan åkte till Bilia och bilen fick på sig sin sommaroutfit (sommardäcken alltså). Medan de jobbade så gick vi runt och spanade på alla fina bilar som finns. Vi är väldigt sugna på en ny (det har vi varit i 2-3 år nu) men vi får se när det blir av.
Här är jag utanför Bilia, i mina nya vårskor.
Vår favorit i dagsläget

Rolig post

Titta vad vi fick ifrån mina föräldrar! Jag blir så glad av rolig post!
Förra året gjorde jag egna påskkort och skickade till närmaste familjen men jag har liksom inte hunnit med det i år. Jag tycker att det är jätteroligt att pyssla!

1-årskalas

I lördags var vi på kalas, det blev inte så många bilder tagna men jag fotade fikabordet och tårtan. Och vilken tårta det var! Emelie hade gjort en fantastiskt fin och god legotårta.

Ett härligt fikabord med en massa goda kakor, bullar och mackor.

Resten av shoppingen

Jag vaknade när Håkan stack till jobbet imorse och kunde omöjligt somna om efter det, jag försökte verkligen men det gick bara inte. Här i Lund är det strålande sol och klarblå himmel så jag ska försöka att lura med Håkan ut på en promenad när han kommer hem.
Jag köpte inte bara skor när jag var på stan igår, det blev öven en topp och några smycken som jag hittade på rean på Lindex.
Toppen är hallon/korallfärgad, så det är inte så mörk som färgen på bilden.

Party Party

Vi har precis kommit hem. Efter konserten blev det efterfest (eller eftersits som de säger här) hemma hos ett par i MKK. Klockan var närmare 23 när vi kom dit eftersom konserten slutade 22.30. Det bjöds på kräftsoppa, nybakat bröd, skinka, goda ostar och dessert å så en massa rödvin såklart :-). Det var jättetrevligt och vi diskuterade allt mellan himmel och jord och skrattade gott!

Nu ska jag göra mig redo för sängen och spela lite Rumble, imorgon blir det sovmorgon för min del!


Konsert

Jag är i Lunds Domkyrka och ska njuta av den fyra timmar långa Matteuspassionen som framförs av Malmö Kammarkör, Håkan är med och sjunger så jag har något fint att vila ögonen på ;-).


På stan

Det blev en tur på stan idag, jag var på jakt efter vårskor, jag har letat i varenda skobutik i Västerås och nu var det Lunds tur. Jag hittade dessa på Din Sko, det var väldigt längesen jag handlade där, av flera anledningar men det räcker väl med att säga att de inte har den bästa servicen.
Jag har bara mina gympadojjor så det behövdes ett par skor som jag kan ha när jag ska ha kjol eller vill känna mig lite vardagsfin. 

Sommarsemester

Nu är planeringen av sommarsemestern klar i stora drag, vi har en del detaljplanering kvar men vi vet vilka städer vi ska åka till.
Vi ska flyga till New York och bila runt längs USAs östkust. Emilia och Edvard, Håkans barn, har fått som födelsedagspresent att följa med oss första veckan (då blir det Boston och New York) och sen fortsätter vi med en kryssning till Bermuda, som Håkan fick i present av sitt jobb när han fyllde jämnt (tack för det säger jag ;-), efter det blir det ett snabbt besök i Washington och så avslutar vi med New York igen.
Jag längtar!!! Vi ska sätta oss ner alla fyra så att vi kan göra en lista på saker vi vill hinna med i Boston och framför allt New York, stora städer och lite tid. Det kommer att bli en blandning av museer, sevärdheter och en massa god mat såklart!
Sista pussen innan Håkan friade i Empire State Buildning 1 juli 2008.
Pride i New York 2008

Problem med bloggen

Inlägget som jag publicerade imorse har försvunnit någonstans i cyberrymden, bloggen är seg och det går knappt att logga in. Vi får se om det här inlägget publiceras eller om det också väljer att försvinna.

Update: När jag publicerade det här inlägget så kom det gamla fram =0) teknikens under! Blogg.se har tydligen haft systemunderhåll och då kan det bli såhär.

