2>

Barnmorskan och sura barn

Vilken värme vi har! Svetten lackar och jag försöker att njuta även om det just nu känns alldeles för varmt.
Idag var jag på besök hos barnmorskan och allt såg bra ut. Blodtrycket är lågt, magen växer och bebisen rör sig mycket. Det är så häftigt att känna skillnaden i rörelser den här gången jämfört med tidigare då Wilma och Lily inte kunde röra benen (de låg i säte) som den här lilla filuren kan. 
Magen i vecka 35.

Efter barnmorskan ringde förskolan och ville att jag skulle hämta Lily tidigare eftersom hon inte var glad. Barnen sov hos mina föräldrar inatt eftersom vi hade asbestsanering hemma igår kväll så jag träffade barnen vid 8 imorse och lämnade dem kl 9 på förskolan så det blev inte bra för Lily. Hon har dessutom varit extra gnällig den senaste veckan, jag vet inte om det beror på vaccinationerna, att det är tänder på väg upp eller att hon inte riktigt har vant sig vid förskolan (hon har bara gått i tre veckor och förra veckan var hon hemma). Hur som helst, jag hoppas att det går bättre imorgon när jag ska iväg till Sala för då kan jag inte hämta henne med kort varsel.

I skuggan hos mormor och morfar.

Vi åkte tillbaka till förskolan vid 14 och hämtade Wilma och därefter hälsade vi på mormor och morfar. Barnen var i upplösningstillstånd när vi kom hem och ingenting hjälpte men när vi kom dit vände humöret på båda och vi fikade lite innan vi gick hem.
Dagens ärenden fick jag hoppa över så jag hoppas att jag hinner med dem när jag kommer från Sala imorgon innan det är dags att hämta kl 14. 

Jag hoppas att jag hinner med att skriva ett inlägg ikväll om helgens begivenheter. Det var en riktigt bra helg!


Tråkigheter och första dagen utan Lily hemma


Lily med sin gudmor Emelie💕.

Då var dagen här, första dagen som jag lämnade Lily på förskolan och gick hem. Det kändes så ovant och konstigt. Med alla gravidhormoner i kroppen så trodde jag att jag skulle storböla när vi sa hej då men så blev det inte alls. Vi sa hej då och förklarade att jag skulle gå men Lily bara tittade på mig och gick iväg för att klättra upp på stubbarna. Vi sa hej då flera gånger men hon brydde sig inte alls så jag vinkade och gick iväg. Det är fantastiskt om det går så bra framöver. Med Wilma så var hon ledsen hela första året. Det var först i december, strax efter vi bytte förskola som lämningarna gick som det ska. Jag får en kram av henne och så springer hon glatt iväg och leker. Idag skulle Wilmas grupp på utflykt så jag stod och tittade efter dem när de knatade iväg hand i hand, de är så söta! 

I måndags hände något tråkigt. Efter besöket på specialistmödravården hade jag tid hos min barnmorska kl 14 och kl 15 hade Lily tid hos BVC på samma ställe så jag tog med vagnen till Capio redan vid 14 så att jag kunde ha Lily i vagnen efter hennes besök då hon skulle få vaccin. Hon blev nerskjutsad på stan av min pappa strax före 15 då det är svårt att ha med henne till barnmorskan.

Efter mitt barnmorskebesök gick jag ut till hallen och upptäckte att vagnen var stulen! Så himla tråkigt! Jag gick tillbaka till min barnmorska och all personal hjälpte mig att leta men den var borta. Mina skor som jag hade ställt under vagnen hade de lämnat kvar så jag kunde iallafall gå och hämta Lily och genomföra hennes 18 månaders-kontroll. Den gick superbra och hon var inte ledsen efter sprutan så hon fick gå till bilen (jag fixar inte att bära henne så långt med min foglossning) men det tog sin lilla tid. Språkmässigt ligger hon långt fram och har redan treords-meningar. 
Stölden är polisanmäld och så fort vi får hem en kopia på anmälan så kan vi kontakta försäkringsbolaget men jag är tveksam till om vi får ut något från dem. Vi har redan bestämt oss för att köpa en ny likadan vagn för den är så smidig och perfekt att ha i bilen utifall att.

Vi köpte vagnen (en Babyzen yoyo+) i februari och den enda bilden på vagnen som jag har i mobilen är den här som vi tog på Liseberg i helgen. Jag ska hålla utkik på olika säljsajter men det är ju omöjligt att bevisa något om den skulle dyka upp. Den saknar regnskydd och reseskyddet som vi inte hade med till BVC men den var inte märkt (en läxa till nästa gång). 
Nu ska jag röja inför snickarnas ankomst imorgon. Vi började tömma garderober och plocka ner tavlor igår och ikväll måste allt vara klart, lite mer jobb än vi hade trott men det ska bli så roligt att se förändringen! 

