2>

Mitt 2012 - del 4

Vi avslutade året med en rejäl sovmorgon, det var superskönt även om jag vaknade med ett ryck och blev lite stressad, vi ska åka om tre timmar och har en hel del kvar att fixa. Nu blir det fullt fart framåt för vår del. Här nedan kommer den sista delen av mitt 2012!
 
Oktober började med en härlig resa till Island tillsammans med makens jobb, det var första veckan som jag kände mig lite mindre illamående och det var så skönt!
 
Vecka 17 och magen putar lite mer.
 
Vi var på ultraljud nummer två och allting såg bra ut. Jag åkte ner till Skåne och vi såg Evita på Malmö Opera med Charlotte Pirelli i huvudrollen, hon imponerade stort!
Det största av allt under hösten var när vi skrev kontrakt på drömhuset, i november blev det vårt och nu är det inte lång tid kvar tills flyttlasset går.  Och nej, vi har inte börjat packa än...
 
Vi gick på höstbal i Lund.
 
Vi går på olika fester och med en växande mage får man klä upp sig så gott det går, mycket av gravidgarderoben kommer från f.d. gravida, som min syster och mina vänner.
 
December bjuder på julskyltning med familjen, konserter med kören och en massa julbak och julstök.
 
Vi äter julbord på K9, julstökar ännu mer med familjen och firar först jul i Västerås veckan före jul, därefter åkte vi ner till Lund för att fixa det sista innan vi styrde kosan mot Göteborg där vi firade mannens födelsedag och julafton.
Liseberg 22 december.
 
Julklappsutdelning
 
Juldagsmys i Kullavik
 
Sammanfattningsvis så var 2012 ett riktigt bra år och jag håller tummarna för att 2013 bjuder på en massa härliga stunder och bebisgos!

Min söndag

Mannen sitter och jobbar och jag fortsätter att plöja bloggar och surfa runt på nätet för att komma ikapp efter närmare en vecka utan dator. Snart blir det bokläsning och därefter en sen middag när H har jobbat klart.
 
Idag åkte vi till Erikslund där vi köpte ramar till de sista fotografbilderna (vi glömde ta måttet på dem innan vi var på IKEA i torsdags), det blev bättre än jag trodde när de sattes i ramarna så jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Nu ska vi snart flytta så de kommer inte upp på väggen förrens efter flytten.
Vi beställde en soffa till TV-rummet i nya huset (det är lång leveranstid så den kommer inte förrens efter flytten), vi hittade en snygg och bekväm soffa till superpris så vi är riktigt nöjda!
Efter shoppingen åkte vi hem till min vän Anna och hennes familj där vi fikade och mös. Det var skönt för det var så stor kontrast mot shoppingcentret så jag blev väldigt lugn och harmonisk när vi kom dit (när vi satte oss i bilen efter shoppingen var jag nästan illamående pga massvis med folk, stressig musik på hög volym och alla bilköer för att ta sig ut från området).
 
Efter ett besök på ICA och mina föräldrar så styrde vi kosan hemåt och här sitter vi nu med varsin dator i knät och är sociala ;-). Det är skönt att få en lugn hemmakväll för imorgon börjar partyt tidigt och håller (förhoppningsvis) på långt in på småtimmarna!
 
Nu glömde jag såklart att fota när vi var hemma hos dem idag men här är ett kort på nästan hela familjen som är tagen på mitt födelsedagskalas förra året.

Mitt 2012 - del 3

I juli firade vi både förlovningsdag och bröllopsdag. Vi lyssnade på The Real Group på Jazzens Museum på förlovningsdagen och åt god middag på FRANK på bröllopsdagen.
 
Vi besökte Power Meet, njöt av ledigheten och fick reda på att Lille Skrutt låg i magen. Vi åkte till USA och besökte New York, Boston, New Haven, New Port, Washington samt hann med en kryssning till Bermuda.
Jag var otroligt trött och mådde väldigt dåligt så det blev mycket vila och lite turistande, men vad gör det när ens högsta önskan växer i magen.
 
Vi kom hem i augusti och då åkte vi till stugan och njöt av lugnet, träffade släkten och tittade på stjärnfallet.
Vi var på Parken Zoo i Eskilstuna (innan alla fick reda på hur dåligt de behandlar sina djur), vi var på olika kräftskivor + hade en själva och åkte till Göteborg med kören där vi hade konsert i Domkyrkan.
I september bjöd vi våra föräldrar på en weekend i Stockholm då vi gick på konsert med Bengt Hallberg och åt gott på restaurang Ulla Winbladh. Vi var på det första ultraljudet, magen började puta lite smått och i mitten på september berättade jag för er bloggvänner om vad som fanns där inne.
 
Imorgon kommer den fjärde och sista delen.
 

Mitt 2012 - del 2

April rullade på och påsken spenderades i Skåne, Håkan sjöng på flera konserter under påsken och vi besökte Carolina Gynnings utställning på Ystad Saltsjöbad där vi beställde litografin ni ser nedan.
 
Första maj firades in med fest på Tomanders och Skåne bjöd på vackert väder.
 
Vi var på kosläpp för första gången, massor med folk och glada kor.
 
Vi hade sista konserten med Vox Lundensis i Lund. Vi såg Parsifal på Malmöoperan och vår gudson Felix döptes i Västerås. Dagen efter åkte vi till Italien, en resa som Håkan fick i 50-årspresent av mig.
 
 
 
Vi hade hemma hos-reportage nummer 3 och 4 i maj och juni för Västerås Tidning och Expressens Leva & Bo.
 
Vi firade nationaldagen...
 
...och som traditionen bjuder så var vi i Holmsbovallen med tjocka släkten på midsommar.
 
 

Brunch på Nom

Igår blev det en liten runda på stan och vi hamnade till sist på Nom, en nyöppnad restaurang i Västerås som ligger precis vid Svartån på Stora gatan. Det är en riktigt mysig lokal och maten var god. På lördagar serverar de brunch så det var det vi åt. Den kalla buffén står framdukad och dessutom serverade de 4 sorters kött och en underbar potatis vid bordet. Igår var det kyckling, biff, revbensspjäll och "pulled pork" som jag inte riktigt vet hur jag ska översätta.
Det fanns även desserter på buffén men vi var så mätta så det får vi prova nästa gång.
Eftersom det är en källarlokal utan fönster så var det svårt att ta kort med mobilen men ni får hålla tillgodo med dessa.
 
 
 
Nu ska vi ge oss ut till Erikslund och fixa det sista inför middagen imorgon kväll, vi ansvarar för förrätten.

Bokfynd

Det fanns ganska mycket böcker kvar på Akademibokhandeln när vi kom dit så det blev lite handlat. Jag fick med mig 4 böcker hem + lite annat smått å gott (spel, presentsnören m.m) och Håkan fick med sig en bunt med böcker han med.
Eftermiddagen har varit lugn, jag har börjat på årsresumén till bloggen och försökt att komma ikapp bloggarna jag följer men det är en hel del kvar att läsa.


Året som gått

Det är dags att summera året som gått och här kommer första delen, i år utgår jag från bilderna så allt kommer kanske inte med men förhoppningsvis det viktiga.
 
Nyåret firade vi in tillsammans med mina äldre syskon hemma hos min bror och jag visste att 2012 bara kunde bli bättre än 2011 vilket jag fick rätt i.
 
Vi firade Håkans 50-årsdag i efterskott med en middag på FRANK i Västerås.

I februari döptes vår guddotter Aloysia i Stockholm och vi stannade kvar för en helhelg i storstan. Vi spenderade en helg i Göteborg och i slutet av februari åkte vi till England med kören, vi bodde i Gloucester där vi stortrivdes hemma hos vår värdfamilj och deras herrgårdsliknande villa/trädgård.
 
 
Jag fyllde år och blev ordentligt firad av familj och vänner i Västerås. SIsta gången som 20-nånting, snart börjar livet som 30-åring!
I mars var vi på Jill Johnson i Malmö och jag började känna att glädjen till livet återvände. Hösten 2011 var riktigt jobbig och utan att jag själv förstod det så hade jag en period på ett drygt halvår där jag mådde allt annat än bra. Riktigt bra blev jag nog inte förrens i maj-juni men jag minns lyckan över att äntligen börja må bättre.
 
I mars utökades familjen med Arvid, liten men naggande god.
 
Fortsättning följer...
 

Vecka 28

Magen på julafton (26+6)
 
Det rullar på och vecka 28 är snart slut. Det märks att Lille Skrutt blir större, speciellt när den försöker att sträcka ut sig och den protesterar när jag sitter i en (för den) obekväm ställning. När Håkan pratar och buffar på magen så reagerar den snabbt, oftast behöver han inte buffa utan det räcker med att han pratar med den, det är häftigt!
 
