2>

Bebisgos

Ikväll ska jag träffa en nyfödd liten prins! Han är inte ens en vecka än...det är inte ofta man träffar så små barn ;-).

Jag och mamma tog en shoppingtur till ICA Maxi för att titta på ljusstakar men den jag ville ha var slut, och dessutom var det fel storlek på den så det gjorde egentligen ingenting att den var slut. Däremot hittade jag en liten sak till prinsessan i familjen som jag ska besöka ikväll :-)


Chicco

Idag lunchade jag med Pernilla. Vi gick till Chicco och avnjöt deras goda sallader.

Pernilla


Min sallad heter Pollo och då är det kyckling, getost och honung. Mmmm!



Pernilla tog en annan variant av kycklingsallad, den såg ut såhär.


Efter lunchen fixade jag mina ärenden så nu är jag helt klar inför morgondagens Sponsorkonsert, hopppas jag iallafall.


Ändrade planer

Nu ska jag uträtta lite ärenden på stan och så blir det en lunch med Pernilla istället för en promenad ikväll. Solen har tittat fram så det ska bli skönt att få komma ut igen.
Jag hade tänkt att hinna med julkortstillverkning idag men det är fullt upp hela dagen så det får bli imorgon istället. Det är roligt när det är fullt upp för då flyget tiden fram!


Morning walk

Nu är det dags för dagens första promenad. Vi fick en liiiiten sovmorgon och det var skönt, det är lite ljusare än igår och när vi avslutar vårt varv så är det nog ljust!

Ikväll blir det en till promenad, men då med Pernilla. Det är så skönt att kunna umgås och röra på sig (istället för att alltid träffa människor över en lunch eller middag) då har man trevligt samtidigt som man är nyttig. Bra deal!


Italienska delikatesser

Alvora kom hit igår för en myskväll med resterna från adventsfikat och till middag njöt vi av italienska delikatesser från Ny matsedel, det var så gott!
Vi tittade på SATC2 (det har vi pratat om att göra sen februari så det var kul att det äntligen blev av!) och sen på Anno 1790 innan det var dags att sova för att orka upp till dagens morgonpromenad.

Italiensk skinka, bresaola, tryffelsalami av vildsvin samt tomat med mozzarella. Och till det hade vi pastasallad som inte kom med på bild. En lyxmåndag!




Smått och gott

Jag har hittat en julinspirerad burk på Lagerhaus. Den blir perfekt att ta med sig när man blir bortbjuden. Jag har tänkt att jag ska fylla den med hemmagjort julgodis.

På tal om julgodis så måste jag hitta en tjockbottnad kastrull som tål 125 grader, vi har ingen sån i dagsläget och förra året så gjorde jag kolan i en vanlig kastrull men spisen tar stryk av det så innan jag börjar med julgodiset i år så måste jag införskaffa en sån.


Varda med Kajsa

Promenaden idag gick bra, men det var mörkt och gatubelysningen släcks vid kl 8 trots att det inte var ljust då... När jag kom hem så vilade jag en stund, pratade med Håkan och har pysslat lite ;-).

nu när det är lunchtid så tänkte jag visa er vad vi åt i torsdags när jag och Kajsa besökte Varda innan det var dags för Konserthuset.

Kajsa valde en kalkonsallad med mangosallad



Och jag valde en sandwich med biff och chilicoleslaw, den var riktigt god!


Ute är mörkt och kallt

Nej, inte riktigt, det är 6 grader ute trots den tidiga timmen. Jag är redo för en promenad (jag är iaf uppe och ombytt men rent mentalt ligger jag fortfarande och sover) med Al. Jag önskar att det vore lika ljust som igår, då såg det ut såhär.


Adventsfika

I söndags firade vi första advent med en familjefika här hemma.

Jag hade bakat morotskaka...


...lionbars och kolakakor. Dessutom hade syrran med sig kakor och mamma hade med sig lussekatter.






Min älskling


Adventsstärnan är framme

Råbiff och korvsnurra


I fredags blev det ett besök på vår favoritrestaurang.

Såhär såg jag ut


Topp H&M, kofta MQ, kjol Vila, strumpbyxor NK och stövlar från Skopunkten

Till förrätt blev det pilgrimsmusslor med svartrot och beurre blanc.


Till huvudrätt tog jag en till förrätt, fransk råbiff


Håkan tog korvsnurra med spetskål och pommes


Kocken Oscar


Vi drack ett jättegott vin


Till dessert blev det exotiska frukter till mig och friterad camembert till Håkan






Svartån

Det var så underbart skönt ute idag! Dels gick vi mycket senare än vi brukar men till störst del berodde det nog på att solen var framme och gjorde det ljust och fint.

Jag kom i säng efter klockan 4 inatt (men nu är företagsekonomin inskickad!) så jag är otroligt trött men har bestämt mig för att hålla mig vaken och istället lägga mig extra tidigt ikväll. Idag ska jag inte läsa någonting alls, jag känner att jag behöver en paus. Istället blir det pyssel, närmare bestämt julkortspyssel. Ikväll kommer Al hit och myser, det blir lite rester från gårdagens adventsfika och så ska vi spela spel eller kolla på film eller någon annan mysaktivitet.


Eftersom det var så fint väder så tog vi en runda runt Svartån istället för vår vanliga rutt.


Al posar med tvättkvinnan...


...och då kom änderna för de trodde att de skulle få mat.

Upp å hoppa!

Nu är det dags för en powerwalk med AL. Jag är så trött och vet inte om jag kommer att ta mig runt utan att somna på vägen. Det är tur att solen skiner!


Studentlivet

För det mesta trivs jag med studentlivet, jag älskar att kunna planera mina dagar som jag vill och läsa när jag vill osv. Det finns dock tillfällen då jag önskar att jag inte vore student. Ett av dem är nu, jag sitter och skriver på en företagsekonomi uppgift som ska vara inne senaste kl 09.00 imorgon (läs idag). Jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att det inte är någon idé att gå och lägga sig för jag kommer aldrig orka upp i tid imorgon, det är bättre att fixa klart allt nu och sen sova.

Morgondagens promenad blir inte förrens kl 10 så jag får sova några timmar i alla fall.

Håkan har nu spenderat ca 11 timmar på tåget och har inte kommit speciellt långt, jag ska förklara mer imorgon men TACK, GUDRUN! :-( kan jag iallafall säga när jag hör hur trött Håkan är och att han är besviken på att missa ett jätteviktigt möte imorgon.

Ja, jag behövde ett litet break för att beklaga mig innan jag åter grottar ner mig i AFFO-världen.

/Hälsningar från trött-Kristin som bara vill lägga sig i sängen och SOVA!

Dagens hatobjekt


Skyltsöndag

 

Ojojoj, det har vart fullt upp hela helgen!

Det här blir bara ett snabbt inlägg eftersom jag snart ska iväg. Ikväll är det The Real Grop på konserthuset så jag ska dit och lyssna för att få ännu mer julstämning i kroppen.

Vi började dagen med högmässa i Domkyrkan, jag älskar första advent i kyrkan, alla är glada, det är mycket folk och alla sånger är så skoj!
Efter det insåg vi att stormen i södra Sverige ställer till det för flygen så Håkan bokade in sig på ett tåg istället eftersom alla flyg var inställda(han fick åka redan kl 15.30, om han hade tagit flyget hade han kunnat stanna till 19).
Vi åt pannkakor till lunch och jag fixade klart kakorna innan vi gav oss ut på stan för att träffa övriga familjen.



Jag och Anton framför brandbilen som var på besök på torget.

Vi gick runt och tittade på tomtar och lottstånd men det var ingen riktig julstämning eftersom det regnade till och från och var ca 10 grader ute...

Mamma och Anna vann varsin julklapp


Anton och Edvin åkte tåg på Bondtorget


Det är advent

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering här på bloggen och det kommer att bli likadant imorgon (läs idag) då det är fullt upp med sång, familjemys, skyltsöndag, konsert m.m.

Dagens fix ska jag berätta om senare och visa bilder på, men nu är lägenheten redo för första advent!

Dagens gladaste nyhet var att det föddes ett gossebarn idag, han är alldeles bedårande och jag längtar efter att få träffa honom och sniffa lite bebis ;-). Stort grattis till hela familjen F!!!!


Balkongen

Nu är balkongen julfin! Vi köpte några ljusslingor idag på Clas Ohlsson och sen var det bara att köra :-). Jag ska försöka att få en bättre bild när det är mörkare, men såhär ser det ut.


