2>

Choir time

Nu är det dags för körrep. Det känns lite kyligare än tidigare så jag har svidat om till byxor och topp istället för klänning.





Kläderna kommer från H&M, örhängen från Pilgrim, halsbandet från Glitter, ringen från Gina tricot och armbandet från Pearls for girls.

Kakorna

Såhär blev resultatet av mina snickerskakor. Receptet hittar ni här.






De är så otroligt goda!!!

Kräftsallad

Dagens lunch blev en kyckling- och kräftsallad från Vivaldi. Jag cyklade förbi där på väg hem från Hälla. Det blev en härlig cykeltur med en extra bit både dit och hem ;-) det var perfekt cykelväder, soligt men inte för varmt. Tyvärr så fanns inte tröjan på Hälla heller. Det får nog bli ett besök på Nova i helgen.


Salladen var fantastisk god!

Min nya poncho

När jag var på stan igår så hittade jag en poncho på Gina tricot för 149 kr som blir perfekt både i höst och i vår.




Strålande onsdag


Jag startade dagen med att doppa kakorna som jag gjorde igår, i choklad. Så den senaste timmen har jag kladdat med att hacka choklad i det soldränkta köket och sedan doppat kakorna. Det känns som att jag fick lika mycket choklad på mig själv som kakorna fick. Ni ska få se slutresultatet sen när de är klara.

Det är så fint väder ute, strålande sol så om drygt en timme eller så tar jag cykeln och drar till Hälla. Innan dess ska jag få i mig någon frukost och såklart titta på "I sjunde himlen" ;-).

När jag satt och letade efter bilder så hittade jag den här som är tagen i New York sommaren 2010. Såhär vill jag se ut sommaren 2012!






Nu händer det grejer!

Det händer en massa spännande saker just nu som jag inte kan avslöja här på bloggen än, men förhoppningsvis så kan jag berätta inom en ganska snar framtid =0).


Såhär glad är jag just nu och jag håller tummarna för att allt går vägen!!!

Snart är det dags för mig att ta cyckeln till Bellevue, det är dags för badminton!!

Schweizerkaka

Här kommer receptet på sockerkakan som jag bakade förra veckan, receptet kommer ursprungligen från Leila men jag har ändrat om lite =0).

Ingredienser

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
saften från 1/2 citron
100 gr schweizernöt eller annan choklad
blåbär

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Häll i smeten och stoppa ner chokladbitar och blåbär. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.







Mums!





Nu ska det bakas!!!

Nu är jag hemma från stan, jag hittade en av sakerna jag letade efter, ni ska få se vad lite senare. Det här innebär att det kanske blir en cykeltur till Hälla imorgon =0). Det var länge sen jag var där och så länge det inte regnar så är det härligt att ta en tur.

Nu är det dags att baka, det ska bli snickerskakor!

Såhär såg det ut förra gången.

Stan nästa

Det har vart en lugn förmiddag men nu ska jag ta en sväng på stan och därefter besöka ICA och införskaffa alla ingredienser jag behöver för att baka. Sen blir det nog bakning och en liten date med dammsugaren när jag kommer hem. Jag insåg att det är skönt att bocka av så mycket som möjligt idag så kan jag koppla av imorgon.

Solen skiner så det blir solbrillor på!

Det blir solbrillorna från Indiska men med en annan outfit till.

Dagens val

Jag åker till Lund tidigt på torsdag morgon så det innebär att jag har två dagar kvar här. Min att göra-lista ser ut såhär:

Gå på stan (Gina tricot, H&M, MQ)
Handla ingredienser
Baka
Städa hela lägenheten

Hmm, städa lägenheten är det enda som inte är roligt. Är det bäst at börja med det då eller ska jag spara det till morgondagen? Jag kan känna att det beror lite på hur vädret utvecklar sig, det är inte jätteroligt att gå på stan i spöregn. Om jag städar idag så får jag iaf njuta av det imorgon och då kommer jag bara att ha roliga saker kvar. Vem vet, jag kanske hinner med alla saker idag.
Ja, sådana här svåra problem tampas jag med om dagarna ;-). Nu blir det iallafall en efterlängtad frukost!


Ska det bli en tur med den nya dammsugaren idag?

Ny header

Jag sitter här och spånar på en ny header till bloggen. Jag vet på ett ungefär hur den ska se ut men eftersom jag är totalt obegåvad vad gäller mina bildprogram så famlar jag i blindo. Det blir till att kontakta lillebror som får rycka ut och för det första förklara vart han har gömt photoshop för det programmet kan jag inte hitta på datorn och för det andra visa hur det funkar. Jag har försökt med paint men det går inte bra, det enda jag har lyckats med hittills är att skriva "Kristins blogg" på en bild (med fel layout, färg osv...). Jag känner på mig att det här kommer att ta ett tag att fixa till...

Det får nog bli lite kvällsmat (det sista av thairesterna) innan jag fortsätter med bilderna.


Det är inte såhär bloggen ska se ut men det är det enda jag har lyckats med...


Spännande!

Hur ska det gå? Kommer jag att komma in på mina kurser? Eftersom de använder sig av ett uråldrigt system så uppdateras det inte när någon tackar nej till sin plats utan alla på reservplats får vänta till efter uppropet med att få besked om de kommit in... Terminen börjar idag så jag hoppas på samtal eller mail under veckan. Eftersom jag har sökt kurser som är på distans så är det inget riktigt upprop utan det sker nog online (och då är jag osäker på hur lång tid man har på sig att logga in och svara). På två av kurserna känner jag att jag har en chans iallafall, då jag är bland topp 10 på reservlistan, men de kurser där jag är reserv 90-nånting känns ganska hopplösa.

Tänk om kursen jag sökte från början hade blivit av, då hade jag kanske sluppit den här ovissheten.

Blivande student?


Måndagsmys

Jag har precis gått igenom posten från de senaste veckorna. Det samlas en hel del brev och tidningar på hög när man är borta. Min favorit i posthögen var helt klart IKEA-katalogen eftersom jag älskar inredning. Nu vet ni vad jag ska göra den närmaste timmen ;-).


Dagens

Nu är jag hemma igen. Det blir en lugn dag idag. Jag ska fortsätta med röran i biblioteket och kanske ta en liten shoppingtur, det beror lite på hur vädret ser ut på eftermiddagen.

Idag har jag på mig en tunika och leggings från H&M, skor från Ecco, halsband Åska, armband Dyrberg & Kern, klocka Guess och väska Benetton










Frukost

Jag somnade på soffan klockan 20 igår kväll och blev väckt av telefonen klockan 21. Den lilla ynka timmens sömn höll mig vaken större delen av natten =(. Det var tur att jag fick sova till 08:30 idag.

Jag har precis avnjutit den här snabbfrukosten och ska ge mig iväg på ett möte.


Vi hörs senare!

Vilken helg!

