2>

Wilma 7 månader

Gröt är smaskens!
 
Idag är det 7 månader sen Wilma bestämde sig för att komma ut till oss. Nu känns hon som en stor tjej som man kan busa med, hon är fortfarande inte överförtjust i mat men gröt älskar hon!
Hon ålar sig bakåt för det mesta men ibland går det även sakta framåt. Hon sitter riktigt bra, det är bara när hon skrattar riktigt mycket som hon faller åt sidan eller bakåt.
Pincettgreppet fungerar bra när hon äter små majskroksbitar. och hon provar ofta och gärna sitt röstomfång med stark volym. Hon älskar sångstunder (vi går oftast på Pinglan eller till stadsbiblioteket) och om hon får stå upp så "dansar" hon. Hjulen på bussen, Wilma är här (välkomstsången på Pinglan) och sången om grodan är de som gillas bäst just nu.
Mamma är favoriten, hon är riktigt mammig sen drygt en månad tillbaka och jag hoppas att det ger med sig snart. Om hon är utsövd, nybytt och nyäten eller om jag inte är hemma så går det bra med pappa eller barnvakterna.
Eftersom både jag och H sjunger i kör så har hon barnvakt en kväll i veckan och det har gått jättebra hittills. När vi är i Skåne så är hennes storasyster barnvakt om vi ska iväg och trots att de inte ses så ofta så har det gått bra.
 
Sömnen har börjat stabilisera sig och nu somnar hon vid 20.30-21.00-tiden och sover till ca 09.00 med en amning vid 06.00. Jätteskönt för mig som verkligen får bra med sömn när hon sköter sig så bra. Dessutom får jag och H några timmar för oss själva på kvällen innan vi går och lägger oss.
Tänder är något som har varit på gång ett tag, hon stoppar allt i munnen och tuggar järnet, hon dregglar och tungan far runt. Igår tyckte jag och Malin att det var något litet vitt där (det är inte lätt att se för hon vill inte visa frivilligt) och när jag idag stoppade in fingret och kände efter så kände jag taggar från den högra framtanden i nerekäken.
 

Ommöblering



Nästa vecka kommer ett flyttlass från Lund så just nu sker det en del ommöbleringar här hemma. Idag lyckades jag möblera om köket och salongen på egen hand när Wilma sov middag. Det var tungt men det gick. Här ovan ser ni hur det ser ut i köket nu. 
Salongen/matsalen eller vad vi nu ska kalla det ser ut såhär men allt är inte på plats än. 



Det var inte igår...

...Men vi är faktiskt ute på tu man hand och ska äta lite, såhär efter kören. 
Wilma har somnat för natten så hon har det bra hos barnvakterna. 
Nu ska jag njuta av lite partid och lägga bort mobilen för Håkan är på väg med drinken.



Global tisdag

Jag och Wilma mötte upp Emelie och Ebbe på stan och efter lite shopping och prat med andra mammor som vi sprang på så blev det lunch på Global living. Jag åt en jättegod chèvretoast, det är ett riktigt bra ställe att luncha på och jag hoppas att det blir fler besök snart. 


Efter promenaden hem har jag bakat, Wilma har tittat på och nu när hon sover så har jag lite egentid med blogg och Glee. 
Ikväll blir det ett besök på gymet, jag längtar! 

En lugn torsdag



Igår fick Wilma följa med oss på kören. Vi har haft mycket barnvakt på sistone och imorgon kväll ska vi på bal så då bestämde vi att hon fick följa med.
Hon skötte sig bra och lekte fint innan hon somnade. 
Jag bakade bröd till fikat som blev uppskattat. Jag bakade filbrödet (receptet finns här på bloggen), det är så saftigt och gott! 
Idag har vi en lugn hemmadag. Jag försöker fixa med olika saker men W vill helst sitta i mitt knä och mysa och vem kan säga nej till det?


På rätt väg

Wilma har tränat i hoppgungan idag.

Ikväll har jag genomfört första gympasset på 15 månader! Det var jobbigt och jag tror att träningsvärken kommer att infinna sig imorgon. 

När jag kom hem doftade det ljuvligt! En  gulaschsoppa stod å puttrade på spisen. Min fina man hade fixat mat när jag var iväg och tränade. 
Under hösten har vi ätit soppa minst en dag i veckan, det passar så bra när det är mörkt och kallt. Det kommer nog upp några sopprecept här på bloggen framöver.
Nu blir det soffan och Breaking Bad på Netflix.