Lunch med sötnosen

Lunchdags, makaroner och köttbullar tillsammans med charmtrollet!


Solen skiner

Välkommen solen, jag har väntat på dig! Det är så härligt att vakna till solsken istället för en grådassig himmel.

Idag blir det shopping, bak och kanske lite lek med en av mina favoriter, vi får se hur dagen utvecklar sig. Dessutom ska nog pyntas lite inför första advent så Håkan får besöka förrådet och hämta våra jullådor. En skön, ledig lördag med andra ord ;-).


Uppdatering

Jag har fått undan hel del idag och det känns så bra, nu gäller det bara att få bort sakerna till åkerbruket och soprummet. Såhär ser en del av rummet ut nu :-).


Säckpipa

Rensningen pågår och det händer inte så mycket annat spännande här som är värt att blogga om...

Inatt skickade jag in min engelskatenta, det känns skönt att den första är inne.
Jag fortsätter att lyssna på mina julskivor, men nu har julmusiken fått sällskap av en man som spelar säckpipa i full kiltmundering... ett ganska genomträngande ljud men uppenbarligen spelar han bra för de flesta slänger en slant i hatten. Och på torget jobbas det för fullt inför skyltsöndagen, nu är de flesta karusellerna på plats!

Tyvärr syns inte säckpipemannen så bra men det är han med vita, höga strumpor ;-).


Merry Christmas

I onsdags på kören sjöng vi först Messias av Händel och därefter en massa andra jullåtar. Jag blev så inspirerad och på så bra humör. Jag kom äntligen i stämning inför julen och första advent. Nu går julskivorna varma i cd-spelaren och jag letar efter resten, jag har nämligen väldigt många julskivor och jag har fortfarande inte hittat mina gamla favoriter så det är bara att fortsätta leta.


Morgonstund...

Nu är set dags för dagens promenad. Jag är så trött så jag mår illa men förhoppningsvis så blir jag piggare av den friska luften ;-).


Torsdagsmusik

Ikväll ska jag träffa Kajsa på Varda och därefter ska vi gå på konsert med Västerås Sinfonietta. Ikväll gästas de av en tenorsolist som heter Michael Weinius och de bjuder på stycken av Britten och Brahms. Johannes Gustavsson är dirigent, jag gillar honom och jag gillar kompositörerna så det här kan bli en riktigt bra konsert!
En härlig torsdagskväll med andra ord!

Sist vi var på Varda åt jag en toast Skagen.


Strike

Nu har jag äntligen startat den bärbara, det är första gången sen jag kom till Västerås. Det har varit lite skönt för i vanliga fall står datorn på från morgon till kväll och nu har jag klarat mig på min iphone.

Jag har precis kommit hem, jag träffade Anna och Andreas på stan för en lunch på Strike och efter det tog jag och Anna en tur till Åhléns. Jag slog på TVn och det var Biggest Loser, så jag sitter här och snyftar lite när de får se på videohälsningar hemifrån.

Lunchen

Torsdag

Även den här morgonen började med en promenad, det är så skönt! Och idag var det dessutom fint väder och hela 9 grader ute, det känns mer som vår än som slutet på november.

Idag blir det samma aktiviteter som igår, det vill säga plugg och rensning, men förutom det ska jag luncha med mina vänner och ikväll blir det ett besök på Konserthuset.

Nu ska jag bläddra igenom den senaste baktidningen och se om jag kan få några idéer till söndagens adventsfika.


Julsånger

Nu ska jag snart gå till kören och sjunga julsånger så det står härliga till ;-).

Det blev en del rensat i biblioteket idag, jag vet inte om det syns på bilden men nu finns det iallafall en gång in i rummet så att man kan ta sig fram till fönstret :-).

Efter rensarstunden slängde jag ihop en köttfärssås till middag, den blev riktigt god!



Julfint på torget

Vår lägenhet i Västerås ligger vid ett torg och från vårt vardagsrum ser man ut över torget som idag får sin fina julutstyrsel. Titta så fint det blir!


Dagens projekt

Eller snarare månadens projekt, för jag kommer inte att bli klar än på länge. Så här ser det ut i biblioteket just nu (och då har det ändå försvunnit en del...), en rätt deprimerande syn.
Nu är det dags att ta en tur in i skräpet och sortera och rensa bort!


Regn

Det var ett lätt regn under hela promenaden men deg gjorde ingenting för det var så kul att träffa Al igen och så skönt att få röra på sig.
Det är synd att det är så grått ute, om det hade vart en klar, fin höstdag så hade jag fått lite mer energi.

Dagens planer är att fortsätta med mina hemtentor samt att börja med biblioteksrensningen. Vi har ett rum som vi ska ha som bibliotek här i västeråslägenheten men det är en massa skrot och flyttkartonger kvar sen vi flyttade in för ett år sen, men nu har vi blivit inspirerade av vår effektivitet i Lund och ska ta tag i det rummet så att det är klart till jul. Vi ska köpa mysiga fåtöljer så att man vill sitta och läsa där inne ( det kanske vi inte hinner före jul men jag hoppas det ;-).

Såhär fint väder var det inte idag men eftersom det regnade kunde jag inte ta någon bild idag, vi hoppas på bättre väder till morgondagen!


PW, äntligen!

Idag blir det äntligen en powerwalk! Jag har saknat det när jag var i Lund, där det varken fanns tid eller ork i samband med flytten.

Såhär fin kan en solnedgång vara i Västerås, bilden tog jag förra gången jag var i stan (igår var det bara grått grått grått när solen gick ner).


Energi, tack

Jag ligger i soffan och slötittar på TV och känner inte alls för att träna idag:-(. Jag är så otroligt trött så jag vill lägga mig nu men det går ju inte... Min mamma hämtar mig om en stund och sen är det badmintondags.
Jag längtar efter sängen och när jag kommer hem från träningen så hoppas jag att jag är trött och kan krypa ner i sängen direkt...
Nej, nu är det dags att börja peppa!


På bussen hem

En riktigt snäll busschaufför som väntar med att köra tills alla har satt sig vid varje stopp, I like it!


Mysdag med vänner

Det här gör jag just nu ;-)


Hemma

Nu har jag kommit till vårt Västeråsplace. det känns konstigt att kalla det hemma men det är ju hemma också ( jag har den här diskussionen med mig själv varje gång jag kommer hit). Jag köpte med mig en sallad från ett nytt ställe längre ner på gatan, det ska bli spännande att se hur den är men först blir det en tupplur, jag kunde inte sova så mycket på tåget tyvärr och de senaste två nätterna har det totalt blivit 6 timmars sömn så jag ser ut som ett spöke och känner mig som en påse nötter, typ.
Och så saknar jag den här fina mannen, hemma för mig är där han är!


Västerås, here I come

Jag sitter på tåget och är snart framme i Norrköping där jag ska byta tåg, vi är lite sena men jag borde hinna ändå.

Vi var så duktiga igår ( om jag själv får säga det ;-). Vi packade upp 44 flyttkartonger!!! Helt otroligt! Det är fortfarande 36 kartonger kvar men vi har gjort mer än hälften :-). Jag är så nöjd!
Och av de 36 är ca 20 st från vårt gamla förråd som vi ska gå igenom och rensa när vi har packat upp de "vanliga" lådorna.

Här kommer en liten dagens från tågtoaletten (svårt att ta en bild utan spegel såhär på tåget).
Jeans Lindex, topp Gina Tricot, kofta MQ och väska Gina Tricot.


Vi har kommit långt!

Vi har redan kommit mycket längre än vad jag hade hoppats på att vi skulle hinna med totalt sett idag, det är så skönt! Just nu pratar Håkan med Comhem så att vi kan få igång vårt trådlösa nätverk, jag hoppas att set fungerar sen för det är mycket roligare att surfa med en dator än med en iphone.
Vi har hunnit med en tur till gamla lägenheten, varit till återbruket, ICA och pantat burkar och så Kjell & Co för att fixa en TV-kabel. Nu ska vi fortsätta att packa upp här hemma och om en stund kommer Emilia på besök.

Såhär ser det ut på Återbruket i Lund, det var bara en annan där samtidigt som oss, stor skillnad mot helgrushen!