Usch, den här helgen har jag nästan inte bloggat alls och jag har saknat det men det har helt enkelt inte funnits tid. Nu har jag precis kommit hem efter att ha vinkat av Håkan på stationen. Det blir thaimat till middag som jag köpte med mig på vägen hem. Nu ska jag bara koppla av och ha en myskväll med mig själv, ovanligt men välbehövligt. Jag är helt slut och kommer att somna tidigt ikväll. Nästa vecka utlovas en mer uppdaterad blogg!

Thaimat och TV står på schemat för kvällen!


Sovmorgon

Jag sov till klockan 9 idag, trots att jag har sovit i ungefär 9 timmar (med avbrott för åskovädret vid 4-tiden) så är jag så himla trött. Nu ska det bli lite frukost och sen ska vi nog ta tag i flyttkartongerna i biblioteket.

Körrepet fortsätter efter lunch, och ikväll ska Håkan ta tåget ner till Lund. Fullt upp hela dagen med andra ord.


MysAnton

Vi är på väg mot körfesten, just nu väntar...

img_2091 (MMS)

Vi är på väg mot körfesten, just nu väntar vi på en taxi som inte vill dyka upp... Jag hoppas att den kommer snart gör nu är jag hungrig!!!


Min lunch! Jag ber om ursäkt för dålig upp...

img_1409 (MMS)

Min lunch! Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering men det blev sent igår och sen började repdagen kl 9 imorse... Fullt upp med andra ord. Det kommer fler inlägg senare idag :-).


Snart börjar kräftskivan!

img_7490 (MMS)

Snart börjar kräftskivan!


Vallbymys




I fredags var vi på Vallby för att kolla in djuren och de fina husen.

Det finns busiga djur på Vallby










Lasagnelunch








Bödelstaxan






Edvin och farmor








Carlssons trädgård

När vi var på väg hem från repetitionen i onsdags så fick vi ett infall och gick till Carlssons trädgård. De hade öppet så det blev en snabb middag  innan vi fortsatte hemåt.

Det blev Wallenbergare med potatispuré och ärtor, så gott!


För Håkans del blev det efterrätt också men jag orkade bara wallenbergaren.


Jag hade på mig en av de nya topparna och de nya byxorna igår.

Kräftis i Vässan

Nu sitter jag på tåget på väg till Västerås. I helgen blir det kräftskiva hos mamma och pappa och så är det körhelg med Mariakören så det är fullt upp.


De har härliga busungarna får jag träffa på kräftskivan.





Konsertdags

Nu ska jag byta om och därefter ska vi sticka iväg till genrepet innan konsert i Pelarsalen. Det är grått ute men uppehåll så jag hoppas att det håller i sig.



En bild på mig och Edvin tagen på Vallby friluftsmuseum förra veckan, resten av bilderna kommer imorgon.

Köksfix

Jag blev så trött på flyttkartongerna i köket så jag tog tag i bokhyllan som skulle stå där istället. Nu är bokhyllan på plats och kartongerna är borttagna från köket. Jag tycker att hyllan passade finfint i det tomma hörnet.



Efter det fick jag ett städinfall och plockade och fixade här hemma så nu ser det betydligt bättre ut än innan. Det är fortfarande en hel del kvar att göra innan det är superfint men jag tar lite i taget.

Flytt och pizza

Tisdagens middag blev pizza från Italia, de har de godaste pizzorna i Lund! Det enda tråkiga var att take away-pizzorna var betydligt mindre än de man får när man äter där. Vi beställde två som vi delade på tre personer så det blev ganska små portioner.





Efterrätten

 

Pizzan kändes välbehövlig efter kånkande av flyttkartonger och möbler. Jag hann åka med sista vändan hem till Emilia efter mitt lilla äventyr ;-)




En regnig torsdag

Idag vaknade jag vid 05.30 då Håkans väckarklocka ringde. Efter det hade jag svårt att somna om, åskan härjade, regnet slog mot fönstret och jag låg och väntade på att Håkan skulle ringa och säga att han hade kommit fram. Så jag somnade om vi 08.30 och sov till 10.45 =0) så jag fick mina timmar ändå.

Repet igår gick bra, jag tyckte att kören lät jättebra och väldigt samsjungen och jag hoppas att det låter lika bra på konserten idag. Idag blir det ganska lugnt för mig, vädret är inte det bästa så jag tror att jag stannar hemma idag. Om det spricker upp så blir det kanske ett besök på Erikshjälpen.

Den här lyxfrukosten åt jag igår (dock inte chokladbollen) det var riktigt smaskigt!


Chokladbollar

Här kommer receptet på chokladbollarna jag gjorde i måndags.


Recept till ca 25 st

Ingredienser

150 gr smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3,5 dl havregryn
1 dl kokos
3 msk vatten
extra kokos till garnering

Såhär gör du

Blanda smör och strösocker med elvisp till en jämn smet, tillsätt vaniljsocker och kakao och fortsätt att vispa. Därefter tillsätter du havregryn, kokos och vatten och vispar till en jämn smet.

Häll kokos i en djup tallrik, rulla smeten till bollar och rulla dem i kokosen. Förvara chokladbollarna i kyl eller frys.

 


En bra dag

Jag kom hem från stan vid kl 13.30. Det var jättelätt att hitta till och från Nova, ganska exakt 3,5 km enkel väg och så blir det ju en hel del steg inne i köpcentret också ;-) bra gratismotion.

Det som stod på inköpslistan idag var att hitta något svart att ha på mig på konserten på torsdag, jag har ett svart linne och en svart kofta här i Lund men ingenting att ha på mig nertill. Idag hittade jag ett par svarta byxor på H&M, de var dessutom billiga så det blev ett riktigt kap! Jag köpte dessutom en t-shirt och en tunika för totalt 298:- så det var en riktigt lyckad shoppingdag =0).

Jag var så himla trött nu på eftermiddagen så jag slumrade till när jag satt här i soffan och vaknade strax före klockan 17, jag sov i nästan en timme. Det var riktigt skönt men nu känner jag mig nästan ännu tröttare ;-). Nu är det dags för mig att börja göra mig iordning. Repet inför morgondagens konsert börjar klockan 19 ikväll och innan dess ska vi leta fram noter till alla... Lite senare ikväll lägger jag upp receptet på de supergoda chokladbollarna som jag bakade i måndags!


Den här fina rosen hittade jag utanför Blekinska nationen.


Soffan

Såhär såg det ut när soffan levererades imorse.





Det blev en hel del skruvande och pysslande...








Soffan är köpt på Bolagret och kuddarna kommer från Indiska.

Veronica Maggio

Jag och Håkan ska gå på Veronica Maggios konsert i Västerås! Det ska bli så kul!!!!


Äntligen!

