2>

Fredagsfika

Här nedan ser ni dagens skörd. Vi fick provsmaka bullarna när vi fikade nyss och vi mös till det med tända ljus såhär i novembermörkret.


Bakning pågår

Vi har haft julbak här hemma hos syster. Anton, Anna och jag har gjort bullar och lussekatter och Arvid har tittat på med stort intresse! Bakmaskinen var en riktig höjdare som både snurrade och lät. Nu blir det lite rast innan bullarna ska in i ugnen.


Saffransbullar med vit choklad

De här bullarna ska serveras ljumna så om de inte är nybakade får man värma på dem lite i micron.
 
 
Ingredienser
 
50 gr jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
1 gr saffran
 
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
250 gr kesella
15 dl vetemjöl (13-17 dl beroende på dagsform ;-)
 
100 gr rumsvarmt smör
250 gr vit choklad
 
1 ägg
pärlsocker
 
 
Såhär gör du
Smula ner jästen i bunken samtidigt som du smälter smöret. Häll i mjölk och saffran i smöret och låt det bli fingervarmt. Häll mjölkblandningen över jästen och rör runt tills den är upplöst.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och smidig. Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa i 45-60 minuter, jag brukar strö över lite mjöl innan jag lägger på bakduken så att den inte fastnar. Riv den vita chokladen med ett rivjärn på den grövsta sidan.
 
 
 
Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektangulara former som är ca 0,5 cm tjocka. Bred på smöret och strö över den vita chokladen, därefter rullas degen ihop och så skär man rullarna i centimetertjocka skivor (eller tjockare om man föredrar det). Lägg bitarna i formar, täck med bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter (sätt på ugnen nu). Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 7-10 minuter på 225 grader.
 
 
 
 
 
Ett tips om man vill göra både lussebullar med vit choklad och klassiska lussekatter är att dela degen i två delar efter den första jäsningen för grunddegen är likadan. Därefter gör du bullar av hälften och lussekatter av hälften.

Påbylsad för kylan

Snön ligger kvar idag med och jag har byltat på mig ordentligt för att inte frysa. Jag är på väg till läkaren för besiktning och efter det ska jag fortsätta hem till min syster för en fredagsdejt.

Det här tror jag blir en bra dag!


Babynytt

 
Vecka 24 är här och det rullar på som vanligt förutom att jag är extremt trött den här veckan, jag känner mig lite som en levande död och jag ser nog ut så också.
Vi har köpt de första kläderna till Lille Skrutt (ni ska få se dem när jag har fotat dem), det blev några bodys som är i  unisexfärger. Det är väldigt svårt att hitta för allting är antingen för pojkar eller flickor.Jag har tänkt att jag ska beställa några byxor i härliga mönster att ha till från Heartbeat Design. Beatrice som syr kläderna gör fina färgglada unisex kläder och jag älskar dem!
 
På 1177.se står det såhär om denna vecka.
 

Vecka 24

Ett 24 veckor gammalt foster som är 30 centimeter långt.Man kan ha gått upp fem till sju kilo, vissa ännu mer. Fostret väger cirka 650 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

 

Robbie Williams 2013

Woohoo!! Jag har precis köpt två biljetter till Robbie Williams konsert i Göteborg i juli 2013! Vi har ingenting planerat för sommaren då vi vill komma i ordning i huset och ha en härlig sommar med vår lilla bebis som förhoppningsvis är här då så det här känns perfekt och det är kul att ha någonting att se fram emot. Nu ska vi bara fixa barnvakt också.
Vi kommer nog att vara lite i Göteborg ändå i sommar eftersom Håkans familj bor där och stugan ligger strax utanför Uddevalla.
Jag var på Robbies konsert på Ullevi 2006 och det var den bästa konsertupplevelsen jag har haft så jag har höga förväntningar på 20 juli!
 

Vår fina lägenhet

Nu finns vår fina lägenhet ute på Mimers hemsida för intresseanmälan. Det känns lite sorgligt på ett sätt samtidigt som det ska bli roligt att flytta. Vi har verkligen trivs bra i Rosa huset och om det hade blivit som vi planerade från början när vi fick lägenheten så hade vi antagligen bott kvar, men då hade vi å andra sidan bara haft en hyra att betala (men vem vet, jag kanske hade känt precis som jag gör nu  och då kanske vi hade flyttat ändå).
Det känns väldigt vuxet att flytta till hus och jag hoppas att vi kommer att trivas lika bra där som vi har gjort här.
 
Bilder från Rosa huset
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej mitt vinterland!

Redan när jag gick hem från kören igår kväll så märkte jag att snön låg kvar på marken och när jag slog upp ögonen nu på morgonen så snöar det fortfarande och är vitt på taken. Härligt! Som jag har skrivit tidigare så är det värmeslingor i marken här i centrum så där smälter snön bort direkt men taken är vita och fina. Nu börjar det kännas att julen närmar sig :)


Klassiska Lussekatter

 
Saffransbullar finns i många olika varianter. Här är ett recept på klassiska lussekatter.
 
 
Ingredienser
 
50 gr jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
1 gr saffran
 
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
250 gr kesella
15 dl vetemjöl (13-17 dl beroende på dagsform ;-)
 
1 ägg
russin
 
Såhär gör du
Smula ner jästen i bunken samtidigt som du smälter smöret. Häll i mjölk och saffran i smöret och låt det bli fingervarmt. Häll mjölkblandningen över jästen och rör runt tills den är upplöst.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och smidig. Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa i 45-60 minuter.
 
Dela degen i mindre bitar och forma efter behag. De klassiska bullarna får man genom att göra ormar som man viker in ändarna på åt varsitt håll. Dekorera med russin och låt jäsa under duk i ca 30 minuter (sätt på ugnen här) till dubbel storlek (det här gör att de inte behöver vara så stora från början, även om de ser små ut så blir det oftast bra efter jäsningen).
Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda i ca 7-10 minuter på 225 grader tills de har fått fin färg.
 
 
 
 

Tapeter

Besiktningen gick igenom utan problem så det var skönt. Vi gick igenom alla rum och tittade på golv, väggar, spikhål och andra intressanta saker. Eftersom vi bara har bott här i drygt 2 år och den var nyrenoverad när vi flyttade in så är lägenheten fortfarande i väldigt bra skick.
Jag kommer att sakna alla fina tapeter som vi fick välja när vi skulle flytta in. Alla tapeter är underbara men mina favoriter är de i vardagsrummet och hallen. Jag ska se om vi inte kan få in dem någonstans i det nya huset om det är något rum som behöver fixas.
Allting är ganska nyrenoverat i det nya huset, men någon dag kommer vi säkert att vilja göra om och då ska jag komma ihåg mina favoriter. Jag letade efter tapetbilder i mitt arkiv och det här var det bästa jag kunde hitta.

Här ser ni halltapeten. Den är lite guldig och så är det vita blommor.
 
Vardagsrumstapeten går i silver och beige, den här bilden är från förra julen, vi har inte fått upp några julsaker än.
 

Besiktning

Det blev en väldigt kort tur på stan för fogarna gillade inte att röra på sig. Det var dessutom kallt och blåsigt så det var skönt att få komma hem igen. Nu har jag ätit lunch och gått igenom mailen och om en liten stund kommer Ove från hyresbolaget och ska göra en besiktning av vår lägenhet. Det är tur att det iallfall är nystädat här hemma.
 

Det snöar

Klockan ringde vid 8-tiden och nu är jag snart på väg ut på stan. Idag är det saker att fixa på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag träffa vår hyresvärd.

SMHI varnade för snökaos i Mellansverige men här i Västerås centrum så försvinner snön så fort den landar på hustaken och marken. Vissa bilar som kör förbi har snö på taken så jag hoppas att det är lite vitare på marken i ytterområdena för det är bättre än slask.