I nya läggan

Nu är vi i nya lägenheten och de håller på att bära in flyttlass nr 2, nu inser vi hur mycket saker vi faktiskt har... Men det är betydligt mindre än allt skrot i Västerås. Jag tror att det är dags för en loppisdag snart, eller kanske några annonser på blocket.

Just nu ser det ut såhär i nya vardagsrummet.


Frukost

Vi fick äntligen lite frukost när killarna tog rast. Vi premiärbesökte konditoriet här på Klostergården. Det blev en jättegod rostbiffsbagel till både mig och Håkan.


Det går undan

Killarna jobbar på bra, lägenheten börjar se tom ut (men sängarna är fortfarande kvar) och så är det typ 100 kartonger i förråden som väntar. När Håkan visade dem förråden så sa de bara "Oj!" ;-).

Såhär ser vardagsrummet ut nu!


Dagen D är här

Flyttgubbarna kommer när som helst nu så jag ska fixa det sista innan deras ankomst :-). Idag blir det nog inte så mycket inlägg med tanke på vad som väntar men vi får se hur det löper på.

Jag fick upp lite bilder på listerna igår så att det redan ser lite hemtrevligt ut. Bilden är lite mörk eftersom det inte finns någon hallampa ännu.


Sista måltiden

Vi har packat och kört fram och tillbaka till den nya lägenheten x antal gånger idag och det mesta av det vi har kört över är redan uppackat.
Än så länge har vi inget internet i den nya lägenheten så jag får blogga från mobilen tills det fungerar.

Nu är det dags för den sista måltiden här på Stora Södergatan, take away från Buachoom och lite rödvin. Och så levande ljus eftersom taklampan är på det nya placet ;-).


Mitt nya liv

Åh, som jag skrev i fredags (tror jag att det var) så älskar jag att få börja på en ny kalender! Den är så fin och helt tom, drömmarna och förväntningarna över vad som kommer att ske är fortfarande stora och man får börja på nytt (även om det egentligen inte är någon skillnad så känns det som en enorm skillnad för mig).

I år har jag valt en röd kalender, jag blir glad bara genom att se på den och det är bra med tanke på att kalendern följer med mig överallt!

Den är mer mörkröd egentligen men det syns inte på bilderna. Den här gången har jag valt en annan layout invändigt, jag brukar ha dagarna spaltade vänster till höger så att de är långa smala dagar (det här blir en konstig förklaring känner jag) men nu har jag dem under varandra, som ni ser nedan.







Jag älskarn! ;-)

Toscapäron

En väldigt enkel men god dessert som går snabbt att fixa. Det här receptet är till 4 personer.

Ingredienser

1 burk päron
50 gr smält smör
1 msk mjöl
0,5 dl socker
1 påse mandelspån
1 msk mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Häll av spadet från päronen och lägg dem i en ugnsfast form. Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, mandel och mjölk. Rör ihop det och fördela det över päronen. Grädda i ca 5 minuter (tills den får färg). Servera med vaniljglass.

Om man vill kan man toppa med After eight innan man sätter in päronen i ugnen.




Lådor, lådor, lådor

Det blev en sen kväll igår också, men vi har fått mycket gjort och vi avslutade med att se näst sista avsnittet av Bron, den är så himla bra och spännande!!! Vi tyckte att den var sådär efter första avsnittet men fortsatte att titta ändå och nu är det en av mina favoriter! På onsdag går sista avsnittet, jag längtar efter det samtidigt som jag vill dra ut på det så länge som möjligt för sen är serien slut.

Dagens planer ser ut som de har gjort hela veckan. Packa, plugga och besöka nya lägenheten för att få över lite saker och kanske få upp någon lampa...
Jag älskar att flytta!!!

Jag hoppas att vi även hinner med en liten promenad idag :-).


I nya lägenheten

Jag längtar tills måndag då flyttlasset går!


Powernap

Vi har en powernap just nu. Jag sitter i soffan och kollar på TV och Håkan ligger i mitt knä och sover. Om ungefär 10 minuter ska vi packa in fler saker i bilen och köra till nya lägenheten :-) skoj!


Systemet

Kvart i två kommer vi på att vi ska handla dryck inför kvällens Gåsamiddag, jag halvspringer bort till Systemet och kommer dit 13.55. Jag stressar igenom butiken och plockar åt mig det jag ska och upptäcker sen de enorma köerna. Jag ställer mig sist i kön och svetten lackar, jag spelar wordfeud för att ha lite underhållning under tiden, precis när det är min tur så är det personalbyte i kassan (varför väljer jag alltid fel kö?) vilket jag tycker är lite märkligt när klockan är över två. När jag äntligen är klar och går ut genom dörren så ser jag att de har öppet till kl 15 på lördagar...då hade jag kunnat ta en lugn promenad dit och njutit istället för att hasta fram. Men men, jag går lugnt till Saluhallen för att hämta kvällens Gåsamiddag. Det är många som ska äta gott ikväll så det är lång kö men det går snabbt ändå, jag får jättebra hjälp och när hon får höra att jag ska gå hem så packar hon om allting till kassar istället för kartongerna som det låg i :-). Jag köper med pyttipanna till lunch och sen går jag hem i en betydligt lugnare takt.
Hemma pågår en besiktning med de nya ägarna och när det är klart blir det lunch.
Först en bild med kön på Systemet och därefter Holmgrens i Saluhallen.


En nyttig middag

Det måste jag nog ändå säg att det blev igår (även om jag smakade lite beasås också). Såhär såg min tallrik ut.

Oxfilé, sparris, champinjoner och babyspenat


Till de som ville fanns det Toscapäron med vaniljglass till dessert



Sångstund

Dagen idag börjar med sångstund tillsammans med lilla gruppen. Jag och Håkan sjöng igenom det mesta igår kväll (stackars grannarna) för att ha det färskt i minnet till idag.

Vi var uppe till 3 inatt och packade, vi har kommit långt så det känns just nu som att vi kommer att hinna utan problem. Hela vardagsrummet är klart nu och halva Eds rum.

Såhär ser vår vardag ut just nu.


3 i 1

Vi har precis satt igång med middagen, och såg då den här gulliga svampen som jag bara måste visa er! 3 i 1 liksom...



De ligger i stekpannan tillsammans med olja, smör och persillade. Gott!

Fredagsmiddag

Jag befinner mig på ICA där jag letar inspiration till kvällens middag. Oxfilén är inhandlad och nu är jag på jakt efter goda grönsaker, sparrisen har fått komma ner i korgen och nu ska jag leta rätt på lite champinjoner medans jag väntar på Håkan som kommer från frissan strax.


Nya tag

Nu har jag surat färdigt och ska bege mig ut på stan, det är fortfarande helt grått ute men förhoppningsvis så blir jag piggare av lite frisk luft.

Nu är det fikadags på Håkans jobb, jag hoppas att de gillar kakorna och jag hoppas att Håkan lyckas med frostingen.
Jag gjorde två morotskakor så att Håkan fick med sig en och så bjöd vi på en igår när vi hade rep med lilla gruppen.


Kolakakorna


Morotskakan som Håkan har med sig och ska dekorera...


Det ska bli spännande att höra hur det gick =0)

Surpuppan Reising


Jag skulle precis fixa lunch när jag inser att nyckelingrediensen saknas, och jag orkar faktiskt inte gå och handla innan jag äter för jag är alldeles för hungrig för det, så nu vet jag inte vad jag ska göra. Och går jag ut så vill jag ta hela turen på en gång och då är det för sent för lunch när jag är tillbaka.

Det här är en av mina negativa sidor, när jag blir FÖR hungrig så har jag inget tålamod över huvudtaget! Jag blir sur för precis allting och ingenting duger. Jag avskyr när jag är såhär för det är inte roligt.

Det kommer att sluta med att jag inte äter någon lunch för alternativet som finns är köttbullar och makaroner och det är sånt som jag försöker undvika...
De flesta av er har kanske inte stött på den här sidan av mig, iallafall inte här på bloggen så jag tänkte att det var dags nu ;-).


Ps. Bara jag läste igenom det här inlägget så började jag nästan skratta för jag är så löjlig, det är tur att jag kan roa mig själv iallafall.

Såhär skulle min lunch ha sett ut idag, och receptet hittar ni här (klicka).





