2>

Sommarfin

Jag inhandlade två stycken nagellack idag. Det är dags att göra fötterna sommarfina! Jag kunde inte bestämma mig för vilken färg jag tyckte var finast så jag köpte båda två och så får jag bestämma mig sen när det är dags att måla naglarna. Just nu lutar det åt det blåa för det matchar mina fingernaglar bäst. Här kan ni se hur de se ut. Vilken är er favorit?





Det lilaglittriga heter Viva la Diva nr 71 och det blåa heter Viva la Diva nr 74.

Nu har vi repat klart och det låter bra om...

img_6842 (MMS)

Nu har vi repat klart och det låter bra om kören. Kyrkan är helt fantastisk, ni ska få se fler bilder imorgon. Det känns som om vi redan är i rom, den påminner om kyrkorna där. Nu är det fikadags!


Dagens

Nu ska vi bege oss till Ystad där vi ska ha konsert med Lunds Kammarkör. Konserten börjar klockan 19 men innan dess ska vi repetera och testa akustiken i kyrkan. Det var längesen jag var i Ystad så det ska bli kul att se om jag känner igen mig.

Såhär ser jag ut idag

Klänning Lindex


Väska Gina Tricot


Örhängen Indiska


Armband KappAhl, ringen är köpt hos en juvelerare på St Thomas

Inredning

Först och främst vill jag säga hej till alla VLT-läsare som tittar in här idag, här i bloggen under kategorin "Inredning" hittar ni fler bilder från lägenheten.

Idag blev det en tur på stan för att uträtta lite ärenden, det fanns en massa fina saker på Erikshjälpen.

Det här skrinet var jag jättesugen på, men det hade lite skavanker och saknade inredning så det fick stanna kvar i butiken.




Det här lilla bordet passar inte in hemma hos oss men det var fint med alla dekorationer.




Den här kistan står i skyltfönstret, jag och Håkan tittade på den när vi gick hem från körrepet igår men Håkan var inte lika entusiastisk som jag var ;-).


Anledningen till att jag besökte Erikhjälpen idag var att vi såg en ram i skyltfönstret som skulle passa fint i Västeråslägenheten. Den var från 40-talet och tillverkad i tenn eller något liknande material, och det var ett fotografi på en liten flicka från 1942 som var inramat. När vi såg den så började vi fundera på hur ett foto från 40-talet hamnar på Erikshjälpen. Jag vet att alla inte är lika sentimentala som jag men om flickan på fotot levde så skulle fotot säkert vara i hennes ägo, och annars borde hennes familj ha hand om det...men eftersom det nu stod i skyltfönstret så finns hon nog inte kvar i livet, och kanske inte hennes familj heller, eller så är de inte så sentimentala, vad vet jag?
Hur som helst, ramen var jättefin och det tyckte tydligen någon mer än jag för när jag kom dit idag så var den såld. Det blev en annan ram (med en målning i) istället.




Glassigt!

Ett svalkande tips nu i sommar, Sias laktosfria vaniljglass! Den är riktigt god och smakar precis som en vanlig gräddig vaniljglass (iallafall som jag minns den). Mmmm!


VLTs bostadsbilaga

Idag är jag och Håkan med i bostadsbilagan till VLT. Eftersom vi är i Skåne för tillfället så har jag ingen tidning här, däremot har jag fått några bilder på artikeln. Såhär ser det ut:






Mamma berättade dessutom att det var en tävling i tidningen, man ska svara på vilket torg vårt hus ligger vid ;-).
Vad jag har hört så var det inga bilder på kök/matsal, gästrum och sovrum, de ser ut såhär.

Matsal





Gästrum




Sovrumsdetaljer








Spännande

Imorgon ska artikeln i VLTs bostadsbilaga komma om inget oförutsätt har hänt. Det ska bli spännande att se resultatet! Eftersom vi är i Skåne just nu så får vi nöja oss med att se foton på artikeln ;-) om den inte finns med på vlt.se vill säga.

Vi är förväntansfulla!


Kvällens körrep gick bra, kören låter så bra och vi är verkligen redo för tävling!!! På lördag morgon bär det av till Rom och imorgon ska jag införskaffa lite saker inför resan.

Stortorget

Igårkväll var det körrep med tjejdelen av Lunds Kammarkör. Här är jag påväg till kören.


Körrepet




Vi tog ett glas vin på Stortorget när körrepet var slut. Vi stannade inte så länge eftersom vi skulle hem och fixa kvällsmat och titta på "Morden i Midsomer". Det var en fantastisk sommarkväll!







Sunshine

Jag har spenderat eftermiddagen i Stadsparken här i Lund. Vädret är helt fantastiskt så det gäller att passa på
Jag läste ut min bok "Historiens största mordgåtor".




Min bästa vän när jag är ute och solar och inte är vid en sjö/pool/ett hav.






Sommarsverige är så härligt!

 

Middagen igår

Det blev biffstroganoff till middag igår, underbart gott!
Vi hade stekta champinjoner och lök till eftersom jag ville undvika riset som vi i vanliga fall har till, och så sallad såklart.


TV4 nyhetsmorgon

Igår på nyhetsmorgon i TV4 var min vän morgonens artist. Hon heter Sara Thuresson och vi sjöng tillsammans i Lunds Kammarkör för några år sedan. Hon har nyligen släppt sitt debutalbum och är ute på en Sverigeturné under våren och sommaren.

Om ni klickar här så hittar ni länken till de olika låtarna hon framförde.



Heja Sara!

Oh, what a night

Den här natten har jag inte sovit många timmar. Jag somnade efter klockan 01 och vaknade 02:12 av en mardröm. Se låg jag vaken och kunde inte somna om för jag var så uppe i varv. Dessutom var det så otroligt varmt! Jag och Håkan delar på en 120 cm bred säng här i Lund och det innebär att vi ligger väldigt tätt och när det är så här varmt ute blir det väldigt svettigt.
När klockan var lite mer och jag fortfarande inte hade somnat (vad jag vet iaf, ibland somnar man nog till en stund för jag tror inte att man orkar vara vaken så länge) var det dags för brandkåren att dra förbi. Under en timmes tid kom de med sirener. Det brann ca 500 meter från oss i ett hus som håller på att byggas. Då fick jag ännu mer puls och kunde absolut inte somna om!

När Håkan gick upp så bredde jag ut mig i sängen och somnade på en gång! Han väckte mig för att säga att han gick till jobbet men eftersom jag knappt ens hade sovit 3 timmar så jag sa att jag skippade träningen för att sova, sen somnade jag om och vaknade av en ambulans kl 10:40.

Nu är det dags att få något i magen!

Titta vilka fina tomater vi hade till middagen igår, en blandad kompott. De var så goda!

En smart grej

Den här smarta kroken fick jag av Annas mamma Ewa. Den är perfekt när man är ute någonstans och inte vill lägga väskan på golvet eller sitta och hålla i den och den tar ingen plats i väskan, perfekt!





Styrketräning

Här kommer bilderna från senaste träningen med Bettan. Vi körde rygg, bröst, triceps och mage.

Rygg!




Jag försöker att prata bort tiden istället istället för att träna ;-). 

Bröst



Triceps




Mage


Rygg




Bröst




Rygg






Bröst


Triceps


Mage


Det var sista träningen tillsammans på ungefär en månad. Jag längtar efter nästa pass, men efter ett långt uppehåll så är det så jobbigt att köra med Bettan ;-) men väldigt nyttigt!

Tips mottages tacksamt!

Nu ska jag gå till Mikaelsalen och repa med tjejerna i kammarkören inför körtävlingen.
Är det någon som kan komma på någon bra present till Håkan? Vi har både förlovningsdag och bröllopsdag den här veckan. Jag har några idéer men om någon har något bra förslag tar jag tacksamt emot det!

När jag var ute och gick tidigare idag så passerade jag Klosterkyrkan och tog den här bilden, himlen är så blå!



Gossip girl



Klänning Gina Tricot, solglasögon Miu Miu, väska Michael Kors.

Jag var och hämtade passet idag, och jag måste säga att jag är lite besviken. Jag ser ut som en gråhårig tant! Jag får se om jag vågar lägga upp någon bild här på bloggen. Efter polisen tog jag en tur till Apoteket för att köpa solskyddsfaktor inför resan. De hade två olika flaskor att välja på, och jag ville ha en som hade sprayfunktion så då var det bara en kvar, den kostade 250 kronor! Är inte det väldigt dyrt? Jag vet att det är en bra grej och jag klarar mig inte utan solskyddsfaktor men det tyckte jag var i saftigaste laget... Nu gäller det att använda upp den innan den passerar bäst före-datumet (det är ganska kort datum på solskydd).

