2>

Färska blommor

Jag håller på att pyssla, jag slår in paket och gör kort. Imorgon ska vi på en butiksinvigning och i helgen ska vi på dop samt fira lillebror + morsdag. Fullt upp med andra ord :). Jag har inte hunnit äta middag än så det är nästa sak på schemat.

Det är så härligt med snittblommor! Det är verkligen ett lätt sätt att piffa upp det hemma. Idag blev det många små och en stor bukett. Nu ser det ut såhär hemma.


Och så kom regnet

Jag hann nästan klart på balkongen, det är lite kvar men regnet stoppade mig från att göra klart det sista så jag får fortsätta här inne istället.
Nu finns det blommor av många olika sorter, tomater och jordgubbar på vår balkong. Jag smakade två jordgubbar som redan var mogna och de var ljuvliga! Jag ser fram emot resten av skörden :).


14 kassar

Det blev resultatet av min shoppingrunda. Tre timmar senare är jag hemma igen, trött i armarna av allt bärande men nu ska det fixas, först på balkongen och sen här inne. Ni får se resultatet sen :).


Lunchdejt

Jag ska iväg på lunchdejt, på mig har jag byxor från DM Mode, topp och kofta H&M, bälte H&M (köpt i Italien). Detaljer, klocka Regal, örhängen Pilgrim.


Gästrummet klart

Det var så härligt med en promenad i solen! Jag har saknat det så mycket, och så var det kul att få träffa Al. Vi har en dejt imorgon bitti igen :).

Nu är gästrummet klart, jag har äntligen skaffat ett överkast till sängen i gästrummet och nu är det på plats. Det är samma sort som vi har i Lund men en annan färg. Just nu finns det på rea på IKEA.


Äntligen

Nu är det dags för veckans första träning, en morgonpromenad med Al! Jag hoppas att det går bra och att hostan håller sig borta.
Det skulle regna hela dagen men som ni ser är det helt okej väder just, det tackar jag för!


Projekt 1, check!

Det jag har fixat med nu på eftermiddagen är foton/tavlor till sovrummet. Vi har en stor byrå och den behövde göras lite roligare. Nu är det bilder/tavlor där som påminner oss om roliga stunder. När jag tittar på byrån nu så ler jag :).


Ssssch

Dagens besök på IKEA resulterade i lite mer shopping än vad som var tänkt (som alltid). Vi hade en väldigt trevlig stund och jag var lite osäker på om jag skulle kunna få med mig allt på bussen men allt går om man vill :). Tre fulla blåa kassar blev det och nu är det dags att börja pyssla med/montera dagens inköp. Kul!!
Jag har inte berättat för min kära man vad jag har handlat, vi får se om han märker de nya sakerna när han kommer hit på fredag...

På bussen hem


Lunchdejt

Dagens lunch intogs med fina Anna ute på Erikslund. Kyckling- och baconsallad på Grafitti Café.


Mmm, frukost!

Frukosten är uppäten och jag är helt fast i stekt ägg och skinka, varför har jag inte upptäckt det tidigare? Det är SÅ gott!! Och så blir jag mätt och det är ju alltid bra ;-). Härligt med en bra start på dagen.
Halsen är mycket bättre så på fredag blir det träning igen. Jag längtar efter att få ta ut mig, det är nästan två veckor sen jag tränade, om man bortser från all rumpträning i Italien (alla trappor i tornen vi besökte).
Nu är det dags att sätta igång dagen så att jag kan börja bocka av sakerna på att göra-listan.


Vänner

Idag har jag pratat med en hel drös med vänner i telefonen! Jag har tappat räkningen på hur många samtal det har varit idag men det är en härlig känsla när det ringer och man tittar ner på displayen och får ett leende på läpparna när man ser vem det är som ringer. Å så är det lite kul att de tänker på just mig och gör ansträngningen att lyfta luren och ringa. Jag är själv väldigt dålig på det men vill bli bättre på att ringa istället för att smsa.
Det blev ingen badminton idag så jag sitter hemma i TV-soffan och tittar på det näst sista avnittet av Desperate Housewives.
Min allra bästa vän är min fina man!

Laxpaket

Gårdagens middag och dagens lunch var laxpaket som jag tillredde i ugnen (men det går såklart lika bra på grillen i sommar).
Det finns en massa goda saker man kan lägga i paketet, till exempel potatis, palsternacka, morot, dill eller andra örter/kryddor, citron och philadelphiaost. Listan kan göras lång, det är bara fantasin som sätter gränser.
Ingredienser
Laxfilé
Sparris
Tomat
Purjolök
Salt
Peppar
En klick smör
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Dela grönsakerna till lagom stora delar. Om man anväder potatis eller något annan rotfrukt kan det vara bra att förkoka dem i ca 10 minuter. Riv folien till stora fyrkanter, lägg en laxfilé och tillbehör på varje foliebit och stäng den så att den ser ut som en liten säck. Grädda i ugn i ca 20 minuter om laxfilén är tinad.

Ny favorit

En ny favorit i köket är vårt flingsalt med vitlök. Det är så himla gott och det doftar underbart i köket när man kryddar med det i stekpannan!


Dagens lunch

Dagens lunch är laxpaket, så himla gott! Och nyttigt ;-).


Tisdagsfix

Jag har vart igång i nån timme redan och har hunnit med en del saker på min att göra-lista. Jag bokade nyss av massagen, så nu får vi ta den i höst istället för de stänger för sommaren i början på juni. Det blir ingen badminton heller, så det blir lite av en tråkdag idag. Det är helt underbart väder ute och om jag hinner så ska jag sätta mig under parasollet och njuta efter det att mina ärenden är avklarade.
Nu skriker magen efter frukost så det blir nästa projekt!
/Kristin, som längtar tillbaka till Italien och den lilla byn.

Ensam igen

Jag följde med Håkan till tåget så att jag fick komma ut lite i friska luften, det var ganska svalt men skönt ute. Nu är jag ensam igen. Det känns extra tomt när vi har varit tillsammans i en hel vecka och Håkan inte har varit på jobbet, vi har ju varit tillsammans hela tiden och nu ska jag vara helt själv.
Vi gick ut via innergården idag och den är riktigt fin nu när blommorna blommor, det enda jag saknar är lite gräsmatta men vi har stor balkong så jag kan ligga och sola där istället.

Lunchen

Dagens lunch blev helstekt fläskytterfilé med avokado, tomat och mozzarella. Jättegott och enkelt att slänga ihop!


Veckans planer

Min vecka ser ut såhär
Måndag
- Träna på gymet, avbokat eftersom jag är sjuk
- Städa
Tisdag
- Fixa ärenden
- Badminton, men det blir antagligen inget med det heller som det känns nu
Onsdag
- Träna på gymet
- Ta en tur till IKEA och kanske träffa Anna om det passar
- Kör
Torsdag
- Massage med mamma, men jag har hört att det inte är bra att få massage när man är sjuk. Att det sätter igång något så att det blir ännu värre. Vet ni hur det är?
- Plugga
- Ev. ha besök på kvällen
Fredag
- Träna på gymet
- Intervju med Västerås Tidning
Lördag
- Arvid döps

Det tar sig

Efter en mastodontvattning igår så mår blommorna mycket bättre! Såhär ser de stora ut idag, de små är bortom räddning tyvärr.


Frukost

Stekt ägg och skinka blev dagens frukost. Jag somnade någon gång efter 3 inatt, så jag tog en liten sovmorgon idag. Min förkylning/influensa får gärna ta sitt pock och pack och dra för jag har en massa roliga saker inplanterade i veckan!


Imorgon kör vi!