Soffan är äntligen på plats! Leveransen kom vid 08:45 och därefter har vi skruvat och fixat och nu är både soffa och fåtölj på plats =0). Ni ska få se bilder sen. Vi firade med att äta frukost i soffan framför Grey´s anatomy.

Jag ska bege mig ut till Nova nu, jag hoppas att ni får en fin onsdag!

Jag bjuder på bilder på två av mina favorittjejer, Anna och Malva.


Den kungliga vinkningen


Ut på äventyr

Nu ska jag ut på äventyr! Det ska bli roligt och jag ska ta en promenad dit, så vi får se om jag hittar rätt ;-).

Det blev aldrig någon promenad till Nova (så då är det bra att det blir en nu istället). Jag väntade på soffgubben i över en timme och sen ringde Håkan och berättade att soffgubben hade kört till Danmark istället...så det blev en snabbtur på stan. Jag blir lite irriterad på alla krångligheter med soffan, jag hoppas verkligen att han kommer imorgon för nu är den gamla soffan utkastad.

Håkan hjälper Emilia med att flytta över grejer till hennes nya lägenhet så vi sammanstrålar senare ikväll. Då blir det nog Tv-mys och färdigmat (om mitt äventyr inte tar slut väldigt snabbt och jag hinner förbi affären + laga mat innan Håkan kommer).


Jag har inte tagit några bilder idag så det blir en bild från helgen istället.


Måndagsfika

Jag spenderade större delen igår med att baka. Det blev noblessgömmor, chokladbollar och sockerkaka. Såhär såg det ut









Såhär stark blir man av kakor!



Gissa vad jag gör ;-)


Det kommer fler recept senare i veckan.


Gårdagens lunch

Igår köpte jag med mig en sallad hem till lunch. Det var en kycklingsallad med lime- och chilidressing från ett café i närheten, den var supergod!




Body butter

Just nu sitter jag och väntar på soffleveransen. Han ringde nyss till Håkan och sa att han skulle komma om 5 minuter...vilket var för 20 minuter sen.

När soffan är levererad ska jag ge mig ut på en långpromenad. Jag tänkte gå till Nova som är ett shoppingcenter i utkanten av Lund. Vi ska ha en liten konsert senare i veckan då vi ska vara svartklädda men jag har inga svarta kläder här i Lund... Ni får hålla tummarna så att jag inte går vilse. Jag har ingen karta och jag har aldrig gått dit tidigare, det här kan bli en spännande eftermiddag!


Min body butter börjar sina så i lördags köpte jag en ny, den här gången med jordgubbsdoft (om man jämför den med min nuvarande som doftar grapefrukt så doftar grapefrukten mycket godare, men det är alltid kul att prova en ny sort).




Nu blir jag arg!

Någon har kört in i vår bil som stod parkerad på Stora Södergatan. Det kan väl vem som helst råka göra men VARFÖR lämnar man inte namn och nummer???? När Håkan kom ner låg en del av backspegeln vid sidan av bilen och det var krossad plast från lampan lite här och var.

Jag blir bara så ledsen och arg att personen ifråga inte kan stå för vad den har gjort!



Kvällens middag

Det blev tacos till middag, nu kollar vi på TV och väntar på att vi ska bli sugna på fika =0).












Garderoberna

Igår hann jag med en rejäl rensning och städning av garderoberna. Såhär blev slutresultatet:









Väskorna är dock inte sorterade...

Tågfika



Det är mycket mysigare att åka tåg tillsammans med Håkan än att åka ensam. Vi köpte med oss fika på tåget för ingen av oss var speciellt hungriga på kvällsmat.





Efter fikat plockade vi fram datorn och spelade några omgångar yatzy.





Noblessgömma





Här kommer receptet på noblesskakorna som jag bakade häromsistens och ska baka idag igen. Receptet hittade jag på Mirabellcupcakes blogg.

De är ljuvligt goda och väldigt lätta att göra =0). 


1 sats ger ca 20 kakor.

Recept

200 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver¨
20 st dumlekolor
20 st nobless
20 aluminiumformar

Såhär gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke. Rulla därefter smeten till en rulle och dela den i 20 delar. Rulla delarna till små bollar och lägg en boll i varje aluminiumform, tryck därefter ner en dumlekola i varje. Grädda kakorna i ca 10 minuter. När du har tagit ut dem från ugnen lägger du en noblessbit på varje kaka, när de har svalnat ska de förvaras i kylskåp(de går även att frysas)








Häromdagens

Nu är jag iordninggjord för dagen och ska ut på stan för att fixa det sista grejerna inför dagens bestyr. Emilia kommer hit på eftermiddagen så jag ska baka lite, och förhoppningsvis kommer vår nya soffa idag!


Såhär såg jag ut i lördags




Linne MQ, jeans Lindex, Topp Vero Moda.

Tågnöje!

img_5755 (MMS)

Tågnöje!


Såhär såg det ut när vi satt på tåget till...

img_0979 (MMS)

Såhär såg det ut när vi satt på tåget till Sthlm, nu är vi på centralen och väntar på Malmötåget. Det är så skönt när första tåget är på tid för då kan man inte missa anslutningen :-). Jag hoppas att jag kan slumra lite på tåget. Jag fotade resultatet av garderobsstädningen innan vi åkte så ni får se resultatet imorgon!


Grillning på gymet

Veckans andra träningspass bjöd på biceps, rygg och bröst.

Bröst


Biceps




Rygg






Ryggen i en övning som jag kallar för masken


Bröst




Biceps


Jag avslutade med "fat man chins"



Sköna söndag!

I eftermiddag sätter vi oss på tåget ner till Lund där vi ska spendera veckan. Vi håller på och fixar och donar här hemma, jag har äntligen fått energi och vilja att börja rensa inne i biblioteket.

Igår fixade vi en massa hela dagen, det blev många saker avprickade på listan =0).




Bilderna är från Vallby friluftsmuseum.

Blommor på Vallby














FRANK

Igår var vi på FRANK, det var ett tag sen vi vat där så hela menyn var utbytt, då blir det extra svårt att välja (man vill ju prova alla rätter) men vi bestämde oss för följande meny.


Ankleverburgare




Asian BBQ pork




Bärtartlett


Rain rain rain

Jag har knappt sovit någonting, när klockan var 05:45 så hade jag inte somnat än... Jag vred och vände på mig, jag läste en tråkig bok, drack vatten, försökte slappna av men ingenting fungerade. Nu känner jag mig som en levande död.

Idag är det fullt upp. Massor av saker att fixa och ärenden att uträtta under dagen. Imorgon åker vi tillbaka till Lund så vi måste hinna med allt idag.

Ni ska få se bilder på Vallbybesöket men de finns inte på datorn än så ni får nöja er med den här mobilbilden så länge.


Gymmet

Igår på gymet körde jag ben, axlar, triceps och mage. Det var jobbigt att köra efter flera veckors uppehåll men det var väldigt roligt!

