2>

Skojakt

Jag är på jakt efter ett par gå- och löpskor som jag kan ha när jag är ute och powerwalkar eller joggar. Jag har tittat runt på lite olika hemsidor och är kommer några snygga skor som jag kan tänka mig att ha nu i vår.
Som ni märker så är rosa en favoritfärg ;-). Jag kan förhoppningsvis gå på skojakt på fredag när jag kommer till Skåne, jag brukar handla på löplabbet och de finns inte i Västerås så då får jag shoppa i Skåne istället.

Ärenden

Jag har sprungit runt på stan och uträttat ärenden och jag avslutade med ett välbehövligt besök på ICA. Nu finns det lite mer i kylen ;-).


Lunch?

Jag har ingen inspiration alls vad jag gäller dagens lunch. Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Kylen är ganska tom (det blir så när man bor på två ställen och aldrig kan storhandla) det enda som finns är två olika tårtor och det är jag inte sugen på. Jag ska googla runt lite och se vad jag kan komma på. Har ni några förslag på snabba och enkla recept som man kan fixa ihop när man har lite bråttom så hojta gärna till (kommentera det är inlägget till exempel) så har jag recept till framtiden!
Tulpaner från mamma och pappa

Morgonpromenad

Jag kom nyss hem efter en härlig morgonpromenad med AL. Det var riktigt skönt ute och jag ser redan fram emot morgondagens promenad.
Igår var min lillebror med oss på Bellevue eftersom vi var en man kort. Det var jättekul att spela med Stefan och vi vann alla matcher =0).
Efter våra matcher spelade han lite med vår storebror Micke, de rörde sig så snabbt så det var omöjligt att få en bra bild.
Stefan
Micke

Rolig post

När jag tömde brevlådan idag så fanns det mer rolig post från olika släktingar =0). Det är så roligt med handskrivna kort och kuvert!
Nu är det dags att bli pepp inför badmintonen. Jag har tittat på Biggest loser där de sprang ett maraton och jag blev riktigt sugen på att springa. Våren och sommaren 2010 var jag i riktigt bra form och jag joggade väldigt mycket tills jag fick problem med mina knän och fick sluta. Jag hoppas att jag kan komma igång med löpträningen när det är lite varmare ute, jag längtar så!

Vår i Västerås

Det känns verkligen som att våren har kommit till Västerås! Jag vet att det snöade igår men det finns inga spår av snön här i centrum. Jag köpte med mig en sallad från Sturegatan och jag njöt av solen som värmde mitt ansikte när jag traskade hem.
Nu väntar jag på att Håkan ska ringa, han borde ha landat på Island vid det här laget. Han är på väg till Boston och mellanlandar på Island i ett par timmar.
Här ser ni vilket härligt blå himmel vi har idag.

Födelsedagsmiddag

Gårdagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. När Håkan kom hem så insåg han att han var för sjuk för att gå på galan så vi handlade mat och hade middag hemma istället.
Förrätt, grillat bröd med heta kräftstjärtar
Varmrätt, oxfilé med portionsbakad potatisgratäng och lyxig sallad. Jättegott!

Kokböcker

Det blev några nya kokböcker på årets bokrea. Dessa två tog jag med till Lund.
Per Mobergs "Scenen, livet och konsten att laga mat"
Husmanskost av Tore Wretman, en av våra husgudar

Tisdag

Jag ska snart åka till tågstationen och påbörja resan till Västerås, jag är så trött så jag hoppas att jag kan slumra lite på vägen.
Vi stannade hemma igår och åt middag och tittade på en säsong av Frasier. Den här morgonen började lungt med lite TV-tittande i sängen, "Jims värld" och nyheterna :-) bra start på tisdagen!


Inte som man tänkt sig

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag tänkte att det skulle vara strålande sol idag på min dag (så att jag kunde ha på mig mina nya mockastövlar) men det har varit grått och regnat och nu framåt kvällen så snöar det istället.

Planerna för kvällen var att besöka Malmö Opera för årets upplaga av Malmö Näringslivsgala vilket är Malmös svar på Guldstänk. En företagsgala som börjar med mingel och middag och därefter är det show och prisutdelning innan det blir party. Håkan ringde nyss från jobbet och meddelade att han kände sig dålig. Han blev snuvig i lördags kväll och det har tyvärr inte blivit bättre så det blir nog ingen Malmökväll för vår del. Han åker till USA imorgon så han mår nog bäst av en lugn hemmakväll.
Vi hade även planer på att gå på Guldstänk i mars men Håkan är på en företagsmiddag i Stockholm då så det blir ingen fest i Vässan heller, och då känns det extra tråkigt att inte kunna gå ikväll.
Nu ska jag sluta deppa, vem vet, han kanske känner sig mirakulöst bättre när han kommer hem...

Födelsedagspost

Det kom två stycken fina kort i brevlådan idag. Jag blev jätteglad och överraskad!
Det här är från mina föräldrar
Det här är från alla mina syskon, deras respektive och alla syskonbarn

Chokladtårta med daimfluff och hallonmousse

Såhär på självaste födelsedagen kommer ett tårtrecept dagen till ära. Den här tårtan bjöd jag mina vänner på i fredags.

Tårtbotten
6 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
smör och vetemjöl till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Häll smeten i en smord och mjölad form på 26 cm och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Passa kakan mot slutet, eventuellt behövs ett bakplåtspapper så att kakan inte blir bränd.
Det går bra med en form på 24 cm (vilket är det vanligaste måttet) men häll inte i all smet då. Gör gärna en liten form bredvid med den resterande smeten som kan vara bra att ha om man behöver "laga" tårtan utifall den blir ojämn.
Daimfluff
3 dl grädde
200 gr daim
Värm upp grädden i en kastrull (den får inte koka!!!) och blanda i den hackade daimen. Rör hela tiden tills daimen smält, även de hårda bitarna. Häll upp smeten i en bunke och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar. När den är färdig så ska den vispas till fluff, se till så att fluffet inte blir för hårt för då är det svårt att fördela den jämnt på tårtbotten. Det går väldigt snabbt om man använder elvisp så kör på låg hastighet.
Hallonmousse
3 gelatinblad
250 gr hallon, färska eller frysta
1/2  dl socker
1 msk vatten
3  dl vispgrädde
Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa hallonen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Passera hallonen genom en sil tills det bara är hallonfröna kvar.
Ta upp gelatinbladen och lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet har lösts upp. Vispa grädden och vänd ner hallonen i grädden. Ställ in moussen i kylen och låt den vila ett par timmar så att den stelnar till.
ca 200 gr Färska eller frysta hallon
5 dl vispad grädde
M&M´s till garnering
Dela tårtbotten i tre delar. Bred ut daimfluffet på bottendelen och tryck på nästa tårtbotten. Bred ut hallonmoussen och fördela hallonen över moussen. Lägg på den översta tårtbotten och bred ut grädden. Dekorera med M&M´s.

Bild på Estelle

Kungahuset gav mig en present genom att lägga ut bilder på lilla Estelle. Såhär ser hon ut.
Foto: Kungahuset.se

Födelsedagsfrukost

Innan Håkan åkte till jobbet imorse så kom han in med frukost på sängen, sång och paket. Jag hade fått önska frukost och han fixade mina favoritmackor!
Paket
Mmm!
Underkläder, halsband och örhängen från Håkan
Tack älskling för en mysig morgon och fina paket!

Jag fyller år!

