2>

Wilma 10 månader

Foto Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
Idag blir Wilma 10 månader. Snart har det gått ett år sen hon föddes och det är som alla säger, tiden flyger iväg!
 
Wilma reser sig mot allt och går om hon har något att stödja sig mot. Hon säger "titta" och "titta där" och pekar åt olika håll. Hon äter med god aptit och gillar det mesta. Hon har 3 tänder som hon gärna testar, både på fingrar, bord och allt annat hon kommer över. Hon sover fortfarande väldigt bra och hon gillar sång och musik. Musikboken hon fick i julklapp kan hon nu få igång själv och när hon gör det så tittar hon på mig och skrattar. Hon gillar att vinka och klappa händerna och göra olika ljud med munnen. Hon är en glad tjej som är väldigt lätt att ta hand om helt enkelt.
 
 
 
Foto Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
 
 
 
 
 
 

Afrikanskt

Dagens lunch.
 
Idag har vi hållt oss hemma. Min telefon har strulat den senaste tiden och den här sista veckan har den inte alls varit samarbetsvillig. Idag försökte jag att uppdatera den i hopp om att få igång mina appar igen men då la den av helt. Efter några timmars försök så fungerar den igen, jag kan iallafall ringa på den. Apparna får jag ta en annan dag.
 
Gårdagen spenderades på Leos lekland och där stortrivdes W och hennes kompisar. Vi stannade till 15-tiden och därefter åkte vi hem och lekte tills det var dags för W att åka till sin gudfar och Emelie och jag fick några timmars energipåfyllning på kören.
Natten till tisdag så drömde jag om mat (kokospanerad kyckling) och efter det blev jag så sugen på kyckling med kokos så jag googlade runt och hittade en afrikansk kycklinggryta med kokos som jag bjöd Håkan på i tisdags kväll. Den var ganska god enligt mig medan H tyckte att den var jättegod, så med några små förändringar så kommer den att lagas igen. Det blev många portioner så den har ätits vare dag sen dess.
 

Loppis, konsert och vuxenmiddag

Middagen i fredagskväll var ljuvlig! Helstekt oxfilé med rödbetor och getost.
 
Den här helgen har gått i ett nafs, det har varit fullt upp och jag har hunnit med en hel del. Jag och min syster bestämde oss för att stå på loppis för att bli av med lite saker som vi inte behöver längre.
Jag sorterade ut kläder under förra veckan och tidigt i lördags morse träffades vi och gjorde iordning vårt bord på loppisen på Bäckby. Klockan 10 öppnades dörren och det vällde in folk!
Av det jag hade med mig gick mina kläder bäst. Efter några timmar hade vi fått in snitsen och visste på ett ungfär vad vi kunde ta betalt. Kläderna gick för 20 kr st, jag hade hoppats på lite mer men jag kände att det var bättre att bli av med det än att ta med det hem igen.
De finare kläderna kunde jag sälja för 40-50 kronor styck så jag gick med vinst även efter att vi betalade bordshyran.
 
Under tiden var Wilma hemma med pappa och hade pulkapremiär ute i trädgården. De tog kort och filmade så att jag också skulle få se.
 
Vi tittade på Frölundas match när jag kom hem, och innan middagen så tände vi i öppna spisen. Det var så mysigt och skönt att få lite extra värme efter att ha stått på den kalla loppisen hela dagen.
Wilma var väldigt fascinerad, men vi var noga med aj aj och efter en stund spärrade vi av med kartonger på behörigt avstånd så att vi kunde slappna av lite och sätta oss i soffan och njuta.
 
Igår var det en heldag med kören. Vi hade repetition, prästvigning, repetition och konsert. Eftersom vi kände att det inte skulle vara bra för W att vi kom hem nån timme och sen lämnade bort henne igen så fick hon vara hos barnvakterna hela dagen och vi passade på att njuta av en lunch/middag på K9.
 
 
 

Träningsläger

 
Jag har fått ett erbjudande från gymmet om en träningsresa senare i vår till Fuerteventura, det låter väldigt lockande så det lutar åt att jag ska åka, men det innebär en vecka ifrån Wilma och det är såklart jobbigt. Nu finns Skype och facetime så vi skulle kunna ha kontakt varje dag (om det inte blir jobbigt för W att se och höra mig men inte kunna komma till mig) och jag tror att det skulle få Wilma att ty sig lite mer till Håkan, och icke att förglömma så blir jag en piggare mamma efter lite egentid i värmen plus att jag får ett mål med vårens träning (och kost). H brukar vara borta på affärsresor lite då och då och det går bra så det blir nog inga större problem för Wilma, det är värre med mammahjärtat.
 
Italien sommaren 2011.
 