Jag var även in en sväng på Erikshjälpen, en av mina favoritbutiker här i Lund. Jag hitatde ingenting idag men det är alltid kul att spana deras utbud.

Nu är det dags för Gossip girl!


Trevlig tisdag

Nu är jag hemma från gymet igen. Jag passade på att gå dit när Håkan gick till jobbet, på så sätt var det lättare att stiga upp ur sängen och ge sig iväg.





När jag kom till gymet så var det knappt någon där, skönt! 


När jag är i Lund så kör jag väldigt blandade övningar, typ de maskiner som jag känner igen ;-). Jag fokuserar inte på 3 muskelgrupper utan kör lite gott och blandat. Det är ju bättre än att inte köra alls.

Det är fantastiskt väder ute. Miin plan är att fixa iordning mig och därefter ge mig iväg till polisen för att hämta mitt pass och uträtta lite ärenden på stan.

Nu är jag på gymet och ska plåga mig i ca ...

img_0507 (MMS)

Nu är jag på gymet och ska plåga mig i ca en timme. Jag känner mig duktig som kom iväg såhär tidigt idag.


Godkänd!

Jag fick precis reda på att både jag och Håkan klarade sista tentan!!! Gissa om jag är glad!!! Det känns så skönt att veta att det inte finns några tentor som släpar efter till augusti när de nya kurserna ska börja.

Ikväll firar vi!

Jag har gjort supergoda drinkar!

Midsommarpokalen

När midsommar firas i Holmsbovallen är det obligatoriskt med Midsommarspelen eller Midsommarpokalen som det också kallas. Såhär såg årets upplaga ut.

Som vanligt så var det Fredrik och Micke som var arrangörer.


Mitt lag, det turkosa laget


Första grenen var att kasta hästsko och träffa en pinne, jag satte båda mina =0).


Fina Edvin


Nästa gren var att skjuta slangbella, man skulle träffa en gubbe och om färgkulan gick sönder fick man extrapoäng, jag missade, trots fin pose.








Sen skulle man ta så många träklossar som möjligt innan tornet rasade, och det gick på tid.


Därefter var det dags för en blötare gren. Man skulle ta sig genom en snitslad bana, med en papperstallrik som var fylld med vatten, det gällde att ha så mycket vatten som möjligt kvar samt att vara så snabb som möjligt.


Och så den traditionella avslutningen, spotta råtta. Här kommer några härliga bilder!










Vinnarlaget, lag randigt!


Håkan vann en kokbok och jag kökshanddukar (mitt lag kom 3:a)



Färdigtränad

Åh, vad jag har varit duktig! Jag tog mig till gymet och tränade trots att jag inte hade någon lust och trots att det är strålande sol ute.
Nu ska jag försöka att installera ett program på datorn (inte min starka sida) och samtidigt så njuter jag av svenska jordgubbar, vilken lyx!


En rolig vecka

Min vecka ser ut såhär

Måndag
Träna
Uträtta en massa ärenden (om jag lyckas ta mig hemifrån snart...)

Tisdag
Träna
Rep med tjejerna

Onsdag
Träna
Tvätta
Rep med LKK

Torsdag
Träna
Rep med LKK
konsert

Fredag
Träna
Tvätta
Jag och Håkan har förlovningsdag (3 år) min plan är att laga någon god middag till honom här hemma eftersom vi sticker tidigt på lördag morgon.

Lördag
Vi reser till Italien (Rom) för körtävling.

Söndag
Vi tävlar med Lunds Kammarkör och damkören i Rom
Vår bröllopsdag, vi gifte oss den 3 juli 2010. Eftersom vi inte riktigt vet vad som händer i rom med körtävlingën och så, så får vi se hur vi kan fira =0).

Den här bilden är tagen i Rom 2007 när jag och Håkan gjorde vår första gemensamma resa.

Resan söderut

Igår åkte vi till Lund. Vi hade inte bråttom så vi stannade till för att titta på fina hus och loppisbutiker. En skön söndag!
Den här tog vi innan vi åkte, om man tittar noga ser man Stadshotellet i Västerås reflekteras i mina solglasögon.




Håkan har fikapaus utanför Norrköping.





När vi kom till Lund så köpte vi med oss pizza, det är inte min favorit men Håkan var sugen på det. Det blev en Mamma Mia för mig.

Solen lyser, himlen är blå...

Åh, vilken härlig morgon! Jag fick en liten sovmorgon och jag fick vakna upp brevid min älskling, solen skiner och på himlen ser man inte många moln.
Idag är en lugn dag, jag ska ta mig iväg till gymet, hämta passet, storhandla och kanske ta en sväng på stan. Lovely! Fortsätter det att vara såhär fint väder kanske jag lägger mig i stadsparken en stund på eftermiddagen.


Den här vackra fjärilen såg vi utanför en mack igår, den var skadad så den kunde inte riktigt flyga iväg.

Tjejmiddag

I torsdags hade vi tjejmiddag och det var längesen jag skrattade så mycket! Vi åt god mat, snackade och tittade på bilder från Annas bröllop.

Förrätt


Snygga Anna har klippt sig! Det blev så bra =0) I love it!




Presenten från oss






Tack tjejer för en trevlig kväll!

A midsummer nights dream

Visst är det här en cool bild? Jag älskar färgerna.




I´m getting sentimental (over you)

I vardagsrummet har vi en liten "minneshylla". Där har vi askarna till våra förlovningsringar, bukett och tiara från bröllopet och annat smått å gott. Jag blir sentimental så fort jag ser hyllan...


Etta på tipspromenaden!


Här har vi precis fått våra vinster i lotteriet, ett par simglasögon och en legosats, det ska Anton och Edvin få leka med när de kommer på besök =0).


Micke och Fredrik vid stången.


Anton har roligt!




Här ser ni vinnarna i årets tipspromenad, vi hade alla rätt!!!! Vi var de enda som hade det, roligt! Vi vann den här tygkassen.



Mot sydligare breddgrader

Idag ska jag och Håkan köra ner till Lund. Vi åker strax före lunch om allt går som det ska. Det gäller att tänka efter och kolla så att jag har packat allt som behövs för vi kommer inte tillbaka hit till Västerås innan Italien så det gäller att ta med allting nu.
Min bror och hans tjej ska vara lägenhetsvakter medans vi är borta.
Jag hoppas att det är bra väder på vägen ner, det är inte roligt att köra om det spöregnar.

Bilden är tagen på midsommarafton.

Gästrum

Jag möblerade om lite här hemma tidigare i veckan och nu ser gästrummet ut såhär:










Midsommar!

När vi kom fram till stugan så bjöds det på snittar och bubbel.




Mamma


Lunchen


Snapsvisor på G!


Stefan och Emelie


Jag och Emma


Jag och min älskling nere vid dansen




Emma och Edvin


Dansen




Ljudteknikern


Det kommer fler bilder senare ;-).

Somriga naglar

Jag var hos Jessica i torsdags för att fixa naglarna inför semestern. Såhär blev resultatet.


Ljusblå med blått glitter och ljusblå blommor. I like it!

Våningsfat

Det finns många användningsområden för våningsfat. Här är det senaste inköpet som står i vårt sovrum. Det köpte jag när jag var på "inredningsparty" (samma sak som tupperware-party men med olika inredningsdetaljer, dukar och handdukar),




En vänlig grönskas rika dräkt...


God morgon!
Det blev en liten sovmorgon idag, vi kom hem någon gång efter midnatt igår och sen tittade jag lite på TV för att kunna varva ner lite innan jag fick min skönhetssömn ;-). Vi hade en helt fantastisk dag igår. Det var bra väder, god mat, och underbara människor! En perfekt midsommarafton! Bilder kommer lite senare. ni får nöja er med gårdagens outfit så länge. Den är tagen nere vid sjön Lillsvan.





Klänning MQ, leggings KappAhl, kofta MQ, skor Adidas, solglasögon Indiska.

Glad midsommar!

Vi ska fira midsommar i min mosters stuga utanför Kolsva. Det blir en hel del släktingar och självklart ska vi äta sill, dansa kring stången och ha en massa roliga lekar.

Jag ska se om det är någon blomsteraffär som har öppet och säljer kransar, det skulle vara så kul att ha en fin midsommarkrans!

Här kommer några bilder från midsommar 2008.







Haha, matchande tröjor.


Stugan ligger så fint, precis vid vattnet. Vi tältade år 2008 men i år åker vi hem istället.


Nu tar jag semester och återkommer imorgon. Jag hoppas att ni får en fin midsommar!

FRANK

Vi besökte FRANK ikväll. Det blev anka till förrätt och entreôte till varmrätt.

Anka med två olika viner, en till anklåret och en till anklevern...


Så gott vin till varmrätten!


Istället för tryfflar blev det körsbär, en nyttigare variant ;-).

Intervju, check!