Tisdagskväll med fisk och julklappsspåning

 
Både bullarna och lussekatterna blev gudomligt goda! De slank ner snabbt och nu ligger deras kompisar i frysen och väntar på Håkan som ska få smaka dem när han kommer hem i helgen.
Imorgon kommer receptet upp på de klassiska lussekatterna, och förhoppningsvis hinner jag få upp receptet på Saffransbullar med vit choklad innan helgen.
 
Dagens skörd
 
Idag har jag börjat spånat på en önskelista till jul. Det finns mycket fint att önska sig men det gäller att fundera på vad man helst vill ha. Vi kommer nog mest att önska oss saker till nya huset. Jag ska fundera lite mer men sen kommer det nog upp ett collage här på bloggen saker som jag önskar mig.
 
Nu är det snart dags att äta middag, fisken är i ugnen och börjar få fin färg!

Provsmakning

Nu är det dags för det bästa, nämligen själva provsmakningen. Det är de fulaste bakverken som får ätas först eftersom jag inte vill bjuda på dem.
Det känns i hela kroppen men framför allt i fogar och magen att jag har hållt igång idag så nu blir det soffläge resten av kvällen.
Under bakningen lyssnade jag några varv på julskivan med Martin Stenmarck som jag köpte i förra veckan och den är riktigt bra! Väldigt lugn så den ger mig sinnesfrid och det är både klassiska och nyskrivna jullåtar. Det är den bästa Childhood-skivan hittills enligt mig.

Nej, nu ska jag hugga in på de här godingarna!


Bullarna är i ugnen, nu är det spännande!

Det har gått över förväntan med bakningen hittills. Jag har precis stoppat in den första plåten i ugnen så resultatet får jag om en sisådär 8-10 minuter. Men de måste svalna lite innan jag kan smaka på dem. Först in är saffransbullarna med vit choklad.
 
Såhär såg de ut före gräddningen, eftersom det är första gången jag testar det här så är formen kanske inte den bästa, men vad gör det? Huvudsaken är att det smakar gott!
 
 
 

Nu börjar vi!

Nu ska jag och Lille Skrutt baka och självklart är julförklädet på.


Tisdag och regn

Frukosten intogs framför morgonens föreläsning och nu när jag är klar med den så ska jag gå igenom inköpslistan innan jag går och handlar.
Det är riktigt tråkväder ute, grått och regn, så det är tur att det är nära till affären. Det är en sak som jag kommer att sakna när vi har flyttat, då får vi satsa på storhandling. Men det är nästan bättre då man slipper handla varje dag, och oftast billigare på Maxi än på ICA Skrapan eller Konsum i city.


Förberedelse inför morgondagen

Imorgon ska det bakas för hela slanten. Jag har förberett genom att kolla upp olika recept och det visade sig att när det gäller lussebullar så är det näst intill identiska recept. Jag har läst så många recept att jag börjar kunna det utantill nu. Jag har aldrig gjort lussebullar förut men har tänkt mig två olika varianter, en klassisk och en med vit choklad. Den senare hade jag inte hört talas om förrens igår men det låter så smaskigt så det måste jag prova!
 
Vi får se om båda sorterna hinns med eller om det får bli en imorgon och en på onsdag. Nu önskar jag att jag hade haft min Kitchen Aid i Västerås så att den hade kunnat knåda degen men det får gå med armstyrka istället ;-).
 

Pumpasoppa

Jag har gjort om lite bland kateorierna idag, nu finns det en kategori för bullar & kakor och en för pajer & tårtor. Allt för att det ska gå fortare att hitta det man letar efter. Och nu när jag är i recepttagen så kommer ett recept på en god förrättssoppa. Om man vill lyxa till det (eller servera den som en varmrätt) så ska den serveras med nybakat bröd.
 
Min man gjorde en jättegod soppa som vi hade till förrätt i helgen. Den är så enkel att göra och är perfekt såhär under höst och vinter.
Söndagsmiddag - Pumpasoppa till förrätt och därefter kyckling.
 
 
Ingredienser för 4 personer
1 butternut-pumpa
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl grädde
3 msk smör
salt och vitpeppar
 
Gör såhär
Skala och dela pumpan i mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 15 minuter (känn med en sticka så att den är mjuk). Slå av vattnet och mixa pumpan till en puré. Tillsätt smör, creme fraiche, ägg och grädde och smaka av med salt och peppar.
 
Pumpan är mixad
 
Och såhär ser det färdiga resultatet ut

Ananaspaj

 
Det här receptet hittade jag på min fina vän Annas blogg (klicka här)  och den är både fräsch och god. Alla älskar den och den är snabb och enkel att göra!
 
Ingredienser
 
Skal
150 gr smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
400 gr krossad ananas
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 ägg
0,5 dl socker
Lite saft från en citron
 
Såhär gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda samman med de övriga ingredienserna till degen. Knåda ut degen i en liten pajform (för en normalstor pajform gör jag 1/3 extra deg. Ställ skalet i kylen för att svalna.
 
Häll den krossade ananasen i ett durkslag och låt den rinna av. Rör samman alla ingredienser och bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna lite och servera med vispad grädde.
 
 
 

Uppgift, check

Det är måndag lunch och jag har redan lämnat in uppgiften. Det känns bra att det redan är gjort, då är det bara några föreläsningar kvar på "att göra-listan" för den här veckan.
 
Jag tycker att det är roligast att läsa bloggar som har bilder till sina inlägg, därför vill jag ha bilder på min blogg. Det är någonting i kopplingen mellan min dator och min mobil som gör att det tar lång tid att importera bilder, den här bilden tog 30 minuter att tanka över och då börjar jag undra om det är värt det.
Dagens lunch blir iallafall rester från igår kväll. Vi gjorde pumpasoppa, kycklingfilé och sallad som vi avnjöt framför Solsidan.
 
 
 
TV-Tips
Igår såg vi de två första avsnitten av "Historieätarna" på Svt. Det är en en underhållande programserie om hur vi svenskar har ätit under olika tidsepoker. Förutom maten handlar det om modet, underhållning, boende, krig, kvinnans ställning, politik, barnuppfostran och andra saker som är tidstypiska för den perioden. Igår såg vi Stormaktstiden och 1970-talet. Erik Haag och Lotta Lundgren gör ett riktigt bra jobb och jag längtar till nästa avsnitt på torsdag.
 
 

Skyltsöndag med fika och fyrverkerier, kan det bli bättre?

Jag har haft en underbar söndag. En helt perfekt helgdag och jag är så glad och nöjd just nu! 
Vi hade en mysig stund på stan med hela familjen och vi tog lotter, hälsade på tomten och barnen fick åka karusell. Vi sjöng några låtar med Mariakören för att göra reklam för levande julkrubba på torget 6 januari och efter det var det dags för fika hemma hos oss.
 
 
 
Äppelkaka
 
Äntligen dags för fika
 
Ananaspaj
 
Fikat fick mycket beröm så det var roligt. Lussebullarna har min mamma gjort men jag ska försöka mig på att göra några själv nästa vecka.
 
Skyltsöndagen avslutades traditionsenligt med fyrverkerier, vi stannade hemma och tittade ut genom köksfönstret. Under fyrverkeriet spelades fina sånger, bland annat You raise me up och Euphoria. Nu är det dags att krypa upp i soffan och titta på Lykke.
 