Ben


Axlar




Axlar




Rumpa


Mage


Benspark


Varda

Vi gick till Varda igår kväll och njöt av en regnig men fin sommarkväll. Kameran fick stanna hemma eftersom det regnade, så jag fotade med mobilen.



En god sommardrink


Skagen


Skinka, melon och getost


Oxfilé med tillbehör

Kalle på Spången

Det blev samma lunchställe igår som i onsdags. Det ligger jättenära vår lägenhet och Håkans kontor så det blev perfekt för en snabblunch =0).


Håkan åt löksoppa och jag ost- och skinksallad.




Vid regnbågens slut

Hepp hepp!

Jag ska alldeles strax gå till gymet och köra igenom resten av  kroppen (även om jag hellre skulle somna om just nu). Efter det blir det en tur till Vallby friluftsmuseum med familj och vänner där vi ska kolla in djuren och käka lunch.

Igår fick Håkan syn på en regnbåge utanför sovrumsfönstret. Den hade en riktigt fin bågform =0).
Jag försökte föreviga ögonblicket.






Svett, svett, svett...

Nu är jag hemma från gymet. Det var riktigt jobbigt men roligt! Jag körde axlar, triceps, ben och lite mage. Mer bilder kommer under morgondagen. Planerna var egentligen att göra ett besök på ICA och införskaffa förnödenheter såsom frukost och kvällsmat men det blir nog lite Grey´s Anatomy först.


Jag tränar rumpan

Gräddsås

Här kommer recptet på min gräddsås, alla mått är på ett ungefär eftersom jag alltid "går på känn" när jag lagar mat.



Ingredienser
25 gr smör
0,5dl mjöl
2,5 dl potatisvatten (annars vanligt vatten)
1,5 dl äppeljuice
3 dl matlagningsgrädde
soja
salt
vitpeppar

Såhär gör du
Smält smöret i en kastrull och vispa därefter ner mjölet. När det har tjocknat tillsätts potatisvattnet (alltså det vattnet som potatisen kokar i), äppeljuicen och grädden. Häll i en skvätt soja till önskad färg och smaka av med kryddor.


Dagens lunch

Nu ska jag gå på lunchdejt! Såhär ser jag ut idag.



Både toppen och shortsen kommer från MQ.

En lugn morgon

Igår kväll gick vi till Cirkus efter körrepet och forsatte snacka, man hinner liksom inte prata under repet så det var kul att catcha upp lite.
Idag ska jag fixa en massa ärenden och i eftermiddag så ska jag träna. Jag har ingen träningsvärk efter badmintonen (vilket jag brukar ha såhär i början av säsongen) så det betyder nog att jag har hållt kroppen igång på en okej nivå under sommaren (även om min kondis är körd i botten).

Nu är det dags att börja pricka av "att göra-listan"!



/Kristin, som har ätit frukost i, och bloggar från, sängen.

Köröl på Cirkus!

img_2961 (MMS)

Köröl på Cirkus!


Äntligen onsdag!

Och det är dags för första repet med Mariakören för säsongen! Det ska bli så kul att träffa alla i kören igen och att få sjunga och bara ha det bra. Håkan ska följa med idag vilket gör det hela ännu roligare =0).

Jag lunchade med Hanna idag, som också är med i kören =0). Vi gick till Kalle på Spången och åt sallad, så mysigt och skönt i solen!



 


Grattis!

...säger jag till Victoria och Daniel som ska få barn i mars. Vad roligt för dem, och nu kan pressen äntligen sluta spekulera! Här kan ni läsa mer om nyheten. Håkans kommentar var, "Ja, då var hon inte gravid på nobelfesten 2010" Hahaha, det trodde ju alla då...utom jag och Håkan, typ.

Kanske ett lite ovärt inlägg men jag är så glad för deras skull =0).


Rolig post

När jag kom hem till Västeråslägenheten så fanns det både rolig post och räkningar. Ett av de roliga kuverten innehöll ett tackkort från Emelie.


Lunchdags

Nu ska jag iväg på lunch. Jag ska träffa Hanna, vi har inte setts sen i juni så det är verkligen på tiden!




It´s a beautiful day!


Inatt var första natten som jag och Håkan inte sov tillsammans sen före midsommar. Man vänjer sig väldigt fort med att sova bredvid någon annan så det var tråkigt och ovant att sova själv. Jag kunde inte somna och låg och vände å vred på mig trots att klockan var efter 02. Till slut somnade jag men vaknade redan vid 8-tiden så jag känner mig inte utvilad men det är strålande väder idag så jag ska nog pigga på mig. Nu ska jag bocka av min ärende lista, vi hörs senare!

Dagens väder

Första badmintonen...

Ojojoj, jag har precis kommit hem från den första badmintonträningen för säsongen. Det var inte roligt kan jag säga, eller, det var roligt men såååå jobbigt! Det var bara jag och mamma där så det blev singel hela timmen. Vi hann med fyra set och jag vann tre av dem! =0) Bättre än väntat med andra ord!



Nu är det dags för en dusch och sen lite kvällsmat!

Jordgubbar

Jag har skördat min första jordgubbe från balkongen! Den smakade ljuvligt!


Västerås!

Kan ni tänka er, jag hann med ett tidigare tåg från Stockholm så jag är redan hemma! Det är så skönt, vädret är strålande (så det blev lite varmt med regnjackan och sjalen när jag skulle gå hem)!

Nu sitter jag och min bror och catchar upp och leker med datorerna =0)


Någonstans utanför Stockholm

Färdkost

Jag är trött på maten som man kan köpa ombord på tåget så jag har med mig egen matsäck den här gången. Det är ciabatta och minibaguetter med tonfisk/ruccola och skinka/färskost-fyllning.
Till det serveras det mineralvatten, festligt värre, eller vad säger ni?





Det här är både frukost, lunch och mellanmål idag, lite ensidig kost men så får det vara.


På resande fot

Godmorgon!

Jag sitter på tåget mot Västerås, det var riktigt segt att komma upp imorse, jag hade hellre legat kvar i den varma och gosiga sängen.

Igår hade vi återigen en mysig hemmakväll. Vi spelade yatzy och tetris samt tittade på TV. Vi såg andra avsnittet av Lykke, en dansk TV-serie på SVT1 som är kanonbra, och därefter blev det den sista säsongen på Frasier, vi såg avsnitt som jag inte sett tidigare, jag som trodde att jag hade sett alla =0) eller så är det bara det att jag inte kommer ihåg att jag har sett dem.


Musik

Det ringde precis en tjej från ett undersökningsföretag och ställde frågor om min musiksmak och radiovana... Mina svar tillhörde nog inte genomsnittet då ungefär hälften av svaren var "Den här låten känner jag inte till". Och när jag svarade P1, P2 eller P3 så sa hon "Vänta lite, jag ska bara leta upp vart de är här på formuläret..." Jaja, kul var det och jag blev riktigt partysugen!!! Synd att det är måndagkväll och jag sitter med kålpuddingskoma här i soffan...

