2>

Ledighet

Vårt jullov rullar på och nu börjar det lugna ner sig lite.
Vi började ledigheten med en resa till Göteborg där vi firade julafton med min mans släkt. Dagen innan vi åkte fick jag tillbaka min dator som har varit på lagning i 2 månader så den var efterlängtad!
 
 
Vi besökte julmarknaden på Liseberg den 23e och vann H vann högvinsten på Marabouhjulet, jag fick nöja mig med Anthon Berg-choklad. Efter Liseberg blev det uppesittarkväll i Kullavik med god mat, Bingolotto och härligt sällskap.
På julafton var vi hemma hos barnens farmor och farfar och firade med Kalle, tomte och julmat.
 
Tjejerna i julklänningar från Polarn o pyret.
 
På juldagen åkte vi till Västerås, med små barn i bilen så tar det nästan en hel dag med alla stop för amning och blöjbyten. Annandagen blev lugn, på kvällen var jag iväg på tjejmiddag på Tabazco. Otroligt god mat men servicen var allt annat än bra. Det var så roligt att träffa tjejerna, det var ett år sen vår senaste middag så det var på tiden.
 
På väg ut på tjejmiddag.
 
Gårdagen ägnades åt städning och matlagning, på kvällen kom min familj över och firade Håkan som har fyllt år, det blev även minijulafton för Wilma och Lily som fick julklappar av släkten och vi vuxna blev som barn på nytt när vi körde vår julklappslek. Jag fick till slut skruvmejslar och H fick en flaska vin.
Vi bjöd på sparrissoppa, ren- och rostbiffstek med potatisgratäng, gele och trattkantarellsås och till dessert blev det knäckig äppelpaj med råkräm.  Allting blev fantastiskt gott om jag får säga det själv.
 
Idag kom Emma och Henrik på besök, våra första besökare som får träffa Lily! Det var så trevligt, de bor i Göteborg så det gäller att passa på när de besöker Västerås. From nyår så är det okej med besök för Lilly, men nån dag hit eller dit spelar mindre roll.
Så nu alla vänner kan vi äntligen umgås igen, så länge alla är friska och inte har umgåtts med någon som är sjuk. Jag längtar till våren och sommaren när hon är större och vi slipper tänka på allt sånt här.
 
Resten av dagen har mest spenderats i soffan, just nu tittar jag på The Holliday, samtidigt som jag leker med Wilma, bloggar och ammar Lily. Multitaskande när det är som bäst.
 

Vad ska hon heta?



Idag blev hon två månader, vår underbara lilla Lilly. Hon är en glad tjej, hon ler mycket, för en vecka sen kom det igång ordentligt, och hon svarar när jag pratar med henne även om det tar lite tid innan ljudet kommer ut, bebisar har en lång startsträcka.

Vi tror att vi äntligen har bestämt oss när det gäller namnet. Lilly har vi haft med oss länge, redan när Wilma föddes var det aktuellt. 
Vi har inte skickat in papperna än, men vi kallar henne Lilly och vi har inte så många andra favoriter att välja bland så det blir nog Lilly.

Idag var det dags för BVC-besök och hon är ett riktigt matvrak, hon stoltserar nu med 54,5 cm och 3940gr. 600 gram mer än för två veckor sen, en stor ökning! Fortsätter det i den här takten så går hon snart om Wilma. Det är bra att hon äter upp sig så att hon kommer ikapp och kan bygga upp ett bra immunförsvar.

Gårdagskvällen ägnades åt bakning för idag var det jag och H som var ansvariga för körens fika. H var borta med jobbet så jag fixade barnvakt till tjejerna och åkte till kören. Det var så roligt att träffa alla igen! Det var inte då länge sen men för mig som mest sitter hemma och pratar med W var det efterlängtat! 
Jag hann även lyssna lite på kören före fikapausen och det lät riktigt bra!  När man står i kören så hör man inte hur den samlade ljudbilden är men den är riktigt bra. 
Det blev en kort utflykt för mig men den gav mycket energi! Jag hoppas att jag kan börja sjunga senare i vår igen.

Tänk att det var du som låg i min mage! Foto: Elin Ivemo http://elinivemo.com 



Första luciatåget

Idag var det dags för Wilmas första lussetåg. Det här är något som jag har sett fram emot sen innan jag fick barn och det var precis lika mysigt som jag hade föreställt mig.
De små barnen satt mest där och såg söta ut medans de lite äldre barnen tog i för kung och fosterland. Det var lucior, tärnor, stjärngossar, pepparkakor och tomtar i en härlig blandning. 
Wilma såg oss direkt när hon gick in i tåget och blev jätteglad men satte sig med de andra barnen, jag trodde att hon skulle komma till oss men hon var jätteduktig och satt kvar. Hon dansade lite där hon satt men hon sjöng inte. 

Efteråt blev det fika med pepparkakor som barnen själva hade bakat. 
Nu har W jullov, vi vill att hon ska vara frisk till jul så det kändes säkrast att låta henne vara hemma nästa vecka.

Lillan fick stanna hemma med mormor och morfar pga alla bakterier men hon fick vara lite julfin ändå. Hårbandet åkte av efter 10 sekunder ungefär.

Vi har haft en lugn fredagskväll och mest tittat på tv. H var och hämtade Emilia på stationen, hon är här och hälsar på den här helgen, gissa om Wilma kommer bli glad när hon ser henne imorgon! 



Me-time

Mitt senaste besök hos frissan var i maj när jag var i Stockholm. Det är inte så lätt att komma iväg till frisören när man är föräldraledig, och den frisören som jag vanligtvis går till jobbar inte helger. Min tanke var att jag skulle ha fixat håret innan lillan kom men eftersom hon kom ut en månad tidigt så hanns det inte med. 
Min frisör hade en ledig tid i januari men jag ville få det fixat innan jul och gärna snart eftersom det var så slitet att det var svårt att borsta det, så i fredags ringde jag till en annan salong och fick en tid idag.
Jag hamnade hos en jätteduktig frisör och hon var helt inne på min linje om att håret skulle bli mörkare så det blev det!
Jag stortrivs och mitt hår mår bra av att vila ifrån blonda slingor som sliter på håret. 
Mina föräldrar passade barnen och jag är så tacksam för att de ställer upp! Dessutom hjälpte de oss med andra saker medan de var här hemma. 

Det blev bara två timmars sömn för mig inatt så det var ljuvligt att halvligga i en massagestol samtidigt som frissan masserade in en inpackning. Jag hoppas på mer sömn inatt men än har det inte blivit någon, jag hoppas att lillan somnar snart så att jag kan krypa ner i sängen. 

Imorgon väntar föris för Wilma och jag och Lilly ska till BVC. Hon har passerat 3 kilos-strecket nu så det är jätteroligt! Nu håller jag tummarna för att hon har gått upp ordentligt till imorgon. Om hon fortsätter att gå upp bra i vikt så kanske jag kan skippa att ställa klockan på natten och bara mata henne när hon själv vaknar, vi får se vad de säger imorgon.