Chokladtryfflar med hallon






Ingredienser

1 dl
hallonpuré (150 g färska eller frysta och tinade hallon)
2 msk flytande honung
0.5 st färsk vaniljstång
230 g 70% mörk kvalitetschoklad)
60 g smör, mjukt
1 dl kakao av god kvalitet

Gör så här

1. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna.

2. Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad och rör om.

3. Sjud försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull.

4. Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.

5. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop.

6. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i rumstemperatur.

7. Forma till kulor och rulla i kakao

Hallonpuré


Sista momentet


Jag har inte smakat på dem än, det ska vi göra ikväll, jag längtar redan...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0