Idag fyller jag år, 29 år närmare bestämt och som någon så snällt påminde mig om i fredags så är det sista gången som jag får ha en tvåa först, lite deprimerande men det är ju ingenting som man kan göra någonting åt så det är bara att njuta av dagen och året som kommer.
Dagen kommer att bjuda på lite studier och ikväll ska jag och Håkan på ett företagsevent i Malmö tillsammans med hans jobb.
Sista bilden på mig som 28-åring. Håkan tog den på mig när vi stod och väntade på tågbyte i Norrköping igår.

Mae Yai Thai

Det blev en söndagsmiddag på Mae Yai Thai här i Lund. Vi mötte upp Emilia på restaurangen och åt vårrullar och olika currygrytor, mums!
Vårrullar med kyckling
Vegetariska vårrullar

Massaman curry med kyckling
Det var vårt första besök på Mae Yai men definitivt inte det sista för det var jättegod mat ;-).

Presenter

Här ser ni paketskörden från helgen. Jag blivit ordentligt uppvaktad och fått en massa fina presenter. På presentbordet ser ni vin, champagne, parmesan, spel, pussel, drinkbok, handskar, böcker, örhängen, kurs + presentkort hos stämpelhuset, skål och godis, presentkort på massage, olika blommor samt väskan ni ser här nedan. TACK för alla fina presenter!

Soliga Lund

Dagens tågresa var besvärligare än vanligt då det var ett extra byte och sista etappen var det buss. Det finns mer än en anledning till att jag väljer tåget framför bussen, det går snabbare, man kan gå omkring, handla lunch och man slipper sitta som packade sillar.
Nu är vi iallafall hemma i lägenheten och solen strålar! Hade klockan varit lite mindre så hade jag dragit med Håkan ut på en promenad men det hinner vi inte riktigt med för vi ska iväg och träffa Emilia om en stund.
Jag längtar efter våren i Lund!

Firad

Jag har blivit firad i dagarna två och det är underbart! Nu sitter vi på tåget som ska ta oss söderut mot Lund. När vi kommer fram till Lund ska ni få se alla fina presenter jag har fått!

Här ser ni en av presenterna jag fick igår, en svart Michael Kors-väska. I love it!!!


Tårtbak nr 2

Tårtan som gästerna ska få ikväll är lite liknande den vi hade igår. Jag hoppas att den blir minst lika god ;-). Här ser ni bottnarna och chokladtryffelsmeten.


Trött

Vi hade det mysigt igår. God mat och dryck, roliga gäster och mycket spel :-).

Idag kommer Al hit på lunch och familjen hit på middag, det är snart dags att stiga upp så att vi hinner med dagens bestyr, vi ska bara vila lite till först ;-).

Min fina man som fixade så mycket igår.


Redo

Snart börjar middagen, me like!


Den är här!

Äntligen är vinkylen levererad!


I bakartagen

Ibland undrar jag hur jag tänker. Jag vill ofta prova nya recept och gärna ändra lite i dem så att det ska smaka extra gott. Problemet är bara att jag gör det när vi ska ha gäster och jag inte har provbakat det innan... Det kan bli precis vad som helst.
Jag har aldrig bakat tårtbottnar förut och det ska jag absolut prova idag, samma sak med daimfluff (aldrig hört talas om) och hallonmousse. Till morgondagens fest ska jag testa chokladtryffelsmet och en annan sorts hallonmousse för jag vill inte göra två likadana tårtor. Suck, ibland blir jag lite trött på mig själv. Det ska bli väldigt spännande att smaka kvällens tårta efter mina små påhitt.
Min syster har blivit sjuk, morgondagens födelsedagsfirande kommer således att gå av stapeln här hemma istället för hos familjen B. Då ingår den lilla bonusen att vi måste röja efter kvällens fest imorgon bitti, inte så roligt men jag hoppas att vi får lite sovmorgon ändå.
Här ser ni en halvfärdig hollonmousse

Prinsessans namn

Det blev en Estelle Silvia Ewa Mary hertiginna av Östergötland. Inte alls vad jag trodde men ett riktigt bra val av namn tycker jag. =0)

Solskenspromenad

Morgonen började inte bra. Jag som skulle få en liten sovmorgon vaknade av att telefonen ringde FÖRE kl 7, det är inte okej! Det var en elektriker som ville komma och titta på ett av våra eluttag. Om man nu ska komma så tidigt så tycker jag att de borde ha vett att ringa och bestämma en tid dagen innan så att man är förberedd.
Jag låg kvar i sängen när han kom hit men jag hörde att han lät helt förvånad när Håkan sa att vi låg och sov när han ringde.
Om vi nu hade "vanliga" jobb som gjorde att vi började kl 08.00 så hade han iallafall inte kunnat komma hit nu på morgonen för då hade vi behövt åka till jobbet.
Kl 8 mötte jag upp Al för en promenad i solskenet, isen är nästan helt borta nu så det var en riktigt härlig promenad. Nu är jag på betydligt bättre humör än imorse och det är äntligen dags för frukost.
Jag längtar efter fil med färska bär!

The mansion

I Gloucester bodde vi hos en värdfamilj som bodde strax utanför stan. De hade ett mindre slott, nej det var inte ett slott , men det fanns 15 rum, 5 badrum, 2 kök och en ENORM tomt. De hade bara bott där i några år så de hade långt kvar på renoveringen. Tredje våningen, där vi bodde, var renoverad och taken likaså. Trädgården, tennisbanan, sommarhuset, poolen och många av rummen i stora huset hade de inte hunnit med än. Jag önskar att jag fick komma tillbaka om 5 år och se hur det ser ut när renoveringen är klar.
Grinden in till trädgården
Tennisbanan
Hönorna, som gav oss goda ägg till frukost
Ute på ägorna, om vädret var klart kunde man se ända till Wales! Vi såg ut över Gloucester men det var så dimmigt så vi kunde inte se katedralen.
Det fanns massor med skulpturer i trädgården, när familjen Saunders flyttade dit låg de slängda i buskarna runt om på tomten.
Det här är en fontän som ligger mitt i en liten park, där det även ska vara ett vattenfall (det syns inte på bilden för det är bakom mig när jag tar kortet). Jag hoppas att de fixar iordning det för det är nog kanonfint när det är igång.
Lina och en av hästarna, det fanns även lejon, en katt, en sko och andra roliga figurer.
Mina rumskompisar (fast vi bodde i olika rum, men ändå ;-)
Poolen, där det bodde paddor, usch!
The summerhouse, som de skulle börja renovera nu.
Årtalet 1904, när huset byggdes
När man körde in genom grindarna och följde vägen så kom man till en rundel, ni vet en sån de har utanför herrgårdarna så att bilarna kan köra runt, på den rundeln hittade jag det här lejonet.
Här ser ni Håkan, rundeln och en del av huset.

Svettigt värre

Träningskläderna är på för nu blir det dammsugning i högsta fart i den övervarma (pga solen) lägenheten. Pust!


Gloucester

Här kommer några bilder från Englandsresan.
Jag på flyget från Köpenhamn

Håkan poserar i sin kåpa
...och jag i tjejvarianten
Skål! Fredagens middag
Frukost
Ute på ägorna
Torun och Lina på guidad tur i Gloucester
Körrep i katedralen
Mina sopranvänner i kör 1

En prinsessa

Det har väl inte undgått någon att en prinsessa är född! Jag är så glad för deras skull. Jag är royalist ut i fingerspetsarna och vaknade av att Håkan ringde tidigt imorse och bad mig slå på teven, jag förstod direkt vad som hade hänt. Kl 04:26 föddes en 51 cm lång och 3280 gr tung prinsessa och jag väntar med spänning på namnet. Jag hoppas på Alice eller Ingrid som namn och tippar på att hon blir hertiginna av Gotland.
Jag var ute på en promenad med AL imorse, och jag halkade inte en enda gång. Vi höll oss på isfria vägar och det var skönt. Solen skiner dagen till ära.
Idag blir det plugg, städning och storhandling inför helgen, och det bästa av allt: Håkan kommer hit ikväll!
Lyckliga föräldrar
GRATTIS!!!!