 
Det här med nattsömnen är lite roligt. Jag har inte sovit hela nätter sen jag blev gravid, trots att vi har en supersäng. I Göteborg sov jag dock hela nätterna igenom utan att vakna och då sov vi i deras gästsängar. Min foglossning var mycket bättre under julen och det enda det kan bero på är sängen, för nu när jag sover i min egen säng igen så har jag lika ont som innan jul. Vi ska ta reda på vad det är för märke på mirakelsängarna hos Håkans föräldrar.
 
 

Vecka 28

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare.


Lördag

Idag har vi en lugn, ledig dag. Det är så skönt att inte ha några måsten inplanerade! Vi ska snart ge oss ut på stan, det är nämligen utfärsäljning på Akademibokhandeln i Sigma och vi ska se om vi kan göra några fynd. Vi hade sagt att vi skulle ha en shoppingfri dag idag men om man kan fynda böcker och spel så får vi göra ett undantag, vi är bokmalar båda två och förhoppningsvis så finns det lite kvar när vi kommer dit.
 
I eftermiddag hoppas jag på en film i TV-soffan eller bokläsning, någon lugn aktivitet i alla fall. Dock inte Sagan om ringen för då kommer jag att somna det gjorde jag nämligen när vi såg första filmen.

På halv stång

Jag köpte en spira igår då vi saknar prydnad på grantoppen men när jag satte på den så hängde toppen på halv stång. Den andra bilden visar min mans lösning på problemet...jag är inte lika nöjd med den lösningen, vi måste ha en spira som är lite bredare och går ner längre på toppen så att den håller sig upprätt.


Dom över död man

Nu blir det bio. Jag ska möta upp Håkan här på SF och bjuda honom på den film som vi hade tänkt se på hans födelsedag. Då hanns det inte med så vi passar på nu istället.
Jag är lite trött så jag håller tummarna för att jag inte somnar i biomörkret :).


Julrea och fredag

Det är redan fredag! Jag som är helt dagvill så här under ledigheten har ingen koll på dagarna men insåg att det snart är dags för nyår!

Idag lämnade vi Emilia på stationen och efter det blev det en tur på stan. Jag fick en jättefin klocka av Håkan i julklapp men den fungerade inte så vi lämnade in den på reparation och därefter besökte vi Moderna hem och hittade en underbar julstjärna från watt & VEKE på rean så den fick följa med hem tillsammans med lite annat från andra butiker som ni får se sen.


Fullt upp

Den här dagen har gått i ett och nu är vi äntligen hemma igen och jag tar igen mig en stund i sängen. Vi började på stan, för mig blev det inte så mycket shopping men Emilia hittade en hel del. Efter en sallad från Vivaldi åkte vi till Erikslund där vi började med att inhandla en kaffemaskin hit till Västerås (en likadan som den i Lund som vi älskar fast den här är svart) och nya mobilskal till mig och Håkan. Kan ni tänka er, efter att ha besökt minst 10 olika affärer under hösten så hittade vi precis sådana skal som vi har idag och älskar, så det blev ett till Håkan och två till mig för jag kunde inte välja mellan cerise (som jag hade innan) och röd så nu sitter det röda skalet på eftersom det är jul.
Vi avslutade i shoppingcentret där jag och Håkan besökte Cervera, Bokia, Citygross och IKEA medan de andra tog en ordentlig shoppingtur i klädaffärerna.
Ikväll är det Emilias sista kväll i Västerås innan hon åker vidare så vi ska äta middag på FRANK och njuta ordentligt!
 
Imorgon kommer det bilder från Göteborg (de ska bara upp på datorn först) och lite mer bloggande utlovas.
 
Det här åt jag sist vi var på FRANK.
 
 

Back in town!

Det tog sin lilla tid att ta sig från Göteborg igår. Vädret var inte det bästa och vi höll 60-80 på 110-väg men hellre det och att vi kommer fram välbehållna.

Igår kväll var vi hemma hos mina föräldrar tillsammans med hela familjen och de uppvaktade Håkan. Vi fick dessutom den älskade kalendern i försenad julklapp med bilder på pojkarna.
Idag blir det shopping på rean, vi får se hur mycket som finns kvar men förhoppningsvis hittar vi några små godbitar :).
Jag har haft lite bloggvila de senaste dagarna, mest på grund av avsaknaden av internet men nu när vi är tillbaka i Västerås så ska det förhoppningsvis bli ändring på den punkten! Jag har många bilder att visa och en massa bloggar att läsa ikapp mig på. Vi ska dessutom ha några dagar med "göra ingenting" och bara skrota runt här hemma, det längtar jag efter!!


Shopping och hemfärd

Igår hade vi en underbar dag ute i Kullavik med fika, spel och god middag. Vi spelade "När då då?" som var både roligt och lärorikt! Om man hade tur med korten så behövde man inte vara så insatt för att få rätt.

Idag blir det lite shopping på stan innan det bär av hemåt igen, för ikväll är det family fun och det ska bli roligt att krama om alla och se hur julen ser ut hemma hos mina föräldrar, speciellt pepparkskshuset som i år är i båtform i år.
Här ser ni gårdagens smaskiga dessert!


Mot Kullavik

Idag fick vi sovmorgon till 11. Sängarna här i Göteborg är underbara och varje natt har jag sovit i ett svep utan att vakna stup i kvarten. Det är stor skillnad på sömnkvaliteten när man sover i ett svep.

Idag ska vi hälsa på släkten i Kullavik, det blir samma gäng som igår men hemma hos dem istället. Vi håller tummarna för spel, vi spelade två spel igår kväll och vi skrattade så vi fick ont i magen, det är så härligt att få skratta ut ibland!

Här ser ni granen här i Göteborg.


God Jul

Det började snöa igår och har snöat ännu mer under natten så nu är det vitt utanför fönstret.
Vi fixar det sista med klapparna just nu (bland annat krullar vi alla snören, det är dumt att göra det innan de har fraktats till rätt stad då de blir helt platta å fula)och sen är vi klara med alla bestyr. Eller nästan iallafall, vi ansvarar för köttbullar (gjordes igår kväll) och Jansson som vi (läs Håkan) fixar innan middagen.

Jag hoppas att ni får en mysig julafton med era nära och kära!


Födelsedag

Idag är det min älskade mans födelsedag så dagen startade med frukost på sängen med sång och paket.

Efter det gjorde vi oss iordning och gav oss ut på en liten shoppingtur. Nu är lunchen i magen och vi tittar på första delen av Sagan om ringen-trilogin som Håkan fick i ett av paketen. Det blir en ganska lugn dag och efter filmen är det dags att trilla köttbullar, det har jag aldrig gjort förut men jag hoppas att de blir goda.


Lisebergs julmarknad

Julmarknaden på Liseberg var så mysig! Det bjöds på isshow, en massa olika marknadsstånd med julanknytning och så olika chokladhjul och karuseller (dock inte alla) m.m. som även finns sommartid.
Det var fullt med folk trots kylan, och efter ett tag hittade vi eldar/grillar att värma oss vid. De hade pyntat parken vackert, träden var inklädda i lampor och vissa byggnader likaså. Jag hoppas att vi får tillfälle att besöka Lisebergs julmarknad något annat år för den var riktigt bra!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_50d6dd2de087c35c6afc945c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_50d6dd6de087c35c8fc8779b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2498521/images/2012/pic_50d6dd829606ee5a6254c071.jpg" class="image">


Storvinst på Liseberg

Idag har vi varit på Lisebergs julmarknad i Göteborg och det var så mysigt och kallt! Mer om det senare men här får ni se vad jag vann på chokladhjulet :).


Höstterminen är klar!

Det blev riktigt sent igår och när jag väl skulle somna så var det stört omöjligt. Jag blev därför väldigt förvånad när jag vaknade av mig själv kl 7 och inte kunde somna om. Idag är det fullt upp så det är bara att bita ihop och försöka att hålla sig vaken.

Igår blev jag klar med de sista uppgifterna på min andra kurs och efter det gjorde jag tenta nummer två, det var lite läskigt för där var jag tvungen att lämna in frågan så fort jag hade svarat på den, jag kunde alltså inte gå tillbaka och gå igenom alla svaren som jag brukar göra innan jag lämnar in. Och för varje gång jag tryckte på "nästa" så såg jag om jag hade klarat föregående fråga. Det gick strålande och jag hade alla rätt så nu kan jag gå på ett långt jullov utan att behöva tänka på studierna alls! Det ska bli riktigt skönt :).