Min fredag

Himlen är alldeles grå här i Lund och det känns inte så lockande att gå ut idag. Det kommer att bli en tur på stan idag för jag ska köpa en ny kalender för nästa år. Jag älskar att få en ny, fin kalender där allting blir så ordnat och organiserat i början, en färg till träning, en till skola eller jobb osv. (efter några veckor släpper jag på det och använder bläckpenna till allting). I början är det fortfarande många helger som inte är uppbokade och det ser också så lyxigt ut! (våra helger är alltid helt uppbokade men vi jobbar på att nån helg då och då så att vi kan få några helger där vi inte har några planer utan bara kan vara lediga)

Innan shoppingturen blir det dock lite pyssel här hemma, lite plugg och andra viktiga (läs tråkiga, saker).



La Cucaracha

Jag och Sofia bestämde oss för att göra Stockholm i fredags kväll. Vi började med middag på La Cucaracha, en tapasrestaurang på Söder.
Maten var underbart god och det var mysig stämning med röda lampor. Det tråkiga var bara att vi blev utkastade innan vi ens hade fått beställa dessert (trots att vi satt där en lång stund efter att de hade plockat bort tallrikarna, och de hade inte informerat oss om att vi var tvugna att vara klara till en viss tid). Vi bestämde oss för att gå vidare och leta efter något ställe där vi kunde äta dessert istället ;-).

Våra tapas: Fläskfile på toast, tomatsallad med oliver och manchego.


Räkor i vitlök och chili, bläckfiskringar med aioli, vitlöksbröd





Efter La Cucaracha blev det ett besök på Mest där vi åt dessert och drack drinkar.
En syrlig äppel- och citrondrink som var min favorit för kvällen!




Chokladkaka till dessert


Och till den blev det en Kaffe Karlsson




Efter en mysig kväll blev det tunnelbanan hem till Örnsköld. Det är så smidigt med tunnelbana, det borde finnas i fler städer.


Det doftar gott...

Dålig bild, jag vet, men nu ser ni vad jag har gjort de senaste timmarna. Håkan ska ha med sig fika till jobbet imorgon och eftersom jag älskar att baka kunde jag inte tacka nej till chansen trots att det är fullt upp med annat ;-)
Det doftar ljuvligt här i köket och jag är på bra humör ( jag blir alltid glad av att baka ;-)


Ny design på bloggen


Som de flesta av er kanske har märkt så är det en ny design på bloggen. Det är min fina kusin Angelina som har hjälpt mig.

Såhär såg det ut förut




Och såhär ser det ut nu, jag vet inte om allt är klart än men på min startsida ser det iallafall ut såhär.


Är det någon som har problem med att se den nya layouten så hojta till. Sist jag bytte vet jag att det var lite strul så det är bra om det isåfall fixat så snabbt som möjligt.

Sleeping beauty

Jag fick sova ut idag (även om jag nog hade kunnat sova ännu längre). Det blev som sent igår, klockan var över 3 när jag kröp ner under täcket så det var nödvändigt med en sovmorgon.

Det som står på listan idag är mera plugg, bakning, packning och rep med lilla gruppen. Men innan dess blir det en tur till affären för att inhandla ingredienser.

Dessa fina pojkar passerade jag på min promenad igår :-).


Äntligen god natt!

Jag är så trött och ska äntligen få lägga mig snart. Ikväll har vi både haft mysigt (bio och god, men nyttig, mat) och varit duktiga genom att plugga och pyssla lite, städat och packat lite.

Jag har ett nytt utseende på bloggen, jag ska berätta mer om det imorgon men jag kan redan nu säga att det känns jättebra! Vad tycker ni?

Här ser ni lite av kvällens pyssel


Filmtajm

Vi har precis satt oss tillrätta på SF, nu blir det film!
Jag har på mig min absoluta mysfavvo, Håkans gamla fleece ;-).


Promenix



På tal om det här med appar så försöker jag att använda Runkeeper när jag är ute på promenad, mest för att se hur långt jag har gått men även för att se tid och kaloriförbränning. Det är roligare att gå när man kan se hur duktig man har varit ;-).
Idag blev det drygt 4 km så det var ingen lång sträcka, men det är bättre än ingenting alls, jag hann med att fota lite under promenaden.


Instagram


Jag är helt fast för en gratis-app som heter Instagram, man redigerar bilder och kan titta på alla andras fina bilder. Jag har bara haft den i nån månad så jag lär mig fortfarande ;-).

Är det några av er läsare som har instagram? Och vad heter ni isåfall? Man kan ha appen utan att själv lägga upp bilder.

Jag heter Reising om det är någon som vill leta upp mig. Här kommer några av bilderna från min feed.


Avloppsdoft

Jag är på besök i nya lägenheten. Jag tog en powerwalk och slutmålet var här bara för att kolla läget inför måndag. Det luktade otroligt mycket avlopp eftersom de har stått oanvända i ungefär 8 veckor... Så bu har jag spolat vatten i handfaten, diskhon, badkaret och toaletterna. Jag har även gått igenom berget av reklam som har kommit under den här tiden (sjuk mycket!!! Vi har "ej reklam, tack" både i Västerås och den andra Lund-lägenheten så jag blev helt chockad över mängden). Vi ska skaffa en skylt till den här lägenheten också.

Tyvärr vill det sig inte med bilden just nu så ni får klara er utan den.


Inte den bästa starten


Förmiddagen har spenderats med att läsa, prata med syrran och Anton i telefon och äta frukost (ingen nyttig sådan eftersom jag inte har handlat sen jag bestämde mig, så det fick gå för den här gången. Jag försöker att se varje bra måltid som någonting bra istället för att fokusera på det dåliga när jag missar/äter mindre bra, så får tiden utvisa om det är ett bra sätt). På dagens lista står mer plugg, en promenad, handling och kanske bio ikväll om allt flyter på som det ska under dagen. Vi får se, jag vet inte hur biljettläget ser ut heller men vi känner att vi behöver göra något helt annat än plugg och flyttkartonger en kväll och vi hoppas att Ed vill följa med.

Jag började på en ny bok inatt innan jag somnade (för att få tänka på någonting annat än hur man skriver ett memo). Den du inte ser av Mari Jungstedt.


Biggest loser

Just nu sitter jag i soffan och har tittat på Biggest loser och blir inspirerad av deras kämparglöd och energi. Jag vill ta tag i min kost och träning men kylan och mörkret gör det inte direkt ättare att hitta energi.

Den här hösten har det inte blivit så mycket träning på gymet eftersom jag har varit sjuk och spenderat mer tid i Lund än vad som var tänkt från början (men att jag är i Lund ska inte spela någon roll).
Jag har inte haft någon ork eller energi och det har delvis berott på kosten och träningen. Sen är det så att bara för att allting inte går som man vill och hoppas på så innebär inte det att man bara kan släppa allt och sluta bry sig.

Förra veckan blev det 5 st (!) powerwalks innan frukost. Det är jag väldigt stolt över för det är inte lätt att orka upp tidigt på morgonen och ge sig ut i kylan. Eftersom jag har min pw-kompis AL i Västerås så är det mycket lättare att ge sig ut där än här nere i Lund där ingen peppar mig och står å väntar kl 06.30.
Badminton spelar jag en gång i veckan men det är inte tillräckligt så jag hoppas verkligen att jag får in fler träningstimmar på schemat framöver.

Vad gäller kosten så vet jag precis hur jag ska göra, jag har gjort det förut och vet att jag klarar av det (det är bara lite tråkigt att behöva tänka på vad man äter). Innan bröllopet så skippade jag de mesta av kolhydraterna och jag skippade alkoholen i några månader, och det gav tydliga resultat.
Jag känner inte för att skippa alkoholen helt, för jag vill dricka skumpa på tolvslaget och kunna dricka vin till maten när jag tycker att det är ett speciellt tillfälle, däremot ska jag tänka mig noga för innan jag väljer att dricka. Som det är nu kan det bli vin flera gånger i veckan och det är inte bra om man vill gå ner i vikt. OM jag förbjuder mig själv helt så vet jag att jag inte kommer att kunna hålla det, men att däremot bestämma att jag bara dricker vid speciella tillfällen så kan det förhoppningsvis fungera.
Så, jag ska försöka att kämpa på den här veckan, det är inget speciellt inbokat under veckan(förutom gåsamiddag på lördag) och då är det lättare att skärpa sig, morgondagen får börja med invägning så att jag vet vad jag ska utgå ifrån.

Mitt mål är att komma tillbaka till formen som jag hade när vi gifte oss förra sommaren (och kanske lite till).