Jag och Håkan har precis blivit intervjuade av VLT. Det gick jättebra. Journalisten Ingegerd var lättsam och hade samma smak och stil som oss så det blev många skratt =0).

Den har dagen har gått galet fort och jag hann knappt dra en kam genom håret innan de kom, läppglanset var bara att glömma ;-). Jag hoppas att det blev okej ändå.

Jag köpte med mig lite blommor hem från torget, det är ett väldigt lätt sätt att ge hela lägenheten ett lyft, fräscha blommor. Idag blev det rosor, liljor och gerbera.


Gästrummet


Matrummet


Köket


Badrummet


Sovrummet, med mitt improviserade sängbord ;-).


Vardagsrummet

Det tar sig ;-). Nu går jag till Jessica o...

img_9826 (MMS)

Det tar sig ;-). Nu går jag till Jessica och fixar naglarna så att de är fina inför midsommar och Italien! Ni får se resultatet senare. Håkan är på väg mot Västerås men regnet har sinkat honom lite, jag hoppas att han hinner fram i tid :-).


Vi tjejer hade en toppenkväll igår! Det va...

img_5483 (MMS)

Vi tjejer hade en toppenkväll igår! Det var längesen jag skrattade så mycket! Idag är det fullt upp men jag ska göra mitt bästa för att hinna med er också!


ABB

Igår var det alltså dags att ta sig till gymet efter ett alldeles för långt uppehåll. Axlar, biceps och ben var muskelgrupperna som blev grillade den här gången.
När jag ser de suddiga och mörka bilderna så längtar jag ännu mer efter en ny kamera.

Först ut var hantellyft, bicepscurl och i samma rörelse fortsatte jag med en axelrörelse.






Den övningen kombinerades med ben och 500 meter rodd.






Axlar




Mage




Biceps och efter det var det 500 meter rodd.




Mera axlar


En liten paus innan den jobbigaste övningen.




Å så lite mage avslutningsvis



Tjejmiddag

Nu ska jag iväg på tjejmiddag. Det var så länge sen som jag var på tjejmiddag, det här har jag längtat efter. Maria ska hämta upp mig på torget alldeles strax så det är dags att gå nu.

Jag och Maria på bröllop 4 juni



Det här ska värdinnan få.

 


Svetten lackar...

Just idag kom jag på att vi nog måste möblera om, det var inte riktigt det jag hade planerat för idag. Jag hade tänkt att jag skulle plocka och städa lite inför reportaget imorgon men nej, efter lunch fick jag världens energi så: vad göra? Det var bara att möblera om. Det är väldigt bra träning, jag är svettig och känner verkligen hur musklerna får jobba, speciellt armarna.
Jag är inte klar än men såhär ser det ut i gästrummet just nu, betydligt bättre än innan om jag får säga det själv ;-).





Det tråkiga är att vår dammsugare har gått sönder, inte alls bra. Jag vill helst inte visa upp alla dammråttorna i tidningen. Det låter hur mycket som helst men har helt tappat sugförmågan :-(. Vi får se vilken nödlösning det blir men nu är det dags att sätta fart, jag ska iväg på tjejmiddag om två timmar!

Hemmafix

Nu har vi äntligen fått upp gardinstänger i köket och matsalsdelen. Igår blev det så dags att försöka få upp gardinerna. Jag är fortfarande öm i nacken efter att ha stått på tå och stirrat uppåt alldeles för länge för att få alla krokar och ringar på rätt plats.







Under tiden höll min lillebror Stefan på att installera trådlöst nätverk här hemma.


Jag tror att det blir de ljusa gardinerna i köket, jag satte upp båda för att kunna känna in vilka som var bäst.





Påväg till gymet!

img_3508 (MMS)

Påväg till gymet!


Bloggtips

Det finns en blogg som jag precis har börjat följa. Det är en fotoblogg som drivs av fotografen Petra Gau. Hon är superduktig! Hon fotade ett bröllop som jag var på för några veckor sen.

Klicka här så kommer ni till korten från Anna och Andreas dag!


Bilderna är lånade från Petra Gaus blogg. http://www.petra10001.blogspot.com/

Canon G12

Vi är på väg att införskaffa en  ny kamera. Den vi har nu är väldigt smidig att ha med sig men jag saknar lite olika finesser, och vi vill ha en kamera som det går att zooma betydligt mer med och få bättre kvalité på bilderna. Alla jag har pratat mer har rekommenderat Canon G12.

Spana in den här sköningen! Me like!

Dagens i badrummet

Jag kände att det gav en extra touch när badlakanet kom med i bild, liksom ;-).

Idag har jag på mig en topp från Gina Tricot, jeans Lindex och halsband Vero Moda.


Min lillebror fick ta en helkroppsbild av mig, den här gången i vardagsrummet.

Dags att joina nutiden

Jag och Håkan ska byta till trådlöst nätverk, äntligen! Min lillebror Stefan är här och installerar.



Mitt uppdrag under tiden blir att stryka gardiner, kul :-(.

Spicy Hot

Idag blev det en lunch på Spicy hot, vi satt på uteserveringen och det var perfekt väder!



Min mat, 13c utan ris och ramlösa.


Pernilla tog kyckling med rödcurry, den är supergod den med.

illamående!

Jag är helt illamående efter dagens träningspass! Det var alldeles för länge sen jag tränade, och dessutom har jag ätit en massa kolhydrater så jag känner mig helt seg. Bettan körde slut på mig och jag var helt darrig i benen efteråt.
Nu tar jag nya tag med kosten (=stor minskning av kolhydrater). Först ut är lunch med Pernilla och nu har jag lovat Bettan att undvika kolhydraterna så det är bara att göra det ;-).
Jag har alltid lättare för att hålla kosten när jag har träffat Bettan, hon sporrar mig och ifrågasätter varför jag gör som jag gör och då klarar jag det mycket bättre.
Det kommer bilder från träningen lite senare, nu ska jag göra mig klar inför lunchdejten.


Idag blir det lunch med Pernilla.


Nu är jag redo för ett hårt pass på gymet!

img_4272 (MMS)

Nu är jag redo för ett hårt pass på gymet!


Min vecka

Den här veckan är relativt lugn för min del.

Måndag
Resa till Västerås
Handla

Tisdag
Träna på gymet
Städa
Lunch med Pernilla E
Lillebror kanske kommer på besök

Onsdag
Träna på gymet 
Tvätta
Tjejmiddag

Torsdag
Uträtta ärenden
Fixa naglarna hos Jessica
Intervjuas av VLT
Håkan kommer till Västerås
Kanske träffa Ulrika

Resten av veckan är än så länge ganska oplanerad, vi får se vad som händer ;-).

Den här bilden tog jag för ungefär ett år sedan ute vid Tidö slott. Jag älskar den, det ser nästan ut som ett hjärta i mitten av trädet.



Den här bilden är tagen i juni 2010 när vi var i London för att hämta min brudklänning. Jag var smalare då än nu, det syns verkligen i ansiktet. Det är bra för mig att få se sådana här bilder så att jag får lite inspiration till att ta tag i mitt liv igen.

/Kristin, som just nu saknar jävlar anamma för att komma igång med kosten igen!


Elsas värld

Just nu läser jag "Elsas värld" av Sofi Fahrman. Det är del två i en triologi (om jag minns rätt) och det är en väldigt avkopplande bok. Ingen tung läsning utan en perfekt bok att koppla av med nu när det är sommar. Jag började härom dagen och har redan läst hälften så den är nog slut innan helgen.

Jag älskar sommaren för då läser jag hur mycket som helst. Jag köper på mig böcker under året med ambitionen att läsa dem direkt när jag köper dem men det hinner jag oftast inte med, men när sommaren kommer så har jag en hög med böcker som väntar och jag brukar hinna läsa de flesta ;-). Den här boken (och den senaste, den som Mia Skäringer har skrivit) köpte jag i mars tror jag.



Regnet har inte avtagit än så jag stannar hemma en stund till och hoppas på uppehåll för nu börjar jag bli hungrig och vi har ingenting ätbart hemma.

Rosen i Malmö

Efter middagen på Sture i lördags gick vi vidare till Rosen och tog en drink.







Drinken The Clover Club, jättegod!



Vin!

I lördags drack vi ett underbart gott vin när vi var på Sture i Malmö.

Tablas Creek Vineyard 2006 från Kalifornien. Det är ett vin gjort på druvan Syrah och det var ljuvligt på alla sätt och vis! Det kan verkligen rekommenderas! Det finns inte på systembolaget men jag ska kolla vad det kostar att beställa hem för det var så gott =0).




