2>

Stockholm, fotografering och födelsedagsfirande

Mannen är på hockey och jag är hemma med tjejerna. Wilma var helt slut idag och somnade vid 18.30, utan gröt i magen så hon kommer nog vakna vid 4-snåret och var utsvulten, men vi får hoppas på det bästa.
 
 
 
Helgen började med födelsedagsfirande i fredags kväll. Mina föräldrar och syskon med familjer firade mig och min svåger som båda fyller år nu i helgen. Vi var hemma hos dem och åt god mat och en choklad- och hallontårta som jag hade gjort. Vi lämnade Wilma med mormor och morfar efter kalaset där hon stannade över helgen då vi misstänkte att shopping inte är hennes favoritsyssla.
 
På lördagsmorgonen satte vi oss i bilen och körde till Stockholm som bjöd på shopping, caféhäng och god mat. Lily skötte sig över förväntan och vi fick ladda batterierna från Wilmas tvåårs-trots som inte är att leka med.
 
 
Till barnen blev det kläder från favoritbutiken ByEngberg och Zara och till hemmet blev det inköp från Svenskt Tenn och NK. Vi åt lunch på Café Creme och middag på Aubergine, en mysig krog på Östermalm. Innan middagen firade vi med en minichampagne på hotellrummet och så fick jag en present, ett par örhängen från Svenskt Tenn. På söndagen blev det mer shopping innan vi svängde förbi Tösse på vägen hem. Tössebageriet "uppfann" semmelwrapen så vi ville testa originalet. Jag är ingen semmelfantast men det vanliga semlan var bättre än wrapen, det tyckte alla som var med på fikat.
 
Igår fotades familjen på Porträttstudion. Annie är en fantastisk fotograf som vi är jättenöjda med! Lily ska snart döpas så hon förevigades i sin dopklänning men hela familjen var med på några bilder. Nu ska vi bara välja ut vilka som ska hamna på väggen hemma hos oss, ett svårt beslut.
 
Jag fyller som sagt år senare i veckan och det är riktigt spännande för mannen har inte efterfrågat någon önskelista så jag är riktigt nyfiken! Av familjen fick jag massage, fotvård och presentkort på Store, perfekta presenter till mig.

Helgens trevligheter


Wilma gungar

Vi har haft en riktigt bra helg här i Västerås. I fredags hälsade vi på mormor och morfar på gryta och hade pulkarace. Därefter blev det lunch och fika och Wilma njöt i fulla drag av att få leka med kusinerna. 
Fredagskvällen spenderade jag och tjejerna själva eftersom H var bortrest i jobbet. 

Jag åt tapas och tittade på tv och la mig tidigt, så skönt och välbehövligt efter en jobbig vecka. 
Lördagen bjöd på PompDeLux-visning och Wilma fick träffa många av kompisarna från mammagruppen. Lily skötte sig utmärkt och det gick över förväntan att vara iväg med båda, även om det inte blev så mycket tid till att klämma och känna på kläderna men jag beställde några plagg iallafall. 

På eftermiddagen fick vi besök av Stefan och Emelie och efter det kom Håkan hem. Framåt kvällen lämnade vi barnen hos mormor och morfar och vi åkte till konserthuset och njöt av After shave som Håkan fått i present av mig. 
Efter föreställningen fick vi en underbart god middag hos mina föräldrar eftersom vi inte hade hunnit äta än och showen slutade så sent så allt hade stängt på stan när vi var klara. Vad hade vi gjort utan dem?!? 
De hjälper oss med allt. De syr, fixar med vårt hus, passar barnen och allt annat som vi behöver hjälp med. 
Igår hade H konsert så jag var hemma med barnen och när det var dags för konsert så lämnade jag dem hos Stefan och Emelie och gick till domkyrkan och lyssnade på himmelsk musik.
Lily på väg till mormor och morfar.

När vi kom hem svängde vi ihop en försenad allahjärtansdags-middag. Egengjord Skagenröra och därefter renfärsbiffar med rotfrukter och svampsås. Så gott! 


Nu sitter jag hos frissan och barnen är återigen hos mormor och morfar. Deg var stressigt imorse men jag kom hit i tid iallafall. 

En liten uppdatering

Bilden från Lilys födelseannons. Foto: Porträttstudion
 
Här ovan ser ni en av mina favoritbilder på charmtrollet. Det är Annie på Porträttstudion som tog den till födelseannonsen i Västerås Tidning.
 
Igår satt jag och läste inlägg här på bloggen från när Wilma var liten och det var mycket som jag inte kom ihåg. Tyvärr har jag inte hunnit skriva lika mycket om Lily men jag ska bättra mig.
Wilmas 3 månaders-inlägg skulle kunna vara Lilys. Där stod det bland annat att hon älskar att suga på vänster hand, hon försöker att sätta sig upp genom att göra en sit up och hon skrattar mycket. Precis samma saker som Lily gör nu. Hon vill helst stå men hon orkar inte så långa stunder men så fort vi sätter ner/lägger henne så blir hon ledsen. 
Hon äter järndroppar (det gör alla bebisar som väger mindre än 2,5 kg när de föds) och de ger henne en hel del magont så hon är ofta ledsen och då finns det inte mycket som hjälper mer än att skumpa runt på henne.
 
Hon pratar mycket och älskar när man sjunger. När hon inte har ont i magen så är hon jätteglad och hon är nöjd med att ligga och filosofera. Det blir en del sånt när jag tar hand om Wilma, jag vill inte att de är för nära varandra nu när Wilma är sjuk. Hon mår bättre men hostar fortfarande en del så hon är fortfarande hemma från förskolan.
Vi ska till BVC nästa vecka på 4 månaders-kontroll men det känns som att hon har växt. Hon har börjat med storlek 62 på kläder och hon har ganska många veck på benen.
 
För tillfället sover båda tjejerna och jag har tid att uppdatera bloggen. Jag har även börjat ta tag i alla tusentals bilder som ska bli fotoalbum. Jag har fixat iordning några stycken som ska tryckas (jag gör dem via bildprogrammet på macen men jag har ca 4 års bilder kvar + alla bilder som räddades från min gamla dator i höstas. Bilder från 2005-2009 tror jag att det är så det ska bli kul att få titta på dem och få in dem i album. Förutom familjealbum så vill jag också göra album till Wilma och Lily.