Chokladtårta

Här kommer receptet på en ljuvlig chokladtårta! Den här tårtan bjöd jag på förra veckan på jobbfikat, den är väldigt mäktig så det räcker med en liten bit. Den är väldigt lätt att svänga ihop, men behöver några timmar på sig i kylen innan den kan serveras.


Du behöver en springform på 26-28 cm.

Recept

4 ägg
6dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gr smält smör
3 dubbel-center
2 dl salta jordnötter
200 gr mjölkchoklad
50 gr 70% choklad

Vispgrädde till servering
smör och ströbröd till formen

Såhär gör du:

Ställ ugnen på 175c, smält smöret till smeten och låt det svalna.
Rör ihop ägg, socker, vanlijsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda formen (man kan med fördel lägga smörpapper i botten stället för smör och ströbröd så att man inte skadar botten när man ska skära bitarna) och tryck ned alla centerbitar i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eventuellt lite längre. den ska vara lite kladdig i mitten för det stelnar sen i kylen.
Medan kakan står i ugnen ska chokladen smältas över ett vattenbad, rör däreftet ned jordnötterna.
Fördela det över kladdkakan och låt det stå kallt minst 2 timmar innan servering.

Redo att åka in i ugnen







Kommentarer
Postat av: Anna

Åh, den ser så god ut!!! Tack för receptet. Jag tror att jag ska bjussa Andreas på den när han fyller. Han ääälskar chokladtårtor!

2011-05-02 @ 21:49:28
URL: http://annasviktiga.blogspot.com
Postat av: Kristin

Det låter bra, den är väldigt god och passar både med och utan grädde på sidan ;-). Hoppas att den blir lyckad!

2011-05-03 @ 17:38:42
URL: http://reising.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0