Min första äppelkaka

Här på Reising Mansion är det bakstuga. Jag har precis gjort min första äppelkaka som står i ugnen och gottar till sig. Min man älskar äppelkaka (jag däremot har lite svårt för äpplen som är tillagade) därför får den vara med på fikat idag. Till det har jag gjort hemmagjort vaniljkräm/sås och nästa sak på schemat blir en ananaspaj, något som har blivit lite av en favorit här hemma.
Under tiden lyssnar jag på den svenska versionen av Chess på högsta volym och skrålar med för full hals :). Det här är en helt perfekt söndag!


4 nyanser av brunt

Vi har haft en lugn eftermiddag här hemma. Mannen tittar på ishockey och jag bakar. Idag blir det Leilas lionbars, det är nog mina favoritkakor men det ser inte så gott ut under tillverkningen...
 
 
Nu ska de doppas i choklad och sen är det klart. Det går snabbt att göra kakorna, det är själva chokladdoppningen som tar lite tid och det blir ganska kladdigt men det är det värt.

Mama outfit

Igår såg jag ut såhär när vi var på Family fun.
 
Linne och topp från H&M, kjol från Boob och örhängen från Italien. Och för er som undrar så hade jag inte på mig klackskorna sen men det ser finare ut på bild att ha skor på sig ;-).
 
Magen i vecka 23

En ledig dag

Idag var tanken att vi skulle gå på kalas. Vår gudson Felix fyller 1 och skulle firas idag men de är förkylda och jag är super nojig och vill helst inte träffa förkylda människor så vi får uppvakta honom en annan dag istället.
I vanliga fall skulle jag nog inte bry mig men dels så är det mycket både med kören och skolan de kommande veckorna men det främsta skälet är att jag för Lille Skrutts skull vill hålla mig frisk.
 
Nu blev det en helt ledig dag så vi har tittat på Nyhetsmorgon och skidor på TV och vi ska alldeles strax ut en sväng på stan sen får vi se vad som händer efter det.
 
Igår var vi hemma hos mina föräldrar på family fun. Det serverades god mat och vi fick se bilderna från Thailand. Nu ser det kanske inte så aptitligt ut men det var supergott. Orientalisk kyckling med jordnötter och banan som smälte i munnen!
 

Family fun

Nu är jag redo för family fun!


Hattis och föreläsning

Lunchen intogs på Hattis och det var lika gott som vanligt. Jag åt deras wallenbergare som är en av mina favoriter. Det blev en tur till Åhléns efter lunchen men nu är jag hemma igen och har till och med bäddat sängen (det brukar annars ske när vi ska lägga oss men eftersom vi ska bort ikväll så är det skönt att ha det fixat). Jag har 6 kuddar i sängen för tillfället och 5 av dem är till mig för jag har fått en riktig kuddmani. Jag vill ha en under magen, gärna två mellan knäna och så en-två att ha huvudet på...

Nu blir det en föreläsning innan det är dags att ta helg.


Fredagslunch!

Jag ska ut och luncha! Det ingick inte i dagens planer men det blev en roligt överraskning såhär på fredagen :).
Idag har jag på mig följande jeans och topp Morherhood Maternity. De är köpta i New York men går att beställa via internet.


Fredag

Solen skiner ute så det var inte svårt att stiga upp idag. Jag har haft en ganska effektiv morgon och första tvättmaskinen är redan igång. Jag har en fixardag idag och ikväll är det family fun som står på schemat. Om jag hinner däremellan så ska jag ut på stan en sväng, annars får jag ta det imorgon.

Det är skönt att få nytvättade lakan såhär till helgen.


Ny julmusik

Jag köper alltid julskivan som ICA säljer till förmån för Childhood. I år är det Martin Stenmarck och London Philharmonic Orchestra som bjuder på 10 jullåtar. Premiärlyssningen får bli på julfikat på söndag när vi har gäster här. Jag håller tummarna för att det är roliga arrangemang och stämningsfulla sånger.


Det jag läser just nu

Just nu läser jag Handbok för gravida, en lite smårolig och informativ bok av Vicki Lovine. Det märks att den var ca 20 år sedan författaren födde barn senast, särskilt när man läser om kläder och annat tidstypiskt men på det stora hela så är det samma sak att vara gravid nu som då. Vi får se om jag har blivit klokare när boken är utläst.


Lite efter i schemat

Jag vaknade sent och det är så skönt med sovmorgon! Jag har fått höra att jag ska njuta av de sovmorgnar jag har kvar för om några månader är det slut på det. Jag ligger som sagt lite efter i schemat då frukosten intogs strax före 12, men vad gör det?


Sång

Nu bär det av till kören. Det har varit en väldigt slapp eftermiddag och jag orkar inte byta om innan jag går så myskläderna får vara kvar på.


Vecka 23

Vecka 23 är här och den enda skillnaden från tidigare är att jag känner av Lille Skrutt mycket mer. Nu är det inte bara morgon och kväll utan lite då och då. Det är fortfarande tydligast på kvällen när jag ligger ner men h@n har börjat att protestera när jag sitter så att magen blir ihopklämd (när jag lutar mig framåt för att knyta skorna, nå någonting eller försöker att äta när jag sitter i soffan).
 
 
Totala längden på bebisen i den här veckan är ca 28 centimeter enligt 1177.se. Det är ganska långt så de ligger nog för det mesta som en köttbulle för det är nog ganska svårt för dem att sträcka ut sig så att de blir raklånga i magen. 
 

Onsdag och filmtajm

Nu är gymärendet avklarat hoppas jag, det var en hel del frågetecken men jag ska kolla med min internetbank så att det inte dras dubbelt nu i slutet på november. Det är skönt att jag äntligen har tagit mig i kragen och sagt upp medlemsskapet!

Jag har inte känt mig på topp idag så efter ICA gick jag hem och nu har jag hoppat i myskläderna och ska kolla om vi har några bra film jag kan slötitta lite på.
Jag försökte att ta ett kort på mina nya mysbyxor men nedan ser ni resultatet, inte alls bra. Min man får fota mig sen när han är hemma igen. De är inköpta på mammaavdelningen på H&M för 199:-, som hittat!


Morgonstund

Jag har haft en lugn morgon med lång startsträcka, en morgon helt i min smak. Den här vintern får vi passa på att elda mycket i kakelugnen i vardagsrummet och titta på kakelugnen i sovrummet (den fungerar inte men vi har en massa ljus på den) eftersom vi inte kan ta med dem när vi flyttar. Jag kommer att sakna dem, speciellt den i vardagsrummet eftersom den har en riktigt härlig färg. Jag har tittat in på vår hyresvärds hemsida men jag har inte sett att den finns bland lediga lägenheter än, jag hoppas att den kommer ut snart så att vi är klara med alla visningar före jul.

Här ser ni kakelugnen i sovrummet.


Tisdagstankar

Det blev en bra dag och det var kul att träffa mamma och pappa igen, de var bruna och min syster förevigade dem med tillsammans med mig som är vitast av alla... Men det får ni inte se här. När jag kom hem blev det kvällsmat, köttfärssåsen och trots att det är tredje målet på två dagar så är det lika gott ändå. Nu sitter jag i soffan och läser bloggar och nyheter.
 
Imorgon ska jag till gymet och säga upp mitt medlemsskap. Jag har inte tränat under graviditeten (först på grund av illamående) och nu med tanke på foglossningen jag har nu så blir det ingen träning den närmsta tiden heller och när bebisen har kommit så blir det mer tid i Lund och då är det dumt att betala en gymavgift här i Västerås. Jag pratade med gymet idag och det var bara en månads uppsägningstid så det är bra (jag trodde att det var tre månader). 
Jag saknar träningen och hoppas att foglossningen ger med sig lite så att jag kan ge mig ut på lite längre promenader snart.
 