Festplanering

I helgen blir det festligt värre. Jag fyller år snart och det är dags för födelsedagsmiddag. På fredag kommer några vänner över och på lördag firar vi med familjen. Jag tycker att det är roligt att planera mat och tårta och letar recept och fixar. Det är väldigt avslappnade middagar och i år (precis som alla år) så har vi inte så mycket tid att fixa och dona så det får bli lite som det blir. Allt är bestämt och beställt till både fredag och lördag men det ska göras tårtor och till lördagen så ska vi även fixa förrätten.
Här är en bild från födelsedagsmiddagen förra året
Och så här såg jag ut på själva födelsedagen

Tråkdag

Det blir inte många knop idag. Vänstra sidan av min nacke värker och det enda som är någorlunda behagligt är att ligga på rygg i sängen med en liten kudde under huvudet. Min syster ringde och ville ha med mig ut på en liten shoppingtur men jag fick tacka nej :-(.
Jag ska försöka läsa lite nu på eftermiddagen och så hoppas jag att värken lättar lite så att jag kan vara med på kören ikväll.
Idag fick jag lära mig något nytt av Jenny, nämligen att sushiriset innehåller väldigt mycket socker så det är inte alls nyttigt. Tji fick jag, nu får sushi läggas till på listan över onyttig mat som man bara får unna sig någon gång ibland eller göra som Håkan, äta den utan ris. Tänk att det nästan alltid är så att det som är riktigt gott är onyttigt...

Mer halka

Dagen började när klockan ringde 07.00, jag mötte upp AL och vi började vår powerwalk i lätt regn men hann inte mer än 100 meter innan jag halkade på ett övergångsställe. Jag landade på min vänstra sida och fick lite ont på samma ställe på ryggen som igår men vi halkade vidare, när vi hade gått knappt halva varvet hade det gått 45 minuter så vi vek av tidigare och gick igenom centrum där det är värmeslingor i marken och således ingen is.
När promenaden var klar besökte jag bokrean. När jag kom hem ringde mamma och undrade om jag skulle gå på bokrean eftersom hon hade sett några böcker hon ville ha och före kl 10 var det extra billigt. Det blev ytterligare en tur på stan och två nya bokaffärer eftersom jag inte hittade böckerna på den första affären.
Under promenaden fick jag ont i nacken och började bli stek så nu har jag ätit frukost och intagit sängläge för att vila nacken lite.
Såhär fin var himlen imorse.

Halka = Vurpa

Jag har nu gjort årets första, och förhoppningsvis sista, vurpa. Jag skulle gå från bilen in till badmintonhallen och det var glansis och nedförsbacke, ingen bra kombo. Med mina gympadojjor så gick det undan, ett tu tre så låg jag där på rygg och hade slagit i ryggen. Det gick okej ändå, jag blödde från händerna men ryggontet släppte efter en stund, jag hoppas bara att jag inte är öm när jag vaknar imorgon för jag vill ut på morgonpromenad!

Jag lyckades få ett sår på handens ovansida trots att jag tog emot mig med händernas undersida(tror jag).

Middag och träning

Min middag var densamma som lunchen idag, Ullströmska grytan. Om en stund bär det av till Bellevue där jag ska spela badminton. Jag känner mig duktig nu, inga kolhydrater på två dagar (förutom de nyckelhålsmärkta, grova ryvita som jag äter till frukost) och både morgonpromenad och badminton idag, bra start på veckan!


Tisdagsbesök

Idag var Anna och hennes Felix här och pratade och åt lunch. Det var så mysigt att få sitta å prata med Anna och mysa med lilla F, han är snart 3 månader och han är en pigg och glad liten kille.
Jag fick den här fina påsen av Anna, den kommer från Hemtex och är perfekt till matlådan. Tack Anna!

Englandsshopping

Det blev inte så mycket fritid i Gloucester så vi hann inte med någon längre shoppingtur så det mesta inhandlades på Heathrow innan vi flög hem.
En bok av Sophie Kinsella, body butter med satsumas och 2 st lukta gott.
Daisy av Marc Jacobs, korken har mjuka blommor, lite annorlunda och sött.
Och så lite filmer från HMV.

Sushi


Igår blev det sushi till lunch innan Håkan åkte till Arlanda. Det är så gott och ganska nyttigt, synd bara att det är så dyrt. Idag ska jag bjuda Anna på Ullströmska grytan till lunch.

Frukost

Jag har varit ute på en powerwalk nu på morgonen och det är dags för frukost.
Vi hann med en frukost på flygplatsen innan vi klev på planet till London, den var så god. De hade gott grovt bröd och bra pålägg i loungen på Kastrup.
Jag saknar frukosten vi fick i England, den var onyttig men väldigt god!

Kvällsmaten

Jag ska börja med kvällsmaten nu, det ska bli Chili con carne, men eftersom chilipulvret var slut på ICA så blir det min vanliga köttfärssås med bönor i. Igår kväll blev det middag på Heathrow och det såg ut såhär.

Hamburgare, själva köttet var jättegott!
Lökringarna var lite speciella och föll mig inte i smaken men Håkan gillade dem.

Vykort...

Det var mycket post i brevlådan idag, det bästa var vykortet från Emelie som har varit i Thailand. Jag har aldrig varit i Thailand men jag blev riktigt sugen att åka dit när jag fick höra hur mysigt och fint det är.
Pappershögen under vykortet är min tenta som kom med posten idag, jättesmidigt att få den hemskickad när man läser på distans. För övrigt var det räkningar och annan tråkig post så det var roligt att vykortet kom och piggade upp. Tack Emelie!

Fish and chips

Såhär såg lördagens lunch ut. Den intogs på en pub i Gloucester och vi åt fish and chips med ärtor och tartarsås.

Våra rumskompisar Lina & Torun
Jag och Håkan väntar på maten.
Maten

I Sverige igen

Vi kom till Västerås vid midnatt och jag var duktig och packade upp min väska direkt när vi kom hem, det är ovanligt ;-). Idag ska tvätta och handla, kylskåpet ekar tomt och tvätthögen är välfylld.

Jag lyckades dra med mig en ny förkylning hem, jag hoppas att den försvinner under dagen för nu vill jag komma igång med träning och promenader.

Här ser ni huset där vi bytte om innan mässorna, ett av de äldsta husen i Gloucester som är från 1000-talet, inte illa! Det är lite snett och vint men väldigt charmigt ;-).


Ni ska få höra mer om England framöver när bilderna finns på datorn


Söndagsmiddag


Här kommer lite inspiration till söndagsmiddagen. Vad sägs om fläsksida med potatispuré, linser, surkål, lökringar och senap.





Så gott!

Ahlgrens konfektyr


Håkan fick en present från sitt jobb på alla hjärtans-dag. Den innehöll chokladpraliner från Ahlgrens konfektyr. Jag hade tur och fick vara med och smaka ;-).





Den med hjärtat på var godast.


Fina praliner

Mmm... FRANK

Medans jag roar mig i England så får ni se hur det såg ut senast vi var på FRANK.



