2>

Helgens begivenheter och Lily 11 månader

 
Lily har blivit 11 månader och nu går utvecklingen fort framåt! Hon kryper för fullt och samma dag som hon började krypa så började hon resa sig mot möblerna. Hon är lite för kaxig än så länge för hon har inte full koll på läget än men hon kan oftast stå på knäna en lång stund.
 
 
Hon älskar mat! Hon äter det mesta men öppnar inte munnen för barnmat om hon ser att det finns annat på bordet. Hon är väldigt glad och nöjd så länge jag är är i närheten. Lily är väldigt mammig och lite misstänksam mot andra människor, men efter en stund slappnar hon av och bjuder på ett leende.
Båda barnen verkar trivas bra här i nya huset. På måndag kommer snickaren och då är det bland annat barnens lekrum och sovrum som ska fixas. Som det är just nu så har de lite leksaker i vardagsrummet men det mesta är fortfarande nedpackat så det blir ännu bättre om några veckor när alla sakerna är på plats och vi kan börja få ordning i vardagsrummet och övriga huset. Under renoveringen får de andra rummen överbelamras eftersom hall, tvättstuga, walk in closet, barnens sovrum samt barnens lekrum måste vara helt tomma.
Det ska bli så spännande att se resultatet växa fram. Jag ska ta lite "före-bilder" så att ni kan få se skillnaden.
 
 
Håkan har varit bortrest en vecka med jobbet och han kom hem natten till lördag, väldigt efterlängtad av oss alla så vi hade planerat en riktigt bra helg med familjen.
Igår var jag på Erikslund och shoppade och därefter hade vi en eftermiddag hemma tillsammans med min systers barn. Igår kväll blev det både låduppackning och tömning av rum som ska renoveras blandat med soffhäng.
Idag skulle vi ha haft en heldag i Stockholm med en massa skoj men Wilma vaknade upp med 39,1 i feber och när hon en timme senare hade 39,7 så fick hon en alvedon. Nu är hon piggare och har fått i sig lite smörgåsrån och festis. Jag hoppas att hon är pigg till nästa helg och att Lily håller sig frisk så att vi kan åka till Stockholm då istället.
 
 

Älskade hus

Vi stortrivs i nya huset! Det är fortfarande fullt med kartonger överallt och vi hämtar hem fler från våra extraförråd så fort vi har packat upp några så de blir aldrig färre. 
Vi måste rensa ut mycket! Både möbler och saker, samt dukar, kläder och annat smått å gott.

Tv-hörnan i vardagsrummet tar form.

Jag stod på loppis förra helgen och blev av med en hel del smågrejer och fick en slant, vi har sålt av ena soffan och nu håller vi på och samlar ihop resten som ska säljas och skänkas bort. Jag har aldrig använt mig av blocket men det känns som att det är dags nu. 2 vagnar och en hel del möbler ska bort. 
Vi har fått upp tavlor och hyllor på väggarna och de flesta möblerna är på plats.
 Imorgon ska jag antagligen köpa hem några möbler till vardagsrummet från Ikea. Sen blir det till å skruva i en dag eller två.
Projektet är lite av en chansning men jag hoppas att det blir toppen, det kan inte bli så mycket sämre än vad det är i dagsläget så det känns hoppfullt.

Tjejerna är redo för fredagsmiddag med mormor och morfar.



Idag hade vi min familj här på fika och det var roligt att få bjuda hem dem hit, helt spontant och mitt i lådkaoset. 
I etapp två av renoveringen ska en vägg tas ned och då kommer det att bli ännu mer socialt och vi kan se varandra om man sitter vid olika bord, nu var det en vägg emellan så det var svårt att ha koll på barnen. 
Nu är det dags att krypa ner under täcket och få lite sömn innan Lily vaknar igen, gäsp! 

Kram på er!