Dagens planer

Jag har kommit till Gryta och jag har med mig köttfärssåsen från igår som vi ska äta till lunch. Efter lunchen ska vi hälsa på mamma och pappa som har kommit hem från sin semester, de kommer att vara betydligt brunare än mig.
Arvid har sovit sen de hämtade mig men jag hoppas att jag får väcka honom snart.


Syskonmys

 
 
Jag har varit hemma hos Stefan och Emelie på middag. Min storasyster och hennes familj var också där så det var fullt i deras lilla lägenhet. Jag köpte med mig sallad som vi åt och så bjöd Stefan och Emelie på glass med tillbehör. Det var gott och mysigt och det är så kul att bara träffas några timmar en vardagkväll. Det behöver inte bli sent eller avancerat, det är bara roligt att få umgås lite. Vi skypade med min storebror och hans familj en stund så att alla syskonen fick umgås samtidigt =0).
 
 

Middagssällskap

Syskonmiddag hos lillebror väntar snart. Det ska bli kul att se hur de har fått det i lägenheten för jag vet att de har gjort om lite.
Jag har ringt och sagt god natt till H som är i Kina och sen ska ringa och väcka honom innan jag somnar ikväll, det är kul med distans :) vi har tur som får prata lite iallafall.

Nu bär det av till Chicco för att hämta middagen!


Så gott!

Lunchen idag blev riktigt god! Jag gjorde köttfärssås och i den hade jag bland annat grädde och oliver. Jag hade extra bred pasta till, det är den godaste pastan till köttfärssås tycker jag. Jag gjorde en matlåda till lillebror som han kan ha i skolan imorgon eftersom det inte blir några rester från kvällsmaten ikväll och det blev även över till mig också som jag kan njuta av senare i veckan.


Utvilad och redo för en ny vecka

Jag har sovit väldigt bra inatt och kände mig helt utvilad när jag vaknade. Jag har haft en lugn förmiddag med Desperate Housewives och så fick jag prata lite med min man som befinner sig på andra sidan jordklotet.
Ikväll ska jag träffa några av syskonen men innan dess ska jag laga mat, läsa och fixa lite här hemma. En bra start på veckan!

Här ser ni en del av ingredienserna till lunchen.


Söndagslugn

Det blev ingen 40-årsuppvaktning för mig idag. Tåget var sent och jag var fullkomligt slut när jag kom hem. På väg hem handlade jag så att jag har frukost och lunch till imorgon och sen har jag tagit det lugnt och skypat med Edvin och hans familj. Innan de ringde höll jag precis på att somna så det var tur att de ringde så att jag blev pigg igen för det är lite för tidigt att somna vid 19.30.
 
Ikväll blir det TV-soffan och kanske lite studier nu när jag har dator igen, det beror på vad TV har att erbjuda ikväll.
 
Fina Edvin

Försenat tåg

Jag sitter på tåget som är försenat. Varför vet jag inte för jag har sovit större delen av resan. Jag var så trött att jag somnade innan biljettkontrollen :). Jag vaknade med ett ryck när biljettkontrollanten försökte att lirka biljetter ur min hand. Dessutom fick hela tåget en extra biljettkontroll någonstans runt Laxå-trakten men då var jag iallafall vaken. Jag lyssnar på lugna låtar och spelar spel på telefonen så jag har det ganska bra :).

Tanken var att jag skulle hinna iväg på en 40-årsuppvaktning när jag kom till Västerås men om vi blir försenade så kommer jag inte att hinna dit förrens den är slut så jag förbereder mig för att jag inte kommer att hinna dit så jag slipper sitta och stressa upp mig resten av resan.


Poliskontroll

Malin var jätteduktig på isen och det var riktigt kul att se henne åka igår. Efter det var det middag hos Håkans föräldrar och vid 21.30 åkte vi ut till Kullavik för att hälsa på, och när vi precis hade kommit in i Kullavik så blev jag invinkad till kanten för poliskontroll. Det var premiär för mig så jag blev lite nervös, trots att jag snart har varit nykter i ett halvår. Efter att ha kört fel (jag trodde att jag skulle följa efter bilen före mig) och därefter ha backat utan att köra på någon av poliserna så fick prata med den snygga polisen Henrik. Jag fick blåsa och så fick jag visa upp körkortet men slapp yttre besiktning ( gissa om jag är glad för det, när jag blir nervös så blir jag inte direkt bättre på bilens delar och funktioner ;-).

Idag blev det tidig uppstigning och nu sitter jag på stationen i Göteborg och väntar på tåget till Västerås som förhoppningsvis ska gå snart :).


Konståkning

Shoppingen gick bra och vi fyndade lite saker till det nya köket som ni ska få se sen. Det kommer att bli så fint!
Nu sitter vi i Frölunda borgs ishall och tittar på konståkning. Snart är det dags för Malin och det ser vi fram emot!


Helg i Göteborg

Vi hade satt klockan på 9 men det var ingen av oss som hörde den så H väckte mig först vid 10.30! Nu är jag duschad och ombytt och redo för frukost!
Vi la oss strax efter midnatt men jag låg vaken mellan 5-8 så det var skönt att få sova någon timme extra på morgonen.

Igår blev det lax till middag och räkmacka till kvällsfika så vi blir ordentligt bortskämda här i Göteborg :). Jag sov en timme i går eftermiddag och efter det mådde jag bättre så jag var pigg och glad hela kvällen. Vi tittade på TV och spelade "Stick upp", ett kortspel som är en favorit hos både mig och H.

Efter frukosten idag blir det en shopping, dels till en mammabutik i närheten och sen till Frölunda torg, om jag minns rätt.


Göteborg och regn

Jag kom fram till Göteborg vid 12:30 och planen från början var att jag skulle uträtta ärenden på stan medan jag väntade på H men jag har mått illa hela dan så jag åkte direkt till svärföräldrarna och har spenderat några timmar med dem. Nu ligger jag på sängen och ska vila lite så att jag blir pigg inför kvällen. Det är grått och regnigt här i Göteborg så det var rätt skönt att slippa stan idag, vi får ta det imorgon istället och då hoppas jag på uppehåll.


Mot Slottsskogen

Igår hade vi en lugn hemmakväll och medan H jobbade så strök jag hans skjortor inför den kommande jobbveckan. Jag tycker att det är helt okej att stryka om jag får titta på TV samtidigt. Igår kväll tittade jag på ett program och norska barnmorskor och hur de har det ute på landsbygden. Jag var helt tårögd när den lilla bebisen föddes, den var så söt!

Nu styr jag kosan mot Göteborg där helgen ska spenderas!


Det rör sig mer och mer

Vi är nu inne i vecka 22 och det som är största skillnaden för mig är att jag känner Lille Skrutt röra sig varje dag. Det är bra för då vet jag att h@n lever och förhoppningsvis mår bra. I tisdags kväll såg jag hur magen rörde sig när den sparkade, tyvärr var jag ensam men jag hoppas att den gör om det nu under helgen så att de andra också får se för det var häftigt!


Lunch i Lund

Jag är framme i Lund som är lite gråare än Norrköping. Jag sov drygt en timme på tåget så nu känner jag mig mycket piggare.
Det är dags för lunch. Idag blir det yoghurt, macka och frukt för jag ville ha någonting som gick fort att fixa i ordning.
Igår blev det köttfärssås till middag och jag var nog den som tyckte att det var godast :) den smakade inte som den brukar men det var okej ändå.


Sol i Norrköping

Jag har tagit mig till Norrköping som bjuder på strålande sol! Här väntar jag på tåget till Lund som förhoppningsvis kommer snart. De har haft problem utanför Norrköping nu på morgonen så det har varit bussar istället för tåg men nu ska problemet vara löst och vi ska få komma iväg även om det blir lite senare än tänkt. På nästa tåg blir det nog sömn om kroppen gör som jag vill :).