För femtielfte gången så ska vi försöka att börja äta mer nyttigt så nu har vi handlat lax, kyckling och grönsaker som ska ätas under veckan. Vi ska försöka att hålla det nyttigt fram till USAresan så att det blir lite roligare att visa sig i badkläder.
Vi har levt på pasta och vin under semestern så det är verkligen dags att ta tag i det nu. Jag hoppas att jag kan hålla motivationen uppe, det är ju väldigt svårt men nu när det är varmt och skönt så är det förhoppninsvis mer lockande med lite lättare måltider. Håll tummarna för mig!


Minns ni...

...hur mina blommor på balkongen såg ut när jag åkte till Italien? De var fina och färgglada. Trots vattning under vår semester såg de ut såhär när jag kom hem idag.


På Arlanda

Vi har landat! Flygresan gick bra men var lite långtråkig. Jag roade mig med att sova och gulla med en liten unge på raden framför. Nu väntar vi bara på väskorna och sen ska vi käka lunch!


Dags att vända hemåt

Nu är det dags att säga hej då till Italien och drömma om nästa gång vi kommer hit. Det har vart en underbar vecka och vi har sett många fina platser. Här i Bologna har vi bott på Al Capello Rosso, det är ett bra hotell och ligger centralt i Bologna.
Såhär ser vårt rum ut, ganska litet men fräscht.

Euphoria

Å vilken glädjeyra vi har här på hotellrummet! Västerås fina Loreen, dessutom kommer hon från Gryta där jag är uppväxt ;-). Helt underbart!! Jag måste till ESC nästa år, så är det bara!!

Vi firade lite i förskott med rödvin till middagen tidigare ikväll ;-).


Eurovision

Vi har precis kommit tillbaka till hotellrummet för att följa Eurovision, men sändningen krånglar. Om vi vill ha stor bild får vi köra utan ljud och det är ju inte aktuellt när man vill följa en melodifestival så vi får köra ett minifönster istället (den i mitten på skärmen).
Jag undrar hur det är med medhörningen för Albaniens bidrag (det första vi hörde) var hemskt!


Jag gjorde det!

Jag tyckte att det var riktigt läskigt att gå upp (och ned) i lutande tornet i Pisa då jag har lätt att få svindel när jag tittar upp/ned på på höga höjder/saker. Jag är inte så rädd, det är mest det att det på något sätt sätter sig i benen så att jag får gummiben, de blir helt skakis och får lite lätt mjölksyra.
Igår tittade vi i vår guidebok och fick då reda på att det finns två lutande torn i Bologna. De är från 1200-talet nångång och ser ut att ramla isär bara man tittar på dem. Det ena slutade de bygga på efter ca 40 meter för de märkte att det lutade alldeles för kraftigt. Det höga tornet lutar däremot bara litegrann så det byggdes klart och stolserar nu med att vara det fjärde högsta tornet i Italien! 96 meter högt och man kan gå upp till toppen vilket jag och min käre man fick för oss att göra idag.
Vi tänkte att det kunde vara härligt att se på utsikten, vi tänkte INTE på att trapporna har några år på nacken, de är branta och att man kan se 100 meter ner om man råkar glutta åt fel håll när man ska ta sig upp eller ned. Efter 26 meter var jag redo att ge upp, Håkan kände likadant efter 48 meter ungefär, men vi kämpade på ändå. Jag var säker på att trapporna inte skulle hålla för alla människor som vi mötte, trapporna var för smala att mötas på så man fick vänta på trappavsatserna.
Såhär såg det ut inne i tornet, man såg rakt ner/upp eftersom trappen gick längs väggen.
Jag efter 26 meter där det fanns en avsats
Håkan på toppen, det var en härlig utsikt och det fläktade skönt på toppen.
Jag på toppen, 529 trappsteg senare!
När vi kom ner igen gick vi till närmaste café och beställde in dricka. Jag var så törstig så jag hann dricka halva innan jag fotade.

Bologna

Vi tog tåget till Bologna och det gick betydligt bättre än när vi skulle åka till Florens i söndags. Det var väldigt mycket folk ombord men vi hade sittplatser, även om det inte riktigt blev dem som vi hade bokat. Vi köpte med oss Mc Donald´s ombord på tåget vilket var perfekt. Tåget tog en halvtimme så vi hann äta och ta det lugnt innan vi kom fram. Det är mest tunnlar mellan Florens och Bologna så man kan inte njuta av utsikten direkt.
Idag har vi vandrat runt och spanat in Bologna, ni ska få se senare vad vi har gjort, jag är riktigt stolt över mig själv!
Jag provade någon ny kycklingburgare och Håkan tog en som liknade McFeast.

Mmm, mat!

De senaste två kvällarna har vi ätit middag på samma restaurang då den både är mysig och serverar god mat. Här kommer bilder från båda kvällarna.
Jag äter oliver
Stekt svamp som är i säsong precis nu här i Florens, det kan ha varit porcinisvamp.
Blandade charkuterier
Nudlar med hummer
Oxfilé med pommes
Den godast desserten

Dagens á la sjukling

Klänning Åhléns, väska härifrån Florens, smycken från London, skor Esprit.

Mot Bologna

Idag far vi till Bologna. Vi tänkte från början vara på tågstationen vid den här tiden men vi håller på att packa ihop nu så vi åker nog om en halvtimme eller så. Tågresan tar ca 40 minuter så det är ingen lång resa.
Igår var vi på konsert efter middagen. Det gick förvånansvärt bra med tanke på min förkylning. Vi satt längst bak utifall jag behövde försvinna ut och det var tur, mitt i näst sista stycket så började det reta i halsen. Jag försökte att inte hosta och det tårades i ögonen medans jag kämpade emot men till slut gick det inte. Jag försökte att smyga ut så diskret jag kunde och väl utanför kyrkan fick jag världens hostattack , den höll i sig tills vi kom till hotellet och jag tog en shot av hostmedicinen vi köpte igår.
Såhär lät det igår, första stycket är skrivet av Händel och det andra av Vivaldi (jag hoppas att ni kan titta på dem för jag har aldrig laddat upp filmer förut).
Nu har datorn tuggat i en halvtimme och vi måste gå till tåget så vi tar det en annan gång!

Låg humor

När vi köpte glass idag läste jag fel på en av smakerna, jag tyckte att det stod bajs när jag sen läste den engelska ordet under som var kiss så blev det än mer passande ;-). Bacio betyder kyss (kiss) så det var ju inget konstigt med det men när man är trött och hungrig så blir allt roligt :-D.


Shopping och lunch

Det kanske låter glamoröst men som ni ser på bilden nedan så är det allt annat än det. Dagens shopping och lunch är samma sak; italienska Alvedon, hostmedicin, pappersnäsdukar, vatten och glass. Usch vad konstigt jag mår, feber, ont i halsen och en hosta som sliter sönder skallen och bröstet är ingen höjdare. Vi ligger på hotellrummet och vilar nu, jag har sagt åt Håkan att han får gå ut själv om han vill men han ska jobba lite nu så får vi se hur han gör sen.
Nu ska jag spela Rumble, QuizMe och sova!


Gårdagens shopping

Blev följande: En väska från marknaden, jag har spanat på den i Västerås hur länge som helst (den finns i den italienska butiken på smedjegatan) och nu köpte jag den här, äkta läder men endast en fjärdedel av priset :). Den är mer blåturkos/petroleum än vad som syns på bilden.
I den lilla påsen finns ett par örhängen som jag fick av min fina man igår, ni ska få se dem senare.


Siena

I förrgår bestämde vi oss för att köra till Siena och besöka marknaden. Jag hade förvänat mig ca 30 marknadsstånd i en liten by men det som väntade var en ganska stor stad med hundratals marknadsstånd som sålde allt man kan tänka sig; hundar, gardiner, kläder, skor, mat, trädgårdsredskap och en massa annat.

Det var roligt att gå och titta (men jag tyckte synd om djuren).


