Pumpasoppa

Jag har gjort om lite bland kateorierna idag, nu finns det en kategori för bullar & kakor och en för pajer & tårtor. Allt för att det ska gå fortare att hitta det man letar efter. Och nu när jag är i recepttagen så kommer ett recept på en god förrättssoppa. Om man vill lyxa till det (eller servera den som en varmrätt) så ska den serveras med nybakat bröd.
 
Min man gjorde en jättegod soppa som vi hade till förrätt i helgen. Den är så enkel att göra och är perfekt såhär under höst och vinter.
Söndagsmiddag - Pumpasoppa till förrätt och därefter kyckling.
 
 
Ingredienser för 4 personer
1 butternut-pumpa
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl grädde
3 msk smör
salt och vitpeppar
 
Gör såhär
Skala och dela pumpan i mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 15 minuter (känn med en sticka så att den är mjuk). Slå av vattnet och mixa pumpan till en puré. Tillsätt smör, creme fraiche, ägg och grädde och smaka av med salt och peppar.
 
Pumpan är mixad
 
Och såhär ser det färdiga resultatet ut

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0