Kvällens middag

Inte riktigt som vi hade tänkt oss men det blir nog bra ändå :). Lite ketchup räddar det mesta!


Snart en vana

Jag är på Gryta och har precis hämtat Anton på dagis. Det börjar bli en vana att komma hit en gång i veckan men det gäller att passa på medan syster är mammaledig. Nu är det mellisdags och idag har jag med fikat :).
Såhär såg Arvid ut när vi hämtade Anton.


Onsdag och dagens agenda

Klockan ringde 07.30 imorse och oj vad trött jag var. Jag åt kebabsallad till middag igår och fick riktigt ont i magen efter det, det var sista gången jag åt kebabsallad som gravid. Nu kanske jag skulle fått ont i magen ändå, men det kändes inte roligt med Lille Skrutt sparkandes i magen. Det höll mig vaken till 03.30-tiden så det var inte så konstigt att jag var trött.

Idag ska jag fixa ärenden och efter det bär det av till Gryta där det vankas lunch!


Uttråkad och dags för förändring

Idag har det varit en riktig tråkdag. Jag  har städat, tvättat och gjort väldigt mycket skolarbete så jag borde känna mig nöjd men känner mig mest uttråkad.Och när jag är uttråkad så vill jag förnya någonting.
Jag vill så gärna göra om min header här på bloggen men saknar en bra bild. Jag hade hoppats på en riktigt bra bild hos fotografen i lördags som jag kunde använda men de bilderna som togs matchade inte riktigt den stil jag vill ha på bloggen och dessutom så insåg jag när vi fick bilderna att jag har blivit så rund i ansiktet de senaste månaderna och då vill jag än mindre lägga upp en sån bild som är det första man ser när man kommer in på bloggen.
Den header jag har nu har jag haft i ett år och jag är sugen på någonting nytt och enkelt. En bild på mig och mitt namn eller om jag inte hittar någon bild på mig så en naturbild eller något sånt med mitt namn på. Ett annat problem är att jag inte har installerat photoshop på den här datorn. Jag köpte det till den förra men nu har jag inte en aning om vart installeringsskivorna är, och då blir jag sur över att vi har så dålig koll på våra viktiga saker...
 
Det blir som en ond spiral och jag vet att jag är löjlig för det här är saker som egentligen inte spelar så stor roll, dessutom är jag inte alls datakunnig och då blir jag ganska begränsad i vad jag kan förändra här på bloggen.
 
Det roliga är att bara genom att skriva av mig här så känns det bättre. Jag vill verkligen inte ha en surblogg där 80% av inläggen är negativa, jag vill att det ska finnas en bra känsla och att man ska bli inspirerad till matlagning och bakning (på tal om det så var det alldeles för länge sen jag la upp nya recept här) och en massa annat skoj. Nej, nu ska jag rycka upp mig och försöka att hitta på någonting roligt!
 

Mot studierna

Det är typiskt mig (och säkert många andra studenter) att istället för att sätta igång med skolarbetet så tvättar jag, och städar. Det är egentligen inte roligare än att läsa men ibland gör jag allt för att slippa sätta mig vid datorn. Nu ser det betydligt bättre ut här hemma och jag kommer att ha rena kläder att han med mig till Göteborg men det var ju inte det jag skulle göra idag.
Nu har jag ingenting annat att skylla på, nu är det bara att sätta igång med nästa föreläsning.
 

Dagens mysoutfit

Nästan alla mina mammakläder är köpta på rea. Eftersom jag ska ha dem under en begränsad tid så känns det dumt att lägga ut hur mycket som helst, men samtidigt så vill jag känna mig fin under de här månaderna och inte bara gå runt i en svart sopsäck ;-).
Vi visste att jag var gravid när vi var i USA i somras och även om det var väldigt tidigt så fyndade jag en del kläder i en mammabutik i N.Y. Jag resonerade som så att även om det inte skulle gå vägen den här gången så skulle det förhoppningsvis göra det nån gång. Jag köpte mina mammajeans för ca 150-200 kronor och nån topp för en knapp 100-lapp styck, bland annat denna som jag har på mig idag. Inte världens snyggaste kanske men den är väldigt skön! Den kommer ifrån Motherhood Maternity och till den har jag ett par leggings från KappAhl, en riktig mysoutfit som är perfekt för en hemmadag.


En lugn morgon

Det blev en sen kväll igår med föreläsning och därefter satt jag med en hemuppgift. Förutom det så skypade jag med större delen av familjen, även om vi för det mesta bor i samma stad så är det kul att se den man pratar med och då är Skype perfekt!

Solen strålar ute och jag tog med frukosten in till sängen, för även om jag är ensam så är det mysigt att få en lugn och skön frukoststund.

Idag blir det mer studier för senare i veckan bär det av till Lund och Göteborg och jag kommer att lämna datorn hemma (så att jag slipper släpa runt på den, den är tyngre än man kan tro) så då måste jag göra klart allting senast imorgon.

När jag tittade ut i morse så var det frost på alla taken, trots att jag gillar vintern så kan jag inte låta bli att längta lite efter en utlandssemester!


De första sparkarna

Exakt klockan 00:00 inatt så kunde Håkan känna de första sparkarna i magen. Jag har känt hur bebisen bökar runt i magen sen några veckor tillbaka men det har inte känts från utsidan men inatt så kunde Håkan äntligen känna det också.
Det är lättast att känna Lille Skrutt när jag har lagt mig för kvällen för då blir det full fart i magen. Det är en riktigt häftig känsla och kul att jag nu kan dela det med Håkan.
 
Här inne ligger vår lilla filur och busar :).
 

Förevigade

När vi var i Stockholm i lördags så blev vi förevigade hos Fotograf Therése på Söder. Det var lite av ett spontant infall och det blev bestämt dagen innan vi åkte dit. Jag skulle vilja ta bilder i februari/mars också så att man kan se hur mycket magen har växt och så att man minns hur den såg ut när den var som störst, vi får se om det hinns med med tanke på flytten.
 
En del foton togs i den här härliga schäslongen.

Dagens MAMA

Jag tog bilder på gårdagens outfit men jag hann aldrig lägga upp dem på bloggen så det får ni se idag istället.
 Nu i efterhand ser jag att koftan inte direkt hjälpte till att slimma figuren, den gör snarare att min bakdel ser enorm ut men det bjuder jag på :).
 
Linne KappAhl, kjol Boob (köpt på Nelly.com), kofta H&M, smycken Baglady och Efva Attling.
 
Magen i profil, slutet av vecka 21
 
 

Måndag och frukost på sängen

Det blev en tidig frukost i sängen. Det tillhör inte vanligheterna att jag bjuder på frukost på sängen men vad gör man inte för sin älskade?
Jag har tittat på Nyhetsmorgon både på 1:an och 4:an och fått en lugn start på dagen. Det är en av fördelarna med att läsa på distans, annars gillar jag vanliga kurser bättre, där jag får komma iväg på föreläsningar och träffa folk.

Idag blir det studier för min del. Jag ska även ta mig ut en sväng och handla mat och kanske titta på en ny kalender. Det är något av en favorit hos mig. Att börja på en ny kalender som är helt tom känns så härligt! Då har man ett helt år framför sig som än så länge är ganska oplanerat, och den här våren blir mer oplanerad än någonsin :). Jag vill ha en kalender som liknar den jag har nu, för den har jag trivts bra med så jag hoppas att jag hittar en sådan.