Förrätten var finger ribs med soya, lime och sås. Det var fantastiskt gott!




Vi valde båda två oxfilé med potatispuré och pepparrot till varmrätt.


Dessertdags, Håkan valde på fransk äppelpaj med vaniljglass medans jag fick smaka chokladmousse med blodapelsinsorbé



Tentaresultat

Woop woop, kan ni tänka er, jag fick väldigt bra resultat på senaste tentan =0). Det innebär att jag kommer att få VG på kursen i lönsamhet som jag läste under hösten. Egentligen så bryr jag mig inte om jag får G eller VG, det är bara skönt att klara kursen, men det är klart att det känns bra att det mesta blev rätt. Jag har fortfarande inte fått tillbaka tentan än så jag vet inte vad som gick bäst men det ska bli spännande att se.

Tack älskling för att du hjälper mig att förstå alla krångliga böckern=0).
Den här bilden är tagen vid Niagarafallen 2008.

Tekakor

De här tekakorna bakade jag till förra veckans körfika. De blev väldigt goda och alla berömde dem. De smakar som riktiga tekakor men är ännu saftigare än de man köper i affären.



Ingredienser

1 pkt jäst (50g)
5 dl mjölk
4 msk honung
2 äggulor
1 tsk salt
200 g rumstempererat smör
12-14 dl mjöl

Smula jästen i en bunke, värm mjölken tillsammans med honungen till 37 grader och blanda väl med jästen.
Tillsätt äggulor och salt i degvätskan innan du har i mjöl och det rumstempurerade smöret. Rör tills du har fått en smidig fin deg. Låt den jäsa i ca 50 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på bakbord och dela den i 16-20 bitar, rulla ihop till små bollar och platta sedan ut dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga bröden med en gaffel innan du låter dom jäsa ytterligare 30 min. Grädda dem i mitten av ugnen i 8min.

Efter första jäsningen




Receptet hittade jag på Cookiesndreams blogg ( http://cookiesndreams.blogg.se/2012/february/tekakor.html )

Moccastövlar

Här kommer det sista paret som jag hittade på Ecco under rean. De är så sköna men ändå snygga, jag hoppas att slasket försvinner snart så att jag kan använda dem.

Mot Gloucester

Nu sitter vi på planet till London. När vi kommer fram så ska vi möta upp kören som har kommit med flyget från Arlanda och därefter blir det buss till Gloucester. Igår fick jag höra att Gloucester är det område i England som är mest "posh" ;-) vi får väl se om det stämmer.

Igår såg vi humorshowen "Köp mjölk. Skriv bok." Vi hade en trevlig stund innan med Håkans arbetskamrater och kunder. Föreställningen var helt fantastiskt rolig, Johan Wester och Anders Jansson är underbara! Om ni har möjlighet att se den så gör det! De har släppt 8 extraföreställningar så det finns nog lite biljetter kvar. Mot slutet hade jag så ont i magen att jag inte kunde få luft eftersom jag skrattade så mycket =0). Håkan torkade tårarna konstant och när de visade barnteckningarna så fick jag ont i huvudet för att jag skrattade så mycket... och då ska ni veta att jag inte brukar skratta på humorföreställningar. Jag tycker att det är bra och underhållande men det är ytterst sällan jag faktiskt skrattar högt, igår kväll skämdes jag till slut eftersom jag aldrig slutade skratta och jag skrattade högljutt hela tiden.

Det var verkligen välbehövligt att få ha så roligt! Jag kände mig helt upplyft efter föreställningen och det kändes som att det blev lite lättare att tackla livets mindre roliga delar. Vi måste se till att komma iväg på liknande shower oftare.


Festligheter

Nu bär det av till Färs & Frosta arena för trevligheter!


Köp mjölk. Skriv bok

Ikväll ska vi på kundträff med Håkans jobb. Vi ska se föreställningen "Köp mjölk. Skriv bok." som Anders Jansson och Johan Wester har skrivit. Det ska bli riktigt roligt och det känns faktiskt som att det var värt att stiga upp kl 04.00 idag för att få se den här showen =0).


Vårkänslor

Jag är nu hemma i lägenheten efter en del förseningar. Håkan är på jobbet och jag ska packa inför morgondagens resa. Målet är även att hinna repa på några sånger och komma någon vart med studierna... Allt som är påbörjat finns på Håkans dator så jag måste maila över det till den nya. Den nya datorn är kvar i Västerås, jobbigt att släpa den när jag med största sannolikhet inte kommer att kunna blogga från den i helgen. Det kommer att komma upp lite inlägg ändå, bland annat receptet på de supergoda tekakorna jag gjorde förra veckan.

När vi lämnade Västerås var det -11 och när vi kom till Lund +1 en ganska stor skillnad. Jag fick vårkänslor när vi klev av tåget och jag kände hur solen värmde mitt ansikte.
I England ska det vara 6-10 grader i helgen så jag har med mig en tunnare vinterjacka som jag hoppas är lagom varm.

Såhär såg soluppgången ut i Norrköping imorse.


Vårigt

Jag var inne på KappAhl härom dagen och hittade de här vårnyheterna som jag gärna skulle ha i garderoben.
Jag blir så glad av den här färgen!
En kort kjol med snygg detalj.

Going down

Klockan ringde 04.00 och en timme senare gav vi oss av till stationen. Det var inte roligt att stiga upp så tidigt men Håkan ska jobba i Malmö och det var den billigaste avgången ;-).
Körrepet igår kväll gick bra och vi hann hämta våra körkåpor innan repetitionen så nu är vi förhoppningsvis klara inför Englandsresan på fredag.
Här är en bild från den senaste englandsresan i maj 2011, då hälsade vi på Emilia i London.

Tidig middag

Vi har ätit en tidig middag bestående av te och mackor. Inspirerade av all kärlek igår så tog vi te ifrån bröllopsburken. Dagens kuvert såg ut såhär.


Framme

Nu är vi framme. Håkan jobbar och jag försöker få igång vårt trådlösa nätverk som strular. Jag får blogga från mobilen så länge men det tråkiga med det är att det för tillfället inte går att kommentera mobilinlägg, jag kan gå in och spärra upp dem från datorn i efterhand men eftersom jag inte kommer ut på internet så går inte det...
Nu ska jag ta en koll av alla blommor här hemma och se hur de mår :-).

 


Medborgarplatsen

Korten är hämtade hos fotograf Therése och nu intar vi lunch på Restaurang Orkidé vid Medborgarplatsen.

 


Frukost

Vi hade med oss brödet jag bakade häromdagen (mycket godare än SJs utbud) som vi fick njuta av till dagens frukost som intogs här på tåget. Håkan har med sig Sydsvenskan och jag slumrar lite mot hans axel (jag blir bara åksjuk om jag försöker läsa). Mysigt!


Snabbvisit

Nu sitter vi på tåget mot Stockholm. Där ska jag hämta bilderna som fotografen tog på oss när vi var på dop och därefter bär det av till Västerås där det blir en snabbvisit, vi åker nämligen ner till Skåne igen imorgon.
Vi har sista körrepet inför helgens englandstripp så det känns viktigt att vara med.
Jag och Håkan exprimenterade lite med datorn igår och såhär fina blev vi när vi fotade oss själva.

Matlagning och hockey

Frölunda leder med 1-0, och maten i ugnen är snart klar, då får vi slå oss ner vid middagsbordet och njuta av rotfrukter och oxfilé :-). Mmm!


