2>

Äntligen vintervitt

I Västerås är det riktig vinter och i fredags var jag och tjejerna på Gryta och njöt av vinterlandskapet i strålande sol! Vi åkte bob och pulka och lekte i lekparken tillsammans med mormor och morfar. 
Jag i en alldeles för liten mössa som jag hade för 20 år sedan.


Lördagen började på Ikea och därefter var vi hemma och tog det lugnt och fixade lite, sorterade papper och rensade på kontoret. Till middag blev det italienskt.

I söndags styrde vi kosan mot Arlanda och flög därefter ner till Sturup och Lund. Flygturen gick jättebra för både Wilma och Lily, det var Lilys första flygtur och hon fick beröm av de som satt bredvid oss.  

Här nere är det inte någon snö alls, det är grått ute men idag var det uppehåll så då blev det en promenad till stan, skönt att inte halka runt bland is och snö, och därefter lek på innergården.



Skandinaviskt

Nu när vi går mot ljusare tider (egentligen inte bara då utan året om) så vill jag förnya inredningen här hemma (inredning är en evigt pågående ppocess som någon klok människa en gång sa) och med två mammaledigheter direkt efter varann så blir det mycket tid hemma och då blir suget att förändra ännu större. Min smak går verkligen i perioder, även om det är ganska långa perioder på sisådär en 10-15 år eller nåt, och min gamla stil var mörka möbler och ganska starka färger som turkos och mörklila som övergick till möbler i äldre stil då vi mest har bott i äldre hus. Nu vill jag ha det ljust och fint och mer modernt och stilrent. Skandinaviskt är nyckelordet. Jag frossar i instagram och hemnetbilder när barnen sover. Det finns så mycket inspiration där. Jag får spara det här inlägget som inspiration/moodboard och önskelista. Några kuddar från Svenskt tenn och Chhatwal & Jonsson för pricken över iet och så det ni ser här nedan.

1.Vasen Dagg från Svenskt tenn 2. Den underbara lampan Secto octo, finsk design när den är som bäst.
 3. Byrå från Zweed 4. Stolen/lounge chair  Arka av Yngve Ekström i naturlack får gärna flytta hem till mig.
 
 
 
En howard-soffa står också på önskelistan. Gärna i någon ljus färg, men den får nog vänta ett par år tills barnen är lite större.
Bilderna är inte mina egna utan lånade från diverse butiker och bloggar på nätet.
På önskelistan står också:
- En vit golv-stringhylla
- Ett stilrent sidebord
- Två nya matbord och nya bekväma stolar, vita eller ljust trä som ask till exempel. Ett runt bord  för 4 personer till köket och ett stort men nätt matbord till matsalen som vi inte har, vårt stora matbord står nu i vardagsrummet sen vi köpte flygeln, vi får se om jag kan övertala H till en ommöblering, än har det inte gått men jag ger mig inte så lätt.
- Lekrum till barnen i fina ljusa färger som mint, ljusrosa och vitt.
- Ljusare sovrum till oss där jag kan känna mig harmonisk
- Bra klädförvaring till hela familjen. Det finns i dagsläget en garderob som vi delar på och det räcker inte.
 
 

Julgransplundring

Helgen har gått rasande fort! Jag ser alltid fram emot helgen och sen hinner vi knappt inse att det är helg förrens den är över. Det var en hel del saker vi skulle gjort den här helgen men det hanns inte med för vi satsade på nöjen istället, helt rätt eftersom vi gjorde mycket förra helgen. 

I lördags tog hela familjen en promenad till Domkyrkan där vi mötte upp Ulrika och lyssnade på orgelkonsert. Därefter blev det promenad hem i rikligt snöfall. W sa OJ! och pekade på mig när hon såg all snö. Jag såg mer ut som en snögubbe och fick tillochmed torka mig med handduk när vi kom hem. 
Efter lunch och kompishäng med Ulrika så somnade hela familjen vid eftermiddagsvilan, det var inte tanken men riktigt skönt då W var vaken till 04 natten innan. 
Vi hade en lugn kväll hemma med goda skaldjur till middag och Netflix som underhållning. 

