2>

Fredagskul

Vi har haft en härlig fredag med goda vänner och myskväll. Det hade varit helt perfekt om inte Wilma hade varit så kinkig. Hon har varit ledsen i två dagar nu och har svårt att komma till ro. Jag tror att det beror på tänderna. Allt ska in i munnen och enda gången hon är nöjd är när hon ammar. 

Vi träffade mammagänget på eftermiddagen och hade glöggmys. Jag är så glad att jag har hamnat i ett så härligt gäng med underbara mammor och fina barn. 
När vi kom hem ägnades all tid åt W så middagen kunde jag börja med först vid 21-tiden. Det blev kycklingwok, enkelt, snabbt och så gott! 
Fina färger

Woken innehåller broccoli, morot, champinjoner, lök, cashewnötter och kyckling som marinerats i soja, vitlök och ingefära. Underbart gott! En variant av woken finns det recept på här i bloggen.

Imorgon ska jag till optikern och göra en synundersökning. Jag tycker att jag ser sämre så vi ska se om det är dags för glasögon. Jag gjorde en undersökning för 5 år sedan och då var synen okej men det kan ha hänt en del sen dess. 
Jag ska också leta på adventspyntet bland flyttkartongerna och börja pynta huset.

Julefrid?



Jag hade så mycket planer för den här dagen och det gick riktigt bra större delen av dagen. Vi besökte BVC där de gjorde hörsel- och syntest. Det gick strålande! 
Därefter blev det en tur på stan och en promenad hem i blåsten. När jag och W hade fått i oss lunch gjorde jag ett försök att ta kort på henne i julmundering men efter 3 kort (precis som igår) så gav hon upp. Hon grät tills hon somnade och jag fick lite fixatid. 

Jag bestämde mig för att göra lussebullar såhär på kvällskvisten men det tyckte inte W var en bra idé, hon skrek både när hon var på golvet och i min famn. Jag insåg när jag redan hade börjat baka att jag saknade en del ingredienser så det fick ersättas med annat. Jag har inte smakat dem än men jag hoppas att de blev okej ändå. 

Eftersom hon var så ledsen så bestämde jag mig för att göra längder...det går inte snabbare, det tar snarare längre tid när man inte är van, och dessutom ser de ut som ***. Jag önskar att Wilma var äldre så att ni kunde tro att det var hon som hade bakat. 
Är det en treåring eller är det Kristin som har bakat?

Vetebröd är det jag har svårast för att baka, men jag älskar att äta det. Övning ger färdighet men nästa gång ska jag se till att jag inte är ensam hemma med W så blir det ett stressmoment mindre. 

Nu blir det äntligen soffan, disken får vänta en stund!



Tisdagsträning och full fart framåt

Det går verkligen i ett här hemma och det blir ingen tid över till bloggen, jag som har så mycket att skriva om! 

Jag ska rapportera om den senaste veckan men börjar med dagens nöjen. Dagen började tidigt då vi hade bestämt oss för ett besök på öppna förskolan på Gryta. Jag hade med mat till både mig och Wilma så efter sångstund och lite lek åt vi lunch. 
Eftersom W vägrade att sova och det inte var jättemycket folk på öf bestämde vi oss för att ta en promenad å gryta. Det blev en underhållande promenad med många minnen som bubblade upp. Vi gick bland annat förbi mitt gamla dagis. 
Vi fick några timmar hemma innan jag packade in oss i bilen och körde till Stefan och Emelie som tog hand om W medan jag var och tränade.
Redo för ett hårt pass på gymet! 

Träningen är viktig för mig så därför försöker jag att få till åtminstone ett pass per vecka där jag tränar utan W och bara kan fokusera på mig. 
Om inte H är hemma så försöker jag att lösa det med barnvakt. 
Jag blir så mycket piggare och får en massa energi när jag tränar vilket gör mig till en gladare och mer harmonisk mamma.
Trött, röd och svettig.

Imorgon får vi besök och jag ska även försöka att hinna med en promenad, lite shopping och sång. De två senaste nätterna har jag somnat alldeles för sent så nu är det dags att stänga ner så att jag får mina timmar med skönhetssömn. 



Gårdagen och ett år sedan

Wilma testade både hoppborgen och bollhavet.
 