Här kommer några gamla partyminnen!!

Jag och Zarah




Jag och Alvora


Linda å jag


Erika å ja


Jonna å jag



Emma å Sofia



Tetris

Jag och Håkan har återupptäckt en gammal goding, Tetris!

www.freetetris.org hittar ni min gamla favvo.



Håkan har fått ännu bättre resultat än mig, det här är mitt rekord än så länge!

Cleaning

Det här har jag sysslat med den senaste timmen...



Nu doftar det fräscht =0).

I finally got around cleaning the floors, now there´s a scent of lemon in the appartment, lovely!

Kålpudding




En av mina absoluta matfavoriter är kålpudding, det kanske är lite pensionärsvarning på det men det är så otroligt gott och enkelt att göra!

Recept för 4 personer

600gr nötfärs
2 ägg
0,5dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
8 dl kål
smör till stekning

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka kålen i ganska små bitar (ca 1x1 cm) och bryn den i smör tills den fått färg.

Blanda färsen med ägg, grädde, salt och peppar tillsätt sedan kålen (spar lite av kålen, det ska vara ett lager kål överst på puddingen).
Bred ut blandningen i en ugnsform och toppa med den sista kålen. Ställ in kålpuddingen i ugnen i ca 45 minuter.

Under tiden hinner man fixa alla tillbehören.











Kålpuddingen ska serveras med potatismos, smörslungade morötter, rårörda lingon och gräddsås.

Välkommen höst!

Jag brukar inte längta till hösten, tvärtom så brukar det vara så att jag vill ha kvar sommaren så länge som möjligt men för en gångs skull så längtar jag efter hösten.


Höstmat


Jag längtar efter höstkläderna, höstväskorna, stövletter och stövlar(istället för de gympadojjor jag bor i nu). Jag längtar efter vackra höstlöv. Jag längtar (konstigt nog) efter att skolan ska börja, det ska bli spännande att se vilka kurser jag kommer in på till slut. jag längtar till Italien dit vi åker i oktober tillsammans med Håkans jobb. Jag längtar efter mysiga höstkvällar med tända ljus och en bra bok, mysiga middagar... Jag längtar!

Mallorca, sept 2010


Paris 2010


Mickes 30-årsfest med 80-talstema


Knivkurs i Stockholm tillsammans med Maria


Vi flyttade till vår nya lägenhet i Västerås

Vad kommer den här hösten att bjuda på?


Gudfadern

Efter bion igår så blev det hämtmat från Buachoom, min favvothai! Vi var trötta och kände inte för att laga någon mat. Från början hade vi tänkt att vi skulle åka in till Malmö och njuta av en konsert men efter filmen var vi båda rätt mosiga så det blev en hemmankväll med Gudfadern II istället.



Våra fina 3D-brillor




Vårrullar


Gudfadern


Håkan hade snackskväll


SUnday afternoon was spent in the cinema watching the last Harry Potter movie. After that we brought home thai food and watched The Godfather II. A lovely Sunday!

Fika

Det är inte ofta som vi fikar hemma hos oss. Det finns liksom inte tid till det, samt att det inte är så nyttigt med kakor och sån´t. När Håkan kom hem från jobbet i fredags så hade han med sig bullar, + att jag hade bakat så det blev en riktig lyxfika innan körrepet.






Mmm...


Harry Potter

Nu är det dags att bege sig till bion. Jag och Håkan ska se den sista Harry Potter-filmen. Det ska bli spännande men samtidigt sorligt att det här är sista filmen.


En bild tagen sommaren 2007 vid stugan i Bohuslän.

Jag och Håkan har pysslat ännu mer här hemma. Håkan bytte duschmunstycket eftersom det vi hade innan läckte åt alla håll och kanter, vi köpte även en ny duschslang men den måste vi byta för det var fel storlek på den, men nu kan man duscha utan att få en stråle rakt i ögonen!

Såhär såg den gamla ut (den nya ska ni få se sen när även slangen är bytt)


Jag har ramat in lite fler familjebilder

Spegel, spegel...

Vi köpte en spegel till Lundlägenheten när vi var på shoppingturné igår. Den enda spegeln som finns här är den i badrummet (som är väldigt liten)och jag har saknat en helkroppsspegel.



Spegeln köpte vi på IKEA, Levanger heter den och kostade ca 350 kronor.


Hemmafix

Ingen rast, ingen ro! Idag har vi fixat och pysslat hemma.

Håkan har fixat knarrande dörrar...


...och lagat den trasiga kökslådan


Jag har rensat och gjort rent frysen, nu är det äntligen ordning och reda!


Nu har vi gjort oss förtjänta av bio! (Fast det blir inte än på några timmar ;-)

IKEA-lunch

Precis som resten av besökarna på IKEA så bestämde vi oss för att äta lunch på deras restaurang.
Det blev lördagstipset till oss båda, kycklingfilé med pommes och bea (dock utan vitlöksbröd och chokladmousse som också ingick i tipset).

Den lilla kön





Dagens

Nu har vi kommit hem från vår fixarturné, ni ska få se vad vi köpte senare.

Såhär ser jag ut idag, tunika från H&M, leggings från Indiska, örhängen H&M, väska från House of Fraser i London.




Fredagskvällen

Efter repet igår kväll gick vi till Italia och njöt av underbart goda pizzor! Det var första gången vi åt deras pizzor och från och med nu så är det nog det enda stället jag kommer att köpa pizza på här i Lund.





Håkans Contadina


Min Capricciosa


Det var en kväll med mycket prat och skratt, planerna för det närmsta året börjar ta form nu =0).

GÄSP!

Vi gick och la oss vid 2-tiden inatt och ändå så vaknar jag kl 06:30 och kan inte somna om... Jag vill ju så gärna, varför kan jag inte????
Jaja, vi har många ärenden att uträtta idag så det kanske var lika bra att jag vaknade i tid.

Vi ska köpa en ny dammsugare till Lundlägenheten, köpa ett nytt duschmunstycke för det vi har nu sprutar åt alla håll, fixa olja så vi kan smörja dörrarna som gnisslar så förfärligt...och så fortsätter listan. Bara en massa tråkigt hemmafix, men det måste ju också fixas.
Jag hoppas att vi hinner med Harry Potter också, men vi får se hur det ser ut.

Nu är det äntligen dags för frukost!!!

Såhär ser vi inte ut idag (snarare tvärtom ;-). Jag hittade den här bilden när jag kollade igenom mina mappar häromdagen. Det är Emilia som är fotograf, jag och Håkan skulle på bal i oktober 2007.


Körrepetition

Nu ska jag och Håkan gå till Mikaelsalen där vi ska repa med Emma och Maria. Vi är en liten grupp som sjunger tillsammans (Johannes är också med men han kan inte vara med idag) och idag ska vi prata lite om vad vi ska hitta på under det kommande året vad gäller konserter och resor, spännande!