Promenad och ärenden

Jag ska alldeles strax ge mig ut på en promenad i det grådaskiga vädret. På vägen ska jag handla ingredienserna till kvällens romantiska middag.
Det är så mysigt när jag och Håkan lagar mat tillsammans, och ikväll har vi inga måsten, det är bara vi två som ska mysa.
Jag har köpt några paket till min älskling som han ska få ikväll, jag håller tummarna för att han tycker om innehållet.
Jag och min man på vår bröllopsdag 3 juli 2010.
Ett naturligt hjärta som jag hittade i närheten av Domkyrkan i Västerås, september 2011.

Den är hemma!

Igår hämtade jag hem min nya älskling! Vi håller fortfarande på att lära känna varandra och det kommer nog att ta lite tid men jag är överförtjust redan nu.
Den är snabb att starta, jag kan sortera bilder på många olika sätt (vilket jag inte har lyckats med på en pc tidigare) jättefin layout och så finns de en massa roliga saker man kan leka med om man har tråkigt.

Om du är lite nere...


...så kan jag garantera att den här videon piggar upp! Jag tittar alltid på den när jag känner mig deppig och den får mig att dra på smilbanden.


Valentine

Många ser bara alla hjärtans-dag som något affärsjippo och jag kan hålla med om till viss del, men man behöver inte köpa något om man inte vill det, man kan ha det mysigt ändå. Jag tycker att det är fint att det finns en dag när det är okej för alla att bli romantisk och säga till sin vän eller partner hur mycket de betyder.
Jag önskar er alla en mysig dag och att ni får umgås med era nära och kära.
Min dag började väldigt mysigt då jag, Emilia och Håkan och njöt av en lång, härlig frukost tillsammans. Vi hade bland annat ägg och nybakat bröd. En riktigt bra start på dagen!
Jag passade på att slänga ihop filbrödet (som jag la upp receptet på härom dagen) igår kväll innan vi spelade spel så vi hade nybakat imorse + att Emilia fick med sig en limpa hem.

Spelkväll

Här pågår spelkvällen för fullt!


Dags för SF-event

Nu ska jag och Håkan snart bege oss till SF för ett kundevent, jag väntar bara på att han ska komma hem från jobbet ;-). Vi ska få se The Iron Lady, det ska bli roligt och intressant.

Det har vart dimma i Lund större delen av dagen, det är lite mystiskt och sagostämning samtidigt som det är lite läskigt att inte se hur det ser ut längre fram. Det syns inte så jättebra på bilderna men här är de iallafall.






Önskningar


När jag googlade runt för att få lite inspiration så hittade jag lite olika önskelistor på olika bloggar och det jag upptäckte var att alla inlägg med önskelistor hade fått en massa hatiska kommentarer om att det är fult att önska sig saker och man ska vara tacksam om man får något alls osv. Jag lägger ut bilderna som inspiration, det här inlägget skulle lika gärna kunna vara "Såhär vill jag se ut i vår" som alla modebloggar lägger ut varje vecka.
Jag tycker att det är väldigt roligt att kunna gå tillbaka och titta på gamla önsklistor och se vad man gillade då :-).


När jag fyller år så brukar Håkan, mina syskon och föräldrar fråga vad jag önskar mig. Jag tycker att det är ganska svårt att komma på saker när jag "måste", men den här gången gick det väldigt bra.
Här är några fina saker som jag hittade när jag gick på stan i fredags.



En dataväska i brunt skinn,  den här är från Whyred men även Tiger of Sweden har en jättefin dataväska. Glasskål från Lagerhaus, örhängen från Snö (de cerisa).



Den här väskmodellen men i svart eller den på bilden under





Boken kom jag på nu att jag kanske har (jag måste kolla när jag kommer till Västerås), örhängena kommer från Pilgrim och väskan hittade jag på Åhléns. Det är en massa våriga färger på bilderna, härligt!
Boken "Gott att ge bort" hittade jag också på Åhléns.


Kyrkbacken


Jag gav ett löfte till Håkan strax före jul och det var att vi inte skulle flytta på minst ett år. Vi har flyttat minst en gång per år de sista 4 åren och det är jobbigt och omständigt men även väldigt roligt (Håkan tycker att det är jättetråkigt och bara jobbigt).

När jag vandrade runt i stan med min kompis Anna-Sara någon gång på mellanstadiet så kom vi in på en liten mysig innergård med hus från 1600-talet i närheten av Shanti Shakti och jag minns att jag sa att jag gärna skulle bo där... När jag ett antal år senare var på min första lägenhetsvisning så var det på just den innergården och jag blev en lycklig hyresgäst på Badhusgatan i Västerås.
Mina piano- och sånglektioner tog jag på Växhuset under högstadieåren och när jag gick till och från övningarna så spanade jag in ett lägenhetshus på andra sidan gatan som såg gammalt och fint ut och tänkte "Där skulle man bo" när vi så skulle flytta från Badhusgatan så gick flytten just till det huset på Västra Utanbygatan... När vi bodde där så drömde jag om huset bredvid, ett otroligt vackert, gult hus från början av 1900-talet och ett år senare fick vi, med hjälp av min kusin, nys om att en stor, fin lägenhet i just det huset var ledig och vi flyttade in några månader senare.

Såhär har det varit och nu bor vi mitt i centrum och trivs kanonbra! Det enda området i Västerås som jag skulle kunna tänka mig att bo på (förutom där vi bor nu) är Kyrkbacken, Västerås svar på Gamla Stan.

Vår hyresvärd har nu ett hus med trädgård ledigt på just Kyrkbacken. Ni förstår kanske att min puls ökade när jag såg huset på nätet ;-). Det är tyvärr lite litet för oss, så det är inte aktuellt men jag kikar in på hemsidan varje dag och drömmer mig bort.

Här kan ni hitta mer bilder och info om villan, klicka innanför parentesen så kommer ni rätt ( http://www.mimer.nu/HSS/Object/ObjectDetailsTemplateB.aspx?cmguid=f85a83f8-db44-43cc-b053-4c8dd1a25b57&objectguid=59157048-6bc6-4c9f-8114-3d8891f55b09 )


Planlösningen har jag hittat på Mimers hemsida

Rolig måndag

Idag händer det många roliga saker! Jag ska äntligen få hämta min nya dator! Den har legat och väntat i över en vecka så jag hoppas att de inte har sålt den till någon annan.
Ikväll ska jag och Håkan på ett kundevent på SF och efter det kommer Emilia över på en sen middag och lite spelkväll. Det är inte ofta en måndag innehåller så många trevligheter.

En bild på Emilia förra gången hon var här på spelkväll.


One moment in time

En av mina favoritröster har lämnat oss alltför tidigt. Här kommer min favorit med Whitney Houston


Vi är i Lund

Vi startade strax efter kl 13 och nu är vi äntligen hemma! Vi storhandlade på vägen, skönt att det är gjort, då blir det enklare att fixa maten under veckan.
Det blir korv och spaghetti till kvällsmat, Håkan står i köket nu och jag ska packa upp väskorna. Jag måste erkänna att det känns mer lockande att lägga sig i soffan och titta på Housewives... istället ;-).


What a night!

Vi hade en underbar kväll igår. Björn och Agneta hämtade upp oss och vi åkte till Thörnströms kök. Ni kommer att få se bilder och höra om maten och vinerna senare, jag kan dock avslöja att vi var väldigt nöjda med allting :-).

Idag ska vi åka till Lund. Jag har deadline ikväll på en liten uppgift, så när vi kommer hem ska jag gå igenom det jag hat skrivit och skicka in den.

Håkan och ostarna på Thörnströms kök.