Nu är jag äntligen hemma i Västeråslägenhe...

img_5445 (MMS)

Nu är jag äntligen hemma i Västeråslägenheten igen! När jag kom ut från stationshuset i Västerås så öppnade sig himlen och det började hagla, riktigt stora isbitar :-(. Jag halvsprang till jobbet och sen spenderade jag en timme med att prata med alla underbara tjejer där, och Tobias såklart, han verkar riktigt trevlig! Nu ska jag se över lägenheten och göra en lista på allt som ska fixas till torsdag. Jag behöver handla också men jag vill vänta ett tag så kanske jag slipper regnet ;-).


Nu står jag på centralen i Stockholm och v...

img_5988 (MMS)

Nu står jag på centralen i Stockholm och väntar på tåget. Vi blev så sena  att jag missade min anslutning trots att jag hade gott om tid. Under större delen av resan hade jag den här mannen snett mitt emot mig ;-) han sov gott med öronproppar och "tält" på sig. Jag fick några timmars sömn, jag älskar att sova på tåg, jag kan oftast sova hur länge som helst då... Nu hoppas jag att tåget kommer in snart så att jag kan få en sittplats.


Konserten i Ottarp

Igår hade vi, som jag berättat tidigare, konsert i Ottarp. Det gick riktigt bra och vi börjar bli redo för körtävling!
Det var ett fantastiskt landskap vi passerade på vägen till Ottarp, här är Ottarps kyrka. 













Håkan fick en rättvise-korg efter konserten.
 


Nu sitter jag på tåget norrut igen, klocka...

img_2053 (MMS)

Nu sitter jag på tåget norrut igen, klockan är inte mycket och jag är så trött. Jag har inte alls sovit mycket inatt, jag ska berätta mer om det senare, just nu ska jag bara luta mig tillbaka och försöka att sova. Bilden är tagen på stationen i Lund, precis innan tåget kom.


Utekväll i Malmö

Vi började kvällen på restaurang Sture på Adelgatan 13 i Malmö.




























Konsert!

Kom och lyssna på Lunds Kammarkör idag när vi har konsert i Ottarps kyrka utanför Landskrona. Konserten börjar kl 18 och det är fri entré. Det blir musik av bland andra Verdi, Palestrina och Nystedt.


Bilden är tagen i Mönsterås 2007.

Bolagret, IKEA och ILVA

Vi började shoppingturen på Bolagret igår där vi återigen tittade på/provsatt soffan som vi vill köpa.





Redan här började min irritation då det inte hade någon personal som hade behörighet att beställa möbler (de provade med 3 st olika personal samt ringde Bolagret i Malmö för att kolla). Åker man till en möbelaffär så kanske man vill beställa möbler ;-). Hade de bett om vårt namn och telefonnummer så hade jag kanske känt mig lite bättre bemött men de sa bara att det inte fanns någon som kunde beställa möbler...

De hade även sängbord, det här var min favorit.


Vi åkte sedan vidare till Svågertorp där vi besökte IKEA och ILVA. På vägen dit hamnade vi i en bilkö. Det var en olycka en bit längre fram, vi stod stilla i ca 40 minuter, därefter kröp vi fram i et par kilometer. Bilisterna runt omkring oss underhöll sig själva under tiden. Någon tog fram kikaren för att se bättre, några gick ur bilen och gav sig ut på en promenad och några bara svalkade sig... Det här var min utsikt i närmare en timme:


Det var en Saab som hade dansat in i mitträcket, inte bara en gång med tanke på hur bilen och räcket såg ut. Jag hoppas att det gick bra med alla i bilen.

På ILVA såg jag ett fantastiskt våningsfat, jag älskar våningsfat och hade gärna köpt det här om Håkan hade vart lite mer entusiastisk ;-)


Nu vet vi iallafall vilken soffa, fåtölj och spegel vi vill köpa. Jag hoppas att vi kan införskaffa spegeln nästa gång jag är i Malmö. Soffan och fåtöljen vet vi kommer att ta runt 7 veckor från det att vi gör beställningen.

Sunday morning

Idag blev det en rejäl sovmorgon, jag vaknade strax före 10.30! Det är så skönt även om jag blir lite stressad över tanken att vi har sovit bort halva dagen och om ett par timmar ska vi åka iväg och repa och därefter ha en konsert så det finns inte så mycket tid över för annat idag.
Nu blir det en lättare frukost så att vi hinner äta lunch innan vi sticker sen.


Såhär såg jag ut igår när vi hade date night i Malmö.



Date night

Nu ska jag och Håkan ta oss in till Malmö där vi ska hitta någonstans att äta middag. Det var längesen vi åt middag i Malmö. Jag känner mig lite trött men jag hoppas att jag blir pigg när jag kommer ut i kvällsluften.

Här är en bild från resan i Karibien i somras när vi satt på puben med Lars och Michelle.


Shoppingoutfit

När vi var ute på shoppingtur idag så såg jag ut såhär.





Klänning Lindex, leggings H&M, väska Michael Kors, armband KappAhl, solglasögon Miumiu, skor Adidas.

När vi valde att ha en hög säng så insåg v...

img_8747 (MMS)

När vi valde att ha en hög säng så insåg vi inte att det är väldigt ont om sängbord som är högre än 60cm. Det gör mig lite sur, och ännu mer sur blev jag när vi hade köpt korv på IKEA och det inte finns god senap! När försvann den? Det är enda anledningen till att jag äter korv med bröd... Klockan är snart 15 och jag har fortfarande inte fått i mig någon lunch. Gissa om jag är på bra humör? Bilden är tagen på ILVA där vi letade speglar, vi hittade ingen där utan bestämde oss för en här på IKEA men den var slut :-( vad annars? Usch, det här blev ett riktigt surt inlägg men så blir det ibland ;-).


Kyckling

Gårdagens middag blev väldigt sen men otroligt god. Vi åt kycklingfiléer som var fyllda med getost och soltorkade tomater och så ungsrostade rotfrukter till det. Mums!!!





Till det drack vi ett italienskt vin för att komma i stämning till semestern ;-) Det var dock inte en av mina favoriter, smakade lite som saft gjord på väldigt mörka bär...




Mmm! Visst ser det extra lyxigt ut med vinglaset i plast??? ;-)

Tidig morgon

Det var det kanske inte om man jämför med en småbarnsfamilj men jag och Håkan var uppe och klara före kl 9 för då vinkade vi av Ed som är på väg till Dreamhack. Vår dag kommer att ägnas åt besök i olika möbelaffärer, avkoppling och god mat (hoppas jag), jag hoppas att Håkan har samma planer ;-). Eftersom det är konsertdags imorgon så gäller det att njuta och ta det lugnt idag!

Jag satt och letade efter en lämplig bild till det här inlägget och så såg jag den här bilden på en busig Anton ;-) jag kan inte motstå att lägga upp den, det får bli den trots att den inte har något med inlägget att göra ;-). Bilden är tagen i februari när Anna och Anton var här och hälsade på.


Nu vankas det snart middag! Håkan kom hem ...

img_5556 (MMS)

Nu vankas det snart middag! Håkan kom hem för en halvtimme sen så nu står maten i ugnen och Criminal minds är på TVn. En bra fredagkväll!!!


Rain, rain, rain


Såhär ser jag ut idag. Topp Gina tricot, jeans Lindex, halsband Glitter.


Det var varmt och ganska fint väder när jag var ute men ca 5 minuter efter det att jag kom hem så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Jag försökte ta en bild men det ser mest ut som att det regnar, man ser inte hur mycket det regnar.




Dyngkåt...

Jag har precis läst ut "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer. Det är hennes krönikor och blogginlägg som har blivit ihopsatta till en bok. Jag älskar hennes ärlighet och att allt inte är perfekt jämt. För det är ju så livet är. Den är verkligen läsvärd. Jag har skrattat och grinat om vart annat. Det tog bara 3 dagar att läsa den, så bra var den!


Bröllop: pussar och lekar

Arubabordet

Ola och Lisel


Thomas och Jodie


Åsa och Bjarne


Maria och Rickard


Pusskalas!






Lekdags



Woop Woop!!! Jag har precis höjt vinstproc...

img_6006 (MMS)

Woop Woop!!! Jag har precis höjt vinstprocenten till 66% på kortspelet kungen!!!! I Västerås ligger det på 69% men här i Lund där Håkan också spelar har den varit nere på 62% men nu är den på väg upp igen ;-). Nu blir det en tur på stan!


Flera bilder

Jag älskar bilder och foto. Här hemma i Lundlägenheten finns det en del bilder från  den tiden när Edvard och Emilia var små. Som jag har visat tidigare så har jag gjort en fotovägg och jag letar efter fler bilder som jag kan sätta upp, både bland Lund- och Västeråsbilderna. När jag var i Malmö så införskaffade jag några nya ramar i olika storlekar.