Början av marknaden


Piazza del Campo, där de har galna hästtävlingar två gånger per år




Lunchen intogs precis vid torget

Sol och värme i Florens

Det blev middag ute igår kväll, jag kände mig lite bättre så vi gick till en jättemysig restaurang ca 5 minuter från hotellet. Vi satt på deras uteservering och jag hade hoppats på att få använda min nya sjal men det var alldeles för varmt, trots linne och kjol så kändes som jag skulle flyta iväg.

Det är som jag sa till Håkan igår, här går vi och hoppas på sol och när den kommer så håller vi oss i skuggan för att det är så varmt i solen ;-). Trots skuggan så blev jag röd igår (inte jätteröd men även utan kläder kan man se vilket linne jag hade igår).

Om en stund ska vi fortsätta att upptäcka Florens, idag ska vi upptäcka andra sidan av floden och så ska vi besöka någon kyrka som Håkan ville titta på :).


Igår kväll...

Igår kväll gav vi oss ut och strosade runt en stund innan vi slog oss ned på en restaurang. Det var varmt och skönt och affärerna har öppet ganska länge.

Vi köpte presenter till mina syskonbarn


Vi titttade på katedralen i kvällssolen.


Middagen var god, som vanligt. Det har lärt mig är att pasta och pizza (pizza äter jag knappt i Sverige, jag blir lätt illamående då de ofta är mycket fett på dem) + antipasti är det som de gör bäst. Jag är inte så imponerad av deras kötträtter (biff, entrcote m.m.) så jag väljer alltid typiskt italiensk mat när vi äter här i Italien.



Palazzo Squarcialupio

Vingården vi bodde på i Castellina in Chianti var helt underbar! Det är ett gammalt palats som ligger mitt i byn med en underbar utsikt över dalen.





Vårt rum


Giorgio, en härlig man som jobbar på hotellet.

Åter på rummet

Vi kom precis tillbaka till hotellrummet Min hals är inte rolig idag. Trots alvedon så vill den inte vara med, det gör ont hela tiden. Glass är det enda som har lindrat lite (dagens lunch för min del), nu ska jag vila medan Håkan jobbar så att vi kan gå ut och äta ikväll.
Det verkar vara något med semester och sjukdom för min del. När vi åkte på bröllopsresa fick jag halsfluss och den var riktigt långdragen. Jag hoppas att halsontet försvinnner snart så att jag får njuta av våra sista dagar här i Italien och slipper öronont på flygresan hem.


Sovmorgon

Idag tog vi lite sovmorgon, jag vaknade med halsont och är helt svullen i halsen (och låter därefter) så nu har jag knaprat Alvedon och är redo att ge mig ut i det fina vädret.
Vi ska försöka leta oss fram till kyrkan där bland andra Michelangelo, Galileo och Macchiavelli ligger begravda. Det är tydligen inte så långt ifrån vårt hotell :-).

Efter middagen gick vi hem till hotellet och såg filmen Red, en actionkomedimened bl. a. Bruce Willis, Morgan Freeman och Helen Mirren. Den kan verkligen rekommenderas! Underhållande och lite spännande :-)

Alla bilder från gårdagen finns på datorn så här kommer blommor från Castellina in Chianti istället.


Lutande tornet och en massa annat

Vi har haft några fantastiska dagar på den italienska landsbygden. Eftersom vädret inte var jättebra i vår lilla by så har vi åkt runt en hel del och dit vi har åkt har det varit soligt och fint :-). Ni ska få höra mer om det imorgon för nu har vi bättre internet (man behöver inte ligga på mattan framför sängen för att få signal på det trådlösa nätverket...).

Nu ska vi ut och upptäcka Florens by night i fint väder!

Igår besökte vi den här byggnaden.


Mateus - Nytt i köket

Jag har ett kakfat som är en ställning och man kan byta ut tallrikarna och på så sätt kan man variera utseendet. Jag har använt våra vanliga tallrikar men har haft ögonen på en turkos Mateus-tallrik. Nu fanns de äntligen hos Kammaren (en inredningsbutik i Västerås) så jag köpte 2 st tallrikar till kakfatet, ett stort fat att ha bullar på, en kanna och en liten skål. Nu är köket redo för sommarfika!










Dagens planer

Vi har avslutat frukosten och ska åka till Siena där det är marknad idag. Vi hoppas att vi hinner dit innan de stänger, de håller bara på fram till lunch. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Florens .

Fler bilder kommer upp när vi har bättre internetanslutning.

Såhär ser frukosten ut i Italien.


Sotto di Volte

Middagen igår intog i valven under palatset som vi bor i (det känns som att palatset är halva byn).

Vi åt capresesallad till förrätt och vildsvin och kyckling till varmrätt. Desserten som vi fick in vet vi inte vad det var men det var gott ;-)








Pizza

Igår blev det pizza till lunch här i Castellini in Chianti och oj så gott det var. Jag åt med lufttorkad skinka, champinjoner och kronärtskocka medan Håkan valde en med salami, oliver och lök. Restaurangen låg två meter från vårt hotell och vi satt ute i solen och njöt!






Tidö-Lindö

Det är så vackert på Tidö-Lindö. Hanna och Eric har strandtomt och de har en fantastisk utsikt över Mälaren. Här kommer några bilder från i lördags.












Dagens i Italien

Igår strosade vi runt i staden och njöt av det fina vädret, min middagsoutfit såg ut såhär.


Klänning och örhängen från Åhléns, skor från Esprit.





Middagen

Gårdagens middag intogs på en trattoria i närheten av hotellet, den hette väskan "La Borsa", ett passande namn eftersom jag älskar väskor!

Förrätter, prosciutto med mozzarella och bresaola med parmesan




Vi tog båda lasagne till varmrätt, mums!

Dag ett i Florens

Igår gick vi runt i de gamla delarna, vi besökte marknaden och var inne i katedralen. Vi har några dagar till att vandra runt när vi kommer tillbaka från vingården så det känns bra.

Vi är redo för Florens, eftersom vi hade på oss regnjackor så var det uppehåll hela eftermiddagen ;-)




Första lunchen, och såklart ett glas vin til! Bilden visar vart vi satt och åt, det var dock inte lika fint väder igår så vi satt inomhus,


Ponte Vecchio från utsidan, det ser bara ut som en massa hus men det är en bro med små affärer på.


Påväg till katedralen


Håkan och en del av katedralen, internet är lite segt så det blir inte så många bilder i varje inlägg ;-).


Dagen avslutades med glass, såklart!



Hotellet

Vi bodde på hotell Alessandra  inatt, vi kommer tillbaka hit på onsdag och bor då på samma hotell. Ett litet men väldigt mysigt hotell som ligger centralt i Florens gamla delar, precis vid Ponte Vecchio. Vi bodde på rum nr 1 där det är tre meter i takhöjd och alla möbler/gardiner är i guldtyg.




Tantigt

Problemet när man har stor byst är att det är nästintill omöjligt att hitta snygga bikinis. Jag besökte "Annas under" innan vi åkte till Italien och hittade en bikini i rätt storlek men den är lite tantig. Jag skulle ha vart ute lite tidigare för då hade det funnits mer att välja på (bl. a. en som var jättefin och som hade funnits i min storlek), jag som tyckte att jag var tidigt ute som letade redan i maj.

Såhär ser den iallafall ut. Jag hoppas att det blir varmt och sol så at jag får tillfälle att använda den under veckan.

Dags att ge sig ut i trafiken

Efter ett dygn i Florens ska vi nu hyra bil och köra till en vingård. Under dagen kommer det  upp några inlägg som visar vad vi hade för oss igår.

Håkan vid floden Arno som rinner genom Florens.

Middagsdags

Nu ska vi ge oss ut på stan och titta om vi hittar någon mysig trattoria att äta middag på. Vi tog en liten powernap nu på seneftermiddagen eftersom vi steg upp före kl 5 idag, det var välbehövligt och nu är vi pigga igen.