Då såg jag ut såhär




Och ni vet ju hur jag ser ut nu så det behöver jag knappast visa...

Hälsningar från en ganska motiverad Kristin, jag hoppas att Håkan kan motivera mig än mer och hjälpa mig på traven när det går trögt.

Farsdagsmys

Vi firade pappa i lördags kväll tillsammans med resten av mina syskon.

Jordärtsskockssoppa med bacon till förrätt, det var helt ljuvlig! Mamma hade skördat jordärtsskockorna samma dag.


Kvällens drycker gick i den röda färgskalan


Matsalsbild in action




Både Edvin och Anton gillade brödet som serverades till förrätten


Varmrätten, Porterstek med potatis, grönsaker, gele och gräddsås. Så gott! (vi fick med matlådor hem som vi åt i söndags).


Vissa partade hårdare än andra...


Edvin mös hos farmor


Desserten kom inte med på bild men det var daimtårta med vispgrädde, ljuvligt!


Paniken kryper på

Jag har hittills tyckt att tempot med inlämningsuppgifter har varit under kontroll men nu när jag bestämde mig för att börja på den nya kursen som handlar om Organisationer och ledarskap så ändrades allt.

Idag beställde jag hem kurslitteraturen (det är första dagen som jag kommer in på kurshemsidan) och då visar det sig att första tentan är redan nästa vecka, då jag redan har två andra jättestora inlämningsuppgifter/tentor i mina andra kurser och då ska jag ha läst 6 kapitel i boken som jag kan få hemskickad tidigast på tisdag nästa vecka... Dagen efter den tentan ska första utkastet på PM1 i den kursen vara klart och lämnas in (som jag inte ens har hunnit titta på vad det ska innehålla, jag är ju inte ens med i en grupp än). Anledningen till att det är så stressigt är att kursen redan har börjat och jag kom in från reservplats efter kursstart...)

Jag blir helt stirrig och känner att det känns som en omöjlig uppgift. Vi får se hur det går med de andra uppgifterna som jag startar med alldeles strax (om jag hinner klart med dem den här veckan så kanske det går, annars känns det helt omöjligt.

Förutom allt plugg så ska vi packa inför måndagens flytt och fixa en massa andra saker. Vi har två viktiga rep med lilla gruppen som jag inte får missa (dessutom är det här hemma så det är omöjligt att inte vara med).

Nu är det inte lika roligt att vara student längre =(.

Min fina Håkan kommer att få stå ut med en hyperstressad fru de här två veckorna, stackarn!

Foto: Cilla Blom


Dags att öppna böckerna


Jag har hunnit med en del hemmastök nu på förmiddagen, plockat ur diskmaskinen och städat i köket, fått undan tvätten och annat småfix.
Nu är det lunch och sen ska jag ha en dejt med mina böcker så att jag kommer igång med uppgifterna, både i engelskan och i företagsekonomin. Dessutom ska jag kolla hur det ligger till med den nya kursen och se vad som behöver fixas i form av kurslitteratur och uppgifter.

Om det blir tid kvar så vill jag hinna till nya lägenheten och kolla läget där.

Jag var riktigt sugen på sushi idag men kände inte att jag hade tid att springa ut på stan innan lunch... =(

Sovmorgon

Det blev en ganska sen kväll igår. Vi har mycket som ska fixas och dessutom vill vi hinna med lite soffhäng innan vi lägger oss.
Vi hann med en storhandling på ICA kvantum innan det blev tacos till middag och efter det tittade vi på Pengarna på bordet och Den som dräper samtidigt som vi planerade lite för Håkans fest och lite annat.

Efter att jag har varit borta i två veckor ser våra blommor ut såhär (trots att H har vart hemma lite då och då). Det kanske är dags att inse att levande blommor passar bäst i Västerås.



Lenas crêpes


Förra helgen testade jag och Håkan ett nytt recept. Det är hämtat från Lenas blogg som jag följer. Vi ändrade om lite grann så att det skulle passa med vad vi hade hemma. Jag har inte ätit crêpes i vuxen ålder och det var förvånansvärt gott (säger jag som inte tycker om pannkaka).
Det blev 8 st crêpes och det räcker till 4 personer.



Crêpes
3 dl vetemjöl
1,5dl vatten
3 dl mjölk
3 ägg
1 nypa salt

Blanda smeten och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Stek dem och låt svalna (det blir 8 st om man tar 1 dl smet per crêpe).


Fyllning
4 kycklingfiléer
280 gr bacon
65 gr (en påse) babyspenat
2,5 dl creme bonjour cuisine med schalottenlök och gräslök
peppar
riven ost till garnering



Sätt ugnen på 225 grader. Dela kyckling i småbitar och stek, gör sedan samma sak med baconet. Blanda ner spenaten och creme bonjour och krydda.
Fyll crêpesen och rulla ihop. lägg dem i en ungsfast form och strö över osten, grädda i ca 8-10 minuter.






Nästa gång ska vi testa att göra kycklingröran och lägga till färska champinjoner, körsbärstomater och mer creme bonjour och serverar med pasta. Mmm!

Trillingar!

I lördags var vi och hälsade på trillingarna Ramm som föddes i september. De är så söta och man kan faktiskt se skillnad på dem, trots att de bara är två månader. De är inte enäggstrillingar så de är inte mer lika varandra än vad "vanliga" syskon är.
Vi hade en mysig förmiddag och jag hoppas att vi kan ses snart igen.

Här finns några videoklipp från vårt besök
Video 1

Video 2


Och här kommer lite bilder.

Här är jag tillsammans med vår guddotter Aloysia som är äldst av trillingarna.


Carlotta, kom ut som nummer två.


Storasyster Julietta


Och Carmilla är yngst av trillingarna, här på bild med sin mormor


Julietta är redo för en tur till lekparken i sin fina luvtröja och väst.


David och Håkan


Håkan med Aloysia


David och Marie




Ätstört

Jag var med i utlottningen av en bok på bloggen http://obladoo.se/whoisjudyk/ och jag blev den lyckliga vinnaren!
I fredags träffade jag JudyK, som var min bästa vän när vi var yngre, över en lunch och jag fick med mig boken hem.

Såhär ser boken ut och det ska bli väldigt intressant att läsa den.
 

När vi ändå är inne på det här med mat så åt jag en underbart god macka på caféet där vi träffades. En toast med getost, rödbetor och honung. Så lyxigt och gott!

Peak performance

Nu ska ni äntligen få se min nya jacka (speciellt Anna och H1 ;-). Den är så varm och gosig så jag kommer inte att behöva frysa i vinter.



Min favoritfärg är rosa så jag blev så kär när jag såg att alla detaljerna var rosa.


Pälsgrejen är avtagbar så den har jag tagit av i väntan på den riktiga vinterkylan.


Det bästa av allt var att vi upptäckte att det var rea på alla jackor när vi var där så den blev billigare än jag hade hoppats på.

Våningsfat

Nu är vi i Lund och vi har precis ätit lunch, det blev köttbullar och makaroner gott! Ni ska få se jackan så fort jag har fått in bilderna i datorn, ni får se det här så länge.


Jag hittade ett fint våningsfat på Kammaren, det är en ställning och så kan man lägga på de faten man vill så det går att förändra utseendet.
Jag ska köpa några enfärgade tallrikar så att det ser enhetligt ut, nu provade jag med vår vardagsservis och den storleken passade perfekt!






Arlanda

Nu är vi framme på Arlanda och har kommit igenom säkerhetskontrollen. Nu blir det en toast på O'Learys innan det är dags för boarding.

Den här fina soluppgången fick vi njuta på vägen hit.


Jag är varm

I väntan på Arlandabussen har jag min nya, varma jacka. Så skönt! Nu kan vinterkylan komma ;-) jag är beredd


Dagens resultat

Här ser ni resultatet av dagen shopping. Strumpor till Håkan, örhängen och en rejäl vinterjacka till mig. Fler bilder kommer senare.




Dagens outfit

Vi har haft en skön dag utan stress, och vi har inte fixat allt som vi ska men ibland behöver man bara ta det lugnt och rå om varandra.

Såhär ser jag ut idag





Kappa Sisters, jeans Lindex, topp H&M, väska Gina Tricot, stövlar Tiger of Sweden, halsduk och handskar från United Colors of Benetton, örhängen Vero Moda.

Jackjakt!