Här är de nyaste tillskotten på väggen.
Håkan och Edvard


Syskonen Olsson


Jag hade tänkt att jag skulle börja dagen med träning men eftersom jag fortfarande känner av halsen så avvaktar jag. Jag vill inte att den ska bli sämre till söndagens konsert.
Enligt väderprognosen ska det regna idag, det gör det inte men det är inte strålande sol heller. Det blir nog en tur på stan lite senare idag.

Saknad

Håkan är i Norge och jag saknar honom så himla mycket. Speciellt när jag är här i Lund för där är jag nästan aldrig ensam. I Västerås är det betydligt vanligare även om det också är tråkigt. Jag vet dessutom inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll... TVn känns inte så lockande men det är nog där jag kommer att hamna så småningom
Jag har inte känt mig så kry idag så jag har hållt mig hemma.

Jag tog mig i kragen när kvällen närmade sig och gick ner till ICA och handlade så att jag och Edvard skulle få någon kvällsmat. Det blev färsbiffar med ärtor och potatismos. Det smakade bra men lite mer salt hade inte gjort något. Jag gjorde mycket mat så att det räcker till lunch imorgon också, så slipper jag laga mat då också. Såhär såg middagen ut. Färsbiffarna har Edvins senap i sig (och en massa annat gott såklart), det är såååå gott!








Mina kort

När jag var i Malmö så köpte jag även lite papper och kuvert. Jag älskar att göra egna kort.





Här kommer lite bilder på kort som jag har gjort.





















Malmöfynd

Här kommer lite bilder på gårdagens inköp.

Jag gick förbi en Espritaffär och såg att de skulle stänga och att de hade utförsäljning. Där hittade jag den här klänningen på halva priset. (Alla Espritbutiker som jag passerade igår skulle stänga, jag undrar varför. Är det någon som vet något?)





Jag införskaffade ett headset till min telefon efter 3 månader! Det var verkligen på tiden. Nu ska det förhoppningsvis bli bättre ljud.



Det fanns olika storlekar vilket är det jag behöver eftersom jag har så små öron, alla standardheadset har alltid för stora "öronploppar".


Malmö

Här kommer bilder från min dag i Malmö.

Min frukost på caféet, en hälsomacka.


Jag älskar sommarens mode med mycket färg och mönster!


Håkan vid Lilla torg där han mötte upp mig för lunch


Jag väntar på lunchen


Håkan och hans mat


Håkans kontor i Malmö



Ny soffa!

Gooood mornin'
Jag sov ganska djupt inatt, heja mig ;-). Men när de började tömma soporna och speciellt de med glas i så var det svårt att fortsätta sova.

Igår var jag inne i Malmö över dagen och letade efter en ny soffa till lägenheten här  Lund. När vi skulle flytta från den gamla lägenheten (för över ett år sedan) så tog tjejerna som skulle styla lägenheten bort överdraget till soffan (helt rätt val eftersom det var en blå soffa som inte passade in bland de övrig möblerna) och sen dess har vi bara haft en filt över men det är ganska obekvämt för fjädrarna sticker ut igenom filten. Vi skulle köpa en ny soffa efter förra sommaren men allt har bara rullat på och vi har inte haft tid att leta efter en ny.

Igår hittade jag den här soffan som skulle passa fint hemma hos oss.



Det är en tresitssoffa, men en ganska nätt sådan trots att den har en schäslongdel, den här det bästa alternativet hittills. Det fanns ca 20 olika färger att välja mellan, men min favorit är nog den här, jag vet inte om det syns men den är grå.

Det fanns några matchande fåtöljer till också


Vår nuvarande soffa ser ut såhär, den här bilden är dock tagen när stylingfirman hade gjort fint så inget av de andra sakerna är våra (kuddar, bord, lampa, växt, matta m.m.) även om jag önskade att de var våra för hela lägenheten var sååå fin när de hade vart i farten.


Återigen på Körrep. Vi har konsert på söndag!

img_1658 (MMS)

Återigen på Körrep. Vi har konsert på söndag!


Såhär somrigt och fint var det i Malmö ida...

img_1993 (MMS)

Såhär somrigt och fint var det i Malmö idag. Jag hörde av min syster att det var lite gråare i Västerås.  Jag är helt slut! Hela dagen idag har jag känt mig trött och hängig, nu har jag dessutom ont i nacken och huvudet + att jag känner av halsen litegrann. Det är inte rätt tid att bli sjuk, jag har en  konsert på söndag som jag inte vill missa. Jag ska gå på körrepet ikväll trots att jag inte känner mig helt okej. Repet är dessutom extra långt idag :-( lite jobbigt när jag känner mig såhär men det är bara att bita ihop. Imorgon ska det bli ordning i bloggen igen med riktiga inlägg, jag blir lite begränsad av dessa mms-inlägg, men jag har inte startat datorn på hela dagen, det är OVANLIGT!! Jag hoppas att ni får en skön onsdagskväll!


Espresso house!  Här befinner jag mig just...

img_5625 (MMS)

Espresso house!  Här befinner jag mig just nu. Mina fötter behövde vila lite så jag slår mig ner här en stund med min bok. Jag har ingen koll på hur länge Håkan ska vara på jobbet idag så jag passar på att bara ta det lugnt och njuta av min bok :-).


Nu är det lunchdags! Jag och Håkan sitter ...

img_0501 (MMS)

Nu är det lunchdags! Jag och Håkan sitter på Lilla torg här i Malmö och väntar på maten. Jag är riktigt hungrig. Som ni ser så har det blivit lite shopping. Ni får se innehållet sen när jag kommer hem igen.


Jag har redan tagit mig till Malmö där jag...

img_1450 (MMS)

Jag har redan tagit mig till Malmö där jag sitter på det här fiket med en bra bok och väntar på att klockan ska bli 10 så att affärerna ska öppna. Jag är på jakt efter ett överkast som matchar tapeterna i sovrummet, och även lite andra småprylar till hemmet ;-), vi får se hur det går för jag hittar inte så bra i Malmö och jag vet inte vad det finns för affärer här men det ska nog lösa sig ändå. Jag har sett många roliga klädbutiker på vägen hit så det blir nog ett och annat besök till dem också ;-).


PASS

Jag kom iväg till polisen till slut och nu är passet beställt. När jag skulle byta körkort så var jag beredd på att ena örat skulle synas på bilden osv. men fotografen sa då att de hade slutat med alla sådana regler.
När jag idag smilade upp mig mot kameran på polisstationen så ropade tjejen bakom luckan att jag inte fick visa tänderna. Bara för det så fick jag världens skrattanfall och då var det helt omöjligt att inte visa tänderna... Det tog väl 1 minut innan det gick över men det kändes som tillräckligt lång tid för att folk skulle börja undra vad jag höll på med.
När jag väl hade tagit kortet utan att visa tänderna och lämnat fingeravtryck så hängde sig datorn och vi fick börja om igen... Men det var nog lika bra för jag kände mig betydligt mer avslappnad andra gången hon tog kortet.

Ikväll blir det lugnt. Jag och Håkan ska repa lite körmusik inför morgondagens körrep och sen blir det en myskväll framför TVn.

Såhär ser jag ut idag.





Topp MQ, jeans Lindex, strumpor H&M, örhängen Glitter.

Styrketräning

Jag hann med ett träningspass när jag var hemma i helgen. Eftersom det bara blev ett pass så körde jag hela kroppen.
Vi körde 3 övningar åt gången, varav en av dem var kondition och så tre set som vanligt.


Vi började med hantlarna, en axelövning, som kombinerades med ben och rodd.


Ben


Sen blev det fat man chins som kombinerades med biceps och cykling.


Bicepscurl


På cykeln


Därefter blev det triceps, rygg och boxning. Det är omöjligt att få bilder som man ser ok ut på när man kör press från bänk, men jag bjuder på det ;-)




Ryggövning




Mage! Det är jobbigt ;-)




Imorgon blir det en tur till gymet här i Lund.


Tidningsreportage

Jag har fortfarande inte tagit mig till polisen för att skaffa nytt pass, men jag såg att de har öppet till kl 19 så då kan Håkan skjutsa dit mig när han kommer hem från jobbet.

Däremot så har jag ringt några samtal idag och bekräftat ett tidningsreportage! Det var det jag var så glad över i förra veckan.  Det ska bli så roligt ;-)

Nu är det hög tid att göra sig iordning så att håret hinner torka innan jag ska ta passfotot.

Såhär såg det ut när jag och Håkan blev intervjuade av tidningen Hemma hos.






Anna och Andreas bröllop, del 2.

Här kommer bilder från middagen på Anna och Andreas bröllop.


Dukningen


Jag och min fina man


Den mumsiga förrätten


Brudens mor håller tal


Den underbara varmrätten


Ewa och Thomas


Brudens far håller tal



Vin och sång, hela kvällen lång!