Lilla julafton

Idag har vi lilla julafton här hemma för vi har både fått fotona från tremånaders- och sexmånadersfotograferingen. Nu ska vi öppna och se resultatet!


Vissa bilder vet jag redan var de ska sitta men några av dem får vi fundera lite mer på. 

Vi har varit på sångstund på Pinglan idag och nu laddar jag inför kvällens gympass, det är det första gympasset sen jag blev gravid. Det kommer att bli jobbigt. Vi får se om jag överlever...



7 år

Det är fullt upp för vår lilla familj. Min man jobbar långa dagar och jag och Wilma fyller dagarna med öppna förskolan, mammagruppen och hemmastök. Idag har vi varit på babysim och W var jätteglad hela tiden. Nästan så glad så jag trodde att hon skulle börja gråta men det gick bra hela badstunden.
Den här helgen har vi både haft repdag i lördags och rep + konsert i söndags så W har varit hos mormor och morfar och morbror och moster. När det är så här mycket så funderar jag på om jag verkligen ska vara med i kören. W är bara liten en gång och tiden går så fort. Hon har det bra med barnvakterna men hon är bara 6 månader och vår lilla plutt.
En annan nackdel är att vi aldrig kan ha barnvakt för att göra någonting bara jag och Håkan eftersom det är tillräckligt mycket med körtimmarna.
Det blev ingen vila den här helgen och nästa helg är det också fullt upp, jag har inte tittat längre fram i kalendern men jag hoppas att det kommer en ledig helg snart.
 
Idag firar jag och min man 7-årsjubileum. Det blir en lugn hemmakväll för oss tillsammans med Wilma, hon och jag ska snart bege oss till affären och titta vad vi ska hitta på till middag.
 
Kärleksparet hösten 2007.
årgång 2007
 
Jag & Håkan på Mallis, sept 2010.
årgång 2010
 
årgång 2013
 

Lite kladdigt

På måndagar går vi på babysim och efter det är Wilma helt slut och sover flera timmar på eftermiddagen. Det innebär att jag kan pyssla med lite eget på måndagseftermiddagarna. 
Idag hade jag tänkt att jag skulle försöka mig på att göra hand och fotavtryck på Wilma och det ska man helst göra när de sover så att de är lite mer samarbetsvilliga. Jag satte igång men precis när jag skulle göra fotavtrycket så vaknade hon och ryckte till, så foten blev lite bredare och tårna lite suddiga. När hon somnat om försökte jag med handen, men det blev så svagt avtryck så jag satte på mera färg och när jag tryckte dit handen igen så vaknade hon till, långfingret blev väldigt långt och lillfingret syns knappt men det känns okej ändå.

Igår var vi ute en sväng och det var fantastiskt fint väder! 
Jag hade min nya höstkappa från Lindex, Matthew Williamson-kollektion. Jag har köpt en liknande till Wilma också så att vi kan matcha (men barnvarianten var lite finare och mer figursydd) men det dröjer nog innan hon kan ha den för det var en ganska stor storlek. 
Såhär ser den ut, tyvärr har jag ingen bild när den är knäppt.
Osminkad och blek men glad ändå.

Ikväll blir det lite hemmafix, sänggaveln levererades idag och fler tavelkrokar är inköpta så nu kan vi komma i lite bättre ordning även om vi är långt ifrån klara. Det är roligt att leta inredningsdetaljer så jag är glad att vi tar det i omgångar, på så sätt har jag alltid har minst ett inredningsprojekt igång.
Näst på tur står vardagsrum- och sovrumslampor samt att få klart källaren  och elen i huset. Det sistnämnda kan jag inte fixa själv så det får en elfirma göra. 

Lördagskvällen



Vi skulle ha varit iväg på födelsedagsmiddag men det var många krassliga så den är flyttad till en annan helg. Istället blev det en dag på ESC med Ikea och Ica Maxi. Samtidigt som hockeyn pågick (Frölunda vann!!!!) så skruvade jag ihop en liten expedit-hylla till kontorsdelen där pärmar och den kommande skrivaren ryms. 
Nu står maten i ugnen, rostade rotfrukter och oxfilé, och såsen puttrar på spisen. Wilma sover och vi hoppas på en lugn kväll framför Breaking Bad. 