 
 

Haga slott och första natten utan Wilma

Haga slott
 
Helgen som gick spenderades på Haga slott utanför Enköping. Det var kören som åkte på övningshelg inför den kommande cd-inspelningen så tiden ägnades åt repetition av vårens reportoar.
Jag älskar fina miljöer och det var roligt att få vistas här en helg. Hade vi haft någon ledig tid så hade det blivit en lång promenad för det var strålande sol (som alltid när vi har rephelg),
Utsikten från övningsrummet.
 
Den här helgen var det även premiär för Wilma att sova utan oss. Vi lämnade henne till min lillebror och hans tjej på lördagsmorgonen och på eftermiddagen tog mormor och morfar över och hade henne över natten. Som förstagångsförälder så känns det som väldigt stort att lämna bort sitt barn över natten, iallafall för mig.
Wilma har haft barnvakt ofta men aldrig över natten. Nu är premiären som sagt avklarad och det gick galant för alla parter. Hon hade skött sig ypperligt och sovit bra, så det känns lovande för framtiden.
Vi fick många mms så då var det inte lika svårt att vara ifrån henne så länge.
 
Klänning från Lindex, leggings från H&M, rosett från NK.
 
På lördag ska jag stå på loppis och W är gärna med och sorterar ut vad som ska säljas.

 

Snön och kylan har kommit

Vi kom hem från Lund i måndags kväll och vi möttes av snö och kyla, i Skåne var det plusgrader och bart på marken.
Vhar haft en ganska lugn vecka hittills. Den efterlängtade badpremiären på babysimmet blev äntligen av och Wilma stortrivdes i vattnet.
Igår blev det en promenad till gymmet och sen en timmes hårdkörning (träningsvärken känns härlig idag) och Wilma fick vara på barnavdelningen. Hon hade inte tid att säga hej då till mig eftersom det fanns så mycket roliga leksaker och när jag var ute på gymet så kunde jag höra hennes glädjetjut från barnrummet.
Det gick jättebra att ha henne på barnpassningen så det blir det nog mer av under våren. Jag tycker att det är skönt att träna på dagen, då är jag "klar" när H kommer hem från jobbet och vi får kvällen tillsammans istället.
 
Efter gymet gick vi hem och åt lunch och därefter åkte vi hem till min syster och spenderade eftermiddagen där innan det var dags för körövning.
Idag hade jag tänkt att uträtta lite ärenden men eftersom både mina och Hs nycklar åkte till Stockholm imorse så håller vi oss hemma tills H kommer hem. Jag somnade direkt när jag la huvudet på kudden igår men vaknade vid 3-tiden och kunde inte somna om så idag är jag lite trött. Wilma ville inte sova på förmiddagen men nu har hon äntligen somnat och jag passar på att uppdatera bloggen och äta lunch. Vem vet, jag kanske hinner med en liten tupplur jag med innan hon vaknar.
 
Nu när det är kallare ute så blir det full mundering med tjock overall, mössa och åkpåse. Wilma protesterar eftersom det blir svårare för henne att röra på sig.

Älskade barn

Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com
 

Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft

 

Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.

 

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg.

 

Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara

 

Av: Jessica Marie Nilsson


Den här dikten läste Håkan på Wilmas dop. Jag blev så rörd när han läste den och jag tycker så mycket om den. Bilden ovan är en av mina favoriter och en förstoring av den finns nu på Wilmas rum.

 


Barnrummet börjar ta form

Den här dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Klockan var ställd på 9 men jag som legat vaken några timmar under natten stängde av den och somnade om. Wilma vaknade vid 10.30 så då blev det sen frukost. Idag var det premiär för babysimmet men de hade ändrat tid (det här fick mig att bli riktigt sur men det får jag skriva om en annan dag när jag har lugnat ner mig) så det var bara att traska hem igen med en riktigt sur liten W som inte alls ville åka vagn.
 
Wilmas rum börjar ta form och så här ser det ut nu. Bilderna är tagna med min telefon, när allt är klart så får ni se hela rummet, och då bilder tagna med den riktigt kameran :).
Bilderna ska sättas upp på väggen, ungefär där de står nu men en bit upp.
 
Wilma började plocka med sakerna i hyllan direkt när jag hade ställt upp dem. Hon trivs riktigt bra i sitt rum och kryper gärna dit själv och leker. Nu har vi ställt in amningsfåtöljen (eftersom den inte behövs i sovrummet längre) där så att vi kan sitta där och läsa sagor innan hon ska somna när hon blir lite större.
 
En fåtölj till Wilma som vi fyndade i somras på Åhléns i Ludvika.
 