Fika med hembakat

Efter lunchen blev det en tur till Konsum. Vi blev bjudna på fika hem till min syster men vi frågade om de inte ville komma hit istället då vi inte har någon bil här och de ändå skulle ut och åka. Så jag köpte med mig lite ingredienser och slängde ihop en ananaspaj (värdens enklaste recept) och kladdkakemuffins. Jag är lite imponerad av mig själv för fikat var klart efter mindre än en timme. Det finns så många enkla recept och det blir så gott när man bakar själv så ibland undrar jag varför jag köper färdigbakat. Om jag bara hade gjort pajen så hade jag vart klar på en halvtimme, och då är den i ugnen 20 minuter av dessa så att man hinner plocka undan (panikstäda) och duka. Det enda jag inte har lärt mig är att jag har en mage som sticker ut så den får alltid mjölfläckar på sig.
Det är inte alltid lätt att hinna träffa alla vänner när man får barn men en söndagsfika är bra, och om man planerar lite i förväg så behöver det inte bli onyttigt och som sagt så tar det inte så lång tid att förbereda. Det ska jag försöka att komma ihåg i vår.
 
Resterna av fikat, kladdkakemuffinsen fyllde jag med center.
 
Anton och Arvid lekte fint tillsammans med alla gosedjuren
 

Vilken härlig da´

Idag har jag haft en helt perfekt söndag! Till skillnad från förra veckans söndagsdepp så var det här en söndag helt i min smak. Jag började med en lång sovmorgon, och när min man kom hem så bjöd jag ut honom på lunch. Vår lilla krabat är inte född än men det gör ju inget, fira kan man göra ändå så vi gick till Hattfabriken och njöt av en massa gott.
Toast Skagen
 
Schnitzel med råstekt potatis och tillbehör
 
Boeuf Bourgignon
 
Fortsättningen på dagen kommer om en stund när jag har fått över bilderna till datorn... Spännande va ;-)
 

Hemma, det är dags för lördagsmys

Nu har vi kommit hem efter en bra dag i storstaden. Foglossningen har vart helt okej och så mycket som jag har gått idag har jag inte gått på flera veckor!
Vi träffade Katarina och Emelie på stationen så vi fick en trevlig pratstund på tåget hem.

På Riche blev det Toast Skagen och köttbullar för min del.


Riche

Vi har slagit oss ner på Riche för en sen lunch. Jag är riktigt hungrig nu så det ska bli extra gott!
Det jag blivit lite inköp och vi får se om det är någon affär som fortfarande är öppen när vi är klara här.
Det hade varit roligt att köpa med sig råvaror från någon saluhall här och göra en extra god kvällsmat ikväll men de stänger nog redan kl 16.


Veckoinfo

Vecka 21 är vi inne i nu. Jag känner bebisen mer och mer, men jag har inte känt några sparkar än, jag känner mest att det är någonting där inne som rör sig. Igår kväll kände jag den tydligare än tidigare så det var skoj!


Äntligen Stockholm

Godmorgon på er. Jag sitter framför Nyhetsmorgon och äter frukost. Klockan ringde för en timme sen så jag börjar äntligen att piggna till nu. Jag ska snart ta mig till tåget för en dag i Stockholm. Det ska vara uppehåll i Stockholm idag så det är skönt, då slipper jag släpa runt på paraplyet idag.

Det bästa med idag är att jag ska få träffa min fina man som jag inte har sett på en vecka!


Fredagskväll

Det blir en lugn kväll för mig. Jag ska läsa lite mer kurslitteratur, kanske titta på en film eller börja på en ny bok. Imorgon blir det en härlig, ledig dag i Stockholm och jag hoppas att fogarna är på min sida. Jag har gjort en liten lista över butikerna jag ska besöka så att jag tar allt i rätt ordning och inte behöver gå längre än nödvändigt.
Det blir ingen långt besök (som det ser ut nu) men några timmar ska spenderas i huvudstaden. Det är lite roligt för jag uptäckte precis att den 11-12 november 2011 spenderades i Stockholm, imorgon är det 10 november men ändå, det verkar bli en tradition att jag runt 10 november åker till Stockholm :-).
 
När vi var i Stockholm för ett år sedan träffade vi vår guddotter Aloysia och hennes systrar för första gången.
 
 
 
 

En massa energi

Det var så roligt att hälsa på tjejerna på jobbet idag. När jag gick därifrån så kände jag att jag var fylld med energi! Vi pratade en massa och försökte att komma ikapp, vissa av tjejerna har jag inte sett sen i somras, och jag insåg ännu mer hur mycket jag saknar dem. Jag hoppas att vi får till en kvällsträff relativt snart för det vore skoj att hinna prata mer.
 
Det blev en liten tur på stan efteråt då jag rekade läget på en annan underklädesbutik i stan och köpte ännu flera mammatrosor. Nu är jag hemma och ska sätta fart med pluggeriet.
 
 
Jag har inte tagit några bilder idag men så hittade jag den här, den är tagen för ett år sen idag när jag och Al var ute på morgonpromenad. Jag saknar verkligen mina promenader, jag längtar till i vår/sommar när jag kan ut och powerwalka med vagnen. Jag behöver motion för att vara glad och få energi!

Fantastiska fredag

Vilken bra start på fredagen! En god frukost är uppäten, solen skiner men framför allt så fick jag höra imorse att de hade hittat den lilla flickan vid liv som försvann i Göteborgstrakten igår. Jag blev så glad att jag hade svårt att somna om efter det, men vad gör det?

Jag var flitig med studierna igår så det känns bra, i eftermiddag ska jag satsa på den andra kursen och förhoppningsvis vara lika effektiv med den.
Nu ska jag hälsa på tjejerna på mitt gamla jobb, jag saknar dem så det ska bli skoj att få träffa dem igen!


Höstmys

Jag har satt på mig min stora, mysiga tröjponcho och ligger nu i soffan och tittar på Greys anatomy. Det är lite kyligt här hemma men med ponchon så håller jag mig varm. Jag ska snart fortsätta med läsningen men kände att jag behövde en paus.
Idag snöade det i ett par timmar här i Västerås men tyvärr så försvann det på en gång. Det hade varit mysigt med vitt på marken.


Hembakat och lunch

Det blev en sen lunch idag när jag kom hem, jag köpte med mig en baguette från Chico med kycklingfyllning. Den var helt underbar, den fullkomligt smälte i munnen.
På väg upp till lägenheten tömde jag brevlådan och där låg senaste numret av Hembakat. Jag blir alltid så glad när jag ser att den ligger och väntar på mig. Jag har inte hunnit igenom hela tidningen än men det fanns många passande recept såhär inför jul. Jag älskar att göra julgodis och hoppas att jag hinner med det i år också.


Storbystad

Igår gick jag till Annas under, i mitt tycke den bästa BH-butiken i Västerås, då den butiken är den enda (som jag känner till) som har den kupstorleken jag behöver. Jag fick hjälp direkt och hoppade in i provhytten och väntade. Jag var på jakt efter en amningsbh då jag tänkte att även om brösten växer ytterligare så kan jag säkert ha den senare, när jag inte har lika mycket mjölk kvar.
Jag fick in en variant som inte var särskilt sexig (tydligen finns det inga sexiga amningsbh-ar) men den var alldeles för liten så hon hämtade en ny men även den var för liten. Det var tyvärr deras största amningsbh. När jag fick höra det så kände jag hur tårarna ville komma (jag har blivit väldens mest känsliga människa sen jag blev gravid) men jag tog ett djupt andetag och frågade om en vanlig BH istället, för något måste jag ha på mig. Jag fick prova deras största kupa och den fungerar nu, men det är 4 månader kvar till förlossning och antagligen kommer de att växa ännu mer innan det är dags.
Jag köpte den som är bra nu för de jag har hemma är alldeles för små. Jag vågar inte ens tänka på hur många kupstorlekar jag har ökat sen jag blev gravid men det är betydligt mer än jag trodde.
Det känns som att jag har världens största bröst eftersom det inte verkar finnas en enda amningsbh eller vanlig bh som passar mig. Min fina man har intygat att det inte är så men det känns ganska hopplöst just nu.