Middagsoutfiten ser ut såhär. Klänning Åhléns, leggings Indiska, halsband Vero Moda och örhängen från Åhléns.


T.G.I. Friday

Vi startade semestern genom att äta middag på T.G.I Friday igår kväll. Vi valde att åka till Stockholm redan igår eftersom vi då fick sova tre timmar längre på natten.






Jordbävning

När vi kom till Arlanda fick vi höra om jordbävningen. Epicentrum var strax utanför Bologna, men de meddelade oss att det inte skulle vara några problem att flyga dit. Planet landade på tid men när vi kom in till centralstationen så var det kaos! Tågen hade stått stilla sedan jordbävningen och första tåget rullade ut från stationen strax efter att vi kom dit, runt kl 11.
Efter mycket om och men fick vi tag på två biljetter och sprang med våra enorma resväskor upp för trapporna till den perrong det skulle gå ifrån, bara för att inse att det var fel perrong och att vårt tåg stod på en annan perrong och skulle gå när som helst. Vi sprang ner för trapporna och upp på nästa perrong och hann precis på tåget, väl ombord så fick vi tränga oss igenom halva tåget för att komma till rätt vagn. Men nu är vi här, svettiga men glada :-). Vårt rum är klart om 10 minuter så då lämnar vi väskorna och ger oss ut på stan.

Alperna


Frukost

Lyxfrukost i väntan på flyget


Mot Arlanda

Vi ska gå ut till taxin om några minuter och då bär det av till Arlanda. Som vi har längtat efter det här! Avkoppling tillsammans någon annanstans än hemma ;-).

Idag flyger vi till Bologna och tar tåget till Florens där vi sover inatt innan vi kör vidare imorgon.
Jag vet inte hur det är med internet där borta men jag hoppas att jag kan uppdatera lite då och då :-).

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_203301544.jpg" class="image">


Dagens

Klänning Åhléns, clutch Michael Kors, skor Esprit, klocka Guess.

 


Felix

Nu är Felix döpt! Det var ett jättefint dop och Felix skötte sig exemplariskt! Jag höll honom under hela dopgudstjänsten och det gick jättebra, han var en nöjd kille :-). Anna sjöng en fantastiskt fin sång och hon sjöng ljuvligt vackert, jag fick tårar i ögonen. Fikat efteråt var mumsigt så nu är vi mätta och belåtna.

Om en stund sticker vi till tåget och då börjar semestern!


Dopdags!

Vår gudson Felix döps idag! Vi ska alldeles strax ge oss iväg till Domkyrkan och jag är så glad för han får en strålande fin dopdag! Idag har jag fixat ett kort till honom och slagit in presenterna så nu är vi redo. Packningen inför Italien har vi inte riktigt hunnit med så när vi kommer hem från dopet får vi panikpacka på 10 minuter om vi ska hinna till tåget i tid. Som det brukar vara med andra ord.


Ny klänning

Vi hade en härlig kväll på Tidö-Lindö igår. Ni ska få se bilder senare, de bor precis vid Mälaren och det var så vackert med solnedgången.

Igår hade jag på mig det här; klänning Åhléns (ny), skor Replay, smycken Carolina Gynning och Pearls for girls.


I taxin

Just nu sitter vi i taxin på väg till Hanna och Eric. Vi hann fixa alla ärendena idag så nu är det lite lugnare imorgon. Jag hoppas att ni alla får en härlig fredagskväll!


Vardas Rum

Vi kände att vi behövde en liten paus ifrån shoppingen så vi smet in på Vardas rum, en av de nyöppnade restaurangerna vid SF. Atmosfären är så avslappnande och jag älskar inredningen, det känns lite som en fransk bistro. Det blev några smårätter och vin/öl och nu är vi redo att fortsätta.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_203085225.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_203085225.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_203085262.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_203085262.jpg" class="image">


Dagens

Begravningen var jättefin och prästen Lena höll ett väldigt fint tal. Nu ska vi fortsätta att shoppa och uträtta ärendena.

Såhär ser jag ut idag. Byxor DM Mode, topp HM, tunika Åhléns, skor Esprit och väska Michael Kors.


Sushi

Nu har jag fixat en massa ärenden, det är en del kvar men det fixar vi i eftermiddag. Nu blir det sushi och sen ska vi till Domkyrkan där vi ska sjunga på en begravning.


Nu är det fredag

Vi hade en riktigt mysig kväll igår med Al, vi åt plckmat, tittade på hockeyn och spelade vinspelet, återigen passande på nykterhetens dag som var igår. Håkan vann vinspelet (föga förvånande).

Såhär såg middagsbordet ut igår. Desserten blev improviserade kladdkakemuffins med centergömma och lättvispad grädde, till och med Håkan tyckte att det var gott så det är bra betyg. Jag måste säga att även jag och Al tyckte om dem väldigt mycket, men vi älskar choklad så vi gillar det mesta i kladdkakeväg ;-).


Dagens

Idag har jag haft på mig min nya tunika från Åhléns. Till det ett linne från MQ, leggings från Indiska och skor från Din Sko. Halsbanden och örhängena kommer från Pearls for girls.


Fint på balkongen

Nu finns det lite mer liv på balkongen. Jag har införskaffat lite blommor från torget (krukorna kommer från blomsteraffären i Postgallerian här i Västerås) och det blev genast lite mer sommarkänsla på balkongen. Det som återstår nu är lite jordgubbar, smultron och kanske någon tomatplanta.










Cirkustältet

Igår firade vi in långledigheten (och ladda upp inför nykterhetens dag som är idag) med ett besök i Cirkustältet på Bondtorget. Det var jättemysigt och förvånandsvärt varmt, jag behövde varken använda jackan eller koftan som jag hade med mig.

Vi delade på en förrätt, tvärnöskinka med gotländsk sparris.


Här har vi nyss kommit så jackan är fortfarande på ;-)


Det var svårt att ta kort för ljuset var så konstigt...men här ser ni varmrätten. Fiskgryta med pepparrot.

Gissa vad jag ska göra

Även denna torsdag börjar med en tur till gymet! Det är lugnt och stilla ute och solen skiner. Håkan är ledig idag så vi får se vad dagen bjuder på. Ikväll ska vi träffa Al för en myskväll :-).

Här ser ni mina "nya" fötter. Lacket blev lite för mörkt för min smak, men det funkar nog ändå.


Fina E

Den här fina killen fick jag spendera dagen med. Han är så söt å snäll! Vi spelade ballongspelet (han vann alla gånger), åt mat och lekte med bondgården. Vi bestämde att hake ska komma hit och klättra i vår trappa (vi har 2 trappsteg) någon dag.


Ompysslad

Det är precis vad jag ska bli nu! Fötterna ska bli semesterfina och jag köpte med mig det här lacket som förhoppningsvis ska göra dem än mer somriga.


To the gym

Dagen börjar som gårdagen slutade, nämligen med träning! Jag är riktigt peppad inför dagens gymtimme.

Har vi tur idag så får jag gå till Ekströms konst och hämta ut vår senaste juvel ;-). Vi får se om det hinns med och om de är klara.

Dagens väder


Endorfiner

Det var så skönt att träna! Jag mår så mycket bättre när jag tränar och blir lite sur på mig själv för att jag inte tränar oftare när jag vet att det bara gör mig gott. Det är tur att det blir en timme på gymet imorgon.
Det gick så bra att spela idag och jag och Hedvig vann dessutom alla matcher idag!! Wohoo!!!

Här är jag på väg till badmintonen.


Uppladdning

Efter en powernap känner jag mig lite piggare, jag kan bli så galet trött ibland. Jag tror att allergin har ett finger med i spelet, och såklart att jag gick upp kl 05.30 idag.
Nu är det dags att ladda inför kvällens träning!