Vilken kväll det blev igår! Vi hade rep med tjejdelen av kören inför resan till Italien i sommar och efteråt frågade Emma och Maria om vi ville följa med på ett glas vin. Det gjorde vi och kvällen slutade långt senare ;-).
Jag är så trött idag, jag hoppas att jag piggnar på mig snart för planen idag är att skaffa ett nytt pass inför Italienresan, jag känner mest för att bara somna om igen...


Här kommer lite bilder från kvällen.







Efter Stortorget gick vi hem till oss och lyssnade på Youtubeklipp + vår egen inspelning med lilla gruppen från 26 mars när vi hade konsert i Domkyrkan här i Lund, det lät riktigt bra!


Just nu har bi tjejrep inför sommarens kör...

img_8341 (MMS)

Just nu har bi tjejrep inför sommarens körtävling ;-). Det låter riktigt bra!


Dagens resa

Jag är fortfarande lite seg efter en sen kväll igår och så gick jag upp ganska tidigt för att hinna packa, vattna blommorna och fixa alla småsaker innan vi åkte.
Såhär såg resan ut idag.

Min frukost i Västerås innan vi åkte.


På bussen


Håkans frukost på Arlanda, mmmm! Jag vill också ha bulle :-(


Det blev en ganska kort väntan, bussens tidtabell passade vår flight perfekt! Vi kom till Arlanda 40 minuter innan flyget gick.

Jag hade den lilla rullväskan och min Michael Kors-handväska.

Ikväll är det rep med tjejerna i Lunds Kammarkör, vi ska tävla i damkörsklassen i körtävlingen i juli. Nu g. ska jag gå ner till ICA och införskaffa lite varor till kvällens middag, jag tror att det blir fisk ikväll.


Mariakören

Igår hade vi sommarkonsert med Mariakören i Västerås Domkyrka. Det gick så otroligt bra, jag var så glad och uppspelt både under och efter konserten!

Påväg till repet i Domkyrkan


Fikadags innan konserten


Min fina Anna


Efter konserten var det fest hemma hos Åsa i kören.




Kolla in min min, haha, jag vet inte vad som hände ;-)




Vi sjöng en massa härliga låtar
7



Nu har kören sommarlov, jag kommer att sakna onsdagsrepen men nu har jag något att se fram emot i augusti!

Grillat är godast!

Igår grillade vi på lunchen. Det är så gott att äta grillat och det tar inte så lång tid så det ska vi försöka att göra oftare.

Vi hade en vitlöksmarinad på både köttet och grönsaksspetten.


Grillmästaren


Mmm!


Receptet till den underbara såsen hittar ni här http://reising.blogg.se/2011/february/middag.html 

Arlanda

Nu ska vi återigen ta bussen till Arlanda för en vecka i Skåne. Vi åker mycket fram och tillbaka och just nu känns det som att vi inte gör någonting annat än att flyga eller åka tåg mellan Lund och Västerås. Jag åker mer nu än vad jag har gjort tidigare, eftersom jag är tjänstledig så har jag större möjlighet att vara i Lund och då gäller det att passa på.

Jag bjuder på en bild från midsommar i Göteborg (Kullavik) 2009.

Studentfest i Kolbäck

I fredags var hela familjen (utom Håkan som var i Helsingfors) hemma hos Emelie och hennes familj för att fira och uppvakta henne.

Såhär såg jag ut



Klänning från MQ, skor från Ryns, väska Michael Kors.



Stefan och Emelie


Den fantastiska maten som Emelies mamma Katarina hade gjort.


Mamma och pappa


Anton hälsar på Wilma, 10år


Emelie öppnar paketen


Edvin och Anton skulle gosa med hunden men de tyckte att trädet var mer intressant




Lekstugan


Vacker omgivning


Tårtan






Emelies föräldrar, Katarina och Kaj.

En blivande student, bara 16 år kvar.






De får provsitta finbilen


Vi hade en jättetrevlig eftermiddag/kväll!

En somrig tunika

Jag och Kajsa gick på stan en snabbis i fredags efter lunchen med Jonna. Den här tunikan hittade jag på Vero Moda för 149 kr.




Konsert kl 18!



Idag klockan 18 är det en sommarkonsert med Mariakören i Västerås Domkyrka. Det blir en salig blandning både kända och okända stycken. Det är fri entré! Välkomna!!!


SommarFrank

Igår var vi på Circus och därefter på Frank och njöt av deras fantastiska mat.

På uteserveringen








Maten










Vi bläddrade i en av deras kokböcker, väldigt intressant och många goda recept.



Vi i soffan


Trötter

Jag är så trött, det enda jag vill är att få somna om men det går inte för jag ska snart iväg och träna. Jag kunde inte somna igår, både jag och Håkan var lite illamående och allmänt konstiga igår kväll så jag var vaken till ca 03.30 och sen började ett kraftigt åskoväder vid 5-tiden som väckte oss båda. Det var precis i närheten och åsksmällarna var enorma! Jag kunde inte somna om så jag låg vaken en bra stund så det blev inte många timmars sömn innan väckarklockan ringde kl 9.

Jag ska alltså bege mig till gymet strax. Andra planer för dagen är grillunch på balkongen, rep med Mariakören och därefter konsert i Domkyrkan kl 18, kom och lyssna! Det är fri entré ;-). Därefter ska hela kören hem till Åsa och ha lite sommarfest! En bra söndag =0)


Jag gillar sommarsverige!!!

img_1962 (MMS)

Jag gillar sommarsverige!!!


Lördag på stan

Jag och Håkan var ute på stan idag och passade på att äta glass på Global Livings uteservering. Min första kulglass för året, det blev blåbär, choklad och kolasmak på glassen.



Håkan




Jag har glömt mina solglasögon i Lund så jag införskaffade ett par till idag. De här kostar 59 kr och är köpta på Indiska.

Dagens

Idag är det så varmt och skönt ute. Jag ser ut såhär





Klänning Gina Tricot, skor från Anna, halsband Vero Moda, clutch Michael Kors.

Mysfrukost

Idag hade jag och Håkan en mysfrukost på balkongen. Vi passade på att ta ett till av kärleksråden från bröllopet.



Min frukost


Håkans frukost


Och så kärleksrådet


"Public service" på P1, Högmässan, toppad med lite spontansex!
 En svårslagen början på söndagen. /Eva & Danne

Tältprojektet 2011

Håkan på Circus uteservering


När det är varmt måste man dricka mycket


Skål


Håkan hade inte ätit middag så det blev lite mat också


En trevlig kväll, helt enkelt ;-)

Västerås studenter 2011

God morgon!
Det blev en skön sovmorgon för oss idag. Vi ska fixa lite här hemma och ta en sväng på stan. Sen är resten av dagen/kvällen oplanerad, det är ovanligt!!!


Såhär såg Emelie ut på flaket igår.

Traktorn framifrån










Det kommer mer bilder från festen hemma hos Emelie lite senare ;-)

Lundaparty!

Edvard med sin farmor och farfar




Håkan

Björn


Champagne


Studenten är på väg hem!


Den goda maten!


Agneta och Malin


Kladdkakorna dekoreras


Håkan vispade all grädde för hand, bra jobbat!




Och sen blev det hårsalong hemma hos oss ;-) Malin ser inte ut att trivas...






Kvällen avslutades med att Edvard gick på fler festligheter



Grattis Emelie!

Nu ska jag bege mig till dagens studentuppvaktning! Såhär ser dagens student ut.


Emelie och Micke


Emelie och mamma

Hemma igen!

Nu är jag tillbaka i Västerås igen och har hunnit med en snabblunch med Jonna och Kajsa (det blev tyvärr inga bilder) och sett alla studenter i Västerås när de har åkt runt och firat.







I sommarens soliga dagar...

Här kommer fjärde delen av Eds student.

På skolgården










Gustav fotade oss





Fotografen får vara med på kort =0)

Västerås, here I come!

Då är det återigen dags att styra kosan norrut, till Västerås. Det blir ett kort gästspel. Idag ska jag luncha med några vänner (om tåget är på tid) och sen ska jag fira Emelie som tar studenten idag!!! Jag hinner inte komma till skolgården men jag ska åka hem till henne och fira henne senare på eftermiddagen.
Håkan är på väg till Helsingfors, men bara över dagen, han kommer till Västerås ikväll.

Det blir en rolig helg, men den är fullspäckad av rep, konsert, party, träning och städning.

Jag har ingen koll på vädret i Västerås men om det är fint så blir det nog den här outfiten när jag åker iväg till Emelie i eftermiddag.