Besök hos specialistmödravården

Igår var vi iväg till specialistmödravården för att kolla läget på bebisen i magen. Vi fick träffa en jättebra läkare som gick igenom och mätte bebisen noggrant samt tittade på flödet i navelsträngen och andra viktiga saker. Allting såg jättebra ut så nu ska vi tillbaka om 3-4 veckor för nytt ultraljud, ser allt bra ut då så blir det kejsarsnitt i slutet på juni. 
Just nu väger bebisen ca 2 kg vilket är precis på kurvan och till vår förvåning så ligger den med huvudet nedåt. Både Wilma och Lily låg med huvudet uppåt så det var roligt att trean valde den andra varianten. Det kan fortfarande ändras men jag tror att bebisen har bestämt sig. För mig känns det som att det är dags vilken dag som helst, jag känner mig otymplig, har svårt att knyta skor, det känns som att jag vankar fram och foglossningen är inte att leka med. Tidigare graviditeter så har jag känt mig lite smidigare betydligt längre fram, men det kanske beror på att bebisen nu ligger åt andra hållet.

Trädgården är i full blom.

Idag var jag med Lily på förskolan och imorgon går hon sin första dag själv, spännande! Vi var ute hela förmiddagen och det var ljuvligt! När vi kom hem åt vi mellis och efter det fyllde vi upp barnpoolen och tog ut leksaker och vi är fortfarande ute och njuter av sommarvärmen. Det är snart dags att gå in och fixa middag men vi blir nog ute en stund till, det är lika bra att passa på för man vet aldrig hur vädret blir framöver.


Göteborg och ultraljud

Igår kväll kom vi hem efter en helt fantastisk långhelg i Göteborg. Vi har njutit av strålande väder hela helgen (som resten av Sverige) och det var härligt att kunna gå ute i linne innan kl 10 och känna att det var varmt. 
Vi åkte ner i torsdags och resan tog större delen av dagen. När vi kom fram väntade en god middag hemma hos mina svärföräldrar där vi alltid bor när vi är på besök i Göteborg.


Fredagen inleddes med shopping och därefter styrde vi kosan mot Liseberg där vi åkte en hel del barnkaruseller och som vanligt höll vi oss mest i kaninlandet som är anpassat för de mindre barnen. Vi fick med oss en kexchoklad hem (som efter en dag i bilen igår känner sig lite vissen), samt ett helt gäng med gosedjursbananer. Vi älskar skee-ball men tyvärr så kommer vi aldrig upp i poängnivå med stjärnvinsten (som i år var en stor Olof-snögubbe så Wilma var lite besviken) och nu med årets skörd har vi nog 15 bananer hemma i gosedjurskorgen, dags att rensa!

Lördagen spenderades i svärföräldrarnas trädgård och på eftermiddagen åkte vi hem till Håkans lillebror och hans familj där vi spelade kubb och grillade i solen. Det är så mysigt att hinna umgås när vi väl är i stan. 

Större delen av söndagen tillbringades i bilen och när vi kom hem blev det grill och därefter nattade vi barnen och började skruva ner hyllor och lister inför renoveringen som drar igång på torsdag. 
Magbild från i lördags, vecka 32.

Idag (nu är vi i vecka 33) ska vi på ultraljud för att se hur bebisen mår. Lily mådde inte så bra i magen på slutet så den här gången får vi en extra koll och det känns bra. Det blir också roligt att se åt vilket håll bebisen ligger då de andra har legat med huvudet uppåt när det har varit dags för förlossning.



Valborg



Vi firade Valborg hemma hos min storebror och hand familj. Vi hade en lugn dag hemma då vi följde kungens födelsedagsfirande på tv och bakade lite inför kvällens fest, och kom dit vid 16.30 då det var bus och lek för barnen medan vi satt i solen och njöt av värmen. Vi grillade och efter maten åkte vi med de större barnen till brasan på Bjurhovda som var närmast. Tyvärr fast det inget lotteri och chokladhjul som utlovat men en fiskdamm som barnen fick prova. 


När vi kom tillbaka till festen så vankades det kladdkaka och kaffe och vid 1-tiden så rullade vi hemåt. Det blev en rejäl sovmorgon och idag betar vi av lite ärenden och så ska det deklareras. Hoppas att ni har en skön söndag!