Sången gick bra och nu är vi ute på stan och letar vinterjacka till mig. Jag har spanat in en som jag ska prova...
Min förra vinterjacka har jag haft i många år så det känns som att det är dags för en ny nu ;-).


Gäsp!

Morgontrött tjej på väg till körrepet


Rutters requiem

Klockan 17.00 i Västerås Domkyrka framförs Rutters requiem samt lite annan musik i samband med stipendieutdelningen. Kom gärna och lyssna!

Vi är hemma och byter om och tar en macka och lite frukt för vi har inte fått någon lunch idag...snart bär det iväg till kyrkan igen och efter det ska vi fira fars dag hemma hos mina föräldrar, mysigt.


Tabazco och Å-kanten

Jag och Kajsa träffades på Tabazco i torsdags innan konserten. Det blev lite tapas (de är så goda på Tabazco!) och lite vin innan vi gick till Konserthuset för att lyssna till latinska rytmer framförda av Västerås Sinfonietta under ledning av Fredrik Burstedt. De spelade tillsammans med en helt fantastisk violinsolist som heter Karen Gomyo. Jag kunde bara höra första delen av konserten och båda styckena som framfördes då var helt fantastiska, speciellt "Buenos Aires fyra årstider" av Astor Piazzolla (James Bond möter hårdrock, typ ;-) som även hade inslag av Vivaldis variant.

Tabazco


Tapas. Längst bort, getost med bacon och pinjenötter, mitten, friterad risotto med parmesan och Karl Johan-svamp, heta jätteräkor och slutligen oliver och kronhjärtan. MUMS!


I pausen på konserten smet jag iväg för jag skulle till Å-kanten på deras medlemskväll. Kvällens gäst var Heartbeat Design och jag hittade många fina presenter.


SJ, suck!

Just nu är det hetsig stämning på tåget för 4 av 6 vagnar är trasiga så ett överfullt tåg ska samsas på två vagnar... Vi fick sittplats å jag är så glad över det! Nu kan vi sova lite ;-)


Ännu mer baksaker

Jag har köpt pepparkakasformar (eftersom jag bara hade ett fåtal innan) och fina burkar som kommer att komma till användning efter allt julbak (jag kan även använda dem resten av året men då får de nog stå med andra sidan framåt). Samtliga saker hittade jag på City Gross på Erikslund.






Morgonstund


Åh, jag hade en härlig kväll igår tillsammans med Sofia! Vi åt god mat och drack drinkar och frös i novembernatten.

Nu ska vi hem till familjen Ramm och träffa alla barnen och äta frukost, mysigt! Efter det blir det tåg till Västerås och rep med kören inför kvällens konsert.

Jag och Sofia såg den här gamla ambulansen igår och konstaterade att utvecklingen har gått framåt :-).


En snabbis på FRANK

Vi tog en snabbmiddag på FRANK i onsdags efter kören. Jag hade inte med mig min stora kamera eftersom vi gick dit direkt efter övningen så bilderna är tagna med mobilen (= lite sämre kvalitet).

Anka med mango och chili till förrätt





Håkan åt ren till varmrätt


Jag valde torsken med musslor


Jag avslutade med kaffe och tryffel

Ny väska

Jag köpte en ny väska när jag var på Gina Tricot tidigare i veckan. Den är riktigt höstig och ganska liten (det finns en axelrem till den) med ett plånboksfack och ett fack till t.ex. mobil och andra småsaker.







149 kr kostade den, bra pris!

Kakdekorering


När vi var på City Gross härom dagen så hittade jag olika "strössel" som man kan dekorera cupcakes med. Det var 4 olika strössel i varje burk.






111111 11:11

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm och bläddrar i Kupé och räknar ner till kl 11:11 ;-).

Jag är så nöjd med mina fina naglar och vi blev klara i tid så det var inga problem att hinna till tåget.

Jag älskar fredagar!


Dags att fixa naglarna

Idag händer det en massa skoj! Nu ska jag iväg till Jessica och fixa mina naglar, den här gången ska jag ha lite mer höstfärg! (tror jag iallafall ;-)
Därefter går jag direkt till tåget som ska ta mig till Stockholm där jag ska luncha med Caroline och sen blir det lite shopping innan jag ska äta middag med Sofia som fyllde år igår. 

En härlig fredag blir det, jag hoppas bara att tåget är på tid!

En bild från senaste besöket i Stockholm.
 
Foto: Petra Gau

Ute är mörkt och kallt...

...men det hindrar oss inte från en härlig morgonpromenad :-). Jag är så trött just nu, jag hoppas att jag kan sova på tåget sen.

Det är helt svart ute så bjuder på en bild på slottet som vi passerar på vår promenix.


Men herregud!

Ibland undrar jag hur folk tänker...

Eftersom det är så liten text så kommer texten här:

Jag är en äldre tjänsteman som helt nyligen besökte en av dessa mindre restauranger i Kalmar, som tagit över distributionen av festmat sedan stadens hotell specialiserat sig på att förse tonåringar med öl.
Besöket företogs i sällskap med kollegor och syftet var att fira den instundande allahelgonahelgen på ett värdigt sätt.
Vad som särskilt slog mig, förutom de diminutiva portionerna till en kostnad av cirka 75 kronor per gaffelfylla, var att säkert 80 procent av restauranggästerna var kvinnor, flertalet dessutom i fertil ålder.
Jag har inget emot kvinnor, men frågar mig givetvis om dessa kvinnor inget eget hem har att sköta?
Har de inga barn att ta omsorg för?
Detta var en torsdag kväll, traditionellt den afton husmödrar brukar ägna sig åt städning av hemmet. Nu satt de på krogen och åt vildsvinsstek och drack rödvin, glammade och surrade som om de vore grosshandlare.
Annat var det förr. Då samlades herrar i mörk kostym för kultiverad måltid med tillbehör. Damer förekom, men nästan uteslutande i egenskap av servitriser. Det var en annan bättre ordning. Kvinnor hade annat för sig på den tiden, mär hemmt, barnens uppfostran och ansvaret för hushållspengarna vilade på dem liksom inte sällan också hade ett ansvar för äldre generationens välbefinnande.

Det fanns varken intresse eller tid för krogbesök hos dessa härliga kvinnor, som mellan barnbestyren och städningen företog långkok och konservering i besparingssyfte.
Det är inte konstigt att företeelse som knark och skilsmässor var nästan okända, men nu är kvinnor i sin bästa ålder ute i svängen, ofta skamlöst utstyrda i korta klänningar och kraftigt målade om läpparna.
Vad sådant leder till vet man ju. Kanske borde deras män och fästmän tänka sig för, innan de lät sina kvinnor uppföra sig på detta sätt.

Ett ord i rättan tid.

- - - - - - - -

Just nu hinner jag inte skriva alla tankar jag har om den här personen men jag ska göra det senare.
Idag är det torsdag och jag ska möta upp Kajsa på krogen för ett glas vin innan vi ska på konsert =0). Gissa om jag ska njuta extra mycket av att jag har möjlighet att göra det!

 


White

Jag hittade en jättefin burk på Kammaren som jag kommer att använda som mjölburk (den är egentligen till för tvättmedel men det struntar jag i ;-). Jag gillar den lite romantiska stilen.


Sushi

Jag har precis kommit hem från IKEA och en tur i det nya shoppingcentret. Vi hade det mysigt och det blev en del shopping på IKEA. Nu blir det sushi till lunch, mums!


IKEA nästa

Anna kommer och hämtar upp mig om en stund och då ska vi åka till IKEA. Jag har inte varit i det nya varuhuset (trots att det var länge sen det öppnade) så det ska bli roligt att se hur det ser ut, jag älskar nämligen att strosa runt på IKEA.

Min kamera på telefonen strejkar så vi får se om det blir några bilder, det lyckades inte under morgonpromenaden så istället blir det en bild jag tog när jag var i Lund senast.


Early one morning

Det kändes inte lika lätt att kliva upp ur sängen idag. Vi somnade sent inatt och jag vaknade med ett ryck vid kvart i sju av Håkan som hade fått tråkiga nyheter ;-(. Nu är det snart dags för Håkan att gå till tåget och jag ska möta upp AL för en powerwalk.

Bilden tog jag under gårdagens promenad, eldiga höstfärger!


Ska jag?