En glad Kristin har fått jullov!


Julimprovisation

 
Eftersom det inte gick att få tag på minimarshmallows på någon ICA-butik mellan Göteborg och Lund så fick det bli tomtar i den här varianten av Rocky Road. Jag har inte smakat den än men jag hoppas att det funkar lika bra som marshmallows. Nu är det mesta klart vad gäller julgodiset. Håkan ska köpa med sig knäckformar med sig hem från jobbet då det var slut här på konsum så knäcken får vänta tills han kommer hem men det andra är klart och förpackat.
Julklapparna är inslagna, det är en kvar men den kan jag inte slå in förrens på söndag. Lugnet börjar lägga sig i lägenheten och jag är lite sugen på en powernap men det hinns inte riktigt med då middagen ska börja fixas.
 
Ikväll blir det mys med Em och Ed med god mat och provsmakning av julgodiset.
 

I väntan på resultatet

 
Det är alltid spännande när man hittar på egna recept, kommer konsistensen att funka, hur smakar det och en massa andra funderingar dansar runt i huvudet.
Här är min första egna daim. Nu väntar jag på att den ska stelna ordentligt så att jag kan skära den i bitar. Det blev en limedaim och en vanlig daim. Jag har en idé om hur jag ska skilja dem åt, vi får se om jag hinner fixa det eller om jag bara märker burkarna, det visar sig.

Till den som har allt?

Bild lånad från stadsauktion.se
 
Till den som har allt kan man alltid köpa den här, om man har råd vill säga. En portfölj med 10 guldtackor á 100 gram, det aktuella budet ligger på 280 000 kronor, men det är ett fynd med tanke på att det tänkta utropspriset är tänkt till 350 000 kronor.
 
Jag är inne på stadsauktion.se varje dag för att se om det finns några fina saker till vårt nya hus. Vi har lagt bud på några saker men vi har lagt oss då priserna drar iväg. De har många fina/roliga saker och det finns i alla prisklasser. Jag blev dock lite förvånad när jag såg det här guldet. Vem har det hemma? Och vad gör man med det? Visar upp för vänner och bekanta eller säkrar man pensionen med det? Ja, jag vet inte. Om någon vill följa budgivningen eller läsa mer om guldet så kan ni göra det här (klicka)
 

Nästan grönt på marken

Imorse var det vitt på marken men med 2 plusgrader ute så försvinner det ganska snabbt. När jag gick till affären såg det ut som bilderna nedan visar, några små snöhögar men det mesta var borta.
Jag har letat med ljus och lykta efter minimarshmallows men det är slut precis överallt så dagens Rocky road får skumtomtar i sig istället. Nu är det dags att sätta fart i köket!


Thaitorsdag och juluppladdning

Det blev thai till middag igår. Det var riktigt gott och efterlängtat! Vi tittade på förra veckans avsnitt av Historieätarna som handlade om Frihetstiden och jag slog in en massa julklappar.

Internet har strejkat den senaste timmen men nu hoppas jag att det är igång utan problem. Idag ska jag avsluta köksbestyren och ikväll ska vi provsmaka på julgodiset och bullarna, om vi orkar efter middagen.


Knäckfail

Det sista jag skulle fixa idag var knäcken men det blev ingen höjdare. Jag började med en enkel sats (sån tur var) och när jag skulle ha i mandeln så råkade det bli väldigt mycket som ni ser på bilden nedan och ischoklad-formarnar jag hade köpt var bara 30 st i en förpackning, det räcker inte ens till en liten sats knäck. Jag köpte ischokladformar för att det skulle vara lättare att få i knäcken då de tunna pappersformarna lätt viker sig. Pappersformarna är runt 100 st per förpackning så jag blev lite förvånad. Nu hade jag några vanliga pappersformar kvar från förra året så jag kunde hälla upp all min knäck men nu är även de slut.
 
Jag får göra resten av knäcken imorgon när jag har köpt fler formar och då ska jag ta det lugnt med mandeln ;-).
 

Snart färdigstökat

Det blir mycket bak och julgodis här i bloggen nu inför jul men det får ni stå ut med. Bullarna är i ugnen och jag hoppas att de blir fina.
När bullbaket är klart så blir det lite knäck och sen ger jag mig för idag. Då ska jag krypa upp i soffan och vänta på Håkan som har några timmar kvar på jobbet. Eftersom jag har stått i köket hela eftermiddagen så hoppas jag att det blir Thaimat ikväll.

Min fina Kitchen Aid som passar extra bra med sin röda färg nu i juletider.


Lättare än väntat

Första lagret på daimen står och stelnar till sig och imorgon när den har stelnat ordentligt är det dags att bre på chokladen. Det gick förvånansvärt smidigt att göra daimen och receptet kommer upp imorgon eller på lördag när de är klara och provsmakade :).
Nu är det dags för lussekatter och saffransbullar, det tar lite längre tid att göra men jag får pauser att göra annat när degen jäser.


Julstök i köket

Det blev en sovmorgon idag också, jag vaknade tidigt imorse med halsont men efter att ha sovit några timmar till så är det borta nu och jag hoppas att det håller sig borta för jag vill inte bli sjuk till jul.
Idag är det kökspyssel som står på schemat. Vi storhandlade igår men allting fanns inte hemma så jag får börja med det som jag har ingredienser till. Det får bli en vanlig daim och lussebullar.


Vecka 27

Magen som den ser ut idag, dagens outfit är t-shirt och mysbyxor från H&M.
 
Enligt 1177.se så är jag sedan någon vecka tillbaka inne i den tredje och sista trimestern. Det står olika på olika informationssidor men jag är nu i vecka 27 av 40 (även om man kan gå upp till 42 veckor).

Sista delen av graviditeten

Under den sista tredjedelen blir graviditeten mycket påtaglig. Magen är stor, man känner fostret ofta och det får inverkan på hur man lever. Många kan leva nästan som vanligt, men man behöver ta större hänsyn till behovet av pauser och regelbunden vila. Vissa mår så bra som aldrig förr. Men hur man mår beror på många saker, och allt kan man inte påverka själv. Om graviditeten är önskad och om man har omgivningens stöd är det lättare att må bra. Det är svårare om man har graviditetsbesvär eller andra problem i livet.

I periodens början är graviditeten fortfarande inne i ett ganska lugnt skede även om fostret har vuxit så att det fyller ut magen. Det är aktivt och kan röra sig runt. Barn som föds så tidigt som i slutet på andra trimestern eller början på den tredje har större chanser i dag än tidigare att överleva utan komplikationer.

Längre fram i den sista trimestern känner en del att de blir mer trötta igen. Man blir allt tyngre, magen allt större och vissa känner att det tynger mycket nedåt bäckenet.

Som partner till en gravid kvinna blir graviditeten mer påtaglig ju längre den går. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Man räknar med att det gäller så många som upp till var femte partner till en gravid kvinna.

Det är bra att börja tänka på hur man kan förbereda sig för förlossningen, vilket stöd och vilken hjälp man vill ha. Blivande föräldrar kan gå på kurser hos MVC för att förbereda sig både inför förlossningen och inför att bli föräldrar. På MVC kan man även få svar på de flesta frågor som rör graviditeten, förlossningen och tiden efter. Vissa MVC ordnar speciella kurser eller föreläsningar för olika grupper av blivande föräldrar, till exempel dem som fött barn Ett 25 veckor gammalt foster som är 33 centimeter långt.tidigare eller är ensamstående. Många sjukhus ordnar dessutom föreläsningar där man får veta mer om hur det fungerar just där.


Den här veckan ser ut såhär.

 

Vecka 27 på 1177.se

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger runt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.

De flesta barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Varje vecka, även dagar, gör stor skillnad. Om barnet skulle födas nu klarar tarmarna av att ta emot modersmjölk. Lungorna har utvecklats mycket, men även om barnet nu skulle klara av att andas luft behöver lungblåsorna ännu mer tid för att utvecklas fullt ut.


Lugn och planering

 
Jag har haft en lugn och skön dag. Jag har pratat med systeryster i telefon, pluggat och fått lite frisk luft när jag gick till Konsum och köpte lunch.
 
Nu håller jag på att skriva en inköpslista inför kvällens storhandling på ICA. Det blir mest julgodisbakgrejer som ska köpas men även lite mat så vi har ett par dagar fram över.
Jag har tänkt att jag ska hitta på ett recept på limedaim, göra knäck, en sats med saffransbullar och lussekatter och mer rocky road den här veckan. Jag älskar att pyssla i köket, speciellt när man får bjuda andra. Det som jag gör den här veckan hoppas jag att vi får njuta av på julafton (och lite innan förstås).
 