Mysig tisdag och polis x 2

Vid midnatt svängde två polisbilar upp på baksidan av vårt hus, vi kunde tyvärr inte se eller höra vad det handlade om men jag hoppas att det inte var något allvarligt (det är det väl när polisen är inblandad men jag håller tummarna för att det var typ klotter och inte misshandel). Håkan hade dessutom sett polisen föra bort en person i Lunds Domkyrka när han var där och övade på eftermiddagen, men det är väl så, man ser aldrig något "spännande" och sen händer allt på en gång.

Vi hade en mysig kväll igår och satt och tittade på foton från vår bröllopsresa, vi hann inte klart men vi ska fortsätta en annan kväll för vi mindes så mycket roliga händelser och ställen och vi skrattade konstant!!!

Bilden blev väldigt mörk för jag ville inte använda någon blixt.

 


Chokladtryffeltårta med hallon

Den här tårtan serverade vi på min födelsedagsmiddag. Jag gjorde en sats, men tårtan blev så hög att vi fick använda varmrättstallrikar när vi skulle servera tårtan, så det är receptet är halverat (på allt utom tryffelsmeten) så att det blir en mer normalstor tårta. Vill ni ha en jättehög tårta så är det bara att dubbla ingredienserna.

Om man garnerar med gula marsipankycklingar så kan den passa bra på påsken.

Tårtbotten
3 ägg
2 dl strösocker
100 gr smör
0,75 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2,5 msk kakao
3 dl vetemjöl
50 gr hackad mörk choklad
Chokladtryffelsmet
2 dl grädde
1/2 dl råsocker
600 gr mörk choklad
100 gr smör
Chokladmousse
100 gr mörk choklad
2 äggulor
3 msk florsocker
2,5 dl grädde
Hallongrädde
1,5 dl grädde
0,5 dl fin hallonsylt
50 gr hallon (färska eller frysta)
Färska/frysta hallon att lägga över hallongrädden.
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i mjölken. Tillsätt därefter smör- och mjölkblandningen i äggsmeten och rör ner bakpulver blandat med kakao och mjöl. Rör ner den hackade chokladen. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. För att få en högre kaka kan man fördela smeten i tre olika formar, men tänk då på att de ska gräddas kortare tid. Botten ska gräddas i ca 35 minuter, låt den svalna och dela därefter botten i tre delar.
Chokladtryffelsmet
Koka upp grädde och socker, häll över den hackade chokladen och rör därefter i smöret och låt smeten vila 1 timme.
Chokladmousse
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna, rör ner äggulor och florsocker försiktigt. Vispa grädden lätt och vänd ner den i chokladsmeten.
Hallongrädde
Vispa grädden och vänd ner sylt och hallon.
Montera tårtan
Börja med den understa delen av botten, lägg den upp och ned och bred på chokladmoussen, lägg på mittdelen av botten och bred på chokladtryffelsmet och därefter hallongrädde och toppa med färska eller frysta hallon. Lägg på översta delen av botten med den fasta sidan uppåt så att det inte blir smulor i tryffelsmeten. Bred ut tryffelsmeten över hela tårtan och garnera direkt. Jag skulle göra det vid serveringen men då hade tryffelsmeten stelnat så det blev ingen garnering. Garnera med M&M´s eller egengjorda chokladmönster
Såhär ser den ut när den är monterad, den jag gjorde hade 6 våningar därför blev det två lager av varje.

Konsertoutfit

På konserten i söndags var det relativt fri klädsel, vi skulle klä oss som vi brukar se ut när vi ska vara söndagsfina men inte uppklädda. Min tolkning såg ut såhär.

Jeans och topp Lindex, smycken Diddy, Pearls for girls och örhängena är köpta på Towern i London.

En kväll på FRANK

Nu när det är lunchdags ska ni få se vad vi åt när vi var på FRANK häromsistens.

Pelle Janzon med sikrom och äggula
Pilgrimsmussla med färskostfylld tortellini och tomatsallad, en av de bästa förrätterna hittills!
Vårlamm med getost, betor och ramslök
Vi kunde inte riktigt bestämma oss för vilken efterrätt vi ville ha så vi fick in ett stort fat med med en massa godsaker; saltkolaglass, äppelfritters, yoghurtglass, citronpaj, italiensk maräng, chokladtryfflar och andra godsaker.