Nästa steg är att få upp en hylla, sätta upp sänghimmel (den blir dock inte över sängen), få bort alla klädkartonger och kassar som fortfarande är kvar därinne och till sist att ställa in sängen där så att hon kan börja sova i sitt eget rum. Det känns lite småläskigt att inte ha henne i samma rum tycker jag men jag antar att det är en vanesak. som det är nu så vaknar jag så fort hon låter men om hon sover i eget rum så hör jag nog inte henne förrens hon pratar eller skriker. Rummen är nära varandra, och vi kan använda babywatcher om vi vill känna oss säkra men jag hoppas att det inte behövs. När hon sover på dagen så är jag inte i samma rum så det ska nog gå bra på natten också.

Frank, kör och öppna förskolan

 
Den har veckan har bjudit på en massa roliga saker och än så länge så är det bara torsdag.
Julen är undanstökad, just det kanske inte är så roligt men det är skönt att få plcka bort allt pynt och försöka att skapa lite ordning och reda.
 
Den här veckan drar våra vanliga aktiviteter igång, först ut var kören. Det var roligt att återse alla efter juluppehållet. Jag och H var inte med under julen så det var några veckor sen och det är alltid roligt att få sätta tänderna i vårens reportoar.
Efter kören så fortsatte jag och Håkan till Frank för en middag på tu man hand när vi ändå hade barnvakt. Vi åt fantastiskt god mat och det var en riktigt bra avslutning på kvällen.
Jag valde råbiff till förrätt, den serverades med parmesan, rädisor och kantareller.
 
Torskrygg med hummer i hummersås, den serverades med semitorkade tomater, ricottafylld tortellini och parmesanchips.
 
Idag besökte vi öppna förskolan tillsammans med mammagänget och det var fullt med folk! Hela barnvagnsparkeringen var full, det var nog många som längtade dit efter juluppehållet. Det blev sångstund och det brukar W gilla men idag ville hon bara fram till leksakerna och de andra barnen så hon ville inte riktigt sitta still.
Efter sångstunden blev det en massa lek och bus och efter lunchen drog vi ut på en långpromenad tillsammans med de andra mammorna. Det var grått ute men lagom kallt så det var en riktigt skön promenad.
På vägen hem handlade vi inför kvällens middag, det är skönt att ha allting klart så att vi slipper åka och handla när Håkan kommer hem från jobbet.
 

Tillbaka till vardagen

Efter många lyxiga dagar med ledighet så började vardagen idag med en väckarklocka som ringde alldeles för tidigt😁. H kom iväg till jobbet och jag och Wilma låg kvar i sängen en stund.
Idag ska vi försöka att städa ut julen och få ordning på allt som händer nu i januari men först ska vi få till en storhandling.

Gårdagens outfit. Jeans Levi's, linne MQ, kofta Lindex. Smycken Pilgrim och Michael Kors.

Gårdagen, sista lediga dagen, blev en effektiv dag då vi hann fixa mycket. Bland annat blev det ett besök på Ikea där vi köpte en del möbler och grejer till Wilmas rum. Vi påbörjade det projektet nu under ledigheten och vi har kommit en bit på väg. Rummet blir nog inte klart än på ett tag för det saknas en del saker fortfarande men vi har inte bråttom utan det får ta den tid det tar. 
På väg hem från Ikea åkte vi hem till familjen F och tog en efterlängtad fika och pratstund. Så mysigt och roligt att det äntligen blev av efter semestrar, sjukdomar och annat som kommer i vägen. 


Träning, shopping och middag

På väg till gymmet.

Gårdagen började med ett pass på gymmet. Kosten har jag misskött på alla sätt och vis under ledigheten men nu är det nya tag. Efter ett hårt träningspass är jag alltid mer motiverad och nu när alla stora högtider och födelsedagar avklarade för några veckor framöver så känns det lite lättare.
På Erikslund

Efter gymmet åkte vi till Erikslund, eftersom hockeyn började redan kl 15 så delade vi upp oss. H tog med sig Wilma till Ica och jag gick loss inne på shoppingcentret. Vi var klara på mindre än en timme och bestämde oss för att åka till den nya saluhallen då Ica hade slut på oxfilé. 
Efter en lång stunds väntan blev det vår tur och vi fick med oss den sista biten oxfilé hem till kvällens middag. 
Vi varvade hockey med förberedelser inför kvällen. Jag slängde ihop en enkel dessert och plockade lite så att det skulle se okej ut i kök och vardagsrum. 

Ett försök till outfit-bild. Men det är svårt att se vad jag har på mig och den råa oxfilén i bakgrunden gjorde inte bilden bättre. 
Vi hade en jättetrevlig kväll med våra gäster och vi åt gott och de gillade mycket med Wilma vilket var toppen, hon får mycket uppmärksamhet och vi föräldrar fick fixa med mat och sånt ifred. 