Knäcken vi gjorde förra året.
 
 
 

Foto

Idag fick jag sova! Jag vaknade vid 7 när Håkan skulle iväg och var vaken till 9 och därefter slumrade jag i två timmar till. Det var verkligen välbehövligt!
 
Jag har pysslat lite med korten vi tog hos Therése i Stockholm i november och satt in dem i ramar så nu finns två av dem uppe på fotoväggen i vardagsrummet. Den är fortfarande inte klar, vi letar efter en ram som ska passa en naturbild som jag har tagit i stugan och när Lille Skrutt är här ska det upp någon bild på den också.
 
 
Det är svårt att ta kort på foton men här ser ni dem lite närmare.
 

Rocky Road

 
En av mina favoriter på julen är Leilas Rocky road. Jag har ändrat lite i receptet så det ska passa allergikerna i familjen och bli ännu godare. Här kommer min version av Rocky road.
Tips! På ICA har de nu fått in fina färgglada minimarshmallows på bakhyllan, de är dessa jag har använt.
 
Ingredienser
400 gr mjölkchoklad
200 gr mörk choklad (Jag använder Madagascar 70% från Lindt)
2 nävar minimarshmallows + mer till garnering
1 påse torrostade jordnötter
ca 30 dumlekolor
 
Såhär gör du
Smält chokladen i ett vattenbad och blanda därefter samman alla ingredienser. Bred ut i en form, ca 3 cm högt, sprid över lite minimarshmallows och låt stelna i kylen. Därefter är det bara att dela kakan i bitar och njuta!
 

Tisdagslunch med jultouch

 
Idag är det återigen julmat till lunch, det här är de sista resterna från helgen. Det är tur att det är så himla gott och att man inte äter det så ofta annars hade jag nog tröttnat. Jag som inte gillade sill förut tycker nästan att det kalla är godare än det varma, om man bortser från Håkans gudomliga Jansson och mammas köttbullar.
 
I eftermiddag är det dags för den andra föräldragruppsträffen. Det ska bli roligt och förhoppningsvis så kommer jag att lära mig en massa matnyttigt.

En tenta är gjord!

Idag är det fullt upp för att hinna med. Jag ska packa, handla, fixa klart här hemma, rensa kylen och i eftermiddag är det dags för föräldragrupp.

Min första tenta för december är gjord och den gick riktigt bra. När man som jag gör den på nätet så kan man ibland få resultatet direkt vilket jag fick den här gången. Jag hade rätt på 60 av 61 frågor vilket jag är riktigt nöjd med! Den här kursen har varit riktigt roligt och om det går så är det den fortsättningskursen jag vill läsa i vår. Jag har en tenta kvar och drömmen är att hinna med den nu i december för isåfall är jag ledig till slutet av januari. Mitt mål var att bli klar med en av kurserna före jul för att få ett lugnare jullov men om jag är duktig den här veckan så får jag långledigt till slutet av januari och det vore bra med tanke på den stundande flytten.

Igår invigde jag ett par örhängen som jag fick i julklapp, jag älskar strassmycken och fick flera fina par i söndags. Jag fick ett set med matchande armband och örhängen som jag tänkte ha på mig på julafton men de får ni se då.


Julgranen

I lördags klädde vi julgranen och min devis är "så mycket som möjligt". Jag älskar när det är många färger och mycket glitter i granen och försöker få på så många kulor som det bara går.
 
 
Jag gillar lite blandat pynt och här ser ni några av favoriterna som inte är typiska julgranspynt.
 
 
 

Lunch och julshopping

Idag blev det lunch på Chicco. En kycklingsallad med pasta som omväxling från gårdagens julmat. Ikväll blir det julrester igen så det var bra med en sallad emellan.
 
 
Jag hann med två timmars julklappsshopping på stan och kan nu bocka av ytterligare 3 personer på julklappslistan. Bara 5 personer kvar + lite kompletteringar till min man som även fyller år den här veckan så det behöver även införskaffas lite födelsedagspresenter.

Gårdagens

Igår hade jag följande på mig: Mammaklänning från Asos, strumpbyxor NK, klocka Michael Kors och armband som Anton gjort i julklapp till mig, jag fick det igår och jag älskar det!
 
 

Möte och pepparkakshus

Idag hade jag möte med mitt försäkringsbolag på förmiddagen så det blev en tidig morgon och en massa information. Nu gäller det bara att bestämma sig för vad jag/vi ska ha för typ av försäkring.
 
Planerna för resten av dagen är att köpa julklappar, göra klart det julgodiset som inte blev klart igår och tvätta inför veckan som kommer.
 
Här kommer bilder på pepparkakshuset som jag gjorde i förra veckan. Det är en miniatyr av vårt ny hus, hehehe...å så jag, Håkan och bebisen utanför
 
 

Julafton nr 1 2012

Idag har vi haft lilla julafton här hemma och det kändes faktiskt som julafton, det var bara Kalle vi saknade. Vi började med jullunch och därefter blev det klapputdelning och fika. Det har varit en riktigt mysig dag och jag känner mig lite trött nu så ikväll blir det en lugn hemmakväll med julbordsrester till middag.
 
Bordet är dukat
 
Pose vid granen
 
 
Såhär ser jag ut idag, jag ska se om jag kan hitta en bild framifrån också.
 
Julklappsutdelning
 
En bild från fikabordet, dock var inte allt framtaget här. Idag serverade vi ananaspaj med grädde, morotskaka med frosting, pepparkakor, nougatcrisp med mörk choklad, rocky road och lakritskola.
 
Vi fick så mycket fina julklappar så jag är alldeles överväldigad! Tack familjen för en fin dag!

Det tar sig

Det går sakta men säkert framåt här hemma även om jag vilar lika mycket som jag jobbar. Vi stressar inte utan tar det lugnt och kör i vårt eget tempo med Harry Potter-film och vila på sängen blandat med fix. Jag trodde aldrig att det skulle vara så mycket jobbigare att hålla på när man är gravid jämfört med innan.

Hur som helst, idag har jag fokuserat på gottebordet medan mannen min fixar Jansson. En dessert är klar och fyra julgodissorter är påbörjade. Två av dem ska doppas i choklad sen är det klart. Imorgon vill jag ha sovmorgon innan gästerna kommer så vi satsar på att bli klara med allt ikväll, vi får väl se hur sent det blir ;-) det är granklädning och paj kvar på att göra-listan.


Lördagsfika

När Håkan kom hem idag hade han med sig dessa bakelser. Perfekt med mysfika en lördag framför Harry Potter :).
En kaka står i ugnen, påbörjade tryfflar i kylen och nu blir det en timmes benvila innan det är dags att fortsätta med köksbestyren inför morgondagen.


Vecka 26

Nu är vi inne i vecka 26 och idag är det 100 dagar kvar till bf (beräknad förlossning). Nu är det ganska få som faktiskt föder den dagen de är beräknade men då vet vi på ett ungefär iallafall och 100 dagar är inte så lång tid.
Det känns som att magen har växt en hel del den senaste veckan, och jag vet att den kommer att växa mycket mer men just nu känns det som att den inte kan bli större :). Lille Skrutt är livligare än tidigare och nu känner jag den även på dagtid, h@n buffar starkare så nu är det lättare att känna sparkarna utifrån.


Fredagskvällen

Igår var vi hemma hos våra vänner och det bjöds på tacos (en favorit hos mig) och kladdkaka. Gott å mysigt var det och vi hann även med att titta på På Spåret och vi fyra spelade i samma lag och vann över kvällens tävlande, vi lyckades till och med lista ut "Vem där".

Idag ska vi fixa och förbereda inför morgondagen och ikväll ska vi klä granen och laga god mat (vad återstår att se).


Julgodis

Idag började jag julgodistillverkningen. Jag hann inte med så mycket som jag ville så resten får jag göra klart imorgon. Idag blev det Rocky Road och nougatcrisp, lite kladdigt blev det allt med den smälta chokladen som ville vara precis överallt men jag hoppas att det smakar gott så att det är värt besväret. Nu blir det 30 minuters vila och därefter ska jag göra mig i ordning inför kvällens äventyr.


Slut i armarna och babygym

Herregud vad jag är slut i armarna! Trots att jag gick hem med kassar allt eftersom så är jag skakis i armarna efter dagens shoppingrunda.
Nu är alla julklappar klara inför söndagens julmys (vilket var prio 1 idag) och resten får vi fixa imorgon och under nästa vecka.
Jag har handlat allt som behövs för att påbörja julgodistillverkningen men nu måste jag vila benen lite innan jag sätter igång i köket.