Avenyn

Inlägget jag skrev vid 9-tiden imorse publicerades alldeles nyss...fråga mig inte varför men det var väl något teknikstrul. Vi har gått längs Avenyn och tittat in i lite olika butiker. Nu sitter vi på Condeco och myser.
Konserten var jättebra, jag sänkte nog medelåldern rejält då de övriga åhörarna var pensionärer. I biljetten ingick det räkmacka och te, vilken lyxfrukost!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_188844422.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_188844453.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_188844558.jpg" class="image">


Mot Konserthuset!

Idag ska vi besöka Göteborgs konserthus för en spelning i foajén. Innan det serveras det frukost och kl 11 får vi lyssna till några musiker från Göteborgssymfonikerna. En riktigt härlig start på dagen!

Vi hade med oss tulpaner till Stina, min favoritblomma eftersom de är så färgglada och lite av ett vårtecken.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_188802323.jpg" class="image">


Espresso House

Nu har jag varit in i en massa butiker men inte köpt något speciellt. Nu har jag slagit mig ner på Espresso House på centralen, Håkan ska jobba till kl 17 och sen hämtar han upp mig här. Jag passar på att läsa "Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt så länge.

Min iPhone var fulladdad imorse och nu är den nere på 12%, den drar så himla mycket batteri! Jag hoppas att den inte laddar ur innan Håkan ringer.


Annas filbröd

Här kommer receptet på limporna som jag bjöd kören på i onsdags. De var väldigt uppskattade, och jag måste säga det själv, de var så goda och saftiga! Tack Anna för receptet!
Solrosfröna reagerar på bikaronaten och blir gröna, det är dock inte farligt.







2 limpor

10dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 ½ dl sötmandel (hel oskalad)

Blanda ihop ingredienserna ovan.

Rör i
1 liter fil
1 ½ dl brödsirap.

Häll smeten i två avlånga formar.
Grädda i 175 grader i 60 min.

Såhär ser degen ut när den är redo för ugnen, inte så aptitretande men det blir så gott!




Göteborg

Nu är jag framme! Jag väntar på Håkan som ska svänga förbi här på väg till sitt möte så att jag kan slänga in väskorna i bilen innan jag tar en liten shoppingtur i Nordstan :-).

Tyvärr går det inte att ladda upp någon bild :-(.


Nagelblommor

Ett nytt besök hos Jessica resulterade i brun/bronsfärgade naglar med blommor och guldbling ;-). Hon är så duktig!


Rimfrost

Vi har kommit till Örebro nu och än så länge så är vi på tid. Tyvärr var vagnen i princip full när jag klev på så det fanns ingenstans att ställa väskorna så nu sitter jag här, i en "4-grupp" med två väskor, en kasse och min enorma vinterjacka i famnen och kan knappt röra mig eller se något... Men men, jag är glad att jag hade en bokat sittplats iallafall ;-). Såhär fint var det i Vasaparken imorse, vackra träd med vira grenar, tänk om deg hade sett ut såhär på julafton!


Frukost

Idag bestod den av hembakat bröd med ost och skinka och juice med smak av passionsfrukt, päron och äpple ;-).
Snart ska jag gå till stationen!


Ljuvlig musik

Jag har precis kommit hem efter en härlig kväll. Jag mötte upp Kajsa på Tabazco och efter maten gick vi på konsert med Västerås Sinfonietta. De bjöd på musik av Beethoven och Mendelssohn, ett riktigt bra program och pianosolisten, tillika dirigenten, var fantastisk! Fingrarna flög fram över tangenterna och han fick fram det bästa ur Sinfoniettan.

Min middag. Oliver, tonfiskröra, babyback ribs och getost med pinjenötter och bacon. Vi var duktiga och körde utan kolhydrater, jag hoppade till och med över den supergoda baguetten hon kom ut med, det är ovanligt!


I väntan på konserten

Spontankväll


Vi var lite spontana igår och gick till Bishop efter körövningen. De kom ut med sista notan redan kl 22 så då gick vi hem hit och spelade lite spel. Jag och Hanna vann överlägset i "Med andra ord" och efter det blev det frågesport.

Snackstallrik på Bishop (ingen av oss hade hunnit med middag innan kören)


Med andra ord


Fotograf Therése

När vi var på dop i helgen så fick vi möjlighet att fota oss efter dopfikat (så bra och rolig idé ;-). Fotografen som var med under dopet fotade alla som ville så vi passade på att ta kort på oss tillsammans med vår guddotter Aloysia.

Vi har beställt några förstoringar som jag väntar på, här ser ni några av dem ;-).

Foto: FotografTherése, jag har lite problem med bloggen för den visar inga länkar men klickan innanför parentesen så kommer ni till hennes hemsida ( http://fotograftherese.se ) Stefan ska få fixa det åt mig vid tillfälle.








Lyxfrukost


Idag kom Al över på frukost och vi fick en pratstund. I vanliga fall får vi den när vi är ute och går men eftersom jag är förkyld så funkar det inte med promenader just nu. Det är roligt med frukostgäster för då anstränger man sig lite mer än när man bara gör frukost till sig själv.



Det bjöds på kokt ägg, juice, te, filbröd, tekakor, ost, skinka, leverpastej, färskost i olika smaker och persikor.

Uppvaktad

Jag har nyss vinkat av Håkan som åker till Skåne idag. Vi möts upp i Göteborg imorgon så vi ses snart igen ;-).
Jag ska snart gå iväg till affären och köpa lite juice för Al ska komma hit på mysfrukost.

De här fina blommorna fick Håkan av kören igår eftersom han har fyllt 50, tack säger även jag eftersom jag har något fint som förgyller köksbordet.


Grill Ruby

I lördags kväll besökte vi Grill Ruby i Gamla Stan. Det var mycket folk och trots att vi hade bokat bord så fick vi vänta väldigt länge innan vi fick bordet och maten. Servicen var inte alls bra och trots att cheeseburgaren var god så kommer det att dröja innan vi går dit igen.



Jag valde Californian dream till förrätt


Håkan åt pilgrimsmusslor med citrussallad


Till varmrätt blev det cheeseburgare för min del och Håkan valde biff med tillbehör




På hemvägen stötte vi på August...


...och Margaretha ;-)

Tekakor med honung

Såhär ser tekakorna ut, enligt provsmakaren så är de jättegoda ;-) jag hoppas att kören tycker likadant.


Mästerbagarn?

Ja, det återstår att se. Den första sorten är klar och den andra ska snart in i ugnen, den ska bara få jäsa lite till ;-). Om det blir gott så kommer recepten att dyka upp här på bloggen. Håkan har smygprovat limpan och den fick fint betyg, jag hoppas att tekakorna blir lika uppskattade.

Jag undrar varför jag inte har bakat bröd tidigare. Jag älskar att baka och att baka matbröd är inte svårt alls (lätt att säga nu innan jag har smakat på dem, de kanske smakar sump...). Om de här blir lyckade så kommer jag definitivt att baka bröd snart igen!

Annas filbröd

Bakning pågår


En lugn morgon

En lyx när det gäller studentlivet är att man kan ta det lugnt på morgonen (om man inte har en tidig föreläsning vill säga). Det är så mysigt att vakna, knäppa på TVn och ligga å "dra sig" i sängen. Idag blev det Extreme home makeover som fick förgylla min morgon.


strike

I fredags var det Systronkväll, det innebär att vi syskon träffas tillsammans med våra respektive och har det trevligt tillsammans.