Är det någon av er därute som har tips på någon bra BH-affär i Västerås, Stockholm eller Lund/Malmö-området som har K-kupa eller större?
Jag ska kolla upp Kvinnligt under i Åkarp för jag vet att de har större storlekar men det är mitt sista hopp, jag har googlat runt på internet men det finns mest bara upp till h- eller i-kupa.

Jag ska tillbaka till Annas under när det är ca en månad kvar så kan de mäta dem då och se om någon av deras leverantörer har något som kan passa min byst. Det är jättesnällt av dem att hjälpa mig men det vore bra att ha lite olika alternativ att välja mellan så kom gärna med tips!


Trötta torsdagen

Igår var det fullt upp och angående ny BH så återkommer jag till det i ett separat inlägg för där behöver jag tips.
Anna kom över igår och åt middag med mig innan kören, det dröjer tills vi ses igen så det var mysigt att få lite egentid innan kören.
På kören sjöng vi julsånger för hela slanten och jag njöt! Som jag har skrivit tidigare så är julen min favorithögtid och jag gillar allt som har med julen att göra, speciellt musiken.

Jag hade hoppats på sovmorgon idag eftersom sömnen inatt var näst intill obefintlig men ungefär klockan 07.30, efter 3 timmars sömn, tyckte min kropp att det var dags att vakna. Vi får se hur länge jag lyckas hålla mig vaken när jag sätter igång med kurslitteraturen.


Gränden

Jag är hemma efter en mysig lunch på Gränden. Lilla T sov hela lunchen igenom så han skötte sig utmärkt!

Jag åt deras burgare, när jag var stammis på Gränden för en sisådär 10 år sedan, åt jag alltid burgaren så det var lite nostalgiskt att äta den igen. Jag valde pasta och sallad till istället för pommes och det var gott, som vanligt.


Oemotståndliga onsdag

Dagens första trevlighet är lunch med Lina. Det är tur att jag har så många vänner som är mammalediga och är hemma dagtid. Efter lunchen ska jag gå till Annas under och titta på en ny BH, och förhoppningsvis så kommer jag hem med någon fin och skön variant.

Jag är lite trött idag, även om solljuset gjorde det mycket lättare för mig att stiga upp, eftersom jag tittade på valvakan inatt, mycket på grund av att jag inte kunde sova. Jag är i vilket fall glad över resultatet!

Igår köpte Al med sig sallad från Mangia Mi, jag tog deras specialare med falafel och kyckling. Det var riktigt gott!


Eyeliner och Twilight-premiär

Jag är hemma och väntar på kvällens dejt. Vi ska äta middag och titta på kvällens vampyrfilm, jag har aldrig sett Twilight-filmerna men nu är det äntligen dags!
Idag har jag testat en ny eyeliner som jag köpte i helgen. Den har fungerat bra och det mesta av den sitter fortfarande kvar nu när det är kväll.
Twist-up metallic eye pen 58 deep black från IsaDora.


Pasta med skinksås och sparris

Dagens lunch var jättegod! Jag bjöds på pasta med skinksås och sparris. Mmm! Nu har vi tagit en minipromenad ochhämtat Anton på dagis och snart är det dags för mellis.


Sköna trosor

Jag har gått och väntar på att "Två systrar" ska få in mammatrosor. Leveransen har blivit försenad flera gånger men igår fanns de äntligen i butik. Man köper dem i 2-pack (en vit och en svart) och de kostar en slant men jag måste säga att det är bästa köpet på länge! De är så sköna, de går högt upp på magen och sitter inte åt någonstans. Helt underbart!

De kommer från Abecita så de finns säkert i de flesta underklädesbutiker med lite större sortiment.


Trevliga tisdag

Jag vaknade av att telefonen ringde och efter det var det bara att kliva upp. Frukosten är uppäten och jag ska snart göra mig i ordning men jag väntar på ett telefonsamtal som jag ska ta först.

Solen skiner riktigt fint idag och jag får snart se vad den här dagen bjuder på!


Det lilla som gör så mycket

Gissa om jag blev glad när jag hittade rester av min mans Biff stroganoff, som han gjorde i förra veckan, i kylen. Jag trodde att kylen var helt tom och hade förberett mig på att svida om från myskläder till vanliga kläder för att ge mig ut i mörkret och köpa mat (som dessutom behövde tillagas) men det behövdes inte och det var så skönt!
Den smakade dessutom 100 gånger bättre nu ikväll än när vi åt den sist så det var en riktig fullpott!
 
Och som pricken över i:et så fick jag skypa med Edvin ikväll!

Julstämning

Jag kom in i julstämning när jag var ute på stan idag. De flesta butikerna har plockat fram julsakerna och jag gick faktiskt runt och njöt trots att det bara är början på november än.
Jag älskar julen och allt pyssel runt-i-kring med julbak, julgodis, julkort, pynt och julklappsinslagning. Jag längtar till julskyltningen när det blir julfika hemma hos oss efteråt. Jag har redan börjat spåna på vad vi ska bjuda på och det blir åtminstone en nyhet på fikabordet.
 
 
 
Jag lyssnar på julmusik på Spotify och var nästan på väg att börja tillverka mina första julkort men jag kände att orken inte skulle räcka till tillräckligt många som jag skulle behöva göra för att det skulle vara värt att rota fram allt saker som behövs.
 
Förra årets julgran
 
Ojojoj vad juligt det här inlägget blev. Jag blev lite nostalgisk och tittade igenom alla korten från december förra året, julen är verkligen härlig!

Sen lunch

Idag blev det sen lunch eftersom jag fixade lite saker på stan innan. Det är så skönt ute (jag var perfekt klädd så jag var varken varm eller frös) och jag hittade en massa fina saker som kommer att hamna på min önskelista!

Sallad från Vivaldi blev dagens lunch


Halvvägs!

Idag har jag gått halv tiden av min graviditet. Enligt appen så har jag nu gått 140 av 280 dagar. Sen kommer bebisen nästan aldrig på exakt utsatt dag men nu vet jag att det bara är hälften kvar :). Tiden har gått fort samtidigt som de första månaderna när jag hängde över toaletten bitvis släpade sig fram.

Jag längtar efter att få köpa lite bodys och andra saker som kan vara bra att ha innan Lille Skrutt kommer. Jag älskar barnkläder, de är så små och söta. Vi köpte de första plaggen till bebisen när vi var på Island, vi hittade en jättemysig overall som den förhoppningsvis kan ha i början och en mössa som matchar till.
En del personer vill inte köpa någonting alls i förväg men det är något jag verkligen längtar efter! Om det inte skulle gå vägen så får man ta det då. Sen kommer vi vänta med en del kläder till efteråt, när vi vet om det är en pojke eller flicka.


Ny vecka, nya tag

Idag är det extra skönt med måndag, ny vecka och gårdagens gråt lägger jag bakom mig. Det tog lång tid att somna inatt, så därför blev det en sovmorgon idag. Frukosten har ätits framför Desperate Housewives och snart är det dags att sätta igång med skolan.

Auktionen på sekretären tog slut igår kväll och bara den sista timmen ökade budet med flera tusen så vi fick den inte. 7400kr tyckte jag var alldeles för mycket för den.


