2>

Gravidfotograferingen

Nu har vi plockat färdigt i vardagsrummet, ätit middag, tvättat, bäddat åt bebisen och packat klart väskan som ska med till BB så snart blir det sängdags för mig, jag är helt slut och det blir en väldigt tidig start imorgon.
 
Här kommer äntligen bilderna från gravidfotogarferingen som vi gjorde vid Sala Silvergruva i maj tillsammans med Photos by Linda. Jag visar inte alla för då skulle det blir ett väldigt långt inlägg men några favoriter som ni kanske inte har sett tidigare kommer här.
Tänk att det är dags imorgon, nu när jag såg bilderna igen så blev jag alldels förväntansfull, och nervositeten släppte litegrann. Jag måste leta upp nyföddbilder på Wilma och Lily så att vi kan jämföra och se vem som är mest lik...
 
Ps. Det är fortfarande något fel på bloggen så bilderna beskärs på höger sida, jag blir galen för hela bilden kommer inte med och jag vet inte hur jag ska lösa det. Ni får ha det i minnet när ni ser bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon smäller det

Imorgon är det dags! Då kommer vi äntligen att få träffa bebisen i magen. Jag är lite spänd och nervös, de andra gångerna så har jag inte vetat vilken dag i förväg (inte så konstigt :) men det är en fördel när det är tredje barnet så att man kan planera med barnvakt och packning och allt annat praktiskt.
Tjejerna är lämnade hos mormor och morfar, de var överlyckliga när de fick reda på att de skulle få sova där och ville helst av allt gå dit så fort de vaknade imorse. Jag saknar dem redan och det känns tomt samtidigt som jag borde njuta av en lugn kväll och chansen att få sova ostört för sista gången på ett år eller tre.

Idag har vi tömt vardagsrummet för imorgon sätter renoveringen igång, det ska bli så roligt att se resultatet sen och få möblera om och komma iordning med betydligt mindre grejer än innan renoveringen. Less is more är min nya attityd och nu ska jag bara få med maken på det också.


Badrummet är på g

Renoveringen går framåt! Idag fick badrummet el och på måndag fixas det sista, då kommer toalett, handfat, duschväggar mm. Det ska bli så roligt att se slutresultatet, hittills är vi väldigt nöjda! Både målarfirman och firman vi har anlitat för badrummet är vi supernöjda med, så roligt när allt klaffar och de jobbar på som de ska.
Såhär såg det ut imorse, nu är även handdukstorken på plats.

Vi har haft väldiga problem med den snickarfirman som vi anlitade till en del av vår renovering men det kommer ett helt separat inlägg om det sen för jag vill verkligen varna andra för att anlita samma firma!

Idag har jag och pappa monterat upp bokhyllan i sovrummet. Än så länge så är den ganska tom för jag fixar inte att bära fulla flyttkartonger nu när jag är höggravid så det får Håkan fixa när han kommer hem från jobbet. Han är fortfarande kvar och fixar det sista inför semestern. Ni ska få se slutresultatet sen när vi har fått in lite böcker och saker på hyllorna. Och då ska jag ta en rak bild, här låg jag i sängen och fotade. 


I tisdags blev jag överraskad av mannen. Jag fick ett sms där det stod att jag skulle vara klar 17.45 och att barnvakt var fixad.
Han hade bokat bord på Frank och vi njöt av en Frank rules, 4 rätter som de väljer. Det kändes så lyxigt att få en kväll på tu man hand, särskilt nu när vi vet att vi inte kommer att komma iväg själva på ett bra tag. 



Magen i vecka 39.

Imorgon är det midsommarafton och kransarna är hämtade. Jag håller tummarna för att bebisen stannar inne imorgon så att vi kan fira som vanligt. 


En bra kväll

Vissa kvällar så tar läggningen en evinnerligt tid och det är tårar och arga miner, men vissa kvällar är det bara mysigt och allt går som en dans! Ikväll var en riktigt bra kväll. Vi la oss i tid, läste tre böcker och de somnade utan protester. 
Mina älskade döttrar.

