2>

L I L Y 1 Å R !

Lily öppnade paket i sängen på morgonen och Wilma hjäpte till :).
 
I lördags fyllde Lily 1 år! Vår lilla bebis börjar bli stor, hon äter "vuxenmat" och vill gärna äta själv. Hon vill att vi håller i henne så att hon får gå (inte så roligt för ryggen men förhoppningsvis så går hon innan året är slut), och nu när lekrummet nästan är färdigt så tycker hon om att vara där och busa med storasyster.
 
Hon kryper, och numera för det mesta med ena foten i så att hon ser ut som att hon ska resa sig efter varje krypsteg hon tar. Hon reser sig mot bord och låga möbler och står gärna och dansar när hon hör musik.
Hon är på betydligt bättre humör nu än i somras, det tror jag till stor del beror på att hon fick hjälp av en sjukgymnast med sina armar och sitt ben och det är mycket bättre nu! Jag slutade amma för ca 3 veckor sen och efter det så har sömnen blivit jättebra nattetid. Hon sover för det mesta hela natten från 20-21 till ca 07, underbart för mig och Håkan efter ett år utan sömn. Hon är inte så mycket för att sova på dagen men oftast lyckas jag få henne att somna en gång på dagen men sovtiden varierar mellan 20 min-1,5 timme.
 
Hon vägde 8190 gr på senaste kontrollen (förra veckan) och var 71,5 cm lång. När Wilma var 1 år så vägde hon 8400 gr och var 73,5 cm lång så de är ganska lika i storlek trots att Lily var mer än ett kilo lättare när hon föddes och vi ska egentligen jämföra med när Wilma var 11 månader för att det ska vara rättvist. Det märks att Lily älskar mat!
 
Hon kan prata lite grann: hej, tack, smaka (det är det ordet hon använder mest), titta (hennes första ord), mamma, tittut, och så har hon några återkommande "ord" som vi inte har förstått vad de betyder.
 
Hon och Wilma tycker om att busa och leka tillsammans och ingen kan få henne att skratta som Wilma kan.
 
Bilder från födelsedagen.
 
Jag fixar med tårtan på kalaset i lördags.
 
Vi har precis sjungit för Lily och hon väntar på att få smaka tårta, hon älskade den och åt upp hela biten utan problem.
 
Lily i magen. Foto: Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
Foto: Elin Ivemo
 
Nykläckt. 2250 gr och 47 cm
 
En vecka gammal bredvid en overall i strl 56-62.
Första mötet med storasyster.
1 månad gammal.
Lily 1 år. Foto: Kate Gabor

Fredag och full fart mot helgen


Wilma är klädd i sina "jobbarskor" skatt hon kan hjälpa snickaren.

September är förbi och det är skönt att välkomna hösten på riktigt! Jag gillar hösten och dess krispiga luft även om höstmörkret gärna får vänta ett tag till. De senaste veckorna har det varit en hel del kaos men efter nästa vecka har det mesta lugnat ner sig hoppas jag.
Renovering pågår

Igår fick jag två timmar (egentligen fyra, men då var jag först hos läkaren och det kanske inte är så lyxig egentid) själv på stan! Mina föräldrar hade hand om flickorna.
Jag hann med massor, jag köpte nya BHar som inte är amningsbehåar = bättre stöd och passform, klänningar(nåt som också är lättare när man inte ammar), skor och lite annat smått och gott som är lättast att shoppa utan barn. 
Jag fick väldigt bra hjälp i affärerna, kanske delvis för att det inte var full fart mellan 10-12 och delvis för att det var duktig butikspersonal. Det var så roligt att få inhandla lite nytt nu till hösten. 

Vi håller på att avveckla Lilys amning, det går över förväntan och jag tror att hon har slutat amma helt. Senaste gången var för några dagar sen, och det går helt okej utan amning för hennes del. Det blir förhoppningsvis också lättare för barnvakterna när hon inte ammar. Inatt, kors i taket, var första gången som hon sov från 23-07 utan att vakna. Kan ni förstå??!! Helt otroligt! Jag fick sova ca 6,5 timmar i sträck! Jag känner mig relativt pigg idag. Jag fick gå upp ganska tidigt för målaren skulle eventuellt komma kl 07.15 och då ville jag vara klar, men jag hade inte behövt stressa för hon har fortfarande inte kommit... Hon varierar mellan två olika kunder så vi vet aldrig när hon dyker upp. 
Renoveringen går iallafall sakta framåt.
Originaltapet (randig) samt tapet nr 2, aprikos i barnens lekrum. Här inne ska det bli både färg och tapet. 

Idag har vi en ganska lugn dag, vi ska handla och fixa matlådor annars är dagen oplanerad. 
Imorgon har vi kördag tillsammans med Maria som ska ta fram det bästa i våra röster, det ska bli superkul!