Igår testade vi Lek o bus-landet i Punkt. Det var nästan bara vi där eftersom det var vardag och mitt på dagen och när de är såhär små så går både föräldrar och barn in gratis. De hade ett erbjudande där det ingick barnmat, fika, lunch och p-biljett i 2 timmar för 100 kronor, kanonbra för en heldag. De har stora ytor och det finns mycket att göra.
Igår kväll var det dags för ett nytt gympass för mig, så roligt, jobbigt och skönt att få ta ut mig ordentligt. Jag längtar redan till nästa träning, jag hoppas att jag och W kan ta oss iväg på veckans step-pass.
 
Idag har vi en hemmadag och ska baka lite inför helgen. När jag skulle sätta igång med första degen så insåg jag att vi saknar kokosmjölk, jag hade ingen aning om att det var en av ingredienserna så antingen får det bli en promenad till affären eller så får vi göra dem imorgon. Jag har bestämt mig för att allt ska vara klart innan helgen så att jag slipper stressa då. Nu letar jag efter lämpliga recept så får vi se om jag kan börja med någon annan kaka eller om vi måste införskaffa fler ingredienser.
Vi har som tradition sen flera år tillbaka att efter julskyltningen så är det fika hemma hos oss. Förra året bjöds det (enligt bilderna, för jag kommer inte ihåg) på lussebullar, snickerskakor, äppelkaka med råkräm och anananspaj med grädde.
 
För ett år sedan (23 nov är bilden tagen) låg Wilma i magen och jag såg ut såhär.
 

Stockholm - shopping och hockey

En suddig bild från i lördags när vi skulle packa in oss i bilen.
 
Vi bestämde oss lite halvspontant för att åka till Stockholm i lördags. Vi kom iväg i ganska bra tid och började med lite shopping. Det inhandlades skor, nappar, kuddar och lite annat smått och gott. Butiken Syster Lycklig på Tegnérgatan fick jag nys om av en av bloggarna som jag följer och de hade hur mycket fint som helst! Efter besöket där åt vi lunch på ett café, mannen bakom disken var så glad och hjälpsam och han fick mig på topphumör. Jag vill besöka Café Pärlan igen enbart på grund av honom men även maten var god, vi tog libanesiskt.
 
 
Före och efter.
 
Efter några timmars shopping tog vi oss ut till Globen och Wilma fick byta om till sin matchoutfit. Det var en riktigt underhållande match och stämningen var på topp. Frölunda vann med 6-2! Vi jublade och Wilma gjorde succé bland Frölundafansen. Hon tyckte att det var helt okej att sitta i knäet under så lång tid och hörselkåporna störde henne inte. 
Jag hoppas att vi kan se fler matcher irl under säsongen, det är så mycket roligare än att titta på tv/dator.
 
 
 

Fredag med träning, vänner och bad

Vi började dagen med ett step-pass på Actic. Oj så jobbigt det var! Svetten lackade och musklerna brände men det känns skönt att börja helgen med ett träningspass. 
W skötte sig nästan hela passet vilket innebär att jag fick jobba hårt.
Efteråt blev det lunch till W och jag gjorde mig iordning till lunchen. Vi träffade Pernilla på Global Living och jag testade deras Club sandwich. Vilken macka! Den var så god. 

Vi tog en sväng på stan och jag mötte många bekanta, dessutom får Åhléns tummen upp för bra service! Så skönt när de är hjälpsamma utan att man behöver krångla. 
Om en stund ska vi ge oss iväg på babysim och idag ska Ws mormor göra oss sällskap. Det är kul när det är två vuxna som kan plaska med W.
Efter det hoppas jag på en skön fredagkväll med god mat och en bra film.

En bra dag med mammorna

Torsdagen började tidigt. Jag och Wilma packade in oss i bilen klockan 8 och kom hem 10 timmar senare, strax efter klockan 18. 
Det var länge sen jag hade klackar på mig en hel dag och mina fötter var riktigt ömma. Om jag ade haft de nya stövlarna så hade de kanske klarat sig bättre. 

Först var vi till Volvo och bytte till vinterdäck. Därefter åkte vi ner på stan och tog oss till BVC där vi fick tandinformation. 
Till lunch fortsatte vi och några andra mammor ut till Erikslund där vi åt lunch, pratade och shoppade. Jag och W avslutade med storhandling innan vi åkte hem.
En jättebra dag som flög förbi alldeles för snabbt! 
Jag fixade rotfrukter i ugn med ryggbiff och creme fraiche-sås till middag. Persiljerot, palsternacka, potatis, gul, orange och lila morot samt butternut pumpa. Pumpan var helt smaklös, jag kunde inte ens äta upp den. Resten blev suveränt gott!