Wilma ville ligga bredvid mig men jag vågar inte ha Lily på kanten så jag och Wilma höll handen istället. 
Inatt kommer Håkan hem, han har varit på körturné och vi har saknat honom! Medan han har varit borta så har jag försökt att komma bättre i ordning här hemma i de renoverade rummen och samtidigt börjat att packa ner vardagsrummet. Det är en vecka kvar tills renoveringen fortsätter och då är det bland annat vardagsrummets tur. Jag vet inte var vi ska ställa alla möbler och kartonger men det löser sig förhoppningsvis. 

Veckan som kommer är ganska fullbokad. Badrumskillarna kommer 7 imorgon bitti och nu är det äntligen dags för kakel! Det är roligt när det är synliga framsteg. 
Besök hos barnmorskan, playdate, luncher, ärenden och en del annat står på schemat. Och så är det midsommar på fredag! Jag älskar midsommar! I år ska jag beställa kransar till oss tjejer, jag har tänkt tanken de senaste åren men alltid glömt bort det men nu ska jag försöka att komma ihåg det till imorgon. Jag och barnen ska också köpa en nalle till bebisen som den ska få av Wilma och Lily. Nappar har vi redan köpt, Wilma var väldigt noga med att bebisen ska få nappar av dem. Jag ska även införskaffa det sista till BB-väskan, jag ska googla lite och se vad jag behöver ha med mig. Imorgon går jag in i vecka 39!


Snart får vi träffa dig!


Gravidfotografering

I tisdags åkte jag till Sala och hämtade bilderna från gravidfotograferingen. Barnen var inte på humör när vi fotades men det blev många bra bilder ändå och fotografen Linda lyckades fånga ett och annat leende från barnen. 
När jag har fått över bilderna till datorn så ska ni få se flera.
Magen i vecka 35.
 
Vi fortsätter att fixa här hemma och idag har mina föräldrar varit här och hjälpt till. Det har tvättats fönster och spikats lister. Nu är matbordet på plats igen, samt vitrinskåpet och bänken i köket.
Jag har även börjat ställa in saker i barnens nya sovrum men vi väntar fortfarande på den nya sängen så nu avvaktar jag tills den kommer så att jag ser hur mycket plats jag behöver. En rolig/fin barnlampa står på inköpslistan samt någon form av förvaring.
 
Köket har verkligen förändrats trots att vi bara gör en mini-make over där. Innan renoveringen såg det ut såhär:
Mintgröna väggar, ärtgrön färg ovanför diskbänken samt en tredje grön nyans på golvet.

 
Och nu ser det ut såhär:
 
Väggarna har blivit vita, ovanför diskbänken sitter en tapet och det grön- svartrutiga golvet ska målas grått men det sker veckan efter midsommar när de fixar vardagsrummet. Mer bilder kommer när vi kommer mer iordning.
 
 

Renovering pågår

Här hemma är det fullt upp. Vi har satt igång steg två av renoveringen och just nu så bor jag, Håkan och Lily i vardagsrummet. Rummet där Wilma sover är redan fixat men efter den här delen av renoveringen så kommer Wilma att byta sovrum och dela med Lily, om det blir som vi har tänkt. 
Wilma har fått välja tapet till det sovrummet och den hämtade jag ut idag så den sätts förhoppningsvis upp på måndag. Vårt sovrum har tapetserats och målats och igår så la min pappa och jag golv där. Nu är det dags för lister och sen kan vi ställa tillbaka vår säng. Lite list har kommit på plats och såhär ser det ut just nu.

Vi ska ha en bokhylla med skrivbordsdel i sovrummet som vi ska beställa i helgen, och sen ska det in en fåtölj som jag kan amma i och så spjälsäng, tavlor, lampor, och kanske någon hylla. 
Jag är så nöjd redan nu och jag tror att slutresultatet blir toppen!

Idag fixas det i köket och korridoren, det blir nog klart någon gång nästa vecka och när det är klart så ska vi tömma vardagsrummet och fixa det. 
Vi håller även på med det lilla badrummet som innan renovering såg ut såhär.

När det är klart blir det inte lika färgglatt,  vi tar bort det gröna och satsar på neutralt. Just nu är det bara träreglar och lite gipsskivor på plats, ni får se fler bilder när arbetet fortskrider.