Fördrink på Strike


Förrätter
Jordärtskockspannacotta med skaldjurstartar


Skaldjurssoppa


Bröderna


Varmrätter
Oxfilé black and white


Kyckling med västerbottenpotatis


Havskatt med grapparisotto


Tjälknöl med rotfrukter och gräddsås

Jag och Håkan


Dessert

Chokladkaka med björnbärsgrädde


Vaniljglass med hjortronsylt


Systrarna


Efter middagen fortsatte vi hem hit till Reising Mansion där vi spelade spel

Bra för håret


Den här oljan fick jag av Håkan i julklapp. Den gör håret mjukt och glansigt och jag älskar den! Mitt hår har alltid varit torrt och risigt men när jag använder två droppar av den här oljan så blir det stor skillnad. Jag har i den när håret är vått innan jag blåser håret men den kan även appliceras på torrt hår.




Vinkylen är beställd!


Äntligen! Nu är vinkylen beställd!!! Vi har tittat på några olika varianter och modeller och föll till slut för en mellanstor variant som tillverkas i Frankrike.
Den fungerar både till lagring och som en vanlig vinkyl, kompressorn är vibrationsfri, dessutom finns det olika temperaturzoner i den. Dessa tre kriterier var de viktigaste för oss så det var roligt att vi hittade en variant som kunde uppfylla alla våra önskningar.





Efter beställningen sorterade vi vinet som Håkan fick i födelsedagspresent. Jag längtar till kylen kommer så att vi kan få ordning och reda igen. Det svalaste stället i lägenheten utan direkt solljus är hallbyrån så där står alla flaskor just nu... Inte så snyggt och praktiskt ;-)


Ärtsoppa och Pannkaka

Dagens lunch är resterna efter middagen igår. Det var så gott så jag äter det gärna =0). Ärtsoppan fick vi av mina föräldrar och Håkan stekte pannkakorna (det är ingen storfavorit hos mig så jag har aldrig gjort pannkakor själv).





Till pannkakorna finns det hallon- och jordgubbssylt, och så grädde såklart ;-).

Receptletning

Dagens mission är att hitta några smaskiga recept som jag kan baka imorgon till mina körkompisar. Det finns ett litet problem, jag vet inte om jag ska ha matbröd eller fikabröd med mig så det är det första jag får kolla upp :-).
Jag älskar att baka men har aldrig bakat matbröd, så jag håller nog tummarna för att det är kakor.
Jag vill gärna lära mig hur man bakar matbröd, men det känns lite riskabelt att inte baka åt sig själv första gången.

Bilder på bröd och bakverk från Gateau i Stockholm, tänk om jag kunde bli så duktig och ligga på samma nivå som dem, de har fantastiskt gott bröd och underbara bullar!


Laxmi

Ikväll blir det pannkakor och ärtsoppa till middag(även om det inte är torsdag) eftersom maten inte är klar än så bjuder jag på bilder från gårdagens middag på Laxmi.


Vi åt Kyckling Korma


Vi beställde två olika naanbröd, ett med vitlök och ett med färsost i, det med vitlök var godast =0).




Middagen var jättegod, jag är så glad att det finns en indiskt restaurang här i Västerås!

Nya kort

Här kommer bilder på det senaste pysslet. Det är dopkorten till Aloysia, Carmilla och Carlotta.










Te på Svenskt Tenn


Estrid Ericsson, grundare av Svenskt Tenn.


Igår njöt vi av Afternoon tea på Svenskt Tenn på Strandvägen, dock utan scones då vi valde en lite mindre variant. När jag laddade upp bilderna på datorn märkte jag att jag var en väldigt dålig fotograf då jag missade att föreviga flera fina detaljer. Tekannan var en favorit som jag gärna hade köpt med mig hem, och bröden var så vackra med osten som stack ut som taggar... Det får helt enkelt bli ett återbesök snart så att jag får en ny chans att fota ;-)

Håkan hugger in på det lilla, men underbart goda brödet med spansk lufttorkad skinka och appenzeller.



En mini-mini-cheesecake till mig som försvann i ett nafs ;-)


Och en minibulle till Håkan


Håkan har svårt att hitta skärpan...


De har så mycket snyggt, både möbler och tyger, men smakar det så kostar det. Den här byrån blev både jag och Håkan förälskade i, men 120 000 kronor känns liiite saftigt ;-)...


Stockholmsshopping

Det blev lite småinköp när vi var i Stockholm.

Servetter och en bricka från Svenskt Tenn samt Designtorget



Mitt favoritmärke när det gäller strumbyxor är Wolford och det finns bl. a. på NK. De har alltid roliga mönster, de kostar lite mer än på Lindex men de håller väldigt bra. Dessa köpte jag den här gången.

Kloka ord

Såhär på morgonkvisten bjuder jag på kloka ord från kudden på Svenskt Tenn.

Idag blir det studier för nästan hela slanten, jag ska ta det ganska lugnt för jag känner mig inte helt hundra.


Hemma

Nu är vi hemma igen. Tåget gick på tid och på väg hem från stationen var jag in och hejade på Linda och Josefin som jobbade :-). Nu blir det På Spåret!




Söndag i Stockholm

Vi har precis avnjutit te på Svenskt tenn och nu ska vi tillbaka till hotellet och hämta väskan sen bär det av mot Västerås med 15-tåget. Det har varit en supermysig helg med sovmorgon och mycket avkoppling, precis vad vi behövde. Och helgen är ju faktiskt inte slut än ;-). Vi ska se På Spåret, Melodifestivdlen och Wallander när vi kommer hem, mys!


Skål!


I frysboxen

Det är så kallt här på hotellrummet! Vi ligger under täcket och huttrar och tittar på TV. När vi går till middagen ska vi kolla om de kan ställa in ett extra element för det är olidligt nu.

Vi köpte med oss lite skinka och salami hit till rummet efter shoppingen (som mest bestod av fönstershopping ;-) eftersom vi inte hade ätit någon lunch idag.


Mot shoppingen

Nu är dopfikat slut för vår del. Dopet gick bra och sången vi sjöng gick kanonbra :-). De öppnade presenterna innan vi gick och korten fick väldigt mycket beröm ;-) de tyckte att jag skulle starta eget, kul att höra!

Nu blir det shopping!!!j


Stockholm

Vi är framme i Stockholm och är på hotellet och repar inför dopet. Det är så kallt här men jag hoppas att det är varmare när vi kommer tillbaka.


Redo för systronkväll!


lång väntan


Min nya dator är inom räckhåll!
Min dator gick sönder i höstas, och sen dess så använder jag Håkans supersega dator (jag är tacksam för att jag får låna den ;-) så att jag kan fixa skolan och blogga, men jag blir helt stressad av att sitta och vänta på att den ska ladda klart.
För några veckor sedan gick jag äntligen till MacStore och beställde en dator, och då fick jag reda på att den skulle komma inom 3 arbetsdagar. Jag var så glad och gick och väntade på att de skulle ringa och meddela att den hade kommit men de ringde aldrig så efter 5 dagar gick jag dit. Det visade sig att tjejen som hade hjälpt mig var ny på jobbet och hon hade missat informationen på skärmen som sa att just den modellen jag beställde var slut på centrallagret så det skulle dröja ett par veckor innan den kom.
De sa att om jag ville köpa den någon annanstans så var det okej, men den är antagligen slut på de flesta ställena och den fina rabatten jag fick får jag nog inte någon annanstans.

Nu har de äntligen ringt och meddelat att den har kommit, problemet är bara att jag kommer till Lund först om 10 dagar... Jag vill ha den nu! Men å andra sidan så har jag något roligt att se fram emot.