Kramkalas



Håkan och Edvard

Edvard och Mats

Edvard och Agneta

Edvard och Malin

Edvard och Björn

Anquie och Edvard


Eds student, del 2

Katedralskolans parad genom stan




Påväg in till skolgården








Släkten väntar på Edvard


En annourlunda studentskylt =0)


Edvards klass springer ut

Ett spännande samtal

Jag fick ett trevligt samtal idag som jag inte alls var beredd på ;-). Jag kan inte berätta vad det handlar om än men det ska bli skoj =0). Jag ville mest bara berätta att jag är så himla glad just nu!

Jag försökte att hitta en bild där jag ser riktigt glad ut men mitt bildarkiv här i Lund är inte stort så det får bara bli en bild på mig helt enkelt.

Student 2011 i Lund

Nu har jag vinkat av Håkans föräldrar och jag kan ägna mig lite åt bloggen =0).

Det tar väldigt lång tid att lägga upp bilder på bloggen med den här datorn som vi har i Lund så det kommer några bilder åt gången.

Såhär såg Ed ut på morgonen när han skulle iväg på champagnefrukost




Vardagsrummet dekoreras

Emilia


Håkan är redo att gå till skolgården


Familjen Olsson ansluter


Det kommer mer bilder senare!

Oh, what a day!

Vilken dag vi hade igår! Den var perfekt på alla sätt och vis och ni ska få se fler bilder sen men just nu ligger alla och sover utom jag så jag håller mig inne i sovrummet och där finns inte sladden som jag behöver för att överföra bilderna från kameran till datorn.

Vädret var fint fram till kvällen då det började regna, så det kändes bra att vi hade valt att fira Edvard inne i lägenheten.

Idag blir det ganska lugnt. Jag ska plocka undan och städa efter gårdagens festligheter och vika ihop bord och stolar som ska tillbaka till källaren igen, vardagsrummet och köket är de ställen som behöver mest uppmärksamhet idag (vi fick väldigt mycket mat över så det får bli både lunch och middag idag).  Och så ska jag försöka att få upp bilder på bloggen.

Edvard student 2011-06-08

Styrketräning

I lördags när vi skulle på bröllop så började vi dagen med en tur till gymet =0).

Här står Håkan på löpbandet, det blev 5 km för hans del.


Bettan på cykeln


Ben


Biceps










Mage




En variant av plankan


Stretch


Jag och Håkan efter passet

Håkans surprise!

Jag hade en överraskning till Håkan som jag har jobbat med när jag har vart här i Lund. Han var tvungen att hjälpa mig med att få upp den på väggen + att han fick välja några av bilderna så det blev ju inte riktigt någon överraskning i slutändan ;-).

Nu ser det ut såhär på väggen i vardagsrummet!








Efter lite fundering ändrade jag om och nu ser det ut såhär, jag ville att det skulle se lite mindre strukturerat ut.


Både nya och gamla bilder på familjen. De hänger lite snett på bilden men det är fixat nu ;-).

Nyshoppat

Jag gick förbi Lindex skyltfönster igår och såg den här läckra klänningen och jag kunde inte låta bli att köpa den ;-).




Studenten!

Idag tar Edvard studenten! Vi höll på till kl 2 inatt och rensade i köket och tog upp bord från källaren. Idag ska vi duka, hämta maten som är beställd, titta på Edvard när han springer ut och sen hem och fixa inför kvällen då vi får besök av en massa gäster =0).
Det ska bli så skoj! Vi har bott i den här Lund-lägenheten i ungefär ett år och det är några som ännu inte har sett hur vi bor så idag får de chansen.

Jag kommer att hinna med bloggen trots att det är fullt upp så det är bara att hålla utkik efter nya inlägg ;-).

Jag har inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig idag men det lutar åt den här klänningen...

Dagens

Idag ser jag ut såhär:





Topp MQ, byxor Lindex, solglasögon MiuMiu.

Nationaldagen

Det var en lite annorlunda nationaldag för mig och Håkan. Första halvan av dagen spenderades åt att resa (kanske inte så ovanligt) och resten spenderades här hemma i lägenheten där vi har försökt att resa och få undan så att vi kan få plats. Det ser inte ut att bli strålande sol imorgon så vi får förbereda oss på att vara inne i lägenheten och fira.

Vid kl 20 gav vi upp och tog en sväng på stan för att hitta något att äta till middag.
Vi satte oss på Stortorget.


Vi delade på en planka till förrätt


Jag åt fisk och Håkan åt flankstek




Det var trevlig stämning och mycket folk. Maten lämnade en del övrigt att önska så vi blev lite besvikna. När vi var där i höstas så var maten helt fantastisk, och vi hade hoppats på samma sensation den här gången...


Gym!

I fredags fick axlar och triceps en rejäl omgång!

Först ut var axlar















Triceps










Gårdagens lunch

Igår blev det kycklingfilé, med champinjoner och sallad med frön. Gott!


Fullt upp!

God morgon på er!

Jag har precis ätit frukost och tittar på Shear genius. Jag var så hungrig så jag glömde helt bort att fota frukosten innan den slank ner i magen.

Idag blir det en tur på stan för att fixa några av de sista detaljerna inför morgondagens student och sen är det bara att fortsätta att städa och plocka undan här hemma.

Såhär såg jag ut igår på Arlanda.


Jeans Lindex, topp Esprit, kofta MQ, Sjal Indiska, väska Michael Kors.

Bröllop!

I lördags var vi på våra vänners vigsel i Västerås Domkyrka samt på den efterföljande middagen. Vi hade en helt fantastisk dag!

Förväntansfulla gäster i kyrkan






Vi är glada och rörda efter vigseln


Nygifta!


Brudens fina naglar och fantastiska ringar!!!


Emma och Håkan






Bruden och tärnan in action


Buketten


Många pussar blev det...






Fotografering med släkten nere vid Mälaren


Skål!


Del två av festen kommer senare...


Mina framsteg

I lördags så gjorde Elisabeth en ny mätning på mig. Vi gjorde den förra mätningen den 9 maj så det har inte riktigt gått en månad än, men eftersom jag kommer att vara i Lund den här veckan så gjorde vi mätningen i lördags.

Min viseralfetma, alltså fettet som ligger runt organen hade minskat, förut hade jag 7 och nu var den 6. Min muskelmassa och vätska i kroppen hade ökat med ca 5kg. Min fettprocent hade minskat med 8% (!) det blev jag glatt överraskad av att höra!
Jag önskar att jag hade mätt omfånget runt mage, lår och armar men det glömde jag. Jag känner att jag har minskat i omfång, iallafall runt magen.

Det här ger mig lite mer motivation att fortsätta att äta nyttigt och träna!


Ett av mina delmål är att komma tillbaka till formen som jag hade när den här bilden togs.

Stefans födelsedag!

Igår kväll firade vi Stefan som fyllde 21 år!

Födelsedagsbarnet


Sangria




Skål!


En av presenterna


Fotboll




Middag




Vi spelade Buzz


Gräddtårta med jordgubbar, min mamma gör den godaste tårtan, den är helt fantastisk!

Loves dop!

Igår var vi i Önsta kyrka när Love döptes. Det såg ut såhär:

Anton är redo för dop


Dopet börjar


Och här är det klart, Love är väldigt nyfiken på ljuset ;-)


Påväg till festlokalen




Stolta föräldrar till Love


Anton och Edvin var så söta med varandra (det är de alltid)


Anton fick en pinnglass, en ny och väldigt god bekanskap ;-)

Sara hade dekorerat borden med små verser




Party i festlokalen ;-)


Pappa, Lovisa och Anna


Snyggingen

Mot Arlanda...

Då var det dags att bege sig söderut igen. Det är Skåne som är vår slutdestination denna gång. Vi har mycket roligt att se fram emot den här veckan. Edvard tar student och Emilia kommer hem till Sverige och hälsar på. Dessutom är det körrep med olika körer och konsert i Västerås Domkyrka på söndag. 

Emilia och Håkan i Småland 2010.

Festen i Stockholm

Jag har inte hunnit visa er bilderna från festen i Stockholm som vi var på förra veckan. Här kommer ett bildregn från kvällen.



Presentbordet




Sagotåget


David och Marie, födelsedagsbarnet


Tristan, jag och Dave




Födelsedagsbarnet håller tal


Desserten var fantastiskt god!


Teater






På dansgolvet


Några timmar senare, påväg hem till hotellet från Bistro Jarl där vi avslutade kvällen.


Grattis lillebror

Idag fyller min lillebror 21 år. Hipp hipp hurra och ett stort grattis på din födelsedag Stefan!





Och så en vääääldigt gammal bild ;-)

Blommor till mig!

Igår så hade vi den sista träningen på de här intensivveckorna. Bettan hade med sig fina rosa blommor till mig för att hon tyckte att jag hade gjort en så bra prestation och hon var stolt över mig.





Nu ska jag fortstätta med mycket träning (men kanske inte två gånger om dagen varje dag ;-) och att äta nyttigt.