Jag var inne på Zetterlunds som är en leksaksbutik i Västerås och med start idag så rear de ut babygym i Bamse-stil. Ordinarie pris 699kr och nu 249kr så det får bli vår julklapp till Lille Skrutt. Vi har sagt att vi ska vänta med alla sådana saker tills vi har flyttat men det här var så bra pris så vi tyckte både två att det var värt att slå till.


Full fart mot helgen

Det är fredag och full fart mot helgen! Jag har spenderat förmiddagen med att planera och snart blir det en tur på stan för att fortsätta julklappsjakten och handla ingredienserna till julgodiset som ska tillverkas i eftermiddag och imorgon. Jag väntar med storhandlingen inför söndag till imorgon för jag kommer inte att kunna släpa hem allting själv från affären, jag måste också bestämma vad som ska vara med på efterrättsbordet innan dess.

Igår blev det en middag på kvarterskrogen och jag testade en ny favorit, pilgrimsmussla och räkor med pepparrot och persiljerot, så gott! Hade jag inte varit gravid så hade jag testat carpaccion med tryffelmajonnäs, parmesan och ruccola. Den såg ljuvligt god ut!


Lucia och väntan

Pepparkakshuset är klart men det var svårare än jag trodde och resultatet ska ni få se senare när det är på plats i vinterlandskapet men det ser ut som om en treåring har gjort det.

Nu sitter jag och väntar på mitt middagssällskap som sitter fast på ett tåg från Stockholm, de blir minst en timme sena (varför har de inte berättat) men jag hoppas att de kommer iväg snart för jag börjar bli riktigt hungrig!

När vi var på Erikslund idag så fick vi njuta av ett luciatåg som gick runt och spred stämning i shoppingcentret.


Julstök a la pepparkakshus

Jag är hemma från shoppingen och jag är nöjd med julklappen jag hittade, nu kan jag pricka av ytterligare en person på listan.

Innan det blir vila så ska jag försöka mig på att smycka ett pepparkakshus, jag har köpt grunden så det är lite fusk men i år hinner jag inte baka ett från grunden.


Shopping

Det är -20 ute och jag har ska möta upp Anna för en tur till Erikslund, det är tur att alla affärerna är inomhus så vi slipper frysa.


Luciamorgon

God morgon på er! Jag vaknade klockan 6 och har inte kunnat somna om efter det. Jag tittar på Nyhetsmorgon och de bjuder på luciasånger lite då och då så jag får min dos av luciafirande trots att jag själv inte sjunger i något luciatåg i år.
Min kör har två luciakonserter på lördag i Västerås Domkyrka men jag kommer inte att vara med då det blir för mycket stå å gå för mina fogar (och frågan är om jag hade kommit i mitt lucialinne).

Bröden jag bakade till kören igår blev goda, jag använde ett recept från bloggen (fil-limpa) och det är mitt favoritbröd, det är lätt att göra och smakar gott. På väg till kören gick jag förbi den här fina krubban som spred ljus och julstämning.


Brödbak

Det doftar nybakat här hemma. Jag har precis tagit ut två limpor ur ugnen och jag hoppas att de smakar gott, jag ska bjuda på dem ikväll så jag håller tummarna.

Under tiden bröden var i ugnen skrev jag julkort och letade adresser för glatta livet. Hälften är klara och resten får jag göra klart ikväll efter kören, så kan jag posta allesammans imorgon.


Rapport från barnmorskan

Besöket hos barnmorskan gick bra, jag fick en massa information, bland annat om amning som jag ska läsa till nästa föräldragruppsträff. Vi lyssnade på hjärtljuden som lät bra och snittade på 150. Det var mysigt att höra och jag hoppas att min man kan följa med någon gång så att han också kan få höra. 
Blodtryck och blodsocker var bra men mitt blodvärde var inte lika bra som förra gången så jag ska börja med järn, inte varje dag men lite då och då för att ge en kick. Barnmorskan berättade att man antingen blir väldigt hård i magen eller väldigt lös (det låter ju jätteroligt, eller inte) men eftersom jag inte ska ta det varje dag så kanske jag klarar mig från det värsta.
Magmåttet var precis på kurvan så det känns bra och nu har vi bokat in tider fram till mitten av februari, det känns som att jag snart är inne på upploppet för när vi bläddrade i kalendern så kändes mars väldigt nära.
 

I tomteverksta´n

 
 
Igår kväll var det full rulle i tomtefabriken, speciellt när jag insåg att alla julkort ska skickas iväg inom kort. Det blir inte så många hemmagjorda i år, dels så hade jag inte så mycket material och dels så räcker inte tiden till den här veckan. Jag slog in flertalet av de klappar jag köpte igår så att ingen råkar få syn på något i förväg.
 
Idag har jag titttat på alla fina brudpar som har gift sig i Nyhetsmorgon på det häftiga datumet 121212, och som vanligt nu under graviditeten så blir jag väldigt rörd.
Idag ska jag till barnmorskan, jag ska handla och baka inför kvällens körrep som min man ska ha med sig fika till (men det är inte så lätt för honom att fixa när han inte ens befinner sig i Sverige) och fortsätta med mina julbestyr här hemma. Det är fullt upp med andra ord.

Julklappsshopping

Fotvården var skön som vanligt och nu har tånaglarna fått fin färg.
Efteråt blev det en tur på stan och på knappt två timmar handlade jag en hel del klappar. Det känns bra att ha kommit igång och även om jag är långt ifrån klar så köpte jag mer än jag trodde idag. Jag gav upp när jag inte orkade bära fler kassar.
Förhoppningsvis orkar jag med en tur till imorgon efter barnmorskan. Nu blir det lite tid framför datorn och vila fogarna.


Tröttistisdag

Jag som kände mig så pigg imorse känner mig nu jättetrött. Jag ska snart ge mig ut i kylan men jag ska inte gå så jättelångt vilket känns skönt både med tanke på kylan och foglossningen.
Jag hinner nog med en 15 minuters powernap innan jag ska gå.

Såhär ser jag och magen ut i v 26.


Tisdag, julklappar och ompyssling

Jag vaknade tidigt av mig själv och det är mycket bättre än att bli väckt av väckarklockan. Jag har som vanligt tittat på Nyhetsmorgon för att ladda inför dagen. Vid lunchtid ska jag på fotvård, det var länge sen jag var där och nu när det är lite krångligt att måla tånaglarna så är det perfekt att få hjälp med det.

Det ska även bli julklappsinköp, om jag hittar det jag letar efter vill säga. Jag hoppas att jag kan bocka av det mesta idag, iallafall av de klapparna som ska delas ut här i Västerås. De som ska till Göteborg får inhandlas i Lund för det blir omöjligt att släpa allting på tåget.


Nobel

Jag har en lugn kväll som har bestått av pepparkaksbak, TV-tittande och middag. Jag hittade crêpes fyllda med kyckling och bacon i frysen, inte lika festligt som Nobelmenyn. Här ser ni vad de äter ikväll.
 

Gravad röding med blomkålsterrine, Kalixlöjrom och dillmajonnäs

Fasan med kantareller, inkokt päron, vintergrönsaker, mandelpotatispuré och rödvinssås

Trilogi på körsbär med pistageklädd mascarpone och svart körsbärssorbet


Varmrätten tycker jag låter suverän! Jag blir lite sugen på att anordna en Nobelmiddag nästa år och bjuda på maten som de äter idag eller "the best of" och blanda från tidigare år (eftersom man inte får reda på årets meny förrens samma kväll). Det ska i så fall vara en vuxenfest och alla ska vara uppklädda... Vi får se om det går att genomföra, det är lite svårt att dra ihop en festmiddag på en tisdagkväll.

Ikväll har jag på mig mysbyxor och är långt ifrån de fina festklänningarna och maffiga håruppsättningar som kvinnorna bär.

Såhär såg Victoria ut på Nobelfesten förra året, årets klänning var inte lika fin men hennes håruppsättning däremot, som jag inte har hittat någon bild på än, är helt fantastisk!

 
 

Bakning och julstök

Efter en lång dag framför datorn med studier har jag nu satt igång med pepparkaksbak med musikaliska mönster. Det går snabbt när degen redan är klar, då är det bara att kavla ut och grädda, så ett stort tack till mamma som gjort degen.