Bilden har jag lånat från Mac´s hemsida.

För övrigt så nyser jag mer och mer och snyter mig stup i kvarten. Jag hoppas att det håller sig lugnt under dopet imorgon så att jag klarar av att sjunga. 
Nu är det snart dags att göra sig iordning inför systronkvällen, det ska bli så roligt!

Pyssel

Jag har shoppat färdigt och nu ska jag pyssla ihop lite kort som tjejerna ska få imorgon. Ni får kanske se resultatet här imorgon om jag blev nöjd ;-).

Här nedan ser ni blocket jag köpte idag. Det innehåller ark i våriga färger som blir perfekt till dopkorten.


Born free

Jag och Al träffades igår för att repa inför dopet på lördag. Det lät riktigt bra så det ska bli roligt på lördag. Vi ska sjunga Born Free, en jättefin låt som jag inte hade hört innan :-).

Idag ska jag fixa det sista inför morgondagens Stockholmsresa och dop, och ikväll ska vi ha systronkväll (inte syskonkväll ;-) det händer ganska sällan att alla syskon kan samma kväll, senast vi hade systronkväll var i juli.

Solen skiner!


CSN


Jag har haft det lite struligt med CSN den här terminen men nu ska det, efter mycket om och men, vara klart hoppas jag. Jag har precis lämnat min studieförsäkran och i förrgår löste sig det sista med banken så nu hoppas jag att kommer in lite cash på mitt konto inom kort ;-).

Nu ska jag krypa upp i soffan och fortsätta med min nya bok. Imorgon kväll får jag äntligen träffa min älskade man igen!


Foto: Porträttstudion


Snart sångdags

Nu är Al snart här och det är dags för sångstund ;-). Jag har kommit ganska långt med frågorna idag så det känna bra. Jag fick en pratstund med Anna idag, det är så mysigt och välbehövligt att få prata av sig lite, vi ska ses nästa vecka och jag längtar!

Idag har jag på mig myskläder, det är så skönt att ha mjukiskläder ibland.


Första inlämningen

Terminens första inlämning närmar sig, den ska vara inne imorgon kväll så idag är det nästan bara skolarbete på schemat. Ikväll kommer Al hit, vi har inte setts sen spelkvällen strax efter nyår så det är verkligen på tiden. Vi ska repa inför lördagens framförande :-).

Nu är det dags att återgå till artikeln...


Mat & Destillat

I lördags besökte vi en ny restaurang i Lund. Mat & Destillat ligger på Kyrkogatan, strax norr Domkyrkan. Vi var ett stort gäng som var där efter konserten så vi testade många rätter. De får bra betyg, speciellt på varmrätterna, bland förrätterna var det ingen som riktigt föll mig i smaken men det beror nog mer på mig än på kockarna ;-). Det kan tilläggas att deras drinkar var fab!







Förrätter
Mousseline med pilgrimsmussla, ostron och sjöborre.



Forellrom med potatisblini, gräddfil, rödlök och vodkagelé


Benmärgsmousse


Häftiga lampor


Varmrätter
Vildsvinsrygg, tamsvinskind, spetskål och majsgröt (typ majs mixad med grädde). Den var ljuvlig!


Torsk med grapefrukt, kål och gulbetor.







Desserter
Kolapäron med chokladsorbet.


Crème Brulée


Jag minns tyvärr inte vad den här drinken hette men den är med på min topp tre-lista! Den är vodkabaserad och började på K... Vi måste gå tillbaka dit och dricka drinkar snart så att jag kan kolla upp vad den innehöll, jag vet att vodka, passionsfrukt och tranbärsjuice var med.



De andra två drinkarna på min topp tre-lista är Julius Cosmopolitan och den drinken jag drack på invigningen av Nya Hattfabriken =0).
Mat & Destillat var väldigt fint inrett och väldigt populärt, vi hade reserverat bord i förväg annars hade vi aldrig fått plats. Servicen var jättebra och jag kan tänka mig att gå dit igen, speciellt för drinkarna men även för en middag.

Den dubbla tystnaden

Det här med att vända dygnet rätt är inte så lätt som jag trodde. Jag går upp på morgonen, är vaken hela dagen och när klockan är runt 19 så är jag sååå trött. Men det går över och när klockan är runt 23 och jag ska sova så är jag pigg och somnar inte före kl 02. Jag tror dock att det viktiga är att fortsätta med rutinerna och inte ge upp, förr eller senare så kommer jag att somna i tid.

Jag har läst lite nu på förmiddagen och nu ska jag påbörja en av böckerna jag fick av Håkan innan jag går tillbaka till skolböckerna igen.


Påväg till kören

Och snön singlar ner, härligt!


Tavlor

Igår hämtade jag två tavlor på Ekströms konst som har fått ett nytt utseende. Vi lämnade in dem i mellandagarna och sen glömde jag bort dem men igår kom jag äntligen ihåg att hämta ut dem. Den ena tavlans (kvinnan) glas gick sönder i en flytt för några år sedan och har legat bortglömd sen dess och den andra tavlan kommer ifrån Egypten. När Håkan köpte den så fick han den i en rulle och den har legat ihoprullad sen dess. Nu har den äntligen blivit inramad så att vi kan hänga upp den och njuta av den =0).

Det kommer bättre bilder sen när de har kommit på plats.


Amerikansk lunch

Igår när jag surfade runt bland olika bloggar så såg jag ett recept på en amerikansk macka så då bestämde jag mig för att dagens lunch skulle bli en amerikanskinspirerad macka på mitt egna sätt. Den var ljuvligt god och en halv macka var tillräckligt för en person.


1 års-jubileum!

Idag fyller bloggen 1 år! Det var på kvällen den första februari som jag bestämde mig för att börja blogga och det var roligt från första stund =0). Än har jag inte tröttnat och jag hoppas att jag aldrig gör det för det är så roligt att gå tillbaka i arkivet och läsa om vad jag hade för mig...


Den senaste timmen har jag bläddrat runt i arkivet och läst om förra året. Jag fick en riktig energikick när jag läste "februari 2011" jag blev överraskad, det var så mycket glädje i inläggen så jag blev glad bara av att läsa dem, härligt!

Nu ska jag ut och handla så att jag kan fixa lunch!

En bild från Stockholm, februari 2011

Februari


Nu är februari här, en av mina favoritmånader då jag fyller år i februari =0). Såhär ser planeringen för månaden ut än så länge.

Resor

Dop för trillingarna så vi tar en weekend i Stockholm

Vi ska åka till Göteborg och hälsa på familjen och avnjuta en finmiddag på Thörströms kök (en present jag fick av Håkans föräldrar förra året)

Vi ska spendera en helg i Gloucester tillsammans med Mariakören och sjunga.

Kultur

Jag ska lyssna på Sinfoniettan tillsammans med Kajsa

Vi ska på några kundträffar tillsammans med Håkans jobb, jag gillar det för vi får se roliga saker som vi kanske inte skulle sett annars. I februari är det följande:

Kundkväll i Malmö då det är konsert med bl. a Jill Johnson.
Kundkväll i Lund då vi ska se Johan Wester och Anders Janssons nya föreställning
Kundkväll på SF då vi ska se The Iron Lady med Meryl Streep

Övrigt

Några inlämningar i skolan

Jag fyller år! Vi är i Lund för första gången på min födelsedag. Vi får se när vi kan fira för vi är på kundkväll på min födelsedag så det får bli någon annan kväll.

Sen dyker det säker upp ett och annat under tidens gång.


Bilden är från förra årets födelsedagsfirande.