Jag fick precis ett mail från MdH (Mälardalens högskola) där de meddelade att jag har kommit in på ytterligare en kurs som pågår nu under höstterminen. Jag tror att jag ska tacka ja för det verkar vara en rolig kurs som handlar om utveckla organisationer och ledarskap. Jag läser redan två kurser men den här sista kursen är bara 7,5p så det borde inte vara några problem. Jag ska fundera och så ska jag prata med Håkan efter kören... Han kommer nog att säga att jag ska tacka ja. JAg vill kolla hur långt de har hunnit så att det inte är en massa uppgifter som jag ligger efter med redan innan kursen har startat...
 
Jag som var så orolig för att inte ha någonting att läsa i höst, jag ska lära mig att det alltid löser sig!


Foto: Petra Gau

Second hand-fynd

Igår hittade jag den här fina pallen som fick följa med mig hem (eller snarare först hem till Anna, sen till mamma och pappa, Bellevue och sen hem till mig ;-). Jag älskar den och vi får se om vi ska måla om benen eller behålla den som den är.

Bättre bild kommer sen när den är rengjord.


Gårdagen


Vid lunchtid komn både Anna och Anna hit. Det blev kycklingsallad och vi hade en mysig lunchstund, så mysig att min syster Anna glömde bort parkeringstiden och då blev det snabba ryck för att hinna ner innan p-vakterna kom och det gjorde vi sån tur var =0).



Därefter åkte jag och min syster Anna till en second hand-affär och fyndade fina saker. Det blev både en liten möbel och kläder för min del =0)

Därefter hämtade vi Anton (en av mina favoritsysslor för han blir alltid så glad när man kommer) och åkte ut till Erikslund för att storhandla, det var solnedgång när vi kom dit, såhär fint var det.


På Erikslund är det ett nybyggt shoppingcenter, vi var bara i mataffären men jag fick en glimt av hur fint det såg ut där inne, jag vill tillbaka och besöka alla affärerna.


Väl inne i mataffären fanns det en liten karusell som Anton fick provsitta (han vet ju inte om att den ska åka runt så han var glad av att bara sitta på hästen ;-).


Därefter åkte vi hem till det Blomska residenset och lagade middag, det blev en rödcurrygryta med kyckling. Jättegott!


En underbar dag helt enkelt!

Mysmorgon med Greys anatomy


Promenaden idag härlig, det var kallare än tidigare morgnar, ca 1 grad. Jag var perfekt klädd (annars brukar jag bli väldigt varm) för en gångs skull. Nu har jag ätit frukost och tittar på Greys anatomy, härligt när man kan lyxa och ta det lugnt på morgonen.

Vi hade en jättemysig dag igår, det blev lunch, shopping, mys med Anton och god mat.Ni ska få se bilder på det senare, när de finns på datorn.


Sunrise!

Såhär ser det ut just nu, så otroligt vackert! Det är dags för en powerwalk med Al nu, jag är jättetrött men hoppas att jag piggnar till snart.


Middag

I fredags bjöd vi hemma Anna, Andreas, Rickard och Maria på middag, då glömde jag att fota maten men när jag åt rester igår kväll så blev det en bild.

Vi bjöd på kycklingfilé med rotfrukter, jättegott!



Nyshoppat

De här fick följa med mig hem från DM Mode i lördags. Både koftan och kjolen är från VILA.







Min outfit: Kofta VILA, topp Gina Tricot, kjol VILA, strumbyxor H&M.

Present från Malaga

Anna och Micke var i Malaga härom veckan och hade med sig olivolja hem. Kanonbra present eftersom vår är på väg att ta slut.




Tisdagsäventyr


Morgonpromenaden var riktigt härlig, det var ljusare än det brukar vara (eftersom vi startade senare) och det gör mycket när man ska piggna till.

AL vid Västerås slott


Nu har jag käkat frukost och pratat med syrran som kommer hit på lunch och därefter ska vi ut på äventyr. Det ska bli skoj, vi får se vad som händer. Det är fint väder ute så förhoppningsvis får vi njuta lite av solen.
Om jag kommer hem innan badmintonen så är det företagsekonomin jag ska ta tag i...men det kan hända att jag stannar hos syrran tills det är dags för träning, vi får se ;-).

Walk!

Nu är det återigen dags för morgonpromenad! 2 dagar i rad känns riktigt hurtigt :-) och idag gick vi lite sovmorgon (det känns bra eftersom jag låg vaken till 03.30, beroende på att jag sov igår eftermiddag).

Såhär ljust är det nu


Frankie boy

I lördags blev det ett besök på vår favoritrestaurang  Frank Bistro som finns i Västerås.

Fransk råbiff till förrätt




Varmrätt, nattbakad fläsksida med mandelpotatispuré och svartrot


Vi delade på en efterrätt, päronparfait med lingonglass, lingonkokta päron och kolasås. En av de bästa desserterna jag har ätit på FRANK!



Inflyttningsfika hos Stefan & Emelie

Jag har sovit en stund nu på eftermiddagen för jag var helt slut efter massagen (och det blev ca 4-5 timmar i natt så det behövdes nog). Nu är det dags att vakna till liv för jag behöver handla innan middagen.

Igår var vi hemma hos Stefan & Emelie för att se hur de bor. Såhär fint har de fått det!

Vardagsrum


Köket med Stefan och Emelie


Sovrummet

De bjöd på gott fika




Alla fick sittplats, bra jobbat =0)


Paketöppning




Vi hann även med lek...


...och att sjunga igenom alla barnsånger


Stefan & Emelie firade ett år igår, grattis!!!

Yr i bollen

Ojojoj, vad skönt och välbehövligt det var att skämma bort mig själv lite!

Jag började med en helkroppsmassage, det var perfekt för mina "iPhone-armar" (jag har alltod haft problem med musarm och nu när jag använder min iPhone mer är det den jag får ont av...). Nacke, axlar och rygg är mina favoriter, det gör väldigt ont men är så skönt och jag blir alldeles avslappnad ;-).
Efter massagen var det ansiktsbehandling och det var tur att Anna hade varnat mig för att det kunde göra ont...att klämma pormaskar är inte skönt!
Allting annat var underbart skönt och jag somnade ;-).

Redan när jag skulle vända på mig under massagen så märkte jag att jag var riktigt yr (man kan bli det när blodcirkulationen kommer igång) och det har inte riktigt släppt än. Jag höll på att rasa in i väggen på AQVA och hela vägen hem kändes läskig så just nu sitter jag i sängen och tar det lite lugnt.



Det kommer definitivt att bli fler besök framöver!

Skyddsängel

När vi shoppade i lördags så hittade jag den här skyddsängeln på DM Mode som är framtagen i samarbete med Barncancerfonden. En del av intäkterna går till Barncancerfonden. Det är Pearls for girls som ligger bakom smycket, jag ska ge mig ut på jakt för att se om jag kan få tag på några till (jag köpte den sista på DM Mode), det är bra presenter =0).



Ni ska få se hur den ser ut när jag har den på mig, den är så söt!

Spadag

Nu är jag hemma från promenaden, nu ska jag duscha och äta frukost, klockan 9 är det nämligen dags för ansiktsbehandling och massage, jag längtar så!

Det var riktigt skönt med en promenad så vi ska försöka med en imorgon också ;-)


Promenaddags!

Jag har precis vinkat av Håkan som ska åka till Lund och nu ska jag ge mig ut på en lugn powerwalk. Jag är piggare i kroppen så det borde den orka. Idag blir en dag tillägnad mig, ni ska få höra vad det innebär lite senare :-).


Baktokig!

Nu är vi hemma igen, de har fått det så fint i lägenheten! Ni ska få se bilder imorgon när jag har fått in dem på datorn. Vi fick gott fika och hela familjen var där :-).

På väg hem blev det ett besök på ICA och vi handlade middagsmat och min favvotidning som hade julbaksspecial!

Nu blir det soffmys, städning och så köksstök ;-)


Inflyttningsfest

Nu ska vi hem till Stefan å Emelie på inflyttninsfika!


Söndagsmys

Jag älskar lediga dagar! Håkan sover och jag har vart vaken ett tag, ätit frukost i sängen och nu läser jag bloggar och tittar på TV. Vi har lite planer för dagen, men det är bara roliga och mysiga saker.

Vi besökte Frank igår kväll, middagsbilderna finns på datorn så de får ni senare, här är en bild på vinet vi drack igår.