Västerås

Efter ett uppehåll i Hälleforsnäs (jag undrar varför vi alltid blir ståendes där) är jag nu hemma. Västerås överraskade mig med uppehållsväder, enligt min app skulle det regna, så jag njöt verkligen under promenaden hem från stationen.

På grund av trötthet så blev det en annan smak på ramlösan idag, ananas. Den är lite för söt för min smak men rätt okej ändå.


Tröttistisdag

Jag har vart vaken i fyra timmar men känner mig lika trött som när jag vaknade. Jag är alldeles strax i Norrköping, så mer än hälften av resan är redan avklarad.
Det var riktigt tungt att lämna Håkan på perrongen idag, jag kände tårarna bränna bakom ögonlocken. Ibland blir jag bara så trött på allt resande.


Bufféförslag

Här kommer några fler förslag på bufférätter.

Översikt, buffén börjar ta form.


Tomat- och mozzarellasalladen, som ska toppas med basilika precis före servering.


Lufttorkad skinka, bresaola, salami (min favorit är en stark salami som heter Ventricina), rostbiff, vildsvinssalami med tryffel eller något annat gott. Ett tips är att servera melon, det är supergott tillsammans med lufttorkad skinka.


Potatissallad eller pastasallad. I den här varianten är det pasta, ruccola, rödlök, oliver, fetaost, avokado, gula och röda tomater samt soltorkade tomater (oljan från dem gör att man inte behöver tillsätta någon extra olja).


Små spett med vattenmelon, getost och en droppe balsamico.


Ostar, enligt traditionen ska man servera ett ojämnt antal ostar, det är väldigt gott att ha fikonmarmelad som tillbehör om det är någon stark ost med på brickan.

Inspiration, tack.


Jag sitter här och försöker att koncentrera mig på min uppgift men tankarna glider hela tiden iväg till Italien så jag behöver lite läsinspiration!
På söndag är vi där, i ett av våra favoritland och det är dags för en veckas avkoppling. Jag längtar! Jag kan bara se väderprognosen till och med lördag och då ska det vara 23 grader och sol, det låter bra tycker jag =0).

Förra året var vi i Italien två gånger, en gång med Håkans jobb och en gång med Lunds Kammarkör som vi kombinerade med en egen semester. Då bilade vi söder ut och tog båten över Messinasundet till Sicilien. Där latade vi oss vid poolen på en vingård och avkopplingen var total! Jag hoppas att vi kommer till ett liknande ställe den här gången. Eftersom det är Håkans födelsedagspresent från mig så har jag valt boendet och därför vill jag att det ska vara extra bra. Håkan jobbar så hårt så han behöver verkligen lite avkoppling, jag ska försöka att skämma bort honom så mycket som möjligt på semestern!

Då var vi ensamma på gården och hade poolen för oss själva.


Capri


Semester!

Fyllda dadlar

Favoriten på buffébordet i lördags var våra fyllda dadlar. Jag är inte överförtjust i varken dadlar eller bacon men det här är så gott! De går att förbereda så att de bara gräddas av strax före servering.

Ingredienser

Saint Agur (eller gorgonzola)
Färska dadlar
bacon




Såhär gör du

Sätt ugnen på 175 grader. Dela baconet på mitten, dela dadlarna och ta ut kärnorna, fyll dadeln med en bit ost och linda runt en halv baconskiva. Lägg dadlarna i en ugnsfast form och grädda dem i ugnen tills osten bubblar och de har fått fin färg (man kan höja temperaturen mot slutet om det går långsamt).








La dolce vita

När vi var på operan i Malmö igår så var det en utställning i foajén. Det var Scenkostymer från After Darks olika shower och det visade sig att de ska komma till Malmö i slutet på maj. Jag har sett en show med den och den var superbra men tyvärr passar det inte med datumen den här gången.

Parsifal var bra, Wagners musik är så fantastisk! Min stora favorit var Lars Arvidsson, han var dessutom utklädd så han såg ut som Rikard Wolff. Han hade skinnbyxor, "fjäderkofta", en peruk med långt svart hår och hårt sminkad.

Det var blå himmel i Malmö igår.


Parsifal

Här nedan ser ni en trött tjej. Nu sticker vi till Malmö, det är operadags. Vi ska se Parsifal som är en fem timmar lång opera av Wagner. Jag hoppas att jag kan hålla mig vaken ;-).


Hur kunde jag glömma?

När jag bläddrade igenom gamla bilder härom dagen så hittade jag frukostbilder från förra våren. Jag hade helt glömt bort ryvita med kokt ägg och naturell yoghurt med färska bär. Det är ju underbart gott! Så när vi handlade i fredags införskaffades samtliga ingredienser. Och från och med igår så är det det som står på frukostmenyn!

Ägget ser kanske inte så kul ut men det är som godast när det är krämigt. I yoghurten har jag färska hallon och jordgubbar.


Det gick så bra!

Vilken kväll vi hade igår. Konserten gick strålande!! Det har jag aldrig sagt tidigare när jag har sjungit med den lilla gruppen (för jag tycker alltid att min insats är kass) men igår gick det verkligen superbra!! Jag hoppas att det låter så på inspelningen också ;-).

Efter konserten var det middag hemma hos oss med några av vännerna som var och lyssnade. Vi städade och förberedde maten på förmiddagen och det var bra för då hade jag inte tid att bli nervös inför konserten.
Vi bjöd på en buffé med en massa godsaker på. Jag ska göra en buffékategori här på bloggen där jag ska samla sådana recept och tips för det var inte lätt att hitta några roliga buffetips på nätet, inte ett enda såg enkelt och gott ut så vi hittade på lite själva och det blev jättebra.

Vi hade en jättetrevlig kväll och kom i säng kl 02.30. Självklart vaknade jag före kl 8 imorse och har inte somnat om (jag undrar om det är kaffets fel).

Det blev inte så mycket fotografering igår men såhär såg jag ut. Byxor DM Mode, linne H&M, topp Åhléns (Wera), smycken Pearls for girls, klocka Guess och skor från Esprit.

 


Nu kör vi

Nu är det dags för rep och sen konsert! Här ser ni min nya tröja som jag köpte igår på Åhléns.

 


Lunchdags

Jag glömde berätta om allt jag shoppade igår! Jag hittade så mycket fint så det enda jag saknar inför Italientrippen är en bikini. Jag hinner inte ta kort på grejerna idag men det kommer lite eftersom.

Idag blir det rester men istället för att visa dem så visar jag gårdagens middag. Vi lyxade till det med räkor till förrätt och biff med majskolv och stekt lök till varmrätt, så gott!




Lördag

Vi fick ingen jättelång sovmorgon idag då vi håller på att fixa inför kvällens middag. Vi ska repa med lilla gruppen efter lunch och klockan 17 är det konsert i Helgeandskyrkan här i Lund. Det bjuds på renässansmusik och det är Vox Lundensis som sjunger.

Vi var och storhandlade igår. Vi kom på en massa goda smårätter och småplock, så nu håller jag på att förbereda en massa gott!

En del av smaskigheterna.


Och såhär ser det ut i kylen efter handlingen...nu är det fullt!

Otur = nyttigt

När jag uträttade mitt sista ärende på stan så ringde jag Håkan för att kolla om han kunde hämta mig på vägen hem från jobbet. Han sa att det var okej om jag gick halvvägs men eftersom jag hade så många kassar och grejer så bestämde jag mig för att ta bussen istället. Jag missade bussen med 10 meter ungefär och insåg att det skulle gå lika fort att gå hem som att vänta på nästa (nu i efterhand kan jag konstatera att så inte var fallet, men ändå) så jag började gå. Ett av mina inköp var en talva som är ganska stor och att försöka gå med den när det blåser ute var inte det lättaste. Det tog drygt en halvtimme att gå hem och det var svettigt värre. När jag kommer hem så är hissen trasig så jag får släpa allting 4 trappor upp... Jag har mjölksyra i armarna och de darrar som aldrig förr, det är till och med jobbigt att skriva det här inlägget. Det var bra att jag fick lite extra träning men oj så jobbigt det var!