Det blev bättre bilder när H ställde upp som fotograf. Topp och strumpbyxor (guldglittriga men det syns inte) Lindex, kjol Vila, örhängen Glitter, klocka Michael Kors.



Nyår

 
Idag har vi fått hjälp av min pappa med att koppla in TVn i sovrummet och få igång AppleTV så nu vet ni var ni hittar oss framöver. Så smidigt och skönt att kunna se på tv/film i sängen. Det blev en sväng på stan också och nu är vi redo för kvällens födelsedagsmiddag.
 
Här kommer bildregnet från nyår. Det blev mest mobilbilder tagna eftersom minneskortet till systemkameran blev fullt men det gick bra det också.
Vi spenderade nyår med mina äldre syskon och några vänner. Vi började redan vid 15-tiden så det blev 12 timmar av fest!
Kvällens middag. Toast skagen till förrätt, därefter serverades vi helstekt oxfilé med potatisgratäng, bearnaise- och rödvinsås och middagen avslutades med vit chokladmousse med bär. Vi hann med några olika spel under kvällen oh på bilden ser ni kampen mellan kvinna och man, ett av favoritspelen.
 
Lilla familjen är nyårsfin.
 
De vuxna och Wilma är redo för tolvslaget
 
 

Wilma 9 månader

Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
Vi hade fullt upp igår och jag hann inte med att blogga som jag hade tänkt. Wilma blev 9 månader på självaste nyårsafton och nu har hon varit lika länge utanför magen som i (på ett ungefär).
Nu kryper hon riktigt bra och mat älskar hon. Det har gått trögt tidigare men nu har hon blivit en riktigt glupsk tjej, det beror antagligen på att hon rör sig mycket och/eller är i en växa-period. Hon har börjat vinka och resa sig mot möbler och lära gå-vagnen hon fick i julklapp kommer att användas flitigt nu i vår.
 
Rapporten om nyår kommer imorgon. Vi sov över hos min syster så det blev en ganska tidig start på dagen med gemensam frukost och lunch och därefter åkte vi hem och myste i soffan framför Ivanhoe och med datorn i mitt knä. Nu har jag sett året med kungafamiljen och Fröken Frimans krig väntar, en bra tv-kväll.
 
Här kommer några fler bilder från fotograferingen med Elin Ivemo. Den här outfiten hade hon på sig på nyårsafton.
 
 
 
 
Fotograf Elin Ivemo http://elinivemo.com
 

Året som gått juli-sept

Såhär på nyårsdagen fortsätter årsresumén.
 
Juli
Sommarsverige bjöd på mycket sol och värme, det var en perfekt sommar att spendera i Sverige. Det blev ytterligare en resa ner till Lund och vi firade både 5-årig förlovningsdag och 3-årig bröllopsdag där nere. Vi åkte hem till Västerås lagom till Power Meet och tittade på fina raggarbilar. Wilma fotades i Ludvika, en rolig dagsutflykt
Vi åkte till släkten i Borlänge och var med på Angelinas konfirmation. Renoveringen tog fart och vi tapetserade både vårt sovrum (vi bytte sovrum i samma veva) och kontorshörnan.
Vi besökte Eskilstuna och tittade på djuren, vi åkte till Göteborg och tittade på Robbie Williams, stugan utanför Uddevalla och besökte släkt och vänner på västkusten. Vår flygel som vi beställde någon månad innan kom äntligen på plats. Sommaren hemma i Sverige bjöd även på många restaurangbesök och middagar med vänner ute på altanen.
 
Wilma med vinsterna från Parken Zoo.
Sommar på bästkusten.
 
Augusti
I Augusti var jag iväg på tjejmiddag för första gången sen Wilma kom, jag hade lämnat henne innan men inte för en hel kväll. Det gick bra och hon sov sött när jag kom hem.
Vi fortsatte semestrandet i vår närhet ocn besökte Strömsholms slott, Borgåsund, Stockholm,
Wilma döptes i Badelunda kyrka och efteråt var alla gäster hembjudna till oss på dopfika. Månaden avslutades med att vi hade inflyttningsfest!
Lycklig efter en kväll med en massa tjejsnack, god mat och bubbel.
Kalasklädda tjejer och nedan är bilder från dopdagen.
 
 
September
Vi kom igång med öppna förskolan-besök och vi åkte ner till Skåne en vecka och hälsade på. Vi åkte till Stockholm och då hade vi sittvagnspremiär med Wilma.
Vi åkte utomlands för första gången sen Wilma kom, Rom blev första destinationen och allting gick strålande! Efter Rom flög vi vidare till Schweiz för några dagar i Montreux.
 
Wilma turistar i Rom
Amningspaus i en gränd i Rom.
Montreux
Wilma blev 6 månader!