Fullt upp

Oktober är här och det är dags för en del nytt i vårt liv. Vi är precis i starten men det känns roligt och spännande med förändringar! Det är fullt upp just nu och därför kommer blogginläggen lite sporadiskt.
Idag har vi varit på Bibblan och sjungit och lyssnat på ramsor och efter det blev det lunch på Global med mammagänget.
Wilma har haft lite svårt med maten men jag hoppas att det blir bättre snart. Imorgon ska vi införskaffa semperdroppar som ska hjälpa magen. Dagens grötmål gick ner utan problem och även fruktpurén och majskrokarna så nu är vi nog på rätt väg.
Såhär ser det ut när W äter, men den här bilder togs för några veckor sen. Vi är själva hemma och då är det svårt att fota henne samtidigt som hon äter.
 
Veckan har även bjudit på babysim, sista gången på steg 1 och på måndag börjar vi steg 2. Det gick riktigt bra med dyken i måndags så det var extra kul. Vi har även besökt fotografen och valt ut vilka bilder vi vill ha. W har haft det lite jobbigt med sömnen, jag vet inte vad det beror på men hon vaknar varje eller varannan timme och det är lite jobbigt.
Nu sover hon, men det är nog inte nattsömnen utan en sen eftermiddagsvila. Efter sångstunden idag sov hon i 1,5 timme (väldigt ovanligt) så därför blev det extra sen eftermiddagsvila.
 
Nu när hon sover kanske jag ska passa på att ladda upp sista veckans bilder, jag insåg precis att jag inte har fört över bilder sen vi kom hem från Italien. Den här bilden är tagen i Lund för 3 veckor sen.
 
Jag har varit på första hjälpen-utbildning, jätteintressant och lärorikt och skulle det hända något med Wilma eller någon annan i min närhet så har jag lite bättre koll på vad jag ska göra. Del 2 kommer nästa vecka så jag ska repetera lite tills dess och öva på stabilt sidoläge på H så att jag kommer ihåg hur man gör.
 
Nu är det dags för te och macka, bäst att passa på innan hon vaknar igen. Igår bakade jag ett av mina favoritbröd, och receptet hittar ni här. Jag kör dock 6 dl vetemjöl och 6 dl grahamsmjöl så det blir lite nyttigare men lika gott!
 

Tjejkväll i Stockholm

W ute på shopping.

Dagen började med ett träningspass. Det är så skönt att träna, men väldigt jobbigt. Jag önskar att jag tog mig i kragen och gjorde det tre gånger i veckan. W skötte sig mer än halva passet sen blev hon lite trött och ville helst vara i famnen. 
Efteråt blev det lunch hemma innan vi gav oss av till Stockholm. 
Vi hann med några butiker idag och vi ska fortsätta imorgon förmiddag innan det bär av till Västerås igen. Då blir det inflyttningsfest hos lillebror och Emelie.

Imorgon ska jag titta på promenad- och träningsskor till mig, idag blev det napphållare och lite annat till W. 

Idag fick vi se bilderna (på mail så de var ganska små men man såg bra ändå) som Annie tog i tisdags och det var så många fina! Det kommer att bli svårt att välja. Jag ska dit nästa vecka så vi har helgen på oss att välja.
H är ute på trevligheter och jag och W har tjejkväll på hotellet. 
Jag köpte med min favoritsallad med räkor från Tysta Marie och en supergod kanelbulle från NK och på tv är det nån Twilightfilm så vi har det riktigt bra. Det kommer nog att bli en tidig kväll för mig för jag är trött och sängen känns riktigt inbjudande. 



Personlig vintage

Jag har fått en kasse med kläder från mina föräldrar och den innehåller kläder som jag hade när jag var liten. Hon har haft en del saker och nu var det dags att prova höstoverallen som jag hade min första höst. Eftersom jag är född i slutet på februari så skiljer det bara en månad och W är mindre än vad jag var så det är inga problem med storlekarna. 
Den här overallen sydde min farmor så det är extra roligt. Jag tycker att den har lite 70-tals-vibbar trots att den är gjord 1983.




Fotografering och Hattis

Wilma efter fotograferingen. 

Idag var det dags för Wilmas 6-månadersfotografering på Porträttstudion. Hon började sprudlande glad och slutade i tårar, precis som förra gången. Jag tror att Annie fick en hel del bra bilder trots att det var sura miner på slutet. 



Efter fotograferingen blev det lunch på Hattis och jag åt en jättegod sallad. Jag sprang på flera bekanta och till sist min lillebror så vi följde med honom hem till nya lägenheten och såg hur han och Emelie har fått det. 
Nu är vi hemma igen och fortsätter att tvätta och packa upp efter resan.