2>

Helgen

De sista dagarna har gått i ett. Min man är bortrest med jobbet och kommer hem i natt. Det har gjort att bloggen har blivit lite lidande (nu när jag har bestämt mig för att komma igång med bloggen ordentligt igen) de senaste dagarna.

Vi har några elektriker hemma hos oss som håller på att laga och förbättra elen. Det gör att det är lite lätt kaos här hemma med runtflyttade möbler, elgrejer och ett tomt kök (som är utspritt över resten av boytan) och därför är det inte så roligt och lätt att bjuda hem folk, vi vet ju dessutom inte när vi har el och när den är avstängd. Dessutom så får man springa efter bustrollet hela tiden eftersom hon tycker att det är så spännande och alla skruvar, kablar och plastgrejer smakar så gott!
 
Igår var jag hemma hos Linda som säljer barnkläder från märket PompDeLux. Höstkollektionen har precis släppts och det fanns en massa fint. Jag beställde lite smått å gott och Wilma fick leka med sin kompis Stella under tiden. Det var länge sen de sågs men de såg ut att ha roligt tillsammans. Det blev en lugn kväll hemma och när Wilma hade somnat så blev det en kväll framför tv för mig (precis som fredagskvällen, jag skyller på att jag är gravid och trött som inte orkar fixa middagar och kompishäng).
Idag lämnade jag Wilma hos min lillebror efter middagsvilan och sen hämtade jag upp några vänner och styrde kosan mot Sätrabrunn där dagens klädparty gick av stapeln. Idag var det dags för Me&I-visning och även de hade en massa fina kläder. Höstens kollektion hade väldigt många fina kläder för de vuxna och hade jag inte varit gravid så hade jag hittat en massa fint att beställa, men jag får vänta tills bebisen är ute och jag är i lite bättre form (kanske nästa höstvisning ;-). Det blev 2 fina set till grodan i magen och en klänning till W.
Fina färger från Me&I. De gula byxorna med hjärtbody ska bebisen få och den blåa klänningen får Wilma så att de kan matcha varandra.
 
Efter visningen hämtade jag upp en glad Wilma som hade varit i lekparken och busat, och där hade hon träffat andra kompisar.
Nu sover hon och jag sitter i soffan och väntar på Sherlock Holmes, en lagom söndagsunderhållning.
 

Helgens begivenheter och inredning

 
När jag hämtade Wilma igår så berättade personalen att det hade gått bättre än i fredags. Hon hade varit ledsen till och från men mindre än sist och hon hade ätit lite fisk till lunch. Det känns skönt att veta att det går åt rätt håll även om jag önskar att hon skulle vara glad när jag lämnar henne.
 
Vi hade fullt upp i helgen. Det var rephelg med kören, vi hade fest hemma hos oss på lördagskvällen och söndagen gick i ett!
Karusellen åktes med skräckblandad förtjusning.
 
Vi besökte höstmarknaden tillsammans med familjen så vi var ett stort gäng som åt lunch, shoppade lite smått å gott och såklart vann med oss choklad hem. Min mamma spelade en gång och vann direkt!
Wilma fick åka karusell tillsammans med kusinen Anton. Hon älskade det men som ni ser på bilden så var det läskigt. Hon grinade inte men var både rädd och glad under turen, och hon ville absolut inte stiga av när det var dags för nästa tur...så det blir nog fler karuseller framöver.
 
Efter marknaden besökte vi IKEA och Bauhaus. Våra elektriker har satt igång med elarbetet här hemma och då behövs det några nya lampor. Dels så var det några som är fel (av säkerhetsskäl) och sen är det några nya ställen som ska få belysning, bland annat ska vi få upp en lampa över matbordet i vardagsrummet.
Jag hade spanat in en lampa på IKEAs hemsida och den var ännu bättre irl så den ska vi ha två av i vardagsrummet, det var dock fler som var förtjusta i den så vi får vänta på att det kommer in nya i nästa vecka.
Vi hittade en badrumslampa på Bauhaus så det som behövs nu är en taklampa till sovrummet och en taklampa till gästrummet.
Det är så svårt att hitta fina lampor tycker jag. Dels så har jag och min man väldigt olika smak men utbudet över lag är väldigt dåligt tycker jag.
Här (klicka) ser ni vardagsrumslamporna från IKEA. Eftersom vi blev så förtjusta i Nymö-modellen så är jag nästan inne på att ha en sådan men i mindre format och kanske annan färg som taklampa i sovrummet men det är om jag inte hittar någon annan den här veckan.
 
När vi var och repade med kören i lördags så var Wilma hemma hos mormor och morfar och de spenderade dagen tillsammans med Wilmas kusiner. De var ute hela dagen och lekte, både i regn och solsken.
Här är Wilma tillsammans med Anton och Arvid, hon stortrivdes!
 

Början på något nytt

Här är Wilma på väg till förskolan.
 
I tisdags började Wilma sin inskolming på förskolan. Det är spännande, roligt och även lite sorgligt. Hon växer så snabbt och ibland känns det som att jag inte riktigt är redo för att vara borta ifrån henne.
Eftersom barn nummer två kommer snart så kändes det bra att ha inskolningen klar tills dess och då var det naturligt att börja nu i augusti. När vi har varit med så har det gått väldigt bra, det finns mycket att upptäcka och det är många barn som är i samma ålder som Wilma så de kommer ha jätteroligt ihop men W har inte riktigt vant sig vid att vara utan mig och H. Idag var hon jätteledsen när jag gick och det känns inte så roligt. Jag finns bara några minuter bort och fröknarna vet att de kan ringa när som helst, det är fortfarande inskolning så jag är mammaledig och står i beredskap om de ringer.
Hon kommer bara att gå tre dagar i veckan (förutom nu under inskolningen) och det känns skönt med en mjukstart för både mig och henne. 
 
I fredags var första dagen som hon var själv hela tiden på förskolan, jag hann med både tvätt, disk och städning under de timmar som Wilma var borta. Allt blir mer effektivt när jag är själv hemma, även om det inte är lika mysigt.
Nu är det dags att ta tag i dagens göromål!