2>

En bra söndag och inredning

Jag fick mycket respons på förra inlägget, både kommentarer, sms och mail och det verkar som att det är många som känner likadant. Bara det är en tröst i sig tycker jag. När jag vaknade igår så var jag ganska trött men tanken på att vi skulle åka och hämta mannen på stationen piggade upp mig så jag och Wilma gjorde oss i ordning och åkte iväg.
Vi fick en massa saker gjorde under gårdagen, men vi hann även slappa och vila. Wilma sov bara 30 minuter på dagen så det var lite kort men hon höll sig ganska glad ändå.
 
Jag lämnade in min cykel som har varit trasig sen flera år tillbaks. Den ska vi hämta idag och efter det ska jag och Wilma ta en premiärtur (om mitt bäcken klarar det). Vi var och tittade på tapeter till Wilmas rum, gästrum och matrum/matplatsen. Det fanns mycket fint, som alltid, men vi har några favoriter så vi kommer förhoppningsvis att hinna med några rum under semestern. Innan vi börjar tapetsera så ska elen åtgärdas så det hänger lite på det när vi kan sätta igång. Vi hann iallafall med att få ner hyllan vid matplatsen som satt där när vi flyttade in. Den är lite halvt trasig och det blev mycket luftigare när den var borta. När tapetseringen är gjord kommer det att möbleras om lite så det blir inte lika luftigt som det är just nu, men det kommer att bli smidigare när vitrinskåpet står vid köket istället för ute i hallen.
Det blev också storhandling för hela familjen innan vi landade i soffan med jordgubbar och vispad grädde och såg del 1 av Restless, en miniserie i två delar som har gått på Svt. Den handlar om andra världskriget och den är riktigt bra.
Här ser ni några av de tapeterna som vi tittade på igår. Jag börjar alltid med att titta på väldigt diskreta, vita/beiga tapeter (för det är så snyggt när jag ser det hemma hos andra) men kommer snabbt över till mer mönster och starkare färger, jag är hopplös. Tapet nr 4 älskar jag men jag vet inte var den skulle passa in någonstans.

En hemmakväll

Jag och Wilma på Central Park Zoo. Det är inte lätt att ta en bild på W, det finns så mycket spännande som hon vill rusa iväg och titta på. 
 
Min lördagkväll har bjudit på köttbullar och makaroner, bus med Wilma, lite tv-mys, gröt och en läggning som tog alldeles för lång tid. 1 timme tog det innan hon sov, suck. Missförstå mig rätt, det är jättemysigt att vara hemma med Wilma men vi är tillsammans dygnet runt, alla dagar i veckan. Nu när kören har uppehåll så är jag i princip aldrig borta.
Igår kväll fick jag en kväll med mitt härliga mammagäng på Cityfestivalen. När jag satt där så kände jag att jag måste komma ut oftare. Det är så skönt att kunna koppla av, njuta av sällskapet, bara bry sig om sig själv och få äta sin mat utan störningsmoment.
Det hade varit en sak om jag hade haft ett jobb att gå till på dagarna för då hade jag fått social stimulans men det blir inte så mycket av den varan när det bara är jag och Wilma.
Och eftersom barn nummer två kommer i höst så kommer det att dröja innan jag kan gå till ett jobb eller börja studera eller vad jag nu ska syssla med efter mammaledigheten.
Mannen har varit borta större delen av veckan och han var hemma med W igår när jag var ute och nu är han ute och roar sig så vi går om varandra. Nästa vecka ser tyvärr inte bättre ut så jag längtar efter nästa ledighet som kommer om några veckor så att jag och Håkan kan få umgås med varandra.
Nu kom jag helt ifrån ämnet för jag hade tänkt att inlägget skulle handla om gårdagskvällen men så blir det ibland.
Nu ska jag ta fram nya numret av hembakat och njuta av lite egentid.

Shoppingdag i NY

Igår stannade jag inne på hotellrummet och vilade och lät förkylningen och febern få härja fritt. Det var nog mycket tack vare det som jag orkade vara ute idag. 
Det blev en dag av shopping. Vi åt frukost på favorithaket, ett café här i Soho där Wilma äter med god aptit. Därefter åkte vi till Destination maternity och köpte lite mammakläder till mig, vi strosade runt på femte avenyn och jag provade makalösa ringar på Tiffanys! Jag älskar glitter och jag vill ha varenda ring jag ser som glittrar :-D. 

Efter lite vila på hotellrummet, då det spöregnade, åskade och blixtrade (bra timing för vår del) så gav vi oss ut på en sen middag.
Det blev en pizza på amerikas äldsta pizzeria (enligt dem själva iaf). 
Wilma somnade på vägen till restaurangen så vi fick njuta av en middag på tu man hand. 

Vi delade på en liten pizza och det räckte gott. Nu är vi hemma igen och fortsätter att följa matchen mellan Rangers och Kings och vi hejar på Rangers, inte många minuter kvar och det står 2-2. Förlorar Rangers nu är det slutspelat så vi håller tummarna! 

New York

Vi kom fram till New York igår. Då var det varmt och skönt och sol. Idag har det varit mulet men vi har klarat oss undan regnet. 
Resan gick bra men Wilma fick feber och blev förkyld under flygturen så hon har det inte så lätt. 
Idag har vi spenderat förmiddagen på hotellet (W har sovit) och när det var dags för lunch gick vi till en gammal favorit, Dos caminos. 
Wilma åt med god aptit, favoriten var bönor och ris, lite kladdigt men gott! Dessutom fick hon dricka vatten med sugrör, en riktig hit! 

Maten är så god! Men man får väldigt mycket.
Guacamole till förrätt, enchiladas med kyckling och majskolv till varmrätt.

Jag bad Håkan ta en bild på mig och Wilma, vilket han gjorde men han tittar aldrig på resultatet (vilket jag alltid gör när jag tar bilder) så såhär blev resultatet. En blundande Wilma och så jag själv som inte ser så glad ut och har mat i munnen.
Vi har alltid den här diskussionen, jag tycker att han kan ta 5 bilder så blir nog nån bra och resten kan vi radera...men han verkar inte hålla med. 

Nu är vi tillbaka på hotellet för vila och ikväll ska vi hitta någon trevlig restaurang. 


Familjen växer

 
Om allt går enligt planerna så välkomnar vi en ny familjemedlem i november! Det känns härligt och jag längtar efter att få träffa den som bor i magen. Vi ville ha tätt mellan Wilma och nästa barn men det är ingenting som man kan planera men den här gången lyckades det bra ändå.
Jag har mått bättre än när jag väntade Wilma men tröttheten är enorm, så när Wilma sover middag brukar jag passa på att göra samma sak ;-).
Wilma är för liten för att förstå vad som ska hända men hon brukar gosa med magen som har växt rejält, eftersom det inte ens gick ett år emellan graviditeterna så växer magen ganska snabbt. Barnmorskan förklarade att det har med hormonerna att göra.
Jag är så glad och längtar så efter att få hålla en liten nyfödd, underbar bebis i min famn.
 
Igår var vi på ultraljud och fick se vår lilla groda.
 
Magen i vecka 15 på träningslägret. Jag fick ta det lite lugnare och skippa vissa övningar men annars körde jag på som vanligt.
 
Magen i vecka 16
The family is growing. If everything goes as planned we will have a new member in November!