Kastrullen

Min lunch blev inte så lyckad. Falukorv och makaroner stod på menyn och allt var bra tills jag skulle hälla av pastavattnet, då sprack handtaget på kastrullen så allt föll ner i diskhon. Resultatet blev ett sår i handen och ungefär hälften av pastan var kvar i kastrullen så det blev lite mindre lunch än vad som var tänkt från början.
Det var en av mina favoritkastruller men den har nog gjort sitt med tanke på att den är minst 10 år, och vi som ska rensa ut lite innan vi flyttar får lite hjälp på traven med urvalet ;-).


Studier till våren?

Jag fick en idé när jag tittade igenom kurshemsidan för att hitta tentadatumet för min ena kurs, jag fick nämligen se att de hade en fortsättningskurs i vår och jag blev lite sugen på att söka den. Isåfall skulle jag bara läsa den och inget annat för det finns nog tillräckligt att göra med bebisen ändå. Det är en distanskurs på deltid så det är ingen heltidskurs, och jag kan titta på föreläsningarna när det passar mig. Jag gick in på antagningen.se men den är låst för anmälan så jag ska leta vidare och se om det kanske finns platser kvar när de första antagningsbeskeden har gått ut.
Min plan var att vara mammaledig från februari och ägna mig åt bebisen som är beräknad i mars men vi får se vad som händer, beroende på om det går att anmäla sig, om jag kommer in och vad min kloka man tycker (om han tror att jag fixar lite studier vid sidan av).
 
Såhär har det sett ut under hösten.
 
 

Veckans planer

 
Det är så fint ute med snön som täcker hustaken, träden och isen i Svartån. Det är fortfarande kallt ute men betydligt mildare än igår.
Den här veckan blir det mycket fixande inför söndag då vi ska ha julmys med julklappsutdelning här hemma med min familj, tanken är att vi börjar med julbord och därefter julklappsutdelning med efterföljande fika när maten har sjunkit undan lite.
Min plan är att läsa mycket nu i början av veckan för att kunna baka och laga mat närmare helgen. Min man är på jobbresa och kommer hit först på fredag kväll. Jag börjar vänja mig vid att bara träffa honom på helgerna men det är lite tråkigt och jag saknar honom så under veckorna. 
Jag ska hinna få upp julgranen, städa, planera och om jag har lite tid över så vill jag göra ett pepparkakshus. På tal om pepparkakor så fick jag med mig deg hem i lördags eftersom jag glömde alla mina pepparkaksmått hemma (jag vill göra lite noter och andra fina mönster), och igår kväll så hade jag ytterligare en visning av lägenheten och därefter hamnade jag framför TV:n efter det så det kom jag på först imorse när jag öppnade kylen och såg degen, de måste bakas idag så att inte degen blir gammal så det får jag göra i eftermiddag när jag har tröttnat på studierna.
 

Bingo

Eftermiddagen spenderades ute på Finnslätten där vi spelade bingo. Tyvärr var det ingen i vårat gäng som vann men vi hade en trevlig stund och mamma hade med sig gott fika. Jackpotten var uppe i 35 000 kronor men det var ingen som fick den idag, så när de kör igång vårterminen så är den ännu högre. Jag spelar bingo 2-3 gånger per år, oftast på sommaren när det är tutbingo i Skultuna eller på Klinta IP. Det är mest pensionärer som spelar men jag tycker att det är roligt och framför allt spännande, för ibland så får man ju faktiskt bingo och kammar hem en slant...
 

Pepparkaksbak

Min bloggapp på mobilen har slutat fungera så därför blev det ingen uppdatering igår eftermiddag.
Efter lunch igår tog vi bussen ut till Gryta där hela familjen samlades för pepparkaksbak. VL har gratis bussresor varje lördag i december, så vi åkte buss både förra lördagen ut till Erikslund och till Gryta igår, perfekt för oss som inte har bilen här i stan.
 
 
Edvin, Arvid och Anton hade klätt sig traditionsenligt
 
Och här är vi igång med pepparkaksbaket.
 
 
 
Resultatet
 
Efter pepparkaksbaket fikade vi för att smaka på resultatet och barnen besökte pulkabacken innan det var dags för middag, det blev en helkväll med en massa god mat och trevligt sällskap.

SönDagens

Det blev en tidigt morgon idag också och jag har hunnit med en hel del nu på förmiddagen. Jag var iväg till ICA och det är riktigt kallt ute, jag hade bylsat på mig ordentligt men det är svårt att skydda kinderna.Jag var nästan för varm under jackan medan kinderna kändes halvt stelfrusna när jag kom fram till ICA.
 
Dagens bilder togs imorse innan min man åkte så de är inte de bästa men såhär ser jag ut idag.
 
Klänning A pea in the pod, leggings Indiska och örhängen från Glitter.
 
 
Bilder från gårdagen kommer lite senare. Jag har knappt hunnit med här hemma så nu blir det till att fixa tvätt, laga lunch och läsa bloggar (jag har inte läst bloggar på två dagar så jag ligger lite efter) innan det bär av  på söndagsnöje.

Den som väntar på nå´t gott...

Såhär i lunchtider bjuder jag på bilder från gårdagens middag. Igår orkade jag inte laga mat så när min man kom hem vid 21.30 gick vi till Frank. Det var några nyheter på menyn och jag åt chili/vitlökshummer till förrätt, oxfilé med skocka, ravioli och parmesan (en av de bästa varmrätterna på länge) och till dessert blev det en chokladbakelse med hallonglass och färska hallon. Mums! Bilderna blev väldigt mörka men de får vara med ändå.
Vi började med förrätt i baren i väntan på att ett vanligt bord skulle bli ledigt.
 
Hummer med lite asiatisk touch
 
Desserten

Sköna lördag och pepparkakor

Klockan ringde ganska tidigt idag för vi har några saker att bocka av under dagen. En del saker är redan fixade och nu ska vi ge oss ut på stan för att fixa några ärenden och efter lunchen bär det av till mina föräldrar för årets pepparkaksbak. Det är tradition att vi samlas och bakar tillsammans och min mamma gör den bästa pepparkaksdegen så kakorna blir ljuvliga!
 
 
Såhär under vintern när det är torr luft så blir det inget bra när jag plattar håret så nu får det vara lockigt istället, såhär ser jag ut idag. Det går betydligt fortare att bara låta håret vara efter duschen än att först blåsa det för att sedan platta det så det är skönt. Sen skulle jag kunna anstränga mig lite för att få det riktigt lockigt men det får bli nån annan gång.
 

Fredagsbak och avkoppling

Vi har haft en lugn och skön dag och det var precis vad jag behövde! Min syster var snäll och skjutsade mig till Selstore där jag köpte flyttkartonger för mitt presentkort som jag vann i en tävling som Västerås tidning anordnade. 30 kartonger fick jag för mitt presentkort så det är perfekt nu när vi snart ska flytta.
 
Efter det blev det lite handling och så åkte vi hem till min syster där vi lagade lunch och bakade kolakakor med Anton. Han är jätteduktig i köket och verkligen intresserad. Kolakakor går snabbt att slänga ihop, och de ska bara vara inne ca 15 minuter i ugnen så man är klar på en halvtimme ungefär (det tar lite längre tid när man bakar med barn) så det är perfekt. Här (klicka) hittar ni receptet på det vi bakade idag.
 
 
 
Resultatet
 
Nu har jag kommit hem och ska ta det lugnt ett par timmar. Min man ska komma hem ikväll men det blir ganska sent (hur sent vet vi inte än med tanke på snön men tidigast vid 22-tiden). Hur som helst så ska det bli kul att se honom för det var nästan en vecka sen sist!

Drömboenden

Igår kom jag in på Hemnet av en slump, vi ska inte leta nytt utan jag letade efter ett hus som jag hade blivit tipsad om och skulle vara exceptionellt på alla sätt och vis, nu hittade jag inte just det huset men väl ett par andra objekt som jag skulle köpa om jag hade några hundra miljoner på banken. Vad sägs om dessa?
 
Min favorit i Stockholmsområdet, den här villan hittar du på Lidingö. Klicka här
 
Om man letar efter en villa i Skåne nära vattnet kan man ta sig en titt på den här skönheten
 
Eller den här fantastiska herrgården/villan i Mariefred med utsikt över Gripsholms slott, tänkt att ha det här som sommarboende!
 
Nu ska jag fortsätta att drömma om vårt fina hus, det är mindre än två månader tills vi får nycklarna nu!
 

Fredagsfrukost

Jag har gjort mig i ordning och ätit frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. Nu bläddrar jag i senaste numret av Hembakat för att få inspiration till julbak och julgodis.

