Schweizerkaka
Här kommer receptet på sockerkakan som jag bakade förra veckan, receptet kommer ursprungligen från Leila men jag har ändrat om lite =0).
Mums!
Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
saften från 1/2 citron
100 gr schweizernöt eller annan choklad
blåbär
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Häll i smeten och stoppa ner chokladbitar och blåbär. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Mums!
Kommentarer
Trackback