På väg till stan såg jag det här fina trädet, jag älskar våren!!

Dagens

Håkan fixade lite småplock på en deli i Malmö så det blir lite italienska grejer, men kom gärna med tips ändå!

Såhär ser jag ut idag, det är tydligen 18 grader ute så jag kommer inte att frysa ;-). Jag får se om det blir kofta eller jacka nu när jag ska ut på stan.

Idag är det jeans från Lindex, topp Gant och väska Michael Kors.


Har ni några förslag?

När Håkan kommer hem ikväll så blir det storhandling (kul fredagskväll) för imorgon kväll efter konserten kommer några vänner hem till oss för lite middag och umgänge.
Frågan är bara vad vi ska bjuda på. Vi satsar nog på något bufféartat men vi har bara kommit på en rätt än så länge! Har ni några förslag? Det måste vara något som går att förbereda så att allt är klart när vi kommer hem så att vi kan umgås med gästerna :). Vi har idétorka så jag ska googla lite och se vad jag hittar.
Jag var egentligen sugen på italienska grejer, bresaola, salami och skinka men tyvärr finns ingen bra deli här i Lund så vi får hitta på något annat. Tipsa gärna!!!


På skolgården

När jag träffade Nelly (som går i första klass) i tisdags fick jag en Flashback, hon hade precis köpt nya kulor till sin samling. Hon hade dankar, kattöga, bumlingar och en massa andra sorter. Jag blev helt nostalgisk och mindes hur det var på skolgården med banor i sandlådan och hur man skulle träffa pyramiderna längst fram.
Vi lekte även med manicklar och hoppade hage på min tid. Jag minns då att jag tyckte att det var roligare på lektionerna än ute på rasterna men jag kan längta tillbaka till 10-rasten. Livet var lite enklare då, men det förstod jag inte. Det enda jag ville var att få växa upp och min stora dröm var att få jobba med papper på ett kontor ( ett tag var jag även inne på sångerska eller skådis som många andra, men kontorist var nog min första jobbdröm ;-). Det är antagligen det som jag vill syssla med idag också, men att jobba med papper är ju lite diffust... Vad jag blir återstår att se, när vi bara bor på ett ställe så kommer det vara lättare för mig att kunna läsa ett program, frågan är bara vilket ;-).

Det här är det roliga med att ha en blogg, jag börjar med att skriva om barndomsminnen och utan att jag har planerat det så går jag över till att skriva om framtidsdrömmar/planer. Kul!!


Kvällens planer

När Håkan har jobbat klart bär det av till Helgeandskyrkan för rep inför lördagens konsert. Jag är lite orolig för hur min röst kommer att vara på lördag med all pollen som finns i luften. Risken är stor att jag kommer nysa, och mina allerginysningar är allt annat än tysta och har jag väl börjat så kommer tio till i tät följd och står vi och sjunger renässansmusik så passar det inte riktigt med ett nysmaraton.

Jag börjar bli hungrig och längtar efter maten på Frank, det är tråkigt att det inte finns någon Frank i Lund men det är nog bra för annars skulle det bli ännu mer äta ute-mat för vår del.
Här är några bilder från senaste besöket på favvorestaurangen.


Våriga naglar

Jag hade en dejt med Jessica i tisdags och nu är mina naglar fina igen, de är rosa och lila med lite glitter och jag gillar det skarpt! Såhär ser de ut:


Nästan på tid

Jag har kommit till Lund (de körde ikapp större delen av förseningen) och inväntar nu bussen till Klostergården. Det är jätteskönt ute!
Jag satte på mig jeans imorse men precis innan vi gick så ångrade jag mig och bytte till mysbyxor, det var ett lyckat drag ;-). Jag vet att det inte ser så välvårdat ut men det var bekvämt och mysigt. Det ska jag definitivt göra om när jag är på myshumör.


QuizMe och tågfunderingar

Jag sitter på tåget mot Lund nu. Jag förundras alltid över att tåget är fullt. Det är 6 vagnar och ca 70 platser i 5 av dem, det blir en hel del folk... Dessutom så går snabbtågen (som förut kallades X2000) en gång i timmen mellan Stockholm och Malmö, jag har åkt vid många olika tidpunkter de senaste åren men det är alltid fullt.

Jag roar mig med att spela QuizMe här på tåget (det går ganska bra trots att jag är väldigt åksjuk av mig). Det är iallafall allmänbildande ;-).
Håkan tog sällskap med mig till stationen imorse, han ska jobba i Stockholm innan han flyger ner ikväll.


Solen

Jag har lämnat regnet bakom mig, här i Norrköping skiner solen och jag får njuta ett par minuter innan det är dags att kliva på nästa tåg!

Det blir nog en lite längre väntan än så för de ropade precis ut att tåget var försenat.


Hemmafrusysslor

En sak som aldrig slår fel här hemma är perioden precis före tenta eller inlämning. Då fixas alla de hushållssysslor som är tråkiga. Efter lunch har jag tvättat, diskat, dammsugit, pysslat om mina orkidéer och strukit Håkans skjortor... Ja, allt annat känns mer lockande än att sätta sig vid datorn och skriva men nu ska jag ta mig i kragen och göra ett sista ryck innan kören!


Coffeehouse by George

Jag och Kajsa käkade chèvresallad med rödbetor, ljuvligt gott! Det var alldeles för länge sen vi sågs så vi bubblade konstant ;-). Jag såg också större delen av mina gamla jobbarkompisar som passerade caféet under lunchen.
Efter lunchen blev det en liten promenad eftersom regnet gjorde uppehåll, jag passerade bland annat vår gamla lägenhet som låg i det fina huset ni ser nedan.


Hantverkare, lunch och mera regn

Jag ska möta upp en vän för lunch om en stund, hon fyllde år  helgen så det blir en födelsedagslunch! Det kommer och går folk (hantverkare m.m.) här hemma hela tiden, nu är balkongdörrarna förhoppningsvis klara (de har vart här två gånger idag så jag hoppas det). Det är bra att det blir fixat men eftersom jag inte vet exakt när de kommer så är det svårt att planera dagen.
Det är lite mysigt med regnet, det smattrar ordentligt mot taket och fönsterrutorna. Jag kommer säkert inte att tycka samma sak när jag har vart ute men det känns som en sommardag och det enda man vill göra är att krya upp i soffan och titta på en mysig film. Tyvärr hinner jag inte med någon film idag, men att drömma går ju alltid.

Chokladkolapaj

På en regnig onsdag som denna kommer receptet på den chokladkolapaj som vi testade på Valborg. Vi glömde dock en viktig ingrediens när vi gjorde den, nämligen smöret i kolatoppingen, och om det hade varit med hade den här blivit ännu godare tror jag (kolan hade i alla fall blivit mjukare), nu blev den nyttigare men man äter ju inte bakverk för att det ska vara nyttigt ;-).
Ingredienser
200 gr smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
smör och ströbröd till formen
Kolatoppingen
2 dl socker
2 msk sirap
100 gr mörk choklad
2 dl grädde
100 gr smör
Receptet hittade jag hos Pernilla på Bliminjast.se

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. 
Vänd ner detta i smeten. 

Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.


Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull med tjock botten (ej alltför vid nedtill). 
Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar ca 25-30 minuter (det gick lite snabbare när jag gjorde det).
Rör ner matfettet och låt svalna.



Häll över kolakrämen när kakan fortfarande är kvar i formen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. När man tar bort kanten på formen är kakan perfekt!