Deprimerande prognos

Såhär ser prognosen ut för de närmsta dagarna, jag kollade även in Västeråsvädret och de har liknade prognos (hade de haft varmt och sol så hade jag nästan åkt dit och lapat sol). När jag läste det här så kände jag mest för att krypa ner i sängen igen, så jag har gjort det men även tagit med mig kurslitteraturen.


Storhandling

Nu är veckans storhandling avklarad, vi behöver bara komplettera med lite saker senare under veckan. Det var väldigt lugnt på ICA, ingen påskhysteri än så länge ;-). Vi fick choklad och 5%rabatt på det vi handlade i påskpresent av ICA så det tackar vi för ;-).

Nu blir det en riktigt sen middag, lax i citronsås med potatis och ärtor, mumma, säger jag.


Gardiner

Igår fick vi upp några gardinstänger i Västeråslägenheten. Gardinerna har vi haft i de två senaste lägenheterna och de passade även in här i vår senaste lägenhet (som vi nu har bott i i över ett år utan att få upp gardinerna i alla rum men nu är det på g ;-). De matchar kakelugnen och det blev en perfekt matchning till våra tavlor, de gjorde sig ännu bättre nu när vi fick upp gardinerna. Det känns kul eftersom vi varken hade tavlorna eller kakelugnen när vi köpte gardinerna.
Här kommer några bilder som jag tog imorse, ljuset var inte det bästa så ni får stå ut med mörka bilder...

Mmm, vin!

Det här vinet drack vi i helgen , gott, mustigt och härligt på alla sätt och vis.

Walking

Nu är vi i Lund, tåget var nästan i tid så det var skönt att vi slapp stora förseningar. Solen lyser men det är ganska kyligt, ca 5 grader. Idag ska det pluggas och ikväll ska vi storhandla så jag ska skriva en inköpslista innan Håkan kommer hem.
Jag köpte nya gåskor härom veckan. De ska jag använda när jag är ute och powerwalkar eller kanske gå på stan, de är så sköna så jag har dem nästan varje dag.

Måndag morgon

Jag sitter här å käkar frukost och gäspar, om 5 minuter ska vi gå till stationen men jag vill helst krypa ner i sängen igen...

Det är redan april men det vet nog inte vädergudarna om eftersom det snöade igår, snön är borta men frosten ligger vit på taken. Vi får se hur det ser ut i Lund när vi kommer dit.


Johannespassionen och Varda

Konserten gick riktigt bra och det är så roligt att sjunga! Efter konserten bestämde vi oss för att gå till ICA och införskaffa ingredienser till pannkaka så att vi kunde njuta av mammas hemgjorda jordgubbssylt som pappa hade med sig idag. På väg dit stötte vi ihop med några av altarna från kören som skulle gå till Varda för lite eftersnack, vi hängde på och åt kvällsmat där istället. Det har blivit alldeles för mycket utemat på sistone men det ska det bli ändring på.
Vi åt varsin sandwich med biff och coleslaw
Myshäng på Varda

Kvällens

Igår kväll gjorde vi en snabb utflykt för att få i oss lite kvällsmat. Såhär såg jag ut då.

Tunikan är köpt på internet, minns ej var, leggings Indiska, pumps Skopunkten, väska Michael Kors.


Konsert

Nu är det snart dags, kl 18 börjar konserten i Västerås Domkyrka. Det är Johannespassionen som framförs sceniskt tillsammans med fantastiska solister!!! Det här kommer att bli så bra. Kom och lyssna om ni har chansen :-)


Söndagsfix

Min pappa var hemma hos oss på förmiddagen och hjälpte oss att få upp vår köks-tv på väggen och göra det gint i vardagsrummet, ni ska få se bättre bilder sen men här nedan ser ni min pappa och Håkan in action. Nu sitter vi på Olio Deli och äter lunch och därefter bär det av till Domkyrkan för genrep, det är fullt upp :-).