Chokladmousse

Här kommer receptet på den goda chokladmoussen som jag gjorde i lördags.



Ingredienser

100 gr mörk choklad
180 gr ljus choklad
2 äggulor
1 dl creme fraiche
2 msk socker
2 dl grädde
2 st dubbeldaim
jordgubbar eller hallon
Ev. 1-2 msk vatten om smeten känns för tjock (jag hade inte i det)

Såhär gör du

Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Blanda äggulor, creme fraiche, socker, choklad och grädde och blanda till en jämn och fin smet.
Hälll blandningen i fyra glas och ställ in i kylen. Innan servering, hacka daimen till småbitar och strö över moussen. Garnera med jordgubbar eller hallon.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0