Lax med getost
Recept för 4 personer
1 bit getost
1 burk lättcreme fraiche
4 laxfiléer
babyspenat
ruccola
salt
vitpeppar
olja
honung
solrosfrön
pumpakärnor
Sätt ugnen på 175 grader. Droppa i lite olja i en ugnsfast form och lägg i de 4 laxfiléerna, salta och peppra. Smula ner getosten i creme fraichen och ha i lite honung, rör om och häll på det över fisken. Ringla över lite honung och ställ in i ugnen i ca 20 minuter, beroende på om filéerna är tinade eller frysta.
Lägg upp sallad på en tallrik, strö över lite frön och lägg på laxfilén.
Gott och nyttigt!
Åh vad gott det ser ut. Nu är inte A så förtjust i getost, men jag ska nog testa att göra den ändå. Jag ska helt klart dela med mig av receptet till mina arbetskamrater i alla fall. Den ena gör din lax och räkgryta med Ajvar ganska ofta och tycker att den är sååå god. Hon tror att du är min "halv åtta hos mig"-kompis (Maria) ;0)
Ja, mums! Nä, Ricky gillar inte heller getost och jag gillar det... bara ibland. Är det jag som är din "Halv åtta hos mig"-kompis? Tihi.... ;-) Men jag får väl börja matblogga då så att jag också kan dela med mig av recept! :-)
Ja Maria, starta en matblogg!!! Det skulle vara underbart =0). Man kan säkert köra fetaost istället för chevrè.
Ja, jag tror att jag har blandat ihop fetaost, persilja, vitlök och lite creme fraiche och lagt på lax in i ugnen och det var jättegott! :-)
Mmm, Maria! Det lät gott ;-) hur går det med din matblogg?