Nu laddar jag för träningspass imorgon förmiddag. Det ska bli så kul! Jag har träningsvärk i låren efter tisdagens gympass men det ska nog gå bra ändå.
Jag har börjat komma in i tänket där jag längtar till träningen, jag hoppas att det håller i sig. Nu när jag är hemma med W på dagarna och H kommer hem sent så blir det inte så många tillfällen när jag kan träna men jag kör på så gott det går. 
Jag märker att mitt humör blir så mycket bättre när jag tränar. Bara en promenad gör mig på topphumör och efter en timme på gymet så rusar endorfinerna runt i kroppen. 

Wilma i pyjamas precis före läggdags. Det går, peppar peppar, riktigt bra att lägga henne om kvällarna. Jag hoppas att det håller i sig.

Höstiga stövlar



När vi var i Lund sist så sprang jag på dessa härliga höststövlar. De är så sköna trots att det är klack på dem och dessutom är de fodrade så att jag kan ha dem även när det är kallare ute. Jag bodde i mina gympadojjor under hela graviditeten och jag har fortsatt med det efteråt eftersom jag inte har hittat några skor som har varit lika sköna.
 Nu vill jag komma ifrån det träsket och känna mig lite mer välklädd nertill.






Sovrummet

En gravidbild på mig, blommor, bröllopsbilder, en text om kärlek och så en söt W i svartvitt. 

Sovrummet är inte riktigt klart än men det mesta är på plats. Igår fick vi upp en bild från Wilmas 6-månadersfotografering på Porträttstudion. 
Vi tapetserade i somras, och nu under hösten har vi köpt sängbord och sänggavel. I förra veckan kom sängarna från Lund så nu är det bara sänglampor, överkast och lite piff kvar, sen är det klart! 



Fars dag

Vi firade min pappa igår kväll så vi kom hem och i säng sent, även Wilma som sov till 12 idag, då jag väckte henne så att hon inte ska komma alldeles ur fas. 


Håkan fick sovmorgon dagen till ära, väldigt uppskattat! Jag och Wilma uppvaktade honom och vi har en riktigt lugn och skön dag här hemma. W är inte på topphumör (hon hade nog behövt sova lite längre) men till slut fick jag nån bild där hon inte grinar som ni ser nedan.

Eftersom W inte kan göra/fixa någon egen present än så fick det bli ett Frölunda-kit med body, mössa och nappar. Frölunda är pappa Hs favoritlag.

Dagen fortsätter lugnt med hemmamys. Jag ska fixa middag och dessert, så jag hoppas att W är på bättre humör efter eftermiddagsluren.


Flytt, helg och träningslängtan


Såhär såg det ut i Lund tidigare i veckan.

Veckan som gått har varit innehållsrik. Jag har varit i Skåne, packat ihop ett flyttlass och mött flyttgubbar som har kört vårt lass från Lund till Västerås samtidigt som jag och Wilma tog tåget till Västerås och mötte upp flyttfirman där för att ta emot lasset igen. Det var en stressig dag men SJ underlättade och höll tidtabellen och Wilma var nöjd större delen av resan. När vi var i Skåne var mannen i Västerås och tvärtom. Nu är lilla familjen på samma ställe och i källaren står en massa flyttlartonger som ska packas upp. 
I helgen har vi körrep, familjemiddag och en massa som ska fixas med huset. Det ska bli roligt men det känns lite stressigt också. 
Det blir alltid samma saker som skippas varje helg och när vi ska hinna med dem  vet jag inte. 
Alla dagar är inte på topp och det här var definitivt en som hamnade långt ner på listan. Jag ska sova nu och hoppas att morgondagen blir bättre. Jag är riktigt sugen på ett träningspass just nu, den känslan har jag inte känt på länge (ca 1,5år) men jag kan inte träna nu när det är midnatt. När jag tränar blir jag av med stress, ilska och allt annat jag inte vill bära runt på och så blir jag mer harmonisk och en bättre fru och mamma. Imorgon är det fullt upp som sagt men på söndag kanske det hinns med ett litet hemmapass. 


Jönköping



Jönköping visar sig från en regnig och grå sida idag och efter en kall men uppiggande morgonpromenad är det nu dags att styra kosan mot butikerna. 

Trots att det är grått är det en vacker vy vid Vättern.