Vi har inte träffat dem sen vi var i Italien så det ska bli kul att höra vad de har haft för sig sen dess!


Färdigbakat

Såhär blev resultatet av bakningen.





Noblessgömma


Det var ett väldigt okomplicerat recept, och det gick väldigt fort att göra. De smakade himmelskt!



Jag kommer att lägga upp receptet här på bloggen för de var så otroligt goda!


Kräftor

Jag älskar kräftor, jag äter det så ofta som möjligt i augusti (och även vid andra tillfällen). Håkan är inte lika förtjust så jag passar på när jag är själv hemma.

Dagens lunch blev således ett paket frysta turkiska läckerheter.



När vi har en riktig kräftskiva så är det lyxigast med svenska nykokta kräftor, men det blir lite dyrt att köpa dem varje gång...

 


In the kitchen

Gissa vad som ska hända nu?






Morrn morrn!

Hur mysigt är det inte att vakna upp utan väckarklockans oljud (jag hör inte Håkans väckarklocka)? Jag älskar det och det blir oftast en stressfri morgon. Imorgon bitti vet jag att väckarklockan kommer att ljuda för att vi ska hinna fixa alla ärenden innan vi förhoppningsvis kommer iväg till SF och den senaste Harry Potter-filmen.


Håkan käkar frukost.


Den här bilden tog jag igår, jag har fortfarande inte gjort mig iordning så det får bli den här istället.

/Kristin - som idag fick en fantastisk start när hon slog upp ögonen och mötte Håkans fina ögon. Lycka!!! 

Fat på fot


När jag var på Erikshjälpen i tisdags så hittade jag det här fina fatet på fot. Jag är lite sugen på att ta med det till Västerås men eftersom vi inte har så många uppläggningsfat här i Lund så tror jag att det får stanna här.





Familjens projektledare säger upp sig

Jag har precis läst ut boken "Familjens projektledare säger upp sig". Det är  en väldigt lättläst bok men tyvärr så gjorde den mig mest stressad. Det handlar om hur en familj styrs och varför det till störst del är kvinnorna som fixar, påminner och ser till att saker och ting blir gjorda. Jag hade tänkt att det skulle vara en rolig och underhållande bok men jag blev bara stressad och ledsen när jag tänker på hur det är i vissa familjer.
Jag är otroligt tacksam över Håkan, vi delar på allt här hemma, det är alltså inte så att han "hjälper till". Nu skriver författaren att de också hade det jämställt innan barnen föddes, men om jag och Håkan skulle få gemensamma barn så tror jag att han skulle fortsätta att fixa och dona här hemma...


Frasier

Jag har ett Frasier-maraton samtidigt som jag surfar runt och tittar på olika recept. Jag har hittat några recept som ser riktigt läckra ut, så det kanske blir lite bakning på lördag. Jag hittade ett fantastiskt tårtrecept men kan man göra en tårta en lördag helt utan anledning? 

 



/Kristin - som är på ett riktigt myshumör idag

Panduro

När jag var på stan igår så var jag inne på Panduro och spanade in rean. Jag kom hem med följande.




Burkarna kostade 29 kronor tillsammans, kanonpris!

Loppis i Kolsva

Hej svejs i lingonskogen!

Det blev en lång och mysig sovmorgon och jag gick upp vid 10, därefter blev det ett besök på ICA innan frukosten. Nu är det 7th Heaven och sen ska jag leta recept =0).  


När vi körde till Göteborg härom veckan så körde vi vägen förbi Kolsva för att hämta upp Edvard som var hos en vän och det visade sig att den familjen drev en loppis. Det fanns massor med saker och jag passade på att införskaffa en ny ram.




Fotosession

Vi passade på att ta en massa kort på Ulrikas fest, vi hade en riktig fotosession på gräsmattan efter middagen, jag, Ulrika och Håkan.










Äkta Hollywood





Vi försökte ta några hoppbilder, det gick sådär...











Naglarna

Jag har glömt att visa er hur mina nya naglar ser ut. Här kommer några bilder på Jessicas konst.




Ärenden, check!

Jag kom nyss hem från en tur på stan. Jag har hämtat ut alla tågbiljetter som jag har beställt till hösten. Nu ska jag gå igenom dem och se så att jag har bokat rätt datum och att jag har bokat till rätt stad...



När jag var ute på stan så var jag inte klädd som alla andra. Solen skiner, och ja, det kanske blåser lite men långbyxor OCH jacka känns lite väl mycket en sån här dag, det är ju augusti!

Jag har på mig shorts och en topp idag, och jag frös inte när jag var ute.





Gårdagens middag

Igår blev det kyckling i sherrysås, det receptet hittar ni här. Riktigt smaskigt! Till det fanns det smörslungade morötter och sallad.


Morning glory

Jag har så sköna mornar just nu. Jag stiger upp när Håkan går till jobbet (jag kan inte somna om) och så äter jag frukost, riktigt länge, samtidigt som jag tittar på Greys anatomy, kollar nyheter och bloggar, riktigt lyxigt att kunna ta det lugnt!


Idag blev det en grov "balder" med skinka. Mums!


Edvins kalas

I söndags var vi hemma hos Edvin för att fira hans 2-årsdag.

Edvins gudfar Jonas


Bästa presenten


Edvins Farmor och farbror


Edvins mormor, morfar och morbror.




Anton lånade traktorn som var en present från Jonas


Han fick stora regnkläder


Vi syskon passade på att uppvakta Emelie eftersom hon fyllde år tidigare i veckan.


Fikadags




En traktortårta


Man fick garnera tårtan med extra godis i efterhand


Stefans tårta


Kusin Malin läser för Edvin

Party party!!!

I onsdags kväll var vi på 40-årsfest.

Födelsedagsbarnet




Ulrika fick en sång av sin vän Anders som Håkan och Anders framförde på festen.










Vi hade vinprovning med portugisiska viner.






Grillning








En GI-tårta!



Tacos

Igår blev det tacos till middag. Det var så smaskigt!



Håkans


Och min

Festlunch på balkongen

I onsdags fyllde Ulrika 40 år och vi började festligheterna med en lunch på vår balkong.
















Mufflon

Hej mina små mufflons!

Jag vet inte varför men på nåt sätt så drömde jag om mufflonfår och att jag var i rymden inatt. Drömmen började om varje gång jag somnade... Det blev iallafall några timmars sömn inatt och nu njuter jag av nybakat bröd från ICA samtidigt som jag bloggar och tittar på Greys anatomy.

Jag funderar på om jag ska baka någon dag den här veckan. Alla mina bakböcker är i Västerås, jag har några kakrecept här på bloggen men jag är lite inne på att baka något matbröd... Jag ska se om jag hittar något roligt recept på nätet.