Jag tänder ett ljus


Jag, min mamma, syster och Anton åkte runt till kyrkogårdarna idag för att tända ljus för våra nära och kära som inte finns med oss längre. Det var mysigt och det är fint att se alla tända ljusen vid gravarna. När vi var där var det fortfarande ljust ute men när man åker förbi när det har blivit mörkt är det en vacker syn.

Vi besökte farmor och farfar...


...farbror Tommy och kusinen Anders.


Sen åkte vi till Badelunda där vi först tände ljus i kyrkan


Och sedan tände vi ljus vid minneslunden för mormor, morfar och moster Ingela.

Våra ljus är de tre i mitten på bilden.

Badelunda


Anna och Anton






Lördagsshopping

Nu är vi hemkomna från Domkyrkan, sången gick kanonbra (jag var orolig för att rösten inte skulle hålla eftersom jag är förkyld). Efter högmässan tog vi en sväng på stan och både jag och Håkan shoppade.

Ni ska få se innehållet senare.


Mot Domkyrkan

God morgon!
Vi är uppe tidigt idag eftersom vi ska sjunga med Mariakören kl 11, repet börjar kl 9.30 så vi ska snart gå.

Vi hade en jättetrevlig kväll igår och maten blev god (iaf för-och varmrätt, desserten fick jag göra på ett lite annat sätt och tyvärr så märktes det på slutresultatet). Jag tog inte så många kort igår men några stycken som ni ska få se senare.
Vi har en ganska lugn helg framför oss, det är så skönt. Vi hörs efter sjungningen!


Ruffino

Nu kommer gästerna snart, det mesta är fixat tack vare Håkan som har fixat så bra =0). Jag ska blanda välkomstdrinkar å sen är det klart! Jag hoppas att ni får en mysig fredagskväll!

Här ser ni gårdagens middag!

Innan konserten igår åt vi middag på Ruffino. Jag har inte varit där (förutom på lunch) på flera år så det var roligt att vi gick dit. Nästa gång ska jag testa deras Sjötunga Walewska, man måste vara två som beställer den så det gick inte idag för Håkan var inte sugen på fisk.

Andreas






Maten, Plankstek


Killarna tog även efterrätt, de såg ut såhär





Fredagsfix

Förberedelserna inför kvällen är i full gång! Det ska bli så roligt att få gäster och få fixa middag tillsammans med Håkan!


Grattis Edvard

Idag är det Edvards födelsedag! Vi firade honom med paket och tårta förra helgen =0).

Hipp hipp hurra för Edvard!!!!

Här kommer några bilder från sommaren 2011





Fredag!

Idag är det fredag! Jag har längtat eftersom vi ska ha middag här hemma ikväll och jag mår inte sämre än igår så det känns bra ;-).

Det som finns på att göra-listan är städa, städa, städa och handla ;-) inte det roligaste som finns men det är bra att det blir gjort.
Mitt internet här hemma fungerar inte, men jag hoppas att det kommer igång snart så att jag kan göra längre inlägg.


Veronica Maggio

Vi var på en fantastisk konsert nu ikväll på Västerås Konserthus med Veronica Maggio. Jag gillar hennes senaste låtar och blir alltid glad när jag hör dem på radion så när vi hörde att hon skulle komma till Västerås så bestämde vi oss för att gå. Vi var där tillsammans med Anna och Andreas och vi träffade på en massa vänner och bekanta på konserten. Konserten var som sagt underbar men alldeles för kort, efter ca 50 minuter sa hon tack och därefter blev det några extranummer. Jag har gärna lyssnat på fler nummer...





Efter konserten köpte vi hennes senaste skiva och jag fick den signerad ;-) Anna tog kort och jag har lånat dem från hennes blogg.




Skivan kommer att gå varm imorgon när jag ska städa inför kvällens middag!

Nu är det dags!

Vi är redo för Veronica!


Mina nya älsklingar!

Jag kunde inte motstå att klicka hem dessa från have2have.se Jag älskar dem! Ni ska få se bättre bilder sen, när jag har dem på mig.


Nedräkning

Nu är det inte många timmar kvar tills vi är i konserthuset och lyssnar på skön musik. I like it!


Piggare


Tiden flyger fram och det är redan lunchdags! Jag mår bättre idag, det beror nog på att jag tog det lugnt igår och att jag har sovit ut, jag fick totalt sett många timmars sömn.

Håkan ska snart sätta sig på tåget till Västerås (det gick nämligen inga flyg mitt på dagen eftersom det är höstlov) och så kommer han fram lagom till kvällens middag. Det ska bli så roligt med middag och konsert ikväll, jag längtar!!!

Jag bjuder på en bild av gårdagens lunch, kebabsallad från Stutegatan.


Kören

Nu är jag på kören men jag lyssnar bara så att jag spar min röst till sjungningen på lördag. Det är mysigt att träffa alla idag eftersom jag var borta förra veckan.


Hängig höst

Den här hösten har inte varit rolig och nu börjar jag bli förkyld för tredje gången på 8 veckor! Jag blir så trött! Idag har jag tagit det väldigt lugnt med förhoppningen om att jag ska bara helt frisk när jag vaknar imorgon.
Det är en massa skoj som händer senare i veckan så jag har inte tid att vara sjuk!

Jag ska gå till kören ikväll men jag har bestämt mig för att bara lyssna idag så att jag spar rösten till på lördag.


Tjejmys

Igår var jag och Anna hemma hos Johanna på tjejmys. Jag och Håkan hade köpt lite välkommen till världen-presenter till Oscar, de såg ut såhär:





Vi började med lite förmiddagsfika, kladdkakemuffins och risa husets muffins


Och därefter blev det sushilunch, nam nam!


Jag längtar efter nästa träff!

Besviken

Jag fick en avi igår där det stod att jag skulle hämta ut ett paket på ICA, jag minns inte att jag hade beställt någonting men hoppas att det skulle vara något roligt som jag hade glömt bort att jag hade beställt, ett fint paket...
När jag kommer till ICA så är det det här kuvertet som väntade på mig, behöver jag säga att besvikelsen var total?


I väntan på...

Jag har spenderat förmiddagen med att sova och därefter städa köket, eftersom det kommer en man hit idag och ska titta på vår ventilation. Jag ringde och frågade när han kommer och det enda han kunde säga var att han skulle komma efter kl 10.

Igår när jag skulle ladda över bilderna från tjejträffen hos Johanna såg kom de senaste 4700 bilder över...så jag hittade fina sommarbilder, bland annat dessa.


Badminton

Nu är det dags för mig att bege mig till Bellevue och svettas lite på badmintonbanan ;-) jag hoppas att flåset hänger med...


Kolla in snyggingen

Titta vilken snygging jag passerade när jag gick på stan idag. Hon sitter i Eggeborns skyltfönster, bilden är så snygg! Tyvärr var det svårt att ta kort på kortet för affärernas skyltar speglar sig i skyltfönstret, men det ser ut ungefär såhär.

Fina Emelie


Rolig post

Gissa om jag blev glad när jag öppnade brevlådan och såg ett grönt, vadderat kuvert :-). Det innehöll skivan med alla våra bilder från fotograferingen med Petra Gau i Stockholm. Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på alla bilderna!


Paketdags!

Nu är jag ute på en höstpromenad, jag ska hämta ut ett paket på posten ;-) jag hoppas att det passar så att jag kan visa er sen. Jag hade en fantastisk stund med tjejerna och ni ska få se bilder på det senare!


Kladdkaksmuffins



De här är riktigt goda! Receptet är Leilas och jag hittade det i "A piece of cake"

Ingredienser till ca 16 muffins

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gr mörk choklad, 70%

Vispgrädde och färska bär till garnering.

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap och blanda det med äggsmeten.
Bland vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad, blanda sedan ned den i smeten.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet, grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter, muffinsen kommer att sjunka ihop lite när de tas ut från ugnen.  Låt dem svalna och garnera dem sen med lättvispad grädde och färska bär.


Tjejdag

Nu ska jag möta upp Anna på stan och sen ska vi åka hem till Johanna och mysa. Det var evigheter sen vi träffades alla 3 så det ska bli roligt att få prata å skratta å bara vara. Jag har fortfarande inte uppvaktat lilla Oscar så det ska jag göra idag. Efter det ska jag på läkarbesök och sen hem och ta det lugnt :-).
Jag tar med fika till Johanna, bland annat supergoda kladdkakemuffins, det receptet kommer upp på bloggen senare idag!