Kålpudding
En av mina absoluta matfavoriter är kålpudding, det kanske är lite pensionärsvarning på det men det är så otroligt gott och enkelt att göra!
Recept för 4 personer
600gr nötfärs
2 ägg
0,5dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
8 dl kål
smör till stekning
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka kålen i ganska små bitar (ca 1x1 cm) och bryn den i smör tills den fått färg.
Blanda färsen med ägg, grädde, salt och peppar tillsätt sedan kålen (spar lite av kålen, det ska vara ett lager kål överst på puddingen).
Bred ut blandningen i en ugnsform och toppa med den sista kålen. Ställ in kålpuddingen i ugnen i ca 45 minuter.
Under tiden hinner man fixa alla tillbehören.
Kålpuddingen ska serveras med potatismos, smörslungade morötter, rårörda lingon och gräddsås.
Kommentarer
Postat av: Lena
Kålpudding är en av mina absoluta favoriter när det gäller husmanskost! Absolut inte pensionärsvarning! Bara sunt med riktig mat ibland! Tror tyvärr inte att det är många unga som tar sig tid att göra det.
Postat av: Kristin
Nej, och jag tror att de blir avskräckta av doften... Att steka kål doftar inte mumma direkt =0). Kul att du också gillar det!
Trackback