Idag ska jag åka hem till min syster där det vankas lunch och jag hoppas att jag slipper kväljningarna för nu på morgonen känns det riktigt bra.


En lugn hemmakväll

Jag somnade direkt när jag la huvudet på kudden i eftermiddags och vaknade av alarmet en dryg timme senare. Jag ligger efter med sömnen så det är kanske inte så konstigt att jag somnade snabbt.
Vid 18-tiden försökte jag få i mig en macka men det var ingen höjdare. Jag kräks inte men kväljningarna är nog så jobbiga så med den nu tillkomna huvudvärken så det blir en lugn hemmakväll för mig och ingen konsert.
 
Det är synd för sponsorkonserten vi har ikväll brukar vara riktigt mysig och stämningsfull. Såhär fint var det i Domkyrkan när vi repade i tisdags.

Hoppas på bättring

Jag och Al lunchade på Olio Deli där det blev en blandad sallad för min del. Man får plocka ihop den själv och det finns mycket gott att välja på.

Redan på Olio kände jag mig lite lätt illamående av alla dofter och nu när jag är hemma så känner jag mig som jag gjorde de första månaderna när jag var gravid, illamående och kväljningarna kommer och går. Jag har känt av det hela veckan men jag ska lägga mig och vila nu och hoppas att det går över till ikväll när vi har konsert. För om det fortsätter såhär så fixar jag inte att sjunga.


Dagens och lunch

 
Ojojoj, här har ni en tröttmössa. Jag somnade strax efter 4 och vaknade halv 6 så förmiddagen har spenderats i sängen dock mer vaken än sovande för telefonen har ringt, pipit och även när den har varit tyst så har jag inte kunnat få ro. Jag förstår inte att jag inte somnar av ren utmattning.
 
Jag ska iväg på en lunch med Al nu, så får vi se om jag piggnar till efter det. Idag ser jag ut såhär.
Topp H&M, jeans Motherhood Maternity, örhängen Efva Attling och klocka Michael Kors.
 
 
 
 

Snön ligger vit på taken och Kristin är vaken...

Jag är lite förvånad att jag är vaken vid den här tiden med tanke på hur dåligt jag sov inatt. Sömntåget vill inte komma, trots att jag ligger nerbäddad i sängen i ett mörkt sovrum.

Jag blev nästan lite sugen att gå ner på Circus och träffa lite folk,men det hade varit roligare om jag visste att det var någon jag kände där...och det är det nog inte eftersom det bara är en vanlig onsdagkväll.


Önskelista

Visningen gick bra och det kändes som att de tyckte om lägenheten.
Jag har tittat runt på olika hemsidor för att få lite inspiration till min önskelista men det går trögt (jag vet att det är ett i-landsproblem). Är det någon av er som har bra tips? Det ska vara saker till mig själv eller till mig och Håkan och jag vill helst inte önska mig barnsaker. Det här är sista julen som jag kommer att få julklappar av familjen så det gäller att passa på ;-) och bara därför så står det still i mitt huvud. Om någon hade frågat mig i september så hade jag kommit på en massa saker (och jag borde ha skrivit ner saker allteftersom men det har jag inte tänkt på).
Om vi hade flyttat in i nya huset så hade det varit lite lättare men som det är nu så vågar vi inte önska oss någonting eftersom vi inte vet hur det kommer att få plats eller om det passar in.
Vi har kommit på en del böcker och kökssaker, så som grytor, skålar och annat som behövs men det är i princip allt.
 
Här ser ni några saker som finns med på listan
 
 
 
 
 

Ljusmys

I väntan på visningen myser jag i soffan med tända ljus, julmusik och yatzy. Sämre kan man ha det. Om min man hade vart i stan så hade jag nog tänt en brasa i kakelugnen men det vågar jag inte göra när jag är själv så då får jag nöja mig med tända ljus.


Snart snögubbe

Fördelen med att ha visning hemma är att jag tar tag i städning och undanplockning. Som att till exempel tömma och ta bort torkställningen i sovrummet, varför gör jag inte det oftare? Det ser mycket trevligare ut när den är undangömd, och rummet blir mer rofyllt. Det första jag ser när jag vaknar på morgonen är inte tvätten som påminner mig om att jag borde stryka/vika den och få ner den i byrålådor och garderober.
 
Nu är det iallafall gjort, och det ser riktigt fint ut här hemma. Även om jag skulle vilja så kan jag inte undvika att gå ut längre. Jag har dragit på det och gjort allt som behövs här hemma men nu börjar det kurra i magen och vädret blir bara sämre och sämre så det är nog bäst att ge sig ut nu, innan det blir helt omöjligt.
 
Det här kommer att vara jag om en liten stund
 

Blåst, snö och kaos

Tanken från början var att jag skulle åka till Stockholm tidigt imorse för att hinna träffa min man i en halvtimme och därefter hämta bilderna från fotoraferingen som vi gjorde i november. Redan igår kväll var jag inne på SJs app och tittade hur det gick för tågtrafiken och konstaterade att nästan alla tåg var försenade och det skulle vara snökaos idag gör ju inte saken bättre så jag bestämde mig för att stanna hemma.
 
När jag tog ur headsetsladden ur mobilen igår kväll så slutade ljudet att fungera, på alla sätt. Både ringsignal, sms och spelsignaler har försvunnit (jag har testat allt men det vill inte funka) så jag som väntade på ett samtal vid 5.30-tiden imorse sov knappt någonting alls inatt. Min man skulle nämligen flyga till Stockholm tidigt, men eftersom det inte landar några flyg på Arlanda idag så har det varit en omöjlig uppgift. Jag tycker så synd om honom som fick gå upp så tidigt helt i onödan och sen spendera förmiddagen med att sitta och vänta för att se om han kommer iväg eller inte. Enligt SAS så är det blåsten som är för stark idag, den gör att landningsbanorna blåser igen på nolltid så det går inte att landa. Däremot så kan vissa plan lyfta från Arlanda men det hjälper ju inte oss idag.
 
Det här innebär att bilderna är kvar i Stockholm och att jag får försöka ta mig dit nästa vecka istället. Då hoppas jag att det iallafall inte blåser som det gör idag.
 
Jag hör hur det viner av vinden och önskade att jag fick stanna inne hela dagen men tyvärr måste jag ta mig till en mataffär och införskaffa lunch och middag men då ska jag se till att handla så att jag får rester utifall det är lika blåsigt och snöigt imorgon.
 
Tidigt imorse såg det ut att vara dimma ute på grund av all snö, nu är det bättre men det ser fortfarande lite dimmigt ut.
 
 
 
 

Vecka 25

Jag är hemma igen och ska nu fixa kvällsmat innan det är dags att bege sig till kören för repetition. Vi hade en trevlig stund och det verkar vara roliga och bra människor med i gruppen. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig av föräldrautbildningen men vi fick veta lite vad det skulle handla om de kommande gångerna och det verkar lovande.
 
Nu är vi inne i vecka 25 och då står det såhär på min babyapp:
 
"Barnet kan ligga så att det trycker på blåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Ditt barn är nu ca 22 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 800g. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa. Barnets permanenta tänder bildas och kommer fram när barnet tappar sina mjölktänder i sexårsåldern."
 
 
Jag får gå på toaletten betydligt oftare än förut, vilket kan vara jobbigt på natten. När jag äntligen har hittat en skön ställning och håller på att somna så är det dags att gå upp igen...men jag vet att det här inte är för alltid och veckorna går fort nu så det känns okej ändå. Jag är redan i sjätte månaden, det känns häftigt!
 
Såhär såg det ut i Mars förra året när vi träffade Arvid för första gången
 

Dags för föräldragrupp

Dagen har rullat på i ett idag och nu har intressenter på lägenheten börjat höra av sig. Imorgon är det dags för visning nummer 1 och vi får se hur många det blir under veckan.
 
Jag var ute en snabbis i snöyran och köpte lunch och när det snöar åt alla möjliga håll samtidigt som det gör idag så är det ganska skönt att få vara inomhus. Om en timme ska jag till barnmorskan där det är dags för den första föräldragruppen. Det ska bli spännande att se hur många vi är och om det är några jag känner igen sen tidigare. Jag hoppas naturigtvis att vi får lära oss en massa matnyttiga saker och att det är en bra grupp som man kan hålla kontakt med sen när barnet är fött.
 

Tisdagens planer

Frukosten är intagen framför Nyhetsmorgon och tisdagen rullar på. I eftermiddag ska jag iväg på möte och jag hoppas att jag hinner med en snabb middag innan det är dags att träffa kören för ett extrarep, men nu blir det lite tid framför datorn.