Planen för idag är annars att ta en sväng på stan, besöka Erikshjälpen och kanske TGR. Jag skulle även behöva ta mig till stationen för att hämta ut alla tågbiljetter till hösten som jag bokade i söndags, för jag har redan nu svårt att tyda mina anteckningar i kalendern.

 

Restaurang Orkidé

Jag och Håkan mötte upp Emilia och Jessica vid Medborgarplatsen för en middag på restaurang Orkidé.

Vi studerar menyn




Kyckling med rödcurry




Peter Haber och Lena T. Hansson satt bakom oss.






Utanför restaurangen

Middag hos Celsings

I fredags var vi hemma hos familjen Celsing på middag.

De håller på att måla om huset




Fördrink




Irmelin och Hedda fick äntligen sina presenter från förra året. De var brudnäbbar på vårt bröllop och när vi var på vår smekmånad så köpte vi med oss presenter till dem.


Vi fick en jättegod middag med stek och härliga rotfrukter/grönsaker


Cinna


Irmelin, och Håkan i bakgrunden.



Allsång på Skansen

Vi insåg att det var tisdag och att det var Allsång på Skansen när vi var på Djurgården förra veckan, vi bestämde oss för att titta  på genrepet.







Timbuktu




Fredrik Kempe

Johnny Logan




Babsan







Nya kort

Här kommer bilder på de senaste alstren






7th heaven

Goder morgon!

Vi kom fram till Lund strax efter kl 23 igår kväll. Trots regn så gick det bra att köra. Vi åt middag i bilen någonstans utanför Nyköping. Kyckling, sallad och potatissallad =0).

Jag fick börja morgonen med att handla eftersom vi inte hade någonting att äta till frukost. Nu är jag mätt och belåten och tittar på 7th heaven, jag vet att det är en töntserie men jag kan inte låta bli att titta på den.


Det här fina tackkortet fick vi från Anna och Andreas häromdagen.

Styrketräning

Jag hann med ett styrketräningspass innan vi åkte till Lund. Det blev lite av varje och hela kroppen plågades.

Axlar


Biceps


Rygg




Marklyft


Triceps


Det blev även mage, ben och kondition under passet.

Skansen

När vi var i Stockholm i tisdags så blev det ett spontanbesök på Skansen. Här kommer en del av de djur och de fina byggnader vi såg.




























Redo för kalas!

Nu är vi  redo för kalas! Vi ska fira Edvin som fyller två år idag och därefter styr vi kosan söderut till Lund eftersom Håkan börjar jobba imorgon.




Shoppingen igår

Det var den här lilla filuren vi tog med oss hem igår. Håkan testkör den just nu =0).


En Electrolux Ultra Silencer.

Grattis Edvin!!!

Idag fyller Edvin 2 år. Hipp hipp hurra och ett stort grattis på din födelsedag!!!!







Vi ska på kalas hos Edvin idag =0)

Laxmi

Idag blev det middag från Laxmi, en ny restaurang här i Västerås som serverar indisk mat. De har smygöppnat så just nu är det en begränsad meny. Vi tog Korma, en med kyckling och en med lamm, de var goda bägge två. Nästa gång hoppas jag att de har Tikka Masala som är min favorit när det gäller indisk mat. Vi tog take away och myser nu i soffan med filmen The dutchess.


För en vecka sen...

För exakt en vecka sen var vi i Lunds Domkyrka och lyssnade på Music weeks in Swedens sommarkör.

Påväg till konserten




Emilia och Anna-Lena efter konserten.


Efter konserten blev det ett glas vin på Stortorget.


Vi har precis kommit hem från en shoppingt...

img_0916 (MMS)

Vi har precis kommit hem från en shoppingtur , ni ska få se vad vi köpte lite senare :-). Nu är det glass och Morden i Midsomer på svtplay. En mysig lördag!


Liseberg

När vi var i Göteborg passade vi på att besöka Liseberg.

Airhockey-turnering, Edvann över både mig och Håkan, och Håkan vann över mig så jag kom sist...








Vid chokladhjulet






Fina 3-Dbrillor




Jag vann Balderracet


...Och gången efter vann Håkan

En effektiv morgon

Nu känner jag mig duktig! Jag har bokat in alla tågresor mellan Västerås och Lund till och med oktober(!). Det har tagit 90 minuter ungefär och nu är jag så hungrig!!! Jag lät Håkan få en liten sovmorgon men nu är det dags att få upp honom ur sängen så att vi kan käka frukost.

Vi hade lite lösa planer på att åka till Stockholm idag och se Pridetåget genom stan men det var redan kl 13 och vi har en del saker att fixa idag så vi skippar det.
Vi ska bland annat inhandla en ny dammsugare då våran gamla bara har gett upp, kanske inte den roligaste sysselsättningen en lördag kan bjuda på men det gäller att passa på när vi har bilen i Västerås.

Igår kväll var vi hemma hos familjen Celsing på middag, vi hade en jättetrevlig kväll och bilder från det kommer senare när jag har fått över dem till datorn, nu är det frukostdags!


Jag och Håkan på Ulrikas 40-årsfest.

Chicco

Jag och Anna tog en sallad på Chicco till lunch idag. Båda tog kycklingsalladen som var supergod!





Det var så kul att få träffa henne och babbla om allt mellan himmel och jord. Vi prel.bokade kräftskivedatum =0). Jag och Anna har alltid minst en kräftskiva tillsammans varje år, vi älskar kräftor lika mycket båda två! (våra män är dock inte lika begeistrade så de äter nån enstaka kräfta och går sedan över på paj eller något annat tillbehör).  

Gröna fingrar?

Igår fick jag ett ryck och bestämde mig för att fixa iordning en av balkonglådorna. Jag börjar men en och när vi ser hur det funkar så utökar jag gärna =0).

Jag införskaffade jord, dräneringskulor, krukor och plantor, sen var det bara att köra igång.









Tadaa!!!! Chilipeppar, basilika och jordgubbar!

Lunchdejt

Mina naglar är så fina och partyfixade ;-). Ni ska få se dem senare men jag har inte hunnit fota dem än.

Idag ska jag luncha med Anna. Det ska bli så kul för det var ett par veckor sen vi sågs. När vi hördes av nyss för att bestämma mötesplats så pratade vi i ca 25 minuter ;-) det blir så när man inte hinner ses varje vecka.


Såhär såg Anna ut när hon skulle iväg på sin möhippa i maj.


Good morning sunshine!

NU går jag till Jessica för att fixa mina naglar. Jag tänker mig något i stil med cerise, vi får väl se vad hon har för idéer. De är så långa nu så det ska bli skönt att korta ner dem lite =0).


Tröja Gina Tricot och kjol från Lindex.

Blå porten

När vi var i Stockholm i tisdags så åt vi lunch på Blå porten. Det är en riktig oas som ligger mitt emot stora entrén till Skansen.