Regn

Jag tittar på Nyhetsmorgon och väntar på Alfaglas som ska komma och titta på våra balkongdörrar. Det regnar ute, inte det bästa vädret när dörrarna ska vara uppe en bra stund...men jag hoppas att jag får vara kvar inne i alla fall.


Naglarna ska fixas

Ojojoj, idag har det mesta handlat om lägenheten, jag har haft besök av olika företag och haft 4-5 olika telefonsamtal med olika personer. Det går undan här! Kl 8 imorgon kommer Alfaglas för att titta på balkongdörrarna igen, och fixa lister eller på annat sätt täta dörren.

Nu bär det av hem till Jessica där mina naglar ska göras fina!


Kosläpp


Vilken härlig förmiddag vi hade i lördags! Det blev betydligt bättre väder än förutspått och kossorna var på strålande humör! Jag kan verkligen rekommendera kosläpp till barnfamiljer men även till vuxna, det var roligt att se hur glada och spralliga kossorna blev och de kom riktigt nära oss!


Edvin tyckte att det var lite kallt.
Nästan hela gänget, min outfit bestod av allt som jag inte är rädd om i garderoben eftersom det hade regnat dagen innan och jag förväntade mig lervälling och mer regn...resten av besökarna såg ungefär ut som när de är och shoppar en lördag.
Kobebisarna var redan ute.
Den här kon hade ett hjärta i pannan.
Många kossor var det, och som ni ser till höger på bilden så lekte de och stångades/buffades med varandra.

Heja Mimer

Jag har precis haft besök av en medarbetare på Mimer (företaget som vi hyr vår lägenheten av). Vi mailade dem igår om en del brister i lägenheten och Helge ringde nu på förmiddagen och ville komma och titta. Det jag som gör mig glatt överraskad?? (om man nu kan kalla det så, jag borde egentligen inte bli överraskad när man blir bemött med ett leende men det blir jag) är att alla medarbetare på Mimer som jag har haft kontakt med gällande fel i lägenheter (besiktningsmän, kvartersvärdar (jag har haft 4 olika under mina Mimerår) och byggnadstekniker) är så glada och trevliga. Jag har aldrig stött på en sur eller vresig medarbetare.
När Helge gick hade jag ett leende på läpparna! Han förstod problemen och kunde lösa ett direkt, han kommer tillbaka imorgon och fixar några andra saker och kontaktade en av deras leverantörer medan han var kvar i lägenheten. Och det bästa av allt, han förklarade vad felen berodde på och varför det inte fungerar som det är nu. Han var kunnig och förstod direkt var problemet var när jag beskrev vad som hände i badkaret när vi spolar i toaletten medan det regnar...
TACK säger jag och återvänder till böckerna med ett leende på läpparna!
Här får ni en sneakpeak av bilderna från i lördags, senare idag kommer resten av bilderna från kosläppet upp!


Så fina

Hanna visade mig sina Björn Borg-skor och jag blev kär! Titta så fina de är. Vita med rosa detaljer, det är så mycket Kristin...men jag har mina gympadojjor så jag tror att jag får stå över den här gången.

Jag läser ganska många bloggar och en shoppingfri månad (när det gäller kläder, skor och väskor) verkar vara väldigt inne just nu. Jag började bläddra i min shoppingkategori och det visade sig att det var mer än en månad sen som jag shoppade sist... Jag tror inte att det betyder att jag är sparsam eller shoppar ovanligt lite, det beror nog mer på att de som driver bloggar shoppar mer än genomsnittet. Men det är fint att ha det svart på vitt, då kan jag ha ett lite bättre samvete när jag shoppar loss i USA.

Morgonpasset

Mitt morgonpass började i sängen. Det är jätteskönt att bulla upp kuddarna, sätta sig till rätta och läsa en stund i sängen. Det blir en lugnare start på dagen och det gillar jag.


Västmanländskan

Min vän Jocke har börjat vlogga, jag älskar hans videosar (jag vet att det inte heter så) och här är klippet till hans vlogg om västmanländskan. Jag är född och uppväxt i Västerås vilket innebär att jag låter såhär när jag pratar...förhoppningvis är det inte så illa som i klippet men Håkan brukar reta mig när jag säger durr (dörr).

En liten paus

Jag har precis varit ute på en liten runda. Jag följde med H till flygbussen och sen tog jag en extra promenad på väg hem. Det är så varmt och skönt ute men nu är det dags att återgå till läsningen.

I Vasaparken är träden i blom.


Ceasar på Hattis

Det blev en mysig men snabb lunch, jag vill hinna läsa så mycket som möjligt idag! Jag åt en jättegod Ceasarsallad och dejten valde dagens som var pannbiff. Gott!!

Jag ser nästan nyvaken ut på bilden men så ser jag ut när jag är nytränad ;-).


Bra träning

Åh vad härligt det var att träna! Även om astman är i vägen så gick det bättre idag än i fredags och jag är slut i kroppen! Det är en riktigt härlig känsla. Vi avslutade med en av mina personliga favoriter, benpress. Benen blir spaghetti efter några set ;-).
Nu blir det lunchdate med min man. Livet är bra härligt!

Benpressen


Ny vecka, nya tag

Den här veckan börjar med gymet! Det ska bli skönt att komma igång efter helgen som var förhållandevis lugn på träningsfronten.
Efter det blir plugg för hela slanten, deadline närmar sig och jag är riktigt peppad på att läsa!!

En strålande morgonsol mötte mig vid frukosten.


Kvällspromenad

Vi har vart ute på en kort runda så vi fick njuta lite av det fina vädret, tyvärr innebär det mer pollen men så får det bli. Nu bär det av hemåt så att vi kan se Mästarnas mästare!


Vinst!

Vi fick två trisslotter igår av Hanna och Eric och det var vinst på båda! Så roligt!!! Och så var det samma belopp på båda så vi fick lika mycket ;-). Vi tackar och bockar! Det är alltid kul med triss!


Slapparsöndag

Sången gick bra imorse och pollenet höll sig på avstånd hela förmiddagen trots att det är strålande fint väder ute idag. Det är kanske är därför jag är så trött. Pollen kan verkligen ta musten ur mig, vi satte oss i soffan efter lunchen och jag löste ett korsord, därefter kände jag hur mina ögonlock blev tunga och jag somnade på soffan, trots att vi fick okej med sömn inatt.

Jag längtar ut i solen men vet hur dålig jag blir så jag försöker att hålla mig inne och roar mig med Greys anatomy.


Vårmiddag

Här kommer några bilder från kvällen igår. Vi hade bestämt att vi skulle bjuda på hjortfilé och lamminnerfilé men Karlströms kött och chark hade inget av det vi ville ha. Vi fick tänka om när vi stod där och det blev oxfilé och rostas istället, till det serverade vi kantarellsås, broccoliröra, majskolvar och sallad. Den här middagen bokade vi in för länge sen, det är lite tråkigt att inte kunna vara spontan men det är enda möjligheten för att få till en dubbeldejt ;-). 

Bordet fick en vårig dukning


En smak av Italien till förrätt; prosciutto, bresaola och vildsvinssalami med tryffel




Ostbricka i miniformat; gorgonzola, taleggio och en färskostsgetost som serverades med en fikonmarmelad.


Min absoluta favoritdessert serverades till kaffet, också den i miniformat eftersom vi hade ätit ost innan. Chokladmousse med daimkross och jordgubbar.





Mot sången

Nu går jag och Håkan iväg och repar med kören och klockan 11 så ska vi sjunga. Vi hade en jättetrevlig kväll igår men härliga vänner, vilken tur vi har som ha så mycket fina människor omkring oss!

Det här fick vi av Hanna och Eric när de var här igår, lotterna ska vi skrapa ikväll, vem vet, vi kanske vinner storkovan!