Det snöar idag också, härligt!


En kunglig nykomling

Jag läste nyss att Prins William och Kate ska ha barn! Jag blir så glad, jag älskar allt som har med kungligheter att göra, och bebisar är ju det bästa som finns! Frågan är nu när bebisen kommer att titta ut...
 

En effektiv eftermiddag

Idag har jag varit riktigt effektiv och bockat av massa saker på min att göra-lista. Jag har ringt angående en felaktig faktura (vilket jag inte visste hur det skulle gå men det blev som jag ville så jag är supernöjd), jag har kollat upp mina presentkort, skickat mail till alla jag ska skicka mail till och fått ordning på kalendern de närmsta månaderna. Jag har även tvättat, städat och diskat i köket och städat i plånboken.
 
Nu när alla sådana saker är gjorda så är frågan om det blir ledigt för kvällen eller om jag ska titta på en föreläsning. Jag skulle vilja få över lite bilder till min externa hårddisk men det tar ganska lång tid så vi får se om det hinns med. Just nu känns vyn nedan väldigt långt borta! Bilden togs på midsommar 2012 och även om jag älskar vinter och snö så ser det väldigt skönt ut med solsken, värme och Sommarsverige.
 
 

En julig dagens

 
Såhär såg jag ut igår när vi skulle fira in 1:a advent. Leggings KappAhl och tunika/klänning H&M, klocka Michael Kors, örhängen Pilgrim.
Mina röda stödstrumpor gör hela outfiten lite juligare och jag märker stor skillnad på vristerna när jag har stödstrumpor jämfört vanliga strumpor. När jag har vanliga strumpor på mig är det bara jämntjockt men när jag har stödstrumporna på mig så är det som vanligt, jag försöker att ha stödstrumpor så ofta som möjligt men eftersom jag inte har så många par så finns det inte alltid rena i lådan men jag ska bli bättre på att tvätta oftare nu när jag ser vilken stor skillnad det är.
 
Magen i slutet av vecka 24

Skaldjursjulbord på K9

I lördags var vi sugna på att gå ut och äta och när vi ringde till K9 så visade det sig att de bara serverade julbord på helgerna. Vi tänkte att det var roligt att få prova på ett lite alternativt julbord så vi bokade till den sena sittningen som började kl 20.00
 
När vi kom fram till Kajplats 9 så fick jag riktig julstämning. Det var kallt, snön glittrade och fin julmusik (typ Frank SInatra) strömmade ur högtalarna.
 
När vi hade satt oss vid bordet så fick vi glögg och pepparkakor med god ost till (som jag tyvärr inte fick smaka eftersom den innehöll mögelost, men min man tyckte om den). Efter det var det dags för första vändan till buffén som bestod av sill, ägghalvor, lax m.m.
Det smakade ljuvligt. Den inlagda sillen med smetana och rödlök till bara smälte i munnen! Därefter blev det lite varmt, bl. a. hummersoppa, jansson och skinka.
 
Vid tredje besöket på buffén så var det dags för det som var speciellt för just K9:s julbord, nämligen skaldjuren. Det fanns räkor (både rökta och vanliga), havskräftor, krabba, ostron och hummer med olika såser. Mina favoriter var räkor, hummer och havskräfta, havskräftorna inponerade verkligen (jag som brukar föredra signalkräftor börjar så smått ändra mig). Jag har aldrig provat färsk krabba så det var roligt att få testa men det blev ganska kladdigt (mycket på grund av att jag inte riktigt visste hur jag skulle få ut innehållet...) och även om det smakade helt okej så tyckte jag att de andra skaldjuren var godare så jag satsade på dem istället. Aiolin var suverän till alla skaldjur och när vi var klara med den rundan så kände jag mig riktigt mätt.
 
Efter en stunds vila besökte vi dessertbordet. Jag hoppade över ostarna eftersom jag var riktigt mätt och de flesta är förbjudna för mig som gravid, och gick direkt på gottebordet. Min favorit på dessertbordet var pannacotta med passionsfruktstäcke, den var ljuvlig!
 
 
Jag blev glatt överraskad av att det fanns mycket som jag kunde äta (som gravid ska man undvika vissa sorters lax och olika tillagningssätt men det fanns så mycket gott att jag blev proppmätt ändå, skaldjuren var godare än jag hade förväntat mig om man fick bra verktyg för att få ut köttet ur skalet. Det fanns gott om våtservetter på bordet och det var verkligen mysigt och hög julstämning inne i restaurangen. Ett stort plus var att det aldrig var kö till buffén, när jag tidigare har ätit julbord på restaurang så kan man få stå 10 minuter i kö innan man ens kommer fram till själva buffén.

Vi hade en mysig kväll och jag hoppas att de kör på samma upplägg nästa jul!

Solig måndagsstart

Idag vaknade jag upp till strålande sol, mycket snö och -18 grader (Det är lite roligt för bland mina vänner på Facebook så har morgonens temperatur varit den vanligaste statusuppdateringen, av dem är -23,5 det kallaste hittills).
Det har blivit kallare och kallare de senaste dagarna och jag är glad att jag till störst del får hålla mig inomhus idag.

Idag ska jag fortsätta att göra julfint här hemma och så blir det en föreläsning på eftermiddagen. En bra start på veckan som håller på att ta form nu under förmiddagen, jag håller bland annat på att kolla upp om det ska bli ett besök till huvudstaden på onsdag.

Här nedan ser ni bilder på balkongens ljusslinga och hur det såg ut när jag satte upp den. Eftersom jag inte kan stänga jackan längre så går jag på principen ju fler lager under desto bättre, och som pricken över i:et lånade jag min mans luvtröja (stor och bra) för att hålla huvudet varmt :) inte så snygg outfit men jag frös inte och det är det viktigaste.


Konserten är klar!

Nu är det nya kyrkoåret ordentligt insjunget med en hejdundrande adventskonsert i Västerås Domkyrka. 1:a advent är nog min favorithögtid i kyrkan för det är så roliga sånger och så festligt!

Nu sitter vi på Bishop Arms och har lite "after concert" och varvar ner i väntan på god mat. En bra helg som får avrundas med lite TV-tittande när vi kommer hem.


Schnitzel på Hattis

Eftersom kylskåpet ekade tomt där hemma blev det en lunch på Hattis. De spelar lugn julmusik och har många tända ljus så det är mysig stämning här.

Vi åt schnitzel med stekt potatis och det var underbart gott och värmde upp oss.


Ljus i varje hus

Vi har pysslat och fixat här hemma och nu är ljusslingan på plats på balkongen. Bildresultat får ni se senare, när det har varit mörkt för det är ju då det är extra festligt. Nu är stjärnor och stakar tända och det är så fint med all belysning som lyser upp i vintermörkret.

Nu blir det lunch innan vi beger oss till körrepet.


1:a advent

Idag är det första advent och vi har ätit en lång frukost med yoghurt, juice, knäckemackor med avokado och skinka och lussekatter framför Nyhetsmorgon. Vi har tänt första ljuset i adventsljusstaken och myser runt här hemma. Jag älskar lugna morgnar när vi båda är hemma, det är så lyxigt!


K9

Vi fick en mysig stund med Ulrika och de andra gästerna. Hon höll festen i en lokal som ligger vägg i vägg med min första lägenhet. det var mysigt att få komma in på innergården och se sig omkring. Mannen som tog över lägenheten bor fortfarande kvar.

Nu är vi hemma igen och lägenheten är redo för 1:a advent imorgon. Imorgon hoppas jag att jag orkar fixa belysningen på balkongen också.

Vi fick en idé i eftermiddags och det visade sig att det fanns bord lediga så snart bär det av till K9 där vi ska avnjuta ett skaldjursinspirerat julbord.


IKEA och Releasefest

Vi har spenderat dagen på Erikslund. vi besökte Barnens Hus och IKEA. Vi var på IKEA för att titta på säng till oss och babysaker, vi köper ingenting sådant förrens vi har flyttat men det är bra att ha koll på utbudet. Lite småsaker fick följa med hem, bland annat adventsljusen ni ser nedan, några ramar och köksprylar.

Nu bär det av på releasefest till Ulrika som har läst in boken Charlotte Hassel.


Mysmiddag med tända ljus

Igår kväll fixade jag middag eftersom min man kom hem vid 22-tiden. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv och vi åt för ovanlighetens skull middag med tända ljus och utan TV. Det ska vi göra oftare för det var riktigt mysigt, speciellt när vi inte har setts på en vecka.

Oxrullader med potatispuré stod på menyn och det smakade ovanligt gott!