Från söndagsdepp till pepp

Jag har haft en riktigt tråkig dag idag och jag vet att sådana behövs för att jag  ska kunna uppskatta alla roliga dagar men det är inte roligt när man har en sådan dag. För mig är det oftast söndagar när jag är ensam. Jag är en social person, när jag jobbade så längtade jag ibland efter en ensamdag utan måsten och tider att passa men nu när jag för det mesta är hemma (eftersom jag studerar på distans så är jag alltid hemma och läser) så träffar jag inte lika mycket människor och då är behovet att vara ensam inte lika stort eftersom jag är själv nästan varje dag.
Jag vet också att söndagsdeppen beror på att jag gärna vill vara med min man på helgerna men det går ju inte alltid, och när det är kramar och närhet man vill ha så är det svårt att ersätta med någon annan. Att träffa Edvin och Anton är en sån sak som faktiskt hjälper, de är så söta och roliga att prata med och oftast så får man kramar från dem men idag var de upptagna på annat håll.
 
När jag kände mig som deppigast idag så insåg jag att frisk luft gör mycket så det blev en långsam promenad till Konsum och på vägen dit så träffade jag en bekant som jag växlade några ord med och efter Konsum blev det en tur till Mc Donald´s för inköp av kvällsmat. Det är inte det bästa alternativet men jag kände att det behövdes idag när jag inte orkar fixa mat själv och alla i personalen var på topphumör och det slutade med att jag fick med mig en gratis paj hem, ungefär som att han kände på sig att jag behövdes piggas upp.
 
Jag känner mig på betydligt bättre humör efter min lilla promenad och hade det inte varit för foglossningen så hade det blivit en betydligt längre tur. Jag saknar verkligen mina promenader, både för den friska luften och för flåset som har blivit sämre sen jag slutade med promenader och träning.
 
Något annat som får mig på bra humör är tanken på vårt nya hus. Jag funderar över möblering och planering inför flytten (sån´t gillar jag) och då blir jag på bättre humör. Såhär ser huset ut och jag längtar så till februari när vi får tillträde.

Baksöndag med Leila

Det har blivit en lugn hemmadag idag, när jag vaknade så kände jag för att gå på bio eller träffa folk över en fika men det var ingen av dem jag frågade som nappade på det så det fick bli en ensamdag hemma istället. Jag borde ha passat på att läsa idag men det var jag inte alls sugen på så det får jag ta tag i imorgon istället.
Jag tittar på gamla avsnitt av Leila bakar och frestas av allt gott hon gör.


En bra start på söndagen

Jag tog med mig täcket till soffan i vardagsrummet där frukosten fick avnjutas till en film på Netflix. Det enda som saknades var sällskap men man kan inte få allt här i världen.

Idag är det söndag och då blev det yoghurt med russin, knäckemacka med leverpastej och ett glas juice till frukost.


En fin lördagkväll

Det blev en fin konsert ikväll och det var fullt i bänkarna vilket alltid är roligt för oss som sjunger.
Efter konserten köpte vi med oss mat hem från Agra Taj som är en indisk restaurang. Det blev kycklinggryta till både mig och mannen som nu sitter och jobbar och jag väntar på Downton Abbey som börjar alldeles strax. Det är en av mina favoritserier.

Idag har jag tänkt extra mycket på alla fina vänner och släktingar som inte finns med oss längre. Eftersom vi sjöng hela dagen så blev det inget besök på kyrkogårdarna men det får jag kompensera en annan dag. Det är mysigt att åka dit sent på eftermiddagen när det är mörkt och se hur fint ljusen brinner.

Tilltugg till Downton Abbey.


VardasRUM

Vad vore en lördag utan god mat och trevligt sällskap? Vi är på VardasRUM nu när vi har lunchpaus från kören. Första sjungningen gick bra och nu laddar vi för nästa.

Club sandwich a la VardasRUM.


Fredagsnöje

Jag har precis kommit hem efter en tur in i framtiden. Vi har tittat på barnvagn för första gången, och om jag kände mig förvirrad innan så är det tyvärr inte bättre nu. Vi fick jättebra hjälp på babyproffsen och har en bunt med kataloger med oss hem så att vi kan titta i lugn och ro. Jag provkörde några olika modeller med både fasta och snurrande hjul och det finns fördelar med båda två så det är svårt att välja. Jag är glad att vi fick en första titt redan nu så att vi hinner smälta allt och fundera. Rent spontant så var mitt favoritmärke Brio, de kändes smidiga utan att se ut som rymdskepp (som jag tycker att vissa gör) men vi får se vart det slutar någonstans. Det är roligt att titta i alla fall och de hade så mycket mer än bara barnvagnar, jag var där i en timme och strosade runt och tittade på alla fina saker.


Bra fredag och goda nyheter

Det första mötet gick bra och efter det var det dags för besiktningen. Besiktningsmannen var nöjd och tyckte att det  såg bra ut så nu väntar vi bara på protokollet innan affären går igenom helt. Besiktningen tog många timmar men det var skönt för då fick jag tid att gå runt och känna in huset och börja planera hur rummen ska möbleras. Det är verkligen ett mysigt hus och jag tror att vi kommer att trivas superbra! Det kändes faktiskt ännu bättre idag än när vi var där på visning så det var roligt. Säljarna är väldigt trevliga och lätta att ha att göra med och vi fick tips och de visade en massa smarta funktioner i köket som vi kommer att ha stor glädje av framöver. Nu längtar jag till februari, även om det känns lite sorgligt att lämna vår fina lägenhet mitt i stan.
 
Efter besiktningen gick vi till Hattis för att fira lite och prata igenom huset och hur det kändes idag. Jag valde Wallenbergare och så delade vi på en kladdkaka med gräddfilsglass till dessert.
 
Fredagsmys på Hattis
 
 
 

En stadig frukost och besiktning

Idag är det dags för husbesiktning! Det är det sista som är kvar innan köpet går igenom så vi håller tummarna för att allt går vägen. Först ska jag på ett annat möte så frukosten är redan uppäten och jag är klar att ge mig iväg.

Det blev en lugn kväll igår med Frölundas match på datorn och Criminal Minds. Jag hann även med att mäta de stora möblerna så att jag kan se efter om de får plats där vi har tänkt när vi är där idag på besiktningen.

Idag blev det en rejäl frukost med knäckemackor (Ryvita) med leverpastej och mammas gurka, yoghurt med russin och folsyra. En bra start på dagen.


En tidig kväll

Vi har en lugn och skön eftermiddag och snart är det dags för mig att åka ner på stan igen. Jag ska handla kvällsmat och frukost och sen har jag en lugn kväll framför mig, skönt!
Igår släckte jag före midnatt (det tillhör inte vanligheterna hemma hos oss) och sov till klockan 07.30, så det blir tidig läggning ikväll med för imorgon händer det spännande saker!

Jag och Arvid på Vivaldi


Vivaldi

Lunchen intogs på Vivaldi. Som vanligt blev det kyckling och kräftstjärtar. Nu bär det av till Gryta där vi ska hämta Anton på dagis, vi får se om han blir förvånad över att moster är med :).


Vivaldi

Lunchen intogs på Vivaldi. Som vanligt blev det kyckling och kräftstjärtar. Nu bär det av till Gryta där vi ska hämta Anton på dagis, vi får se om han blir förvånad över att moster är med :).


Mot stan

God morgon på er. Här sitter jag osminkad och dan och har ätit frukost framför Nyhetsmorgon. Idag gick jag upp tidigt (för att vara mig vill säga) för jag ska träffa min syster på stan snart och vara smakråd åt henne.

Igår åt jag sallad från Kajens fik till middag och oj så gott det var! Jag har inte ätit där på väldigt länge då det inte ligger så nära oss. Salladen gav iallafall mersmak och jag längtar till nästa gång! Det blev tyvärr ingen bild då jag var så glupsk att den slank ner direkt.