En levande balkong

Nu har balkongsäsongen kommit igång och idag planterades första blomman, den jag fick av Emelie i torsdags. Eftersom det är extremt blåsigt just nu så får den ha kvar skyddsplasten ett tag till, de krukorna som syns på bilderna är nyinköpta idag!


Lördagslunch

Nu har vi precis ätit lunch, det blev rester från veckan så tacopajen fick samsas med broccolikrämen som Ulrika gjorde igår, mums vad god den var!! Och det säger jag som inte ens gillar broccoli...
Nu ska vi handla det sista inför kvällen.


Kosläpp

Vi hade en mysig kväll igår med plockmat och bamseyatzy. Vi mös i soffan och tittade på Hitta Nemo ;-).

Idag ska vi ut på landet till Rytterne ungefär, där ska vi titta på kosläpp! Det är premiär för mig så det ska bli skoj! Mina syskon och deras småknattar ska med så det ska bli roligt att se dem uppleva det :-).


Vänner

Jag fick träffa fina Alvora en sväng nu på eftermiddagen, och fick lite ny energi i min pollenkoma. Nu är det dags för nästa dejt!


Balkongpyssel

Jag fick en blomma till balkongen av Emelie igår, den matchar huset perfekt! Nu ska jag bara leta på en lämplig kruka så kan jag plantera den och några andra skönheter som förhoppningsvis införskaffas snart!


Kladdkaka med jordnötter och kola

Den här härliga kakan bjöd jag på igår, den blev riktigt krämig och härlig! Jag serverade den med vispad grädde och färska bär.


Ingredienser

200 gr mörk choklad
200 gr smör
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 rulle center

Topping
100 gr mörk choklad
jordnötter





Såhär gör du

Smält smöret och chokladen i ett vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Här i chokladsmeten och rör om ordentligt, vänd försiktigt ner vetemjölet och bakpulvret. Smörj en form med avtagbar kant och häll i smeten. Tryck ner centergodisarna och grädda i 225 grader i ca 12 minuter, kakan ska vara lös i mitten när den tas ut.

Smält chokladen till toppingen i vattenbad och fördela den över kakan, strö över jordnötter. Förvara kakan i kylskåp, gärna över natten, innan servering. Jag serverade den efter 4-5 timmar och den var jättegod då så man behöver inte vänta så länge.



Receptet har jag hittat på heavenlycupcake.se

Pollen + träning = astma

Jag körde en timme på gymet där hela kroppen fick jobba. Eftersom det är pollensäsong så påverkas min andning till det sämre. Jag är konstant svullen i halsen så andningen är påverkad även i normalläge men när jag tar ut mig så blir det ännu jobbigare. Vi körde mest styrka och tog det lugnt med konditionen (bara några lugna vändor på roddmaskinen).

Ikväll är det premiär för Cirkus uteservering, de håller på att plocka iordning och det ser riktigt mysigt ut (det syns inte riktigt på bilden men ni får helt enkelt lita på mig ;-). Jag kommer att ha en lugn hemmakväll men jag hoppas att jag snart får tillfälle att besöka uteserveringen!


Såhär fint är det utanför vår ytterdörr

Fredag!

Som jag skrev igår kväll så hade vi en mysig kväll. Jag bjöd på tacopaj (receptet finns här på bloggen) med tillbehör och till dessert blev det en kladdkaka med jordnötter och kola, den var riktigt smarrig!

Jag vaknade före väckarklockan idag så jag har redan bockat av det jag skulle fixa innan gymet, härligt med fredagseffektivitet! Om en stund blir det gymet som sagt, skön med hårdkörning innan helgen.


God natt

Jag har haft en trevlig kväll i glada vänners lag ;-). Vi började med en fördrink på balkongen och innan dess förberedde jag middagen och desserten så jag hann inte uppdatera bloggen så mycket som jag hade önskat. Desserten blev jättegod så receptet kommer upp under helgen :-).
Nu är det dags att sova!


Desserten är klar

Till kvällens middag har jag gjort en ny skapelse, jag hoppas att den blir god, blir den det så lägger jag ut receptet nu i helgen. Här får ni en liten sneakpeak hur det såg ut halvvägs in i processen.


Spicy på balkongen

Vi satt i solen och njöt av Spicy Hot. Det var lä på balkongen så det blev riktigt varmt ;-). Nu blir det ICA för det hann jag inte med på förmiddagen.


Lunchdejt

Det är dags att möta upp Pernilla på stan för en lunchdate, vi tar med mat som vi avnjuter på min balkong i det underbara vädret. Jag hoppas på mindre pollen än igår men tyvärr tror jag att det är ännu mer idag.


Kung Liljekonvalje

Igår var vår körledare borta så Håkan ledde repetitionen istället. Vi övade en bunt romantiska stycken som vi ska framföra på sommarkonserten. När vi gick hem igår kväll så var det fortfarade varmt ute och himlen var vacker! Det är svårt att tro att det ska snöa imorgon när man tittar ut genom fönstret.




Frukost

Dagen började med frukost och det blev rester från körfikat igår. Hembakad fillimpa och juice, riktigt gott och lyxigt! Snart fortsätter dagen och nu på förmiddagen blir det läsning och en tur till ICA inför kvällens middag.


Carolina Gynning

Idag hämtade jag ut ett paket på ICA som jag tog med till Ekströms Konst för inramning, det ska bli så spännande att se slutresultatet om några veckor! Det här kortet följde med i paketet ;-).


Klar med baket

Håkan ansvarar för fikat ikväll på kören så jag har precis tagit ut två limpor ur ugnen, det doftar gott vill jag lova!
Medan de gräddades lagade jag vårt internet som låg nere så nu kan jag spela Rumble och läsa bloggar igen!


Balkongmys

Jag kom hem vid lunchtid och Västerås visar sig verkligen från sin bästa sida! Lunchen avnjöts i bikini på balkongen, det känns som att det är sommar! Det enda som inte är lika trevligt är att pollenhalten har ökat explosionsartat så jag nyser konstant.

Sallad från ICA


Tågbyte

Jag har kommit till Norrköping där nästa tåg väntar. Det är sol och härligt varmt trots att det fortfarande är tidigt.
Jag måste erkänna att jag är trött och sliten efter gårdagen. Jag slumrade lite på första tåget och hoppas på en repris nu på det andra.


Festen är slut

Nu är vi hemma från 1 maj-lunchen. 12 timmar senare och mycket gladare! Vilken härlig upplevelse det var ;-). Jag ser redan fram emot nästa år! Vi hade missbedömt tiden en aning, vi trodde att vi skulle vara klara kl 15 men då var vi inte ens färdiga med förrätten, så det blev lite senare än vi hade tänkt oss.

Imorgon bitti blir det tåg till Västerås, men först lite skönhetssömn!


Lunchparty

Festen är i full gång, varken jag eller Håkan var inställda på att lunchen varade så länge ;-) vi har så roligt!

Johan håller tal.


Igår hände det

Emilia blev den tredje personen som besegrade mig i Rumble. Det blev ännu roligare eftersom vi satt bredvid varann när vi spelade sista omgången så att jag kunde få se hennes glädje live ;-). Den enda jag vet som är riktigt sugen på att slå mig nu är Håkan. Vi får väl se när det händer...det känns som att alla motspelare utvecklas och blir bättre medan jag har stannat på den nivån jag började på och har snarare blivit sämre.

Nu ska vi iväg på festligheter, det är 1 maj-lunch på Thomanders!


Välkommen sköna maj!

Maj är här och vädret visar sig från sin bästa sida även idag.
Höjdpunkterna i maj är kosläppet, konserter med Vox Lundensis, dopet av vår gudson och att vi åker till Italien. Håkan fick resan av mig i present när han fyllde år i vintras och vi har båda två längtat sen dess!

Jag berättar mer om gårdagskvällen senare men vi hade en härlig Valborg och fick njuta av god mat, trevligt sällskap och manskörssång!