Vid entrén


Dessertbordet var överfyllt av läckerheter.










Fina Julietta


Familjen Ramm


Jag åt kolja med räkor och vitvinssås, supergott!!


Bus!




Glasstajm

Vi sitter på Frank och avnjuter en frasig ...

img_0135 (MMS)

Vi sitter på Frank och avnjuter en frasig fisk. Tyvärr glömde jag fota läckerheten innan vi började äta så ni får nöja er med en belåten Håkan ;-). Ikväll blir det nog en filmkväll i soffan...mysigt!


Nu är jag klar hos frissan och tar en juic...

img_1131 (MMS)

Nu är jag klar hos frissan och tar en juice i IGOR :-) det är så skönt med semester!


Slottsskogen

 Nu ska jag sticka iväg till frissan, under tiden får nu njuta av lite bilder från Slottsskogen i Göteborg.

Vi tog med oss familjen Blom och mina föräldrar till Slottsskogen i Göteborg. Håkans föräldrar bor precis bredvid Slottsskogen, det är Göteborgs svar på Skansen men fördelen är att det inte är något inträde.

Påväg till pingvinerna



















Det blev en kycklingsallad till lunch innan vi gav oss av hemmåt.

Bröllopspresent

När vi var i stugan så fick jag och Håkan en försenad 1-årspresent av mamma och pappa.





Det var en handduk från Ekelunds med ett brudpar på, den är så söt! Tack mamma och pappa!

Träna!

Jag ska sticka iväg till N´joy nu och köra lite styrketräning. Det ska bli skönt att träna för nu var det ett tag sen...men som vanligt kommer det att bli extremt jobbigt =0). Håkan hade lovat att han skulle följa med och träna på gymet men han sover fortfarande och verkar vara alldeles för trött för att ta sig till gymet.
På eftermiddagen ska jag iväg till frissan och fixa iordning håret =0) det ska bli så skönt att bli av med utväxten och få ordning på topparna.

Vi hade en underbar dag igår och jag tog en massa bilder som ni ska få se sen men vi var så trötta när vi kom hem inatt så inga bilder är överförda till datorn än.


Nu är det dags att svettas!!!

Texas hold´em

Vi spelade poker när vi var i stugan. Det är så kul!




Jag vann!!! I sista omgången fick jag kåk med 3 ess =0)


Alla mina marker!!!


Natten (klockan var då runt 03.00) avslutades med Björns melodikryss!



Blomster

Nu när jag har haft tillgång till djur och natur i en vecka så har jag upptäckt blommorna med den nya kameran.


















Fina Malin!






Grillat är godast

Vi grillade laxpaket och till det serverades det färskpotatis och en jättegod sås. Det fanns även olika korvar och annat gott från grillen.





Räkorna vann Anna och mamma i Smögen, de passade perfekt med laxen!





Dagens födelsedagsbarn!

Idag fyller två härliga tjejer år. Hipp hipp hurra och ett stort grattis till er!!!!!

Emelie fyller 19 år.




Ulrika fyller 40 år!




Jag och Ulrika ska ha hemmaspa idag och fixa iordning oss inför kvällens party. Emelie får jag krama om på söndag =0).


Dagens festligheter

God morgon på er!

Vi hade en helt fantastisk dag i Stockholm igår. Bilderna kommer att komma upp här på bloggen men inte idag för vi har inte hunnit fixa någon sladd till kameran än. Vi åt en ljuvlig lunch, gjorde ett spontanbesök på Skansen och avnjöt en härlig middag med Emilia och Jessica.



Idag är det fullt upp hela dagen, först ska jag ut en sväng på stan, därefter mysa med Ulrika och ikväll ska vi på 40-årsfest!!! En festlig onsdag =0)

Stugfika

När man har semester med min familj så är det obligatoriskt med eftermiddagskaffe.



Kubb


Milou har ögonen på kakan





Sommar

Ser ni molnen i Björns solglasögon? ;-).


Krabbfiske

Jag älskar att fiska krabbor! Vi drog med oss nästintill alla i stugan ner till vattnet för att pröva fiskelyckan. Det blev både krabbor och tångräkor i hinken. Jag passade på att ta en massa naturbiler under tiden.


























Riket

Vi spelade spel varje kväll i stugan. Ett av spelen var Riket, ett historiskt frågespel där den som leder kan hamna sist genom ett tärningsslag. Det var jätteroligt!








Smögen

När vi var i stugan gjorde vi en dagsutflykt till Smögen. Tyvärr så regnade det en del så det blev inte så många bilder.

I bilen på väg dit.







Björn, Milou, Malin och Håkan

Lunchen


Anton ville smaka bröd av oss


När vi kom hem till stugan blev det fika.

El Stockholmo

Vi ska alldeles strax gå till tåget. Vi ska spendera dagen i Stockholm. Först ska vi luncha med familjen Ramm på Djurgården och ikväll ska vi äta middag med Emilia och Jessica. Det ska bli så skoj!!!

Jag har tidsinställt en hel hög med blogginlägg (med bilder från nya kameran) som dyker upp här på bloggen under dagen :-).




Jessica och Emilia i London 2009.

Bilderna är på väg

Här sitter jag och ska tanka över alla 1179 bilder som jag har tagit den här veckan och så upptäcker jag att det inte ingår någon sladd till kameran. Hur tänker de då? Vi frågade dessutom försäljaren om alla kablar ingick och han sa att de ingick, men  när jag läser snabbguiden till kameran så står det att alla kablar säljes separat. Nu har jag satt in minneskortet i datorn vilket verkar fungera men jag måste införskaffa en sladd för det är lite smidigare än att pilla ut minneskortet varje dag...





Balkongmys

Vi kom hem för ungefär 10 minuter sen och vi gick direkt ut på balkongen för att njuta lite av kvällssolen.
Jag köpte en tidning när vi tankade så nu ska jag bläddra i den, koppla och njuta av måndagskvällen!


Lunchdags på Max utanför Mjölby!

img_1898 (MMS)

Lunchdags på Max utanför Mjölby!


En rolig vecka

Nu är det dags att sätta sig i bilen igen. Jag måste erkänna att det har blivit alldeles för många timmar i bilen de senaste månaderna men eftersom läget är som det är så är det bara att hålla god min.

Vi ska åka till Västerås och den här veckan händer det en massa skojiga saker! Vi ska på 40-års fest, jag ska till frissan, fixa naglarna hos Jessica, träna, träffa vänner, vara i Stockholm och förhoppningsvis hinna fixa lite i Västeråslägenheten. Skoj! Det är Håkans sista semestervecka så det gäller att njuta och göra roliga semestergrejer! Det är helt otroligt att det redan är augusti! Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen, den bara flyger fram. Jag hoppas att det blir många fina och soliga dagar i augusti.



Foto: Porträttstudion