Dagen hade från början ganska många planer men i slutändan hann vi bara med en och det var nåt som inte var planerat, nämligen julgransplundring i Tillberga. Det var jag och Wilma som följde med kusinen A, moster och mormor dit. Det var dans kring granen, lotter, fika och tomtebesök. Jättemysigt och fint ordnat. De sjöng och spelade bra och W gillade dansen, även om hon efter 3 låtar vägrade hålla någon i handen utan dansade för sig själv i en egen ring. Tomten var lite läskig fortfarande men hon tog emot påsen från honom utan att tveka.
När vi kom hem var Wilma riktigt trött, hon hade inte sovit middag och hon åt knappt någonting alls till mellis så hon somnade i mitt knä när vi läste saga vid 18.30 så vi får se när hon vaknar imorgon bitti. Inte alltför tidigt hoppas jag. 
Det var riktigt läskigt att köra bil idag med all snömodd och halka. Jag är inte van att köra på vinterväglag. På väg till Tillberga mötte vi ambulansen, och när jag kom hem så såg jag på Vlts hemsida att det hade varit en singelolycka vid Tillberga pga halkan. Vi samåkte med min syster dit och hon körde bra, jag är glad att vi fick plats in en bil.

Lily vill inte sova om hon inte får vara i famnen så det är därför jag är vaken nu, men jag hoppas på sömn snart. Jag la mig redan 21.20 för att jag var helt slut redan då men än har det inte blivit någon sömn...

Tjejerna var så gulliga igår morse. W ville hålla L och L skrattade mest hela tiden när hon var i Ws famn (förutom när  jag tog kort såklart). Det är så roligt att se att Wilma är så snäll och omtänksam mot Lily. Hon försöker att ge henne mat, vatten, napp och kläder. Och när hon ligger och sover så kommer hon med en filt. Det gör mig så glad att hon redan nu, hon är 21 månader, är så omtänksam och bryr sig. 



Nyårsfirande

 
Vi hade en härlig nyårsafton hemma hos oss med god mat, roliga spel och trevliga gäster. Kameran fick välförtjänt vila en stor del av kvällen men några bilder blev det iallafall.
Vi började kl 14.30 med snittar, bastu för de som ville och vi andra tittade på film och mös. Vi hade gjort laxsnittar med pepparrotsröra, serranorullar, krustader med två olika räkröror, dadlar med bacon och st agur, oliver och nötter.
Därefter blev det köksfix och mat till barnen, vi firar alltid med samma gäng och första året vi firade tillsammans fanns det 4 barn och i år var det 9 barn så vi var totalt 18 personer som firade in det nya året
 
Efter barnens mat var det dags för vår förrätt. Egengjord skagenröra (som innehöll 3 kg räkor) på grillat lantbröd, supergott!
 
Till varmrätt serverades helstekt oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås. Desserten intogs efter tolvslaget, två olika chokladmousse med hallon och blåbär.
Tolvslaget firades utomhus, jag var helt svettig när vi väl kom ut kl 23:57. Det var en pärs att få ut barnen innan tolvslaget, kameran skulle hittas och vi letade tändare till raketerna. Både Wilma och Lily (vi har bestämt oss för att använda den stavningen efter mycket om och men :) var vakna. Wilma tyckte att det var spännande så länge hon fick vara i en vuxens famn men Lily blev rädd vilket är fullt förståeligt så efter nån minut ute gick jag in med henne så jag hann inte önska gott nytt år till någon i sällskapet. Vi brukar skåla och krama om varandra men så blev det inte för mig i år. W var besviken över att behöva gå in, det var så spännande ute med alla fyrverkerier. Hon höll sig vaken till 01-tiden då hon bad om att få lägga sig,och då somnade hon direkt.
 
Vi fick prova ett nytt spel igår, Ryktet går heter det och det var fantastiskt roligt! vi skrattade så tårarna rann, alla är med hela tiden under spelets gång och det går ganska snabbt att spela en omgång så det hinner inte bli tråkigt. Vi kom i säng vid 4-tiden och de flesta gästerna sov kvar så det blev en ganska tidig uppstigning. Gemensam frukost och lunch med lite soffhäng och städ och disk däremellan.
Jag har gått i myskläder hela dagen. Killarna var på bio nu ikväll och jag och tjejerna hade myskväll och byggde Duplo och tittade på Pippi.
Festfina familjen.