Goooood morning!

Åh, vilken fantastisk dag vi hade igår! Bröllopet var så fantastiskt och hela middagen och festen var underbar! Jag berättar mer om det senare när jag jar fått upp bilderna.

Idag ska vi först hem till brudparet och fortsätta firandet, därefter åker vi direkt till Önsta kyrka där Love ska döpas. Sen blir det fika där och dagen avslutas med att fira min lillebror som fyller år idag! Fullt upp med andra ord men bara roliga saker på schemat!

Här kommer en bild på brudparet och deras dotter uatnför kyrkan.

Helgdag på gymet

Trots helgdag så blev det två pass på gymet i torsdags. Den här gången var det rygg och bröst som var i fokus.

Jag är redo att gå till gymet.

Marklyft





Bröst






Rygg, jag tror att jag kör 50 kg på den här övningen.




Bröst med 10kg hantlar




Rygg




Armhävningar (bröst)


Å så en sista ryggövning, fat man chins




Och den sista bröstövningen




Jag och Bettan



Redo för bröllop!

Nu beger vi oss till kyrkan!


Såhär ser paketet och kortet ut



Och såhär ser jag ut

 


Dagens lunch

Lite oglammigt men bra när man har bråttom ;-)


Anna & Andreas

Idag gifter sig det här fantastiska paret! De är så underbara tillsammans och det ska bli så roligt att vara med och dela deras stora dag!


Lördag!

NU är lördagen äntligen här!

Vi har ätit frukost på balkongen, det blev det traditionella frukosten med yoghurt, bär och äggmacka.



Jag satt i bikini och njöt av solen och värmen.


Jag och Håkan ska snart ge oss iväg till gymet, därefter blir det en sväng på stan för att fixa det sista, sen lunch och sen är det dags för bröllop. Det ska bli så roligt att få dela deras dag!


Dagens mellis

Dagens mellanmål intogs på balkongen. Det var 27 grader i skuggan så det var nästan lite för varmt att vara i solen men sån tur är så har vi ett underbart parasoll som håller solen borta när det behövs ;-).


Kvarg med appear och jordgubbar.

Idag har jag spenderat mycket tid på balkongen. Jag läste Egoboost magazine och frestades av de goda recepten i tidningen. Jag måste testa att laga dem snart!


Grillpremiär

Igår kom Bettan över och var med och invigde vår nya grill. Vi hade en dejt på ICA så att vi kunde shoppa middagen tillsammans.





Jag putsar köttet


Elisabeth fick låna det finfina tomteförklädet


Anna kom förbi och hämtade lite grejer, mina kockar Håkan och Bettan spejade ifrån balkongen.




Mums!






Min tallrik, fläskytterfilé med sallad och fetaost. Champinjoner, tomater, lök och paprika på spett samt 3 såser.






Desserten

Green Room

Idag när jag och Håkan var på stan så var Håkan sugen på fika. Vi gick till Green Room där vi konstaterade att det inte fanns någonting som jag kunde ha till mellanmål så Håkan fikade och jag tittade på.



Jag vet att det är självvalt men när han sitter där med sin jordgubbscheesecake så blir jag lite lätt avis och småsur, speciellt när jag själv är väldigt hungrig...

Biceps och ben

I onsdags kväll var det dags för biceps och ben på gymet.

Som vanligt så började passet med cykling


Mage




Ben, ca 105-110 kg




Bicepscurl


Ben




Insida lår


Biceps




Ben




Vi stack in en liten axelövning också ;-) Tack Jennifer för sporringen, 12kg gick finfint!




Bästa Bettan




Håkan fikar och jag tittar på, kul liv! :-...

img_4173 (MMS)

Håkan fikar och jag tittar på, kul liv! :-( jag vet att jag får skylla mig själv men ibland så känns det lite surt, som idag när jag bara vill vräka i mig kanelbullar och choklad!


Grillen

Såhär ser vår nya grill ut!





En weber i färgen lemongrass. Den passar så bra till vårt rosa hus!

Fina tjejer

God morgon!

Nu är gympasset avklarat och jag väntar på att min ägg ska bli klart och sen är det dags för den efterlängtade frukosten. Idag blir det en tur på stan och så ska jag ringa lite telefonsamtal och stämma av en del grejer inför helgens begivenheter!

Igår tog jag och Åsa en sväng förbi den blivande bruden för att kolla läget.

Snyggingarna Anna och Åsa.

Dagens

Idag ser jag ut såhär





Klänning Lindex, skor Park West, väska Michael Kors, Armband och halsband KappAhl, örhängen H&M


Osmickrande bild

Jippi! Det verkar äntligen fungera med bloggen igen så då passar jag på att lägga upp bilder på träningspasset från morgonen ;-).

Gymet öppnade egentligen kl 11 så när vi kom dit vid 07:45 så var det lugnt och skönt. Ingen musik och inga TV-apparater som var igång.


Min utsikt från cykelsadeln


Jag och säcken






Mage


Den här bilden tvekade jag om jag skulle lägga upp. Jag ser så hemsk ut, men jag bjuder på det ;-). Det är en magövning.






För det första, mitt ansiktsuttryck säger allt! Och för det andra, om man tittar snabbt på bilden så ser det ut som att jag har extremt korta ben och en enormt bred rumpa! Hur som, det är en otroligt osmickrande bild...


Det vill sig inte

Inget av mina upplägg har kommit upp idag =( nu gör jag ett nytt försök. Jag har hunnit med en del ärenden idag samt 2 st träningspass. Ikväll kommer Bettan över på middag så det är dags att göra sig i ordning snart.

Det har varit någon cykeltävling i Västerås idag och start/mål var precis utanför vår ytterdörr. Såhär såg det ut när jag kom från gymet imorse.


Träningsdags! Alldeles strax ska jag och H...

img_2271 (MMS)

Träningsdags! Alldeles strax ska jag och Håkan bege oss till gymet för att hinna med ett träningspass innan vi har grillpremiär. Tyvärr är det något fel på bloggen för inget av dagens inlägg har publicerats, jag håller tummarna för att det här ska fungera ;-).


God morgon! Morgonpasset på gymet är avkla...

img_5838 (MMS)

God morgon! Morgonpasset på gymet är avklarat och likaså frukosten. Nu ska jag fixa lite ärenden innan Håkan kommer till stan ;-) jag längtar!!!


Surkarten på gymet

Igår var jag så oggi, trött och sur så Elisabeth hade det inte lätt stackaren.
Såhär såg det ut när vi körde A.T.M Axlar, triceps och mage ;-)

Triceps




Axlar




Mera axlar




Å så hantellyft åt sidan


Bettan visar "press mot panna"


Jag "in action"


Axlar




Mage







Färsbiffar

Idag blev det färsbiffar till middag. Det är så himla gott och enkelt förutom att alla biffarna ramlade isär när jag skulle vända dem, men det spelar ingen roll eftersom det bara var jag som skulle äta dem.

Biffarna är i pannan


Som tillbehör hade jag champinjoner och sockerärtor





Balkongmys

När jag kom hem från gymet så satte jag mig i solen på balkongen och njöt av en iskall ramlösa. Det hade varit ännu godare med ett glas rosé men det är inte min ätardag idag så då fick det bli en ramlösa istället.





Jag älskar sommaren!

Lunchen

Idag blev det en snabb lunch eftersom jag är tvungen att äta minst 1 timme innan träning och jag har sprungit runt på stan och fixat lite grejer.
Idag är det klädshower för alla som går ut gymnasiet nästa vecka. Det här resulterade i att det var fullt med glada och utklädda ungdomar på stan (och en hel del poliser ;-).

Idag blev det en sallad från Robs Deli till lunch.



Jag ska träna lite tidigare idag så det är snart dags att ge sig iväg till gymet.

Juni är här!

Det känns verkligen att juni är här. Det är varmt och skönt och jag längtar ut till solen. Just nu har jag besök av en målare som håller på att fixa utsidan av köksfönstret och därefter ska jag bege mig ut på stan.

Det är så skönt att tentan är inlämnad. Jag och Elisabeth tog en långfrukost imorse och sen har jag tagit det lugnt och pysslat lite här hemma. Eftersom målaren inte har några nycklar så kan jag inte lämna lägenheten förrens han är klar.


Jag drömmer mig bort till smekmånaden i somras, den här bilden är tagen utanför Mexicos kust.


Onsdag!

Precis som vanligt så började dagen på gymet. Klockan 07:30 satt jag på cykeln på gymet och babblade med Elisabeth. Efter cyklingen så blev det boxning, mage och rodd.

 

Jag slog nytt rekord på rodden. 500 meter på 1:53 ;-) efteråt var jag helt slut och lite lätt illamående.




Efter träningen gick vi hem till mig och fixade frukost




Och såhär blev resultatet